abonnementen ibood.com bol.com Coolblue
pi_174609812
registreer om deze reclame te verbergen
quote:
YouTube is in sneltreinvaart uitgegroeid tot één van de machtigste online platforms ter wereld. Welk uitgekiend verdienmodel schuilt er achter dit succesverhaal en hoe zal dit ons toekomstige medialandschap bepalen? Een kijkje in de wereld van de YouTubers, de marketeers en managers.

YouTube heeft in haar 12-jarige bestaan het traditionele medialandschap op zijn kop gezet en roem en rijkdom voor velen binnen handbereik gebracht. Zowel makers als adverteerders zien zich geconfronteerd met deze machtspositie. Dagelijks beginnen hordes jongeren een eigen kanaal in de hoop zoveel mogelijk views te scoren en geld te verdienen. Een ware goudkoorts die ervoor zorgt dat deze content creators voortdurend de grenzen opzoeken.

De meest succesvolle Nederlandse YouTuber, Kwebbelkop, heeft bijna zeven miljoen abonnees op zijn YouTube-kanaal die dagelijks massaal bekijken hoe hij games speelt of vlogt over zijn persoonlijk leven. Zijn succes is enorm. Hij wordt voortdurend op straat herkend en woont met zijn vloggende vriendin in een penthouse in Amsterdam. Zijn moeder, beter bekend als Kwebbelmom, is manager van zijn miljoenen-imperium. Met Kwebbelkop bezoeken we VidCon in Los Angeles, de belangrijkste bijeenkomst voor fans, online influencers en de platform-industrie.

Niet iedereen scoort miljoenen views. YouTube kent een enorme begraafplaats van video’s zonder views. Het kan nog erger. Zo verdween het YouTube-kanaal van Bardo Ellens van het een op het andere moment van de site. Uren aan geüploade filmpjes verdwenen. Opvallend aangezien hij met zijn kanaal ‘Banjomovies’ in 2006 een van de eerste in Nederland was met een YouTube-kanaal. En zelfs zo succesvol was dat hij door Google werd aangesteld als ambassadeur voor YouTube Nederland.

Een voorbeeld van de nieuwste generatie is de 12-jarige Emma Keuven. Zij begon drie jaar geleden al met haar YouTube-kanaal waarin zij bericht over haar dagelijks leven en zit nu al op bijna 100.000 abonnees. Haar moeder begeleidt haar en is haar creatieve sparringpartner.

Een blik achter de schermen van een nieuwe industrie waar uiteindelijk iedereen slaaf blijkt van het geheime algoritme van YouTube.
https://www.vpro.nl/progr(...)-in-youtubeland.html

Aflevering: https://www.npo.nl/tegenl(...)0-2017/VPWON_1269677
hallo ik ben chai ik weet alles beter ik praat altijd met leestekens blablabla
pi_174661739
Leuke docu, al komt er niet echt iets nieuws naar voren als je hier eerder al e.e.a. over gezien/gelezen hebt.
  zaterdag 28 oktober 2017 @ 20:09:50 #3
105963 doppelgänger
huilen met de kraan open
pi_174718932
Net gezien, zeer interessante aflevering. ^O^ Bardo kwam ook aan bod, nooit geweten dat het best een sympathieke gast is.

De aflevering laat duidelijk zien hoe oppervlakkig de zogenaamde content creators te werk (moeten) gaan; in zo min mogelijk tijd zo veel mogelijk "content" maken, desnoods door je eigen sexy vriendin of familieleed in beeld te brengen. Ze moeten wel want bij YT draait alles om dagelijkse uploads en zo veel mogelijk viewers.

Met name die Kwebbelkop, op een gegeven moment zegt ie letterlijk "de doelen van mijn YT kanaal de komende tijd zijn meer persoonsbekendheid en meer geld verdienen" oid. Vervolgens zie je hem een YT video opnemen waarbij hij een beetje in de camera zit te schreeuwen over een nieuwe game gebaseerd op fidget spinners. :') Die Meet&greet met de vriendin van Kwebbelkop (rond 30min. in de aflevering) is ook vrij sneu..
Fun game: try to post a YouTube comment so stupid that people realize you must be joking. (Hint: this is impossible)
"Stel je drinkt Starbucks koffie maar je vergeet een foto te maken en te delen op Social media. Heb je dan wel koffie gedronken?"
pi_174749060
registreer om deze reclame te verbergen
Ben nu aan het kijken, gun Kwebbelkop al het succes maar kan zijn video's niet leuk vinden.
Ben er misschien te oud voor.
pi_174891485
Ik heb medelijden met al die basisschoolkinderen van nu. Wij kregen nog content geselecteerd op kwaliteit te zien, nu kan elke idioot youtubemoney scoren ongeacht kwaliteit.
Er was toch ook iemand die veel geld verdient op YT met idiote pranks als op een treindak zitten?
hhh
abonnementen ibood.com bol.com Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')