abonnement Unibet Coolblue
pi_174755698
Pis-tsunami :D Voor mij zéker het woord van 2017 :D
pi_174755784
Hier baby en peuter gister allebei rond kwart over 6 wakker (nieuwe tijd), dus heel erg prima.

Peuter was vandaag jammer genoeg om 5.15 uur wakker...& daardoor vanochtend al veel drama omdat ze denk ik toch alweer moe was. Ik heb 3 verhalen van Balotje gelezen (op zo monotoon mogelijke toon :p) en toen is ze toch in slaap gevallen _O_ .

Verder wilde ze de hele ochtend graag abrikoosjes, dus die net maar even gaan halen.

Hier gaat drinken ook niet zo super. Ze heeft tot nu toe ongeveer een halve rietjesbeker leeg. Dadelijk bij de lunch zal ze ook wel wat drinken, maar het zijn meestal geen grote hoeveelheden. Misschien toch vaker in een open beker aanbieden want dat vindt ze ook leuk. Alleen is af en toe nog een beetje een geknoei..

Herkent iemand dit: L. geeft steeds aan dat ze moet plassen en doet dan haar maillot alvast naar beneden. Als we dan naar het potje gaan wil ze er niet op of gaat ze heel snel even zitten en zegt klaaaar. Het is wel een keer gelukt op het potje te plassen, maar dat was denk ik meer een toevalstreffer. Misschien vindt ze het wel interessant, maar is ze er nog niet helemaal aan toe.
pi_174756378
Vieve, lijkt me helemaal passen in de eerste stappen richting zindelijkheid. Ze probeert te voelen wanneer ze moet, maar daar kan ze zich nog in vergissen. Plus dat het interessant is, inderdaad, en ook een beetje eng.

Razz, mijn tip, maar die is ook al gegeven: laat het lekker los. Dan kijkt ze maar anderhalf uur film.
Als ik er zelf over nadenk, lijkt het me sowieso gewoon teveel gevraagd: om de hele dag maar te 'moeten' spelen. We hebben allemaal bijkom momenten nodig, van even 'niets'. Als ze ouder zijn, kunnen ze dan zelf even een boekje lezen, maar aangezien dat geen optie is, is film kijken een alternatief. Ik denk altijd maar: als ze om die momenten heen wel lekker speelt, en we gaan ook naar buiten en ze krijgt genoeg variatie in activiteiten aangeboden, dan geloof ik niet dat ik iets verkeerd doe.

Als ik merk dat ze geen zin heeft om te spelen en een beetje gaat hangen en zeuren, dan werkt het ook wel om haar lekker in bad te doen.

I heeft volgens mij last van een soort najaarsmoeheid, in combinatie met de wintertijd omschakeling. Ze deed al heel erg lang geen middagslaapjes meer, maar sinds een paar weken is ze vaak zo moe 's middags. Nu ligt ze ook weer te 'dutten', zoals ze zelf zegt. Op zich ook wel weer eens lekker. :o . :) .
"All that maybe the slightly better ones do is sort of get inside your head and leave something there"
pi_174756978
Razz, ik vind film kijken midden op de dag juist een goed idee! Wij doen het expres ook zodat ze even bij kan tanken. Op mijn werk lassen we ook een rustnoment in met voorlezen en op matrasjes liggen. De volwassenen op mn werk hebben een half uur pauze (en die hebben we hard nodig) en dat hebben die kleintjes dus ook.
pi_174756994
Oh en O is hier nog héél erg blij met haar luier. Die heeft echt totaal geen interesse in wc of potje :D
pi_174758628
Nora kijkt ook wel regelmatig tv hoor. Maar dat is ook omdat ik geen idee heb wat ik overdag met haar moet doen. We hebben alles x1000 al gedaan. Vaak kijkt ze een kwartiertje en dan gaat ze wat anders doen.

Oh, we hebben wat nieuws. Als ik autorij, moet ik net doen alsof ik de weg niet weet en elke keer de weg aan Nora vragen :D Ook op de snelweg. 'Welke kant moeten we op Nora?' 'Uhm, ga maar naar rechts!' 'Euhm, dan rijden we bij de koeien naar binnen'. 'Oh. Doe dan maar links.' :') :D
  maandag 30 oktober 2017 @ 15:36:41 #157
74065 Burdie
Cogito ergo Fok!
pi_174759057
Ik vond dat ook een lastige fase hoor, dat ze die middagslaap gaan skippen, maar 'm eigenlijk toch net wel/net niet nodig hebben. Ik heb met Kuiken afgesproken dat hij dan ipv een dutje lekker op zijn kamer gaat spelen, dus na de lunch gaan wij altijd naar boven. Kuiken vindt dan zijn rust door lekker zelf te spelen op zijn kamer, en ik leg Guppy op bed.
Daarna ga ik met Kuiken samen weer naar beneden en doen we grotejongensdingen; koekjes bakken, kleien, knutselen, voorlezen, of gewoon even niks.
Ik wil overdag trouwens de tv niet aan hebben, een van de weinige 'regels' die wij thuis hebben; pas na 17 uur.
KuikenGuppy
  maandag 30 oktober 2017 @ 16:33:25 #158
93505 SaskiaR
The sword of ice and fire
pi_174760138
Hier al vanaf 18 mnd ofzo, dat ze steeds later slaapt 's middags, en dus 's avonds ook. Meestal pas rond 22 uur. Hopelijk skipt ze het slaapje snel helemaal, en gaat ze dan van 19 tot 7 ofzo slapen. Vandaag maar 30 min geslapen, dus misschien gaat ze vanavond wat eerder.

Het zindelijk worden is idd ook wat... Gister wilde ze geen luier aan. Op zich prima, kan ze bloot rondlopen en op het potje enzo. Maar in zes uur heeft ze twee keer op het potje geplast en drie keer op de vloer }:| blijkbaar voelt ze het niet altijd op tijd aankomen. Nouja, zo kan ik wel zien dat ze genoeg drinkt, wat een pis tsunami komt daaruit zeg :{
Carpe diem, quam minimum credula postero.
pi_174760911
Gister hebben we een paar uur Koos Luierloos gehad en Sjaak ieder uur op het potje gezet. Hij kan op commando plassen, blijkt, hij perst er gewoon wat uit. Daardoor had hij gister geen ongelukjes. Hij voelt het zelf ook wel aankomen, maar doet er dan niets mee en laat het gewoon lopen. Dus daar valt nog winst te behalen :{w
pi_174761009
I heeft besloten om de dag nadat zijn zusje geboren is te beginnen met zijn ochtendplas op het potje te doen. Hij pakte het potje er gewoon bij, ging zitten en plaste. :D. We waren er eerder helemaal niet mee bezig - het leek me verspilde moeite omdat je zo vaak hoort dat het met de hectiek van een nieuw gezinslid toch vaak weer even slechter gaat. Maar drie dagen op rij nu dus al. ^O^ .
Still a little bit of your face I haven't kissed.
pi_174761236
Even korte aanhaak: MwC, dat heeft J precies zo!
  maandag 30 oktober 2017 @ 17:45:41 #162
101840 Rijstebuiltje
Du Hast.. Du Hast mich
pi_174761357
quote:
1s.gif Op maandag 30 oktober 2017 17:26 schreef DevilsAndDust het volgende:
I heeft besloten om de dag nadat zijn zusje geboren is te beginnen met zijn ochtendplas op het potje te doen. Hij pakte het potje er gewoon bij, ging zitten en plaste. :D. We waren er eerder helemaal niet mee bezig - het leek me verspilde moeite omdat je zo vaak hoort dat het met de hectiek van een nieuw gezinslid toch vaak weer even slechter gaat. Maar drie dagen op rij nu dus al. ^O^ .
Ten eerste nog van harte met A.. O+
Hopelijk knap jij ook snel op.

I. besluit gewoon de term grote broer, even wat extra kracht bij te zetten.. :)

En, Exode.. wow! :*

Hier volledig zindelijk overdag, met plassen en poepen :)
Wir müssen leben, bis wir sterben!
pi_174762046
Poeh dat van kapot zijn zonder slaap, hebben we hier net zo. Altijd boos worden als hij niet heeft geslapen. Tv kijken overdag zet ik niet zo vaak in maar zou stiekem wel willen. Spel doen doen we sowieso niet dan, concentratie en zijn best doen zit er dan niet in :') Dan heb ik er al geen zin meer in. Wild gooien met dobbelsteen enzo. Boek lezen kan wel, maar het meeste is drama. Tekenen doet R niet graag, knutselen is paar minuten leuk. Buiten is het enige wat werkt.
Helpen opruimen gaat zo lastig en. Ik word dan zo pissig. Ik probeer het positief en dan barst ik, want hij moet gewoon helpen. Ik doe het vaak genoeg even tussendoor.

R heeft nog echt moeite met concentreren en zelf spelen. Enige wat hij graag doet is zelf kleien, keukentje spelen en snijfruit, kussens van bank gooien en erop klauteren, zingen en voor gelezen worden. Samen spelletjes doen ook maar echt zelf ergens mee spelen nee. Met andere kindjes komt nu ook steeds meer vooral als ze ook gek willen doen. Misschien vaker maar indoorhal, al slaapt hij al een week niet overdag :o

Plasverhalen herken ik. Enorm vaak doorlek. Hier kwam het oa ook door slokjes water bij tandenpoetsen ipv spoelen. En hij plast niet helemaal uit op de wc. Maat 6 luiers (pampers, premium protection) en luierbroekjes al een half jaar ofzo, maar luierbroekjes kunnen alleen overdag de plas tegenhouden.

[ Bericht 4% gewijzigd door Hilmo op 31-10-2017 17:12:22 ]
pi_174762314
Lucas is nog in de luiers, en hier ook plastsunami’s }:| Nu een pak nummer 6, en al een paar ochtenden geen overstromingen w/
Hij geeft wel goed aan wanneer hij moet plassen, maar wil nog lang niet altijd zonder luier/op het potje. Hij kan het wel heel prima, als we hem een poosje in z’n blote billen laten lopen gaat dat zonder ongelukjes. Stap voor stap maar :+
Oh, en tip voor natte bedden ‘s ochtends: drynites onderleggers ^O^

Middagslaaps worden hier nu af en toe overgeslagen, dat gaat vrij aardig mits goed entertainment. Als er ‘s middags wel getukt wordt is dat ook meteen wel 1 1/2-2 uur en gaat hij ‘s avonds wat later naar bed (uur of 8 ipv 7)

Grote hit van het moment: alle automerken opnoemen van de auto’s die we zien. Hij weet er echt superveel! En foutloos ook, tenzij je ‘Toyoyata’ fout rekent :D
Everything will be fine in the end. If it's not fine, it's not the end
pi_174764256
W ook nog in de luiers, draagt al tijden 6 snachts :'), gaat nog niet altijd goed idd, maar we wassen maar gewoon. Hij heeft 0 interesse in het potje nog, ik ga er van uit dat het vanzelf komt.

T heeft weer enorme zure tandenluiers, arm jong. Daarbij ben ik vandaag 'ziekgemeld' (ik heb veel in bed gelegen en mijn man bleef thuis om voor de kinderen te zorgen) om vage stomme buikklachten. Wel fijn dat het kan, maar leuk is anders.

Hilmo wij hebben ook een electrische tandenborstel voor W, dat gaat heel goed.
pi_174767911
Beterschap Crump :* Niet fijn die buikklachten :{

Klinkt leuk, grotejongensdingen, Burdie! Ik hoop dat mn baby ook eens goed gaat slapen overdag zodat ik dat met F ook kan doen. Dat mis ik wel nu (net als tijd voor mezelf :') )

Wat grappig DaD, alsof hij het moment heeft afgewacht om een grote broer te zijn :+
pi_174768571
Pis tsunamieee wat een geweldig woord! Hier dus ook regelmatig. B is overdag zindelijk en plast ook veel maar 's nachts, echt waar haalt ie het vandaan?

En die B, nou ik mag het ook wel ff hier in de groep gooien toch? Die wordt grote broer! :) gisteren 2 dikke vette strepen geplast door mijn lieftallige vrouw.
pi_174772975
Wat super Exode!!! Van harte gefeliciteerd :)!
pi_174773027
quote:
0s.gif Op maandag 30 oktober 2017 06:47 schreef Jagärtrut het volgende:
Ik haat de wintertijd. 5.45 is wel heel vroeg.

En ben jaloers op mn duutser, die het weg nog gewoon slaapt...
pi_174773028
quote:
0s.gif Op maandag 30 oktober 2017 22:12 schreef exode het volgende:
Pis tsunamieee wat een geweldig woord! Hier dus ook regelmatig. B is overdag zindelijk en plast ook veel maar 's nachts, echt waar haalt ie het vandaan?

En die B, nou ik mag het ook wel ff hier in de groep gooien toch? Die wordt grote broer! :) gisteren 2 dikke vette strepen geplast door mijn lieftallige vrouw.
Gefeliciteerd!
pi_174773151
Gefeliciteerd exode!!
Everything will be fine in the end. If it's not fine, it's not the end
pi_174773175
Exode, van harte!!!

Pfff. Ik heb al een week te maken met een kind die UltraVroeg wakker is. Het is ook uitgerekend de week waarin vriend weg is voor zijn werk :/ Half 6 of vroeger... elke dag... +plus niet slapen overdag= fuckinglange dagen :') Dusja, op zulke dagen gaat hier overdag wel de tv aan. Omdat ik gewoon echt niet weet wat ik allemaal op zo'n dag met haar moet doen.
pi_174773237
Exode wat een geweldig nieuws O+ gefeliciteerd :* !
pi_174773556
Hier wordt te veel TV gekeken. Ik red het niet om d'r de hele dag te vermaken. En aangezien ik op het moment niet veel verder kom dan de achtertuin zijn dagen alleen met haar gewoon veel te lang. Slaapjes doet ze inderdaad niet meer aan. Ja, als ze in de wandelwagen zit valt de nog wel eens in slaap, maar ook dat gaat niet als je niet kan lopen.

L. heeft van gisteravond half 7 tot vanochtend 8 geslapen. Ik lag al vanaf 7 uur naast d'r te wachten tot ze wakker werd. :')
Want het leven is niet meer dan een sprookje
pi_174774349
Hier ook een paar lange dagen achter de rug, met soms een nogal humeurige en vermoeide peuter. Wat wel nieuw is, is dat ze tegenwoodig om herkansingen vraagt. Dus dan zeg ik, zoals vanmorgen:
I, de ipad gaat nu uit, en je mag je schoenen aan gaan doen.
Dan krijg ik eerst de standaardreactie: NEEEEEEEHEEEEEEE *langgerekte huil*
En dan zeg ik: ja, moet toch echt.
En dan vraagt zij: wil je het nog een keertje zeggen?
I, wil je de ipad uitdoen, en je schoenen aan gaan doen?
Ja mama.

_O_ .

Als dit gebeurt als je kind bijna kleuter is, dan is er dus hoop.
"All that maybe the slightly better ones do is sort of get inside your head and leave something there"
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')