Vroege lunch (of laat ontbijt)quote:Wat eten en/of drinken we vandaag?
Post hier je ontbijt, lunch, diner, drankje.
Bloessiequote:
En, genoten ervan?quote:Op zondag 22 oktober 2017 20:34 schreef borisz het volgende:
[..]
Bloessie
Ja. Nog een verlaat verjaardagscadeau aan mijn oom. Die had nog nooit bij Loetje gegeten. Hij gaat dinsdag weer varen, dus werd het vanavond bij Loetje eten .
Thanks voor de inspiratie! Wordt weer eens tijd voor zelfgemaakte eiersalade en ik heb alles in huis wat je hierboven schrijftquote:Op maandag 23 oktober 2017 09:28 schreef minilot het volgende:
Volkoren brood met versgemaakte eiersalade (zachtgekookt ei + mayo + sriracha + fijngesneden sjalot + snuf kerrie). Mandarijntje. Koffie.
quote:Op maandag 23 oktober 2017 09:20 schreef Iwanius het volgende:
Morgen
[ afbeelding ]
'Ontbijtje' = broodje ei, colaatje en een warm chinees hapje met garnalen.De dag na de overwinning van ons aller
AFC Ajax op die club uit Rotterdam-Zuid.
Wat een straf!quote:Op maandag 23 oktober 2017 11:32 schreef mascara-klodder het volgende:
Zo lunch bij Villa Augustus in Dordrecht met mijn vader
Want in rijst, kip en broccoli zitten geen vezels?quote:Op maandag 23 oktober 2017 15:09 schreef golfer het volgende:
Moet 3 dagen vezelvrij eten. Best wel lastig om lekkere dingen te verzinnen.
Vanavond wordt het rijst met kip en broccoli met een hoisinsaus.
Nee. Vezelarm dieet.quote:Op maandag 23 oktober 2017 15:12 schreef RobinOok het volgende:
Want in rijst, kip en broccoli zitten geen vezels?
Was weer leuk en lekker. Had de gerookte zalmfilet op zuurdesembroodquote:
Okay, dat is wat anders dan vezelvrij.quote:
http://www.allesoverdarmo(...)g-darmonderzoek1.pdfquote:Op maandag 23 oktober 2017 17:09 schreef RobinOok het volgende:
Okay, dat is wat anders dan vezelvrij.
Al is broccoli dan weer een vreemde keuze : https://www.mlds.nl/broccoli-meest-vezelrijke-groente/
misschien dat linkje van Robin maar eens showen aan degene die je dat lijstje heeft gegeven...?quote:Op maandag 23 oktober 2017 17:17 schreef golfer het volgende:
[..]
http://www.allesoverdarmo(...)g-darmonderzoek1.pdf
Dat artikel van de MDL-stichting is uit 2009. Misschien dat de inzichten sindsdien veranderd zijn?quote:Op maandag 23 oktober 2017 17:39 schreef realAIVD het volgende:
misschien dat linkje van Robin maar eens showen aan degene die je dat lijstje heeft gegeven...?
want dat half-gare verhaal dat broccoli vezelarm is mits gaar gekookt wordt daarin volledig onderuit gehaald: het is de meest vezelrijke groente en (quote) "Door groente te koken, neemt het aantal vezels niet af. "
en die maag lever darm stichting heeft het vast goed, of de subsidiekraan moet op slot, lol.
Anyway: ga voor de zekerheid maar lekker aan de appelmoes
Je begon er toch zelf over?quote:Op maandag 23 oktober 2017 18:29 schreef golfer het volgende:
[..]
Dat artikel van de MDL-stichting is uit 2009. Misschien dat de inzichten sindsdien veranderd zijn?
Mijn MDL-arts gaf mij die door mij genoemde folder mee als richtlijn.
En ook als je verder zoekt zie je overal staan dat broccoliroosjes, mits gaar gekookt zijn toegestaan.
Maar goed, ik ga verder hier niet in discussie er daarover.
De vezels zitten idd vooral in de stronken.quote:Op maandag 23 oktober 2017 18:29 schreef golfer het volgende:
[..]
Dat artikel van de MDL-stichting is uit 2009. Misschien dat de inzichten sindsdien veranderd zijn?
Mijn MDL-arts gaf mij die door mij genoemde folder mee als richtlijn.
En ook als je verder zoekt zie je overal staan dat broccoliroosjes, mits gaar gekookt zijn toegestaan.
Maar goed, ik ga verder hier niet in discussie er daarover.
Flink ijsje! Wat voor smaken had je?quote:
Plakje ham en eitje op de bami?quote:Op maandag 23 oktober 2017 20:31 schreef Ole het volgende:
Maandag as usual bij mijn Chinees. Vanavond vis in zoetzure saus. Nu cassavechips
deze keer niet een denk ik.quote:
Als mijn Italiaanse lerares dat zou horen zou ze je helemaal afmaken. In haar ogen is er maar 1 gerecht nog meer uit den boze: Pizza Hawaï.quote:Op dinsdag 24 oktober 2017 19:09 schreef FutureFairytale het volgende:
Spaghetti carbonara met champignons.
Champignons alleen omdat er dan iets van groente bij zit en is mijn lievelingsgroente. Verder gewoon spaghetti, ei, parmezaan, bacon, mega veel peper en kookvocht.quote:Op dinsdag 24 oktober 2017 19:22 schreef bloodymary1 het volgende:
[..]
Als mijn Italiaanse lerares dat zou horen zou ze je helemaal afmaken. In haar ogen is er maar 1 gerecht nog meer uit den boze: Pizza Hawaï.
Groot gelijk hoor! Iedereen mag alles gewoon eten zoals hij/zij het lekker vindt. Maar moest aan mijn lerares denken die heel traditioneel is in het maken van haar Italiaanse gerechten. En daar mag absoluut niet van afgeweken worden, heiligschennis!quote:Op dinsdag 24 oktober 2017 22:21 schreef FutureFairytale het volgende:
[..]
Champignons alleen omdat er dan iets van groente bij zit en is mijn lievelingsgroente. Verder gewoon spaghetti, ei, parmezaan, bacon, mega veel peper en kookvocht.
Hele delen van Italië doen er room door dus is ook traditioneel hoorquote:Op dinsdag 24 oktober 2017 22:23 schreef bloodymary1 het volgende:
[..]
Groot gelijk hoor! Iedereen mag alles gewoon eten zoals hij/zij het lekker vindt. Maar moest aan mijn lerares denken die heel traditioneel is in het maken van haar Italiaanse gerechten. En daar mag absoluut niet van afgeweken worden, heiligschennis!
Ik doe er stiekem room doorheen, vind ik lekker. Maar dat ga ik haar niet vertellen natuurlijk.
Lekker.quote:Op dinsdag 24 oktober 2017 22:33 schreef emmyemmy2 het volgende:
[ afbeelding ]
Wat water en paracetamol
Kater?quote:Op dinsdag 24 oktober 2017 22:33 schreef emmyemmy2 het volgende:
[ afbeelding ]
Wat water en paracetamol
Thee met kletskoppen en lange vingersquote:
Proostquote:Op woensdag 25 oktober 2017 15:06 schreef mascara-klodder het volgende:
[..]
Thee met kletskoppen en lange vingers
Was lekkerquote:
Restant van bovenstaande, is wel wat smaak verloren merk ik.quote:Op maandag 23 oktober 2017 19:33 schreef Njosnavelin het volgende:
Sobanoedels met broccoli, chinese kool en babymais
https://chickslovefood.co(...)ese-kool-skinny-six/
En dan zo'n gif posten ... #hoedan?!quote:Op woensdag 25 oktober 2017 23:30 schreef emmyemmy2 het volgende:
[..]
Nee loop al een week rond met koppijn, binnenkort naar de HA
dus
[ afbeelding ]
Meer paracetamol en water
quote:Op woensdag 25 oktober 2017 23:30 schreef emmyemmy2 het volgende:
[..]
Nee loop al een week rond met koppijn, binnenkort naar de HA
dus
[ afbeelding ]
Meer paracetamol en water
En heb jij er ook nog wat over te zeggen of moet je het alleen klaar maken?quote:Op woensdag 25 oktober 2017 23:48 schreef dodoria het volgende:
Gisteren spaghetti met vegan bolognese. Mijn betere helft wil graag uit milieu- en ethische overwegingen minder vlees eten, dus sommige dagen vegetarisch en als we vlees eten biologisch of wild. Volgens mijn kleuter was het 'het allerlekkerste eten ooit' en of we het niet iedere dag kunnen eten....
Vandaag hertenstoof, zelfgeschoten afgelopen zomer, dus ook 'verantwoord' in de zin van geen bioindustrie.
Daniel den Hoed?quote:Op donderdag 26 oktober 2017 08:35 schreef Iwanius het volgende:
Morgen
[ afbeelding ]
Thee,kranten en sigaartje en na afloop de deur uit op weg naar... .
quote:Op woensdag 25 oktober 2017 19:44 schreef maily het volgende:
Tomaten-groentensoep met wortel, ui, knoflook, paprika, selderij, prei, gehaktballetjes van saucijzen, een fles tomatenpassata en bouillonblokjes. Brood met kaasjes erbij
Nee. Mihoen goreng met grote Chinese garnalen.quote:Op donderdag 26 oktober 2017 17:38 schreef MCH het volgende:
Plak ham op de bami en glibberig gebakken eitje?
Ha! Ik heb er zeker wat over te zeggen, daarom zijn we ook niet vegetarisch. Ik vond dit wel een mooi compromis eigenlijk, wel vlees eten, maar dan vooral 'eerlijk' vlees. Gelukkig hoef ik het ook niet allemaal klaar te maken, deze maaltijden had de betere helt gekookt, dat doen we ongeveer 50/50.quote:Op donderdag 26 oktober 2017 07:55 schreef MCH het volgende:
[..]
En heb jij er ook nog wat over te zeggen of moet je het alleen klaar maken?
Smerige tent, laat Rob Geus het maar niet horen.quote:Op donderdag 26 oktober 2017 20:01 schreef Iwanius het volgende:
"Ja" de eigenaar
laat mij gewoon binnen aan de bar roken. [/sub]
Bitterballen ... omnomnom .... zit ik hier met ribbelchips ...quote:Op donderdag 26 oktober 2017 23:05 schreef RobinOok het volgende:
Minikroketjes?
Daar hebben we bitterballen voor uitgevonden!
Wat nou, minikroketjes?
Jammie! Die ga ik onthouden voor een koude winteravond...quote:Op donderdag 26 oktober 2017 20:37 schreef minilot het volgende:
https://www.theguardian.c(...)erfect-hot-chocolate
Het recept onderaan dit artikel
Echt idioot goed, deze warme choco
Rob Geus. Nep controleur met zijn stickertjes a ¤ 2.500,-?quote:Op donderdag 26 oktober 2017 20:43 schreef Hyaenidae het volgende:
Smerige tent, laat Rob Geus het maar niet horen.
en dat zo vroeg op de ochtend ?quote:Op vrijdag 27 oktober 2017 10:24 schreef Iwanius het volgende:
[..]
Rob Geus. Nep controleur met zijn stickertjes a ¤ 2.500,-?
Rob Geus heeft of vertegenwoordig geen enkele officiele instantie of bevoegdheid, dan alleen zichzelf.
Morgen
[ afbeelding ]
Surinaamse bloedworst,stukjes verse kerrie kip,mihoen met cha siew en een AA drankje.Heerlijk! Hierna weer richting mijn "grote vriend"
van dobbenquote:Op vrijdag 27 oktober 2017 11:26 schreef handik het volgende:
[..]
en dat zo vroeg op de ochtend ?
dalijk tosti ham kaas en stokbroodje met een v dobben kalfskroketje
Als hij die stickers voor 2500 kan verpatsen geef ik hem groot gelijkquote:Op vrijdag 27 oktober 2017 10:24 schreef Iwanius het volgende:
[..]
Rob Geus. Nep controleur met zijn stickertjes a ¤ 2.500,-?
Rob Geus heeft of vertegenwoordig geen enkele officiele instantie of bevoegdheid, dan alleen zichzelf.
Dat is toch allang bekend.quote:Op vrijdag 27 oktober 2017 17:04 schreef Hyaenidae het volgende:
[..]
Als hij die stickers voor 2500 kan verpatsen geef ik hem groot gelijk
Zou ik ook doen als ik daar stickertjes voor kon verkopen. Maar niemand trapt er natuurlijk in om een sticker te kopen voor 2500 euro, daar kun je een hoop replica's voor laten drukken.
Verder boeit het toch niet dat Rob Geus onafhankelijk van instanties opereert? Juist beter imo.
Topgear test toch ook onafhankelijk auto's, wil niet zeggen dat het daardoor lulkoek is.
Verder zie ik je hier vaak gerechten posten die sowieso al geen Rob Geus approval zullen krijgen, die soepen waar dan complete maaltijden in zijn gemikt. Vaak in duistere tentjes. Dus ik kan me voorstellen dat je sowieso geen hoge pet van Der Rob op hebt omdat zijn opinie niet matcht met de keukens waar jij juist de voorkeur aan geeft.
Wat denk je dat een avondje Marco Borsato oid huren kost?quote:Op vrijdag 27 oktober 2017 17:11 schreef aloa het volgende:
[..]
Dat is toch allang bekend.
Een bedrijf heeft wel wat geld over voor reclame. Niks erger dan negatieve reclame.
Rob Geus Gaat meer richting oplichten als je het mij vraagt.
En erg smakelijk kan ik je vertellen.quote:
Het waren echt minikroketjes qua vorm. In de smaken saté en kalfsquote:Op donderdag 26 oktober 2017 23:05 schreef RobinOok het volgende:
Minikroketjes?
Daar hebben we bitterballen voor uitgevonden!
Wat nou, minikroketjes?
Waar kan je dit krijgen?quote:Op zaterdag 28 oktober 2017 10:53 schreef Iwanius het volgende:
Morgen (bijna middag alweer)
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
Lokaal Boeuf Bourguignon i.c.m.een wijntje. Prima begin van de dag als vroege lunch/brunch.
Is dat bestek nou zo vies?quote:Op zaterdag 28 oktober 2017 10:53 schreef Iwanius het volgende:
Morgen (bijna middag alweer)
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
Lokaal Boeuf Bourguignon i.c.m.een wijntje. Prima begin van de dag als vroege lunch/brunch.
zilver zo te zien. Maar kan wel een poetsbeurt gebruiken. Al krijg je dat er moeilijk af bij ouder bestek.quote:
Zilver denk ik niet. Gewoon oud.quote:Op zaterdag 28 oktober 2017 14:00 schreef Tim86 het volgende:
[..]
zilver zo te zien. Maar kan wel een poetsbeurt gebruiken. Al krijg je dat er moeilijk af bij ouder bestek.
Ik kom eraanquote:Op zaterdag 28 oktober 2017 21:24 schreef Molo het volgende:
Herfstbock, zo nog even een toetje scoren
Cake, slagroom en M&M's babyquote:
Goed om te zien dat je de McDonalds app op je phone hebt staan.quote:Op zaterdag 28 oktober 2017 20:05 schreef Iwanius het volgende:
Avondeten
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
Heerlijke grote bowl weer met verschillende soorten vlees & noedels.
Opvolgend
Met wat bekenden acclimatiseren en e.e.a.bespreken. [/sub]
Voor mij nog steeds de 'beste' Vietnamees op De Meent die ik in september 2014 al recenseerde.quote:Op zondag 29 oktober 2017 09:21 schreef Griebus het volgende:
Goed om te zien dat je de McDonalds app op je phone hebt staan.
Is dat nou wat die Deli Tasty? Die bowl ziet er niet uit als echt goede, lekkere pho.
Kruidentuintje?quote:Op zondag 29 oktober 2017 11:45 schreef Cat-astrophe het volgende:
Afbakbroodjes met kruidentuintje en kipfilet.
Johma salade.quote:Op zondag 29 oktober 2017 15:05 schreef Molo het volgende:
[..]
Kruidentuintje?
Ik ga zo nog even koffie pakken en een broodje hier. Op de koffie bij vrienden liep wat uit maar brood thuis leek me handiger dan appeltaart met slagroom daar
Heb ik ook nog in de kast, ga het van de week maken😃quote:Op zaterdag 28 oktober 2017 17:57 schreef mascara-klodder het volgende:
Bij de toko lekker veel indo-food gehaald. Lontong erbij. Lekker!
Ziet er goed uit, waar gegeten?quote:Op zondag 29 oktober 2017 18:41 schreef Iwanius het volgende:
(vroege) Avond
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
Thais! Opnieuw ossenhaas in pepers en basilicum! Heeerlijk spicy!
Opvolgend
[ afbeelding ]
Acclimatiseren met koffie,cognac,en verse sigaar. Tis tenslotte zondagavond.
Hoe is de boerenkool? Moet de vorst er niet eerst over? Heb daar ook wel zin in, maar heb het nog nooit gemaakt.quote:Op zondag 29 oktober 2017 20:38 schreef RobinOok het volgende:
Boerenkool met worst. De eerste van dit seizoen.
Bangkok Mokum.quote:
Mag ook gewoon vrieskist vorst zijn.quote:Op maandag 30 oktober 2017 10:08 schreef vinnypassy het volgende:
[..]
Hoe is de boerenkool? Moet de vorst er niet eerst over? Heb daar ook wel zin in, maar heb het nog nooit gemaakt.
Op hetzelfde broodje? Dubbel kaas?quote:
Boerenkool neem ik 9 van de 10 keer uit de vriezer. Vers voegt voor mij niks toe.quote:Op maandag 30 oktober 2017 10:08 schreef vinnypassy het volgende:
[..]
Hoe is de boerenkool? Moet de vorst er niet eerst over? Heb daar ook wel zin in, maar heb het nog nooit gemaakt.
quote:Op maandag 30 oktober 2017 13:08 schreef RobinOok het volgende:
[..]
Boerenkool neem ik 9 van de 10 keer uit de vriezer. Vers voegt voor mij niks toe.
De meeste groenten vind ik niet lekker als ze ingevroeren zijn, boerenkool wel, dus da's handig om op voorraad te hebben.
De eerste van het jaar sloeg op "de eerste stamppot boerenkool", voor ons.
Kipfilet zelf gerookt, spruitjes en gebakken aardappeltjesquote:
quote:Op maandag 30 oktober 2017 17:05 schreef Soury het volgende:
[..]
Kipfilet zelf gerookt, spruitjes en gebakken aardappeltjes
Nou dat is niet zoveel moeite hoor. Wel erg lekkerquote:
Daarom !!quote:Op maandag 30 oktober 2017 17:08 schreef Soury het volgende:
[..]
Nou dat is niet zoveel moeite hoor. Wel erg lekker
quote:Op maandag 30 oktober 2017 18:39 schreef FutureFairytale het volgende:
Macaroni met chorizo en groenten.
Toe beetje vla.
Uitstekende keuze!quote:Op maandag 30 oktober 2017 18:43 schreef aloa het volgende:
Hier ook macaroni...Bolognese met strooikaas.
Geldt dat ook als je de boerenkool rauw eet? dan wordt deze toch super slap uit de vriezer?quote:Op maandag 30 oktober 2017 13:08 schreef RobinOok het volgende:
[..]
Boerenkool neem ik 9 van de 10 keer uit de vriezer. Vers voegt voor mij niks toe.
De meeste groenten vind ik niet lekker als ze ingevroeren zijn, boerenkool wel, dus da's handig om op voorraad te hebben.
De eerste van het jaar sloeg op "de eerste stamppot boerenkool", voor ons.
Rauwe boerenkool eet ik niet. Alleen in stamppot.quote:Op maandag 30 oktober 2017 21:54 schreef dodoria het volgende:
[..]
Geldt dat ook als je de boerenkool rauw eet? dan wordt deze toch super slap uit de vriezer?
Als je hem alleen gekookt verwerkt kan ik me er nog enigszins iets bij voorstellen dat bevroren minder uitmaakt.
Inderdaad. Volgevreten nuquote:Op maandag 30 oktober 2017 20:02 schreef haags_kwartiertje het volgende:
[..]
[..]
Uitstekende keuze!
Macaroni is echt lekker!
ok, logisch.quote:Op maandag 30 oktober 2017 22:12 schreef RobinOok het volgende:
[..]
Rauwe boerenkool eet ik niet. Alleen in stamppot.
Als je rauwe boerenkool eet lijkt me niet dat je dan gesneden boerenkool neemt.
En hele bladeren heb ik zelden gezien bij appie en nooit bij de Turk.
Zonde zeg maar goede oplossing. Wel met gesmolten kaas (en ham of spek)?quote:
Yup, ham kaas uitsmijterquote:Op dinsdag 31 oktober 2017 19:06 schreef FutureFairytale het volgende:
[..]
Zonde zeg maar goede oplossing. Wel met gesmolten kaas (en ham of spek)?
Als toetje had m'n moeder zowel stoofpeertjes gemaakt als pure chocoladevla. Heerlijk!
Een of andere ovenschotel met spruiten en oude kaas. Spruiten waren niet gaar enzo. Ik had het niet gemaakt.quote:Op dinsdag 31 oktober 2017 19:46 schreef dodoria het volgende:
[..]
Wat had het moeten worden en wat was er mislukt?
Waarom eet je ze danquote:
Ja ik had honger en geen zin om wat te makenquote:
Klinkt een beetje dubbelop, Iwanius.quote:Op woensdag 1 november 2017 09:25 schreef Iwanius het volgende:
Morgen.
[ afbeelding ]
Bakkie pleur en koffie.
klinkt heel normaal hoor. Gewoon ham-kaas tostiquote:Op woensdag 1 november 2017 14:42 schreef bjanaan het volgende:
Tosti oude kaas/rauwe coburgerham klinkt niet heel lekker maar is het wel!
Waar haal je dat?quote:
Engeland, want daar woon ik. Alvast sorryquote:
Vooral jammer voor m'n vriendin. Ik kende het uit Ierland. Weet dat Kopparberg uit Zweden komt, maar waar in Zweden haast nergens te vinden.quote:Op woensdag 1 november 2017 23:03 schreef Bienelientjee het volgende:
[..]
Engeland, want daar woon ik. Alvast sorry
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |