abonnementen ibood.com bol.com Gearbest
pi_174585118
121231_65252_AAQcD.jpg


99.gif Welkom in de Digital Corner Slowchat
060315_58549_hr.jpg
Je bent aangekomen in de stamkroeg van het Digital Corner subforum op FOK!. Hier kom je alle vaste bezoekers tegen van DIG die hier naast onzinnige en grappige gesprekken ook serieuze discussies voeren over van alles en nog wat.
Ook beantwoorden wij zo nu en dan vragen die hier gesteld worden.

99.gif Wat was het vorige topic
060315_58549_hr.jpg
Alle vorige topics zijn hier te vinden: Topicreeks: DIG Slowchat

99.gif De huisregels van de stamkroeg
060315_58549_hr.jpg
Er zijn enkele regels die gelden in dit topic:
• Geen 'smilie posts'.
• Geen ordinaire 'tvp' posts.
• Geen eindeloze 'hoi/doei' posts.

99.gif IRC
060315_58549_hr.jpg
Voor de echte addicts van DIG hebben we ook een IRC kanaal: DIG IRC KANAAL!

99.gif Wat te doen als ik de laatste post heb?
060315_58549_hr.jpg
Degene die de laatste post heeft gemaakt moet het nieuwe topic openen, dat gaat tegenwoordig heel makkelijk door op de juiste knop te klikken. De OP wordt dan automatisch overgenomen en daarom heeft Troel het stukje tekst hier verwijderd.

eu3foo.jpg

N.a.v. de TT :6
pi_174585132
Oeps, die ging vol. :+

quote:
7s.gif Op donderdag 5 oktober 2017 09:47 schreef FredvZ het volgende:
Dat zijn toch hele schappelijke prijzen (incl. de vastrechtkosten), je vergelijkt het met ADSL, maar je krijgt met glasvezel meer natuurlijk: hogere snelheden, meer tv-kijk mogelijkheden.
Om even kort hier op terug te komen; ik lees net ook nog dat je bij Caiway ook nog ¤50 betaalt voor een Wifi-modem/router, iets wat je standaard krijgt bij andere providers.

Solcon maakt het overigens wel heel erg bont; die vragen:
- ¤10 activatiekosten
- ¤30 opleveringsservice
- ¤45 borg voor modem/router
- ¤25 borg voor elke extra TV-ontvanger. (naast de maandelijkse ¤2,50)

Voor hem dus totaal niet aantrekkelijk. Eerst maar uitzitten met standaard ADSL, mocht het niet voldoende zijn de 4G modem erbij.
pi_174670661
We hebben nu de PC daar staan en snelheid is inderdaad vrij laag. Maar we hebben een ander raar probleem; wanneer de PC draadloos verbonden staat met het netwerk, doen videosites zoals YouTube het prima.
Sluiten we de boel echter bekabeld aan op de Experiabox dan wil het niet of nauwelijks laden.

Ondertussen al van alles geprobeerd; zit nu rechtstreeks aan de Experiabox (geen switch o.i.d. ertussen) en nog speelt het probleem.
Ook al verschillende netwerkkabels geprobeerd.
  Moderator donderdag 26 oktober 2017 @ 16:37:43 #4
20849 crew  FredvZ
Beroepschagrijn
pi_174673377
quote:
0s.gif Op donderdag 26 oktober 2017 14:12 schreef Iemand91 het volgende:
We hebben nu de PC daar staan en snelheid is inderdaad vrij laag. Maar we hebben een ander raar probleem; wanneer de PC draadloos verbonden staat met het netwerk, doen videosites zoals YouTube het prima.
Sluiten we de boel echter bekabeld aan op de Experiabox dan wil het niet of nauwelijks laden.

Ondertussen al van alles geprobeerd; zit nu rechtstreeks aan de Experiabox (geen switch o.i.d. ertussen) en nog speelt het probleem.
Ook al verschillende netwerkkabels geprobeerd.
Andere pc ook al geprobeerd?
So we just called him Fred
Op vrijdag 4 augustus 2017 23:12 schreef Anne het volgende:
Luister gewoon even naar FredvZ. Dan komt alles goed 8-).
pi_174681056
quote:
7s.gif Op donderdag 26 oktober 2017 16:37 schreef FredvZ het volgende:
Andere pc ook al geprobeerd?
Jep, laptop. Vanmiddag ben ik weggegaan toen de boel redelijk werkte zolang je wifi gebruikte en niet bekabeld.
Belt hij vanavond dat internet helemaal niet meer vooruit te branden is; kan misschien zo zijn omdat toen iedereen natuurlijk op internet zat.
In de buurt app kreeg hij echter berichten dat zij prima internet hadden.
Ondertussen de Experia Box ook al een reset gegeven e.d. maar niets helpt.

Erg onbetrouwbaar en ik kan er geen touw aan vast knopen.
Het rare is dat de enige manier die nog aardig goed werkt is de laptop via wifi gebruiken.
Denk dat we KPN maar eens moeten contacteren.
pi_174705462
quote:
0s.gif Op donderdag 26 oktober 2017 22:19 schreef Iemand91 het volgende:

[..]

Jep, laptop. Vanmiddag ben ik weggegaan toen de boel redelijk werkte zolang je wifi gebruikte en niet bekabeld.
Belt hij vanavond dat internet helemaal niet meer vooruit te branden is; kan misschien zo zijn omdat toen iedereen natuurlijk op internet zat.
In de buurt app kreeg hij echter berichten dat zij prima internet hadden.
Ondertussen de Experia Box ook al een reset gegeven e.d. maar niets helpt.

Erg onbetrouwbaar en ik kan er geen touw aan vast knopen.
Het rare is dat de enige manier die nog aardig goed werkt is de laptop via wifi gebruiken.
Denk dat we KPN maar eens moeten contacteren.
Tja, Experiaboxen 😏

Gisteren ook weer eentje vervangen vanwege wifi doorvoer van 1mbit, andere keer pak je een nieuwe uit de doos: DOA. Niet dat andere providers betere leveren haha

Die v10's lijken mij totnutoe het relatief goed te doen, welk exacte type heb je? (Merk en model)
pi_174709797
quote:
1s.gif Op zaterdag 28 oktober 2017 00:04 schreef oheng het volgende:
Tja, Experiaboxen 😏

Gisteren ook weer eentje vervangen vanwege wifi doorvoer van 1mbit, andere keer pak je een nieuwe uit de doos: DOA. Niet dat andere providers betere leveren haha

Die v10's lijken mij totnutoe het relatief goed te doen, welk exacte type heb je? (Merk en model)
Een V9 had/heeft hij. Ondertussen is er vanmorgen iemand van KPN geweest en die heeft de boel nagekeken; nieuwe Experia Box gekregen en het lijkt nu (beter) te werken.
4G modem is ook besteld.
pi_174710024
quote:
0s.gif Op zaterdag 28 oktober 2017 11:25 schreef Iemand91 het volgende:

[..]

Een V9 had/heeft hij. Ondertussen is er vanmorgen iemand van KPN geweest en die heeft de boel nagekeken; nieuwe Experia Box gekregen en het lijkt nu (beter) te werken.
4G modem is ook besteld.
Haha typisch weer -_-
  Moderator zaterdag 28 oktober 2017 @ 12:47:43 #9
20849 crew  FredvZ
Beroepschagrijn
pi_174711084
Heeft iemand hier al iets over gehoord?
https://tweakers.net/nieu(...)n-laten-betalen.html
So we just called him Fred
Op vrijdag 4 augustus 2017 23:12 schreef Anne het volgende:
Luister gewoon even naar FredvZ. Dan komt alles goed 8-).
pi_174722054
nooit gedacht dat ik dat nog eens zou doen, firmware updaten van mijn controller _O-
  Moderator zondag 29 oktober 2017 @ 12:54:29 #11
20849 crew  FredvZ
Beroepschagrijn
pi_174732753
Mijn waterkoker wil niet verbinden met mijn wifi sinds ik verhuisd ben
So we just called him Fred
Op vrijdag 4 augustus 2017 23:12 schreef Anne het volgende:
Luister gewoon even naar FredvZ. Dan komt alles goed 8-).
  Moderator zondag 29 oktober 2017 @ 13:44:32 #12
417715 crew  derLudolf
allround beunhaas
pi_174733776
quote:
7s.gif Op zondag 29 oktober 2017 12:54 schreef FredvZ het volgende:
Mijn waterkoker wil niet verbinden met mijn wifi sinds ik verhuisd ben
_O-
lebt denn der alte Holzmichl noch?
pi_174734137
quote:
7s.gif Op zondag 29 oktober 2017 12:54 schreef FredvZ het volgende:
Mijn waterkoker wil niet verbinden met mijn wifi sinds ik verhuisd ben
#firstworldproblems :Y)
let me tell you something that I realized tonight
pi_174764338
quote:
7s.gif Op zondag 29 oktober 2017 12:54 schreef FredvZ het volgende:
Mijn waterkoker wil niet verbinden met mijn wifi sinds ik verhuisd ben
Is'ie al gepatched voor Krack?
pi_175323675
Hmm, in 2013 een Windows key bij Culgame gekocht. Tijdje geleden gaf deze Windows installatie aan dat de installatie mogelijk niet legitiem is en/of geactiveerd moet worden.
Stomtoevallig precies op het moment dat er verhuisd werd.

Dan kun je een of andere programma uitvoeren van Windows die de boel dat zou moeten activeren maar er gebeurt niet.
Culgame bestaat ondertussen niet meer; althans volgens oude posts op Tweakers. De site is ondertussen wel (weer) online.
Heb ze ook al paar maal een mail gestuurd en geen reactie op gekregen; in het verleden altijd snel mail terug gekregen.

Heeft iemand een idee hoe we Windows (weer) kunnen activeren?
pi_175323988
al gebeld met de MS activatielijn?
pi_175324061
quote:
1s.gif Op zondag 26 november 2017 19:04 schreef mschol het volgende:
al gebeld met de MS activatielijn?
Maar eens kijken of dat een optie is; ben het de vorige keer niet tegengekomen.
PC is niet van en bij mij dus kan het helaas niet direct proberen.
pi_175347362
quote:
1s.gif Op zondag 26 november 2017 19:04 schreef mschol het volgende:
al gebeld met de MS activatielijn?
Nu geprobeerd, die kan 'm ook niet activeren. :(
pi_175347592
quote:
0s.gif Op maandag 27 november 2017 20:44 schreef Iemand91 het volgende:

[..]

Nu geprobeerd, die kan 'm ook niet activeren. :(
dat is wel vreemd, mogelijk is je key dan geblacklist en dan is de enige oplossing een nieuwe kopen?

je kan proberen de helpdesk van ms te bellen en kijken of een medewerker kan helpen? (ik ga er vanuit dat je de geautomatiseerde activatielijn hebt gehad en geen medewerker)
pi_175351507
Ik zou een andere (tijdelijke) harde schijf erin stoppen, W7/W8 erop zetten, die activeren, en dan upgraden naar W10. Voila je PC is alsnog geactiveerd.
pi_175352503
quote:
1s.gif Op maandag 27 november 2017 20:50 schreef mschol het volgende:
dat is wel vreemd, mogelijk is je key dan geblacklist en dan is de enige oplossing een nieuwe kopen?
Windows geeft aan dat de key inderdaad wordt geblokkeerd. Kwam van Culgame en die site bestaat geloof ik niet meer. (Nog wel online maar heb geen enkele reactie van hen meer gekregen nu)
quote:
je kan proberen de helpdesk van ms te bellen en kijken of een medewerker kan helpen? (ik ga er vanuit dat je de geautomatiseerde activatielijn hebt gehad en geen medewerker)
En inderdaad de geautomatiseerde activatielijn. Na invoeren van die lange reeks nummers gaf deze aan deze niet te kunnen activeren.

quote:
0s.gif Op maandag 27 november 2017 23:01 schreef oheng het volgende:
Ik zou een andere (tijdelijke) harde schijf erin stoppen, W7/W8 erop zetten, die activeren, en dan upgraden naar W10. Voila je PC is alsnog geactiveerd.
Dit volg ik niet helemaal.
Wanneer je die W7 installatie wil activeren moet je alsnog deze key gebruiken; en die werkt dus niet. Of begrijp ik je nu verkeerd? :P
pi_175352775
quote:
0s.gif Op maandag 27 november 2017 23:47 schreef Iemand91 het volgende:

[..]

Dit volg ik niet helemaal.
Wanneer je die W7 installatie wil activeren moet je alsnog deze key gebruiken; en die werkt dus niet. Of begrijp ik je nu verkeerd? :P
Die W7 of W8 moet hoe dan ook geactiveerd worden, maakt niet uit hoe. ;)
En als hij dan geactiveerd is.... Kun je upgraden naar W10. Vanaf dat moment is jouw PC "gewhitelist". Dit trucje kan nog tot 31 december ofzo.

Maar je kunt ook een nieuwe key kopen bij Kinguin. Ze zijn niet echt duur.
pi_175361017
quote:
0s.gif Op dinsdag 28 november 2017 00:04 schreef oheng het volgende:
Die W7 of W8 moet hoe dan ook geactiveerd worden, maakt niet uit hoe. ;)
En als hij dan geactiveerd is.... Kun je upgraden naar W10. Vanaf dat moment is jouw PC "gewhitelist". Dit trucje kan nog tot 31 december ofzo.
Je bedoelt dat als je eenmaal een geactiveerde Windows 10 hebt (met een W7/W8 key) Windows deze key niet meer kan terugtrekken zoals nu gebeurd is?

Maar waarom dan dit doen met een andere/tijdelijke schijf en niet gewoon de huidige W7 installatie met (een nieuwe key) activeren en dan upgraden naar W10?

(Naast het feit dat hij eigenlijk liever op W7 blijft.
quote:
Maar je kunt ook een nieuwe key kopen bij Kinguin. Ze zijn niet echt duur.
Bij Kinguin niet nee. Maar die valt eigenlijk in dezelfde categorie als Culgame ooit was; Windows licenties die een stuk goedkoper zijn dan Retail en waar men online nog nooit over uit is of het helemaal legaal is en/of keys teruggetrokken kunnen worden.
Deze key van Culgame is dus blijkbaar teruggetrokken door Windows; zelfde kan gebeuren bij een key van Kinguin.
pi_175361420
quote:
0s.gif Op dinsdag 28 november 2017 13:59 schreef Iemand91 het volgende:

[..]

Je bedoelt dat als je eenmaal een geactiveerde Windows 10 hebt (met een W7/W8 key) Windows deze key niet meer kan terugtrekken zoals nu gebeurd is?

Maar waarom dan dit doen met een andere/tijdelijke schijf en niet gewoon de huidige W7 installatie met (een nieuwe key) activeren en dan upgraden naar W10?

(Naast het feit dat hij eigenlijk liever op W7 blijft.

[..]

Bij Kinguin niet nee. Maar die valt eigenlijk in dezelfde categorie als Culgame ooit was; Windows licenties die een stuk goedkoper zijn dan Retail en waar men online nog nooit over uit is of het helemaal legaal is en/of keys teruggetrokken kunnen worden.
Deze key van Culgame is dus blijkbaar teruggetrokken door Windows; zelfde kan gebeuren bij een key van Kinguin.
Hij hoeft niet per definitie teruggetrokken te zijn door Microsoft, het kan ook zijn dat de boefjes bij Culgame de key meerdere keren verkocht heeft. Dan blokkeren ze hem ook.
Powered by JanetjeŽ
pi_175364470
quote:
0s.gif Op dinsdag 28 november 2017 13:59 schreef Iemand91 het volgende:

[..]

Je bedoelt dat als je eenmaal een geactiveerde Windows 10 hebt (met een W7/W8 key) Windows deze key niet meer kan terugtrekken zoals nu gebeurd is?

Maar waarom dan dit doen met een andere/tijdelijke schijf en niet gewoon de huidige W7 installatie met (een nieuwe key) activeren en dan upgraden naar W10?

(Naast het feit dat hij eigenlijk liever op W7 blijft.
Als je upgrade van een geactiveerde W7/W8 naar W10, dan zit je veilig.
Iedereen die geupgrade heeft naar W10 heeft dezelfde licentiecode, iets van VK7JG- etc (voor Pro) en YTM3G-etc....(voor Home).
Hier is de Microsoft upgrade tool: https://www.microsoft.com/nl-nl/accessibility/windows10upgrade

De enige manier om een geupgrade Windows 10 "licentie" kwijt te raken is door heel veel hardware te vervangen.

En waarom op een tijdelijke schijf? Zodat je je huidige Windows niet hoeft aan te passen, maar van W7 naar W10 kan natuurlijk ook.
abonnementen ibood.com bol.com Gearbest
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')