abonnement Unibet Coolblue
pi_174571904
vaak maak je iets wat je dikker wil maken
nu wil ik bv een doorzichtig soepje bv kippensoep dikker maken
maar al die dikkermakers zorgen ervoor dat het soepje minder doorzichtig worden
gebruik je bloem dan word het witter net als met maizena
wat kan je dus gebruiken om een doorzichtig soepje dikker te maken en het doorzichtig houden
misschien gelatine?
graag dus wat ervaringen :)
pies on joe toe
pi_174571914
Gelatine
pindazakje
  zondag 22 oktober 2017 @ 09:59:10 #3
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_174571990
Je moet een zetmeel uit een wortel gebruiken, die binden helder. (Pijlwortel, tapioca etc)
Zetmeel uit granen bindt wit. (Maizena, bloem etc)

Hier staan ze op een rijtje, met de verschillen :
http://www.aziatische-ingredienten.nl/bindmiddelen-zetmeel/

Gelatine werkt als je koude soep wilt eten. Lekker, drilkippensoep.
  zondag 22 oktober 2017 @ 10:01:17 #4
63594 Lienekien
Sunshower kisses...
pi_174572014
Tapioca, meesterlijk spul.
The love you take is equal to the love you make.
pi_174572057
quote:
17s.gif Op zondag 22 oktober 2017 10:01 schreef Lienekien het volgende:
Tapioca, meesterlijk spul.
Drop drop drop drop drop drop drop!!!! DROP!!! drop drop drop drop !!
pi_174572132
quote:
1s.gif Op zondag 22 oktober 2017 09:59 schreef RobinOok het volgende:
Je moet een zetmeel uit een wortel gebruiken, die binden helder. (Pijlwortel, tapioca etc)
Zetmeel uit granen bindt wit. (Maizena, bloem etc)

Hier staan ze op een rijtje, met de verschillen :
http://www.aziatische-ingredienten.nl/bindmiddelen-zetmeel/

Gelatine werkt als je koude soep wilt eten. Lekker, drilkippensoep.
Aardappelzetmeel is de meest gangbare heldere verdikking. Ook in de gewone supermarkt verkrijgbaar. Pijlwortel werkt wel mooi.

Overigens kan binden met andere spulletjes ook. Xanthaan enzo. Xanthaan is een beetje slijmerig, maar dempt het aroma niet zo sterk als zetmeel. Carrageen,pectine, gellaan.

Pectine werkt ook heel goed.
Whatever...
  zondag 22 oktober 2017 @ 10:49:46 #7
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_174572738
Johannisbroodmeel zou je ook nog kunnen gebruiken, maar pijlwortel bind het helderst en qua structuur het mooist.
Xantaan en Alginaat binden ook mooi helder, maar de structuur wordt dan gel achtig, glibberig zeker als je het wat overdrijft. Wel prima om zelf glijmiddel of haargel mee te maken.
Pectine bind mooi kort, je krijgt geen draden, het lijkt op de binding van gelatine, maar gelatine bind niet als hetgeen wat je bind warm is.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_174572742
ik zal het eens met aardappelzetmeel proberen :) dat is gewoon bij de appie te halen:)
wel jammer is dat het niet mag koken omdat het dan zijn kracht verliest :)
pies on joe toe
pi_174572800
quote:
0s.gif Op zondag 22 oktober 2017 10:50 schreef bonke het volgende:
ik zal het eens met aardappelzetmeel proberen :) dat is gewoon bij de appie te halen:)
wel jammer is dat het niet mag koken omdat het dan zijn kracht verliest :)
Dus gewoon pas op het laatst toevoegen. Oproepen met een beetje water en in kleine beetjes toevoegen.
Whatever...
  zondag 22 oktober 2017 @ 11:33:58 #10
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_174573494
Maar Bonke, zeg eens, wat is dat voor kippensoep die je wilt binden?
  zondag 22 oktober 2017 @ 12:10:32 #11
64781 bonke
pipo koeie
pi_174574250
quote:
0s.gif Op zondag 22 oktober 2017 11:33 schreef RobinOok het volgende:
Maar Bonke, zeg eens, wat is dat voor kippensoep die je wilt binden?
straks ga ik dus halen :)
kipfilet
minimais 2 blikjes
bamboescheuten
wortel
ui
selderie
paprika's
tauge
en twee pakjes dikke noodles
alles dus in de grote pan met wat kippeboullionblokjes, oregano, basilicum, chilliewoksaus en wat andere kruiden
lekker sudderen en als laatste ff dik maken :)
pies on joe toe
  zondag 22 oktober 2017 @ 12:30:56 #12
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_174574586
quote:
0s.gif Op zondag 22 oktober 2017 12:10 schreef bonke het volgende:

[..]

straks ga ik dus halen :)
kipfilet
minimais 2 blikjes
bamboescheuten
wortel
ui
selderie
paprika's
tauge
en twee pakjes dikke noodles
alles dus in de grote pan met wat kippeboullionblokjes, oregano, basilicum, chilliewoksaus en wat andere kruiden
lekker sudderen en als laatste ff dik maken :)
Vin'k gek. Maar als jij dat lekker vindt. ^O^ :Y)
  zondag 22 oktober 2017 @ 12:38:10 #13
421960 Sotchi2014
Is echt een vrouw
pi_174574706
Wil je de soep opeten of inlijsten? Gebruik gewoon wat het lekkerst is ipv doorzichtig
Op maandag 17 oktober 2016 17:20 schreef Danny het volgende:
Sotchi2014 is echt onmisbaar voor FOK!
pi_174574834
quote:
1s.gif Op zondag 22 oktober 2017 09:59 schreef RobinOok het volgende:
Gelatine werkt als je koude soep wilt eten. Lekker, drilkippensoep.
Niks mis mee _O_

pindazakje
  zondag 22 oktober 2017 @ 13:45:31 #15
303802 nogeenoudebekende
The future is shit...
pi_174575972
Als je blokjes aardappel in je soep gooit geven die ook zetmeel af wat weer voor binding zorgt.
And so is the past
  dinsdag 24 oktober 2017 @ 09:14:33 #16
10524 ASSpirine
I say goodday
pi_174620609
aardappelzetmeel maakt het toch ook troebel?
Ik delf het onderspit. Ik dolf het onderspit. Ik heb het onderspit gedolven. Ik heb Dolf ondergespoten.
Citaat Rik De Leeuw over wissel Robben "Ik zie toch TWEE benen!!!"
10C9H8O4
  dinsdag 24 oktober 2017 @ 09:43:23 #17
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_174621009
quote:
0s.gif Op dinsdag 24 oktober 2017 09:14 schreef ASSpirine het volgende:
aardappelzetmeel maakt het toch ook troebel?
Nope.
pi_174633175
quote:
0s.gif Op dinsdag 24 oktober 2017 09:43 schreef RobinOok het volgende:

[..]

Nope.
Inderdaad. Aardappelzetmeel bindt helder.
Whatever...
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')