1800
Carl Heinrich Knorr, de oprichter van Knorr, wordt geboren in Duitsland.
knorr_history_1838 1838
Carl Heinrich Knorr bouwt een fabriek in Heilbronn (Duitsland). Hij begint te experimenteren met het drogen van kruiden en groenten. Volgens hem de manier om de smaak en voedingswaarde te behouden. Hier wordt de basis voor droge (poeder) soepen gelegd.
knorr_history_1873 1873
Het bedrijf Knorr gaat soepmixen verpakken en verkoopt ze in winkels in Duitsland.
knorr_history_1875 1875
Carl Heinrich Knorr overlijdt op 75 jarige leeftijd. Door hem heeft het bedrijf een stevige soepbasis om op voort te bestaan. Zijn 9 zoons nemen het bedrijf over.
knorr_history_1885 1885
Knorr breidt zich internationaal uit. In de Zwitserse en Oostenrijkse schappen liggen nu ook Knorr soep, granen, groenten en aardappelschijfjes in tabletvorm
knorr_history_1889 1889
Knorr introduceert de 'Erbswurst'. Een gekruide erwtensoep, geconcentreerd verpakt in de vorm van een worst. Je kunt het droog eten, maar ook oplossen in water. De lichte worstvormige verpakkingen zijn erg populair en al snel zijn er 40 verschillende 'kruidenworsten'.
knorr_history_1947 1947
Na de Tweede Wereldoorlog is er door de schaarste een enorme vraag naar Knorr producten. Om snel aan de hoge vraag te kunnen voldoen worden de producten van mindere kwaliteit maar dit was maar van tijdelijke aard . Gelukkig gooit Knorr op tijd het roer om. Goede en innovatieve producten voor een redelijke prijs zullen het verschil gaan maken.
knorr_history_1957 1957
Knorr wordt 'geboren' in Nederland en heeft haar assortiment in 8 andere landen uitgebreid tot bouillons, soepen, sauzen en maaltijdmixen.
knorr_history_1985 1958
Knorr wordt onderdeel van CPC International, een voorloper van Bestfoods, dat nu onderdeel is van Unilever.
knorr_history_1982 1987
Knorr introduceert het eerste Wereldallochtonengerecht: Lasagne Bolognese en slaat hiermee een brug naar de buitenlandse keuken.
knorr_history_1994 1994
De Spaghetteria kant-en-klaarmaaltijden van Knorr zijn een groot succes. Pastamaaltijden in 1 pan, voor 2 personen en klaar in 5 minuten!
knorr_history_2000 2000
Knorr producten worden inmiddels in 87 landen over de hele wereld verkocht. In oktober wordt Unilever de nieuwe eigenaar van het merk.
knorr_history_2006 2006
Vanwege de rijke historie en de invloed van chefs van over de hele wereld is culinair vakmanschap een kenmerk van Knorr geworden. Knorr is altijd op zoek naar nieuwe innovatieve producten.
Kenners in de culinaire topklasse zeggen : Ik kies Knorr !
bron
www.knorr.nl