Haring zou ik sowieso niet écht rauw eten vanwege de kans op haringworm (wat als rauwe haring verkocht wordt, is eerst ingevroren om dat soort parasieten te doden).
Ik vermoed wel dat je door vaak rauw te eten een weerstand gaat opbouwen tegen veelvoorkomende bacteriën en virussen in vleeswaren. Maar daarvoor moet je imuunsysteem dus wel al een keer aan een dergelijke ziekteverwekker blootgesteld zijn, de eerste keer blijf je er ziek van worden. Als er dan na 50 jaar rauw eten ineens een andere serotypevariant van een virus in het vlees zit, wordt je er alsnog ziek van.
Op een andere manier extra weerstand opbouwen, bijvoorbeeld door een zuurdere maag, lijkt me meer iets wat evolutionair bepaald wordt en niet door het 'te trainen'. Dus daar hebben pas de (kinderen van je kinderen van je kinderen)^5 baat bij. Mits je er niet dood aan gegaan bent voordat je je kon voortplanten.
Representant van het failliet van de westerse liberale maatschappij