abonnementen ibood.com bol.com Coolblue
pi_175084241
registreer om deze reclame te verbergen
Ik woon praktisch in het centrum dus als ik ga shoppen is dat tussen twee kolfbeurten in. Vergeet niet dat je minder frequent hoeft te kolven als je kindje ouder wordt. Dan kun je prima 5/6 uur er tussen laten ;)
disclaimer
Friettijdpietvoeding
pi_175085201
Ik heb het wel een keer gedaan, een dag shoppen in een stad wat verder weg. Toen kolfde ik voor vertrek (na een voeding nog zodat het “leeg was”) en tussendoor hadden we een lunchplek gereserveerd. Van te voren had ik ze gebeld en uitgelegd dat ik zou moeten kolven, hadden ze een plekje voor vrijgemaakt. En voor de voeding daarna was ik weer thuis. Ging prima..
pi_175085868
kijk, top om wat ervaringsverhalen te lezen!
De wat grotere steden liggen op reisafstand van 45 minuten, de kleinere stad dichtbij kan ik idd tussendoor doen.
Ik zal het vast allemaal eens gaan ervaren!
pi_175090528
registreer om deze reclame te verbergen
Ik wil vanavond graag naar dansles, al was het maar om met onze groep even te socialiseren. Dat valt precies om Dirk zijn laatste voeding heen. Naar aanleiding van jullie ervaringen is nu het idee: kolven voor ik wegga, krijgt hij zijn flesje van papa als ik weg ben, kolven als ik terug ben. (Want anders zit er bijna 5 uur tussen en ik denk dat mijn tieten dan echt ontploffen ook) Kan ik er dan wel op vertrouwen dat hij vannacht genoeg krijgt als hij voor z'n voeding komt? :@

Ik vind het maar spannend hoor, zo'n avondje weg. En dan ben ik nog geen 10 minuten verderop ook.
One could tolerate a world of demons, for the sake of an angel.
pi_175097883
als ik een avond ga sporten leg ik haar 3 kwartier voor ik weg moet nog even aan om vervolgens beide borsten leeg te kolven (ze drinkt meestal maar 1 kant).
papa geeft dan een flesje en als ik terug ben drinkt ze al snel weer bij mij.
Ik ben ongeveer 3-4 uurtjes van huis.

wanneer je bij thuiskomst weer kolft is dat eigenlijk een voeding die hij normaal niet drinkt. Ik zou eens uitproberen hoe het voelt en anders alleen de druk eraf kolven?

oh ik lees nu dat het vanavond al is dus ben benieuwd hoe het is gegaan!
pi_175105731
Aanleggen voor ik wegga heeft uit ervaring niet zoveel zin. Dan drinkt hij 3 slokjes en vervolgens komtie een uur later alsnog. Het kolven voor ik wegging was dus vooral om te zorgen dat mijn borsten goed leeg waren. Ik lek heel snel en met dansles vond ik dat toch een minder fijn idee.

Ik had er niet bij stilgestaan dat ik het kolven als ik terug kwam evt had kunnen overslaan. Nou vind ik het niet erg (liever te vaak dan te weinig) en bleek het uiteindelijk maar goed ook. Want meneer besloot ineens na de fles van papa rond 22.45 te slapen tot 5.15. Doet hij nooit! Maar dat hadden mijn borsten dus niet leuk gevonden als ze dan om half 9 voor het laatst geleegd waren. :D

Al met al viel het me heel erg mee. Het is even wennen om dat kolven een beetje handig te plannen omdat zijn voedingen sturen niet echt wil. En ik vind het erg lastig om in te schatten hoeveel hij nou precies drinkt. Maar dat went vast vanzelf. :)
One could tolerate a world of demons, for the sake of an angel.
pi_175106142
registreer om deze reclame te verbergen
kijk, zo is het toch maar wat uitproberen wat voor jou werkt heb ik het idee. Je kunt ook niet snel iets verkeerd doen, je merkt dat snel genoeg en kunt het dan een volgende keer anders doen.
Hier zijn de voedingen ook altijd weer anders kwa tijd die ze ertussen laat. ik kolf dus altijd na een voeding of net voor ik weg ga.

Een leuke avond gehad verder?
pi_175113404
Uitproberen is nou net iets wat ik lastig vind, maar gelukkig kan ik hier inderdaad niet echt iets verkeerd aan doen. En sowieso fijn om hier een beetje te horen wat anderen doen. :)

Mijn avond was heel leuk! Ik was van plan alleen te gaan kijken, maar uiteindelijk heb ik toch ook meegedanst. Fijn om even zonder kind te zijn, wat te bewegen en het (een beetje dan) over andere dingen te hebben.
One could tolerate a world of demons, for the sake of an angel.
  donderdag 16 november 2017 @ 21:15:05 #259
57269 Lemijn
luistert ook naar Leijn
pi_175120022
Ik vind het ook wennen hoor! Het voeden zelf doen we met ogen dicht en multitaskend en pijnloos enzo, en kolven lukt inmiddels ook redelijk (jeej), maar wat te doen als lang van huis is hier ook nog zoeken. Wat ik tot nu toe doe is hem zo vol mogelijk proppen voor vertrek en daarna red ik het wel zo’n 6 uur, blijkt. Thuis kolven daarna levert weinig op dus algelopen nacht heb ik een J uit zijn bed gelicht en heeft hij braaf slapend de volste borst geleegd. Hij dronk dan weer geen druppel uit de fles, maar dat is een ander verhaal...

Mijn gevoel zegt dat af en toe een voeding overslaan of extra kolven niet zoveel uitmaakt. Zolang baby maar zijn gang kan gaan, en dat is (per 24 uur) zoveel melk binnenkrijgen als hij nodig vindt.
Op maandag 14 november 2016 12:18 schreef Crumpette het volgende:
De eerste keer ben je zo'n magische eenhoorn van moeder natuur en creeert een wonder
pi_175120415
Zolang dat incidenteel is maakt dat inderdaad niet veel uit.
En hoe groter je baby, hoe minder problematisch het ook voor jezelf wordt. Qua stuwing enzo.
disclaimer
Friettijdpietvoeding
  zondag 19 november 2017 @ 20:38:58 #261
57269 Lemijn
luistert ook naar Leijn
pi_175180097
Mensen met een Medela Freestyle, als je kolft met stekker in stopcontact, zie je dan dat laadsymbool op het display? Beetje rare vraag misschien. Maar ik zie het 1 sec en dan weer het symbool voor halflege accu en nou vraag ik me af of ie wel laadt. Lang leve de tweedehands kolf. Die is doorgemeten en nog goed genoeg werkt maar wel meer herrie maakt dan gemiddeld. Lekker dan.

En er was niet n magische speen/flescombi voor de weigeraars uit het verleden he? Jacob ging best redelijk maar hij snapt het gewoon niet meer. Opent z'n mond voor alles dus ook een fles maar gaat dan een beetje likken en kauwen en afhankelijk van zijn humeur wordt de per ongeluk verkregen melk doorgeslikt of boos eruit gewerkt.

Laatste vraag voor Vivi: jij hebt die pumpin pals borstschilden toch? Ik las net even op die site. Het ziet er best relaxed uit maar ook prijzig. Deed jij zo'n combipakket met verschillende maten? Heeft dat nut? :?
De reden dat ik het overweeg is dat ik nu al een tyfushekel heb aan kolven en ik ben nog niet eens aan het werk. Ik heb het wel aantrekkelijk gemaakt met altijd een kopje thee en een boek en een warme trui enzo :') . Waarschijnlijk helpt het ook niet echt dat het een beetje voor nop is momenteel. Ik vul de vriezer voor nooit en gooi elke dag de fles leeg na oefenen (en ik doe er heus niet veel in, maar toch).
Op maandag 14 november 2016 12:18 schreef Crumpette het volgende:
De eerste keer ben je zo'n magische eenhoorn van moeder natuur en creeert een wonder
pi_175180360
Noud drinkt nog steeds alleen maar het hoognodige, lemijn. Soms gaat het nooit over :')
Balen dat ie nou toch dwars gaat liggen :{ maar de kans dat hij het uiteindelijk alsnog gewoon gaat doen is best groot. Bij jou heeft ie altijd een fijnere optie, het kan bij een ander zomaar heel anders gaan!
disclaimer
Friettijdpietvoeding
  zondag 19 november 2017 @ 20:51:56 #263
57269 Lemijn
luistert ook naar Leijn
pi_175180541
Dat houd ik mezelf ook maar voor, SQ. En mij lijkt dat ze op het kdv wel geduld en ervaring hebben. Ik laat het iedereen proberen (want: niet ik) maar dat helpt tot nu toe niet. En met name 's avonds is het balen want dan wordt hij echt zo boos dat hij niet zoals nu gewoon uitgebreid zijn drink-slaap-repeat-ding kan doen.
Op maandag 14 november 2016 12:18 schreef Crumpette het volgende:
De eerste keer ben je zo'n magische eenhoorn van moeder natuur en creeert een wonder
  zondag 19 november 2017 @ 21:08:38 #264
57269 Lemijn
luistert ook naar Leijn
pi_175181112
Volgens mij kan ik in m’n eentje dit hele topic volschrijven. Het voelt als voornaamste dat ik nu doe. Met liefde hoor. En soms een tikje benauwend. Maar vooral uit vanzelfsprekendheid. Ik weet dat voeden anders kan en dat dat ook prima is, maar stoppen komt geen seconde in me op, ook niet als hij weer in de rondte ligt te kloten op een onhandige voedingsplek of bij misbruik van z’n tandjes of andere redenen waarom mijn omgeving soms bewonderend doet. Dat hoeft echt niet.
Op maandag 14 november 2016 12:18 schreef Crumpette het volgende:
De eerste keer ben je zo'n magische eenhoorn van moeder natuur en creeert een wonder
pi_175181902
Lemijn, ik heb die borst schilden hier ook liggen, ongebruikt :) Ze passen niet op m'n spectra kolf }:| Als je ze wil overnemen kan dat!
pi_175181941
Het is veeleisend maar inderdaad voor mij ook vanzelfsprekend. Ik merk nu Y zes maanden is wel dat de vermoeidheid en het benauwende gevoel weer even opspeelt. Bij I had ik dat rond die tijd echt erg, omdat het clusteren toen vrij heftig was terwijl ik er toch een beetje vanuit was gegaan dat het minder zou worden. En na een half jaar begint het gewoon wel erin te hakken en is de euforie over dat het goed gaat etc wel voorbij. Ook fysiek merk ik het nu weer. Gewichtsverlies is wel minder snel deze keer, omdat ik er heel alert op ben. Maar toch vreet het me weer een beetje op, en moet ik echt veel eten en drinken om (soms letterlijk) op de been te blijven. Ik ben al een paar keer bijna van m'n stokje gegaan omdat ik een middag wat te weinig gegeten had. :o .
"All that maybe the slightly better ones do is sort of get inside your head and leave something there"
pi_175182015
Oh en over flesjes; ik heb weken geoefend zonder succes. Na 3x kdv was ze om en sindsdien is de fles geen probleem meer! (Alleen van mij accepteert ze het niet :') )
Maar als je in die oefenfase zit is het rete frustrerend :*
pi_175185077
quote:
0s.gif Op zondag 19 november 2017 20:38 schreef Lemijn het volgende:
Mensen met een Medela Freestyle, als je kolft met stekker in stopcontact, zie je dan dat laadsymbool op het display? Beetje rare vraag misschien. Maar ik zie het 1 sec en dan weer het symbool voor halflege accu en nou vraag ik me af of ie wel laadt. Lang leve de tweedehands kolf. Die is doorgemeten en nog goed genoeg werkt maar wel meer herrie maakt dan gemiddeld. Lekker dan.
Ik kan het display straks wel even checken, ik heb ook een tweedehands Freestyle liggen. Er zijn inderdaad stille en minder stille versies in omloop. Die van mij maakte zo'n takkeherrie dat ik liever de Symphony huurkolf bleef gebruiken 2,50 per dag. :')
quote:
Laatste vraag voor Vivi: jij hebt die pumpin pals borstschilden toch? Ik las net even op die site. Het ziet er best relaxed uit maar ook prijzig. Deed jij zo'n combipakket met verschillende maten? Heeft dat nut? :?
Klopt, super comfy dingen zijn dat! Ik kocht ze hier, dus per stuk te bestellen. Omdat ik van Medela steeds grotere maten nodig had (een paar dagen na de overstap op een grotere maat begon het weer te schuren) heb ik van L en XL allebei 2 stuks besteld. Aanvankelijk paste L het beste maar na een paar weken ben ik overgestapt op XL. De maat van je tepels is kennelijk aan verandering onderhevig. :') Als je n maat bestelt, heb je dus kans dat je kort daarna nog eens moet bestellen (en 2 keer verzendkosten betaalt), dat is ook de gedachte achter die combipakketten. Maar neem die van Fazz over! :Y)
quote:
De reden dat ik het overweeg is dat ik nu al een tyfushekel heb aan kolven en ik ben nog niet eens aan het werk. Ik heb het wel aantrekkelijk gemaakt met altijd een kopje thee en een boek en een warme trui enzo :') .
Alles wat ervoor zorgt dat je comfortabeler kan kolven is zijn geld dubbel en dwars waard, vind ik. :Y Heb je ook een kolfbh? Ik kolfde de eerste weken niet handsfree, want ik wilde niet al te veel geld uitgeven terwijl ik niet wist hoelang ik het zou gebruiken, en wt een verademing was het toen ik 'm alsnog gekocht had! _O_
pi_175186412
quote:
0s.gif Op zondag 19 november 2017 20:38 schreef Lemijn het volgende:
Mensen met een Medela Freestyle, als je kolft met stekker in stopcontact, zie je dan dat laadsymbool op het display?
Gecheckt hier:

[UIT] in stopcontact = 2 icoontjes: stekker en batterij
[AAN] in stopcontact = 1 icoontje: stekker

Hopelijk heb je er wat aan. :)
pi_175187974
Lees heel voorzichtig vast wat mee want sterk in overweging om een poging tot het geven van borstvoeding te wagen. Duurt nog een hele tijd want ben pas 17 weken zwanger van ons tweede kindje maar wil me goed voorbereiden en inlezen.
Meteen een vraag: iemand van jullie ervaring met het geven van BV met een beschadigde borst (bijv. na een verkleining oid)?
pi_175188158
Malteser, als je een borst OK in je voorgeschiedenis hebt, is het misschien wel een idee om prenataal al eens met een lactatiekundige te praten. Zij kan je precies vertellen wat jouw mogelijkheden en beperkingen zijn en je hebt dan een toegankelijke hulp na de bevalling.
  maandag 20 november 2017 @ 09:38:09 #272
57269 Lemijn
luistert ook naar Leijn
pi_175188870
quote:
0s.gif Op maandag 20 november 2017 00:31 schreef ViviRAWRS het volgende:

[..]

Gecheckt hier:

[UIT] in stopcontact = 2 icoontjes: stekker en batterij
[AAN] in stopcontact = 1 icoontje: stekker

Hopelijk heb je er wat aan. :)
Zeker, dat betekent dat er echt wat mis is met deze. Toch maar een account op wish.com overwegen misschien :P

En ik heb een kolfbh, namelijk een goedkope van de hema ofzo met geknipte gaten. Werkt prima!

Franny, ik vind het ook ene klus hoor, genoeg binnenkrijgen. En ook om het extra niet alleen te doen met truffelpepernoten :o
Op maandag 14 november 2016 12:18 schreef Crumpette het volgende:
De eerste keer ben je zo'n magische eenhoorn van moeder natuur en creeert een wonder
pi_175189271
quote:
0s.gif Op maandag 20 november 2017 08:54 schreef WupWup het volgende:
Malteser, als je een borst OK in je voorgeschiedenis hebt, is het misschien wel een idee om prenataal al eens met een lactatiekundige te praten. Zij kan je precies vertellen wat jouw mogelijkheden en beperkingen zijn en je hebt dan een toegankelijke hulp na de bevalling.
Dat is een goede tip! Ga ik achteraan.

SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
  maandag 20 november 2017 @ 10:06:40 #274
57269 Lemijn
luistert ook naar Leijn
pi_175189429
Spannend dat je het wil proberen Malteser! En dan extra fijn om je goed voor te bereiden, denk ik. :*
Op maandag 14 november 2016 12:18 schreef Crumpette het volgende:
De eerste keer ben je zo'n magische eenhoorn van moeder natuur en creeert een wonder
pi_175189520
quote:
1s.gif Op maandag 20 november 2017 09:55 schreef Malteser het volgende:

[..]

Dat is een goede tip! Ga ik achteraan.

SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Dapper dat je overweegt het te proberen! Mocht je ervaringen met bv met lastig verleden willen, PM/mail gerust :*
abonnementen ibood.com bol.com Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')