abonnement Unibet Coolblue
  maandag 16 oktober 2017 @ 22:29:54 #1
377024 Quotidien
fetchez la vache
pi_174461673


Welkom in het centrale topic van "Depressie & Angst".


quote:
Depressie
Iemand met een depressie heeft last van een hevige neerslachtigheid.

Die neerslachtigheid klaart niet na een paar dagen vanzelf op, maar duurt minimaal twee weken. Depressie moet niet verward worden met 'gewone' neerslachtigheid die iedereen wel eens heeft. Bij een depressie is deze heviger en tast het dagelijks functioneren aan.

Bron: http://www.trimbos.nl/onderwerpen/psychische-gezondheid/depressie

quote:
Angststoornissen
Angststoornissen zijn in de psychiatrie de meest voorkomende aandoeningen. Sommige van deze aandoeningen worden fobie genoemd. Het gemeenschappelijke kenmerk van angststoornissen, is dat er sprake is van angst. Mensen kunnen zo angstig zijn dat het hun leven ontregelt.

Wanneer spreken we van een angststoornis?

Angst is een gevoel dat optreedt bij dreigend gevaar. De emotie ontstaat als het welzijn van een persoon direct wordt bedreigd, maar ook als een persoon een situatie als bedreigend ervaart. Als een angst geen reële grond heeft en de betrokken persoon er sociale of beroepsmatige problemen door ondervindt, is er sprake van een stoornis.

In het diagnostisch classificatiesysteem DSM-IV worden de volgende angststoornissen onderscheiden:

Paniekstoornis met of zonder agorafobie
Sociale fobie of angststoornis
Specifieke of enkelvoudige fobie
Obsessief-compulsieve stoornis of dwangstoornis
Gegeneraliseerde angststoornis
Posttraumatische stress-stoornis
Hypochondrie
Angststoornis door een lichamelijke aandoening
Acute stressstoornis
Angststoornis door alcohol of drugs

Voor de Multidisciplinaire Richtlijn Angststoornissen is de indeling van de DSM-IV als uitgangspunt genomen. Van de onderscheiden angststoornissen zijn de volgende aandoeningen opgenomen in de richtlijnen:

Paniekstoornis met en zonder agorafobie
Sociale fobie
Specifieke fobie
Obsessief-compulsieve stoornis
Gegeneraliseerde angststoornis
Posttraumatische stress-stoornis
quote:
In het diagnostisch classificatiesysteem DSM-5 zijn de angststoornissen zoals ze in het DSM-IV vermeld werden, opgesplitst in drie categorieën:
1) de angststoornissen
2) de obsessieve-compulsieve en verwante stoornissen (ocgs)
3) de trauma- en stressorgerelateerde stoornissen

Angststoornissen in het DSM-5:
Paniekstoornis
Agorafobie
Specifieke fobie
Sociale angststoornis
Gegeneraliseerde angststoornis
Separatieangststoornis
Selectief mutisme
Angststoornis door een middel of medicatie
Angststoornis door een andere medische aandoening
angststoornis (niet anders omschreven)

Obsessieve-compulsieve en verwante stoornissen
Obsessieve-compulsieve stoornis (OCD)
Stoornis in de lichaamsbeleving
Hoarding (het dwangmatig verzamelen van dingen)
Trichotillomanie (het regelmatig uittrekken van het eigen haar)
Excoriation disorder/Dermatillomanie (het regelmatig pulken aan de eigen huid)

Trauma- en stressorgerelateerde stoornissen
Reactieve hechtingsstoornis
Ontremde sociale engagementstoornis
Posttraumatische stressstoornis
Acute stressstoornis
Aanpassingsstoornissen

quote:
FOK! heeft nu ook zijn eigen IRC-kanaal voor de mensen in "Depressie & Angst". Hier kunnen we gezellig chatten/ tips geven en het met elkaar erover hebben.

Indien jij ook gezellig mee wilt praten met ons kun je ons bereiken via de volgende link:

http://irc.fok.nl/

En dan in principe

/join #dna

Heb je vragen omtrent IRC?
PM de volgende users:
zomertje
RBWO

quote:

Ik ben nie hier voor de pingpong te schpelen
pi_174461732
@DancingPhoebe: welke misvatting over medicijnen bedoel jij?

@Fripsel: wat fijn dat het jou zo helpt. Heb jij ook antidepressiva of andere medicatie?

En over Eddie Vedder, het is een held die man!
pi_174461970
quote:
0s.gif Op maandag 16 oktober 2017 22:23 schreef Quotidien het volgende:

[..]

Goed punt maar zoals ik al zei handel ik 9 van de 10 keer niet naar die boosheid. De tiende keer gooi ik het er helaas uit. Counteren.. heb je suggesties hoe?

[..]

Sporten is wel een fantastische manier om er mee om te gaan. Alleen ben ik daar nu even te afgemat voor. Wel een doelstelling dit zsm mogelijk weer op te pakken.

Die spiegel die jullie me voorhouden is ook echt weer ontzettend confronterend. Pijnlijk in te zien dat je gewoon een klootzak bent eigenlijk.
Ik zie je -als zoveel fokkers- als iemand die online meer bravoure voordoet dan hij daadwerkelijk heeft. Dus in mijn mening ben je geen klootzak, maar gedraag je je op het forum wel vaak zo. En meer dan hoe je je gedraagt (hier) krijgen wij niet mee.

Mbt dat controleren. Jij dealt er geen 1 keer mee. Je onderdrukt het 9 keer en de 10 keer ontplof je irrationeel. Ga nou eens bij de eerste keer bij jezelf te rade... Is dit gedag van die ander daadwerkelijk zo ergeniswekkend? Ziet iedereen dit zo? Als je de enige bent die het zo ervaart kun je waarschijnlijk concluderen dat er iets in jou zit, wat hier op triggert, wat is dit? Waarom is het zo'n achilleshiel voor mij? En ook als je die antwoorden niet weet, kun je je gedrag wel aanpassen.

Je ziet het hier, ik neem aan dat je botte gedrag hier voortkomt uit ergernissen die je hebt met reacties van anderen? Je reageert imo soms best fel op posts waarbij dat totaal niet gerechtvaardigd is? Ik borduur even voort op deze aanname. Voor je, met het stoom uit je oren een reactie typt -die waarschijnlijk best even oplucht, maar die je gewoon niet helpt- kun je eerlijk kijken naar je eigen reactie en je afvragen of je eerste reactie-impuls nou echt de beste is? Zouden die genen er echt op uit zijn mij onderuit te schoffelen? Waarom zouden meerdere personen in een topic als dit, waar iedereen wel met iets worstelt, de intentie hebben om jou te kwetsen of op de kast te jagen? Zou het kunnen dat, ondanks de standaard reactie die voor jou automatisch is, die genen het NIET zo bedoelen? Dat het misschien, in jouw ogen, ongelukkig geformuleerd is, maar dat iemand evengoed een hele goede intentie met de post kan hebben?

En als je jezelf zulke vragen begint te stellen kom je een beetje in die cartoonsituatie terecht, met op je ene schouder een duiveltje en op je andere schouder een engeltje. En de gene die jij met je gedachten voedt, wint altijd. (Nou ja, schrikbarend vaak als je je eenmaal realiseert hoe krampachtig je aan sommige waarheden hebt vastgehouden cause it's the devil you know... En die is in je hoofd altijd nog een stuk veiliger gezelschap dan het groote onbekende.)
I'll be walking home after drinking all my pennies. I'll keep passing the open windows. I'll dance, even if I have nowhere to do it but in my own living room.
~ How do I feel this good, sober?
~ For the night is dark and full of terrors
pi_174461982
quote:
0s.gif Op maandag 16 oktober 2017 22:31 schreef Mevrouw_voor_jou het volgende:
@DancingPhoebe: welke misvatting over medicijnen bedoel jij?

@Fripsel: wat fijn dat het jou zo helpt. Heb jij ook antidepressiva of andere medicatie?

En over Eddie Vedder, het is een held die man!
Dat het een zwakte is om ze nodig te hebben. Echt, daar komt de stoom nu van uit mijn oren :p
I'll be walking home after drinking all my pennies. I'll keep passing the open windows. I'll dance, even if I have nowhere to do it but in my own living room.
~ How do I feel this good, sober?
~ For the night is dark and full of terrors
pi_174462065
quote:
0s.gif Op maandag 16 oktober 2017 21:24 schreef bloempjuh het volgende:
Q, no offense, maar 'online omdat hier geen consequenties aan zitten' is ook niet voor iedereen waar. Als iemand weinig buiten komt, is een forum een soort life line.
Eerlijk gezegd zie ik op fok mensen zich ook te makkelijk afmaken met de smoes dat het "maar internet" is, dat je maar een dikkere huid moet kweken en zo nog een lange lijst.
quote:
0s.gif Op maandag 16 oktober 2017 21:18 schreef DancingPhoebe het volgende:

[..]

Wordt gewoon overheen gepraat ofzo?

Ik herken het wel hoor, zeker. Het is bij mij echt beduidend minder nu ik een goede psychologe heb gevonden en een handje pillen er bij. De ergernis ligt namelijk niet aan de andere mensen, maar aan jou. Jij kiest er voor het negatieve te zien, daar op te hyperfocussen en daar je energie aan te geven. De energie die je maar een keer kunt uitgeven. En volgens mij ook een energie die zichzelf accelereert. Hou daar eens mee op en zie wat het voor je doet...
Hoe kan je deze mensen bereiken voordat ze een goede psychologe en pillen hebben? Ik loop geregeld tegen dit soort botte horken aan en erger me aan hun asociale houding naar mensen waar ze zelf geen begrip voor kunnen opbrengen omdat ze niet kunnen geloven dat er mensen zijn die -echte- problemen hebben, maar niet dezelfde problemen als de asociale psychologe-loze en pillen-loze botte hork zelf heeft.

Hoe zou ik die mensen moeten aanspreken? Want je hele aanwezigheid lijkt voor die mensen wel een onuitstaanbaar iets te zijn dat de grond ingestampt dient te worden of zo.
quote:
0s.gif Op maandag 16 oktober 2017 21:19 schreef Quotidien het volgende:

[..]

Die ergernis is geen keuze, die zit diep van binnen. Ik kan zomaar haatgevoelens voor iemand krijgen omdat ik me aan diegene stoor. Hoe irrationeel het ook is.
Je krijgt nooit haatgevoelens zomaar, daar is altijd een reden voor.
Wat is de reden dat jij andere users ergerlijk vindt? Het heeft iets te maken met dat je vindt dat iemand anders zich aanstelt of zo? Of dat ie overdrijft?
Weet dat als je ernaast zit, dat je daarmee schade kunt aanrichten aan iemand die hier voor hulp komt.
quote:
1s.gif Op maandag 16 oktober 2017 21:48 schreef madam-april het volgende:

[..]

Wil je nou serieus, een post op een forum, die niet eens aan jou gericht was, vergelijken met een klap in je gezicht krijgen? 8)7
Het is in theorie best mogelijk iemand een klap in het gezicht te geven door deze tekstueel over te brengen.

Overigens kan ik nog wel een korte update over mezelf geven dat ik nu nog niet echt kan zeggen wat mijn volgende behandelaars worden. Het blijkt een lastige zoektocht te zijn.
pi_174462083
quote:
0s.gif Op maandag 16 oktober 2017 22:39 schreef DancingPhoebe het volgende:

[..]

Ik zie je -als zoveel fokkers- als iemand die online meer bravoure voordoet dan hij daadwerkelijk heeft. Dus in mijn mening ben je geen klootzak, maar gedraag je je op het forum wel vaak zo. En mee dan hoe je je gedraagt (hier) krijgen wij niet mee.

Mbt dat controleren. Jij dealt er geen 1 keer mee. Je onderdrukt het 9 keer en de 10 keer ontplof je irrationeel. Ga nou eens bij de eerste keer bij jezelf te rade... Is dit gedag van die ander daadwerkelijk zo ergeniswekkend? Ziet iedereen dit zo? Als je de enige bent die het zo ervaart kun je waarschijnlijk concluderen dat er iets in jou zit, wat hier op triggert, wat is dit? Waarom is het zo'n achilleshiel voor mij? En ook als je die antwoorden niet weet, kun je je gedrag wel aanpassen.

Je ziet het hier, ik neem aan dat je botte gedrag hier voortkomt uit ergernissen die je hebt met reacties van anderen? Je reageert imo soms best fel op posts waarbij dat totaal niet gerechtvaardigd is? Ik borduur even voort op deze aanname. Voor je, met het stoom uit je oren een reactie typt -die waarschijnlijk best even oplucht, maar die je gewoon niet helpt- kun je eerlijk kijken naar je eigen reactie en je afvragen of je eerste reactie-impuls nou echt de beste is? Zou die gene er echt op uit zijn mij onderuit te schoffelen? Waarom zouden meerdere personen in een topic als dit, waar iedereen wel met iets worstelt, de intentie hebben om jou te kwetsen of op de kast te jagen? Zou het kunnen dat, ondanks de standaard reactie die voor jou automatisch is, die genen het NIET zo bedoelen? Dat het misschien, in jouw ogen, ongelukkig geformuleerd is, maar dat iemand evengoed een hele goede intentie met de post kan hebben?

En als je jezelf zulke vragen begint te stellen kom je een beetje in die cartoonsituatie terecht, met op je ene schouder een duiveltje en op je andere schouder een engeltje. En de gene die jij met je gedachten voedt, wint altijd. (Nou ja, schrikbarend vaak als je je eenmaal realiseert hoe krampachtig je aan sommige waarheden hebt vastgehouden cause it's the devil you know... En die is in je hoofd altijd nog een stuk veiliger gezelschap dan het groote onbekende.)
Wow, ik wilde net iets antwoorden in die trant, maar jij zet t even heel helder neer.

Ik heb dit ook in bepaalde mate maar t is inderdaad welke gedachten en gevoelens je voedt hoe je uiteindelijk reageert. Ik kan mezelf redelijk tot de orde roepen, en meestal ook wel zien dat mijn gehaat in t verkeer simpelweg komt omdat ik moe ben of niet lekker in mn vel zit. En bij die realisatie en acceptatie koel ik wel weer af.
pi_174462109
quote:
0s.gif Op maandag 16 oktober 2017 22:40 schreef DancingPhoebe het volgende:

[..]

Dat het een zwakte is om ze nodig te hebben. Echt, daar komt de stoom nu van uit mijn oren :p
Sorry... t zit diep in mij om zo te denken. Maar ik ben me ervan bewust en daarom ga ik t ook met de psycholoog bespreken.
pi_174462115
quote:
1s.gif Op maandag 16 oktober 2017 22:44 schreef Mevrouw_voor_jou het volgende:

[..]

Wow, ik wilde net iets antwoorden in die trant, maar jij zet t even heel helder neer.

Ik heb dit ook in bepaalde mate maar t is inderdaad welke gedachten en gevoelens je voedt hoe je uiteindelijk reageert. Ik kan mezelf redelijk tot de orde roepen, en meestal ook wel zien dat mijn gehaat in t verkeer simpelweg komt omdat ik moe ben of niet lekker in mn vel zit. En bij die realisatie en acceptatie koel ik wel weer af.

Behehe, in het verkeer mag ik mezelf lekker laten gaan. Dat is stiekem echt mijn secret valve ofzo...
I'll be walking home after drinking all my pennies. I'll keep passing the open windows. I'll dance, even if I have nowhere to do it but in my own living room.
~ How do I feel this good, sober?
~ For the night is dark and full of terrors
pi_174462132
quote:
1s.gif Op maandag 16 oktober 2017 22:45 schreef Mevrouw_voor_jou het volgende:

[..]

Sorry... t zit diep in mij om zo te denken. Maar ik ben me ervan bewust en daarom ga ik t ook met de psycholoog bespreken.
Ik bedoel niet perse jou, gewoon de hele opvatting die toch best wel vaak voorkomt in ALLES, media enzo, blabla :r
I'll be walking home after drinking all my pennies. I'll keep passing the open windows. I'll dance, even if I have nowhere to do it but in my own living room.
~ How do I feel this good, sober?
~ For the night is dark and full of terrors
  maandag 16 oktober 2017 @ 22:46:48 #10
377024 Quotidien
fetchez la vache
pi_174462142
quote:
0s.gif Op maandag 16 oktober 2017 22:39 schreef DancingPhoebe het volgende:

[..]

Je ziet het hier, ik neem aan dat je botte gedrag hier voortkomt uit ergernissen die je hebt met reacties van anderen? Je reageert imo soms best fel op posts waarbij dat totaal niet gerechtvaardigd is? Ik borduur even voort op deze aanname. Voor je, met het stoom uit je oren een reactie typt -die waarschijnlijk best even oplucht, maar die je gewoon niet helpt- kun je eerlijk kijken naar je eigen reactie en je afvragen of je eerste reactie-impuls nou echt de beste is? Zouden die genen er echt op uit zijn mij onderuit te schoffelen? Waarom zouden meerdere personen in een topic als dit, waar iedereen wel met iets worstelt, de intentie hebben om jou te kwetsen of op de kast te jagen? Zou het kunnen dat, ondanks de standaard reactie die voor jou automatisch is, die genen het NIET zo bedoelen? Dat het misschien, in jouw ogen, ongelukkig geformuleerd is, maar dat iemand evengoed een hele goede intentie met de post kan hebben?

En als je jezelf zulke vragen begint te stellen kom je een beetje in die cartoonsituatie terecht, met op je ene schouder een duiveltje en op je andere schouder een engeltje. En de gene die jij met je gedachten voedt, wint altijd. (Nou ja, schrikbarend vaak als je je eenmaal realiseert hoe krampachtig je aan sommige waarheden hebt vastgehouden cause it's the devil you know... En die is in je hoofd altijd nog een stuk veiliger gezelschap dan het groote onbekende.)
Fuck.
Ik ben nie hier voor de pingpong te schpelen
pi_174462155
quote:
0s.gif Op maandag 16 oktober 2017 22:46 schreef Quotidien het volgende:

[..]

Fuck.
:*
I'll be walking home after drinking all my pennies. I'll keep passing the open windows. I'll dance, even if I have nowhere to do it but in my own living room.
~ How do I feel this good, sober?
~ For the night is dark and full of terrors
pi_174462158
quote:
0s.gif Op maandag 16 oktober 2017 22:45 schreef DancingPhoebe het volgende:

[..]


Behehe, in het verkeer mag ik mezelf lekker laten gaan. Dat is stiekem echt mijn secret valve ofzo...

Hahaha ja dat kan ook. Ik heb vooral mezelf ermee omdat ik er stikchagrijnig van wordt. En dan baal ik daar weer van. :')
pi_174462190
quote:
0s.gif Op maandag 16 oktober 2017 22:43 schreef magnetronkoffie het volgende:

[..]

Eerlijk gezegd zie ik op fok mensen zich ook te makkelijk afmaken met de smoes dat het "maar internet" is, dat je maar een dikkere huid moet kweken en zo nog een lange lijst.

[..]

Hoe kan je deze mensen bereiken voordat ze een goede psychologe en pillen hebben? Ik loop geregeld tegen dit soort botte horken aan en erger me aan hun asociale houding naar mensen waar ze zelf geen begrip voor kunnen opbrengen omdat ze niet kunnen geloven dat er mensen zijn die -echte- problemen hebben, maar niet dezelfde problemen als de asociale psychologe-loze en pillen-loze botte hork zelf heeft.

Hoe zou ik die mensen moeten aanspreken? Want je hele aanwezigheid lijkt voor die mensen wel een onuitstaanbaar iets te zijn dat de grond ingestampt dient te worden of zo.

[..]

Je krijgt nooit haatgevoelens zomaar, daar is altijd een reden voor.
Wat is de reden dat jij andere users ergerlijk vindt? Het heeft iets te maken met dat je vindt dat iemand anders zich aanstelt of zo? Of dat ie overdrijft?
Weet dat als je ernaast zit, dat je daarmee schade kunt aanrichten aan iemand die hier voor hulp komt.

[..]

Het is in theorie best mogelijk iemand een klap in het gezicht te geven door deze tekstueel over te brengen.

Overigens kan ik nog wel een korte update over mezelf geven dat ik nu nog niet echt kan zeggen wat mijn volgende behandelaars worden. Het blijkt een lastige zoektocht te zijn.
Sorry, wij begrijpen elkaar dusdanig niet dat ik deze laat gaan :)
I'll be walking home after drinking all my pennies. I'll keep passing the open windows. I'll dance, even if I have nowhere to do it but in my own living room.
~ How do I feel this good, sober?
~ For the night is dark and full of terrors
pi_174462232
quote:
1s.gif Op maandag 16 oktober 2017 22:47 schreef Mevrouw_voor_jou het volgende:

[..]

Hahaha ja dat kan ook. Ik heb vooral mezelf ermee omdat ik er stikchagrijnig van wordt. En dan baal ik daar weer van. :')
Mij lucht het dus echt daadwerkelijk op :D Een seconde na de rage denk ik "oeh :o " en daarna moet ik er om lachen :D
I'll be walking home after drinking all my pennies. I'll keep passing the open windows. I'll dance, even if I have nowhere to do it but in my own living room.
~ How do I feel this good, sober?
~ For the night is dark and full of terrors
pi_174462233
quote:
0s.gif Op maandag 16 oktober 2017 22:31 schreef Mevrouw_voor_jou het volgende:
@DancingPhoebe: welke misvatting over medicijnen bedoel jij?

@Fripsel: wat fijn dat het jou zo helpt. Heb jij ook antidepressiva of andere medicatie?

En over Eddie Vedder, het is een held die man!
Ik slik op dit moment topiramaat tegen de dromen/nachtmerries, quatiapine vooral om in en door te slapen, en escilatopram escilable ik weet niet meer hoe het allemaal schrijft, zodat ik me overdag beter voel. Ik heb ook een hele tijd oxazepam geslikt, en de quatiapine heb ik recent gehalveerd.

Het voelt wel dubbel, iedere avond drie verschillende medicijnen naar binnen gooien. Heb ook al heel veel andere middelen gegooid. Maar als je maar lang genoeg niet fatsoenlijk slaapt.. ;(
pi_174462313
quote:
0s.gif Op maandag 16 oktober 2017 22:50 schreef DancingPhoebe het volgende:

[..]

Mij lucht het dus echt daadwerkelijk op :D Een seconde na de rage denk ik "oeh :o " en daarna moet ik er om lachen :D
Ik moet juist leren boos worden. :+
pi_174462321
quote:
1s.gif Op maandag 16 oktober 2017 22:54 schreef Fripsel het volgende:

[..]

Ik moet juist leren boos worden. :+
Heb je al een rijbewijs?
I'll be walking home after drinking all my pennies. I'll keep passing the open windows. I'll dance, even if I have nowhere to do it but in my own living room.
~ How do I feel this good, sober?
~ For the night is dark and full of terrors
pi_174462337
quote:
0s.gif Op maandag 16 oktober 2017 22:46 schreef DancingPhoebe het volgende:

[..]

Ik bedoel niet perse jou, gewoon de hele opvatting die toch best wel vaak voorkomt in ALLES, media enzo, blabla :r
Ja die is niet heel tof inderdaad. Ik vertel het daarom ook niet aan iedereen eerlijk gezegd. Terwijl ik begreep van mijn psychiater dat ik er gedeeltelijk weinig aan kan doen omdat het een stukje genetische aanleg is. Weliswaar in combinatie met een fucked up jeugd maar gedeeltelijk heb ik waarschijnlijk van mijn moeders kant de depressies geërfd.
pi_174462340
quote:
0s.gif Op maandag 16 oktober 2017 22:48 schreef DancingPhoebe het volgende:

[..]

Sorry, wij begrijpen elkaar dusdanig niet dat ik deze laat gaan :)
Anders probeer je het gewoon eens?
het gedrag van Q doet me sterk aan jouw gedrag jegens mij denken, met name van de afgelopen paar jaar. Je bent er nog niet overheen dus? Want ik heb jou nooit iets misdaan maar zie/zag je geregeld rotzooi posten dat je aan mij associeerde.
pi_174462348
quote:
1s.gif Op maandag 16 oktober 2017 22:55 schreef Mevrouw_voor_jou het volgende:

[..]

Ja die is niet heel tof inderdaad. Ik vertel het daarom ook niet aan iedereen eerlijk gezegd. Terwijl ik begreep van mijn psychiater dat ik er gedeeltelijk weinig aan kan doen omdat het een stukje genetische aanleg is. Weliswaar in combinatie met een fucked up jeugd maar gedeeltelijk heb ik waarschijnlijk van mijn moeders kant de depressies geërfd.
Ik gooi het juist daarom graag in de groep :D
I'll be walking home after drinking all my pennies. I'll keep passing the open windows. I'll dance, even if I have nowhere to do it but in my own living room.
~ How do I feel this good, sober?
~ For the night is dark and full of terrors
pi_174462363
quote:
0s.gif Op maandag 16 oktober 2017 22:50 schreef DancingPhoebe het volgende:

[..]

Mij lucht het dus echt daadwerkelijk op :D Een seconde na de rage denk ik "oeh :o " en daarna moet ik er om lachen :D
Oh dat is wel fijn!
Ik ben daar niet zo goed in, ben meer een binnenvetter.
pi_174462377
quote:
1s.gif Op maandag 16 oktober 2017 22:57 schreef Mevrouw_voor_jou het volgende:

[..]

Oh dat is wel fijn!
Ik ben daar niet zo goed in, ben meer een binnenvetter.
Eerlijk is eerlijk; het gaat ook nooit echt om die dikke audi die als een lul invoegt :D
I'll be walking home after drinking all my pennies. I'll keep passing the open windows. I'll dance, even if I have nowhere to do it but in my own living room.
~ How do I feel this good, sober?
~ For the night is dark and full of terrors
pi_174462387
quote:
1s.gif Op maandag 16 oktober 2017 22:50 schreef Fripsel het volgende:

[..]

Ik slik op dit moment topiramaat tegen de dromen/nachtmerries, quatiapine vooral om in en door te slapen, en escilatopram escilable ik weet niet meer hoe het allemaal schrijft, zodat ik me overdag beter voel. Ik heb ook een hele tijd oxazepam geslikt, en de quatiapine heb ik recent gehalveerd.

Het voelt wel dubbel, iedere avond drie verschillende medicijnen naar binnen gooien. Heb ook al heel veel andere middelen gegooid. Maar als je maar lang genoeg niet fatsoenlijk slaapt.. ;(
Ik kan me goed voorstellen dat je alles probeert als je zo'n slaapgebrek hebt. Ik wordt daar zelf ook helemaal naar van.

Hoe is jouw ervaring met escitalopram? Die heb ik namelijk ook.
pi_174462431
quote:
1s.gif Op maandag 16 oktober 2017 22:58 schreef Mevrouw_voor_jou het volgende:

[..]

Ik kan me goed voorstellen dat je alles probeert als je zo'n slaapgebrek hebt. Ik wordt daar zelf ook helemaal naar van.

Hoe is jouw ervaring met escitalopram? Die heb ik namelijk ook.
Dat vind ik erg lastig te zeggen omdat ik met de escitalopram ben begonnen toen ook mijn therapie een beetje begon. En sindsdien is er een stijgende lijn. Dus ik weet niet zo goed wat waar aan ligt. :@ Bij de Qua en de Topi is het veel duidelijker voor me.
pi_174462457
quote:
0s.gif Op maandag 16 oktober 2017 22:54 schreef DancingPhoebe het volgende:

[..]

Heb je al een rijbewijs?
Ja maar ik durf niet meer te rijden sinds ik een paniekaanval heb gekregen drie kwartier van huis. :+

Ik ben bang dat een grote boze politie agent me aan de kant van de weg gaat zetten terwijl ik nog nooit in aanraking ben geweest met politie. De ene keer dat ze me dan aan de kant zette kwam ik zo betrouwbaar over dat ik niet eens hoefde te blazen of mijn rijbewijs hoefde te laten zien en het was zaterdag nacht in het centrum van Breda. Maarja. :')
pi_174462464
quote:
1s.gif Op maandag 16 oktober 2017 23:02 schreef Fripsel het volgende:

[..]

Ja maar ik durf niet meer te rijden sinds ik een paniekaanval heb gekregen drie kwartier van huis. :+

Ik ben bang dat een grote boze politie agent me aan de kant van de weg gaat zetten terwijl ik nog nooit in aanraking ben geweest met politie. De ene keer dat ze me dan aan de kant zette kwam ik zo betrouwbaar over dat ik niet eens hoefde te blazen of mijn rijbewijs hoefde te laten zien en het was zaterdag nacht in het centrum van Breda. Maarja. :')
Gewoon meer je white privilege voeden :D
I'll be walking home after drinking all my pennies. I'll keep passing the open windows. I'll dance, even if I have nowhere to do it but in my own living room.
~ How do I feel this good, sober?
~ For the night is dark and full of terrors
pi_174462474
quote:
0s.gif Op maandag 16 oktober 2017 23:03 schreef DancingPhoebe het volgende:

[..]

Gewoon meer je white privilege voeden :D
Trouwens ik zeg wel dat ik nooit "in aanraking ben geweest met politie" maar naderhand ben ik wel eens zo in paniek geraakt dat er politie aan de deur heeft gestaan. ;(
pi_174462479
quote:
0s.gif Op maandag 16 oktober 2017 22:57 schreef DancingPhoebe het volgende:

[..]

Eerlijk is eerlijk; het gaat ook nooit echt om die dikke audi die als een lul invoegt :D
Hahaha... bij mij zijn t altijd vrouwen op de fiets met een kind voorop of met kinderwagen, die niet opletten en dan zo bam oversteken. En dan vervloek ik ze intern dat ze onder een auto komen, snij ze af ofzo en dan schaam ik me daarna heel diep.
pi_174462502
quote:
1s.gif Op maandag 16 oktober 2017 23:05 schreef Mevrouw_voor_jou het volgende:

[..]

Hahaha... bij mij zijn t altijd vrouwen op de fiets met een kind voorop of met kinderwagen, die niet opletten en dan zo bam oversteken. En dan vervloek ik ze intern dat ze onder een auto komen, snij ze af ofzo en dan schaam ik me daarna heel diep.
Hahah o troost je, sommige mensen wensen andere mensen nog veeeeeel naardere dingen toe, in the heath of the moment O~)
I'll be walking home after drinking all my pennies. I'll keep passing the open windows. I'll dance, even if I have nowhere to do it but in my own living room.
~ How do I feel this good, sober?
~ For the night is dark and full of terrors
pi_174462513
quote:
1s.gif Op maandag 16 oktober 2017 23:00 schreef Fripsel het volgende:

[..]

Dat vind ik erg lastig te zeggen omdat ik met de escitalopram ben begonnen toen ook mijn therapie een beetje begon. En sindsdien is er een stijgende lijn. Dus ik weet niet zo goed wat waar aan ligt. :@ Bij de Qua en de Topi is het veel duidelijker voor me.
Het kan ook heel goed de combinatie zijn natuurlijk. Wel echt tof dat het je zo helpt. Ik merk zelf dat mijn emoties iets vlakker zijn geworden op een goeie manier. Maar het is vooral dat mijn gemoed heel erg veel rustiger is geworden wat een groot verschil maakt.
pi_174462554
:o :@ :o :@

Misschien hebben jullie dan wel tips voor mij. :+ Ik heb zoveel moeite met mijn grenzen aangeven.. Zo erg dat ik soms niet eens door heb dat er over mijn grenzen heen gegaan word. En daar word je moe van. En uiteindelijk kom ik altijd op een punt dat er zovaak over mijn grenzen is heen geraakt dat het zo op is bij me, dat ik zo in paniek raak, en dan word ik zo boos op mezelf, om alles wat ik voel. En dan ben ik dus echt doodsbang en durf ik niemand meer toe te laten. Terwijl ik voor mijn omgeving juist woedend lijk, maar dat is om iedereen op afstand te houden ofzo. :?

Iemand daar misschien goede tips voor? :@ Werk er sowieso in therapie aan hoor, maar 1 keer per week gaat zo langzaam he. -O- Terwijl met onbenullige dingen kan ik juist best wel mijn mening aangeven. Bij mensen die op een afstandje van me staan zal ik niet bekend staan als iemand die op dr mondje gevallen is volgens mij en daar raak ik best conflicted van zeg maar.
pi_174462596
quote:
1s.gif Op maandag 16 oktober 2017 23:05 schreef Mevrouw_voor_jou het volgende:

[..]

Hahaha... bij mij zijn t altijd vrouwen op de fiets met een kind voorop of met kinderwagen, die niet opletten en dan zo bam oversteken. En dan vervloek ik ze intern dat ze onder een auto komen, snij ze af ofzo en dan schaam ik me daarna heel diep.
Bakfietsmoeders zijn het ergst.. :r
pi_174462602
quote:
0s.gif Op maandag 16 oktober 2017 23:09 schreef Fripsel het volgende:
:o :@ :o :@

Misschien hebben jullie dan wel tips voor mij. :+ Ik heb zoveel moeite met mijn grenzen aangeven.. Zo erg dat ik soms niet eens door heb dat er over mijn grenzen heen gegaan word. En daar word je moe van. En uiteindelijk kom ik altijd op een punt dat er zovaak over mijn grenzen is heen geraakt dat het zo op is bij me, dat ik zo in paniek raak, en dan word ik zo boos op mezelf, om alles wat ik voel. En dan ben ik dus echt doodsbang en durf ik niemand meer toe te laten. Terwijl ik voor mijn omgeving juist woedend lijk, maar dat is om iedereen op afstand te houden ofzo. :?

Iemand daar misschien goede tips voor? :@ Werk er sowieso in therapie aan hoor, maar 1 keer per week gaat zo langzaam he. -O- Terwijl met onbenullige dingen kan ik juist best wel mijn mening aangeven. Bij mensen die op een afstandje van me staan zal ik niet bekend staan als iemand die op dr mondje gevallen is volgens mij en daar raak ik best conflicted van zeg maar.
Over wat voor situaties heb je het?
Ik kan in het algemeen wel tips geven maar als je vertelt in welke situaties mensen over je grenzen gaan kan ik proberen wat specifieker te zijn. Zelf ben ik hier in de afgelopen jaren mee aan de slag geweest.
pi_174462626
quote:
1s.gif Op maandag 16 oktober 2017 23:13 schreef madam-april het volgende:

[..]

Bakfietsmoeders zijn het ergst.. :r
Ja echt he?
Kijken niet op of om lijkt het wel. Slingeren over t fietspad en zijn dan gepikeerd als je ze afsnijdt omdat je er niet anders langs kan. Afschaffen die bakfietsen. En de moeders die ze kopen erbij.
pi_174462653
quote:
0s.gif Op maandag 16 oktober 2017 23:09 schreef Fripsel het volgende:
:o :@ :o :@

Misschien hebben jullie dan wel tips voor mij. :+ Ik heb zoveel moeite met mijn grenzen aangeven.. Zo erg dat ik soms niet eens door heb dat er over mijn grenzen heen gegaan word.
Heb je ook geregeld het idee dat mensen zo snel je grenzen aan het overschrijden zijn, dat je voor je gevoel niet genoeg tijd hebt om goed te reageren?
Heb je soms dat je als het ware bevriest, of dat je het dan maar gelaten ondergaat omdat je geen gedoe wilt?
Als het te snel gaat, dan zal je tijd moeten rekken. Als je je grenzen slecht kunt aangeven, is het trouwens een beter idee als je zo min mogelijk omgaat met mensen die jouw grenzen heel slecht kunnen aanvoelen of ze zelfs bewust overschrijden omdat je zo makkelijk bent.
De mensen die (bijvoorbeeld) meer rekening met je grenzen houden, maar het misschien toch nog steeds niet goed doen, die kan je als oefenmateriaal gebruiken :P
quote:
En daar word je moe van. En uiteindelijk kom ik altijd op een punt dat er zovaak over mijn grenzen is heen geraakt dat het zo op is bij me, dat ik zo in paniek raak, en dan word ik zo boos op mezelf, om alles wat ik voel. En dan ben ik dus echt doodsbang en durf ik niemand meer toe te laten. Terwijl ik voor mijn omgeving juist woedend lijk, maar dat is om iedereen op afstand te houden ofzo. :?
Eerlijk gezegd...verbaast het me (met deze informatie) helemaal niet dat je problemen met je emoties hebt (in jouw geval uiten deze zich blijkbaar in in elk geval paniekaanvallen, maar de kans is groot dat je zeg maar nog wat andere psychische issues hebt).
quote:
Iemand daar misschien goede tips voor? :@ Werk er sowieso in therapie aan hoor, maar 1 keer per week gaat zo langzaam he. -O- Terwijl met onbenullige dingen kan ik juist best wel mijn mening aangeven. Bij mensen die op een afstandje van me staan zal ik niet bekend staan als iemand die op dr mondje gevallen is volgens mij en daar raak ik best conflicted van zeg maar.
mensen die op een afstandje van je staan....je hebt best kans dat iemand aan je zou kunnen zien dat je juist slecht je grenzen kunt aangeven :+
Vaak kan je dingen herkennen door wat mensen niet doen of juist doordat ze iets proberen te verbergen. In jouw geval is je "niet op je mondje gevallen" je masker waarmee je je slechte defensieve staat van je grenzen camoufleert (waar je blijkbaar gelukkig wel mee bezig bent).

Overigens is je mening geven en je grenzen bewaken niet helemaal hetzelfde. Ik kan me best voorstellen dat je wel je mening geeft wanneer er niet echt een direct gevaar is in de vorm van iemand die je grenzen zal gaan overschrijden door iets wat je op dat moment zegt.
quote:
1s.gif Op maandag 16 oktober 2017 23:13 schreef madam-april het volgende:

[..]

Bakfietsmoeders zijn het ergst.. :r
Moet je eens naar Amsterdam gaan :P
Echt ongelooflijk wat ik daar soms allemaal voorbij zie fietsen _O-
pi_174462675
quote:
1s.gif Op maandag 16 oktober 2017 23:14 schreef Mevrouw_voor_jou het volgende:

[..]

Over wat voor situaties heb je het?
Ik kan in het algemeen wel tips geven maar als je vertelt in welke situaties mensen over je grenzen gaan kan ik proberen wat specifieker te zijn. Zelf ben ik hier in de afgelopen jaren mee aan de slag geweest.
Eigenlijk vooral de basic dingen die ik nodig heb om mijn dag door te komen. Mijn fibromyalgie is daar onderdeel van bijvoorbeeld. Ik moet wat bewuster plannen dan de meeste mensen, en kan ook niet altijd zoveel als ik wil, en het gaat al wel beter, maar er zijn zelfs tijden geweest dat aan mijn vriend vragen of hij alleen naar de supermarkt wilde gaan een paniekaanval op kon leveren. Heel basaal eigenlijk het wie ik ben. Mijn ouders hebben er ook echt een handje naar van het op hun manier dingen willen doen en daarmee plat over me heen walsen. En mijn trauma, en het medische hel traject :@ van afgelopen jaar hebben het er ook allemaal niet beter op gemaakt zeg maar. Ik vind het ergens ook lastig om zo een duidelijk voorbeeld te noemen. :')
pi_174462741
quote:
0s.gif Op maandag 16 oktober 2017 21:01 schreef DancingPhoebe het volgende:

Bloem en Fripsel komen ondanks alle kreekreeeeey waar ze mee dealen, over als geinteresseerde, lieve en aardige vrouwen. Dat trekt mensen aan. En ja, die zullen dan misschien best wel even schrikken van de psychische problematiek, het is ook niet niets, maar dat is iets dat je krijgt bij het pakket van hun andere, positieve eigenschappen.

Ik loop wat achter maar wilde op bovenstaande nog even inspringen. Ik ben namelijk ook iemand die af en toe nogal wat geërgerd over kan komen wat mensen snel ervaren als gemeen. Wat bij mij daarin meespeelt is dat ik niemand om mij heen heb, en ik heb het vermoeden dat dat bij de bovengenoemde dames niet zo is. Volgens mij kan dat namelijk een hoop ergernis wegnemen omdat er mensen zijn die luisteren en er eventueel voor ze zijn. Wat heb ik? Een digitale uitlaatklep waar mensen het af en toe, zonder de achterliggende gedachte te weten, moeten ontgelden.
pi_174462777
quote:
0s.gif Op maandag 16 oktober 2017 23:28 schreef Duyvis het volgende:

[..]

Ik loop wat achter maar wilde op bovenstaande nog even inspringen. Ik ben namelijk ook iemand die af en toe nogal wat geërgerd over kan komen wat mensen snel ervaren als gemeen. Wat bij mij daarin meespeelt is dat ik niemand om mij heen heb, en ik heb het vermoeden dat dat bij de bovengenoemde dames niet zo is. Volgens mij kan dat namelijk een hoop ergernis wegnemen omdat er mensen zijn die luisteren en er eventueel voor ze zijn. Wat heb ik? Een digitale uitlaatklep waar mensen het af en toe, zonder de achterliggende gedachte te weten, moeten ontgelden.
Ik vind dit best wel een zwaktebod. :@ Waarom kun je niet gewoon zeggen waar je last van hebt zonder te roepen dat je het vast slechter hebt dan? :') Je weet helemaal niks van mijn sociale leven of welke stappen ik daarvoor moet ondernemen zeg maar en je gebruikt het nu wel als excuus voor je gedrag. :@
pi_174462811
quote:
1s.gif Op maandag 16 oktober 2017 23:16 schreef Mevrouw_voor_jou het volgende:

[..]

Ja echt he?
Kijken niet op of om lijkt het wel. Slingeren over t fietspad en zijn dan gepikeerd als je ze afsnijdt omdat je er niet anders langs kan. Afschaffen die bakfietsen. En de moeders die ze kopen erbij.
Ja alsof de weg van hun is.. :r

^O^ geweldig plan!
pi_174462837
quote:
0s.gif Op maandag 16 oktober 2017 23:19 schreef magnetronkoffie het volgende:

[..]

Heb je ook geregeld het idee dat mensen zo snel je grenzen aan het overschrijden zijn, dat je voor je gevoel niet genoeg tijd hebt om goed te reageren?
Heb je soms dat je als het ware bevriest, of dat je het dan maar gelaten ondergaat omdat je geen gedoe wilt?
Als het te snel gaat, dan zal je tijd moeten rekken. Als je je grenzen slecht kunt aangeven, is het trouwens een beter idee als je zo min mogelijk omgaat met mensen die jouw grenzen heel slecht kunnen aanvoelen of ze zelfs bewust overschrijden omdat je zo makkelijk bent.
De mensen die (bijvoorbeeld) meer rekening met je grenzen houden, maar het misschien toch nog steeds niet goed doen, die kan je als oefenmateriaal gebruiken :P

[..]

Eerlijk gezegd...verbaast het me (met deze informatie) helemaal niet dat je problemen met je emoties hebt (in jouw geval uiten deze zich blijkbaar in in elk geval paniekaanvallen, maar de kans is groot dat je zeg maar nog wat andere psychische issues hebt).

[..]

mensen die op een afstandje van je staan....je hebt best kans dat iemand aan je zou kunnen zien dat je juist slecht je grenzen kunt aangeven :+
Vaak kan je dingen herkennen door wat mensen niet doen of juist doordat ze iets proberen te verbergen. In jouw geval is je "niet op je mondje gevallen" je masker waarmee je je slechte defensieve staat van je grenzen camoufleert (waar je blijkbaar gelukkig wel mee bezig bent).

Overigens is je mening geven en je grenzen bewaken niet helemaal hetzelfde. Ik kan me best voorstellen dat je wel je mening geeft wanneer er niet echt een direct gevaar is in de vorm van iemand die je grenzen zal gaan overschrijden door iets wat je op dat moment zegt.

[..]

Moet je eens naar Amsterdam gaan :P
Echt ongelooflijk wat ik daar soms allemaal voorbij zie fietsen _O-
Sorry maar je doet heel veel aannames in je bericht waar ik niet zoveel mee kan op dit moment, en ik heb ook niet zo'n trek in een discussie maar dan weet je in ieder geval dat ik het gelezen heb.
pi_174462853
quote:
1s.gif Op maandag 16 oktober 2017 23:31 schreef Fripsel het volgende:

[..]

Ik vind dit best wel een zwaktebod. :@ Waarom kun je niet gewoon zeggen waar je last van hebt zonder te roepen dat je het vast slechter hebt dan? :') Je weet helemaal niks van mijn sociale leven of welke stappen ik daarvoor moet ondernemen zeg maar en je gebruikt het nu wel als excuus voor je gedrag. :@
Ik bedoelde er niet mee te zeggen dat ik het slechter heb. :P Je begrijpt mij even verkeerd denk ik. Wat ik ermee bedoel te zeggen is dat bijvoorbeeld ik of Q het wat meer opkroppen wat uiteindelijk zorgt voor wat meer zure reacties richting anderen. Ik gebruik het ook niet als excuus, als ik rijk zou worden van de keren dat ik er na een korte tijd op terug kwam en mijn excuses aan had geboden aan de persoon naar wie het gericht was. Had ik nu miljarden op de bank.

Oh even nog een edit: Ja het is ook een zwaktebod, dat weet ik zelf heel goed. Maar als je nooit geleerd hebt om bepaalde emoties goed te uitten komt dat op een andere manier eruit. Dit is schijnbaar de makkelijkste. Zelf weet ik heel goed dat het niet de juiste aanpak is, maar dat is niet zo 1-2-3 te veranderen.

[ Bericht 9% gewijzigd door Duyvis op 16-10-2017 23:42:48 ]
pi_174462940
quote:
1s.gif Op maandag 16 oktober 2017 23:21 schreef Fripsel het volgende:

[..]

Eigenlijk vooral de basic dingen die ik nodig heb om mijn dag door te komen. Mijn fibromyalgie is daar onderdeel van bijvoorbeeld. Ik moet wat bewuster plannen dan de meeste mensen, en kan ook niet altijd zoveel als ik wil, en het gaat al wel beter, maar er zijn zelfs tijden geweest dat aan mijn vriend vragen of hij alleen naar de supermarkt wilde gaan een paniekaanval op kon leveren. Heel basaal eigenlijk het wie ik ben. Mijn ouders hebben er ook echt een handje naar van het op hun manier dingen willen doen en daarmee plat over me heen walsen. En mijn trauma, en het medische hel traject :@ van afgelopen jaar hebben het er ook allemaal niet beter op gemaakt zeg maar. Ik vind het ergens ook lastig om zo een duidelijk voorbeeld te noemen. :')
Het ligt er een beetje aan waar het door komt dat je niet goed voor jezelf opkomt.

Zelf heb ik na een burnout geleerd om mijn grenzen beter aan te geven. Ik vond het heel lastig met name omdat ik minder kon dan andere mensen en eigenlijk niet minder wilde bijdragen dan hen.

Ik vond het heel eng omdat ik bang was die mensen kwijt te raken, en een aantal verloor ik ook, maar de meeste bleven wel en toonden begrip.

Het belangrijkste wat ik leerde is dat je 1. geen zekerheid hebt dat mensen bij je blijven, en 2. dat mijn grenzen oke zijn en er mogen zijn.

En ik probeer het altijd te zeggen als dat nodig is en het dan bij mezelf te houden. 'Ik voel me erg moe dus ik kan niet naar je verjaardag komen.' of tegen mijn moeder die de volledige regie wilde overnemen toen ik uit het ziekenhuis kwam. 'Ma, ik vind het heel lief dat je me wil helpen. Ik kan dit zelf, en ik vind het fijner om x en y op mijn manier te regelen.' en mijn moeder is lastig en probeert het dan nog zes keer en dan is het simpel de kras in de plaat toepassen, boodschap blijven herhalen en nee blijven zeggen. Zeker als mensen het niet gewend zijn kost het in het begin iets meer energie, maar zodra het went gaan mensen vanzelf beter luisteren.

Het meeste werk zit erin dat je jezelf aanleert dat het oke is om grenzen te hebben waar die ook liggen en dat je daar niet overheen hoeft. Daarna is het een kwestie van ernaar luisteren en als mensen erop gaan staan ze bewust maken dat die grens er ligt. Meestal stappen ze dan vanzelf al een beetje terug.
pi_174462981
quote:
0s.gif Op maandag 16 oktober 2017 23:36 schreef Duyvis het volgende:

[..]

Ik bedoelde er niet mee te zeggen dat ik het slechter heb. :P Je begrijpt mij even verkeerd denk ik. Wat ik ermee bedoel te zeggen is dat bijvoorbeeld ik of Q het wat meer opkroppen wat uiteindelijk zorgt voor wat meer zure reacties richting anderen. Ik gebruik het ook niet als excuus, als ik rijk zou worden van de keren dat ik er na een korte tijd op terug kwam en mijn excuses aan had geboden aan de persoon naar wie het gericht was. Had ik nu miljarden op de bank.

Oh even nog een edit: Ja het is ook een zwaktebod, dat weet ik zelf heel goed. Maar als je nooit geleerd hebt om bepaalde emoties goed te uitten komt dat op een andere manier eruit. Dit is schijnbaar de makkelijkste. Zelf weet ik heel goed dat het niet de juiste aanpak is, maar dat is niet zo 1-2-3 te veranderen.
Oeh je reageert tof op wat ik zeg. :Is toch maar de vraag hoe je overkomt, kan me voorstellen dat ik fel klonkZ :@ Zoals je hierboven kan lezen ben ik dus ook wel een opkroppertje. Er zijn vast wel onderzoeken gedaan naar wat bepaald hoe je reageerd toch? Ik denk zelf dat het voor een deel ook wel met persoonlijkheid/opvoeding te maken heeft maar dat weet ik niet zeker.

En ik denk zelf, dat hoe je internet gebruikt ook wel een beetje generatie afhankelijk is. :@ Als je wat ouder bent, zie je internet toch wat meer als een anonieme plek, terwijl in 2017 online media bijna een onderdeel is van je identiteit om het even heel extreem te zeggen. Ik denk zelf dat dat soms ook wel een beetje voor een generatie clash in reageren zorgt. :@
pi_174463077
quote:
1s.gif Op maandag 16 oktober 2017 23:47 schreef Fripsel het volgende:

[..]

Oeh je reageert tof op wat ik zeg. :Is toch maar de vraag hoe je overkomt, kan me voorstellen dat ik fel klonkZ :@ Zoals je hierboven kan lezen ben ik dus ook wel een opkroppertje. Er zijn vast wel onderzoeken gedaan naar wat bepaald hoe je reageerd toch? Ik denk zelf dat het voor een deel ook wel met persoonlijkheid/opvoeding te maken heeft maar dat weet ik niet zeker.

En ik denk zelf, dat hoe je internet gebruikt ook wel een beetje generatie afhankelijk is. :@ Als je wat ouder bent, zie je internet toch wat meer als een anonieme plek, terwijl in 2017 online media bijna een onderdeel is van je identiteit om het even heel extreem te zeggen. Ik denk zelf dat dat soms ook wel een beetje voor een generatie clash in reageren zorgt. :@
Reageer ik een keer tof is het weer niet goed. :( Nee grapje natuurlijk. Dat zou best kunnen inderdaad dat er ook andere factoren zijn. Ik weet van mijzelf heel goed dat het daardoor komt. Ik ben geen prater nooit geweest ook. Maar beetje bij beetje leer ik dat te veranderen omdat het andere toch niet werkt. Dat leer je pas als je genoeg mensen hebt weggeduwd in je leven en er ineens alleen voor staat.

Ik weet niet of het een generatie ding is. Ik weet ook niet of ik onder de noemer ouder val. :P Maar dit is niet voor niks een kloon. Genoeg mensen die mij redelijk kennen met mijn andere account. Waarbij ik heb geleerd dat je sommige dingen ook schijnbaar beter anoniem kunt doen voordat het tegen je gebruikt gaat worden.
pi_174463163
quote:
1s.gif Op maandag 16 oktober 2017 23:43 schreef Mevrouw_voor_jou het volgende:

[..]

Het ligt er een beetje aan waar het door komt dat je niet goed voor jezelf opkomt.

Zelf heb ik na een burnout geleerd om mijn grenzen beter aan te geven. Ik vond het heel lastig met name omdat ik minder kon dan andere mensen en eigenlijk niet minder wilde bijdragen dan hen.

Ik vond het heel eng omdat ik bang was die mensen kwijt te raken, en een aantal verloor ik ook, maar de meeste bleven wel en toonden begrip.

Het belangrijkste wat ik leerde is dat je 1. geen zekerheid hebt dat mensen bij je blijven, en 2. dat mijn grenzen oke zijn en er mogen zijn.

En ik probeer het altijd te zeggen als dat nodig is en het dan bij mezelf te houden. 'Ik voel me erg moe dus ik kan niet naar je verjaardag komen.' of tegen mijn moeder die de volledige regie wilde overnemen toen ik uit het ziekenhuis kwam. 'Ma, ik vind het heel lief dat je me wil helpen. Ik kan dit zelf, en ik vind het fijner om x en y op mijn manier te regelen.' en mijn moeder is lastig en probeert het dan nog zes keer en dan is het simpel de kras in de plaat toepassen, boodschap blijven herhalen en nee blijven zeggen. Zeker als mensen het niet gewend zijn kost het in het begin iets meer energie, maar zodra het went gaan mensen vanzelf beter luisteren.

Het meeste werk zit erin dat je jezelf aanleert dat het oke is om grenzen te hebben waar die ook liggen en dat je daar niet overheen hoeft. Daarna is het een kwestie van ernaar luisteren en als mensen erop gaan staan ze bewust maken dat die grens er ligt. Meestal stappen ze dan vanzelf al een beetje terug.
Bij mij zit het voor een groot deel in mijn opvoeding, wat het erg lastig maakt. Ik heb ptss door een misbruik verleden. Maar mijn ouders hebben ook heel wat steekjes laten vallen. En ik heb van mijn 13e tot mijn 22e een relatie gehad met iemand die dwangmatig was, icm depressies en een ontwijkende persoonlijkheid. Dus Mja, alles bij elkaar is er niet zoveel ruimte voor me geweest zeg maar. Maar zelfs dat zo zeggen vind ik heel moeilijk, en er is niemand die me ka vertellen dat dat echt zo is, behalve ik zelf.

En de mensen die normaal dus als eerst rekening houden met zulke klachten, je familie zeg maar, Mja daar kan ik dus wel naar fluiten. ;( In praktisch opzicht kom ik niks te kort zeg maar.. maar verder.
pi_174463181
quote:
0s.gif Op maandag 16 oktober 2017 23:56 schreef Duyvis het volgende:

[..]

Reageer ik een keer tof is het weer niet goed. :( Nee grapje natuurlijk. Dat zou best kunnen inderdaad dat er ook andere factoren zijn. Ik weet van mijzelf heel goed dat het daardoor komt. Ik ben geen prater nooit geweest ook. Maar beetje bij beetje leer ik dat te veranderen omdat het andere toch niet werkt. Dat leer je pas als je genoeg mensen hebt weggeduwd in je leven en er ineens alleen voor staat.

Ik weet niet of het een generatie ding is. Ik weet ook niet of ik onder de noemer ouder val. :P Maar dit is niet voor niks een kloon. Genoeg mensen die mij redelijk kennen met mijn andere account. Waarbij ik heb geleerd dat je sommige dingen ook schijnbaar beter anoniem kunt doen voordat het tegen je gebruikt gaat worden.
Nee juist goed! Daarom reageerde ik zo. :o O+ Ik ben zo awkward. :+

Ik heb die laatste les te laat geleerd helaas. Vind het wel jammer soms, hoeveel aannames mensen doen met bepaalde stukjes info en dat ze dan meteen denken dat ze beter weten dan jij hoe je bent. :')
pi_174463256
quote:
1s.gif Op dinsdag 17 oktober 2017 00:06 schreef Fripsel het volgende:

[..]

Nee juist goed! Daarom reageerde ik zo. :o O+ Ik ben zo awkward. :+

Ik heb die laatste les te laat geleerd helaas. Vind het wel jammer soms, hoeveel aannames mensen doen met bepaalde stukjes info en dat ze dan meteen denken dat ze beter weten dan jij hoe je bent. :')
Aannames kan ik mee leven, niet iedereen kan zich inleven in de situatie waar jij, ik of iemand anders in zit. Volgens mij is het zelfs heel menselijk. Het gaat mij meer om mensen die je belachelijk maken met iets wat voor jou een gevoelig onderwerp is. Maar goed ik ga daarover niet in details treden anders had ik net zo goed geen kloon kunnen aanmaken. ;)
pi_174463288
quote:
0s.gif Op dinsdag 17 oktober 2017 00:13 schreef Duyvis het volgende:

[..]

Aannames kan ik mee leven, niet iedereen kan zich inleven in de situatie waar jij, ik of iemand anders in zit. Volgens mij is het zelfs heel menselijk. Het gaat mij meer om mensen die je belachelijk maken met iets wat voor jou een gevoelig onderwerp is. Maar goed ik ga daarover niet in details treden anders had ik net zo goed geen kloon kunnen aanmaken. ;)
Oh ja die aannames zijn zo lelijk dat het zwart maken is zeg maar. :@ Dat is ook wel heel rot ja. :*

Ik vind het wel een pijnlijk iets soms hoor. Dat ik het gevoel heb dat ik me een soort van moet verstoppen om geaccepteerd te worden zeg maar. Maar aan de andere roept iedereen wel dat je jezelf niet de schuld moet geven en dat je er ook niks aan kan doen etc etc.
pi_174463378
quote:
1s.gif Op dinsdag 17 oktober 2017 00:17 schreef Fripsel het volgende:

[..]

Oh ja die aannames zijn zo lelijk dat het zwart maken is zeg maar. :@ Dat is ook wel heel rot ja. :*

Ik vind het wel een pijnlijk iets soms hoor. Dat ik het gevoel heb dat ik me een soort van moet verstoppen om geaccepteerd te worden zeg maar. Maar aan de andere roept iedereen wel dat je jezelf niet de schuld moet geven en dat je er ook niks aan kan doen etc etc.
Aan de andere kant kun je ook niet altijd met iedereen door een deur dat hoort er ook bij. Dus sommige mensen zullen niet altijd aardig zijn. Maar dat is wel wat anders dan gericht met een opmerking iets gemeens zeggen.
pi_174463512
Damn en nu word ik gehit door slapeloosheid. :{
pi_174463702
quote:
0s.gif Op dinsdag 17 oktober 2017 01:09 schreef Fripsel het volgende:
Damn en nu word ik gehit door slapeloosheid. :{
Welkom in mijn leven. :+
pi_174464831
quote:
1s.gif Op dinsdag 17 oktober 2017 00:04 schreef Fripsel het volgende:

[..]

Bij mij zit het voor een groot deel in mijn opvoeding, wat het erg lastig maakt. Ik heb ptss door een misbruik verleden. Maar mijn ouders hebben ook heel wat steekjes laten vallen. En ik heb van mijn 13e tot mijn 22e een relatie gehad met iemand die dwangmatig was, icm depressies en een ontwijkende persoonlijkheid. Dus Mja, alles bij elkaar is er niet zoveel ruimte voor me geweest zeg maar. Maar zelfs dat zo zeggen vind ik heel moeilijk, en er is niemand die me ka vertellen dat dat echt zo is, behalve ik zelf.

En de mensen die normaal dus als eerst rekening houden met zulke klachten, je familie zeg maar, Mja daar kan ik dus wel naar fluiten. ;( In praktisch opzicht kom ik niks te kort zeg maar.. maar verder.
Ik vond het eerlijk gezegd ook niet makkelijk om te doen in het begin. En het was ook best spannend. Maar ik bleef tegen mezelf zeggen dat ik grenzen mag hebben en die mag aangeven en tegelijkertijd had ik aandacht en tijd voor wat het met me deed. Het gaat niet vanzelf maar door vol te houden lukt het me nu best goed.
pi_174466622
quote:
1s.gif Op maandag 16 oktober 2017 23:35 schreef Fripsel het volgende:

[..]

Sorry maar je doet heel veel aannames in je bericht waar ik niet zoveel mee kan op dit moment, en ik heb ook niet zo'n trek in een discussie maar dan weet je in ieder geval dat ik het gelezen heb.
Sorry hoor, maar ik stelde vragen. Een vraag is niet een aanname.
Oké, lamaar dan.

Ja, dat is in elk geval fijner dan hoe DP 'reageerde'.
pi_174467625
quote:
1s.gif Op dinsdag 17 oktober 2017 08:29 schreef Mevrouw_voor_jou het volgende:

[..]

Ik vond het eerlijk gezegd ook niet makkelijk om te doen in het begin. En het was ook best spannend. Maar ik bleef tegen mezelf zeggen dat ik grenzen mag hebben en die mag aangeven en tegelijkertijd had ik aandacht en tijd voor wat het met me deed. Het gaat niet vanzelf maar door vol te houden lukt het me nu best goed.
Volgens mij worden veel problemen al zo veel minder groot wanneer je ze zelf accepteert... dat lijkt me echt het belangrijkste begin. Zelf accepteren dat je een bepaald probleem hebt waardoor je dingen anders zult moeten doen dan he had gewild.
I'll be walking home after drinking all my pennies. I'll keep passing the open windows. I'll dance, even if I have nowhere to do it but in my own living room.
~ How do I feel this good, sober?
~ For the night is dark and full of terrors
pi_174468005
quote:
0s.gif Op dinsdag 17 oktober 2017 01:58 schreef Duyvis het volgende:

[..]

Welkom in mijn leven. :+
Ik dacht er vanaf te zijn, maar ik ben om 2 uur toch in slaap gevallen. :+

Ik baal wel een beetje nu. De psychiater had in het begin gezegd dat we regelmatig helafspraken zouden plannen, maar toen het goed ging na de 2e belafspraak nu een week geleden, vond ie het prima en heeft ie begin een november een face to face afspraak ingepland. Ik was een beetje overrompeld, maar ik begin nu wel een beetje te balen. Omdat sinds die belafspraak de werking steeds minder lijkt te worden, de dromen worden ietsje sterker, gister ochtend was ik weer bezweet terwijl ik de helft minder haar op mijn hoofd heb en vannacht kon ik dus slecht inslapen.
pi_174468198
quote:
1s.gif Op dinsdag 17 oktober 2017 12:00 schreef Fripsel het volgende:

[..]

Ik dacht er vanaf te zijn, maar ik ben om 2 uur toch in slaap gevallen. :+

Ik baal wel een beetje nu. De psychiater had in het begin gezegd dat we regelmatig helafspraken zouden plannen, maar toen het goed ging na de 2e belafspraak nu een week geleden, vond ie het prima en heeft ie begin een november een face to face afspraak ingepland. Ik was een beetje overrompeld, maar ik begin nu wel een beetje te balen. Omdat sinds die belafspraak de werking steeds minder lijkt te worden, de dromen worden ietsje sterker, gister ochtend was ik weer bezweet terwijl ik de helft minder haar op mijn hoofd heb en vannacht kon ik dus slecht inslapen.
Ik slaap al maanden slecht, vaak net 5 uurtjes met als gevolg dat ik op een gegeven moment dan in de middag even in bed ging liggen. Tijd zat aangezien ik toch 24/7 thuis zit. Maar dat werkt niet echt goed op je verdere nachtrust. Dromen/nachtmerries heb ik dan weer gelukkig geen last van. Ik word alleen onrustig wakker.

Maar je ziet je behandelaar niet wekelijks? Anders even zelf contact opnemen of kan dat niet bij jou?
pi_174468824
quote:
0s.gif Op dinsdag 17 oktober 2017 12:12 schreef Duyvis het volgende:

[..]

Ik slaap al maanden slecht, vaak net 5 uurtjes met als gevolg dat ik op een gegeven moment dan in de middag even in bed ging liggen. Tijd zat aangezien ik toch 24/7 thuis zit. Maar dat werkt niet echt goed op je verdere nachtrust. Dromen/nachtmerries heb ik dan weer gelukkig geen last van. Ik word alleen onrustig wakker.

Maar je ziet je behandelaar niet wekelijks? Anders even zelf contact opnemen of kan dat niet bij jou?
Heb jij eigenlijk therapie? En al geprobeerd om overdag niet te slapen? Dat zou wel kunnen helpen. Maar grote kans dat je dat al lang geprobeerd hebt natuurlijk.

Mijn psycholoog zie ik wel wekelijks. En ik heb nu sinds twee weken en begeleidster aan huis waar ik een jaarindicatie voor heb (Mine Mine Mine Mine, heb er lang op moeten wachten :@ O+ ). De psychiater wisselt nogal hoe vaak ik die zie. Maar Mja, dat is me nogal een verhaal hoor dat slapen en die medicijnen en wie het voorschrijft.

SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
En ja als ik vannacht weer zo slecht slaap ga ik zelf maar even bellen ja. Want mijn slaap is me best wel heilig geworden. Het gaat steeds beter overdag en als het resultaat van de topiramaat is dat ik minder slaap dan op het oude ga ik denk ik toch liever terug naar het oude met de nachtmerries. Dat gaat wel een hele nare domper worden denk ik. :@
pi_174469057
quote:
1s.gif Op dinsdag 17 oktober 2017 12:45 schreef Fripsel het volgende:

[..]

Heb jij eigenlijk therapie? En al geprobeerd om overdag niet te slapen? Dat zou wel kunnen helpen. Maar grote kans dat je dat al lang geprobeerd hebt natuurlijk.

Mijn psycholoog zie ik wel wekelijks. En ik heb nu sinds twee weken en begeleidster aan huis waar ik een jaarindicatie voor heb (Mine Mine Mine Mine, heb er lang op moeten wachten :@ O+ ). De psychiater wisselt nogal hoe vaak ik die zie. Maar Mja, dat is me nogal een verhaal hoor dat slapen en die medicijnen en wie het voorschrijft.

SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
En ja als ik vannacht weer zo slecht slaap ga ik zelf maar even bellen ja. Want mijn slaap is me best wel heilig geworden. Het gaat steeds beter overdag en als het resultaat van de topiramaat is dat ik minder slaap dan op het oude ga ik denk ik toch liever terug naar het oude met de nachtmerries. Dat gaat wel een hele nare domper worden denk ik. :@
Topamax is the BOM. Echt. Fantastisch spul. Jammer alleen dat het zo'n interactie heeft met de pil ;(

Al kort had ik tijdens het gebruik overdag weinig triggers meer. Waardoor ik 's nachts beter kon slapen. Gebruik het nu helaas niet meer.
pi_174469103
quote:
1s.gif Op dinsdag 17 oktober 2017 12:57 schreef Melancholia_war het volgende:

[..]

Topamax is the BOM. Echt. Fantastisch spul. Jammer alleen dat het zo'n interactie heeft met de pil ;(

Al kort had ik tijdens het gebruik overdag weinig triggers meer. Waardoor ik 's nachts beter kon slapen. Gebruik het nu helaas niet meer.
Mja pil is wel een dingetje ja. Rubbertje nu en even sparen voor iets anders.

Overdag voel ik me ook anders inderdaad, ik kan kalmer dingen benaderen. Al voel ik me soms ook juist eenzamer voor mijn gevoel. Maar dat komt misschien ook doordat mijn oplossingen niet altijd begrepen worden.
pi_174469214
quote:
1s.gif Op dinsdag 17 oktober 2017 12:59 schreef Fripsel het volgende:

[..]

Mja pil is wel een dingetje ja. Rubbertje nu en even sparen voor iets anders.

Overdag voel ik me ook anders inderdaad, ik kan kalmer dingen benaderen. Al voel ik me soms ook juist eenzamer voor mijn gevoel. Maar dat komt misschien ook doordat mijn oplossingen niet altijd begrepen worden.
Ik vraag mij af waar dat laatste door komt :o
pi_174469619
quote:
1s.gif Op dinsdag 17 oktober 2017 13:04 schreef Melancholia_war het volgende:

[..]

Ik vraag mij af waar dat laatste door komt :o
Doordat het lastig is om te begrijpen wat PTSS is denk ik. Mijn ouders begrijpen bijvoorbeeld niet waarom de schilders aan mijn huis me zoveel spanning opleveren en waarom ik dan wat verder denk over hoe dat aan te pakken. Het is dan erg makkelijk zeggen dat het wel los zal lopen bijvoorbeeld. :+ En als het dan vervolgens niet los loopt ben ik natuurlijk het probleem. En dan ben ik actiever vooruit aan het denken geweest en levert het me niks op zeg maar.

Je twijfelt ook natuurlijk wel altijd heel erg of het aan je "echte zelf" (snap je dan wat ik bedoel?) ligt met zulke dingen, en of het niet de ptss is zeg maar, of dat een oplossing slecht is. Maar ik mag hopen dat mijn psycholoog dat dan wel aankaart toch? :@
pi_174469682
quote:
1s.gif Op dinsdag 17 oktober 2017 12:45 schreef Fripsel het volgende:

[..]

Heb jij eigenlijk therapie? En al geprobeerd om overdag niet te slapen? Dat zou wel kunnen helpen. Maar grote kans dat je dat al lang geprobeerd hebt natuurlijk.

Mijn psycholoog zie ik wel wekelijks. En ik heb nu sinds twee weken en begeleidster aan huis waar ik een jaarindicatie voor heb (Mine Mine Mine Mine, heb er lang op moeten wachten :@ O+ ). De psychiater wisselt nogal hoe vaak ik die zie. Maar Mja, dat is me nogal een verhaal hoor dat slapen en die medicijnen en wie het voorschrijft.

SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
En ja als ik vannacht weer zo slecht slaap ga ik zelf maar even bellen ja. Want mijn slaap is me best wel heilig geworden. Het gaat steeds beter overdag en als het resultaat van de topiramaat is dat ik minder slaap dan op het oude ga ik denk ik toch liever terug naar het oude met de nachtmerries. Dat gaat wel een hele nare domper worden denk ik. :@
Ik heb inmiddels sinds een maand therapie, of nou ja eerst duizend en één intakegesprekken gehad natuurlijk en inmiddels sinds een week medicatie. De rest even in een spoiler gezet want lang :P

SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Als ik het bij jou zo lees mag ik eigenlijk niet klagen over mijn slaap. :P Maar gewoon zelf bellen als het niet goed gaat. Dat is wel altijd het advies van mijn psycholoog in ieder geval. :+
pi_174469819
quote:
0s.gif Op dinsdag 17 oktober 2017 13:25 schreef Duyvis het volgende:

[..]

Ik heb inmiddels sinds een maand therapie, of nou ja eerst duizend en één intakegesprekken gehad natuurlijk en inmiddels sinds een week medicatie. De rest even in een spoiler gezet want lang :P

SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Als ik het bij jou zo lees mag ik eigenlijk niet klagen over mijn slaap. :P Maar gewoon zelf bellen als het niet goed gaat. Dat is wel altijd het advies van mijn psycholoog in ieder geval. :+
Je hebt een hoop regelwerk op je bordje liggen dus. Ik heb misschien nog wel wat tips waar je wat aan hebt.

Maak je een dagplanning? Het klinkt misschien een beetje kinderachtig maar als je behoefte hebt aan structuur kan dat wel helpen. Ik heb dat ook heel veel gedaan, zeker toen het slechter met me ging deed ik dat heel veel. Nu pak ik vaak op zondag avond mijn agenda erbij en maak ik een globale planning om de afspraken die ik al heb staan.

Heb je misschien iemand die je zou kunnen helpen met al het regelwerk met de instanties? Een familielid, goede vriend, anders een maatschappelijk werker? Voor de momentjes dat het moeilijk is?

En probeer je zelf iedere dag een complimentje te geven! Het zijn hele lullige dingetjes om nu te horen waarschijnlijk. Maar toen ik begon met de hulpverlening werden zulke dingen me ook verteld, en ik zat ook heel erg met die piekergedachtes, en negativiteit. En dat soort kleine positieve stapjes zijn het begin om de positiviteit weer te vinden. :*

Heel veel sterkte in ieder geval!
pi_174469862
@Duyvis: Ik voel je pijn, qua inkomenssituatie. Bang dat ik gek word van deze klotesituatie.

Sterkte. En als U** weigert je de ZW toe te kennen: zoek een advocaat en ga in bezwaar!

SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Mon 'en!
pi_174470216
quote:
1s.gif Op dinsdag 17 oktober 2017 13:30 schreef Fripsel het volgende:

[..]

Je hebt een hoop regelwerk op je bordje liggen dus. Ik heb misschien nog wel wat tips waar je wat aan hebt.

Maak je een dagplanning? Het klinkt misschien een beetje kinderachtig maar als je behoefte hebt aan structuur kan dat wel helpen. Ik heb dat ook heel veel gedaan, zeker toen het slechter met me ging deed ik dat heel veel. Nu pak ik vaak op zondag avond mijn agenda erbij en maak ik een globale planning om de afspraken die ik al heb staan.

Heb je misschien iemand die je zou kunnen helpen met al het regelwerk met de instanties? Een familielid, goede vriend, anders een maatschappelijk werker? Voor de momentjes dat het moeilijk is?

En probeer je zelf iedere dag een complimentje te geven! Het zijn hele lullige dingetjes om nu te horen waarschijnlijk. Maar toen ik begon met de hulpverlening werden zulke dingen me ook verteld, en ik zat ook heel erg met die piekergedachtes, en negativiteit. En dat soort kleine positieve stapjes zijn het begin om de positiviteit weer te vinden. :*

Heel veel sterkte in ieder geval!
Planning zijn we voorzichtig mee begonnen. Eerst in kaart brengen wat de activiteiten nu zijn en elke dag 1 taak uitvoeren wat ik nu op zijn beloop laat. Vorige week dinsdag precies daarover gehad met behandelaar en ik was er ook enthousiast over, tot woensdag de poep de ventilator raakte met het werk gezeur wat ik hierboven vertelde.

Nee wat dat betreft sta ik er alleen voor. Geen familie, geen maatschappelijk werker en geen vrienden. Althans daar kwam ik deze week achter. Had 1 goede vriendin maar op het moment dat ik het nodig had kon zij er niet voor mij zijn. Om goede redenen, dat wel. Al voelde dat alsnog alsof ik voor de zoveelste keer in de steek werd gelaten. Iets wat zij ook maar niet wil begrijpen. Later bleek ook nog is dat de verhoudingen tussen ons als vrienden schijnbaar heel anders lagen volgens mij dan volgens haar. Wat dat betreft zijn we eerder bekenden/kennissen van elkaar. En dat heeft mij eigenlijk helemaal gebroken. De laatste week heb ik er eigenlijk helemaal geen zin meer in om er energie in te steken om iets aan de situatie te doen.

quote:
1s.gif Op dinsdag 17 oktober 2017 13:32 schreef bloempjuh het volgende:
@Duyvis: Ik voel je pijn, qua inkomenssituatie. Bang dat ik gek word van deze klotesituatie.

Sterkte. En als U** weigert je de ZW toe te kennen: zoek een advocaat en ga in bezwaar!

SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Gek genoeg was het UWV eigenlijk verrassend medelevend toen ik contact met ze opnam. Zowel de casemanager van de WW als de casemanager van de ziektewet. Totdat het bleek dat mijn werkgever eigenrisicodrager is van de ziektewet en dat zij het dus zelf moeten regelen, in dit geval samen met een extern bedrijf. Zie het als een soort Arboarts constructie.

Maar dank je.
pi_174470285
quote:
0s.gif Op dinsdag 17 oktober 2017 13:46 schreef Duyvis het volgende:

[..]

Planning zijn we voorzichtig mee begonnen. Eerst in kaart brengen wat de activiteiten nu zijn en elke dag 1 taak uitvoeren wat ik nu op zijn beloop laat. Vorige week dinsdag precies daarover gehad met behandelaar en ik was er ook enthousiast over, tot woensdag de poep de ventilator raakte met het werk gezeur wat ik hierboven vertelde.

Nee wat dat betreft sta ik er alleen voor. Geen familie, geen maatschappelijk werker en geen vrienden. Althans daar kwam ik deze week achter. Had 1 goede vriendin maar op het moment dat ik het nodig had kon zij er niet voor mij zijn. Om goede redenen, dat wel. Al voelde dat alsnog alsof ik voor de zoveelste keer in de steek werd gelaten. Iets wat zij ook maar niet wil begrijpen. Later bleek ook nog is dat de verhoudingen tussen ons als vrienden schijnbaar heel anders lagen volgens mij dan volgens haar. Wat dat betreft zijn we eerder bekenden/kennissen van elkaar. En dat heeft mij eigenlijk helemaal gebroken. De laatste week heb ik er eigenlijk helemaal geen zin meer in om er energie in te steken om iets aan de situatie te doen.

[..]

Gek genoeg was het UWV eigenlijk verrassend medelevend toen ik contact met ze opnam. Zowel de casemanager van de WW als de casemanager van de ziektewet. Totdat het bleek dat mijn werkgever eigenrisicodrager is van de ziektewet en dat zij het dus zelf moeten regelen, in dit geval samen met een extern bedrijf. Zie het als een soort Arboarts constructie.

Maar dank je.
Ik heb zelf via het WMO een indicatie gehad voor extra begeleiding omdat ik ook een beperkte kring heb voor hulp bij zulke dingen. Ik had daar een ingang voor omdat ik een uitkeringsaanvraag had lopen, maar misschien kan de psycholoog je ook wel op weg helpen met zoiets. Ik kan me voorstellen dat dat fijn voelt.

En misschien helpt het voor jezelf als je de dingen die je moet doen in kleinere stukjes ophakt? Als ik naar het grote geheel kijk loop ik ook vast, daarom probeer ik het altijd stapje voor stapje te bekijken. Iets is beter dan niets zeg maar. :*
pi_174470455
Ik zet met iets in mijn maag wat mijn paniekstemmetjes begint over te nemen.

SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
pi_174473630
Heb nog even gebeld naar de psychiater omdat ik me heel onrustig begon te voelen, die zou me terugbellen. Toen dus maar even de deur uit gegaan. Na overleg met hem besloten dat we alles even zo houden en dat hij me volgende week belt, en dan hopen dat de jobcoach het positief oppakt morgen. Daar ben ik zo bang voor.

Ben wel lekker lief dagboek like bezig vandaag. Heb het even nodig blijkbaar. ;( psycholoog was niet bereikbaar.

[ Bericht 3% gewijzigd door #ANONIEM op 17-10-2017 16:37:46 ]
pi_174474541
quote:
1s.gif Op dinsdag 17 oktober 2017 13:50 schreef Fripsel het volgende:

[..]

Ik heb zelf via het WMO een indicatie gehad voor extra begeleiding omdat ik ook een beperkte kring heb voor hulp bij zulke dingen. Ik had daar een ingang voor omdat ik een uitkeringsaanvraag had lopen, maar misschien kan de psycholoog je ook wel op weg helpen met zoiets. Ik kan me voorstellen dat dat fijn voelt.

En misschien helpt het voor jezelf als je de dingen die je moet doen in kleinere stukjes ophakt? Als ik naar het grote geheel kijk loop ik ook vast, daarom probeer ik het altijd stapje voor stapje te bekijken. Iets is beter dan niets zeg maar. :*
Mijn psych/therapeut/begeleider, geen idee hoe ik haar moet noemen :P , weet er wel vanaf. Het gaat vooral om het inkomsten gedeelte. Ik ben echt niet te beroerd om te werken, dat doe ik al vanaf dat ik 18 was. Alleen het is nu gewoon even tijd om orde op zaken te stellen, te werken aan mijzelf zodat ik ook weer toe ben aan een nieuwe uitdaging en ze daar ook op mij kunnen rekenen zonder dat ik mij na een tijd weer ziek moet gaan melden met de nodige klachten.

Kleine stukjes probeer ik al. Maar als je vervolgens weer 3 stappen terug zet en vervolgens weer niks doet wordt de berg steeds groter. :')
quote:
1s.gif Op dinsdag 17 oktober 2017 16:37 schreef Fripsel het volgende:
Heb nog even gebeld naar de psychiater omdat ik me heel onrustig begon te voelen, die zou me terugbellen. Toen dus maar even de deur uit gegaan. Na overleg met hem besloten dat we alles even zo houden en dat hij me volgende week belt, en dan hopen dat de jobcoach het positief oppakt morgen. Daar ben ik zo bang voor.

Ben wel lekker lief dagboek like bezig vandaag. Heb het even nodig blijkbaar. ;( psycholoog was niet bereikbaar.
Jammer dat hij niet bereikbaar was. Ik denk als je gewoon open en eerlijk bent tegen die jobcoach dat het wel positief gaat zijn. Je toont initiatief en dat wordt over het algemeen wel gewaardeerd.
pi_174474570
Ik ben blij dat ik toch eindelijk echt vorderingen begin te maken bij de psycho-therapeut. Krijg eindelijk inzichten waar ik al jaren naar op zoek was en besef ook steeds meer. De puzzelstukjes vallen steeds meer in elkaar. Moet het allemaal nog even laten bezinken, ik had onderweg een supergore hamburger gegeten en was bijna te laat en haasthaasthaast!
Krijg ik 1 van m'n meest belangrijke besef-momenten terwijl ik in de wachtkamer loop te ijsberen! _O_ ^O^
Ik weet ein-de-lijk wat dat grootste ding is waar ik al jaren mee in m'n maag zit! ^O^

Tis alleen jammer dat het verdere gedoe met m'n hulpverlening maar niet dood wil |:(

De rest van de dag ga ik alleen nog maar yolo-en! _O_ en ik ben moe :')
pi_174474768
quote:
1s.gif Op dinsdag 17 oktober 2017 16:37 schreef Fripsel het volgende:
Heb nog even gebeld naar de psychiater omdat ik me heel onrustig begon te voelen, die zou me terugbellen. Toen dus maar even de deur uit gegaan. Na overleg met hem besloten dat we alles even zo houden en dat hij me volgende week belt, en dan hopen dat de jobcoach het positief oppakt morgen. Daar ben ik zo bang voor.

Ben wel lekker lief dagboek like bezig vandaag. Heb het even nodig blijkbaar. ;( psycholoog was niet bereikbaar.
Geef jezelf nou gewoon eens credits voor het proberen. Soms lukt het, soms niet. Zo ZIJN dingen. En dan kun je nooit meer iets proberen of toch voorzichtig weer eens iets oppakken. En dat deed je. En hopelijk blijf je dat ook doen. Anders doe je jezelf echt tekort.

Je zegt notabene zelf dat je nog helemaal niet MOEST. En toch deed je het. Daar mag je trots op zijn. Dat het niet zo uitpakt als je had gehoopt is jammer, maar niet meer dan dat.
I'll be walking home after drinking all my pennies. I'll keep passing the open windows. I'll dance, even if I have nowhere to do it but in my own living room.
~ How do I feel this good, sober?
~ For the night is dark and full of terrors
pi_174474814
Ik heb vaak zo veel moeite mezelf in beweging te krijgen. Letterlijk, met lichaamsbeweging, maar ook in m'n gedachten.

Door het onverwachte mooie weer heeft mn stemming echt een sprongetje gemaakt en ik heb mezelf dan ook gelijk gedwongen in actie te komen en weer eens een heel lang stuk te gaan wandelen. Daar merk ik gelijk de positieve effecten van. Ik hoop dat ik dit weer kan ombuigen naar een gewoonte ipv iets dat ik eens in de zoveel weken doe :@ zou ook graag willen dat het altijd dit weer bleef *O*
I'll be walking home after drinking all my pennies. I'll keep passing the open windows. I'll dance, even if I have nowhere to do it but in my own living room.
~ How do I feel this good, sober?
~ For the night is dark and full of terrors
pi_174474873
quote:
0s.gif Op dinsdag 17 oktober 2017 17:47 schreef DancingPhoebe het volgende:

[..]

Geef jezelf nou gewoon eens credits voor het proberen. Soms lukt het, soms niet. Zo ZIJN dingen. En dan kun je nooit meer iets proberen of toch voorzichtig weer eens iets oppakken. En dat deed je. En hopelijk blijf je dat ook doen. Anders doe je jezelf echt tekort.

Je zegt notabene zelf dat je nog helemaal niet MOEST. En toch deed je het. Daar mag je trots op zijn. Dat het niet zo uitpakt als je had gehoopt is jammer, maar niet meer dan dat.
Dit probeerde ik dus te zeggen, jij verpakt het wat vriendelijker. :D

quote:
0s.gif Op dinsdag 17 oktober 2017 17:49 schreef DancingPhoebe het volgende:
Ik heb vaak zo veel moeite mezelf in beweging te krijgen. Letterlijk, met lichaamsbeweging, maar ook in m'n gedachten.

Door het onverwachte mooie weer heeft mn stemming echt een sprongetje gemaakt en ik heb mezelf dan ook gelijk gedwongen in actie te komen en weer eens een heel lang stuk te gaan wandelen. Daar merk ik gelijk de positieve effecten van. Ik hoop dat ik dit weer kan ombuigen naar een gewoonte ipv iets dat ik eens in de zoveel weken doe :@ zou ook graag willen dat het altijd dit weer bleef *O*
Das gemeen. ;( Ik getij namelijk beter met druilerig weer. :D Maar ik herken het probleem met lichaamsbeweging. Ik zou met liefde weer willen gaan zwemmen omdat ik nu al weet dat ik daar blij van zou kunnen worden. Maar gezien een hoop onzekerheid doe ik het niet en loopt het geheid uit op drama als ik het wel doe. :')

Maar lekker bezig! :)
pi_174474892
quote:
0s.gif Op dinsdag 17 oktober 2017 17:52 schreef Duyvis het volgende:

[..]

Dit probeerde ik dus te zeggen, jij verpakt het wat vriendelijker. :D

[..]

Das gemeen. ;( Ik getij namelijk beter met druilerig weer. :D Maar ik herken het probleem met lichaamsbeweging. Ik zou met liefde weer willen gaan zwemmen omdat ik nu al weet dat ik daar blij van zou kunnen worden. Maar gezien een hoop onzekerheid doe ik het niet en loopt het geheid uit op drama als ik het wel doe. :')

Maar lekker bezig! :)
Waarom denk je dat het drama wordt?
I'll be walking home after drinking all my pennies. I'll keep passing the open windows. I'll dance, even if I have nowhere to do it but in my own living room.
~ How do I feel this good, sober?
~ For the night is dark and full of terrors
pi_174474936
quote:
0s.gif Op dinsdag 17 oktober 2017 17:47 schreef DancingPhoebe het volgende:

[..]

Geef jezelf nou gewoon eens credits voor het proberen. Soms lukt het, soms niet. Zo ZIJN dingen. En dan kun je nooit meer iets proberen of toch voorzichtig weer eens iets oppakken. En dat deed je. En hopelijk blijf je dat ook doen. Anders doe je jezelf echt tekort.

Je zegt notabene zelf dat je nog helemaal niet MOEST. En toch deed je het. Daar mag je trots op zijn. Dat het niet zo uitpakt als je had gehoopt is jammer, maar niet meer dan dat.
Ik heb twee weken geleden ruzie gehad met mijn moeder en ik worstel weer zo verschrikkelijk erg met die gevoelens, en ik worstel weer met het feit dat ik worstel met die gevoelens. En hoe mijn moeder dezelfde situatie zo bizar anders kan zien.

Het streberige zal voor een deel wel in mijn karakter zitten. Maar het is er ook wel echt ingestampt zeg maar. En er zingen heel veel herinneringen door mijn hoofd die op zichzelf niet zoveel voorstellen. Maar alles bij elkaar word ik er gewoon heel verdrietig van.
pi_174474956
quote:
1s.gif Op dinsdag 17 oktober 2017 17:56 schreef Fripsel het volgende:

[..]

Ik heb twee weken geleden ruzie gehad met mijn moeder en ik worstel weer zo verschrikkelijk erg met die gevoelens, en ik worstel weer met het feit dat ik worstel met die gevoelens. En hoe mijn moeder dezelfde situatie zo bizar anders kan zien.

Het streberige zal voor een deel wel in mijn karakter zitten. Maar het is er ook wel echt ingestampt zeg maar. En er zingen heel veel herinneringen door mijn hoofd die op zichzelf niet zoveel voorstellen. Maar alles bij elkaar word ik er gewoon heel verdrietig van.
De ruzie met je moeder was gerelateerd aan het kringloopwerk oid?

Je mag ook best verdrietig zijn dat dingen niet lukken toch? Is iets anders dan jezelf de schuld geven...
I'll be walking home after drinking all my pennies. I'll keep passing the open windows. I'll dance, even if I have nowhere to do it but in my own living room.
~ How do I feel this good, sober?
~ For the night is dark and full of terrors
pi_174474968
quote:
0s.gif Op dinsdag 17 oktober 2017 17:53 schreef DancingPhoebe het volgende:

[..]

Waarom denk je dat het drama wordt?
Onzekerheid, ik ben namelijk een dikkerdje. Dan begin meteen de bovenkamer weer te werken met de standaard gedachtes: ze kijken naar mij, wat zullen ze wel niet denken, etc. Alleen zou het dus sowieso al geen optie zijn op het moment. Zelfs samen met iemand die ik vertrouw zou ik mij al niet op mijn gemak voelen.
pi_174475020
quote:
0s.gif Op dinsdag 17 oktober 2017 17:57 schreef Duyvis het volgende:

[..]

Onzekerheid, ik ben namelijk een dikkerdje. Dan begin meteen de bovenkamer weer te werken met de standaard gedachtes: ze kijken naar mij, wat zullen ze wel niet denken, etc. Alleen zou het dus sowieso al geen optie zijn op het moment. Zelfs samen met iemand die ik vertrouw zou ik mij al niet op mijn gemak voelen.
Nou en, je zegt het zelf, je BENT een dikkerdje. Dat zullen anderen ook heus wel zien en daar zullen anderen ook heus wel een mening over hebben. Dikke schijt. Ook weer zo iets, ok zijn met je dikheid levert veel minder gedoe op. Makkelijk gezegd hoor, ik weet het. Ik vertoon me ook niet supergraag in bikini (mededikkerdje hier)... Maar laat jezelf toch niet iets ontzeggen door fucking nitwits.
I'll be walking home after drinking all my pennies. I'll keep passing the open windows. I'll dance, even if I have nowhere to do it but in my own living room.
~ How do I feel this good, sober?
~ For the night is dark and full of terrors
pi_174475028
quote:
0s.gif Op dinsdag 17 oktober 2017 17:57 schreef DancingPhoebe het volgende:

[..]

De ruzie met je moeder was gerelateerd aan het kringloopwerk oid?

Je mag ook best verdrietig zijn dat dingen niet lukken toch? Is iets anders dan jezelf de schuld geven...
Nee met mijn woning. Kwam er heel kort door de bocht op neer dat ik mijn PTSS maar opzij moest zetten voor schilderwerk, want ik kon best wel even op mijn tenen lopen en moest maar even normaal doen. En juist die, je loopt maar even op je tenen en doet normaal voor de buitenwereld is voor mijn gevoel een van de oorzaken dat ik nu zit waar ik zit zeg maar.

En ik ben het een beetje kotsbeu om dat maar te doen voor hun en wil me gewoon op dingen als de kringloop kunnen richten want ik ben juist knetterhard bezig om normaal te kunnen doen zeg maar. :X

Geen idee of dit te snappen is. :+
pi_174475037
Plus, bij het baantjestrekken in de ochtend zijn er toch alleen maar mensen die voor het baantjestrekken komen? Grijze duiven en sportievelingen. Die zullen ws alleen maar bewondering hebben voor je inzet zolang je niet in de weg zwemt :D
I'll be walking home after drinking all my pennies. I'll keep passing the open windows. I'll dance, even if I have nowhere to do it but in my own living room.
~ How do I feel this good, sober?
~ For the night is dark and full of terrors
  dinsdag 17 oktober 2017 @ 20:09:15 #81
377024 Quotidien
fetchez la vache
pi_174478170
Wat is het effect van een week niet je antidepressivum innemen? Ik merk er zelf niks van, maar hoeveel kwaad kan het?
Ik ben nie hier voor de pingpong te schpelen
pi_174478283
quote:
1s.gif Op dinsdag 17 oktober 2017 13:22 schreef Fripsel het volgende:

[..]

Doordat het lastig is om te begrijpen wat PTSS is denk ik. Mijn ouders begrijpen bijvoorbeeld niet waarom de schilders aan mijn huis me zoveel spanning opleveren en waarom ik dan wat verder denk over hoe dat aan te pakken. Het is dan erg makkelijk zeggen dat het wel los zal lopen bijvoorbeeld. :+ En als het dan vervolgens niet los loopt ben ik natuurlijk het probleem. En dan ben ik actiever vooruit aan het denken geweest en levert het me niks op zeg maar.

Je twijfelt ook natuurlijk wel altijd heel erg of het aan je "echte zelf" (snap je dan wat ik bedoel?) ligt met zulke dingen, en of het niet de ptss is zeg maar, of dat een oplossing slecht is. Maar ik mag hopen dat mijn psycholoog dat dan wel aankaart toch? :@
Ik geloof dat ik je wel snap, ja.

Lastig om die twee zaken te onderscheiden wel. Ik zie het soms als onderdeel van mezelf en soms, wanneer het echt niet goed gaat, om mezelf te kalmeren, en ik signalen heel helder herken probeer ik het daar waar dat zo is ook neer te leggen bij de PTSS. Maar goed.. als je zo jong al een trauma oploopt heeft dat invloed op je ontwikkeling. Dus wanneer ben jij jij en wanneer is het de PTSS? Die grens is dun en loopt in elkaar over, vind ik.

PS: en soms moet je andermans onbegrip ook bij hunzelf laten hoor. Er kan van alles, ook aan hun zijde, gaande zijn waardoor ze je niet snappen. Het hoeft echt niet aan jouw manier van doen te maken te hebben. Al is dat misschien lastig wanneer het je ouders betreft. Mij doet het nog steeds zeer wanneer mijn familie er niets van snapt of wil snappen.
pi_174478373
quote:
0s.gif Op dinsdag 17 oktober 2017 20:09 schreef Quotidien het volgende:
Wat is het effect van een week niet je antidepressivum innemen? Ik merk er zelf niks van, maar hoeveel kwaad kan het?
Beetje afhankelijk van de dosering en hoe lang je het in eerste instantie hebt gebruikt, denk ik.

Ben je aan het afbouwen? Of wil je cold turkey stoppen?
  dinsdag 17 oktober 2017 @ 20:19:38 #84
377024 Quotidien
fetchez la vache
pi_174478391
quote:
1s.gif Op dinsdag 17 oktober 2017 20:18 schreef Melancholia_war het volgende:

[..]

Beetje afhankelijk van de dosering en hoe lang je het in eerste instantie hebt gebruikt, denk ik.

Ben je aan het afbouwen? Of wil je cold turkey stoppen?
Ik heb het een week niet gebruikt en wil nu weer beginnen, vraag me af of dat consequenties voor de werking heeft.
Ik ben nie hier voor de pingpong te schpelen
pi_174478465
quote:
0s.gif Op dinsdag 17 oktober 2017 20:19 schreef Quotidien het volgende:

[..]

Ik heb het een week niet gebruikt en wil nu weer beginnen, vraag me af of dat consequenties voor de werking heeft.
Dat durf ik je niet te zeggen. Kan afhankelijk zijn van de spiegel die je eerder evt opgebouwd hebt en de halfwaardetijd van het middel zelf. Zou even overleggen met de arts als ik jou was :).
pi_174478490
Slechte zelligzorrig jwz...
I'll be walking home after drinking all my pennies. I'll keep passing the open windows. I'll dance, even if I have nowhere to do it but in my own living room.
~ How do I feel this good, sober?
~ For the night is dark and full of terrors
pi_174478544
quote:
0s.gif Op dinsdag 17 oktober 2017 20:23 schreef DancingPhoebe het volgende:
Slechte zelligzorrig jwz...
Ik snap 'm niet :@
pi_174478913
quote:
1s.gif Op dinsdag 17 oktober 2017 20:14 schreef Melancholia_war het volgende:

[..]

Ik geloof dat ik je wel snap, ja.

Lastig om die twee zaken te onderscheiden wel. Ik zie het soms als onderdeel van mezelf en soms, wanneer het echt niet goed gaat, om mezelf te kalmeren, en ik signalen heel helder herken probeer ik het daar waar dat zo is ook neer te leggen bij de PTSS. Maar goed.. als je zo jong al een trauma oploopt heeft dat invloed op je ontwikkeling. Dus wanneer ben jij jij en wanneer is het de PTSS? Die grens is dun en loopt in elkaar over, vind ik.

PS: en soms moet je andermans onbegrip ook bij hunzelf laten hoor. Er kan van alles, ook aan hun zijde, gaande zijn waardoor ze je niet snappen. Het hoeft echt niet aan jouw manier van doen te maken te hebben. Al is dat misschien lastig wanneer het je ouders betreft. Mij doet het nog steeds zeer wanneer mijn familie er niets van snapt of wil snappen.

Heb er vandaag eens over na zitten denken van, wanneer is het ptss en wanneer is het complexe ptss. Mijn behandelaar heeft het ook al eens benoemd dat wanneer je er al zo lang mee rond loopt, dat het gedeeltelijk verweven kan zitten in je persoonlijkheid. Maar als dat zo is spreek je van complexe ptss toch? Misschien moet ik dat volgende week eens aankaarten bij haar want ik denk dat wat meer duidelijkheid me beter zou helpen.

SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
pi_174478992
quote:
10s.gif Op dinsdag 17 oktober 2017 20:25 schreef Melancholia_war het volgende:

[..]

Ik snap 'm niet :@
Zelfzorg.
Why are you wearing that stupid man suit?
pi_174479431
quote:
1s.gif Op dinsdag 17 oktober 2017 20:36 schreef Fripsel het volgende:

[..]

Heb er vandaag eens over na zitten denken van, wanneer is het ptss en wanneer is het complexe ptss. Mijn behandelaar heeft het ook al eens benoemd dat wanneer je er al zo lang mee rond loopt, dat het gedeeltelijk verweven kan zitten in je persoonlijkheid. Maar als dat zo is spreek je van complexe ptss toch? Misschien moet ik dat volgende week eens aankaarten bij haar want ik denk dat wat meer duidelijkheid me beter zou helpen.

SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Ik snap dat je er gevoelig voor bent ja ;(. Iedereen heeft zijn moeder/vader nodig. En om dan elke keer weer die bevestiging te krijgen van afwijzing/of iets anders naars, ja, da's enorm pijnlijk.

Maar goed dat je je bewust bent van bepaalde patronen en die ook wilt doorbreken! Daarin ben jij al anders en heel goed bezig.
Heb je het ook wel eens over de relatie met je moeder tijdens de sessies?
pi_174479460
quote:
0s.gif Op dinsdag 17 oktober 2017 20:38 schreef kuolema het volgende:

[..]

Zelfzorg.
Euuuwh, ok.
pi_174479797
quote:
0s.gif Op dinsdag 17 oktober 2017 20:09 schreef Quotidien het volgende:
Wat is het effect van een week niet je antidepressivum innemen? Ik merk er zelf niks van, maar hoeveel kwaad kan het?
Ik merkte bij alle vier de antidepressiva die ik heb geslikt al na een dag onttrekkingsverschijnselen (brain zaps). Was je net begonnen en/of had je een lage dosis?
Je had onttrekkingsverschijnselen kunnen krijgen maar die zeg je niet te hebben. Of het terugkeren of verergeren van psychische klachten, het ontstaan van nieuwe. Als je het weer gaat slikken kan het zijn dat je weer de bijwerkingen krijgt die je had bij het starten met het medicijn- als je die toen had.
De bloedspiegel die je had opgebouwd zal nu behoorlijk verlaagd zijn dus ja, dat heeft consequenties voor de werking. Het kan zijn dat, ook als je nu meteen begint, je alsnog iets gaat merken van het stoppen, denk ik, omdat het weer even duurt voordat het medicijn terug op de eerdere spiegel is.

Waarom besloot je ermee te stoppen?

[ Bericht 1% gewijzigd door kuolema op 17-10-2017 21:07:16 ]
Why are you wearing that stupid man suit?
pi_174480072
quote:
1s.gif Op dinsdag 17 oktober 2017 20:49 schreef Melancholia_war het volgende:

[..]

Ik snap dat je er gevoelig voor bent ja ;(. Iedereen heeft zijn moeder/vader nodig. En om dan elke keer weer die bevestiging te krijgen van afwijzing/of iets anders naars, ja, da's enorm pijnlijk.

Maar goed dat je je bewust bent van bepaalde patronen en die ook wilt doorbreken! Daarin ben jij al anders en heel goed bezig.
Heb je het ook wel eens over de relatie met je moeder tijdens de sessies?
SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
pi_174482797
quote:
0s.gif Op dinsdag 17 oktober 2017 18:01 schreef DancingPhoebe het volgende:

[..]

Nou en, je zegt het zelf, je BENT een dikkerdje. Dat zullen anderen ook heus wel zien en daar zullen anderen ook heus wel een mening over hebben. Dikke schijt. Ook weer zo iets, ok zijn met je dikheid levert veel minder gedoe op. Makkelijk gezegd hoor, ik weet het. Ik vertoon me ook niet supergraag in bikini (mededikkerdje hier)... Maar laat jezelf toch niet iets ontzeggen door fucking nitwits.
Het is een klassiek geval van makkelijker gezegd dan gedaan inderdaad...
pi_174485262
quote:
0s.gif Op dinsdag 17 oktober 2017 13:58 schreef Fripsel het volgende:
Ik zet met iets in mijn maag wat mijn paniekstemmetjes begint over te nemen.

SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Hey maar is dit niet precies waar we t gisteren over hadden? Kan het zijn dat je nu je een grens voelt en die aangeeft door af te bellen wat van je apropos bent?

Het is echt heel goed dat je besluit niet te gaan als het niet gaat. En natuurlijk zou je liever alsnog je vrijwilligerswerk doen, maar het is oke als het niet lukt. Dat mag, en je kunt beter nu even lief voor jezeld zijn dan dat je daar als hoopje ellende rondloopt omdat je vond dat je had moeten gaan om weetikveel wat aan jezeld te bewijzen.
pi_174485309
quote:
0s.gif Op dinsdag 17 oktober 2017 17:49 schreef DancingPhoebe het volgende:
Ik heb vaak zo veel moeite mezelf in beweging te krijgen. Letterlijk, met lichaamsbeweging, maar ook in m'n gedachten.

Door het onverwachte mooie weer heeft mn stemming echt een sprongetje gemaakt en ik heb mezelf dan ook gelijk gedwongen in actie te komen en weer eens een heel lang stuk te gaan wandelen. Daar merk ik gelijk de positieve effecten van. Ik hoop dat ik dit weer kan ombuigen naar een gewoonte ipv iets dat ik eens in de zoveel weken doe :@ zou ook graag willen dat het altijd dit weer bleef *O*
Ik heb dat ook zo. Ben al 3 dagen lekker op de fiets op pad en fijn buiten aan het zijn terwijl de 2 weken ervoor ik gevoelsmatig helemaal vast aan t roesten was op de bank.
pi_174485566
quote:
1s.gif Op dinsdag 17 oktober 2017 21:01 schreef Fripsel het volgende:

[..]

SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Het lastige met ouders is dat je aan ze ene kant graag steun van ze wil, maar het aan de andere lant net mensen zijn.

Mijn eigen moeder is kort samengevat knettergestoord en ik heb door de jaren heen geleerd genoeg afstand te nemen zodat ze niet over mijn grenzen dendert maar haar dichtbij genoeg te laten om iets van een band te kunnen hebben.

Wat jou zou kunnen helpen is te stoppen met het hebben van verwachten dat ze je begrijpt en daarnaar handelt. Het zou kunnen dat ze ooit verandert maar dat is haar keuze en verantwoordelijkheid. En jij mag zolang ze jou kwetst met haar gedrag grenzen stellen. Heel duidelijk aangeven wat wel en niet kan, gaat ze eroverheen aangeven en luistert ze niet het gesprek beëindigen.

Mijn moeder vind de burnout die ik heb gehad onzin, heeft ze me letterlijk zo gezegd. Dus als ze vraagt hoe het gaat vertel ik wel dat ik nog bepaalde problemen heb en in therapie zit. Maar no way dat zij iets te horen krijgt over wat ik bespreek. Laatst belt ze me halfdronken op 'En hoe is het met je therapie?' Daar antwoord ik dan heel neutraal op 'We zijn nog aan het uitzoeken wat precies het probleem is, komt vast goed. Hoe is het met jou?' En hoewel ik liever een moeder heb die wel normaal en begrijpend is raakt dit me nauwelijks omdat ik van haar eigenlijk weinig verwacht.
pi_174488584
quote:
1s.gif Op dinsdag 17 oktober 2017 23:52 schreef Mevrouw_voor_jou het volgende:

[..]

Het lastige met ouders is dat je aan ze ene kant graag steun van ze wil, maar het aan de andere lant net mensen zijn.

Mijn eigen moeder is kort samengevat knettergestoord en ik heb door de jaren heen geleerd genoeg afstand te nemen zodat ze niet over mijn grenzen dendert maar haar dichtbij genoeg te laten om iets van een band te kunnen hebben.

Wat jou zou kunnen helpen is te stoppen met het hebben van verwachten dat ze je begrijpt en daarnaar handelt. Het zou kunnen dat ze ooit verandert maar dat is haar keuze en verantwoordelijkheid. En jij mag zolang ze jou kwetst met haar gedrag grenzen stellen. Heel duidelijk aangeven wat wel en niet kan, gaat ze eroverheen aangeven en luistert ze niet het gesprek beëindigen.

Mijn moeder vind de burnout die ik heb gehad onzin, heeft ze me letterlijk zo gezegd. Dus als ze vraagt hoe het gaat vertel ik wel dat ik nog bepaalde problemen heb en in therapie zit. Maar no way dat zij iets te horen krijgt over wat ik bespreek. Laatst belt ze me halfdronken op 'En hoe is het met je therapie?' Daar antwoord ik dan heel neutraal op 'We zijn nog aan het uitzoeken wat precies het probleem is, komt vast goed. Hoe is het met jou?' En hoewel ik liever een moeder heb die wel normaal en begrijpend is raakt dit me nauwelijks omdat ik van haar eigenlijk weinig verwacht.
Bedankt voor je uitgebreide reactie op deze post en die erboven. Hierboven klopt het inderdaad dat ik een grens aanvoel, en ik ben heel erg bang voor hoe die ontvangen gaat worden door mijn jobcoach/de kringloop. Normaal krijg ik ook altijd wel een reactie terug, en nu heb ik geen mailtje terug gehad. Ik had eerst een andere jobcoach, met haar kon ik het heel goed vinden. Vanmiddag heb ik een gesprek. Ik heb voor mezelf wat worst case scenario's bedacht, hoe ik het dan af zou kunnen kappen zodat het niet weer een verschrikkelijke ervaring word, just in case.

Hoe ik die grenzen dan duidelijker aan kan geven bij mijn moeder kan ik misschien nog wel eens bespreken met mijn psycholoog. Ik herken wel veel van wat je verteld van hoe je dat ervaart.
pi_174489204
Ik kom schoorvoetend even on de hoek kijken...
Sterkheidsbaas van alles.
pi_174489224
quote:
2s.gif Op woensdag 18 oktober 2017 10:29 schreef Lonaa het volgende:
Ik kom schoorvoetend even on de hoek kijken...
:*
pi_174489238
quote:
1s.gif Op woensdag 18 oktober 2017 10:30 schreef Fripsel het volgende:

[..]

:*
:)

Ik vind het altijd lastig om hier te posten, maar wil wel mijn aanwezigheid 'kenbaar' maken ofzo.
Sterkheidsbaas van alles.
pi_174489356
De afgelopen weken word ik heen en weer geslingerd tussen gevoelens van onverschilligheid, boosheid, verdriet en angst.

Verdriet als default, boos dat dat zo is, boos uit hulpeloosheid, bang dat het nooit over gaat en vervolgens denk ik 'laat allemaal maar zitten dan'.

Ik probeer het wel, valkuilen dichttimmeren, praten, braaf meds slikken, niet vluchten. Langzaam door blijven lopen, maar het is zo zwaar.
Sterkheidsbaas van alles.
pi_174489827
quote:
2s.gif Op woensdag 18 oktober 2017 10:39 schreef Lonaa het volgende:
De afgelopen weken word ik heen en weer geslingerd tussen gevoelens van onverschilligheid, boosheid, verdriet en angst.

Verdriet als default, boos dat dat zo is, boos uit hulpeloosheid, bang dat het nooit over gaat en vervolgens denk ik 'laat allemaal maar zitten dan'.

Ik probeer het wel, valkuilen dichttimmeren, praten, braaf meds slikken, niet vluchten. Langzaam door blijven lopen, maar het is zo zwaar.
Ik denk dat dat ook het beste is wat je nu kunt doen. Als je naar de lange termijn kijkt, gaat het nu dan wel beter dan eerst? :*
pi_174489867
quote:
1s.gif Op woensdag 18 oktober 2017 11:08 schreef Fripsel het volgende:

[..]

Ik denk dat dat ook het beste is wat je nu kunt doen. Als je naar de lange termijn kijkt, gaat het nu dan wel beter dan eerst? :*
Ik denk het.
Sterkheidsbaas van alles.
pi_174489927
quote:
2s.gif Op woensdag 18 oktober 2017 11:10 schreef Lonaa het volgende:

[..]

Ik denk het.
Ik probeer dat zelf altijd tegen mezelf te zeggen om door te gaan op de manier zoals ik bezig ben al voel ik de voortgang niet zo op het moment zelf. Ik heb voor mijn gevoel een beetje hetzelfde als jou op het moment, al blijf ik er uiterlijk vrij kalm onder.
pi_174489963
quote:
1s.gif Op woensdag 18 oktober 2017 11:13 schreef Fripsel het volgende:

[..]

Ik probeer dat zelf altijd tegen mezelf te zeggen om door te gaan op de manier zoals ik bezig ben al voel ik de voortgang niet zo op het moment zelf. Ik heb voor mijn gevoel een beetje hetzelfde als jou op het moment, al blijf ik er uiterlijk vrij kalm onder.
Het is dat grote zwarte gat, dat niks. Ik wil wel vluchten, verdoven. Die drang is groot, maar ik wil ook normaal functioneren.

Nou ja, for now zit ik gewoon te studeren, so it's something
Sterkheidsbaas van alles.
pi_174490087
quote:
2s.gif Op woensdag 18 oktober 2017 11:15 schreef Lonaa het volgende:

[..]

Het is dat grote zwarte gat, dat niks. Ik wil wel vluchten, verdoven. Die drang is groot, maar ik wil ook normaal functioneren.

Nou ja, for now zit ik gewoon te studeren, so it's something
Ik ben bang dat het teveel over mezelf praten word, maar ik kan hierin alleen maar advies geven over wat ik ermee doe, en ook dat had ik gister. Heb er met de psychiater over gesproken of ik toch weer aan de oxazepam wilde of niet, omdat ik ook gewoon even niks wilde. Rust. Heb er uiteindelijk voor besloten om het niet te doen. De nacht is niks, rust. En nu mijn nachten ook wat beter zijn werkt het ook een beetje merk ik.

Hoe slaap jij?
pi_174490223
quote:
1s.gif Op woensdag 18 oktober 2017 11:22 schreef Fripsel het volgende:

[..]

Ik ben bang dat het teveel over mezelf praten word, maar ik kan hierin alleen maar advies geven over wat ik ermee doe, en ook dat had ik gister. Heb er met de psychiater over gesproken of ik toch weer aan de oxazepam wilde of niet, omdat ik ook gewoon even niks wilde. Rust. Heb er uiteindelijk voor besloten om het niet te doen. De nacht is niks, rust. En nu mijn nachten ook wat beter zijn werkt het ook een beetje merk ik.

Hoe slaap jij?
Ik slaap matig. Niet altijd slecht, zeker niet altijd goed. Vrij licht en doorslapen is lastig. Daarbij is wakker worden ook echt wakker worden.

In het kasjte ligt nog valium, voor het geval dat, en aan de ene kant wil ik dat nu. Rust, verdwijnen, relaxt, maar ik moet ook dingen, van mezelf.

En mezelf kennende blijf ik dan vandaag een beetje doorslepen, en dan is het eindelijk 5 uur en dan wacht ik op morgen, en hoop ik dat het beter wordt.
Sterkheidsbaas van alles.
pi_174490260
quote:
2s.gif Op woensdag 18 oktober 2017 11:30 schreef Lonaa het volgende:

[..]

Ik slaap matig. Niet altijd slecht, zeker niet altijd goed. Vrij licht en doorslapen is lastig. Daarbij is wakker worden ook echt wakker worden.

In het kasjte ligt nog valium, voor het geval dat, en aan de ene kant wil ik dat nu. Rust, verdwijnen, relaxt, maar ik moet ook dingen, van mezelf.

En mezelf kennende blijf ik dan vandaag een beetje doorslepen, en dan is het eindelijk 5 uur en dan wacht ik op morgen, en hoop ik dat het beter wordt.
Is het dan niet verstandig om jezelf in ieder geval goede nachtrust te gunnen?
pi_174490274
quote:
1s.gif Op woensdag 18 oktober 2017 11:32 schreef Fripsel het volgende:

[..]

Is het dan niet verstandig om jezelf in ieder geval goede nachtrust te gunnen?
Ik vind mn nachtrust niet dusdanig slecht dat ik daar meds voor moet slikken, eigenlijk.
Sterkheidsbaas van alles.
pi_174490442
quote:
2s.gif Op woensdag 18 oktober 2017 11:33 schreef Lonaa het volgende:

[..]

Ik vind mn nachtrust niet dusdanig slecht dat ik daar meds voor moet slikken, eigenlijk.
Oh sorry ik dacht dat je bedoelde dat je tot 5 uur vannacht wakker zou liggen en dat je dus nog wel iets had liggen. :@
pi_174490711
quote:
0s.gif Op dinsdag 17 oktober 2017 22:14 schreef Duyvis het volgende:

[..]

Het is een klassiek geval van makkelijker gezegd dan gedaan inderdaad...
I know i know i know. Tis een lastig iets :Y
I'll be walking home after drinking all my pennies. I'll keep passing the open windows. I'll dance, even if I have nowhere to do it but in my own living room.
~ How do I feel this good, sober?
~ For the night is dark and full of terrors
pi_174491015
quote:
1s.gif Op woensdag 18 oktober 2017 11:45 schreef Fripsel het volgende:

[..]

Oh sorry ik dacht dat je bedoelde dat je tot 5 uur vannacht wakker zou liggen en dat je dus nog wel iets had liggen. :@
Oh ja, ik zie dat het ook zo opgevat kan worden. :)

Zo bedoelde ik het niet nee. Doorslepen tot vanmiddag 5 uur. :) En dan om 9 of 10 uur naar bed, uur lezen, gemakkleijk in slaap vallen en hopen dat ik de nacht doorslaap :)
Sterkheidsbaas van alles.
pi_174491260
quote:
2s.gif Op woensdag 18 oktober 2017 12:18 schreef Lonaa het volgende:

[..]

Oh ja, ik zie dat het ook zo opgevat kan worden. :)

Zo bedoelde ik het niet nee. Doorslepen tot vanmiddag 5 uur. :) En dan om 9 of 10 uur naar bed, uur lezen, gemakkleijk in slaap vallen en hopen dat ik de nacht doorslaap :)
Heel veel sterkte in ieder geval! :* En misschien helpt het als je 1 ding uitkiest wat je het belangrijkste vind voor vandaag? En als je daar eerder mee klaar bent dan verwacht, kun je weer het volgende kiezen.
pi_174491294
quote:
1s.gif Op woensdag 18 oktober 2017 12:32 schreef Fripsel het volgende:

[..]

Heel veel sterkte in ieder geval! :* En misschien helpt het als je 1 ding uitkiest wat je het belangrijkste vind voor vandaag? En als je daar eerder mee klaar bent dan verwacht, kun je weer het volgende kiezen.
Dankje :* Jij ook trouwens.

Ik heb hele korte lijstjes voor de dag. Voor nu gaat het goed. :)
Sterkheidsbaas van alles.
  woensdag 18 oktober 2017 @ 12:48:04 #116
191665 Samzz
Patagonische supergirl
pi_174491502
quote:
2s.gif Op woensdag 18 oktober 2017 11:33 schreef Lonaa het volgende:

[..]

Ik vind mn nachtrust niet dusdanig slecht dat ik daar meds voor moet slikken, eigenlijk.
Heb je al eens aan een meer natuurlijke optie gedacht? Kamillethee of bachbloesem voor het slapen gaan.
“What do I wear in bed? Why, Chanel No. 5, of course”
pi_174491635
quote:
1s.gif Op woensdag 18 oktober 2017 12:48 schreef Samzz het volgende:

[..]

Heb je al eens aan een meer natuurlijke optie gedacht? Kamillethee of bachbloesem voor het slapen gaan.
Inslapen is het probleem niet. :)
Sterkheidsbaas van alles.
pi_174492435
quote:
1s.gif Op woensdag 18 oktober 2017 09:53 schreef Fripsel het volgende:

[..]

Bedankt voor je uitgebreide reactie op deze post en die erboven. Hierboven klopt het inderdaad dat ik een grens aanvoel, en ik ben heel erg bang voor hoe die ontvangen gaat worden door mijn jobcoach/de kringloop. Normaal krijg ik ook altijd wel een reactie terug, en nu heb ik geen mailtje terug gehad. Ik had eerst een andere jobcoach, met haar kon ik het heel goed vinden. Vanmiddag heb ik een gesprek. Ik heb voor mezelf wat worst case scenario's bedacht, hoe ik het dan af zou kunnen kappen zodat het niet weer een verschrikkelijke ervaring word, just in case.

Hoe ik die grenzen dan duidelijker aan kan geven bij mijn moeder kan ik misschien nog wel eens bespreken met mijn psycholoog. Ik herken wel veel van wat je verteld van hoe je dat ervaart.
Graag gedaan! Ik hoop dat je er iets aan hebt :)

Het enige wat je kan doen in de situatie met je jobcoach is het bij jezelf houden. Jouw grens mag er gewoon zijn, en als je jobcoach daar anders (vervelend) op reageert kun je navragen waarom hij/zij zo reageert. Vraag bijvoorbeeld waarom je geen antwoord op je mail hebt gekregen. Waarschijnlijk heeft hij/zij daar helemaal geen specifieke bedoeling mee gehad maar was ie gewoon druk of dacht van 'ik spreek je morgen toch, dan hebben we t er dan over.' En jij kunt je verzoek om dat wel te doen voorleggen en uitleggen dat je erg veel stress ervaart als je geen reactie krijgt op een e-mail omdat je je dan zorgen maakt of je het wel goed doet. Zo begrijp je elkaar, en het geeft je jobcoach een handvat hoe met jou om te gaan.
  woensdag 18 oktober 2017 @ 13:45:39 #119
377024 Quotidien
fetchez la vache
pi_174492522
Wat is werken met depressie toch kut zeg. Ik ben aangenomen ergens omdat ze snel mensen nodig hadden, en die stress die ze daardoor hebben richten ze maar op mij af. Dus dan wordt je zonder goede reden weer afgeblaft. Heb eigenlijk de neiging per direct te stoppen, kijken hoe ze het dan redden.
Ik ben nie hier voor de pingpong te schpelen
pi_174492548
Ik had n goed gesprek met mn psycholoog vandaag. :) Ik heb haar de kwestie met medicatie voorgelegd en eigenlijk gaf ik zelf het antwoord al tijdens mijn uitleg. Zolang ik vat heb op mijn dips en mezelf eruit kan trekken is een hogere dosis niet nodig. Ik moet het wel in de gaten houden.

We hebben vandaag ook op een whiteboard mijn stamgezin uitgetekend. Dat was emotioneel wel intensief en ik kreeg veel food for thought. Het was ook op een manier wel heftig om zo zwart op wit te zien hoe de structuren in het gezin waren. Of eigenlijk vooral wat een wanorde het vroeger was. En toen ik dat zag snapte ik eigenlijk ook wel waarom ik degene ben die er nog t meeste last van heeft. Er valt t een en ander op zijn plek nu. Volgende week gaan we t schema verder uittekenen.

Zijn hier mensen die dat ook hebben gedaan?
pi_174492567
quote:
0s.gif Op woensdag 18 oktober 2017 13:45 schreef Quotidien het volgende:
Wat is werken met depressie toch kut zeg. Ik ben aangenomen ergens omdat ze snel mensen nodig hadden, en die stress die ze daardoor hebben richten ze maar op mij af. Dus dan wordt je zonder goede reden weer afgeblaft. Heb eigenlijk de neiging per direct te stoppen, kijken hoe ze het dan redden.
Getver zeg!
Kun je dit daar ergens kwijt zodat er wat aan gedaan wordt?
  woensdag 18 oktober 2017 @ 13:50:41 #122
377024 Quotidien
fetchez la vache
pi_174492599
quote:
1s.gif Op woensdag 18 oktober 2017 13:48 schreef Mevrouw_voor_jou het volgende:

[..]

Getver zeg!
Kun je dit daar ergens kwijt zodat er wat aan gedaan wordt?
Ze zijn niet echt voor reden vatbaar.
Ik ben nie hier voor de pingpong te schpelen
pi_174493067
quote:
0s.gif Op woensdag 18 oktober 2017 13:50 schreef Quotidien het volgende:

[..]

Ze zijn niet echt voor reden vatbaar.
Misschen te makkelijk gedacht, maar kun je nog ergens anders aan de slag, als het echt niet gaat lukken? Werk zou toch op z'n minst een goede afleiding moeten zijn, dat je in ieder geval met iets bezig bent.
  woensdag 18 oktober 2017 @ 14:22:04 #124
377024 Quotidien
fetchez la vache
pi_174493089
quote:
0s.gif Op woensdag 18 oktober 2017 14:20 schreef STING het volgende:

[..]

Misschen te makkelijk gedacht, maar kun je nog ergens anders aan de slag, als het echt niet gaat lukken? Werk zou toch op z'n minst een goede afleiding moeten zijn, dat je in ieder geval met iets bezig bent.
Dit is het enige dat ik heb kunnen vinden dat nog een beetje draaglijk zou moeten zijn. Iets anders kan helaas niet.
Ik ben nie hier voor de pingpong te schpelen
pi_174493151
Ik heb me echt druk gemaakt om niks. Maar ik heb de angst wel veel beter onder controle gehad dan normaal en een heel goed gesprek gehad. :@ O+
pi_174493262
quote:
0s.gif Op woensdag 18 oktober 2017 14:26 schreef Fripsel het volgende:
Ik heb me echt druk gemaakt om niks. Maar ik heb de angst wel veel beter onder controle gehad dan normaal en een heel goed gesprek gehad. :@ O+
Mooi zo :) Dat is met wel meer dingen zo, dan bouw je in je hoofd hele scenario's waardoor je angstiger wordt, terwijl het dan uiteindelijk heel erg mee blijkt te vallen :)
pi_174493500
quote:
0s.gif Op woensdag 18 oktober 2017 14:26 schreef Fripsel het volgende:
Ik heb me echt druk gemaakt om niks. Maar ik heb de angst wel veel beter onder controle gehad dan normaal en een heel goed gesprek gehad. :@ O+
Fijn dat het een goed gesprek was! ^O^
Mama van 2 lieve meiden :)
  woensdag 18 oktober 2017 @ 15:31:15 #128
37478 Luchtbel
Memories in progress
pi_174494376
quote:
0s.gif Op woensdag 18 oktober 2017 13:47 schreef Mevrouw_voor_jou het volgende:
Ik had n goed gesprek met mn psycholoog vandaag. :) Ik heb haar de kwestie met medicatie voorgelegd en eigenlijk gaf ik zelf het antwoord al tijdens mijn uitleg. Zolang ik vat heb op mijn dips en mezelf eruit kan trekken is een hogere dosis niet nodig. Ik moet het wel in de gaten houden.

We hebben vandaag ook op een whiteboard mijn stamgezin uitgetekend. Dat was emotioneel wel intensief en ik kreeg veel food for thought. Het was ook op een manier wel heftig om zo zwart op wit te zien hoe de structuren in het gezin waren. Of eigenlijk vooral wat een wanorde het vroeger was. En toen ik dat zag snapte ik eigenlijk ook wel waarom ik degene ben die er nog t meeste last van heeft. Er valt t een en ander op zijn plek nu. Volgende week gaan we t schema verder uittekenen.

Zijn hier mensen die dat ook hebben gedaan?
Ja, ik.
pi_174495767
quote:
1s.gif Op woensdag 18 oktober 2017 15:31 schreef Luchtbel het volgende:

[..]

Ja, ik.
Ik ben eigenlijk wel benieuwd naar hoe jij dat ervaren hebt. Wil je daar iets over vertellen?
pi_174495786
quote:
0s.gif Op woensdag 18 oktober 2017 14:26 schreef Fripsel het volgende:
Ik heb me echt druk gemaakt om niks. Maar ik heb de angst wel veel beter onder controle gehad dan normaal en een heel goed gesprek gehad. :@ O+
Fijn om te horen! Dat geeft weer moed voor een volgende keer!
  woensdag 18 oktober 2017 @ 18:02:46 #131
37478 Luchtbel
Memories in progress
pi_174496838
quote:
1s.gif Op woensdag 18 oktober 2017 16:50 schreef Mevrouw_voor_jou het volgende:

[..]

Ik ben eigenlijk wel benieuwd naar hoe jij dat ervaren hebt. Wil je daar iets over vertellen?
Euhm jawel maar ik weet niet of je er iets aan hebt. Ik had destijds geen echt contact met mijn behandelaar en was er ook niet aan toe om met zulke dingen bezig te zijn. Ik heb daarom toen ook van een afstand geluisterd naar wat ze zei, zeg maar.
Nu ik bezig ben op een andere plek, met ander vertrouwen, waar aan mijn trauma's wordt gewerkt en mijn dissociatieve stoornis en daar de punten van trauma en afsplitsing naar voren komen, komt ook die tekening en die opstelling weer naar voren soms.
En dan merk het wel, dat ik daar was, of eigenlijk ook niet meer was, en hoe ik daar was.
En hoe andere mensen daar dan zijn geweest. Of ontbraken. En dat ik alleen stond. Sta.
Hoe het gebruikelijker was geweest, hoe anderen er waren geweest, daar houd ik me nog ver van verwijderd.
En welke invloed dat op mij heeft gehad, ook niet.

Ik hoop niet dat je me te vaag vind, ik kan het niet beter uitleggen. Ik reageer soms ook niet ook al lees ik wel dingen die herken omdat jullie hele andere levens hebben dan dat ik heb dan weet ik niet hoe ik moet reageren. Maar ik kan me dus wel voorstellen dat je zoiets heftig vindt en dat het effect op je heeft, een deel van je probleem wordt uitgetekend. Ook nog eens van je basis.
  woensdag 18 oktober 2017 @ 18:58:09 #132
191665 Samzz
Patagonische supergirl
pi_174497767
quote:
2s.gif Op woensdag 18 oktober 2017 12:55 schreef Lonaa het volgende:

[..]

Inslapen is het probleem niet. :)
Misschien helpt het fijner door te slapen of om weer in te slapen wanneer je toch wakker wordt.

Lijkt me wel echt vervelend. Ik hoop dat je snel je nachtrust vindt :*.
“What do I wear in bed? Why, Chanel No. 5, of course”
pi_174498221
quote:
0s.gif Op woensdag 18 oktober 2017 13:47 schreef Mevrouw_voor_jou het volgende:
Ik had n goed gesprek met mn psycholoog vandaag. :) Ik heb haar de kwestie met medicatie voorgelegd en eigenlijk gaf ik zelf het antwoord al tijdens mijn uitleg. Zolang ik vat heb op mijn dips en mezelf eruit kan trekken is een hogere dosis niet nodig. Ik moet het wel in de gaten houden.

We hebben vandaag ook op een whiteboard mijn stamgezin uitgetekend. Dat was emotioneel wel intensief en ik kreeg veel food for thought. Het was ook op een manier wel heftig om zo zwart op wit te zien hoe de structuren in het gezin waren. Of eigenlijk vooral wat een wanorde het vroeger was. En toen ik dat zag snapte ik eigenlijk ook wel waarom ik degene ben die er nog t meeste last van heeft. Er valt t een en ander op zijn plek nu. Volgende week gaan we t schema verder uittekenen.

Zijn hier mensen die dat ook hebben gedaan?
wat houdt dat in zo'n schema?
quote:
0s.gif Op woensdag 18 oktober 2017 14:26 schreef Fripsel het volgende:
Ik heb me echt druk gemaakt om niks. Maar ik heb de angst wel veel beter onder controle gehad dan normaal en een heel goed gesprek gehad. :@ O+
Told you so. :@ :P
pi_174499801
Wat ook niet meehelpt bij een depressie is liefdesverdriet. Het ene moment is alles oké en het andere moment verdriet, boosheid en schuldgevoel. }:|

Sorry voor deze dagboekpost, moest het even kwijt. :')
pi_174499944
quote:
0s.gif Op woensdag 18 oktober 2017 20:31 schreef Duyvis het volgende:
Wat ook niet meehelpt bij een depressie is liefdesverdriet. Het ene moment is alles oké en het andere moment verdriet, boosheid en schuldgevoel. }:|

Sorry voor deze dagboekpost, moest het even kwijt. :')
Ik vind verliefd zijn echt grote scheisse 13.gif
Tis je vergeven :)
pi_174500025
quote:
0s.gif Op woensdag 18 oktober 2017 20:36 schreef magnetronkoffie het volgende:

[..]

Ik vind verliefd zijn echt grote scheisse [ afbeelding ]
Tis je vergeven :)
Vind je? Het is voor mij juist een van de dingen waarvan ik weet dat ze het leven toch nog leuk kunnen maken. Dat het nu even zijn keerzijde heeft hoort er een beetje bij. Maargoed dat is voor een groot deel ook mijn eigen schuld in dit geval.
pi_174500057
quote:
0s.gif Op woensdag 18 oktober 2017 20:39 schreef Duyvis het volgende:

[..]

Vind je? Het is voor mij juist een van de dingen waarvan ik weet dat ze het leven toch nog leuk kunnen maken. Dat het nu even zijn keerzijde heeft hoort er een beetje bij. Maargoed dat is voor een groot deel ook mijn eigen schuld in dit geval.
Ik heb er eerlijk gezegd niet echt fijne herinneringen aan overgehouden, enkele uitzonderingen daargelaten. Laten we het maar even daarop houden :)
pi_174500988
quote:
0s.gif Op woensdag 18 oktober 2017 20:39 schreef Duyvis het volgende:

[..]

Vind je? Het is voor mij juist een van de dingen waarvan ik weet dat ze het leven toch nog leuk kunnen maken. Dat het nu even zijn keerzijde heeft hoort er een beetje bij. Maargoed dat is voor een groot deel ook mijn eigen schuld in dit geval.
Gneh, kging O+ op deze.
I'll be walking home after drinking all my pennies. I'll keep passing the open windows. I'll dance, even if I have nowhere to do it but in my own living room.
~ How do I feel this good, sober?
~ For the night is dark and full of terrors
  woensdag 18 oktober 2017 @ 21:17:38 #139
377024 Quotidien
fetchez la vache
pi_174501390
Ik ben één keer echt heel verliefd geweest en dan kun je echt zweven. Als die bel knapt val je wel heel hard op je gat. :P
Ik ben nie hier voor de pingpong te schpelen
pi_174502252
quote:
0s.gif Op woensdag 18 oktober 2017 18:02 schreef Luchtbel het volgende:

[..]

Euhm jawel maar ik weet niet of je er iets aan hebt. Ik had destijds geen echt contact met mijn behandelaar en was er ook niet aan toe om met zulke dingen bezig te zijn. Ik heb daarom toen ook van een afstand geluisterd naar wat ze zei, zeg maar.
Nu ik bezig ben op een andere plek, met ander vertrouwen, waar aan mijn trauma's wordt gewerkt en mijn dissociatieve stoornis en daar de punten van trauma en afsplitsing naar voren komen, komt ook die tekening en die opstelling weer naar voren soms.
En dan merk het wel, dat ik daar was, of eigenlijk ook niet meer was, en hoe ik daar was.
En hoe andere mensen daar dan zijn geweest. Of ontbraken. En dat ik alleen stond. Sta.
Hoe het gebruikelijker was geweest, hoe anderen er waren geweest, daar houd ik me nog ver van verwijderd.
En welke invloed dat op mij heeft gehad, ook niet.

Ik hoop niet dat je me te vaag vind, ik kan het niet beter uitleggen. Ik reageer soms ook niet ook al lees ik wel dingen die herken omdat jullie hele andere levens hebben dan dat ik heb dan weet ik niet hoe ik moet reageren. Maar ik kan me dus wel voorstellen dat je zoiets heftig vindt en dat het effect op je heeft, een deel van je probleem wordt uitgetekend. Ook nog eens van je basis.
Dank je voor het delen. :)
Ik raakte vandaag bewust bepaalde stukjes niet aan omdat dat nog veel te heftig is. Ik vond het wel te doen omdat je het alleen over de structuur hebt en niet over wat er precies allemaal is gebeurd. Het gaf me ook wel wat duidelijkheid op bepaalde punten.
pi_174502448
quote:
0s.gif Op woensdag 18 oktober 2017 19:19 schreef Duyvis het volgende:

[..]

wat houdt dat in zo'n schema?

Ze tekende een stamboom van mijn gezin, de gezinnen van mijn ouders en de 2 honden die we door de jaren hadden wilde ik er ook op omdat die voor mij wel belangrijk zijn.

Vervolgens vroeg ze naar hoe het gezin zich tot elkaar verhield, gezinsleden onderling, en bondjes, positieve en negatieve banden. Ze trok lijnen tussen de gezinsleden en zette daar steekwoorden bij.

Volgende week hebben we het over de honden en de gezinnen waar mijn ouders in zijn opgegroeid en hoe dat later was.

Door het zo op een flipover uitgetekend te zien kan ik dingen wel wat beter plaatsen en krijg ik wat meer overzicht van de situatie van mijn gezin destijds.

Ik vind het wel lastig om erover te praten, ik heb dat nooit eerder zo gedaan. Aan de andere kant lucht het ook wel een beetje op. Om het eens zo aan iemand te vertellen allemaal.
  woensdag 18 oktober 2017 @ 22:09:50 #142
37478 Luchtbel
Memories in progress
pi_174502806
quote:
1s.gif Op woensdag 18 oktober 2017 21:48 schreef Mevrouw_voor_jou het volgende:

[..]

Dank je voor het delen. :)
Ik raakte vandaag bewust bepaalde stukjes niet aan omdat dat nog veel te heftig is. Ik vond het wel te doen omdat je het alleen over de structuur hebt en niet over wat er precies allemaal is gebeurd. Het gaf me ook wel wat duidelijkheid op bepaalde punten.
Het geeft ook duidelijkheid. Bij mijn dochter is het toen zij nog maar negen jaar oud was gedaan om haar aan te laten geven te waar ze stond in (pleeg)gezinsituatie. In verband met eventuele loyaliteitsconflicten. Door zo'n opstelling te maken krijg je dan best een beeld van een al dan niet actuele situatie.

Overigens is de traumatherapeute waarvan ik hierboven schreef dat het contact niet goed was een maand later gestopt met de behandeling. "Omdat ze mijn trauma niet aan kon." :X
Heel eerlijk. Maar ik heb daardoor weer extra angst gekregen tegenover de volgende.
pi_174503579
quote:
1s.gif Op woensdag 18 oktober 2017 22:09 schreef Luchtbel het volgende:

[..]

Het geeft ook duidelijkheid. Bij mijn dochter is het toen zij nog maar negen jaar oud was gedaan om haar aan te laten geven te waar ze stond in (pleeg)gezinsituatie. In verband met eventuele loyaliteitsconflicten. Door zo'n opstelling te maken krijg je dan best een beeld van een al dan niet actuele situatie.

Overigens is de traumatherapeute waarvan ik hierboven schreef dat het contact niet goed was een maand later gestopt met de behandeling. "Omdat ze mijn trauma niet aan kon." :X
Heel eerlijk. Maar ik heb daardoor weer extra angst gekregen tegenover de volgende.
Jeetje dat is wel een klap zeg. Ik kan me wel voorstellen dat je dan huiverig bent voor een nieuwe poging, het is al moeilijk genoeg om uberhaupt die stap te zetten.

Ik ben zelf nu bij een ggz instantie die zich in trauma en alle daaruit voortkomende problemen heeft gespecialiseerd. Vergeleken met eerdere hulp die ik heb gehad merk ik wel een groot verschil in aanpak, op een positieve manier.

Ik merk dat mijn psycholoog weet hoe ze met mij om moet gaan. Ik vind fijn dat ik niet hoef te praten over specifieke herinneringen en ze me t gevoel geeft dat dat oke is terwijl ze ondertussen door er soort van omheen te werken wel weet waar de pijn hem zit. Dat merk ik omdat ze af en toe dingen duidt en dan bijna altijd wel raak zit. Ze let ook op mijn grenzen, en dat is erg fijn.
pi_174503844
Ik heb even niks toe te voegen maar ik vind het fijn om jullie persoonlijke ervaringen te lezen. Dat van die familieboom daar kan ik in de toekomst misschien ook wel wat mee.

*; voor iedereen die het nodig heeft
  woensdag 18 oktober 2017 @ 22:54:31 #145
37478 Luchtbel
Memories in progress
pi_174504131
quote:
1s.gif Op woensdag 18 oktober 2017 22:34 schreef Mevrouw_voor_jou het volgende:

[..]

Jeetje dat is wel een klap zeg. Ik kan me wel voorstellen dat je dan huiverig bent voor een nieuwe poging, het is al moeilijk genoeg om uberhaupt die stap te zetten.

Ik ben zelf nu bij een ggz instantie die zich in trauma en alle daaruit voortkomende problemen heeft gespecialiseerd. Vergeleken met eerdere hulp die ik heb gehad merk ik wel een groot verschil in aanpak, op een positieve manier.

Ik merk dat mijn psycholoog weet hoe ze met mij om moet gaan. Ik vind fijn dat ik niet hoef te praten over specifieke herinneringen en ze me t gevoel geeft dat dat oke is terwijl ze ondertussen door er soort van omheen te werken wel weet waar de pijn hem zit. Dat merk ik omdat ze af en toe dingen duidt en dan bijna altijd wel raak zit. Ze let ook op mijn grenzen, en dat is erg fijn.
Dat klinkt goed en netjes.

Bovenstaande was al in 2012 denk ik, ik ben nu ook in behandeling bij een trtc. Maar bij mij duurde het ook daar vrij lang voordat ik een beetje durfde te praten ofzo. Het is nog steeds opbouwen.
SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
pi_174504173
quote:
1s.gif Op woensdag 18 oktober 2017 21:06 schreef DancingPhoebe het volgende:

[..]

Gneh, kging O+ op deze.
Het is dat ik af en toe rationeel denk, maar anders had ik bijna dezelfde mening als mk gehad op dit moment. :P
pi_174504245
quote:
0s.gif Op woensdag 18 oktober 2017 22:55 schreef Duyvis het volgende:

[..]

Het is dat ik af en toe rationeel denk, maar anders had ik bijna dezelfde mening als mk gehad op dit moment. :P
Gelukkig alweer een tijdje niet meer verliefd geweest! _O_ :P

SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
pi_174504249
quote:
1s.gif Op woensdag 18 oktober 2017 22:34 schreef Mevrouw_voor_jou het volgende:

[..]

Ik merk dat mijn psycholoog weet hoe ze met mij om moet gaan. Ik vind fijn dat ik niet hoef te praten over specifieke herinneringen en ze me t gevoel geeft dat dat oke is terwijl ze ondertussen door er soort van omheen te werken wel weet waar de pijn hem zit. Dat merk ik omdat ze af en toe dingen duidt en dan bijna altijd wel raak zit. Ze let ook op mijn grenzen, en dat is erg fijn.
Die van mij had mij vanaf het eerste moment al gelijk door. Niet leuk. ;( Nee dat meen ik niet. Het is vooral confronterend, precies datgene waar ik niet van hou. Probeer ik er omheen te lullen door een grap te maken zoals altijd, lacht ze even of haakt er op in maar gaat vervolgens net zo hard weer door.

Kan het stiekem wel waarderen. :D
pi_174504412
quote:
1s.gif Op woensdag 18 oktober 2017 22:54 schreef Luchtbel het volgende:

[..]

Dat klinkt goed en netjes.

Bovenstaande was al in 2012 denk ik, ik ben nu ook in behandeling bij een trtc. Maar bij mij duurde het ook daar vrij lang voordat ik een beetje durfde te praten ofzo. Het is nog steeds opbouwen.
SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Heb je bij het trtc wel het gevoel aan t juiste adres te zijn? Ikvind het ook moeilijk om veel te vertellen. Er zijn veel dingen waar ik nooit over gepraat heb en dat nu ook niet wil omdat ik het doodeng vind om aan te raken. Ik merk wel dat na 4 gesprekken ik de psycholoog een beetje begin te vertrouwen en het iets makkelijker gaat.

SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
pi_174504420
quote:
0s.gif Op woensdag 18 oktober 2017 22:59 schreef Duyvis het volgende:

[..]

Die van mij had mij vanaf het eerste moment al gelijk door. Niet leuk. ;( Nee dat meen ik niet. Het is vooral confronterend, precies datgene waar ik niet van hou. Probeer ik er omheen te lullen door een grap te maken zoals altijd, lacht ze even of haakt er op in maar gaat vervolgens net zo hard weer door.

Kan het stiekem wel waarderen. :D
Ik heb vooral (of eigenlijk uitsluitend) psychologen gehad die eigenlijk niks zeiden en me geen feedback gaven. Ja hallo! Ik kwam daar juist -omdat- ik was vastgelopen! Nu heb ik gelukkig iemand die wel wat terugzegt, man wat is het moeilijk om -werkende- psychologen te vinden hier :N

Wat een idioten waren dat 13.gif
Ik had veel meer aan een psycholoog als de jouwe gehad.
SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
pi_174504499
quote:
0s.gif Op woensdag 18 oktober 2017 22:59 schreef Duyvis het volgende:

[..]

Die van mij had mij vanaf het eerste moment al gelijk door. Niet leuk. ;( Nee dat meen ik niet. Het is vooral confronterend, precies datgene waar ik niet van hou. Probeer ik er omheen te lullen door een grap te maken zoals altijd, lacht ze even of haakt er op in maar gaat vervolgens net zo hard weer door.

Kan het stiekem wel waarderen. :D
Dingen weglachen is ook een manier ermee om te gaan. Maar fijn dat je psycholoog scherp is en ziet wat je doet.

De mijne is soms wel confronterend maar op een heel vriendelijke manier. Ze drukt niet op mijn knopjes.
pi_174504581
quote:
0s.gif Op woensdag 18 oktober 2017 23:05 schreef magnetronkoffie het volgende:

[..]

Ik heb vooral (of eigenlijk uitsluitend) psychologen gehad die eigenlijk niks zeiden en me geen feedback gaven. Ja hallo! Ik kwam daar juist -omdat- ik was vastgelopen! Nu heb ik gelukkig iemand die wel wat terugzegt, man wat is het moeilijk om -werkende- psychologen te vinden hier :N

Wat een idioten waren dat [ afbeelding ]
Ik had veel meer aan een psycholoog als de jouwe gehad.
SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Ik hoor de verhalen en lees ze ook hier dat mensen niet direct de juiste hebben. Volgens mij heb ik daarin heel veel geluk gehad. Moet er wel bij zeggen dat ik expliciet om een vrouw gevraagd heb. Klinkt stom maar op de een of andere manier kan ik daar makkelijker mee praten.

Maar eerlijk is eerlijk, hiervoor ben ik ook bij 2 private psychologen geweest en dat was hem ook niet. Dat werd afgedaan met hier heb je een boekje, ga maar lezen en succes.

quote:
1s.gif Op woensdag 18 oktober 2017 23:09 schreef Mevrouw_voor_jou het volgende:

[..]

Dingen weglachen is ook een manier ermee om te gaan. Maar fijn dat je psycholoog scherp is en ziet wat je doet.

De mijne is soms wel confronterend maar op een heel vriendelijke manier. Ze drukt niet op mijn knopjes.
Het is vooral mijn manier om er onderuit te komen. Naast de leugens voor eigen bestwil want daar moet ik ook echt mee stoppen. :')
pi_174504817
Ik heb echt veel meegemaakt, maar gelukkig nog nooit een psycholoog die niks terug zegt, dat lijkt me echt kut. ;(

Over feedback he, dat roept een vraag in zijn algemeenheid op. Hoeveel feedback kun je van een psycholoog verwachten? Soms vraag ik letterlijk naar omgangsvormen en welk gedrag geaccepteerd is en niet en daar krijg ik natuurlijk gewoon netjes een antwoord op. Maar een heleboel dingen zijn toch meer wat jij acceptabel vind en hoe jij er mee omgaat en dan kunnen ze toch niet echt feedback geven maar meer vragen stellen en luisteren en tools geven? :@
pi_174504833
quote:
0s.gif Op woensdag 18 oktober 2017 23:13 schreef Duyvis het volgende:

[..]

Ik hoor de verhalen en lees ze ook hier dat mensen niet direct de juiste hebben. Volgens mij heb ik daarin heel veel geluk gehad. Moet er wel bij zeggen dat ik expliciet om een vrouw gevraagd heb. Klinkt stom maar op de een of andere manier kan ik daar makkelijker mee praten.

Maar eerlijk is eerlijk, hiervoor ben ik ook bij 2 private psychologen geweest en dat was hem ook niet. Dat werd afgedaan met hier heb je een boekje, ga maar lezen en succes.

[..]

Het is vooral mijn manier om er onderuit te komen. Naast de leugens voor eigen bestwil want daar moet ik ook echt mee stoppen. :')
Dat lachen herken ik wel. :') Soms lach ik ook en dan flap ik er daarna uit "ik lach wel, maar eigenlijk weet ik niet eens waarom ik lach".
  woensdag 18 oktober 2017 @ 23:31:40 #155
37478 Luchtbel
Memories in progress
pi_174504883
quote:
1s.gif Op woensdag 18 oktober 2017 23:05 schreef Mevrouw_voor_jou het volgende:

[..]

Heb je bij het trtc wel het gevoel aan t juiste adres te zijn? Ikvind het ook moeilijk om veel te vertellen. Er zijn veel dingen waar ik nooit over gepraat heb en dat nu ook niet wil omdat ik het doodeng vind om aan te raken. Ik merk wel dat na 4 gesprekken ik de psycholoog een beetje begin te vertrouwen en het iets makkelijker gaat.

SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Ja dat heb ik wel. Meestal. Soms ook niet naar dat is dan vooral omdat ik dan alles zwart zie. Dat ligt niet aan de mensen of hun betrouwbaarheid. Dat het zo langzaam gaat ligt aan de hoeveelheid gedoe. Helaas.
Voor mij klinkt iets als na vier gesprekken al wat meer vertrouwen, al heel opbouwend.

SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
  woensdag 18 oktober 2017 @ 23:37:30 #156
37478 Luchtbel
Memories in progress
pi_174504989
quote:
1s.gif Op woensdag 18 oktober 2017 23:28 schreef Fripsel het volgende:

[..]

Dat lachen herken ik wel. :') Soms lach ik ook en dan flap ik er daarna uit "ik lach wel, maar eigenlijk weet ik niet eens waarom ik lach".
Of lachen dat direct overgaat in huilen. "Ja want ik hoefde eigenlijk helemaal niet te lachen." :o
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')