abonnementen ibood.com bol.com Coolblue
pi_174449292
SyriŽ
syrian_flag_with_coat_of_arms_by_death_to_the_swines-d5gq0ms.jpg20zuzcw.jpgMercyCorps_SyriaCrisisMap_0215.jpg
SyriŽ is een seculiere republiek met 22,5 miljoen inwoners en heeft sinds 2000 als president Bashar al-Assad. In de presidentsverkiezingen van 2014 won hij met 88,7% van twee tegenkandidaten. Voor 2000 was vanaf 1971 zijn vader Hafiz al-Assad aan de macht die in 1981 een gewelddadige opstand van het Moslimbroederschap neersloeg. Nadat eind 2010 in TunesiŽ demonstraties begonnen en daarbij Ben Ali werd verjaagd verspreiden de demonstraties zich door de hele regio waaronder in SyriŽ. Volgens delen van de oppositie werd er door de overheid op vreedzame demonstranten geschoten.

In reactie op de demonstraties kondigde Assad hervormingen aan, er werd een nieuwe grondwet aangenomen waarin niet langer stond dat de Ba'ath-partij, een Arabisch nationalistische en socialistische partij, de staat en de samenleving leid en er ook andere politieke partijen mochten gevormd worden die niet lid zijn van het National Progressive Front, wel mochten partijen niet gebaseerd zijn op religie of etnische basis. Vervolgens werden er in 2012 parlementsverkiezingen gehouden waarbij ook partijen die niet lid zijn van het NPF zetels wonen, door de rebellen werden deze verkiezingen als ondemocratisch en oneerlijk beschouwd. In juni 2014 werden er presidentsverkiezingen gehouden waarbij ook andere kandidaten dan Assad mochten meedoen, dit werd door de rebellen ook als een farce gezien.

Tot nu toe zijn er in de oorlog meer dan 220.000 doden gevallen. Etnische groepen spelen een belangrijke rol in de oorlog, SyriŽ bestaat voor 74% uit soennieten (van wie 10% Koerden), 13% sjiieten (met de alawieten als belangrijkste subgroep), 10% christenen en 3% druzen.

Een factor in de oorlog zijn de Koerden, een volk van 35 miljoen mensen met een eigen taal en cultuur, maar geen eigen land. Ze zijn verspreid over onder meer Turkije, SyriŽ, Irak (Iraaks-Koerdistan), Iran en de vroegere Sovjet-Unie. De Syrische Koerden proberen neutraal te blijven in de oorlog tussen de regering en de rebellen, er zijn echter wel verschillende gevechten geweest tussen rebellen waaronder FSA + Al Nusra (Al Qaida) en de Koerden. Ook hebben er tussen het NDF/SAA en de Koerden zich wat incidenten voor gedaan. Ze hebben in de door hun bestuurden gebieden autonomie uitgeroepen. Net als de regering zijn ze seculier. Turkije is tegen de Koerdische autonomie en steunt daarom ISIS en Al Qaida tegen ze.

Vechtende groeperingen
List of armed groups in the Syrian Civil War
Syrische regering onder leiding van Bashar al-Assad
Syrisch Arabisch Leger (SAA) - leger van SyriŽ
National Defence Force (NDF) - civiele ondersteuning van het Syrische leger
Hezbollah - islamitische militie en politieke partij in Libanon

Landen die de Syrische regering steunen: Rusland (sinds de Koude Oorlog een bondgenoot en SyriŽ heeft de laatst overgebleven marinebasis van Rusland in de regio), China, Iran, Algerije, Soedan, Wit-Rusland, Venezuela, Irak en Noord-Korea.

Rebellen
Vrij Syrisch Leger (FSA) - verschillende milities die zich zo noemen
Islamitisch Front - wahabitische islamistische organisatie, verwerpt representatieve democratie en secularisme
Al-Nusra Front (JAN) - wahabitische terreurorganisatie, onderdeel van Al Qaida

IS(IS) - wahabitische terreurorganisatie dat zowel in Irak als in SyriŽ opereert. Iedereen die niet soennitisch wordt onthoofd door deze groepering. In februari 2014 verbrak Al-Qaeda de banden met IS. IS heeft aan zowel de regering, de Koerden als de andere rebellen groepen de oorlog verklaart.

Landen die de rebellen steunen: NAVO-landen, JordaniŽ, LibiŽ, VAE, Saudi-ArabiŽ en Qatar. De voornaamste reden van die landen om de rebellen te steunen is het bondgenootschap van SyriŽ met Iran en Rusland, en de steun aan Hezbollah.

Koerden
Volksbeschermingeenheden (YPG) - Koerdisch leger, gesteund door de VS en de PKK

Kaart van de huidige militaire situatie
1450px-Syrian_Civil_War_map.svg.pngRood = Syrische regering
Geel = Koerden (YPG)
Grijs = IS(IS)
Groen = andere rebellen (oa Islamitisch Front, Al Nusra (Al Qaida) en het Vrije Syrische Leger)

Zie ook
Syrische burgeroorlog - Wikipedia
BBC documentaire: A History of Syria with Dan Snow
Kaart van de huidige militaire situatie in Irak en SyriŽ
Uitgebreide kaart van de militaire situatie in SyriŽ

Updates
Syria's Civil War - Reddit
Al-Monitor

Twitteraars
Neutraal
https://twitter.com/ivansidorenko1
https://twitter.com/ejmalrai
https://twitter.com/edwardedark
https://twitter.com/joshua_landis

Pro-Koerden
https://twitter.com/ArjDnn
https://twitter.com/r3sho

Pro-regering
https://twitter.com/leithfadel
https://twitter.com/petolucem
https://twitter.com/Zinvor
https://twitter.com/ahmadalissa
https://twitter.com/Isham_AlAssad
https://twitter.com/FGunay1
https://twitter.com/resistanceer
https://twitter.com/sayed_ridha
https://twitter.com/moscow_ghost

Pro-rebellen
https://twitter.com/archicivilians
https://twitter.com/arabthomness
https://twitter.com/EliotHiggins

Irak
President Obama heeft toestemming gegeven voor luchtaanvallen op IS (Islamitische Staat)-strijders in het noorden van Irak. Ook zijn er voedselpakketten gedropt in de bergen van Sinjar waar tienduizenden vluchtelingen zich schuilhouden. Volgens Obama zijn de luchtaanvallen op beperkte schaal nodig, omdat de levens van Amerikanen op het spel staan, net als die van veel onschuldige burgers. In de stad Arbil werken een hoop Amerikanen. IS-strijders zijn die stad de afgelopen dagen steeds meer genaderd. Obama benadrukt dat er geen militairen naar Irak worden gestuurd. Eind 2011 kwam er officieel een einde aan de Amerikaanse militaire missie in Irak. De afgelopen dagen zijn tienduizenden Koerdische jezidi's en christenen gevlucht voor de soennitische IS-strijders.

Volgens de VN en vluchtelingen/ooggetuigen is er sprake van grootschalig seksueel misbruik door IS-strijders tegen vrouwen, tienermeisjes en jongens die tot de minderheden in Irak behoren. 1.500 yezidi's en christenen zouden mogelijk gedwongen worden om als seksslaaf te dienen. Ook zouden er 500 jezidi's levend begraven zijn door IS en gevonden zijn in een massagraf.
WO-AT312_TIMELI_G_20140808161505.jpg
Vanuit hun bolwerk Falluja, dat IS in januari van dit jaar in handen kreeg, probeert de beweging steeds meer regio's in Irak te veroveren. Met de bezetting van Mosul heeft IS strategisch een gevoelige klap uitgedeeld aan de Iraakse strijdkrachten, die na vier dagen van gevechten de moed hebben opgegeven en de stad zijn ontvlucht. Net als 500.000 burgers overigens. Sinds 29 juni 2014 gaat "ISIS" (Islamitische Staat in Irak en de Levant) als "IS" (Islamitische Staat) door het leven: ze hebben een kalifaat opgericht dat uit delen van Irak en SyriŽ bestaat.
BuwMxd-IQAAxVOF.jpg
Kaart van de uiteindelijke staat die IS wil vestigen in het Midden-Oosten
article-2674736-1F46221200000578-100_634x381.jpg
Kaart van de huidige militaire situatie
Iraq_war_map.pngPaars = Iraakse regering
Grijs = IS
Groen = Koerdistan (Peshmerga)

Gedetailleerde map van Mosul
1600px-Battle_of_Mosul_%282016–2017%29.svg.png

Zie ook:
Kaart van de huidige militaire situatie in Irak en SyriŽ
Uitgebreide kaart van de militaire situatie in Irak

Het NPU (Oftwel Nineveh Plain Protection Units) is een Assyrisch militie die december 2014 is ontstaan, hun doel is om de oorspronkelijke bewoners van Irak te beschermen dat zijn AssyriŽrs. Officieel zijn er 5500 leden aangesloten maar sinds de meest recente schatting zijn er nu al bijna 10.000 leden aansloten en ze groeien nog dagelijks. Het NPU word al gesteund door ''American Mesopotamian Organization '' en ze zoeken ook steun bij de Verenigde Staten en de EU. Het NPU zit nu in de provincie Nineveh (Ninawa) Ook een van de meest belangrijke doelen van het NPU is het creŽren van een Assyrisch land. Dit gaat het dan waarschijnlijk worden.
SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Updates:
The Levantine War - Reddit
https://twitter.com/IraqiSecurity

.
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
pi_174449523
jenan moesa weer innig met harald doornbos in het MO :P tweet reeks

jenanmoussa twitterde op maandag 16-10-2017 om 11:20:33 @akhbar 19- A Kurdish fighter walks up to @HaraldDoornbos. He says: You are a western man, I have a message.Where is America? Where is Europe? https://t.co/nyAXr5DbcK reageer retweet
GlobalMTNews twitterde op maandag 16-10-2017 om 11:34:36 @jenanmoussa @akhbar @HaraldDoornbos Where is the West? Betraying the Kurds, as always. reageer retweet
iets met vrienden en bergen :P
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
pi_174449622
quote:
10s.gif Op maandag 16 oktober 2017 12:38 schreef Slayage het volgende:
jenan moesa weer innig met harald doornbos in het MO :P tweet reeks

jenanmoussa twitterde op maandag 16-10-2017 om 11:20:33 @akhbar 19- A Kurdish fighter walks up to @HaraldDoornbos. He says: You are a western man, I have a message.Where is America? Where is Europe? https://t.co/nyAXr5DbcK reageer retweet
GlobalMTNews twitterde op maandag 16-10-2017 om 11:34:36 @jenanmoussa @akhbar @HaraldDoornbos Where is the West? Betraying the Kurds, as always. reageer retweet
iets met vrienden en bergen :P
Terwijl PUK en KDP juist elkaar keihard lopen te verraden. _O-
NEE!
pi_174449665
quote:
10s.gif Op maandag 16 oktober 2017 12:38 schreef Slayage het volgende:
jenan moesa weer innig met harald doornbos in het MO :P tweet reeks

jenanmoussa twitterde op maandag 16-10-2017 om 11:20:33 @akhbar 19- A Kurdish fighter walks up to @HaraldDoornbos. He says: You are a western man, I have a message.Where is America? Where is Europe? https://t.co/nyAXr5DbcK reageer retweet
GlobalMTNews twitterde op maandag 16-10-2017 om 11:34:36 @jenanmoussa @akhbar @HaraldDoornbos Where is the West? Betraying the Kurds, as always. reageer retweet
iets met vrienden en bergen :P
Zou Harald haar...
"But the age of chivalry is gone; that of sophisters, economists, and calculators has succeeded, and the glory of Europe is extinguished forever."- Edmund Burke
pi_174449748
quote:
0s.gif Op maandag 16 oktober 2017 12:46 schreef IPA35 het volgende:

[..]

Zou Harald haar...
grapje toch?
Je gaat het pas zien als je het door hebt
pi_174449755
quote:
0s.gif Op maandag 16 oktober 2017 12:46 schreef IPA35 het volgende:

[..]

Zou Harald haar...
ze zijn kennelijk getrouwd, wist ik niet :P

https://www.lindanieuws.n(...)eruggekeerde-is-lui/
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
pi_174449779
quote:
7s.gif Op maandag 16 oktober 2017 12:50 schreef skysherrif het volgende:

[..]

grapje toch?
Oh jullie wisten het dus niet.

Harald vertelde dat laatst op Nederlandse TV bij pauw of late night.
Je gaat het pas zien als je het door hebt
pi_174449824
quote:
7s.gif Op maandag 16 oktober 2017 12:52 schreef skysherrif het volgende:

Harald vertelde dat laatst op Nederlandse TV bij pauw of late night.
ik kijk nauwelijks tv laat staan pauw of late night :P
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
pi_174449834
quote:
10s.gif Op maandag 16 oktober 2017 12:38 schreef Slayage het volgende:
jenan moesa weer innig met harald doornbos in het MO :P tweet reeks

jenanmoussa twitterde op maandag 16-10-2017 om 11:20:33 @akhbar 19- A Kurdish fighter walks up to @HaraldDoornbos. He says: You are a western man, I have a message.Where is America? Where is Europe? https://t.co/nyAXr5DbcK reageer retweet
GlobalMTNews twitterde op maandag 16-10-2017 om 11:34:36 @jenanmoussa @akhbar @HaraldDoornbos Where is the West? Betraying the Kurds, as always. reageer retweet
iets met vrienden en bergen :P
Jij geniet wel van wat Koerdisch leed he? :)
pi_174449886
Iraakse leger doet het goed *O*
Hoe heette die website ookalweer waar je live de kaart van het middenoosten kon zien?
pi_174449950
quote:
1s.gif Op maandag 16 oktober 2017 12:59 schreef _--_ het volgende:
Iraakse leger doet het goed *O*
Hoe heette die website ookalweer waar je live de kaart van het middenoosten kon zien?
Wat doet het Iraakse leger precies zo goed?
pi_174449957
quote:
0s.gif Op maandag 16 oktober 2017 12:55 schreef Rangono het volgende:

[..]

Jij geniet wel van wat Koerdisch leed he? :)
niet echt nee, maar ik heb wel een voornamelijk turkse POV, dus dat impliceert dat ik alles wat de turkse veiligheid bedreigd of kan bedreigen met argus ogen bekijk.

zo zullen de meeste mensen het geen enkele probleem vinden dat de PKK steeds machtiger wordt in syrie, omdat de PKK vecht met ISIS, ISIS is de grootste dreiging volgens velen, mijn turkse POV zorgt ervoor dat ik ISIS niet als het grote gevaar zie, maar de PKK.
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
pi_174449961
quote:
0s.gif Op maandag 16 oktober 2017 13:02 schreef Rangono het volgende:

[..]

Wat doet het Iraakse leger precies zo goed?
Kerkuk veroveren zodat de koerden irak nodig zullen hebben qua grondstoffen. Kunnen ze dus ook geen onafhankelijkheid verklaren.
pi_174449963
quote:
0s.gif Op maandag 16 oktober 2017 13:02 schreef Rangono het volgende:

[..]

Wat doet het Iraakse leger precies zo goed?
zie TT
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
pi_174450009
quote:
10s.gif Op maandag 16 oktober 2017 13:03 schreef Slayage het volgende:

[..]

niet echt nee, maar ik heb wel een voornamelijk turkse POV, dus dat impliceert dat ik alles wat de turkse veiligheid bedreigd of kan bedreigen met argus ogen bekijk.

zo zullen de meeste mensen het geen enkele probleem vinden dat de PKK steeds machtiger wordt in syrie, omdat de PKK vecht met ISIS, ISIS is de grootste dreiging volgens velen, mijn turkse POV zorgt ervoor dat ik ISIS niet als het grote gevaar zie, maar de PKK.
PKK is een terreurorganisatie, het groter worden van welke terreurorganisatie dan ook lijkt mij hoogstens onwenselijk.

Wil daarentegen niet zeggen dat ik blij word van het optreden van het Iraakse leger op dit moment.
pi_174450012
quote:
10s.gif Op maandag 16 oktober 2017 12:51 schreef Slayage het volgende:

[..]

ze zijn kennelijk getrouwd, wist ik niet :P

https://www.lindanieuws.n(...)eruggekeerde-is-lui/
Dan doet hij haar dus niet, meer ;(
pi_174450016
quote:
1s.gif Op maandag 16 oktober 2017 13:03 schreef _--_ het volgende:

[..]

Kerkuk veroveren zodat de koerden irak nodig zullen hebben qua grondstoffen. Kunnen ze dus ook geen onafhankelijkheid verklaren.
Wat een treurige mentaliteit. Zo word het nooit wat met dat land.
pi_174450023
quote:
10s.gif Op maandag 16 oktober 2017 13:07 schreef WammesWaggel het volgende:

[..]

Dan doet hij haar dus niet, meer ;(
;(
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
pi_174450027
quote:
0s.gif Op maandag 16 oktober 2017 13:07 schreef Rangono het volgende:

[..]

Wat een treurige mentaliteit. Zo word het nooit wat met dat land.
Word :')
pi_174450042
quote:
1s.gif Op maandag 16 oktober 2017 13:08 schreef _--_ het volgende:

[..]

Word :')
??
pi_174450143
quote:
Ze heeft gelijk. Turken zijn een stuk geciviliseerder dan Irakezen.
pi_174450203
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
pi_174450575
quote:
1s.gif Op maandag 16 oktober 2017 13:37 schreef hollandia02 het volgende:
Waarom niet net zoals Engeland als ze 2 paspoorten hebben het Nederlandse afpakken?
Is al een feit in NL.

Dit zal om de bekeerlingen gaan als Laura en anderen. Die je niet statenloos kan maken.
"He who dont miss the Soviet Union has no heart, he who wants it back has no brain".
Vladimir Putin.
pi_174450600
Richting Turkije? :)
DMQTj1KX4AAcN08.jpg
pi_174450615
quote:
0s.gif Op maandag 16 oktober 2017 13:39 schreef _ANKA_ het volgende:
Richting Turkije? :)
[ afbeelding ]
not again... ;(
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
pi_174450616
quote:
1s.gif Op maandag 16 oktober 2017 13:38 schreef Aloulu het volgende:

[..]

Is al een feit in NL.

Dit zal om de bekeerlingen gaan als Laura en anderen. Die je niet statenloos kan maken.
Jammer dat stateloos niet gaat inderdaad. Kunnen we ze niet uitleveren aan een land die ze graag zou ophangen?
  maandag 16 oktober 2017 @ 13:46:47 #32
381065 vigen98
Cryptokoning 2018
pi_174450736
quote:
0s.gif Op maandag 16 oktober 2017 13:39 schreef _ANKA_ het volgende:
Richting Turkije? :)
[ afbeelding ]
Nee, Erbil :P
Elke pen is machtiger dan een zwaard of een blaffer.
pi_174450776
quote:
0s.gif Op maandag 16 oktober 2017 13:39 schreef _ANKA_ het volgende:
Richting Turkije? :)
[ afbeelding ]
Richting het front.
pi_174450781
quote:
0s.gif Op maandag 16 oktober 2017 13:39 schreef _ANKA_ het volgende:
Richting Turkije? :)
[ afbeelding ]
Wat is dat?
pi_174450812
quote:
1s.gif Op maandag 16 oktober 2017 13:40 schreef hollandia02 het volgende:

[..]

Jammer dat stateloos niet gaat inderdaad. Kunnen we ze niet uitleveren aan een land die ze graag zou ophangen?
Hadden wij Islamitische Staat maar moeten erkennen.
Krijgt de vrouw van een Marokkaan niet automatisch ook die nationaliteit?
  maandag 16 oktober 2017 @ 14:05:57 #36
187810 Szura
Kijk eens aan!
pi_174451057
DMQdrEeVAAIZQGF?format=jpg&name=large
Lekker zuipen, lekker dansen en daarna lekker neuken.
pi_174451153
quote:
1s.gif Op maandag 16 oktober 2017 13:46 schreef vigen98 het volgende:

[..]

Nee, Erbil :P
tactical retreat dus :P
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
pi_174451182
quote:
0s.gif Op maandag 16 oktober 2017 14:05 schreef Szura het volgende:
[ afbeelding ]
Waar haal je die fotos vandaan?
  maandag 16 oktober 2017 @ 14:13:50 #39
287899 Smoofie
Duikeendje? Duikeendje!!
pi_174451198
Hopelijk gaan de Amerikanen stiekem of openlijk de Koerden steunen :).
AFCA
Qui audet adipiscitur
pi_174451240
quote:
7s.gif Op maandag 16 oktober 2017 14:13 schreef Smoofie het volgende:
Hopelijk gaan de Amerikanen stiekem of openlijk de Koerden steunen :).
Denk dat dat wel zou gebeuren als de Iraakse milities en het leger oprukken naar Erbil.
  maandag 16 oktober 2017 @ 14:16:55 #41
287899 Smoofie
Duikeendje? Duikeendje!!
pi_174451264
quote:
1s.gif Op maandag 16 oktober 2017 14:15 schreef WammesWaggel het volgende:

[..]

Denk dat dat wel zou gebeuren als de Iraakse milities en het leger oprukken naar Erbil.
De irakezen moet de koerden dankbaar zijn.
AFCA
Qui audet adipiscitur
  maandag 16 oktober 2017 @ 14:18:12 #42
381065 vigen98
Cryptokoning 2018
pi_174451297
quote:
10s.gif Op maandag 16 oktober 2017 14:11 schreef Slayage het volgende:

[..]

tactical retreat dus :P
Ehhh dat zijn burgers niet strijders.
Elke pen is machtiger dan een zwaard of een blaffer.
  maandag 16 oktober 2017 @ 14:22:33 #43
187810 Szura
Kijk eens aan!
pi_174451392
ISIS gedoemd in Deir ez-Zor:

DMQkzOeX4AEPYJI?format=jpg&name=large
Lekker zuipen, lekker dansen en daarna lekker neuken.
pi_174451515
NEb8Ya5.jpg
Turkije valt aan in 3. 2. 1.
pi_174451520
quote:
0s.gif Op maandag 16 oktober 2017 14:22 schreef Szura het volgende:
ISIS gedoemd in Deir ez-Zor:

[ afbeelding ]
isis was gedoemd toen ze besloten de oorlog te verklaren aan de hele wereld omdat bagdadi zijn ambities niet in toom kon houden :P
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
pi_174451573
quote:
1s.gif Op maandag 16 oktober 2017 14:26 schreef _--_ het volgende:
[ afbeelding ]
Turkije valt aan in 3. 2. 1.
laten we het topic niet "vervuilen" met off topic dingen, het is al chaotisch genoeg as it is.
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
pi_174451580
quote:
1s.gif Op maandag 16 oktober 2017 14:26 schreef _--_ het volgende:
[ afbeelding ]
Turkije valt aan in 3. 2. 1.
Zou mooi zijn.
  maandag 16 oktober 2017 @ 14:56:13 #48
381065 vigen98
Cryptokoning 2018
pi_174452056
DMQm9B6WAAA7ijP.jpg
HaraldDoornbos twitterde op maandag 16-10-2017 om 14:29:33 Dramatic scenes here. I'm standing at peshmerga checkpoint btwn Kirkuk &Erbil. Huge lines of cars, thousands & thou... https://t.co/2oUjXxT7tU reageer retweet
Elke pen is machtiger dan een zwaard of een blaffer.
  maandag 16 oktober 2017 @ 14:58:01 #49
381065 vigen98
Cryptokoning 2018
pi_174452079
HansJMelissen twitterde op maandag 16-10-2017 om 14:19:34 Iedereen op straat nu handen omhoog, geluidswagen zegt dat, de wijk in Kirkuk waar ik ben, wordt nu ingenomen. Ik ben nu in zomaar een huis reageer retweet
Iraakse troepen gaan dieper Kirkuk binnen.
Elke pen is machtiger dan een zwaard of een blaffer.
pi_174452181
Het 'machtige' en 'dappere' Peshmerga op zijn verdiende plek gezet.
abonnementen ibood.com bol.com Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')