abonnementen ibood.com bol.com Coolblue
  maandag 16 oktober 2017 @ 09:03:08 #1
85632 NijntjesUk
Nijntje is 'n uk..
pi_174445628
registreer om deze reclame te verbergen
Link naar het vorige topic: F&F / [Centraal] Cavia's met foto's deel 49 Tandjes-drama

Nuttige cavialinks:

Informatie:
- http://www.knoevel.net
- http://www.degrotecavia.nl
- http://www.caviarassen.nl

Caviafora, voor raad, advies en cavia's vinden
- http://www.caviagids.nl
- http://www.knoevel.nl/forum
- http://www.eccforum.nl
- http://www.nhdp.nl/caviaforum3
- Caviadokter

Caviashops:
- http://www.knoevelshop.nl (tip!)
- http://www.cafepress.com/cavycomic
- http://www.fretten.nl (let op, niet alles hier is geschikt voor cavia's, maar bv wel kooien en huisjes)
- http://www.zooplus.nl/
- http://www.witjesverzendhuis.com/
- http://www.purkshangmatten.nl/index.php
- https://www.slaaplekkerzacht.nl/
- https://www.huisdierplein.nl/
- http://www.agriwebshop.com/ (aubiose, ecobed)
- http://www.dierenkruiden.nl
- http://www.dieza.nl (ook kruiden!)

Caviaopvang:
- www.kuufke.com
- www.knoevel.net
- www.stichtingcavia.nl
- http://www.caviaopvangrozan.nl/
- Love & Care Nieuwegein (ook voor vakantieopvang)

Korte caviatips:

Huisvesting

- Cavia's leven graag in een groep. Wie cavia's gaat aanschaffen, wordt dan ook geadviseerd altijd minimaal twéé dieren aan te schaffen. Twee cavia's hebben een kooi nodig van minstens 100x50 cm. Per cavia kun je ongeveer 20 cm in totaal erbij meten. Altijd geldt: hoe meer ruimte, hoe beter.
- Op de bodem moet een laag bodembedekking. Niet geschikt zijn kattengrind, stro en kranten. Wel geschikt zijn o.a. zaagsel, aubiose, houtkorrels, ecobed/bedxcel, vetbed en hemparade.
- Het hok moet op een tochtvrije plaats in huis staan. Niet direct tegen een verwarming aan. Liefst op een verhoging, omdat anders álles wat beweegt direct boven de diertjes gebeurt. Omdat de grootste vijand van wilde cavia's van boven komt (de roofvogel), worden cavia's erg schrikachtig hierdoor.
- De meest voorkomende kooien zijn dunabakken (met doorzichtige plastic bovenkap) en traliekooien (onder plastic, boven tralies). De ondergrond van het hok mag niet uit tralies bestaan, maar uit egaal materiaal (zoals kunststof of hout), omdat tralies de pootjes kunnen beschadigen.
- Als je handig bent, kun je ook zelf een kooi maken. Het voordeel is dat je dan zelf de maten kunt bepalen zodat de kooi precies in die ene hoek past en als je de voorkant van plexiglas maakt, heb je cavia-tv. Het nadeel is dat je wel handig moet zijn (of iemand moet kennen die handig is). Als je een beetje Duits kunt, kun je googelen op "meerschweinchenkäfig selber bauen"

Inrichting

- In het hok kan een nachthuisje staan. Het ligt helemaal aan het baasje of de cavia hier schuw van blijft. Als je ze er regelmatig uithaalt wennen ze vanzelf. Omdat cavia's prooidieren zijn voelen ze zich veilig in een huisje. In dierenwinkels hebben ze talloze soorten huisjes. Zorg dat ze groot genoeg zijn. Wilgenbruggetjes zijn vaak een succes, maar je kunt ook gewoon een kartonnen doos gebruiken (wel met zo min mogelijk bedrukking en eerst al het plastic en eventuele nietjes eraf halen).
- Een cavia heeft een zwaar etensbakje nodig wat niet om kan klappen. Plastic bakjes willen ze nog weleens omver gooien. Zucht.
- Een drinkflesje, liefst met een inhoud van 300 ml of groter. Regelmatig schoonmaken! Dit kan bijvoorbeeld met een tandenborsteltje of een borsteltje dat ze in de dierenwinkel verkopen, maar je kunt ook droge rijst en een beetje water gebruiken, goed schudden en dan goed omspoelen.
- Hooi is een primaire levensbehoefte en moet altijd in het hok aanwezig zijn. Dit kan los op de bodem of in een hooiruif. Hooiballen worden vaak afgeraden omdat er gevallen bekend zijn waarbij de cavia er met zijn kop in is gekropen en toen is gestikt. Ze zijn niet altijd zo slim.
- een knaagsteen of liksteen hoort NIET in een caviakooi thuis. Deze levert verhoogde risico's op blaasproblemen op. Om aan te knagen bieden takken van wilgenbomen of fruitbomen een uitkomst. Er zijn ook brokken samengeperst hooi/kruiden te vinden in de dierenwinkel, als er maar geen mineralen en andere troep in zit.
- Speelgoed is niet nodig. Cavia's spelen niet graag, ze verwonden zich makkelijk aan klein speelgoed. Geen hamsterwieltjes of loopballen dus!
- Sommige cavia's vinden een hangmat erg leuk, of een lege wc-rol met kruiden(hooi) erin en dan de uiteindes dichtgevouwen, of wat gaten in het karton geknipt. Buizen zijn ook het einde, gebruik hiervoor bijvoorbeeld tunnels voor katten en konijnen en geen regenpijp of buizen voor ratten, want die zijn net te smal.

Eten en drinken

- Het hardvoer bestaat uit voer verrijkt met vitamine C. Bekende merken voor caviakorrel zijn Science Selective, Kasper Faunafoods, Garvo, Teurlings en Hope Farms (deze laatste is het meest verkrijgbaar in dierenwinkels en zeer geschikt). Gemengd voer is bijvoorbeeld van XtraVital, Care+, Gerty guinea pig of Evert van Puik. Hope Farms en Kasper hebben ook gemengd voer. Het nadeel van gemengd voer is dat de caaf gaat schiften en alleen de lekkere dingen opeet.
- Aanvullend op het hardvoer heeft een cavia altijd hooi nodig: nooit mag dit ontbreken in de kooi. Vrijwel ieder verkrijgbaar hooi is geschikt. Er bestaat ook kruidenhooi dat gegeven kan worden. Let wel op dat als je terug wilt stappen op normaal (goedkoper) hooi, sommige cavia's te verwend zijn en er minder van eten.
- Een cavia is gek op groenvoer en dient hier iedere dag wat van te krijgen. Vitamine C rijke groentes als witlof en paprika zijn geschikt. Andere groentes (slechts een greep uit de mogelijkheden) zijn andijvie, komkommer, winterpeen, bospeen (mét loof), spinazie, tomaat, suikermais (plus blad) en peterselie. Goedkoper (maar minder vitamine C rijk) zijn gras en paardenbloembladeren. Koolsoorten mogen wel, maar met mate, omdat hier snel gasvorming door ontstaat.
- Snoepjes (yoghurtdrops, knaagstengels;) zijn overbodig, maar moge met mate gegeven worden. Je doet ze net zoveel plezier met gezonde alternatieven waar kruiden in zitten verwerkt.
- Cavia's drinken na hun eerste 4 weken moedermelk niets anders meer dan schoon water. Gooi hier geen vitamine C druppels in: de vitamine C vervliegt razendsnel en je houdt vies drinkwater over. Geef liever iedere dag een vitamine C tabletje, zoals Roter met citroensmaak en Kruidvat met sinaasappelsmaak (gewoon voor mensen). De ene dierenarts zegt de versie met suiker, de andere zegt zonder suiker. Dus daar is nog niet echt duidelijkheid over. Soms moeten ze ze leren eten, terwijl andere cavia's vanaf dag 1 je vinger erbij opeten. Sommige cavia's moeten er nooit wat van weten.

Cavia's

- Mannetjes heten beren, vrouwtjes heten zeugen.
- Een cavia kan tussen de 4 (gemiddeld) en 8 (hoogbejaard) jaar oud worden
- Een normaal gewicht voor een pasgeboren cavia licht tussen de 60 en de 130 gram. Een volwassen zeug weegt gemiddeld tussen de 900 en 1500 gram, een beer tussen de 1000 en 1600 gram. Dit varieert echt enorm per cavia: het gewicht moet gewoon bij het dier passen.
- Cavia's zijn vanaf 4 weken vruchtbaar (zowel beren als zeugen). Zij zijn dan echter nog véél te jong om al in verwachting te raken. Zeugjes mogen pas gedekt worden rond de 5 maanden met een minimaal gewicht van ca. 700 gram. Ook moeten zij voor hun eerste jaar een nestje gehad hebben, in verband met het verharden van het bekken.
- Cavia's leven graag in een groep. Wie cavia's gaat aanschaffen, wordt dan ook geadviseerd altijd minimaal twéé dieren aan te schaffen.
- Een goede combinatie is twee zeugen, twee beren (óf allebei jong, óf één oud en één jong, maar zelden tot nooit twee oude beren die niet eerder samenzaten) of een gecastreerde beer bij een zeug. Meer beren bij 1 of meer zeugen gaat vrijwel altijd fout. En ook dan kan het zijn dat de cavia's elkaar niet mogen, al gaat castraat met een zeugje eigenlijk altijd goed.

Geslachten

Een duidelijke site met veel voorbeeldfoto's is http://cavyspirit.com/sexing.htm . Kijk daar als je twijfelt over het geslacht van je cavia.

Gedrag

- Cavia's staan bekend om hun vrolijke geluid, dat ook wel whiepen genoemd wordt. Een duidelijke engelstalige site waar alle geluiden en betekenissen opstaan is http://www.treenspigs.com/fun/media.html .
- Cavia's die net gekoppeld zijn vertonen vaak dominantiegedrag. Dit lijkt op het gedrag dat een beer naar een zeug vertoond wanneer hij haar wil berijden. Dit gedrag bestaat voornamelijk uit lange, lage 'prrrrrrrrts' laten horen, wiebelen met het achterwerk en het berijden van de andere cavia('s). Dit gedrag kan, als uiting van dominantie, óók bij zeugjes voorkomen.
- Zeker beertjes willen soms wel eens ruzie maken en mopperen op elkaar, vooral in het begin of als ze sterk zeugjes ruiken. Beren kun je altijd samen laten zitten totdat er bloed vloeit. Ze kunnen aardig wat verdragen, en een beetje happen is ook niet verkeerd als ze elkaar nog moeten leren kennen, maar als er wondjes ontstaan is het het teken dat dit duo niet samengaat.
- Cavia's hebben vaak 'de gekke vijf minuten', wat ook wel popcornen wordt genoemd. Hierbij rennen ze door het dolle heel rondjes door het hok, waarbij het zaagsel alle kanten op vliegt. Dit is geen gek gedrag, dit is alleen maar een teken dat ze het naar hun zin hebben.
- Cavia's eten hun eigen keutels. Dit is normaal: in de keutels blijven nuttige voedingsstoffen achter die pas bij een tweede keer opgenomen worden door het lichaam.

Wanneer naar de dierenarts?

Cavia's zijn kampioen in pijn verbergen. Vaak merk je pas dat ze ziek zijn als ze écht al behoorlijk ziek zijn. Hou afwijkend gedrag nauwlettend in de gaten! Een zieke cavia kan de volgende symptomen hebben:

- Stil in een hoekje zitten, weinig geluid maken, slecht reageren op omgeving.
- De vacht staat omhoog
- Troebele oogjes, vieze neus (verkoudheid), niesen, benauwdheid
- Eén oogje vochtig met een blauw waasje (ontsteking, makkelijk te verhelpen met een zalfje)
- Een rood plekje naast het tranende oog, ook een ontsteking waarvoor je een zalfje krijgt (cafzalf/cavasan)
- De cavia valt af. Altijd belangrijk om in de gaten te houden: afvallen gebeurt NOOIT zonder reden. Tot 20 gram is het niet zorgwekkend, gaat het harder en niet meer omhoog is er vaak een diepliggend probleem.
- De cavia eet niet meer of minder (ziekte of tandproblemen).
- De cavia heeft diarree, stinkende keutels of juist helemaal geen ontlasting meer.
- De cavia piept of kreunt bij het plassen, en/of heeft een rood gekleurd plasje (blaas of nierproblemen)
- De cavia heeft vreemde bultjes of bobbels.
- De huid is droog, schilferig en/of vertoond wondjes (schurft/schimmel)
- Er zitten witte of zwarte stippen in de vacht (luis)

Bij ieder gedrag dat je niet herkent van je cavia is contact met de DA voor ten minste telefonisch overleg geen overbodige luxe. Vraag daarbij even of de dierenarts ervaring heeft met cavia's, want het schijnt een vak apart te zijn.

En... vooral foto's posten!
pi_174445640
Die van mij vinden havermout heerlijk :o Maar Ollie heeft het niet nodig en zuigt het juist als eerste op :')
NARF
pi_174445698
iUni3oe.jpg
Schaapje op haar verjaardag O+
NARF
  maandag 16 oktober 2017 @ 09:26:27 #4
85632 NijntjesUk
Nijntje is 'n uk..
pi_174445921
registreer om deze reclame te verbergen
Wat een knapperd :*

Saar moest er weinig van hebben,zoals ik al voorspeld had. :') Als papje heeft ze wel 2 hapjes op, droog is helemaal geen goed idee. :{
  maandag 16 oktober 2017 @ 19:09:31 #5
158518 Sjechov
Medisch Commercieel Actief!
pi_174456606
Ik heb zelf een chronische hekel aan alles wat met pap te maken heeft, dat komt er hier echt niet in! 😜
Je hoeft de wereld niet te snappen, je hoeft er alleen maar je weg in te vinden
pi_174480420
quote:
0s.gif Op maandag 16 oktober 2017 09:10 schreef CherryLips het volgende:
[ afbeelding ]
Schaapje op haar verjaardag O+
O+
Blood runs through your veins, that's where our similarity ends.
pi_174480457
registreer om deze reclame te verbergen
Hier zijn het net kleine kirbys, alles wordt naar binnen gewerkt ... :')
Blood runs through your veins, that's where our similarity ends.
  dinsdag 17 oktober 2017 @ 21:16:23 #8
85632 NijntjesUk
Nijntje is 'n uk..
pi_174480723
Inmiddels sinds donderdag antibiotica en ik zie weinig verbering. Zou dat inmiddels al moeten?
Overdag eet ze redelijk zelf, s avonds nauwelijks en krijgt ze dwangvoer. ;(
pi_174480861
quote:
0s.gif Op dinsdag 17 oktober 2017 21:16 schreef NijntjesUk het volgende:
Inmiddels sinds donderdag antibiotica en ik zie weinig verbering. Zou dat inmiddels al moeten?
Overdag eet ze redelijk zelf, s avonds nauwelijks en krijgt ze dwangvoer. ;(
Antibiotica voor de longontsteking ?
Blood runs through your veins, that's where our similarity ends.
  dinsdag 17 oktober 2017 @ 21:25:23 #10
85632 NijntjesUk
Nijntje is 'n uk..
pi_174481027
Yep. Novadox.
pi_174481420
quote:
0s.gif Op dinsdag 17 oktober 2017 21:25 schreef NijntjesUk het volgende:
Yep. Novadox.
Dosering is wel goed ?
Blood runs through your veins, that's where our similarity ends.
  dinsdag 17 oktober 2017 @ 21:40:08 #12
85632 NijntjesUk
Nijntje is 'n uk..
pi_174481640
2 x daags 0.5ml (ze weegt net iets meer dan n kilo, 1050 ongeveer)
pi_174490283
Heb sinds 2 weken geleden twee nieuwe Cavia's O+ Tijdje geleden alweer dat we jonkies hadden maar ik had ff een vraagje.

Bij mijn moeder zijn ze tamelijk "rustig" gewoon rondscharrelen af en toe. Soms alsnog wegduiken. Maar zij geeft ook vaker eten etc als in brokjes. Ook pakt ze ze in de avond voor op schoot.

Alleen als ik en/of mijn vader de kamer inkomen (5 meter afstand van de kooi) rennen ze al hun hokje in en doen vervolgens niks. :') Waarschijnlijk zijn ze nog niet erg aan ons twee gewend. Ik geef ze wel zelf af en toe nu ook voer en hooi en neem ze soms even op schoot. Ook halen we het hokje er in de middag uit. Meestal gaan ze dan gewoon scharrelen en eten.

Is dit gewoon typisch gedrag voor jonge Cavia's en hoe kan ik de band versterken tussen ons? :)
pi_174490399
Ik heb die van mij 6 jaar en een daarvan schiet ook nog weg als je opstaat van de bank of een tupperware-bakje openmaakt. Verschilt per beestje. Veel aaien, tegen ze praten, even oppakken en lekkers geven en dan komt het vaak goed, maar het blijven vluchtdieren.
NARF
  woensdag 18 oktober 2017 @ 12:10:37 #15
85632 NijntjesUk
Nijntje is 'n uk..
pi_174490836
^ Dat dus. T zijn vluchtdieren en meestal zijn ze ook beetje raar. Lexie is bijv bang voor rinkelende sleutels of t roeren met een lepeltje in een theeglas. :+

Vrijdagmiddag maar weer met Saar richting dierenarts. Wil zo het weekend niet in. Tis n zorgenkindje. :{

[ Bericht 0% gewijzigd door NijntjesUk op 18-10-2017 13:06:26 ]
pi_174491230
M'n moeder was hier een tijdje geleden, stond bij de kooi en Schaap kwam naar haar toe en zat aan haar vinger te ruiken.
En ik, de voedselvoorziener, de butler, wordt voortdurend genegeerd ;(
Dus misschien hebben ze gewoon een voorkeur voor bepaalde mensen, net als katten.
NARF
pi_174495470
Zodra ik iets beweeg op de bank (terwijl ik daar al 2 uur zit), dan schrikken ze zich ook het leplazarus ... :')

Cavia's gewoon veel voeren en eruit halen.
Blood runs through your veins, that's where our similarity ends.
  vrijdag 20 oktober 2017 @ 18:57:32 #18
85632 NijntjesUk
Nijntje is 'n uk..
pi_174543672
Weer gezellig naar de dierenarts geweest :')
Er is een röntgenfoto gemaakt, heftige longontsteking duidelijk in beeld. Huidige antibiotica heeft duidelijk niet genoeg gedaan. Nu Enrobactin. :N
pi_174544153
quote:
0s.gif Op vrijdag 20 oktober 2017 18:57 schreef NijntjesUk het volgende:
Weer gezellig naar de dierenarts geweest :')
Er is een röntgenfoto gemaakt, heftige longontsteking duidelijk in beeld. Huidige antibiotica heeft duidelijk niet genoeg gedaan. Nu Enrobactin. :N
-O-

Is enrobactin niet voor uitwendige ontstekingen? Ik dacht dat ze zithromax kregen als de novodox niet aanslaan. Maar ik ben geen dierenarts, het is net een puzzel.
NARF
pi_174546938
22539960_804990229687597_6539821787955052228_n.jpg?oh=548a105491afa35f58284b70947ad7a7&oe=5A81143C

De laatste baby van dit jaar, een kleine meis, ze heeft de naam Fay gekregen.
pi_174557765
Ahww, met miniwenkbrauw
Blood runs through your veins, that's where our similarity ends.
pi_174578942
De cavia's hebben mais en ze eten het op :o
Blood runs through your veins, that's where our similarity ends.
pi_174579234
Die van mij laten mais altijd liggen :')
Heb net een krop andijvie gehad. Laten ze ook liggen. Maar de boerenkool zuigen ze op als een stofzuiger.
NARF
pi_174579750
quote:
0s.gif Op zondag 22 oktober 2017 15:48 schreef CherryLips het volgende:
Die van mij laten mais altijd liggen :')
Heb net een krop andijvie gehad. Laten ze ook liggen. Maar de boerenkool zuigen ze op als een stofzuiger.
Ze hebben net al een krop
Sla gegeten ... over opzuigen /inhaleren gesproken :')
Blood runs through your veins, that's where our similarity ends.
pi_174581719
Ik zette een filmpje aan op YT van een jonge piepende cavia en Ollie komt meteen uit z'n huisje gerend :') geile oude beer. Zodra ik stopte ging ie weer terug. :@
NARF
  dinsdag 24 oktober 2017 @ 16:00:22 #26
85632 NijntjesUk
Nijntje is 'n uk..
pi_174629268
Ik heb Saartje net laten inslapen. Ze werd alleen maar zieker. Binnen een paar seconden na de 2e prik was dr hartje al gestopt.
pi_174634369
quote:
0s.gif Op dinsdag 24 oktober 2017 16:00 schreef NijntjesUk het volgende:
Ik heb Saartje net laten inslapen. Ze werd alleen maar zieker. Binnen een paar seconden na de 2e prik was dr hartje al gestopt.
:{ ;(

Dat is wel een heel onverwacht einde...

Ze heeft het in ieder geval super bij je gehad, veel sterkte met het verlies.
Blood runs through your veins, that's where our similarity ends.
pi_174636354
Ach wat sneu ;(
:* :* :*
NARF
  woensdag 25 oktober 2017 @ 00:16:16 #29
85632 NijntjesUk
Nijntje is 'n uk..
pi_174640972
Dank je wel. Mn hoofd staat er nog niet echt naar, maar wil toch z.s.m. een maatje voor Lexie. Zijn is supersociaal en wil niet dat ze verpietert in dr uppie.
pi_174643333
quote:
0s.gif Op woensdag 25 oktober 2017 00:16 schreef NijntjesUk het volgende:
Dank je wel. Mn hoofd staat er nog niet echt naar, maar wil toch z.s.m. een maatje voor Lexie. Zijn is supersociaal en wil niet dat ze verpietert in dr uppie.
Begrijpelijk hoor, maar wel goed dat je aan een maatje voor Lexie denkt.
Hoe is ze er nu zelf onder?
Blood runs through your veins, that's where our similarity ends.
  woensdag 25 oktober 2017 @ 10:17:19 #31
85632 NijntjesUk
Nijntje is 'n uk..
pi_174643908
Zoekende ;)
Lexie had in Saar een vriendinnetje (andersom meer een vijandinnetje :P Saar tolereerde haar wel, maar zocht haar niet persé op). Lexie is erg sociaal en "zwaan, kleef aan".
pi_174644473
quote:
0s.gif Op woensdag 25 oktober 2017 10:17 schreef NijntjesUk het volgende:
Zoekende ;)
Lexie had in Saar een vriendinnetje (andersom meer een vijandinnetje :P Saar tolereerde haar wel, maar zocht haar niet persé op). Lexie is erg sociaal en "zwaan, kleef aan".
Succes met je zoektocht, hopelijk vind je een leuk vriendinnetje voor haar.
Blood runs through your veins, that's where our similarity ends.
pi_174644844
Awww ;( Sommige hebben niks door en andere die zijn meteen zielig alleen ;(
NARF
pi_174645594
Ja, sommigen gaan gewoon door met eten en is er niets aan de hand, maar anderen blijven zoeken.
Dat is wel een beetje zielig.

Gelukkig heb ik wat reserve -cavia's, zodat er nooit iemand alleen komt te zitten.

Echter neem ik nooit meer zoveel cavia's :')
Blood runs through your veins, that's where our similarity ends.
pi_174645874
quote:
0s.gif Op woensdag 25 oktober 2017 11:39 schreef 4EverBlackEyed het volgende:
Ja, sommigen gaan gewoon door met eten en is er niets aan de hand, maar anderen blijven zoeken.
Dat is wel een beetje zielig.

Gelukkig heb ik wat reserve -cavia's, zodat er nooit iemand alleen komt te zitten.

Echter neem ik nooit meer zoveel cavia's :')
Ik heb ook wel gemerkt dat twee een mooi aantal is :')
Maar ik mis Knofje en m'n coronetjes nog steeds. Ollie en Schaap zie je niet en zijn niet aanwezig en willen niet geknuffeld worden of loslopen ;(
NARF
pi_174646047
quote:
0s.gif Op woensdag 25 oktober 2017 11:53 schreef CherryLips het volgende:

[..]

Ik heb ook wel gemerkt dat twee een mooi aantal is :')
Maar ik mis Knofje en m'n coronetjes nog steeds. Ollie en Schaap zie je niet en zijn niet aanwezig en willen niet geknuffeld worden of loslopen ;(
Ik denk dat 4 voor mij een mooi aantal is, dan is de caviaflat mooi gevuld
Blood runs through your veins, that's where our similarity ends.
pi_174646097
quote:
0s.gif Op woensdag 25 oktober 2017 12:03 schreef 4EverBlackEyed het volgende:

[..]

Ik denk dat 4 voor mij een mooi aantal is, dan is de caviaflat mooi gevuld
De hamster zit nu in de bovenste kooi :D 1.40 breed, beestje loopt zich een ongeluk.
NARF
pi_174646260
quote:
0s.gif Op woensdag 25 oktober 2017 12:07 schreef CherryLips het volgende:

[..]

De hamster zit nu in de bovenste kooi :D 1.40 breed, beestje loopt zich een ongeluk.
Ahwww fijn !

Ik vind de standaard hamsterkooitjes echt veel te klein ;(
Blood runs through your veins, that's where our similarity ends.
pi_174646357
quote:
0s.gif Op woensdag 25 oktober 2017 12:15 schreef 4EverBlackEyed het volgende:

[..]

Ahwww fijn !

Ik vind de standaard hamsterkooitjes echt veel te klein ;(
Ja echt erg soms, zo groot als een stoeptegel. Heb nu hamsterscaping ontdekt, is leuk.
NARF
  woensdag 25 oktober 2017 @ 12:29:01 #40
85632 NijntjesUk
Nijntje is 'n uk..
pi_174646546
En die hamster inwendig maar vloeken dat ie steeds n pokke-end moet lopen. _O-
pi_174647284
quote:
0s.gif Op woensdag 25 oktober 2017 12:29 schreef NijntjesUk het volgende:
En die hamster inwendig maar vloeken dat ie steeds n pokke-end moet lopen. _O-
Als ie van z'n huisje naar z'n wieltje is gehobbeld, gaat ie altijd even in het wieltje slapen :')
NARF
pi_174652236
quote:
0s.gif Op woensdag 25 oktober 2017 13:03 schreef CherryLips het volgende:

[..]

Als ie van z'n huisje naar z'n wieltje is gehobbeld, gaat ie altijd even in het wieltje slapen :')
_O-
Blood runs through your veins, that's where our similarity ends.
  woensdag 25 oktober 2017 @ 17:16:30 #43
85632 NijntjesUk
Nijntje is 'n uk..
pi_174652651
_O-
  maandag 30 oktober 2017 @ 11:47:24 #44
85632 NijntjesUk
Nijntje is 'n uk..
pi_174754347
Gisteren een vriendinnetje voor Lexie gehaald. Een jong zeugje, gladhaar, rood met een wit plukje. Daarom Gizmo gedoopt. ;)
Ze zit nu in de reservekooi en wil ze vanmiddag even kennis laten maken.
pi_174757029
quote:
0s.gif Op maandag 30 oktober 2017 11:47 schreef NijntjesUk het volgende:
Gisteren een vriendinnetje voor Lexie gehaald. Een jong zeugje, gladhaar, rood met een wit plukje. Daarom Gizmo gedoopt. ;)
Ze zit nu in de reservekooi en wil ze vanmiddag even kennis laten maken.
Fotooooo's :D
Blood runs through your veins, that's where our similarity ends.
  maandag 30 oktober 2017 @ 14:05:45 #46
85632 NijntjesUk
Nijntje is 'n uk..
pi_174757316
Die heb ik zelf nog niet :P
Gizmo is nog niet fotogeniek.
pi_174757386
quote:
0s.gif Op maandag 30 oktober 2017 14:05 schreef NijntjesUk het volgende:
Die heb ik zelf nog niet :P
Gizmo is nog niet fotogeniek.
Ahwwww
Dat leert Lexie haar nog wel ;)
Blood runs through your veins, that's where our similarity ends.
pi_174757967
quote:
0s.gif Op maandag 30 oktober 2017 11:47 schreef NijntjesUk het volgende:
Gisteren een vriendinnetje voor Lexie gehaald. Een jong zeugje, gladhaar, rood met een wit plukje. Daarom Gizmo gedoopt. ;)
Ze zit nu in de reservekooi en wil ze vanmiddag even kennis laten maken.
rood en wit O+ O+
NARF
pi_174759283
quote:
0s.gif Op maandag 16 oktober 2017 09:10 schreef CherryLips het volgende:
[ afbeelding ]
Schaapje op haar verjaardag O+
Leuk schaapje :D .
Ja nus hons pris ne dira sa raison
Adroitement, se dolantement non.
pi_174759298
quote:
0s.gif Op vrijdag 20 oktober 2017 21:25 schreef Fem_LittleLady het volgende:
[ afbeelding ]

De laatste baby van dit jaar, een kleine meis, ze heeft de naam Fay gekregen.
aaaw, die is leuk O+
Ja nus hons pris ne dira sa raison
Adroitement, se dolantement non.
pi_174759317
quote:
0s.gif Op dinsdag 24 oktober 2017 16:00 schreef NijntjesUk het volgende:
Ik heb Saartje net laten inslapen. Ze werd alleen maar zieker. Binnen een paar seconden na de 2e prik was dr hartje al gestopt.
Beetje laat, maar heel veel strekte met het verlies.
Ja nus hons pris ne dira sa raison
Adroitement, se dolantement non.
  maandag 30 oktober 2017 @ 16:48:20 #52
85632 NijntjesUk
Nijntje is 'n uk..
pi_174760442
Dank je. Ik heb vanmiddag haar as opgehaald.

Gizmo gewogen en t arme ding is nog doodsbang. De kennismaking met Lexie even uitgesteld tot morgen.


2q9kgpe.jpg
pi_174760645
quote:
0s.gif Op maandag 30 oktober 2017 15:47 schreef steelhead het volgende:

[..]

aaaw, die is leuk O+
Ja vandaag nog eens gekeken, oortjes vallen goed, neusje mooi rond, ze gaat straks apart zitten en dan mag ze mee in April naar de show, maar dan mag ze niet bij de kappertjes zitten in het hok. Kan ik eens kijken of ik volgens de norm fok.

22894209_810081932511760_1514747484658259661_n.jpg?oh=96064f0f45655c11630b51571dd748f7&oe=5AA62C05
pi_174760674
quote:
0s.gif Op dinsdag 24 oktober 2017 16:00 schreef NijntjesUk het volgende:
Ik heb Saartje net laten inslapen. Ze werd alleen maar zieker. Binnen een paar seconden na de 2e prik was dr hartje al gestopt.
Och wat sneu, sterkte
pi_174760781
Och dit wilde ik nog even delen, verleden week waren wij op vakantie in Oostenrijk, uiteraard oppas voor de diertjes hier geregeld, de oppas heeft lading appels tomaten en bananen gekocht en toen ik hem belde 3 dagen dat we weg waren, melde hij dat hij bijna door de bak voer heen was ( :o 30 kg voer had ik 2 dagen voor ons vertrek gekocht )
Maar goed, uiteraard zodra ik een dierenwinkel zie moet ik daar altijd even kijken, soms, heel soms vind je daar nog een verborgen pareltje en laten we wel zijn, een cavia uit Oostenrijk heeft weinig kans bloedverwant te zijn met de cavia hier in Assen.
Liep zo door de winkel, heb 4 mooie huisjes gescoord, 2 kleineren voor 2 euro per stuk, twee groteren voor 3 euro per stuk, dus was al helemaal enthousiast, Oostenrijk is niet duur, komen we bij het knaagdiereiland en mijn vriend zegt nog heel droog, hmmm niet duur voor zo'n hok, ik kijk naar het prijskaartje, dat was niet voor het hok, maar voor een gecastreerd beertje, die hier in Nederland gewoon voor 35 euro te verkrijgen zijn.

22814440_809437932576160_3001280467639714971_n.jpg?oh=07ba4aeea88c405c22192a112bd1654a&oe=5AA52FE8
pi_174761411
Dieren zijn in Duitsland ook een stuk duurder. Vind ik wel een goede zaak eigenlijk.
NARF
pi_174761856
Het houd de impulsaankopen wel aardig tegen, maar denk dat goede info ook al veel mensen tot nadenken zet, tijdje geleden is hier een moeder met een keihard huilend kind weggegaan. Dit nadat ik even uitlegde dat een cavia elke dag verzorging wil en dat voor gemiddeld 8 jaar lang en dat kinderen meestal na een maand niet meer naar de dieren omkijken. Zij zat eigenlijk niet op een diertje te wachten om te verzorgen dus met ongedane zaken en een gillend kind weer naar huis.
pi_174762362
quote:
0s.gif Op maandag 30 oktober 2017 16:48 schreef NijntjesUk het volgende:
Dank je. Ik heb vanmiddag haar as opgehaald.

Gizmo gewogen en t arme ding is nog doodsbang. De kennismaking met Lexie even uitgesteld tot morgen.

[ afbeelding ]
Hallo kleine Gizmo *;
Blood runs through your veins, that's where our similarity ends.
pi_174762444
quote:
0s.gif Op maandag 30 oktober 2017 17:09 schreef Fem_LittleLady het volgende:
Och dit wilde ik nog even delen, verleden week waren wij op vakantie in Oostenrijk, uiteraard oppas voor de diertjes hier geregeld, de oppas heeft lading appels tomaten en bananen gekocht en toen ik hem belde 3 dagen dat we weg waren, melde hij dat hij bijna door de bak voer heen was ( :o 30 kg voer had ik 2 dagen voor ons vertrek gekocht )
Maar goed, uiteraard zodra ik een dierenwinkel zie moet ik daar altijd even kijken, soms, heel soms vind je daar nog een verborgen pareltje en laten we wel zijn, een cavia uit Oostenrijk heeft weinig kans bloedverwant te zijn met de cavia hier in Assen.
Liep zo door de winkel, heb 4 mooie huisjes gescoord, 2 kleineren voor 2 euro per stuk, twee groteren voor 3 euro per stuk, dus was al helemaal enthousiast, Oostenrijk is niet duur, komen we bij het knaagdiereiland en mijn vriend zegt nog heel droog, hmmm niet duur voor zo'n hok, ik kijk naar het prijskaartje, dat was niet voor het hok, maar voor een gecastreerd beertje, die hier in Nederland gewoon voor 35 euro te verkrijgen zijn.

[ afbeelding ]
Voor een gecastreerde beer vind ik die prijs nog niet eens zo heel gek.
Yoshi's castratie kostte ook iets van 40 euro, dus als ik hem zou willen verkopen voor 15 euro (bij wijze van spreken), zou ik uit komen op een prijs van 55 euro.
Een dierenwinkel verkoopt zijn dieren natuurlijk voor meer geld.

Ik vind het eigenlijk wel heel positief dat ze gecastreerde dieren verkopen ^O^
Blood runs through your veins, that's where our similarity ends.
pi_174762557
Dat is absoluut positief, hier betalen we voor een castratie 22 euro, dus valt nog mee, heb hier twee beertjes die binnenkort heen gaan daarna komen ze in een zeugen groep te lopen.
pi_174762641
quote:
0s.gif Op maandag 30 oktober 2017 18:50 schreef Fem_LittleLady het volgende:
Dat is absoluut positief, hier betalen we voor een castratie 22 euro, dus valt nog mee, heb hier twee beertjes die binnenkort heen gaan daarna komen ze in een zeugen groep te lopen.
Welke regio zit jij? 22 euro is spotgoedkoop :)

Ik zit in regio ZH, maar ik heb voor die dierenarts gekozen, omdat die mij aangeraden werd door een fokster en zij liet haar dieren daar ook regelmatig castreren.
Blood runs through your veins, that's where our similarity ends.
pi_174763038
quote:
7s.gif Op maandag 30 oktober 2017 18:55 schreef 4EverBlackEyed het volgende:

[..]

Welke regio zit jij? 22 euro is spotgoedkoop :)

Ik zit in regio ZH, maar ik heb voor die dierenarts gekozen, omdat die mij aangeraden werd door een fokster en zij liet haar dieren daar ook regelmatig castreren.
Wij rijden dan even naar Bakkeveen, daar zit Stichting cavia en daar kun je heel goedkoop laten castreren, zou ik naar de buurvrouw ( is een dierenartspraktijk) lopen, ben ik 60 euro kwijt.
pi_174763261
quote:
0s.gif Op maandag 30 oktober 2017 19:13 schreef Fem_LittleLady het volgende:

[..]

Wij rijden dan even naar Bakkeveen, daar zit Stichting cavia en daar kun je heel goedkoop laten castreren, zou ik naar de buurvrouw ( is een dierenartspraktijk) lopen, ben ik 60 euro kwijt.
Ahhh, nou voor ik daar ben, denk ik dat ik al een hele tank benzine kwijt ben :P
Blood runs through your veins, that's where our similarity ends.
pi_174763339
quote:
0s.gif Op maandag 30 oktober 2017 19:22 schreef 4EverBlackEyed het volgende:

[..]

Ahhh, nou voor ik daar ben, denk ik dat ik al een hele tank benzine kwijt ben :P
Hier ken ik nog een paar fokkers en dan is het gewoon wie gaan er castreren en is het gewoon een gezellig dagje uit, dan neem ik bv die twee van mij, zij nog 2 en een ander heeft er dan 1. Eind van de dag is iedereen de ballen kwijt en wij hebben leuk uitje gehad.
pi_174763888
quote:
0s.gif Op maandag 30 oktober 2017 19:25 schreef Fem_LittleLady het volgende:

[..]

Hier ken ik nog een paar fokkers en dan is het gewoon wie gaan er castreren en is het gewoon een gezellig dagje uit, dan neem ik bv die twee van mij, zij nog 2 en een ander heeft er dan 1. Eind van de dag is iedereen de ballen kwijt en wij hebben leuk uitje gehad.
_O-
Blood runs through your veins, that's where our similarity ends.
  maandag 30 oktober 2017 @ 20:38:04 #66
85632 NijntjesUk
Nijntje is 'n uk..
pi_174765529
_O-
pi_174773639
Ja je moet de dingen altijd positief bekijken. Net het hok in de kamer verschoond, stofzuiger staat al klaar want de eerste half uur rennen ze rond alsof ze nog nooit een schoon hok hebben gehad.
  dinsdag 31 oktober 2017 @ 08:31:23 #68
85632 NijntjesUk
Nijntje is 'n uk..
pi_174773700
Die van mij doen/deden altijd een inspectierondje en vallen dan doodop in slaap alsof ze zelf de bak hebben moeten schoonmaken. _O-
pi_174774786
Ze hebben het ook allemaal zo zwaar, maar altijd fijn als hokje weer schoon is.

Denk dat ik komen voorjaar de tuin helemaal ga afzetten, kunnen ze met mooi weer over het terras lopen, kwam namelijk nog allemaal stalen hekjes tegen, die kan ik zo langs de schutting schroeven.
pi_174774833
quote:
0s.gif Op maandag 30 oktober 2017 18:17 schreef Fem_LittleLady het volgende:
Het houd de impulsaankopen wel aardig tegen, maar denk dat goede info ook al veel mensen tot nadenken zet, tijdje geleden is hier een moeder met een keihard huilend kind weggegaan. Dit nadat ik even uitlegde dat een cavia elke dag verzorging wil en dat voor gemiddeld 8 jaar lang en dat kinderen meestal na een maand niet meer naar de dieren omkijken. Zij zat eigenlijk niet op een diertje te wachten om te verzorgen dus met ongedane zaken en een gillend kind weer naar huis.
Wel goed, want ik denk dat er redelijk wat cavia's en andere kleine dieren verwaarloost worden, omdat het 'leuk' lijkt voor de kinderen. Die er inderdaad als de nieuwigheid ervan af is er niet meer naar omkijken.

Uitzonderingen daargelaten. Als kind al cavia's en nog steeds, kan niet zonder. Maar destijds kregen ik en mijn broertje er ieder een. En hij keek na een week inderdaad niet meer naar dat beestje om.
Ja nus hons pris ne dira sa raison
Adroitement, se dolantement non.
pi_174774868
quote:
0s.gif Op maandag 30 oktober 2017 19:25 schreef Fem_LittleLady het volgende:

[..]

Hier ken ik nog een paar fokkers en dan is het gewoon wie gaan er castreren en is het gewoon een gezellig dagje uit, dan neem ik bv die twee van mij, zij nog 2 en een ander heeft er dan 1. Eind van de dag is iedereen de ballen kwijt en wij hebben leuk uitje gehad.
Als man zijnde blijft dit een pijnlijk idee :X .
Ja nus hons pris ne dira sa raison
Adroitement, se dolantement non.
pi_174774901
quote:
0s.gif Op dinsdag 31 oktober 2017 08:31 schreef NijntjesUk het volgende:
Die van mij doen/deden altijd een inspectierondje en vallen dan doodop in slaap alsof ze zelf de bak hebben moeten schoonmaken. _O-
Dit _O- Er kan met een beetje mazzel een sprongetje vanaf, maar ze duiken op het verse hooi alsof ze nooit wat krijgen en vervolgens zie je ze de rest van de dag niet meer.
Maar die van mij zijn wel een beetje bejaard ondertussen.
NARF
pi_174774950
Kwam gisteren onderweg naar huis mijn vriendin tegen. Ze zei dat ze de cavia's
al groenvoer had gegeven. Dus ik kom binnen en ze gaan keihard af.
Ze toen maar meer en ander groenvoer gegeven.
Ja nus hons pris ne dira sa raison
Adroitement, se dolantement non.
pi_174775060
quote:
0s.gif Op dinsdag 31 oktober 2017 09:52 schreef CherryLips het volgende:

[..]

Dit _O- Er kan met een beetje mazzel een sprongetje vanaf, maar ze duiken op het verse hooi alsof ze nooit wat krijgen en vervolgens zie je ze de rest van de dag niet meer.
Maar die van mij zijn wel een beetje bejaard ondertussen.
Hooi kan ook liggend gegeten worden. En tijdens het schoonmaken lopen ze vrij rond. Aka we lopen om het hutje op de grond heen en meer niet. Het zijn ook wel 2 lamme takken. :') .
Ja nus hons pris ne dira sa raison
Adroitement, se dolantement non.
pi_174775064
quote:
0s.gif Op dinsdag 31 oktober 2017 09:49 schreef steelhead het volgende:

[..]

Wel goed, want ik denk dat er redelijk wat cavia's en andere kleine dieren verwaarloost worden, omdat het 'leuk' lijkt voor de kinderen. Die er inderdaad als de nieuwigheid ervan af is er niet meer naar omkijken.

Uitzonderingen daargelaten. Als kind al cavia's en nog steeds, kan niet zonder. Maar destijds kregen ik en mijn broertje er ieder een. En hij keek na een week inderdaad niet meer naar dat beestje om.
Kom geregeld ook wel weer dieren tegen op marktplaats die ik heb gefokt, of krijg na 3 week bericht of ik ze terug wil nemen want, de cavia fluit de hele tijd, of ineens is het hele gezin allergisch, of de cavia bijt, of de kinderen kijken er niet naar om, of, en deze is echt geniaal, de cavia valt de hond aan,
pi_174775095
quote:
0s.gif Op dinsdag 31 oktober 2017 10:00 schreef steelhead het volgende:

[..]

Hooi kan ook liggend gegeten worden. En tijdens het schoonmaken lopen ze vrij rond. Aka we lopen om het hutje op de grond heen en meer niet. Het zijn ook wel 2 lamme takken. :') .
Ik laat die van mij ook amper loslopen eigenlijk. Ze zitten in een huisje en komen er nooit uit :')
NARF
pi_174775115
quote:
0s.gif Op dinsdag 31 oktober 2017 10:01 schreef Fem_LittleLady het volgende:

[..]

Kom geregeld ook wel weer dieren tegen op marktplaats die ik heb gefokt, of krijg na 3 week bericht of ik ze terug wil nemen want, de cavia fluit de hele tijd, of ineens is het hele gezin allergisch, of de cavia bijt, of de kinderen kijken er niet naar om, of, en deze is echt geniaal, de cavia valt de hond aan,
:{

Is toch leuk als ze fluiten ;( Schaap is dement en fluit op de domste momenten en Ollie fluit midden in de nacht.
Maar als ik met groente bezig ben, hoor je ze niet.
NARF
pi_174775153
quote:
0s.gif Op dinsdag 31 oktober 2017 10:01 schreef Fem_LittleLady het volgende:

[..]

Kom geregeld ook wel weer dieren tegen op marktplaats die ik heb gefokt, of krijg na 3 week bericht of ik ze terug wil nemen want, de cavia fluit de hele tijd, of ineens is het hele gezin allergisch, of de cavia bijt, of de kinderen kijken er niet naar om, of, en deze is echt geniaal, de cavia valt de hond aan,
Die laatste _O- .

Nouja eerlijk als de hond van mijn tante logeerde tijdens vakanties, dan was de cavia wel de baas... Als ik het zelf niet had gezien, had ik het ook niet geloofd.

Maar dat is wel erg, zeker als het je zelf gefokte cavia's zijn. Ik weet dat de opvang hier ook helemaal vol zit. Maar er zijn er ook gerust die ze buiten achterlaten, dan is marktplaats nog ietsjes beter.
Ja nus hons pris ne dira sa raison
Adroitement, se dolantement non.
pi_174775162
quote:
0s.gif Op dinsdag 31 oktober 2017 10:03 schreef CherryLips het volgende:

[..]

:{

Is toch leuk als ze fluiten ;( Schaap is dement en fluit op de domste momenten en Ollie fluit midden in de nacht.
Maar als ik met groente bezig ben, hoor je ze niet.
Hier babbelen ze ook de hele dag, Mevrouw Blootje zit nog wel eens in een hoekje te jammeren omdat iemand tegen haar aanstaat en als ze ook maar enigzins denken dat ze eten krijgen fluiten ze heel hard en hangen ze over de rand heen.
pi_174775183
quote:
0s.gif Op dinsdag 31 oktober 2017 10:02 schreef CherryLips het volgende:

[..]

Ik laat die van mij ook amper loslopen eigenlijk. Ze zitten in een huisje en komen er nooit uit :')
Lekker van de oude dag laten genieten toch? :) .

En fluiten vind ik ook leuk. Vind het ook leuk om tegen ze te zeggen dat ze piep piep doen. Dan gaan ze nog harder _O- .
Ja nus hons pris ne dira sa raison
Adroitement, se dolantement non.
pi_174775287
quote:
0s.gif Op dinsdag 31 oktober 2017 10:06 schreef steelhead het volgende:

[..]

Die laatste _O- .

Nouja eerlijk als de hond van mijn tante logeerde tijdens vakanties, dan was de cavia wel de baas... Als ik het zelf niet had gezien, had ik het ook niet geloofd.

Maar dat is wel erg, zeker als het je zelf gefokte cavia's zijn. Ik weet dat de opvang hier ook helemaal vol zit. Maar er zijn er ook gerust die ze buiten achterlaten, dan is marktplaats nog ietsjes beter.
Mijn advertentie's zijn al niet leuk, staat al veel informatie bij over de verantwoording, wel heb ik soms dat ik mensen via via bij mij komen, dan krijg ik ineens een berichtje van heb je toevallig ook een paar leuke jongen zitten, of verwacht je binnenkort een nestje? Deze mensen weten waar ze aan beginnen, via marktplaats is toch vaak impulsief.

Zo zag ik van de week 3 chinchilla's op marktplaats, dan denk ik wel eens, och wat sneu, zal ik ze halen, ( 13 jaar geleden had ik chinchilla's) maar het is ook weer verzorging en ze vragen ook hun aandacht, zaten ook in een te klein hok en dan denk ik, doe maar niet, je hebt je cavia's en die vragen ook genoeg tijd.
pi_174775387
quote:
0s.gif Op dinsdag 31 oktober 2017 10:16 schreef Fem_LittleLady het volgende:

[..]

Mijn advertentie's zijn al niet leuk, staat al veel informatie bij over de verantwoording, wel heb ik soms dat ik mensen via via bij mij komen, dan krijg ik ineens een berichtje van heb je toevallig ook een paar leuke jongen zitten, of verwacht je binnenkort een nestje? Deze mensen weten waar ze aan beginnen, via marktplaats is toch vaak impulsief.

Zo zag ik van de week 3 chinchilla's op marktplaats, dan denk ik wel eens, och wat sneu, zal ik ze halen, ( 13 jaar geleden had ik chinchilla's) maar het is ook weer verzorging en ze vragen ook hun aandacht, zaten ook in een te klein hok en dan denk ik, doe maar niet, je hebt je cavia's en die vragen ook genoeg tijd.
Het is gewoon niet mogelijk om alle dieren in je eigen huis op te nemen, dan houd je geen leven meer over. Het blijft sneu natuurlijk voor die dieren. Teveel mensen blijven er mee omgaan als gebruiksvoorwerpen. Goed dat je aangeeft wat een cavia en de verzorging inhoudt. Marktplaats blijft inderdaad een impulsief gebeuren, wat natuurlijk ook niet helpt bij het tegengaan van dierenleed. Bij honden ook genoeg fokker erop die niet weten wat ze doen en dieren verkopen die niet gezond zijn.
Ja nus hons pris ne dira sa raison
Adroitement, se dolantement non.
pi_174776027
quote:
0s.gif Op dinsdag 31 oktober 2017 10:16 schreef Fem_LittleLady het volgende:

[..]

Mijn advertentie's zijn al niet leuk, staat al veel informatie bij over de verantwoording, wel heb ik soms dat ik mensen via via bij mij komen, dan krijg ik ineens een berichtje van heb je toevallig ook een paar leuke jongen zitten, of verwacht je binnenkort een nestje? Deze mensen weten waar ze aan beginnen, via marktplaats is toch vaak impulsief.

Zo zag ik van de week 3 chinchilla's op marktplaats, dan denk ik wel eens, och wat sneu, zal ik ze halen, ( 13 jaar geleden had ik chinchilla's) maar het is ook weer verzorging en ze vragen ook hun aandacht, zaten ook in een te klein hok en dan denk ik, doe maar niet, je hebt je cavia's en die vragen ook genoeg tijd.
Ik heb bij chinchilla's altijd het idee dat ze bijten. Zou ze niet durven op te pakken _O-
NARF
pi_174776435
quote:
0s.gif Op dinsdag 31 oktober 2017 10:56 schreef CherryLips het volgende:

[..]

Ik heb bij chinchilla's altijd het idee dat ze bijten. Zou ze niet durven op te pakken _O-
Oh ze kunnen heel tam worden, enige nadeel is, als ze echt schrikken, laten ze hun haren los, ook 'blaffen' ze. Ik vind ze altijd heel grappig, ze hebben altijd zo'n schattig gezichtje, maar hebben ze een hekel aan je, blijf dan minstens een meter uit de buurt van het hok, ze sproeien zo over je heen. Mijn ex viel niet bij Pepples in de smaak O-)
pi_174776481
quote:
0s.gif Op dinsdag 31 oktober 2017 11:21 schreef Fem_LittleLady het volgende:

[..]

Oh ze kunnen heel tam worden, enige nadeel is, als ze echt schrikken, laten ze hun haren los, ook 'blaffen' ze. Ik vind ze altijd heel grappig, ze hebben altijd zo'n schattig gezichtje, maar hebben ze een hekel aan je, blijf dan minstens een meter uit de buurt van het hok, ze sproeien zo over je heen. Mijn ex viel niet bij Pepples in de smaak O-)
Dat zie ik wel weer gebeuren, dat ze me niet moeten ;(
Dierenartsen zullen er ook wel geen verstand van hebben en ze hebben een monsterlijk grote kooi nodig.
Maar ze zijn zo knuffelig en zacht O+
NARF
pi_174776603
Nee zijn weinig dierenartsen die er verstand van hebben, mijn vader had een gigantisch hok met plankjes en treden voor ze gemaakt, was een hok van 60 cm diep, 1 meter hoog en 1,50 breed.
Ze slopen ook veel, alles wat stuk kan, zal stuk gaan, overdag zitten ze eigenlijk altijd in een hoekje, met zonsondergang worden ze actief en rennen ze wel door het hok heen, ze zijn wel erg nieuwsgierig en dol op een zandbad.

Ze zijn trouwens ook bloedsnel en ze springen overal op en over, als een ontsnapt die niet echt tam is, is het echt feest.
pi_174776607
NARF
pi_174776921
quote:
O+
pi_174777897
quote:
Leuke foto's :D .

Is die caaf op de baby een cuy? Luke is een flinke beer, maar die lijkt me echt groter.
Ja nus hons pris ne dira sa raison
Adroitement, se dolantement non.
pi_174778698
Vraagje, heb de monsters nu loslopen in de keuken. In het begin popcornen, rondjes rennen. Maar hoe hou je ze entertaind?
NARF
  dinsdag 31 oktober 2017 @ 14:47:27 #91
85632 NijntjesUk
Nijntje is 'n uk..
pi_174779930
Ik heb zo'n bal van gevlochten gras, dat werkt goed. Maar wat ik ook weleens neerleg/zet; kattentunnel van de Action, mengkom van ikea (waar ik ze in weeg; soms met wat lekkers erin zodat ze m moeten omkiepen), lege wc-rol met wat lekkers, kartonnen doos waar ze in/doorheen kunnen kruipen.
pi_174780174
Of doolhofje maken met wat lekkers in het midden (ik deed dat met een vouw hekje). Sommigen hebben dat heel snel door. Andere blijven rondjes erom heen lopen.
Ja nus hons pris ne dira sa raison
Adroitement, se dolantement non.
pi_174780328
quote:
0s.gif Op dinsdag 31 oktober 2017 14:47 schreef NijntjesUk het volgende:
Ik heb zo'n bal van gevlochten gras, dat werkt goed. Maar wat ik ook weleens neerleg/zet; kattentunnel van de Action, mengkom van ikea (waar ik ze in weeg; soms met wat lekkers erin zodat ze m moeten omkiepen), lege wc-rol met wat lekkers, kartonnen doos waar ze in/doorheen kunnen kruipen.
Die kattentunnel ligt er, en kartonnen dozen met meerdere ingangen :Y Heb een omgekeerd plastic huisje liggen met hooi erin waar ze helemaal onder kruipen, leg er af en toe wat lekkers in. Kijken wat er gebeurt als ik de reismand er neerzet.
NARF
  dinsdag 31 oktober 2017 @ 18:17:44 #94
85632 NijntjesUk
Nijntje is 'n uk..
pi_174784212
Lexie en Gizmo hebben kennisgemaakt vandaag. :)
Lexie klom er een aantal keer op (arme Gizmo :') ) en probeerde paar keer in dr oortjes te bijten. Maar het viel me mee, er is niet gevochten. O+
  woensdag 1 november 2017 @ 16:46:01 #95
158518 Sjechov
Medisch Commercieel Actief!
pi_174806020
Ik heb hier een leuke jonge dame van 4 maand (naast onze bejaarde dame van 6+) rond lopen en wij zitten ook eens over een nestje te denken. Nu wil ik eigenlijk geen hele cavia stal.
Nu zit ik dus te denken hoe zoiets eventueel zou werken? We hebben natuurlijk een beetje nodig (of zij moet er naartoe) en ze moeten elkaar een beetje leuk vinden.

Hebben jullie tips?

Ik woon in Enschede
Je hoeft de wereld niet te snappen, je hoeft er alleen maar je weg in te vinden
pi_174806904
quote:
0s.gif Op dinsdag 31 oktober 2017 18:17 schreef NijntjesUk het volgende:
Lexie en Gizmo hebben kennisgemaakt vandaag. :)
Lexie klom er een aantal keer op (arme Gizmo :') ) en probeerde paar keer in dr oortjes te bijten. Maar het viel me mee, er is niet gevochten. O+
Ahwwww gelukkig maar

Lexie moest even laten zien wie de baas is :')
Blood runs through your veins, that's where our similarity ends.
pi_174806924
Ben het niet eens dat marktplaats alleen maar voor impulsieve mensen is, ik heb al jaren mijn dieren via marktplaats ;)

Als fokker kun je natuurlijk zelf bepalen naar wie je dieren gaan.
Blood runs through your veins, that's where our similarity ends.
pi_174806967
quote:
0s.gif Op woensdag 1 november 2017 16:46 schreef Sjechov het volgende:
Ik heb hier een leuke jonge dame van 4 maand (naast onze bejaarde dame van 6+) rond lopen en wij zitten ook eens over een nestje te denken. Nu wil ik eigenlijk geen hele cavia stal.
Nu zit ik dus te denken hoe zoiets eventueel zou werken? We hebben natuurlijk een beetje nodig (of zij moet er naartoe) en ze moeten elkaar een beetje leuk vinden.

Hebben jullie tips?

Ik woon in Enschede
Waarom wil je een nestje en wat ga je doen met de jongen ?

Dat zijn de belangrijkste vragen :)

Hoe ik het heb aangepakt:

1. Beschikking over een gezond en jong zeugje
2. Leenbeertje reserveren (toevallig via fok)
3. Caviaflat besteld om de kroost te laten opgroeien en oud in te laten worden O+

Het is absoluut niet belerend bedoeld, maar ik heb wel geluk gehad met drie zeugjes en een beertje. :@ dus ik had maar een keer de castratiekosten.
Blood runs through your veins, that's where our similarity ends.
pi_174806995
quote:
7s.gif Op woensdag 1 november 2017 17:37 schreef 4EverBlackEyed het volgende:
Ben het niet eens dat marktplaats alleen maar voor impulsieve mensen is, ik heb al jaren mijn dieren via marktplaats ;)

Als fokker kun je natuurlijk zelf bepalen naar wie je dieren gaan.
Mijn eerste twee caafs, en Pieter en O+ Otje O+ had ik ook via marktplaats gevonden.
NARF
  woensdag 1 november 2017 @ 19:35:19 #100
85632 NijntjesUk
Nijntje is 'n uk..
pi_174809252
Lexie vindt de oren van Gizmo machtig interessant. ;( Moet dan wel ingrijpen,maar goed.
Verder gaat t oké, maar durf ze nog niet in 1 kooi te doen. Overdag ben ik er natuurlijk niet.
  woensdag 1 november 2017 @ 20:52:54 #101
223256 Walging
ongeleid projectiel
pi_174811497
Hallo! Ik meld mij in dit topic omdat een vriendin van mij twee cavia's (beertjes) heeft die ze kwijt wil. De een is ongeveer 6 weken en de andere ongeveer 4 maanden. Zie foto's hieronder:

29vnndj.jpg
2qk6j61.jpg

Ik heb verder geen verstand van rassen ofzo, maar die kleinste is een beetje half langharig en die grootste is gladharig.

Ze zijn heel lief, maar mijn vriendin heeft ze waarschijnlijk iets te snel na het overlijden van haar vorige cavia in huis genomen en kan daardoor maar niet aan ze wennen. Hoe lullig het ook klinkt, ze ergert zich gewoon aan ze omdat ze niet haar overleden cavia zijn :{ Ik denk zelf dat dat misschien wel over gaat (ze heeft ze pas 2 weken ofzo), maar ze wil het niet meer proberen omdat ze het te moeilijk vindt.

Ik had ze het liefste zelf in huis genomen, maar ik heb er zelf al 2 en ik heb op dit moment echt geen ruimte voor meer ;(

Die grootste heeft trouwens wel een schurftplekje bij z'n oog (op die foto hierboven zie je het misschien al een beetje, het is inmiddels wel iets erger geworden en er zit een flinke kale plek), maar daar is 'ie al voor bij de dierenarts geweest en hij heeft een pipetje gekregen. Over 2 weken moet hij nog een keer een pipetje, maar dan zou het over moeten zijn.

Ze hoeft uiteraard niets voor de beestjes te hebben. Als niemand ze wil gaan ze terug naar de opvang (of misschien op marktplaats maar dat vind ik een beetje eng), maar dat is ook zo sneu voor ze ;( De cavia's wonen in Rotterdam overigens.
pi_174811577
Omg wat een schatjes O+ helaas heb ik geen plek voor extra vee.
Zijn het zeugjes of beertjes of lees ik daar grandioos overheen?
Jammer dat mijn zeugje geen concurrentie duldt (maar misschien is dat ook wel beter...)
NARF
  woensdag 1 november 2017 @ 20:58:56 #103
223256 Walging
ongeleid projectiel
pi_174811694
quote:
0s.gif Op woensdag 1 november 2017 20:55 schreef CherryLips het volgende:
Omg wat een schatjes O+ helaas heb ik geen plek voor extra vee.
Zijn het zeugjes of beertjes of lees ik daar grandioos overheen?
Jammer dat mijn zeugje geen concurrentie duldt (maar misschien is dat ook wel beter...)
Lekker dom, ik had dat inderdaad helemaal niet gezegd :D Het zijn 2 beertjes (heb 't inmiddels aangepast). Niet geholpen ook nog (die kleinste is ook nog te jong daarvoor).
pi_174812033
Ik hoop dat ze een mooi huisje vinden, liever niet via MP of een opvang :@ ik vind ze ontzettend schattig maar helaas -O-
NARF
  woensdag 1 november 2017 @ 21:09:53 #105
223256 Walging
ongeleid projectiel
pi_174812193
Ik hoop het ook zo erg! Ze zijn echt fantastisch. Die kleinste is echt superzacht en heel lief en die grootste is een heerlijke onnozele aardappel _O-

Dit zijn overigens mijn eigen boys:

1or909.jpg

[ Bericht 22% gewijzigd door Walging op 01-11-2017 21:18:42 ]
  woensdag 1 november 2017 @ 22:07:17 #106
85632 NijntjesUk
Nijntje is 'n uk..
pi_174813914
Mag ik even heel eerlijk zeggen dat ik t n prutreden vind om ze daarom weg te doen? :N (Kun jij niks aan doen uiteraard)

Gizmo is ook Saartje (of Oekie of Fozzy) niet, maar ik ga haar vanzelf heel erg lief vinden met de tijd. En als ik haar karaktertje leer kennen, blijkt ze weer erg anders, maar met dr eigen leuke eigenaardigheden. ;)
pi_174814218
quote:
0s.gif Op woensdag 1 november 2017 22:07 schreef NijntjesUk het volgende:
Mag ik even heel eerlijk zeggen dat ik t n prutreden vind om ze daarom weg te doen? :N (Kun jij niks aan doen uiteraard)

Gizmo is ook Saartje (of Oekie of Fozzy) niet, maar ik ga haar vanzelf heel erg lief vinden met de tijd. En als ik haar karaktertje leer kennen, blijkt ze weer erg anders, maar met dr eigen leuke eigenaardigheden. ;)
Ik vind het ook een beetje een kinderachtige reden :@ Niemand kan Otje of Knofje vervangen en ik vind het jammer dat Schaap zo'n spast is, maar ik zou haar niet wegdoen.
NARF
  woensdag 1 november 2017 @ 22:28:55 #108
223256 Walging
ongeleid projectiel
pi_174814645
Ja ik vind ook dat ze ‘t meer zou moeten proberen. Toen ik mijn cavia’s net een week had ging mijn poes dood en toen nam ik ‘t ze de eerste tijd ook een beetje kwalijk dat ze niet de poes waren ;( Volkomen onterecht natuurlijk en nu is dat ook over en ben ik dol op ze, maar ik herken het wel.

Maargoed wie zijn wij om te bepalen wat iemand moet voelen denk ik dan maar. Als ze ‘t echt niet trekt en geen aandacht voor ze heeft is het ook zielig voor die beestjes toch.
pi_174814882
Als het zeugjes waren, had ik het serieus overwogen :') Dan had ik de hamster uit de caviaflat moeten schoppen, dat is ook wel weer zielig.
NARF
pi_174814883
Ik wilde ze vannacht ook uit raam gooien hoor.

Ik heb een balletje met daarin een rinkeldingetje, dus als je er tegen aan stoot, dan rinkelt ie.
Ik stop daar wel eens witlof in, zodat ze er moeite voor doen om hun dagelijkse kostje bij elkaar te scharrelen. Dan hebben ze tenminste wat doen, zal ik maar zeggen.

Maaaarrrr....

Ik was vergeten die uit de kooi te halen vannacht. En dat ging goed, tot 3 uur in de morgen toen Swiffer ineens honger kreeg en dus dat balletje ging kopstoten in de hoop dat ie er witlof uit kreeg. En dat bleef ie doen voor een half uur. :(
boeie, als je Oscarpunt bent, dan verdien je het -- JaneDoe
Twitter: @BuikschuiverNL
Xbox Live: Buikschuiver
Oscar, jij mag mijn landgoed als ik kom te overlijden. - Monkyyy
  woensdag 1 november 2017 @ 23:10:08 #111
85632 NijntjesUk
Nijntje is 'n uk..
pi_174815796
@Oscar _O-
pi_174818216
Och ja, ook een leuke reden om cavia's weer weg te doen, lees dat het ook nog beren zijn, heel veel succes, die raak je bijna aan de straat stenen niet kwijt en helemaal niet als ze al schurft hebben.
Mensen vinden dat vies, daarbij is het ook nog besmettelijk. Je vriendin moet haar verantwoording nemen, eerst de dieren weer gezond.
pi_174818250
quote:
0s.gif Op donderdag 2 november 2017 07:36 schreef Fem_LittleLady het volgende:
Och ja, ook een leuke reden om cavia's weer weg te doen, lees dat het ook nog beren zijn, heel veel succes, die raak je bijna aan de straat stenen niet kwijt en helemaal niet als ze al schurft hebben.
Mensen vinden dat vies, daarbij is het ook nog besmettelijk. Je vriendin moet haar verantwoording nemen, eerst de dieren weer gezond.
het is jammer dat ik er al 2 heb, anders had ik er wel eentje opgehaald.
boeie, als je Oscarpunt bent, dan verdien je het -- JaneDoe
Twitter: @BuikschuiverNL
Xbox Live: Buikschuiver
Oscar, jij mag mijn landgoed als ik kom te overlijden. - Monkyyy
pi_174818913
Let maar eens op, er staan meer beren te koop bij fokkers en particulieren dan zeugjes, beren raak je gewoon amper kwijt.
Beren kun je niet in een groepje plaatsen, ja in groep zeugjes, maar dan na 10 week heb je ineens heel veel cavia's.
Hier als een nestje is geboren, dan zakt het lood al naar je schoenen als het beren zijn, die raak je amper kwijt en ik weet dat sommige fokkers zelfs als mensen een zeugje willen, hoppatee een beertje moet je verplicht erbij afnemen omdat ze die anders niet kwijt raken.

Heel spijtig, heb momenteel hier nog 3 jonge beertjes lopen voor de verkoop, maar zie het somber in, zelfs als je ze inclusief kooi aanbied, raak je ze niet kwijt.
  donderdag 2 november 2017 @ 17:13:15 #115
158518 Sjechov
Medisch Commercieel Actief!
pi_174827207
quote:
1s.gif Op woensdag 1 november 2017 17:40 schreef 4EverBlackEyed het volgende:

[..]

Waarom wil je een nestje en wat ga je doen met de jongen ?

Dat zijn de belangrijkste vragen :)

Hoe ik het heb aangepakt:

1. Beschikking over een gezond en jong zeugje
2. Leenbeertje reserveren (toevallig via fok)
3. Caviaflat besteld om de kroost te laten opgroeien en oud in te laten worden O+

Het is absoluut niet belerend bedoeld, maar ik heb wel geluk gehad met drie zeugjes en een beertje. :@ dus ik had maar een keer de castratiekosten.
Helemaal waar inderdaad.
Wij hebben hier op zich genoeg ruimte, maar inderdaad zijn beertjes dan wel een probleem.
Je hoeft de wereld niet te snappen, je hoeft er alleen maar je weg in te vinden
  vrijdag 3 november 2017 @ 21:23:34 #116
85632 NijntjesUk
Nijntje is 'n uk..
pi_174852793
Gizmo is sinds zondag 40 gram aangekomen :')
pi_174865495
quote:
1s.gif Op woensdag 1 november 2017 17:41 schreef CherryLips het volgende:

[..]

Mijn eerste twee caafs, en Pieter en O+ Otje O+ had ik ook via marktplaats gevonden.
En als koper kan je natuurlijk ook veel zelf: hoe zitten de caafs erbij ? Is mama nog aanwezig ? Eventuele zusjes of broertjes ?

Vind dat altijd leuk :D
Blood runs through your veins, that's where our similarity ends.
pi_174865579
quote:
0s.gif Op woensdag 1 november 2017 22:28 schreef Walging het volgende:
Ja ik vind ook dat ze ‘t meer zou moeten proberen. Toen ik mijn cavia’s net een week had ging mijn poes dood en toen nam ik ‘t ze de eerste tijd ook een beetje kwalijk dat ze niet de poes waren ;( Volkomen onterecht natuurlijk en nu is dat ook over en ben ik dol op ze, maar ik herken het wel.

Maargoed wie zijn wij om te bepalen wat iemand moet voelen denk ik dan maar. Als ze ‘t echt niet trekt en geen aandacht voor ze heeft is het ook zielig voor die beestjes toch.
Tip: via fb de cavia’s aanbieden op diverse caviagroepen

Zou idd wel eerst even de schurft laten genezen, niemand neemt een ziek beestje in huis

Succes !
Blood runs through your veins, that's where our similarity ends.
pi_174866001
quote:
0s.gif Op vrijdag 3 november 2017 21:23 schreef NijntjesUk het volgende:
Gizmo is sinds zondag 40 gram aangekomen :')
3 blaadjes sla dus
boeie, als je Oscarpunt bent, dan verdien je het -- JaneDoe
Twitter: @BuikschuiverNL
Xbox Live: Buikschuiver
Oscar, jij mag mijn landgoed als ik kom te overlijden. - Monkyyy
pi_174873613
23132109_812217748964845_5792431421274489142_n.jpg?oh=38cae23b972d034367d1760ee046d7a2&oe=5AA63CF1
Effe Mevrouw Blootje op de bar
pi_174873783
23270439_812218785631408_4534456441336008650_o.jpg?oh=5e0f4aa08acae94b0dd7c24e3d01c49f&oe=5A713197

Ook al is ze overbehaard en heeft ze een vouwoortje, ze blijft toch een van de leukste cavia's, heeft wel iets zo'n halve nudist tussen de langharen te zien rennen.
  zondag 5 november 2017 @ 13:45:44 #122
85632 NijntjesUk
Nijntje is 'n uk..
pi_174882546
Geweldig zo'n skinny. O+

Ik heb Gizmo's bak schoongemaakt en opgeruimd. Ze zitten nu samen in de bovenbak van Lexie druk te doen. Zometeen Lexie's bak schoonmaken en ze er dan samen inzetten. Spannend wel. :{
pi_174882574
Schaap wordt ook steeds kaler :{ zullen wel hormonen zijn maar het ziet er niet uit.
NARF
  zondag 5 november 2017 @ 14:02:48 #124
85632 NijntjesUk
Nijntje is 'n uk..
pi_174882919
quote:
0s.gif Op zondag 5 november 2017 13:46 schreef CherryLips het volgende:
Schaap wordt ook steeds kaler :{ zullen wel hormonen zijn maar het ziet er niet uit.
Had Saar ook in dr flanken door de eierstokcystes, maar omdat ze langharig was, vielen er plukken van dr rug daaroverheen. ;)
pi_174883029
quote:
1s.gif Op zondag 5 november 2017 14:02 schreef NijntjesUk het volgende:

[..]

Had Saar ook in dr flanken door de eierstokcystes, maar omdat ze langharig was, vielen er plukken van dr rug daaroverheen. ;)
Schaap is wollig dus je ziet het zo op het eerste gezicht niet, maar het haar wordt steeds dunner. Qua gedrag merk ik niks raars aan dr gelukkig. Niet raarder dan anders.
NARF
pi_174884236
quote:
0s.gif Op zaterdag 4 november 2017 23:10 schreef Fem_LittleLady het volgende:
[ afbeelding ]
Effe Mevrouw Blootje op de bar
Die naam :') _O-
Blood runs through your veins, that's where our similarity ends.
pi_174884939
quote:
1s.gif Op zondag 5 november 2017 14:57 schreef 4EverBlackEyed het volgende:

[..]

Die naam :') _O-
Kwam op een cavia forum een beertje tegen, deze heette Meneer Blootje, dus toen dit zeugje hier kwam wonen vond ik het wel grappig om haar Mevrouw Blootje te noemen, maar eigenlijk is ze niet zo bloot, ze heeft nog veel te veel haar
pi_174885027
Schaap noem ik nu ook al nudist.
NARF
pi_174922154
Ik dacht, ik kan wel even de cavia los laten lopen, sinds een tijdje heb ik gevoel dat ik alle tijd heb, dus denk, dan let ik wel op haar kan ze even leuk rondrennen, zij is toch altijd de meest nieuwsgierige in het hok, dus op eruit gehaald op kleed gezet en ze heeft wel geteld 5 stappen gedaan en bleef keurig voor het hok staan kijken wanneer ze er weer in mocht.

23231355_813181925535094_1353600065844391710_n.jpg?oh=578ebcf0f8191ea9ca748ebfc7a1670d&oe=5AA2ED92

Wat ook altijd opvallen is, dan zie ik dat ze met z'n allen in een hoekje zitten te keuvelen en vraag je, wat doen jullie daar?? Vervolgens kijken ze je aan alsof je ze hebt betrapt bij het maken van een bom of zo.

Hmmm misschien heb ik gewoon tijd teveel
pi_174922279
quote:
0s.gif Op dinsdag 7 november 2017 14:26 schreef Fem_LittleLady het volgende:
Ik dacht, ik kan wel even de cavia los laten lopen, sinds een tijdje heb ik gevoel dat ik alle tijd heb, dus denk, dan let ik wel op haar kan ze even leuk rondrennen, zij is toch altijd de meest nieuwsgierige in het hok, dus op eruit gehaald op kleed gezet en ze heeft wel geteld 5 stappen gedaan en bleef keurig voor het hok staan kijken wanneer ze er weer in mocht.

[ afbeelding ]

Wat ook altijd opvallen is, dan zie ik dat ze met z'n allen in een hoekje zitten te keuvelen en vraag je, wat doen jullie daar?? Vervolgens kijken ze je aan alsof je ze hebt betrapt bij het maken van een bom of zo.

Hmmm misschien heb ik gewoon tijd teveel
Hier vinden ze het altijd eng in hun eentje, maar als ze met z'n tweeen zijn dan gaan ze op onderzoek uit
Blood runs through your veins, that's where our similarity ends.
pi_174922285
_O-

Toen ik de kooi nog op de grond had staan, sprongen ze er ook weer in. Gewoon hup over de rand. Maar toen waren ze nog fris en fruitig en jong enzo.

Ik had knuffelmutsen gekocht, vooral omdat Schaapje een blote pens heeft en dit misschien wat warmer is 's nachts. Dus twee gekocht anders gaat Ollie erin zitten. Ze hebben er een hele tijd aan zitten snuffelen maar gaan er niet in zitten. Maar ik heb er een paar jaar geleden ook een paar gehad en daar waren ze niet uit te slaan. Ik heb nog ergens een filmpje dat ze met z'n drieën in een knuffelmuts voor een kleine caaf gingen zitten.
NARF
pi_174922326
quote:
1s.gif Op dinsdag 7 november 2017 14:36 schreef 4EverBlackEyed het volgende:

[..]

Hier vinden ze het altijd eng in hun eentje, maar als ze met z'n tweeen zijn dan gaan ze op onderzoek uit
Die van mij zijn ook niet zo avontuurlijk, ze blijven keurig op het kleed in de keuken en als ik ze ergens anders in de kamer laat loslopen, schieten ze onder het tv-meubel om daar de boel onder te zeiken :P En dan moet ik ze er zowat aan de haren onderuit slepen want anders komen ze niet meer tevoorschijn. En het past ook nét.
NARF
pi_174922424
Zal straks eens kijken of ze met z'n twee wel gaan zet Mevrouw Blootje er dan wel bij, die is wel van het avontuur....... denk ik
pi_174937616
quote:
0s.gif Op dinsdag 7 november 2017 14:38 schreef CherryLips het volgende:

[..]

Die van mij zijn ook niet zo avontuurlijk, ze blijven keurig op het kleed in de keuken en als ik ze ergens anders in de kamer laat loslopen, schieten ze onder het tv-meubel om daar de boel onder te zeiken :P En dan moet ik ze er zowat aan de haren onderuit slepen want anders komen ze niet meer tevoorschijn. En het past ook nét.
Herkenbaar

Orka en Valencia schieten overal heen, de rest is nog redelijk braaf... en blijft op de tapijttegels :')
Blood runs through your veins, that's where our similarity ends.
pi_174937828
Knuffelmutsen zijn blijkbaar stom.
NARF
pi_174955045
Vandaag is hier kleine Mara gesneuveld, zo jammer altijd.
pi_174955200
quote:
0s.gif Op donderdag 9 november 2017 09:29 schreef Fem_LittleLady het volgende:
Vandaag is hier kleine Mara gesneuveld, zo jammer altijd.
? Is Mara een van je cavia's ?
Blood runs through your veins, that's where our similarity ends.
pi_174955220
quote:
1s.gif Op donderdag 9 november 2017 09:43 schreef 4EverBlackEyed het volgende:

[..]

? Is Mara een van je cavia's ?
Ja, altijd tegen de winter, zijn er altijd een paar die sneuvelen.
pi_174955409
Jeeeejjjjjj 5 maand bij de beer te hebben gezeten, voel ik nu twee kleine baby's, ben hier zo blij mee, hopelijk zit er een schitterend rood wit coronet zeugje bij.
Heb haar nu bij de pensioentjes lopen, die helpen altijd mee als er baby's worden geboren, dus nu afwachten wanneer er kleine hummeltjes rondrennen, voel ze nog niet bewegen

23316543_813863515466935_4129485587899799327_n.jpg?oh=c811f81756f4989c03bbc21ee56fa7eb&oe=5AA0363D
pi_174955590
quote:
0s.gif Op donderdag 9 november 2017 09:44 schreef Fem_LittleLady het volgende:

[..]

Ja, altijd tegen de winter, zijn er altijd een paar die sneuvelen.
Ahww
Wat had ze ?
Blood runs through your veins, that's where our similarity ends.
pi_174955600
quote:
0s.gif Op donderdag 9 november 2017 09:59 schreef Fem_LittleLady het volgende:
Jeeeejjjjjj 5 maand bij de beer te hebben gezeten, voel ik nu twee kleine baby's, ben hier zo blij mee, hopelijk zit er een schitterend rood wit coronet zeugje bij.
Heb haar nu bij de pensioentjes lopen, die helpen altijd mee als er baby's worden geboren, dus nu afwachten wanneer er kleine hummeltjes rondrennen, voel ze nog niet bewegen

[ afbeelding ]
Wat een leukje
Blood runs through your veins, that's where our similarity ends.
pi_174955925
roodwitte coronetjes O+ O+
NARF
pi_174955931
quote:
0s.gif Op woensdag 8 november 2017 10:49 schreef CherryLips het volgende:
Knuffelmutsen zijn blijkbaar stom.
edit: knuffelmutsen zijn de bom en Schaap is er niet uit te slaan. Begin me zowat zorgen te maken :')
NARF
pi_174957241
quote:
1s.gif Op donderdag 9 november 2017 10:13 schreef 4EverBlackEyed het volgende:

[..]

Ahww
Wat had ze ?
Dat weet ik niet, ze at goed, er is ook niets opgevallen, ze was ook helemaal schoon. Bij ziekte zie je wel vieze bek en of neus, vieze ogen, maar ook niet en voelde gewoon als stevige cavia. Ze zat ook in de kamer en heb geen geproest of dergelijke gehoord, dit blijft altijd sneu. Het is ook het grootste nadeel van een cavia, het niet laten zien als er wat is.
  vrijdag 10 november 2017 @ 19:13:59 #145
85632 NijntjesUk
Nijntje is 'n uk..
pi_174986127
Sneu, LittleLady.

Ik kom net van de dierenarts. :')
Gizmo heeft schurft. :o
En ik heb ook jeuk. Maar das puur psychisch. :P
pi_174986356
O lekker is dat :{ Misschien even tegen de mensen zeggen waar ze vandaan komt?
NARF
pi_174986368
Vraagje: ik moet de caafs vervoeren en het is koud buiten. Hoe doen jullie dat? Ik zie weer allemaal rampscenario's met snotneuzen enzo voor me.
NARF
  vrijdag 10 november 2017 @ 20:02:45 #148
85632 NijntjesUk
Nijntje is 'n uk..
pi_174986946
quote:
0s.gif Op vrijdag 10 november 2017 19:24 schreef CherryLips het volgende:
O lekker is dat :{ Misschien even tegen de mensen zeggen waar ze vandaan komt?
Dat sowieso.
Ik heb ze net vervoerd. In een transportbox, met een grote handdoek erin die deels over ze heen valt. En dan een plaid eroverheen. Tijdens een strengere winter heb ik ook weleens een handwarmer erin gedaan als ik er maar 1 hoefde te vervoeren.
pi_174987265
Ik heb zo'n kistje voor katten maar dat is nogal een gammel tochtig ding en hebt is zo'n 90 meter naar de auto. Kan hem wel dichterbij zetten maar dan krijg ik een boete en/of een hoop gezeik. Heb nog wel een plastic bak met deksel die net iets kleiner is, die doe ik dan gewoon even dicht als ik naar de auto loop en eenmaal in de auto doe ik het deksel wel iets open. Schaapje wordt steeds kaler en ik wil niet dat ze kou vat dus ik zet de knuffelmuts er ook in.
NARF
  vrijdag 10 november 2017 @ 21:06:32 #150
319685 Mubassie
Hallo kindertjes
pi_174988324
quote:
0s.gif Op vrijdag 10 november 2017 19:25 schreef CherryLips het volgende:
Vraagje: ik moet de caafs vervoeren en het is koud buiten. Hoe doen jullie dat? Ik zie weer allemaal rampscenario's met snotneuzen enzo voor me.
Geen probleem, gewoon in een doos. Neem aan dat ze geen dag buiten zijn?
pi_174989149
Gewoon even een handdoek erover.
  vrijdag 10 november 2017 @ 22:16:56 #152
85632 NijntjesUk
Nijntje is 'n uk..
pi_174990039
Moet ik nog wel even zeggen dat ik vaak met ov ga naar de dierenarts, dus dan ook n stukje moet lopen.
pi_174991115
quote:
0s.gif Op vrijdag 10 november 2017 19:25 schreef CherryLips het volgende:
Vraagje: ik moet de caafs vervoeren en het is koud buiten. Hoe doen jullie dat? Ik zie weer allemaal rampscenario's met snotneuzen enzo voor me.
Vroeger moest ik een anderhalf uur met het ov, want geen auto en ik moest per se naar die ene dierenarts :')

Anyway, ik gebruikte weleens een schoenendoos met een handdoek en hooi, of een reismandje met een dikke laag hooi en een hokgenoot.

Nu is het caafs in de auto inladen en klaar.
Blood runs through your veins, that's where our similarity ends.
  zondag 19 november 2017 @ 18:33:53 #154
85632 NijntjesUk
Nijntje is 'n uk..
pi_175176927
Gizmo heeft nu twee prikken gehad en krijgt a.s. vrijdag de laatste. Hoop dat het dan weer even klaar is met dierenartsbezoeken,de cavia-spaarrekening is bijna leeg. Al hoefde ik vorige week alleen maar de injectie à ¤6,30 te betalen, dus dat is fijn. :)
pi_175181146
Op naar een dierenartsvrije periode *O*

Ik heb hier de dames en heer even laten lopen. Oreo en Cloud heb ik apart van de anderen en ik dacht, kan geen kwaad om Orka er even bij te zetten.

Nou .. :{ continu jagen op elkaar :') dominante krengetjes
Blood runs through your veins, that's where our similarity ends.
pi_175181206
Mijn monsters hebben laatst even bij de oppas gelogeerd en ik kreeg te horen dat Ollie heel gemeen was tegen schaap. Nu was mij ook opgevallen dat hij haar vaker pikte als ze langs hem heen liep, maar niet dat hij haar echt achterop zat. En nu ze thuis zijn ook niet.
Maar over een maand mogen ze weer logeren :')
NARF
  maandag 20 november 2017 @ 21:55:11 #157
85632 NijntjesUk
Nijntje is 'n uk..
pi_175205429
Bovenop zitten is Lexie ook n ster in. Nu met kleine Gizmo wel n beetje zielig. :+

Bij Gizmo komen alweer haartjes terug. *O*
pi_175215281
Cavia's zijn zo leuk als ze loslopen O+

Lekker popcornen
Blood runs through your veins, that's where our similarity ends.
pi_175219552
Schaap floot gisteravond weer voor het eten O+ Ze was helemaal huppelig :D Ze heeft al sinds de zomer niet meer gefloten en nu begon ze van de week weer op totaal willekeurige momenten te fluiten. En gisteravond toen ik knisperde met een plastic zakje met spinazie O+ Had haar van het weekend op schoot en ze klom helemaal m'n nek in en begon heel raar tegen m'n oor op te rijden. Ik kon zelf dus niet zien wat ze deed, maar het was alsof ze haar kop achter m'n oorschelp wilde frotten en mijn hoofd daarbij in de weg zat, en ze zat maar tegen m'n oor te duwen. Ze is zes jaar oud :') Misschien een derde jeugd ofzo? Ik had nooit echt een band met haar omdat ze zo asperger was, maar nu ben ik verliefd O+
NARF
pi_175226376
Jaaaa helemaal blij, heb mijn eerste nestje rood witte coronetjes, zijn twee dames en een klein heertje geworden. allemaal mooie aftekening dus ben erg tevreden.

23659335_818673781652575_6641017686974305573_n.jpg?oh=340f21a1f373d16c989983419b3183c0&oe=5AA1AE97
pi_175226402
quote:
0s.gif Op dinsdag 21 november 2017 21:19 schreef Fem_LittleLady het volgende:
Jaaaa helemaal blij, heb mijn eerste nestje rood witte coronetjes, zijn twee dames en een klein heertje geworden. allemaal mooie aftekening dus ben erg tevreden.

[ afbeelding ]
Flieft O+.
“What do I wear in bed? Why, Chanel No. 5, of course”
pi_175226487
Wat een snoepie he, deze drie blijven ook, zij gaan verder mee in de lijn die ik wil.
pi_175226577
M'n favoriete ras en kleur O+
NARF
pi_175226750
Met de peruvians stop ik, die zijn nu gewoon met pensioen, hou me bezig met sheltie en coronet tessel en merino omdat je die met elkaar kan mixen om vollere vachten te krijgen.
  dinsdag 21 november 2017 @ 23:31:16 #165
85632 NijntjesUk
Nijntje is 'n uk..
pi_175230551
Wat n droppie!

Maar merino O+
pi_175268393
Ik heb de kooi dinsdagavond schoongemaakt en ruik ze nu al aan de andere kant van de kamer :X what the hell
NARF
  donderdag 23 november 2017 @ 23:08:30 #167
85632 NijntjesUk
Nijntje is 'n uk..
pi_175270229
Heeft er niet net iemand geplast? Is hier ook weleens en 10 min later ruik ik het dan niet meer. :s)
pi_175278096
quote:
0s.gif Op donderdag 23 november 2017 21:48 schreef CherryLips het volgende:
Ik heb de kooi dinsdagavond schoongemaakt en ruik ze nu al aan de andere kant van de kamer :X what the hell
Heb je ze bleekselderij gegeven ? :')
Blood runs through your veins, that's where our similarity ends.
pi_175278326
quote:
1s.gif Op vrijdag 24 november 2017 12:51 schreef 4EverBlackEyed het volgende:

[..]

Heb je ze bleekselderij gegeven ? :')
Mogen ze dat :') Ik durf ze niks nieuws te geven :') Gewoon dat hele ding erin gooien, steel en knol en al?

Ik vermoed dat het Schaap is, ze heeft donkere en beetje plakkerige keutels :{ Ze zijn niet zacht maar plakken aan elkaar als een rits worsten. Ze eet wel gewoon en haar kont is schoon, voor zover een caviakont schoon is.
NARF
pi_175278506
quote:
0s.gif Op vrijdag 24 november 2017 13:02 schreef CherryLips het volgende:

[..]

Mogen ze dat :') Ik durf ze niks nieuws
te geven :') Gewoon dat hele ding erin gooien, steel en knol en al?

Ik vermoed dat het Schaap is, ze heeft donkere en beetje plakkerige keutels :{ Ze zijn niet zacht maar plakken aan elkaar als een rits worsten. Ze eet wel gewoon en haar kont is schoon, voor zover een caviakont schoon is.
Ja! Ze vinden de blaadjes het lekkerste.

Bleekselderij is goed voor de blaas, omdat ze er veel van gaan plassen.
Blood runs through your veins, that's where our similarity ends.
pi_175278662
quote:
1s.gif Op vrijdag 24 november 2017 13:13 schreef 4EverBlackEyed het volgende:

[..]

Ja! Ze vinden de blaadjes het lekkerste.

Bleekselderij is goed voor de blaas, omdat ze er veel van gaan plassen.
Nog meer ;(
Ik zal het eens halen, alleen ik lust het zelf niet dus hopelijk lusten ze het.
NARF
pi_175280253
quote:
0s.gif Op vrijdag 24 november 2017 13:26 schreef CherryLips het volgende:

[..]

Nog meer ;(
Ik zal het eens halen, alleen ik lust het zelf niet dus hopelijk lusten ze het.
Tip: voer het nog voor ze een bakje brokken hebben gekregen

Dan gaat het wat makkelijker naar binnen

Nieuwe groenten zijn toch altijd spannend
Blood runs through your veins, that's where our similarity ends.
pi_175299351
Gisteren zijn hier twee black en tan baby's geboren, heb altijd meerdere dames tegelijk drachtig als de een wat krijgt kan ik de jongen altijd onder brengen bij een andere mama, of als een de jongen verliest de eenzame 'moeder' bij de anderen laten lopen om elkaar te helpen en te voorkomen dat ze somber worden.

Maar nu weer twee kleine dames, zij zullen hier blijven, ze hebben geen vouw oren of witte haren en mooie stompe koppie's.

23915836_820343331485620_4810281423099865641_n.jpg?oh=b892098dba0dbef6dab986792b6cf90a&oe=5A972F9C
  maandag 27 november 2017 @ 14:28:24 #174
158518 Sjechov
Medisch Commercieel Actief!
pi_175338278
quote:
0s.gif Op zaterdag 25 november 2017 14:37 schreef Fem_LittleLady het volgende:
Gisteren zijn hier twee black en tan baby's geboren, heb altijd meerdere dames tegelijk drachtig als de een wat krijgt kan ik de jongen altijd onder brengen bij een andere mama, of als een de jongen verliest de eenzame 'moeder' bij de anderen laten lopen om elkaar te helpen en te voorkomen dat ze somber worden.

Maar nu weer twee kleine dames, zij zullen hier blijven, ze hebben geen vouw oren of witte haren en mooie stompe koppie's.

[ afbeelding ]
Prachtige dame,
Hoe zien ze er volwassen uit?
Je hoeft de wereld niet te snappen, je hoeft er alleen maar je weg in te vinden
pi_175338754
quote:
1s.gif Op maandag 27 november 2017 14:28 schreef Sjechov het volgende:

[..]

Prachtige dame,
Hoe zien ze er volwassen uit?
Ik heb even een plaatje van internet gepakt, mijn beer is namelijk slachtoffer geworden van fanatiek kappertje spelen. }:|

Maar zo moeten ze eruit zien: 8058027_orig.jpg
pi_175339273
quote:
0s.gif Op zaterdag 25 november 2017 14:37 schreef Fem_LittleLady het volgende:
Gisteren zijn hier twee black en tan baby's geboren, heb altijd meerdere dames tegelijk drachtig als de een wat krijgt kan ik de jongen altijd onder brengen bij een andere mama, of als een de jongen verliest de eenzame 'moeder' bij de anderen laten lopen om elkaar te helpen en te voorkomen dat ze somber worden.

Maar nu weer twee kleine dames, zij zullen hier blijven, ze hebben geen vouw oren of witte haren en mooie stompe koppie's.

[ afbeelding ]
Omg Omg
Omg
O+
Ik wil een keer babycaafjes kroelen bij jou O+
NARF
pi_175339651
quote:
1s.gif Op maandag 27 november 2017 15:11 schreef CherryLips het volgende:

[..]

Omg Omg
Omg
O+
Ik wil een keer babycaafjes kroelen bij jou O+
Dat mag altijd
  maandag 27 november 2017 @ 15:30:52 #178
158518 Sjechov
Medisch Commercieel Actief!
pi_175339668
quote:
0s.gif Op maandag 27 november 2017 14:45 schreef Fem_LittleLady het volgende:

[..]

Ik heb even een plaatje van internet gepakt, mijn beer is namelijk slachtoffer geworden van fanatiek kappertje spelen. }:|

Maar zo moeten ze eruit zien: [ afbeelding ]
Echt langharig dus.
Wij hebben hier toch liever de kortharige. We hebben nu 2 langharige gehad, maar toch niet helemaal ons ding :)
Je hoeft de wereld niet te snappen, je hoeft er alleen maar je weg in te vinden
pi_175339747
quote:
0s.gif Op maandag 27 november 2017 15:30 schreef Sjechov het volgende:

[..]

Echt langharig dus.
Wij hebben hier toch liever de kortharige. We hebben nu 2 langharige gehad, maar toch niet helemaal ons ding :)
Je hebt ze ook kortharig, ik richt mij meer op langharig omdat ze een rustiger karakter hebben dan gladharig maar er zijn zeer zeker fokkers die Black en Tan gladharig fokken,
maar ook in verschillende kleuren zoals de Choco tan enz enz enz

000001673336_1.jpg
pi_175339835
quote:
0s.gif Op maandag 27 november 2017 15:30 schreef Sjechov het volgende:

[..]

Echt langharig dus.
Wij hebben hier toch liever de kortharige. We hebben nu 2 langharige gehad, maar toch niet helemaal ons ding :)
Ben het hier wel mee eens

Na peruufjes ga ik toch helemaal voor de borstels

Ik vond peruufjes ook meer angstig en minder tam, maar dat is mijn persoonlijke ervaring :P vind ze wel heel mooi!
Blood runs through your veins, that's where our similarity ends.
pi_175339873
quote:
0s.gif Op zaterdag 25 november 2017 14:37 schreef Fem_LittleLady het volgende:
Gisteren zijn hier twee black en tan baby's geboren, heb altijd meerdere dames tegelijk drachtig als de een wat krijgt kan ik de jongen altijd onder brengen bij een andere mama, of als een de jongen verliest de eenzame 'moeder' bij de anderen laten lopen om elkaar te helpen en te voorkomen dat ze somber worden.

Maar nu weer twee kleine dames, zij zullen hier blijven, ze hebben geen vouw oren of witte haren en mooie stompe koppie's.

[ afbeelding ]
Merkte jij trouwens dat de zeugjes die niet drachtig waren ook nieuwsgierig zijn naar de baby's en ze zelfs schoonmaakte ?
Blood runs through your veins, that's where our similarity ends.
pi_175340101
quote:
1s.gif Op maandag 27 november 2017 15:40 schreef 4EverBlackEyed het volgende:

[..]

Merkte jij trouwens dat de zeugjes die niet drachtig waren ook nieuwsgierig zijn naar de baby's en ze zelfs schoonmaakte ?
Ja heb hier een paar die direct ook gaan moederen en heb zelfs een baby snatcher er tussen, als zij met meerdere nesten loopt, pikt ze alle baby's in. zo lag ze ineens in een hoekje met 8 baby's terwijl er maar 2 echt van haar waren.
pi_175340159
quote:
0s.gif Op maandag 27 november 2017 15:52 schreef Fem_LittleLady het volgende:

[..]

Ja heb hier een paar die direct ook gaan moederen en heb zelfs een baby snatcher er tussen, als zij met meerdere nesten loopt, pikt ze alle baby's in. zo lag ze ineens in een hoekje met 8 baby's terwijl er maar 2 echt van haar waren.
Haha :D.

Zo'n leuk topic dit O+. Meer babyfoto's *O*.
“What do I wear in bed? Why, Chanel No. 5, of course”
pi_175341750
quote:
1s.gif Op maandag 27 november 2017 15:38 schreef 4EverBlackEyed het volgende:

[..]

Ben het hier wel mee eens

Na peruufjes ga ik toch helemaal voor de borstels

Ik vond peruufjes ook meer angstig en minder tam, maar dat is mijn persoonlijke ervaring :P vind ze wel heel mooi!
Mijn twee peruufjes waren/zijn tam :Y Ollie is de tamste caaf die ik ooit heb gehad, je kunt er alles mee doen. Of ie het leuk vindt, is een tweede, maar hij verzet zich nauwelijks. Ook niet toen hij bumblefoot had, toen kon ik dat pootje zo inpakken. Ik til hem zo op uit de kooi en je hoeft maar naar hem te wijzen of z'n motortje gaat af.
NARF
pi_175348579
We hebben hier 1 nieuwe bewoner erbij, deze kon er wel bij.

Het is dan wel geen cavia, maar wilde het toch even laten weten

24099611_821318821388071_51881652_n.jpg?oh=a64598a20d7ed0482052cd8f7663456d&oe=5A1F1546
pi_175352195
D'awwww O+ daar heb ik er nog een oudje van rondlopen, die zit nu in de bovenste verdieping van de caviaflat. Je kunt eens googelen op hamsterscaping, dat is echt tof.
NARF
pi_175352490
quote:
0s.gif Op maandag 27 november 2017 23:32 schreef CherryLips het volgende:
D'awwww O+ daar heb ik er nog een oudje van rondlopen, die zit nu in de bovenste verdieping van de caviaflat. Je kunt eens googelen op hamsterscaping, dat is echt tof.
Ja dat is het zeker :o! Zou op zo'n manier ook echt wel een hamster willen houden.
“What do I wear in bed? Why, Chanel No. 5, of course”
pi_175354759
Oohh dat is ook gaaf, maar eens kijken naar een grotere bak. Hamsters gaan dan toch niet erdoor als soort hooligans he. Cavia''s doen dat namelijk wel, alles moet stuk en opgegeten worden.
pi_175358406
Het zijn idd goede slopers. Bij de vraag of ik ze los laat lopen als ik niet thuis ben, is het antwoord ook: Ben je helemaal gek???

Gisteren was Luke onder de deken van mijn bed geschoten. Steek mijn hand eronder en hij lebbert heel mijn hand af. Daarna hem eronder uit gevist.

Hij zat eigenlijk tegen mijn baard aan te kroelen en in een keer tjoep, wastie weg.

Leuke foto's weer :D.
Ja nus hons pris ne dira sa raison
Adroitement, se dolantement non.
pi_175359021
quote:
0s.gif Op dinsdag 28 november 2017 08:17 schreef Fem_LittleLady het volgende:
Oohh dat is ook gaaf, maar eens kijken naar een grotere bak. Hamsters gaan dan toch niet erdoor als soort hooligans he. Cavia''s doen dat namelijk wel, alles moet stuk en opgegeten worden.
Verschilt per hamster. Ik had eens zo'n hangmatje met knispermateriaal erin, was de volgende dag al helemaal naar de klote. Ik heb nu een fleece matje en daar is wat aan geknabbeld, maar verder is hij nog heel. Hij pist er alleen in.
Maar die houten huisjes enzo zijn er zo'n beetje voor bedoeld om gesloopt te worden. En karton enzo vinden ze ook leuk. En ze maken nestjes en ze pakken pitjes aan met hun pootjes O+ Ik heb langer hamsters dan cavia's en had vooral in het begin moeite met die cavia's die alles aanpakken met hun bek en dan laten donderen. Dat doen hamsters wat handiger :D
NARF
pi_175359137
quote:
0s.gif Op dinsdag 28 november 2017 12:31 schreef CherryLips het volgende:

[..]

Verschilt per hamster. Ik had eens zo'n hangmatje met knispermateriaal erin, was de volgende dag al helemaal naar de klote. Ik heb nu een fleece matje en daar is wat aan geknabbeld, maar verder is hij nog heel. Hij pist er alleen in.
Maar die houten huisjes enzo zijn er zo'n beetje voor bedoeld om gesloopt te worden. En karton enzo vinden ze ook leuk. En ze maken nestjes en ze pakken pitjes aan met hun pootjes O+ Ik heb langer hamsters dan cavia's en had vooral in het begin moeite met die cavia's die alles aanpakken met hun bek en dan laten donderen. Dat doen hamsters wat handiger :D
Ik dacht gister heel leuk, ik gooi een toiletrolletje met nog 3 velletjes eraan bij de cavia's in, denk kunnen ze leuk mee spelen. Nou Lotje sloeg de andere cavia's ermee om het hoofd en Chrumpy was de toiletpapier maar aan het opeten, dus meteen maar weer afgepakt. Maar zal eens kijken als ik een grotere bak kan vinden, het ziet er wel erg leuk uit als hamster hok, beetje een hobbit landschapje.
pi_175359227
quote:
0s.gif Op dinsdag 28 november 2017 12:36 schreef Fem_LittleLady het volgende:

[..]

Ik dacht gister heel leuk, ik gooi een toiletrolletje met nog 3 velletjes eraan bij de cavia's in, denk kunnen ze leuk mee spelen. Nou Lotje sloeg de andere cavia's ermee om het hoofd en Chrumpy was de toiletpapier maar aan het opeten, dus meteen maar weer afgepakt. Maar zal eens kijken als ik een grotere bak kan vinden, het ziet er wel erg leuk uit als hamster hok, beetje een hobbit landschapje.
De Ikea heeft een vitrine die vaak wordt gebruikt, Detolf ofzo? Die is wel huge. En anders een ander aquarium of terrarium. Veel traliekooitjes zijn te klein, ze hebben verrassend veel ruimte nodig.
NARF
pi_175359474
quote:
0s.gif Op dinsdag 28 november 2017 12:41 schreef CherryLips het volgende:

[..]

De Ikea heeft een vitrine die vaak wordt gebruikt, Detolf ofzo? Die is wel huge. En anders een ander aquarium of terrarium. Veel traliekooitjes zijn te klein, ze hebben verrassend veel ruimte nodig.
Haha keek net op marktplaats, kan van de week een bak van 1m bij 40 bij 40 ophalen. heeft Hammie (heerlijk de creativiteit van mijn dochter) een grotere toko.
pi_175370019
quote:
0s.gif Op maandag 27 november 2017 15:52 schreef Fem_LittleLady het volgende:

[..]

Ja heb hier een paar die direct ook gaan moederen en heb zelfs een baby snatcher er tussen, als zij met meerdere nesten loopt, pikt ze alle baby's in. zo lag ze ineens in een hoekje met 8 baby's terwijl er maar 2 echt van haar waren.
_O-
Blood runs through your veins, that's where our similarity ends.
pi_175370063
quote:
0s.gif Op maandag 27 november 2017 17:06 schreef CherryLips het volgende:

[..]

Mijn twee peruufjes waren/zijn tam :Y Ollie is de tamste caaf die ik ooit heb gehad, je kunt er alles mee doen. Of ie het leuk vindt, is een tweede, maar hij verzet zich nauwelijks. Ook niet toen hij bumblefoot had, toen kon ik dat pootje zo inpakken. Ik til hem zo op uit de kooi en je hoeft maar naar hem te wijzen of z'n motortje gaat af.
Hmmm, nou Carmita was een opvangertje en die was voor de zoveelste keer in de opvang gedumpt. Ze was zelfs met de hand groot gebracht, maar echt zo bang als wat.. kon er bijna niets mee :')

Neuf was... Neuf... echt een heel raar beest, maar als je haar vast had, ging ze wel in je nek zitten om te knuffelen. Echter zodra je naar haar keek was dat al eng...
Blood runs through your veins, that's where our similarity ends.
pi_175372213
Flinke peterseliebosjes bij de AH deze week :o
Meestal krijg je zo'n pierig stekje maar dit was een flink struikje.
NARF
pi_175372435
De cavias krijgen hier sperzieboontjes die ik niet meer geschikt vind voor menselijke consumptie.

Lees: ik was ze helemaal vergeten.

:')
Blood runs through your veins, that's where our similarity ends.
pi_175378170
Ik denk dat ik binnenkort maar even richting Eva Stoffels moet met Oreo :{

Nog meer cavia's die mee moeten :')
Kan wel een taxibedrijfje opzetten
Blood runs through your veins, that's where our similarity ends.
pi_175378506
quote:
1s.gif Op woensdag 29 november 2017 11:15 schreef 4EverBlackEyed het volgende:
Ik denk dat ik binnenkort maar even richting Eva Stoffels moet met Oreo :{

Nog meer cavia's die mee moeten :')
Kan wel een taxibedrijfje opzetten
Even opgezocht, maar dat is net onder Turnhout. Flinke trip.
Ja nus hons pris ne dira sa raison
Adroitement, se dolantement non.
pi_175378666
Nou heb mijn meter bak voor de hamster gehaald, vanmiddag maar eens even door het bos struinen, die wilgenbruggen kan ik zelf ook wel maken. Ze zit nog in haar boerderij, ben gewoon jaloers op haar, die slaapt gewoon door terwijl ze met huis en al naar een nieuwe omgeving verhuisd.

Volgens mij heerst er wel iets onder de cavia's hoor weer heel veel die naar de dierenarts gaan of een dooie in het hok vinden. Heel sneu. Of dat het nou door het weer komt, ik weet het niet, maar het is wel ineens heel opvallend.
pi_175379527
quote:
0s.gif Op woensdag 29 november 2017 11:30 schreef steelhead het volgende:

[..]

Even opgezocht, maar dat is net onder Turnhout. Flinke trip.
Ik heb het ook al een aantal keren gereden, maar zij is ondertussen de enige die ik met m'n caafs vertrouw :@
NARF
pi_175380144
quote:
0s.gif Op woensdag 29 november 2017 12:13 schreef CherryLips het volgende:

[..]

Ik heb het ook al een aantal keren gereden, maar zij is ondertussen de enige die ik met m'n caafs vertrouw :@
Het ziet er ook erg gespecialiseerd uit, kan me het wel voorstellen.

Maar goed om te weten. De bus naar Turnhout stopt recht voor mijn deur.

Het enige wat ik me afvraag is of de cavia's niet hard gaan stressen.
Ja nus hons pris ne dira sa raison
Adroitement, se dolantement non.
pi_175380173
quote:
10s.gif Op woensdag 29 november 2017 12:36 schreef steelhead het volgende:

[..]

Het ziet er ook erg gespecialiseerd uit, kan me het wel voorstellen.

Maar goed om te weten. De bus naar Turnhout stopt recht voor mijn deur.

Het enige wat ik me afvraag is of de cavia's niet hard gaan stressen.
Maar die stressen ook als ze naar de dierenarts verderop in het dorp moeten :P Ik heb zelf een auto dus dan maakt 1 uur of 1 kwartier niet uit. Ze is ook goedkoper, trouwens.
NARF
pi_175380379
quote:
0s.gif Op woensdag 29 november 2017 12:37 schreef CherryLips het volgende:

[..]

Maar die stressen ook als ze naar de dierenarts verderop in het dorp moeten :P Ik heb zelf een auto dus dan maakt 1 uur of 1 kwartier niet uit. Ze is ook goedkoper, trouwens.
Zit wat in. Gaan moeten ze toch. Goedkoper is ook mooi meegenomen.

Op het moment ga ik vaak naar de dierenarts in Tilburg, waar de voormalige eigenares van de cavia opvang werkt. Daar tot nu toe altijd goed geholpen. Gelukkig al 3 jaar niet meer geweest. FF afkloppen.
Ja nus hons pris ne dira sa raison
Adroitement, se dolantement non.
pi_175382086
quote:
0s.gif Op woensdag 29 november 2017 11:30 schreef steelhead het volgende:

[..]

Even opgezocht, maar dat is net onder Turnhout. Flinke trip.
Klopt
Ik moet vanuit Den Haag komen

Maar goed, heb al 2x
eerder een cavia vanuit Oost Groningen gehaald
Blood runs through your veins, that's where our similarity ends.
pi_175383417
Oost Groningen, ook niet om de hoek. Ach moet er iets voor over hebben, daarna toch leuke vriendjes :).
Ja nus hons pris ne dira sa raison
Adroitement, se dolantement non.
pi_175399161
27xmelv.jpg

Even uitrusten na al dat harde werk. Spinazie, andijvie en paprika gehad.
De spinazie is nog over.

Beetje vage foto, maar moest op een afstandje de foto nemen met mijn mobiel.
Wou hem niet teveel storen.

De andere caaf ligt onder de brug.
Ja nus hons pris ne dira sa raison
Adroitement, se dolantement non.
pi_175399251
Spinazie die overblijft :o
NARF
pi_175399414
quote:
0s.gif Op donderdag 30 november 2017 10:56 schreef CherryLips het volgende:
Spinazie die overblijft :o
Ja was een beetje veel, maar dat is weg als ik thuis kom van werk. Dan gaat er weer een nieuwe lading groente in :D .
Ja nus hons pris ne dira sa raison
Adroitement, se dolantement non.
pi_175400040
quote:
0s.gif Op woensdag 29 november 2017 15:15 schreef steelhead het volgende:
Oost Groningen, ook niet om de hoek. Ach moet er iets voor over hebben, daarna toch leuke vriendjes :).
Klopt :P

Zij hebben er niet voor gekozen om huisdieren te zijn, dus hebben ze recht op de beste zorg
Blood runs through your veins, that's where our similarity ends.
pi_175422980
Weten jullie misschien waar je microflor kunt bestellen?
NARF
pi_175477107
quote:
0s.gif Op vrijdag 1 december 2017 12:52 schreef CherryLips het volgende:
Weten jullie misschien waar je microflor kunt bestellen?
Via bol.com ?
Blood runs through your veins, that's where our similarity ends.
pi_175478906
quote:
0s.gif Op woensdag 29 november 2017 12:13 schreef CherryLips het volgende:

[..]

Ik heb het ook al een aantal keren gereden, maar zij is ondertussen de enige die ik met m'n caafs vertrouw :@
Ik vind haar geweldig :D

Ik ben om :@
Blood runs through your veins, that's where our similarity ends.
pi_175478930
quote:
1s.gif Op zondag 3 december 2017 22:03 schreef 4EverBlackEyed het volgende:

[..]

Ik vind haar geweldig :D

Ik ben om :@
Ik ga morgen ook weer bellen denk ik, want het was Schaap die zo meurde vorige week :@ Kreeg eerst het advies om probiotica te geven, maar ze is nu ook een beetje lusteloos ondertussen :{
NARF
pi_175478977
quote:
0s.gif Op zondag 3 december 2017 22:04 schreef CherryLips het volgende:

[..]

Ik ga morgen ook weer bellen denk ik, want het was Schaap die zo meurde vorige week :@ Kreeg eerst het advies om probiotica te geven, maar ze is nu ook een beetje lusteloos ondertussen :{
Meurende caafjes ;(
Blood runs through your veins, that's where our similarity ends.
pi_175479002
Ik heb serieus nog nooit zo’n rare cavia als Orka gehad, ze vindt de antibiotica lekker 8)7
Blood runs through your veins, that's where our similarity ends.
pi_175479012
quote:
1s.gif Op zondag 3 december 2017 22:06 schreef 4EverBlackEyed het volgende:
Ik heb serieus nog nooit zo’n rare cavia als Orka gehad, ze vindt de antibiotica lekker 8)7
is dat beest wel goed :P
boeie, als je Oscarpunt bent, dan verdien je het -- JaneDoe
Twitter: @BuikschuiverNL
Xbox Live: Buikschuiver
Oscar, jij mag mijn landgoed als ik kom te overlijden. - Monkyyy
pi_175479022
quote:
1s.gif Op zondag 3 december 2017 22:05 schreef 4EverBlackEyed het volgende:

[..]

Meurende caafjes ;(
Ze had op een gegeven moment een ranzige prop op de kont, afscheiding en weet ik het. Dat is nu minder, maar haar achterste is nog steeds dik en niet-fris. Hoop niet dat het een abces is. Hopelijk zie ik spoken.

(en ik ga een weekendje weg, jeej, natuurlijk)
NARF
pi_175479060
quote:
1s.gif Op zondag 3 december 2017 22:05 schreef 4EverBlackEyed het volgende:

[..]

Meurende caafjes ;(
quote:
0s.gif Op zondag 3 december 2017 22:07 schreef CherryLips het volgende:

[..]

Ze had op een gegeven moment een ranzige prop op de kont, afscheiding en weet ik het. Dat is nu minder, maar haar achterste is nog steeds dik en niet-fris. Hoop niet dat het een abces is. Hopelijk zie ik spoken.

(en ik ga een weekendje weg, jeej, natuurlijk)
ow dat is zo vies bij beertjes.

Dan zet ik een knijper op mijn neus, shotglaasje olijfolie op tafel, wat schone wattenstaafjes en keukenpapier voor het grijpen en dan met een wattenstaafje roeren in hun anaalzak.

zo goor
boeie, als je Oscarpunt bent, dan verdien je het -- JaneDoe
Twitter: @BuikschuiverNL
Xbox Live: Buikschuiver
Oscar, jij mag mijn landgoed als ik kom te overlijden. - Monkyyy
pi_175479078
quote:
4s.gif Op zondag 3 december 2017 22:07 schreef Oscar. het volgende:

[..]

is dat beest wel goed :P
Nee, ze eet ALLES :')
Blood runs through your veins, that's where our similarity ends.
pi_175479095
quote:
4s.gif Op zondag 3 december 2017 22:09 schreef Oscar. het volgende:

[..]


[..]

ow dat is zo vies bij beertjes.

Dan zet ik een knijper op mijn neus, shotglaasje olijfolie op tafel, wat schone wattenstaafjes en keukenpapier voor het grijpen en dan met een wattenstaafje roeren in hun anaalzak.

zo goor
Is dat standaard bij beertjes?
Dit klinkt niet echt lekker :')

Yoshi is mijn 2e beertje :@
Blood runs through your veins, that's where our similarity ends.
pi_175479109
quote:
1s.gif Op zondag 3 december 2017 22:11 schreef 4EverBlackEyed het volgende:

[..]

Is dat standaard bij beertjes?
Dit klinkt niet echt lekker :')

Yoshi is mijn 2e beertje :@
Beertjes hebben meer anaalzakproblemen dan vrouwtjes, heb ik ooit gehoord.

Maar hangt ook een beetje van de leeftijd af, merk ik zelf
boeie, als je Oscarpunt bent, dan verdien je het -- JaneDoe
Twitter: @BuikschuiverNL
Xbox Live: Buikschuiver
Oscar, jij mag mijn landgoed als ik kom te overlijden. - Monkyyy
pi_175479123
quote:
4s.gif Op zondag 3 december 2017 22:12 schreef Oscar. het volgende:

[..]

Beertjes hebben meer anaalzakproblemen dan vrouwtjes, heb ik ooit gehoord.

Maar hangt ook een beetje van de leeftijd af, merk ik zelf
Yoshi wordt 29 december 1 jaar :@
Blood runs through your veins, that's where our similarity ends.
pi_175479125
quote:
4s.gif Op zondag 3 december 2017 22:09 schreef Oscar. het volgende:

[..]

[..]

ow dat is zo vies bij beertjes.

Dan zet ik een knijper op mijn neus, shotglaasje olijfolie op tafel, wat schone wattenstaafjes en keukenpapier voor het grijpen en dan met een wattenstaafje roeren in hun anaalzak.

zo goor
Schaap is een zeugje. Dat is een beetje het probleem :')
NARF
pi_175479145
quote:
0s.gif Op zondag 3 december 2017 22:13 schreef CherryLips het volgende:

[..]

Schaap is een zeugje. Dat is een beetje het probleem :')
ik heb al meer dan 10 jaar geen vrouwtjes gehad, dus het verschil ken ik niet meer :@
boeie, als je Oscarpunt bent, dan verdien je het -- JaneDoe
Twitter: @BuikschuiverNL
Xbox Live: Buikschuiver
Oscar, jij mag mijn landgoed als ik kom te overlijden. - Monkyyy
pi_175479212
quote:
0s.gif Op zondag 3 december 2017 22:07 schreef CherryLips het volgende:

[..]

Ze had op een gegeven moment een ranzige prop op de kont, afscheiding en weet ik het. Dat is nu minder, maar haar achterste is nog steeds dik en niet-fris. Hoop niet dat het een abces is. Hopelijk zie ik spoken.

(en ik ga een weekendje weg, jeej, natuurlijk)
Anders weer een retourtje richting Retie?

Qua kosten valt zij heel erg mee btw
Blood runs through your veins, that's where our similarity ends.
pi_175479620
quote:
1s.gif Op zondag 3 december 2017 22:16 schreef 4EverBlackEyed het volgende:

[..]

Anders weer een retourtje richting Retie?

Qua kosten valt zij heel erg mee btw
Ja, was ik van plan, had vrijdag al contact met haar.
NARF
pi_175480226
Niet alle beertjes hebben dat. En sommige meer dan andere.

Mijn mannen hebben het (nog) niet en die zijn nu toch al 3 jaar oud.

Maar er ook een gehad op dezelfde leeftijd. Dat was regelmatig schoon maken. Tering wat stonk dat, zeg.
Ja nus hons pris ne dira sa raison
Adroitement, se dolantement non.
pi_175480252
quote:
0s.gif Op zondag 3 december 2017 22:37 schreef CherryLips het volgende:

[..]

Ja, was ik van plan, had vrijdag al contact met haar.
Sterkte iig. Hoop niet dat het iets te ernstig is. En dat de geur snel weg is.
Ja nus hons pris ne dira sa raison
Adroitement, se dolantement non.
pi_175480279
quote:
0s.gif Op zondag 3 december 2017 23:03 schreef steelhead het volgende:
Niet alle beertjes hebben dat. En sommige meer dan andere.

Mijn mannen hebben het (nog) niet en die zijn nu toch al 3 jaar oud.

Maar er ook een gehad op dezelfde leeftijd. Dat was regelmatig schoon maken. Tering wat stonk dat, zeg.
Fingers crossed dat Yoshi dit niet ontwikkeld
Blood runs through your veins, that's where our similarity ends.
pi_175480290
quote:
0s.gif Op zondag 3 december 2017 22:37 schreef CherryLips het volgende:

[..]

Ja, was ik van plan, had vrijdag al contact met haar.
Als je caafje lusteloos blijft ...
Blood runs through your veins, that's where our similarity ends.
pi_175483742
Mevrouw zat net aan het hooi, witlof en wortel. En de vitaminepil ging er ook goed in.
Ik snap haar niet ;(
NARF
pi_175486126
Eet ze wel brokjes?
Blood runs through your veins, that's where our similarity ends.
pi_175486133
Mevrouw Orka stond vanochtend al klaar om haar antibiotica in ontvangst te nemen.
Wtf :') :D
Blood runs through your veins, that's where our similarity ends.
pi_175486144
quote:
0s.gif Op maandag 4 december 2017 11:39 schreef 4EverBlackEyed het volgende:
Eet ze wel brokjes?
Dat weet ik niet, dat heb ik haar al even niet zien doen eigenlijk.
NARF
pi_175486230
quote:
0s.gif Op maandag 4 december 2017 11:40 schreef CherryLips het volgende:

[..]

Dat weet ik niet, dat heb ik haar al even niet zien doen eigenlijk.
Ze is niet afgevallen?
Blood runs through your veins, that's where our similarity ends.
pi_175486575
quote:
0s.gif Op maandag 4 december 2017 11:44 schreef 4EverBlackEyed het volgende:

[..]

Ze is niet afgevallen?
Je voelt wel alles zitten ja :{ Het is lastig te zien bij d'r met al dat haar, cysten en dat ene gezwel. Maar als ik haar brokjes voorhoud, dan pakt ze ze wel aan.
NARF
pi_175487535
quote:
1s.gif Op zondag 3 december 2017 23:06 schreef 4EverBlackEyed het volgende:

[..]

Fingers crossed dat Yoshi dit niet ontwikkeld
Hahaha, goed afkloppen idd.

Ik had altijd het idee dat hij de andere caafs inlichtte erover. Kijk eens wat ik mijn mens kan laten doen. _O-
Ja nus hons pris ne dira sa raison
Adroitement, se dolantement non.
pi_175487567
quote:
0s.gif Op maandag 4 december 2017 09:03 schreef CherryLips het volgende:
Mevrouw zat net aan het hooi, witlof en wortel. En de vitaminepil ging er ook goed in.
Ik snap haar niet ;(
Cavia's snappen, dat jaren geleden al opgegeven :D.

Maar ze eet dus wel goed, alleen brokjes is onzeker?
Ja nus hons pris ne dira sa raison
Adroitement, se dolantement non.
pi_175487861
quote:
0s.gif Op maandag 4 december 2017 12:55 schreef steelhead het volgende:

[..]

Cavia's snappen, dat jaren geleden al opgegeven :D.

Maar ze eet dus wel goed, alleen brokjes is onzeker?
Nou ja, ik moet het voor haar neerleggen, ze komt niet haar wilgenbrug uit. Ze zit ook niet in elkaar, oogjes staan goed, keutels zijn prima, geen rode plas op de handdoek. Je zou bijna denken dat ze last heeft met lopen ofzo. Ze zit voor in de wilgenbrug een beetje alles in de gaten te houden.
NARF
pi_175489767
quote:
0s.gif Op maandag 4 december 2017 12:00 schreef CherryLips het volgende:

[..]

Je voelt wel alles zitten ja :{ Het is lastig te zien bij d'r met al dat haar, cysten en dat ene gezwel. Maar als ik haar brokjes voorhoud, dan pakt ze ze wel aan.
Heb ik met Oreo ook dat ik alles voel zitten, maar de dierenarts zei niet dat ze te mager was en er was niets mis met haar kiesjes. Ze krijgt nu iets tegen de misselijkheid, dus ik hoop dat ze nu gewoon een beetje aan gaat komen.

Oreo neemt heel wisselend haar vitamine C pilletje :{
Blood runs through your veins, that's where our similarity ends.
pi_175489775
quote:
0s.gif Op maandag 4 december 2017 12:52 schreef steelhead het volgende:

[..]

Hahaha, goed afkloppen idd.

Ik had altijd het idee dat hij de andere caafs inlichtte erover. Kijk eens wat ik mijn mens kan laten doen. _O-
_O-
Blood runs through your veins, that's where our similarity ends.
pi_175504402
Gisterenavond het potje met antibiotica laten vallen :') :|W
Blood runs through your veins, that's where our similarity ends.
pi_175504426
Schaap vrat vanmorgen zowat m'n vingers op toen ik haar haar vitamine c gaf. En ze begon ook meteen aan de witlof.
Ik snap 'r niet.
NARF
pi_175504448
quote:
0s.gif Op dinsdag 5 december 2017 10:34 schreef 4EverBlackEyed het volgende:
Gisterenavond het potje met antibiotica laten vallen :') :|W
*O*
Moet je nu naar België voor een nieuwe? Misschien stuurt ze het wel op, ik ben een keer vergeten de antibiotica überhaupt mee te nemen :')
NARF
pi_175504520
quote:
0s.gif Op dinsdag 5 december 2017 10:36 schreef CherryLips het volgende:

[..]

*O*
Moet je nu naar België voor een nieuwe? Misschien stuurt ze het wel op, ik ben een keer vergeten de antibiotica überhaupt mee te nemen :')
Ja doei, ik heb het gewoon weer van de grond in het potje gedaan :')
Blood runs through your veins, that's where our similarity ends.
pi_175504528
quote:
0s.gif Op dinsdag 5 december 2017 10:35 schreef CherryLips het volgende:
Schaap vrat vanmorgen zowat m'n vingers op toen ik haar haar vitamine c gaf. En ze begon ook meteen aan de witlof.
Ik snap 'r niet.
Haar mest is wel goed ? :D
Blood runs through your veins, that's where our similarity ends.
pi_175504558
quote:
0s.gif Op dinsdag 5 december 2017 10:40 schreef 4EverBlackEyed het volgende:

[..]

Haar mest is wel goed ? :D
Ja, soms zit er een klein beetje slijm bij maar dat was juist het probleem waarmee het begon :P Dat is al minder, want haar hele kont zat eerst onder. Ze krijgt sinds dit weekend elke dag probiotica.
NARF
pi_175504559
quote:
0s.gif Op dinsdag 5 december 2017 10:40 schreef 4EverBlackEyed het volgende:

[..]

Ja doei, ik heb het gewoon weer van de grond in het potje gedaan :')
Vloeibare antibiotica? :o
NARF
pi_175504581
quote:
0s.gif Op dinsdag 5 december 2017 10:41 schreef CherryLips het volgende:

[..]

Ja, soms zit er een klein beetje slijm bij maar dat was juist het probleem waarmee het begon :P Dat is al minder, want haar hele kont zat eerst onder. Ze krijgt sinds dit weekend elke dag probiotica.
;(
Blood runs through your veins, that's where our similarity ends.
pi_175504592
quote:
0s.gif Op dinsdag 5 december 2017 10:42 schreef CherryLips het volgende:

[..]

Vloeibare antibiotica? :o
Ja, van dat witte slijmerige spul wat naar van die banaantjes ruikt (snoepgoed) :r
Maar Orka vindt het overheerlijk en trekt bijna het spuitje uit mijn handen
Blood runs through your veins, that's where our similarity ends.
pi_175504594
quote:
0s.gif Op dinsdag 5 december 2017 10:42 schreef 4EverBlackEyed het volgende:

[..]

;(
Ik heb 'r gewoon twee keer per dag met de poeperd onder de lauwe kraan gehouden. Vrienden maken.
NARF
pi_175504600
quote:
0s.gif Op dinsdag 5 december 2017 10:43 schreef CherryLips het volgende:

[..]

Ik heb 'r gewoon twee keer per dag met de poeperd onder de lauwe kraan gehouden. Vrienden maken.
Je snapt wel dat dit in haar dagboek komt he ?
Blood runs through your veins, that's where our similarity ends.
pi_175504606
quote:
0s.gif Op dinsdag 5 december 2017 10:43 schreef 4EverBlackEyed het volgende:

[..]

Ja, van dat witte slijmerige spul wat naar van die banaantjes ruikt (snoepgoed) :r
Maar Orka vindt het overheerlijk en trekt bijna het spuitje uit mijn handen
O ja, dat vonden ze bij mij ook lekker. Ik hoefde Pieter niet eens uit de kooi te halen, ik ging er gewoon naast zitten of staan. Maar ik zat een keer niet echt op te letten en toen had Otje Pieter opzij gebeukt en hing zij ineens aan het spuitje :')
NARF
pi_175504613
quote:
10s.gif Op dinsdag 5 december 2017 10:43 schreef 4EverBlackEyed het volgende:

[..]

Je snapt wel dat dit in haar dagboek komt he ?
Misschien kwam ze daarom haar huisje niet uit :')
NARF
pi_175504643
quote:
0s.gif Op dinsdag 5 december 2017 10:44 schreef CherryLips het volgende:

[..]

O ja, dat vonden ze bij mij ook lekker. Ik hoefde Pieter niet eens uit de kooi te halen, ik ging er gewoon naast zitten of staan. Maar ik zat een keer niet echt op te letten en toen had Otje Pieter opzij gebeukt en hing zij ineens aan het spuitje :')
Rare beestjes :D
Blood runs through your veins, that's where our similarity ends.
pi_175504648
quote:
0s.gif Op dinsdag 5 december 2017 10:44 schreef CherryLips het volgende:

[..]

Misschien kwam ze daarom haar huisje niet uit :')
"Als ik naar buiten ga, dan moet ik in bad.. "
Blood runs through your veins, that's where our similarity ends.
pi_175504651
/ Cavialogica
Blood runs through your veins, that's where our similarity ends.
pi_175504728
quote:
0s.gif Op dinsdag 5 december 2017 10:46 schreef 4EverBlackEyed het volgende:

[..]

"Als ik naar buiten ga, dan moet ik in bad.. "
Ze haatte me sowieso al, dus onze band wordt niet bepaald sterker. Al wil ik haar nog wel knuffelen enzo.
NARF
pi_175504730
Als ze nou denken 'Als ik normaal doe dan laat ze me met rust'.
NARF
pi_175504975
quote:
0s.gif Op dinsdag 5 december 2017 10:51 schreef CherryLips het volgende:
Als ze nou denken 'Als ik normaal doe dan laat ze me met rust'.
Cavia's en normaal doen :')
Blood runs through your veins, that's where our similarity ends.
pi_175505915
quote:
0s.gif Op dinsdag 5 december 2017 10:43 schreef 4EverBlackEyed het volgende:

[..]

Ja, van dat witte slijmerige spul wat naar van die banaantjes ruikt (snoepgoed) :r
Maar Orka vindt het overheerlijk en trekt bijna het spuitje uit mijn handen
Die snoep banaantjes zijn wel lekker :D .

Must... not... get... from super market. Must... not... eat... :{
Ja nus hons pris ne dira sa raison
Adroitement, se dolantement non.
pi_175505927
quote:
0s.gif Op dinsdag 5 december 2017 10:43 schreef CherryLips het volgende:

[..]

Ik heb 'r gewoon twee keer per dag met de poeperd onder de lauwe kraan gehouden. Vrienden maken.
_O-
Ja nus hons pris ne dira sa raison
Adroitement, se dolantement non.
pi_175505937
quote:
0s.gif Op dinsdag 5 december 2017 11:09 schreef 4EverBlackEyed het volgende:

[..]

Cavia's en normaal doen :')
Dat gaat het niet worden nee :P .
Ja nus hons pris ne dira sa raison
Adroitement, se dolantement non.
pi_175507655
quote:
0s.gif Op dinsdag 5 december 2017 12:03 schreef steelhead het volgende:

[..]

Die snoep banaantjes zijn wel lekker :D .

Must... not... get... from super market. Must... not... eat... :{
Jawel, maar het ruikt best vies :P
Blood runs through your veins, that's where our similarity ends.
pi_175571802
quote:
0s.gif Op dinsdag 5 december 2017 10:46 schreef 4EverBlackEyed het volgende:
/ Cavialogica
Study Cavialogie :D
Ja nus hons pris ne dira sa raison
Adroitement, se dolantement non.
pi_175573186
Weet je nog dat Schaap cysten en een snelgroeiende tumor had?
Ja die zijn dus verdwenen. Ze heeft nog een kleine bult en verder is het gewoon een hoop haar met een hele grote kop. Dierenarts had ook zoiets van wtf, sinds wanneer is dit? Ik wist zelf ook niet zo waar de cyste begon en de tumor eindigde, maar sinds een week of drie is die dikke pens weg en is ze heel actief.
Wondercaaf O+
Alleen jammer dat ze zeer waarschijnlijk een darminfectie heeft dus nu zit ze aan de AB.
NARF
pi_175586980
Dat is wonderbaarlijk idd. Flinke caaf dus :D. Nou de darm problemen nog. Komt het helemaal goed :).
Ja nus hons pris ne dira sa raison
Adroitement, se dolantement non.
pi_175587439
Net de AB gegeven maar die is heel vies denk ik, want ze keek me toch raar :X
NARF
pi_175588923
quote:
0s.gif Op vrijdag 8 december 2017 22:26 schreef CherryLips het volgende:
Net de AB gegeven maar die is heel vies denk ik, want ze keek me toch raar :X
Arme Schaap. Gewoon iets lekkers erachteraan geven.

Meeste medicatie is wel vies.
Ja nus hons pris ne dira sa raison
Adroitement, se dolantement non.
pi_175593663
Ze hadden maisblad bij de dierenwinkel *O* dat vinden ze zo lekker. Denk dat ik van de week een nieuw zakje moet halen. Ze hebben nu ook allerlei andere kruiden, zoals paardenbloem, peterselie en weegbree. Wel duurder dan bij dierenkruiden en dieza, maar ik heb maar twee cavia's dus die verzendkosten zijn dan nog best hoog. En maisblad is al een tijdje niet te krijgen daar. Dus daar zit schaap nu van te smullen O+ lekkere vezeltjes, goed voor de tanden en darmen.
NARF
pi_175607066
Oreo wordt dikker *O*

* Gaat weer verder met feeden
Blood runs through your veins, that's where our similarity ends.
pi_175609300
Hahahahaha nouja feeden bij cavia's is niet erg gelukkig :D.
Ja nus hons pris ne dira sa raison
Adroitement, se dolantement non.
pi_175637130
Het is hier helemaal mis met schaap. Ik heb de hele nacht geen oog dicht gedaan, maar dwangvoeren heeft toch geen zin. Ik krijg het er niet in en ik vind het zo zielig.
Klotezooi.
Zit weer te janken.
En kan nu zo ook niet mee met het verjaardagsweekend van m'n moeder. Twee jaar geleden zat ik met zieke Pieter (ook caaf) en was het verjaardagsweekend van m'n vader verpest.
En nu dus weer.
Aan de ene kant kan ik schaap wel de nek omdraaien :@ aan de andere kant ben ik zo gefrustreerd en sta ik op het punt om beide cavia's af te staan. Ik kan er blijkbaar niet voor zorgen.
NARF
pi_175638138
quote:
0s.gif Op maandag 11 december 2017 06:44 schreef CherryLips het volgende:
Het is hier helemaal mis met schaap. Ik heb de hele nacht geen oog dicht gedaan, maar dwangvoeren heeft toch geen zin. Ik krijg het er niet in en ik vind het zo zielig.
Klotezooi.
Zit weer te janken.
En kan nu zo ook niet mee met het verjaardagsweekend van m'n moeder. Twee jaar geleden zat ik met zieke Pieter (ook caaf) en was het verjaardagsweekend van m'n vader verpest.
En nu dus weer.
Aan de ene kant kan ik schaap wel de nek omdraaien :@ aan de andere kant ben ik zo gefrustreerd en sta ik op het punt om beide cavia's af te staan. Ik kan er blijkbaar niet voor zorgen.
Dat is erg klote. Kan me je verdriet en frustratie goed voorstellen.

Maar als ik het hier zo lees zorg je er ontzettend goed voor. Je gaat zelfs helemaal naar België voor je cavia's. De meeste mensen laten ze gewoon gaan als ze ziek zijn, die gaan überhaupt niet naar een dierenarts.

Daarnaast zijn het kleine dieren, waar het ineens snel mee kan gaan. Hoe oud zijn je caafs?

Het blijft soms moeilijk. Iig heel veel sterkte en ik hoop dat het goed komt.
Ja nus hons pris ne dira sa raison
Adroitement, se dolantement non.
pi_175638177
Schaap is ruim zes. Ik moet zsm terug zodat de poep kan worden gecontroleerd en ze andere ab kan krijgen. Maar ja, het weer zit niet mee. Maar het weekendje weg is al verpest.
Is toch sneu dat als ik later terugkijk op de weekendjes weg met m'n ouders, ik alleen maar aan zieke cavia's denk waar de hele dag op is afgestemd.
NARF
pi_175639930
In zulke gevallen werkt dit weer idd niet mee nee :{ .

De timing is niet handig nee. Maar je ouders kennen je ook erg goed en zullen het vast wel begrijpen hoeveel je om die beestje geeft.
Ja nus hons pris ne dira sa raison
Adroitement, se dolantement non.
  dinsdag 12 december 2017 @ 20:53:58 #278
85632 NijntjesUk
Nijntje is 'n uk..
pi_175679796
Dat dus en de beestjes doen t ook niet expres. Ik herken de frustratie wel een beetje.

Bij Lexie is weer een tand afgebroken. :{ Ze heeft er geen last van gelukkig.

Gizmo groeit als kool. O+
Ze liet me afgelopen weekend wel ontzettend schrikken. Ze lag samen met Lexie tussen een handdoek (standaard na t volvreten :s) ), en ineens zie ik dat ze op dr rug ligt (dr kont en achterpootjes staken er tussenuit). :{w
En stilliggen ook nog, minstens twee minuten. :{
Wilde een foto maken (toen ik zag dat ze nog bewoog), maar uiteraard draaide ze zich toen om. Kheb dat nooit eerder gezien bij n cavia.
pi_175680995
Ik ook niet :D
Maar wel een teken van dat ze volledig ontspannen was ?

Hier lag Yoshi met gestrekte achterpootjes in het mandje, dat zag er ook raar uit.
Blood runs through your veins, that's where our similarity ends.
  dinsdag 12 december 2017 @ 21:59:47 #280
85632 NijntjesUk
Nijntje is 'n uk..
pi_175682040
Ja, ze was compleet relaxed. _O-

Ze lag nu net ook weer zo raar.

2h691fq.jpg
pi_175687157
quote:
0s.gif Op dinsdag 12 december 2017 21:59 schreef NijntjesUk het volgende:
Ja, ze was compleet relaxed. _O-

Ze lag nu net ook weer zo raar.

[ afbeelding ]
Zo van die heerlijke knuffel konten.

Ook wel apart dat ze op haar rug ligt. Maar als het lekker ligt, waarom niet. :)
Ja nus hons pris ne dira sa raison
Adroitement, se dolantement non.
pi_175725650
Sommige cavia's werpen zich op hun zij, half op hun rug als je ze aait.. Doen caafjes bij jullie dit ook?
Blood runs through your veins, that's where our similarity ends.
pi_175726760
Nee ik heb wel cavia's die heel driftig worden als je ze borstelt, krijg je een schop of bijten ze in de trui en doen ze raar
pi_175726938
Ja dat bijten doet alleen Marshmellow, maar zij bijt niet in haar voederdispenser (ik dus), maar altijd in de handdoek of zo.

Doen ze dit uit ongemak of omdat het kriebelt?
Blood runs through your veins, that's where our similarity ends.
  donderdag 14 december 2017 @ 20:56:32 #285
85632 NijntjesUk
Nijntje is 'n uk..
pi_175727099
quote:
0s.gif Op donderdag 14 december 2017 20:09 schreef 4EverBlackEyed het volgende:
Sommige cavia's werpen zich op hun zij, half op hun rug als je ze aait.. Doen caafjes bij jullie dit ook?
Sommigen. Oekie ging altijd schoppen als ik op haar "jeuk"plek aaide (zo noemde ik dat altijd). Leek wel alsof dat kriebelde en ze me zo wilde afschudden. :')
pi_175728157
quote:
1s.gif Op donderdag 14 december 2017 20:56 schreef NijntjesUk het volgende:

[..]

Sommigen. Oekie ging altijd schoppen als ik op haar "jeuk"plek aaide (zo noemde ik dat altijd). Leek wel alsof dat kriebelde en ze me zo wilde afschudden. :')
Otje had dat ook. Ik noemde dat "het spiertje". De hond had het ook, precies dezelfde plek.
NARF
pi_175728345
quote:
1s.gif Op donderdag 14 december 2017 20:56 schreef NijntjesUk het volgende:

[..]

Sommigen. Oekie ging altijd schoppen als ik op haar "jeuk"plek aaide (zo noemde ik dat altijd). Leek wel alsof dat kriebelde en ze me zo wilde afschudden. :')
Schoppende caafjes :') Het zijn soms net paarden, trappen van achteren en bijten van voren
Blood runs through your veins, that's where our similarity ends.
  donderdag 14 december 2017 @ 21:50:37 #288
85632 NijntjesUk
Nijntje is 'n uk..
pi_175729165
En continu kauwen :')
pi_175736793
Betonmolentjes
Blood runs through your veins, that's where our similarity ends.
  vrijdag 15 december 2017 @ 11:00:45 #290
319685 Mubassie
Hallo kindertjes
pi_175737543
Nou hier is het niet zo best.

Heb denk ik een virus gehad, bijna alles is overleden in een tijdsbestek van 3 weken.
Het gekke is, ik kon niets van ziekte oid zien.

Ik ben wel overgestapt op ander voer, geleidelijk overgegaan dus lijkt me niet dat ze hier aan bezwijken?

Heb de hokken helemaal ontsmet en laat de winter even voor wat het is. Kijk in het voorjaar wel verder..

Heb er nog 3 van over :'(
pi_175739391
O jemig wat erg ;( sterkte :*
NARF
pi_175752322
quote:
1s.gif Op vrijdag 15 december 2017 11:00 schreef Mubassie het volgende:
Nou hier is het niet zo best.

Heb denk ik een virus gehad, bijna alles is overleden in een tijdsbestek van 3 weken.
Het gekke is, ik kon niets van ziekte oid zien.

Ik ben wel overgestapt op ander voer, geleidelijk overgegaan dus lijkt me niet dat ze hier aan bezwijken?

Heb de hokken helemaal ontsmet en laat de winter even voor wat het is. Kijk in het voorjaar wel verder..

Heb er nog 3 van over :'(
Dat is erg naar. Hoeveel zijn er overleden? Heel veel sterkte. Hoop dat het goed blijft met de 3 andere.
Ja nus hons pris ne dira sa raison
Adroitement, se dolantement non.
pi_175752666
Och jee dat is wel heel snel, hoor trouwens wel meer mensen erover, ik mag hopen dat het hier over slaat, heb momenteel nog twee hoog zwanger lopen
  vrijdag 15 december 2017 @ 22:32:19 #294
85632 NijntjesUk
Nijntje is 'n uk..
pi_175752780
Wat sneu, Mubassie.
pi_175770750
quote:
1s.gif Op vrijdag 15 december 2017 11:00 schreef Mubassie het volgende:
Nou hier is het niet zo best.

Heb denk ik een virus gehad, bijna alles is overleden in een tijdsbestek van 3 weken.
Het gekke is, ik kon niets van ziekte oid zien.

Ik ben wel overgestapt op ander voer, geleidelijk overgegaan dus lijkt me niet dat ze hier aan bezwijken?

Heb de hokken helemaal ontsmet en laat de winter even voor wat het is. Kijk in het voorjaar wel verder..

Heb er nog 3 van over :'(
Dat is schrikken.

Wijziging van voer lijkt mij niet de oorzaak, ik verander hier soms ook van voer, zonder overgang. Niks aan de hand.

Is de papa van de beestenbende hier ook overleden ? ;(
Blood runs through your veins, that's where our similarity ends.
  zaterdag 16 december 2017 @ 22:09:15 #296
319685 Mubassie
Hallo kindertjes
pi_175771949
quote:
1s.gif Op zaterdag 16 december 2017 21:27 schreef 4EverBlackEyed het volgende:

[..]

Dat is schrikken.

Wijziging van voer lijkt mij niet de oorzaak, ik verander hier soms ook van voer, zonder overgang. Niks aan de hand.

Is de papa van de beestenbende hier ook overleden ? ;(
Nee dat is 1 van de overlevenden. Ouwe taaie.

Helaas zijn er 11(!) overleden
pi_175773993
Tering! :o
NARF
pi_175777634
quote:
1s.gif Op zaterdag 16 december 2017 22:09 schreef Mubassie het volgende:

[..]

Nee dat is 1 van de overlevenden. Ouwe taaie.

Helaas zijn er 11(!) overleden
Sterke genen

Wow, 11 caafjes ;(
Blood runs through your veins, that's where our similarity ends.
  zondag 17 december 2017 @ 20:29:33 #299
85632 NijntjesUk
Nijntje is 'n uk..
pi_175793992
Ik check iedere dag Lexie's tandjes nu weer en die ene is alweer bijna volledig aangegroeid. Verbazingwekkend snel vind ik dat altijd.
pi_175805931
11 caafs. Nogmaals veel sterkte gewenst.
Ja nus hons pris ne dira sa raison
Adroitement, se dolantement non.
pi_175816668
25488917_830238453829441_1255896254_n.jpg?oh=56e6af4372acf3ad0c6e878979660641&oe=5A39E242
Net geboren een engelse kruin cavia
abonnementen ibood.com bol.com Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')