abonnement bol.com Unibet Coolblue
  maandag 16 oktober 2017 @ 09:03:08 #1
85632 NijntjesUk
Nijntje is 'n uk..
pi_174445628
Link naar het vorige topic: F&F / [Centraal] Cavia's met foto's deel 49 Tandjes-drama

Nuttige cavialinks:

Informatie:
- http://www.knoevel.net
- http://www.degrotecavia.nl
- http://www.caviarassen.nl

Caviafora, voor raad, advies en cavia's vinden
- http://www.caviagids.nl
- http://www.knoevel.nl/forum
- http://www.eccforum.nl
- http://www.nhdp.nl/caviaforum3
- Caviadokter

Caviashops:
- http://www.knoevelshop.nl (tip!)
- http://www.cafepress.com/cavycomic
- http://www.fretten.nl (let op, niet alles hier is geschikt voor cavia's, maar bv wel kooien en huisjes)
- http://www.zooplus.nl/
- http://www.witjesverzendhuis.com/
- http://www.purkshangmatten.nl/index.php
- https://www.slaaplekkerzacht.nl/
- https://www.huisdierplein.nl/
- http://www.agriwebshop.com/ (aubiose, ecobed)
- http://www.dierenkruiden.nl
- http://www.dieza.nl (ook kruiden!)

Caviaopvang:
- www.kuufke.com
- www.knoevel.net
- www.stichtingcavia.nl
- http://www.caviaopvangrozan.nl/
- Love & Care Nieuwegein (ook voor vakantieopvang)

Korte caviatips:

Huisvesting

- Cavia's leven graag in een groep. Wie cavia's gaat aanschaffen, wordt dan ook geadviseerd altijd minimaal twéé dieren aan te schaffen. Twee cavia's hebben een kooi nodig van minstens 100x50 cm. Per cavia kun je ongeveer 20 cm in totaal erbij meten. Altijd geldt: hoe meer ruimte, hoe beter.
- Op de bodem moet een laag bodembedekking. Niet geschikt zijn kattengrind, stro en kranten. Wel geschikt zijn o.a. zaagsel, aubiose, houtkorrels, ecobed/bedxcel, vetbed en hemparade.
- Het hok moet op een tochtvrije plaats in huis staan. Niet direct tegen een verwarming aan. Liefst op een verhoging, omdat anders álles wat beweegt direct boven de diertjes gebeurt. Omdat de grootste vijand van wilde cavia's van boven komt (de roofvogel), worden cavia's erg schrikachtig hierdoor.
- De meest voorkomende kooien zijn dunabakken (met doorzichtige plastic bovenkap) en traliekooien (onder plastic, boven tralies). De ondergrond van het hok mag niet uit tralies bestaan, maar uit egaal materiaal (zoals kunststof of hout), omdat tralies de pootjes kunnen beschadigen.
- Als je handig bent, kun je ook zelf een kooi maken. Het voordeel is dat je dan zelf de maten kunt bepalen zodat de kooi precies in die ene hoek past en als je de voorkant van plexiglas maakt, heb je cavia-tv. Het nadeel is dat je wel handig moet zijn (of iemand moet kennen die handig is). Als je een beetje Duits kunt, kun je googelen op "meerschweinchenkäfig selber bauen"

Inrichting

- In het hok kan een nachthuisje staan. Het ligt helemaal aan het baasje of de cavia hier schuw van blijft. Als je ze er regelmatig uithaalt wennen ze vanzelf. Omdat cavia's prooidieren zijn voelen ze zich veilig in een huisje. In dierenwinkels hebben ze talloze soorten huisjes. Zorg dat ze groot genoeg zijn. Wilgenbruggetjes zijn vaak een succes, maar je kunt ook gewoon een kartonnen doos gebruiken (wel met zo min mogelijk bedrukking en eerst al het plastic en eventuele nietjes eraf halen).
- Een cavia heeft een zwaar etensbakje nodig wat niet om kan klappen. Plastic bakjes willen ze nog weleens omver gooien. Zucht.
- Een drinkflesje, liefst met een inhoud van 300 ml of groter. Regelmatig schoonmaken! Dit kan bijvoorbeeld met een tandenborsteltje of een borsteltje dat ze in de dierenwinkel verkopen, maar je kunt ook droge rijst en een beetje water gebruiken, goed schudden en dan goed omspoelen.
- Hooi is een primaire levensbehoefte en moet altijd in het hok aanwezig zijn. Dit kan los op de bodem of in een hooiruif. Hooiballen worden vaak afgeraden omdat er gevallen bekend zijn waarbij de cavia er met zijn kop in is gekropen en toen is gestikt. Ze zijn niet altijd zo slim.
- een knaagsteen of liksteen hoort NIET in een caviakooi thuis. Deze levert verhoogde risico's op blaasproblemen op. Om aan te knagen bieden takken van wilgenbomen of fruitbomen een uitkomst. Er zijn ook brokken samengeperst hooi/kruiden te vinden in de dierenwinkel, als er maar geen mineralen en andere troep in zit.
- Speelgoed is niet nodig. Cavia's spelen niet graag, ze verwonden zich makkelijk aan klein speelgoed. Geen hamsterwieltjes of loopballen dus!
- Sommige cavia's vinden een hangmat erg leuk, of een lege wc-rol met kruiden(hooi) erin en dan de uiteindes dichtgevouwen, of wat gaten in het karton geknipt. Buizen zijn ook het einde, gebruik hiervoor bijvoorbeeld tunnels voor katten en konijnen en geen regenpijp of buizen voor ratten, want die zijn net te smal.

Eten en drinken

- Het hardvoer bestaat uit voer verrijkt met vitamine C. Bekende merken voor caviakorrel zijn Science Selective, Kasper Faunafoods, Garvo, Teurlings en Hope Farms (deze laatste is het meest verkrijgbaar in dierenwinkels en zeer geschikt). Gemengd voer is bijvoorbeeld van XtraVital, Care+, Gerty guinea pig of Evert van Puik. Hope Farms en Kasper hebben ook gemengd voer. Het nadeel van gemengd voer is dat de caaf gaat schiften en alleen de lekkere dingen opeet.
- Aanvullend op het hardvoer heeft een cavia altijd hooi nodig: nooit mag dit ontbreken in de kooi. Vrijwel ieder verkrijgbaar hooi is geschikt. Er bestaat ook kruidenhooi dat gegeven kan worden. Let wel op dat als je terug wilt stappen op normaal (goedkoper) hooi, sommige cavia's te verwend zijn en er minder van eten.
- Een cavia is gek op groenvoer en dient hier iedere dag wat van te krijgen. Vitamine C rijke groentes als witlof en paprika zijn geschikt. Andere groentes (slechts een greep uit de mogelijkheden) zijn andijvie, komkommer, winterpeen, bospeen (mét loof), spinazie, tomaat, suikermais (plus blad) en peterselie. Goedkoper (maar minder vitamine C rijk) zijn gras en paardenbloembladeren. Koolsoorten mogen wel, maar met mate, omdat hier snel gasvorming door ontstaat.
- Snoepjes (yoghurtdrops, knaagstengels;) zijn overbodig, maar moge met mate gegeven worden. Je doet ze net zoveel plezier met gezonde alternatieven waar kruiden in zitten verwerkt.
- Cavia's drinken na hun eerste 4 weken moedermelk niets anders meer dan schoon water. Gooi hier geen vitamine C druppels in: de vitamine C vervliegt razendsnel en je houdt vies drinkwater over. Geef liever iedere dag een vitamine C tabletje, zoals Roter met citroensmaak en Kruidvat met sinaasappelsmaak (gewoon voor mensen). De ene dierenarts zegt de versie met suiker, de andere zegt zonder suiker. Dus daar is nog niet echt duidelijkheid over. Soms moeten ze ze leren eten, terwijl andere cavia's vanaf dag 1 je vinger erbij opeten. Sommige cavia's moeten er nooit wat van weten.

Cavia's

- Mannetjes heten beren, vrouwtjes heten zeugen.
- Een cavia kan tussen de 4 (gemiddeld) en 8 (hoogbejaard) jaar oud worden
- Een normaal gewicht voor een pasgeboren cavia licht tussen de 60 en de 130 gram. Een volwassen zeug weegt gemiddeld tussen de 900 en 1500 gram, een beer tussen de 1000 en 1600 gram. Dit varieert echt enorm per cavia: het gewicht moet gewoon bij het dier passen.
- Cavia's zijn vanaf 4 weken vruchtbaar (zowel beren als zeugen). Zij zijn dan echter nog véél te jong om al in verwachting te raken. Zeugjes mogen pas gedekt worden rond de 5 maanden met een minimaal gewicht van ca. 700 gram. Ook moeten zij voor hun eerste jaar een nestje gehad hebben, in verband met het verharden van het bekken.
- Cavia's leven graag in een groep. Wie cavia's gaat aanschaffen, wordt dan ook geadviseerd altijd minimaal twéé dieren aan te schaffen.
- Een goede combinatie is twee zeugen, twee beren (óf allebei jong, óf één oud en één jong, maar zelden tot nooit twee oude beren die niet eerder samenzaten) of een gecastreerde beer bij een zeug. Meer beren bij 1 of meer zeugen gaat vrijwel altijd fout. En ook dan kan het zijn dat de cavia's elkaar niet mogen, al gaat castraat met een zeugje eigenlijk altijd goed.

Geslachten

Een duidelijke site met veel voorbeeldfoto's is http://cavyspirit.com/sexing.htm . Kijk daar als je twijfelt over het geslacht van je cavia.

Gedrag

- Cavia's staan bekend om hun vrolijke geluid, dat ook wel whiepen genoemd wordt. Een duidelijke engelstalige site waar alle geluiden en betekenissen opstaan is http://www.treenspigs.com/fun/media.html .
- Cavia's die net gekoppeld zijn vertonen vaak dominantiegedrag. Dit lijkt op het gedrag dat een beer naar een zeug vertoond wanneer hij haar wil berijden. Dit gedrag bestaat voornamelijk uit lange, lage 'prrrrrrrrts' laten horen, wiebelen met het achterwerk en het berijden van de andere cavia('s). Dit gedrag kan, als uiting van dominantie, óók bij zeugjes voorkomen.
- Zeker beertjes willen soms wel eens ruzie maken en mopperen op elkaar, vooral in het begin of als ze sterk zeugjes ruiken. Beren kun je altijd samen laten zitten totdat er bloed vloeit. Ze kunnen aardig wat verdragen, en een beetje happen is ook niet verkeerd als ze elkaar nog moeten leren kennen, maar als er wondjes ontstaan is het het teken dat dit duo niet samengaat.
- Cavia's hebben vaak 'de gekke vijf minuten', wat ook wel popcornen wordt genoemd. Hierbij rennen ze door het dolle heel rondjes door het hok, waarbij het zaagsel alle kanten op vliegt. Dit is geen gek gedrag, dit is alleen maar een teken dat ze het naar hun zin hebben.
- Cavia's eten hun eigen keutels. Dit is normaal: in de keutels blijven nuttige voedingsstoffen achter die pas bij een tweede keer opgenomen worden door het lichaam.

Wanneer naar de dierenarts?

Cavia's zijn kampioen in pijn verbergen. Vaak merk je pas dat ze ziek zijn als ze écht al behoorlijk ziek zijn. Hou afwijkend gedrag nauwlettend in de gaten! Een zieke cavia kan de volgende symptomen hebben:

- Stil in een hoekje zitten, weinig geluid maken, slecht reageren op omgeving.
- De vacht staat omhoog
- Troebele oogjes, vieze neus (verkoudheid), niesen, benauwdheid
- Eén oogje vochtig met een blauw waasje (ontsteking, makkelijk te verhelpen met een zalfje)
- Een rood plekje naast het tranende oog, ook een ontsteking waarvoor je een zalfje krijgt (cafzalf/cavasan)
- De cavia valt af. Altijd belangrijk om in de gaten te houden: afvallen gebeurt NOOIT zonder reden. Tot 20 gram is het niet zorgwekkend, gaat het harder en niet meer omhoog is er vaak een diepliggend probleem.
- De cavia eet niet meer of minder (ziekte of tandproblemen).
- De cavia heeft diarree, stinkende keutels of juist helemaal geen ontlasting meer.
- De cavia piept of kreunt bij het plassen, en/of heeft een rood gekleurd plasje (blaas of nierproblemen)
- De cavia heeft vreemde bultjes of bobbels.
- De huid is droog, schilferig en/of vertoond wondjes (schurft/schimmel)
- Er zitten witte of zwarte stippen in de vacht (luis)

Bij ieder gedrag dat je niet herkent van je cavia is contact met de DA voor ten minste telefonisch overleg geen overbodige luxe. Vraag daarbij even of de dierenarts ervaring heeft met cavia's, want het schijnt een vak apart te zijn.

En... vooral foto's posten!
pi_174445640
Die van mij vinden havermout heerlijk :o Maar Ollie heeft het niet nodig en zuigt het juist als eerste op :')
Tap tap tap
pi_174445698

Schaapje op haar verjaardag O+
Tap tap tap
  maandag 16 oktober 2017 @ 09:26:27 #4
85632 NijntjesUk
Nijntje is 'n uk..
pi_174445921
Wat een knapperd :*

Saar moest er weinig van hebben,zoals ik al voorspeld had. :') Als papje heeft ze wel 2 hapjes op, droog is helemaal geen goed idee. :{
  maandag 16 oktober 2017 @ 19:09:31 #5
158518 Sjechov
Medisch Commercieel Actief!
pi_174456606
Ik heb zelf een chronische hekel aan alles wat met pap te maken heeft, dat komt er hier echt niet in! 😜
Je hoeft de wereld niet te snappen, je hoeft er alleen maar je weg in te vinden
pi_174480420
quote:
0s.gif Op maandag 16 oktober 2017 09:10 schreef CherryLips het volgende:
[ afbeelding ]
Schaapje op haar verjaardag O+
O+
Blood runs through your veins, that's where our similarity ends.
pi_174480457
Hier zijn het net kleine kirbys, alles wordt naar binnen gewerkt ... :')
Blood runs through your veins, that's where our similarity ends.
  dinsdag 17 oktober 2017 @ 21:16:23 #8
85632 NijntjesUk
Nijntje is 'n uk..
pi_174480723
Inmiddels sinds donderdag antibiotica en ik zie weinig verbering. Zou dat inmiddels al moeten?
Overdag eet ze redelijk zelf, s avonds nauwelijks en krijgt ze dwangvoer. ;(
pi_174480861
quote:
0s.gif Op dinsdag 17 oktober 2017 21:16 schreef NijntjesUk het volgende:
Inmiddels sinds donderdag antibiotica en ik zie weinig verbering. Zou dat inmiddels al moeten?
Overdag eet ze redelijk zelf, s avonds nauwelijks en krijgt ze dwangvoer. ;(
Antibiotica voor de longontsteking ?
Blood runs through your veins, that's where our similarity ends.
  dinsdag 17 oktober 2017 @ 21:25:23 #10
85632 NijntjesUk
Nijntje is 'n uk..
pi_174481027
Yep. Novadox.
pi_174481420
quote:
0s.gif Op dinsdag 17 oktober 2017 21:25 schreef NijntjesUk het volgende:
Yep. Novadox.
Dosering is wel goed ?
Blood runs through your veins, that's where our similarity ends.
  dinsdag 17 oktober 2017 @ 21:40:08 #12
85632 NijntjesUk
Nijntje is 'n uk..
pi_174481640
2 x daags 0.5ml (ze weegt net iets meer dan n kilo, 1050 ongeveer)
pi_174490283
Heb sinds 2 weken geleden twee nieuwe Cavia's O+ Tijdje geleden alweer dat we jonkies hadden maar ik had ff een vraagje.

Bij mijn moeder zijn ze tamelijk "rustig" gewoon rondscharrelen af en toe. Soms alsnog wegduiken. Maar zij geeft ook vaker eten etc als in brokjes. Ook pakt ze ze in de avond voor op schoot.

Alleen als ik en/of mijn vader de kamer inkomen (5 meter afstand van de kooi) rennen ze al hun hokje in en doen vervolgens niks. :') Waarschijnlijk zijn ze nog niet erg aan ons twee gewend. Ik geef ze wel zelf af en toe nu ook voer en hooi en neem ze soms even op schoot. Ook halen we het hokje er in de middag uit. Meestal gaan ze dan gewoon scharrelen en eten.

Is dit gewoon typisch gedrag voor jonge Cavia's en hoe kan ik de band versterken tussen ons? :)
pi_174490399
Ik heb die van mij 6 jaar en een daarvan schiet ook nog weg als je opstaat van de bank of een tupperware-bakje openmaakt. Verschilt per beestje. Veel aaien, tegen ze praten, even oppakken en lekkers geven en dan komt het vaak goed, maar het blijven vluchtdieren.
Tap tap tap
  woensdag 18 oktober 2017 @ 12:10:37 #15
85632 NijntjesUk
Nijntje is 'n uk..
pi_174490836
^ Dat dus. T zijn vluchtdieren en meestal zijn ze ook beetje raar. Lexie is bijv bang voor rinkelende sleutels of t roeren met een lepeltje in een theeglas. :+

Vrijdagmiddag maar weer met Saar richting dierenarts. Wil zo het weekend niet in. Tis n zorgenkindje. :{

[ Bericht 0% gewijzigd door NijntjesUk op 18-10-2017 13:06:26 ]
pi_174491230
M'n moeder was hier een tijdje geleden, stond bij de kooi en Schaap kwam naar haar toe en zat aan haar vinger te ruiken.
En ik, de voedselvoorziener, de butler, wordt voortdurend genegeerd ;(
Dus misschien hebben ze gewoon een voorkeur voor bepaalde mensen, net als katten.
Tap tap tap
pi_174495470
Zodra ik iets beweeg op de bank (terwijl ik daar al 2 uur zit), dan schrikken ze zich ook het leplazarus ... :')

Cavia's gewoon veel voeren en eruit halen.
Blood runs through your veins, that's where our similarity ends.
  vrijdag 20 oktober 2017 @ 18:57:32 #18
85632 NijntjesUk
Nijntje is 'n uk..
pi_174543672
Weer gezellig naar de dierenarts geweest :')
Er is een röntgenfoto gemaakt, heftige longontsteking duidelijk in beeld. Huidige antibiotica heeft duidelijk niet genoeg gedaan. Nu Enrobactin. :N
pi_174544153
quote:
0s.gif Op vrijdag 20 oktober 2017 18:57 schreef NijntjesUk het volgende:
Weer gezellig naar de dierenarts geweest :')
Er is een röntgenfoto gemaakt, heftige longontsteking duidelijk in beeld. Huidige antibiotica heeft duidelijk niet genoeg gedaan. Nu Enrobactin. :N
-O-

Is enrobactin niet voor uitwendige ontstekingen? Ik dacht dat ze zithromax kregen als de novodox niet aanslaan. Maar ik ben geen dierenarts, het is net een puzzel.
Tap tap tap
pi_174546938


De laatste baby van dit jaar, een kleine meis, ze heeft de naam Fay gekregen.
pi_174557765
Ahww, met miniwenkbrauw
Blood runs through your veins, that's where our similarity ends.
pi_174578942
De cavia's hebben mais en ze eten het op :o
Blood runs through your veins, that's where our similarity ends.
pi_174579234
Die van mij laten mais altijd liggen :')
Heb net een krop andijvie gehad. Laten ze ook liggen. Maar de boerenkool zuigen ze op als een stofzuiger.
Tap tap tap
pi_174579750
quote:
0s.gif Op zondag 22 oktober 2017 15:48 schreef CherryLips het volgende:
Die van mij laten mais altijd liggen :')
Heb net een krop andijvie gehad. Laten ze ook liggen. Maar de boerenkool zuigen ze op als een stofzuiger.
Ze hebben net al een krop
Sla gegeten ... over opzuigen /inhaleren gesproken :')
Blood runs through your veins, that's where our similarity ends.
pi_174581719
Ik zette een filmpje aan op YT van een jonge piepende cavia en Ollie komt meteen uit z'n huisje gerend :') geile oude beer. Zodra ik stopte ging ie weer terug. :@
Tap tap tap
  dinsdag 24 oktober 2017 @ 16:00:22 #26
85632 NijntjesUk
Nijntje is 'n uk..
pi_174629268
Ik heb Saartje net laten inslapen. Ze werd alleen maar zieker. Binnen een paar seconden na de 2e prik was dr hartje al gestopt.
pi_174634369
quote:
0s.gif Op dinsdag 24 oktober 2017 16:00 schreef NijntjesUk het volgende:
Ik heb Saartje net laten inslapen. Ze werd alleen maar zieker. Binnen een paar seconden na de 2e prik was dr hartje al gestopt.
:{ ;(

Dat is wel een heel onverwacht einde...

Ze heeft het in ieder geval super bij je gehad, veel sterkte met het verlies.
Blood runs through your veins, that's where our similarity ends.
pi_174636354
Ach wat sneu ;(
:* :* :*
Tap tap tap
  woensdag 25 oktober 2017 @ 00:16:16 #29
85632 NijntjesUk
Nijntje is 'n uk..
pi_174640972
Dank je wel. Mn hoofd staat er nog niet echt naar, maar wil toch z.s.m. een maatje voor Lexie. Zijn is supersociaal en wil niet dat ze verpietert in dr uppie.
pi_174643333
quote:
0s.gif Op woensdag 25 oktober 2017 00:16 schreef NijntjesUk het volgende:
Dank je wel. Mn hoofd staat er nog niet echt naar, maar wil toch z.s.m. een maatje voor Lexie. Zijn is supersociaal en wil niet dat ze verpietert in dr uppie.
Begrijpelijk hoor, maar wel goed dat je aan een maatje voor Lexie denkt.
Hoe is ze er nu zelf onder?
Blood runs through your veins, that's where our similarity ends.
  woensdag 25 oktober 2017 @ 10:17:19 #31
85632 NijntjesUk
Nijntje is 'n uk..
pi_174643908
Zoekende ;)
Lexie had in Saar een vriendinnetje (andersom meer een vijandinnetje :P Saar tolereerde haar wel, maar zocht haar niet persé op). Lexie is erg sociaal en "zwaan, kleef aan".
pi_174644473
quote:
0s.gif Op woensdag 25 oktober 2017 10:17 schreef NijntjesUk het volgende:
Zoekende ;)
Lexie had in Saar een vriendinnetje (andersom meer een vijandinnetje :P Saar tolereerde haar wel, maar zocht haar niet persé op). Lexie is erg sociaal en "zwaan, kleef aan".
Succes met je zoektocht, hopelijk vind je een leuk vriendinnetje voor haar.
Blood runs through your veins, that's where our similarity ends.
pi_174644844
Awww ;( Sommige hebben niks door en andere die zijn meteen zielig alleen ;(
Tap tap tap
pi_174645594
Ja, sommigen gaan gewoon door met eten en is er niets aan de hand, maar anderen blijven zoeken.
Dat is wel een beetje zielig.

Gelukkig heb ik wat reserve -cavia's, zodat er nooit iemand alleen komt te zitten.

Echter neem ik nooit meer zoveel cavia's :')
Blood runs through your veins, that's where our similarity ends.
pi_174645874
quote:
0s.gif Op woensdag 25 oktober 2017 11:39 schreef 4EverBlackEyed het volgende:
Ja, sommigen gaan gewoon door met eten en is er niets aan de hand, maar anderen blijven zoeken.
Dat is wel een beetje zielig.

Gelukkig heb ik wat reserve -cavia's, zodat er nooit iemand alleen komt te zitten.

Echter neem ik nooit meer zoveel cavia's :')
Ik heb ook wel gemerkt dat twee een mooi aantal is :')
Maar ik mis Knofje en m'n coronetjes nog steeds. Ollie en Schaap zie je niet en zijn niet aanwezig en willen niet geknuffeld worden of loslopen ;(
Tap tap tap
pi_174646047
quote:
0s.gif Op woensdag 25 oktober 2017 11:53 schreef CherryLips het volgende:

[..]

Ik heb ook wel gemerkt dat twee een mooi aantal is :')
Maar ik mis Knofje en m'n coronetjes nog steeds. Ollie en Schaap zie je niet en zijn niet aanwezig en willen niet geknuffeld worden of loslopen ;(
Ik denk dat 4 voor mij een mooi aantal is, dan is de caviaflat mooi gevuld
Blood runs through your veins, that's where our similarity ends.
pi_174646097
quote:
0s.gif Op woensdag 25 oktober 2017 12:03 schreef 4EverBlackEyed het volgende:

[..]

Ik denk dat 4 voor mij een mooi aantal is, dan is de caviaflat mooi gevuld
De hamster zit nu in de bovenste kooi :D 1.40 breed, beestje loopt zich een ongeluk.
Tap tap tap
pi_174646260
quote:
0s.gif Op woensdag 25 oktober 2017 12:07 schreef CherryLips het volgende:

[..]

De hamster zit nu in de bovenste kooi :D 1.40 breed, beestje loopt zich een ongeluk.
Ahwww fijn !

Ik vind de standaard hamsterkooitjes echt veel te klein ;(
Blood runs through your veins, that's where our similarity ends.
pi_174646357
quote:
0s.gif Op woensdag 25 oktober 2017 12:15 schreef 4EverBlackEyed het volgende:

[..]

Ahwww fijn !

Ik vind de standaard hamsterkooitjes echt veel te klein ;(
Ja echt erg soms, zo groot als een stoeptegel. Heb nu hamsterscaping ontdekt, is leuk.
Tap tap tap
  woensdag 25 oktober 2017 @ 12:29:01 #40
85632 NijntjesUk
Nijntje is 'n uk..
pi_174646546
En die hamster inwendig maar vloeken dat ie steeds n pokke-end moet lopen. _O-
pi_174647284
quote:
0s.gif Op woensdag 25 oktober 2017 12:29 schreef NijntjesUk het volgende:
En die hamster inwendig maar vloeken dat ie steeds n pokke-end moet lopen. _O-
Als ie van z'n huisje naar z'n wieltje is gehobbeld, gaat ie altijd even in het wieltje slapen :')
Tap tap tap
pi_174652236
quote:
0s.gif Op woensdag 25 oktober 2017 13:03 schreef CherryLips het volgende:

[..]

Als ie van z'n huisje naar z'n wieltje is gehobbeld, gaat ie altijd even in het wieltje slapen :')
_O-
Blood runs through your veins, that's where our similarity ends.
  woensdag 25 oktober 2017 @ 17:16:30 #43
85632 NijntjesUk
Nijntje is 'n uk..
pi_174652651
_O-
  maandag 30 oktober 2017 @ 11:47:24 #44
85632 NijntjesUk
Nijntje is 'n uk..
pi_174754347
Gisteren een vriendinnetje voor Lexie gehaald. Een jong zeugje, gladhaar, rood met een wit plukje. Daarom Gizmo gedoopt. ;)
Ze zit nu in de reservekooi en wil ze vanmiddag even kennis laten maken.
pi_174757029
quote:
0s.gif Op maandag 30 oktober 2017 11:47 schreef NijntjesUk het volgende:
Gisteren een vriendinnetje voor Lexie gehaald. Een jong zeugje, gladhaar, rood met een wit plukje. Daarom Gizmo gedoopt. ;)
Ze zit nu in de reservekooi en wil ze vanmiddag even kennis laten maken.
Fotooooo's :D
Blood runs through your veins, that's where our similarity ends.
  maandag 30 oktober 2017 @ 14:05:45 #46
85632 NijntjesUk
Nijntje is 'n uk..
pi_174757316
Die heb ik zelf nog niet :P
Gizmo is nog niet fotogeniek.
pi_174757386
quote:
0s.gif Op maandag 30 oktober 2017 14:05 schreef NijntjesUk het volgende:
Die heb ik zelf nog niet :P
Gizmo is nog niet fotogeniek.
Ahwwww
Dat leert Lexie haar nog wel ;)
Blood runs through your veins, that's where our similarity ends.
pi_174757967
quote:
0s.gif Op maandag 30 oktober 2017 11:47 schreef NijntjesUk het volgende:
Gisteren een vriendinnetje voor Lexie gehaald. Een jong zeugje, gladhaar, rood met een wit plukje. Daarom Gizmo gedoopt. ;)
Ze zit nu in de reservekooi en wil ze vanmiddag even kennis laten maken.
rood en wit O+ O+
Tap tap tap
pi_174759283
quote:
0s.gif Op maandag 16 oktober 2017 09:10 schreef CherryLips het volgende:
[ afbeelding ]
Schaapje op haar verjaardag O+
Leuk schaapje :D .
Ja nus hons pris ne dira sa raison
Adroitement, se dolantement non.
pi_174759298
quote:
0s.gif Op vrijdag 20 oktober 2017 21:25 schreef Fem_LittleLady het volgende:
[ afbeelding ]

De laatste baby van dit jaar, een kleine meis, ze heeft de naam Fay gekregen.
aaaw, die is leuk O+
Ja nus hons pris ne dira sa raison
Adroitement, se dolantement non.
abonnement bol.com Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')