abonnement Unibet Coolblue
pi_174439763
Ik heb de laatste jaren eigenlijk niet gekookt. Ik kon bijna dagelijks op werk eten, en bleef daar ook slapen. Misschien dat ik de laatste jaren 4 keer per jaar een midweek thuis was. En dan at ik bij ouders/ vrienden/ familie. Laatste 5 jaar bijvoorbeeld op een camping in Moldavië gewerkt. Dus 's avonds naar huis zat er niet in. Daarvoor een jaar of 6 als gids bij de Grand Canyon. En de 10 jaar ervoor allerhande dergelijke baantjes.

Komend jaar ben ik wel weer grotendeels thuis en moet ik dus weer voor mezelf gaan zorgen. Ik heb een keuken met gaspitten, oven, magnetron. Een normale pan, een koekenpan, bestek en borden, een blikopener en een flessenopener (voor wijn, voor biertjes zit in de blikopener geïntegreerd). Ik heb vroeger voordat ik ging werken en nadat ik uit huis ging wel een half jaar op mezelf gewoond. Toen had ik een frituur en een tosti ijzer. Dat ging toen wel maar ik moet onderhand een keer als een normaal mens gaan eten.

Nou heb ik 30 euro per week voor boodschappen en dus nagenoeg niks aan eten op voorraad. Ik heb een fles ketchup waar ik een paar jaar terug een beetje van genuttigd heb, weet niet of het nog goed is. En een potje zout wat één gele klomp is geworden (nog van de vorige bewoner).

Ik zoek dus een soort boodschappen/ gerechten plan waarmee ik voor mijn budget kan eten/ drinken. En ondertussen misschien een voorraadje kruiden/ saus/ olijfolie e.d. op kan bouwen. Liefst 1 keer per week boodschappen doen, en niet te veel vlees.

[ Bericht 2% gewijzigd door autoknutselaar op 15-10-2017 21:58:38 ]
pi_174439878
Je kunt gewoon groentes snijden of al die gesneden zijn kopen hamburger/slavink/karbonade etc etc erbij klaar.

In de oven kun je ovenschotelsmaken....gewoon gehakt of kip etc in een schaa groenten naar keuze,

Ook gewoon vlees of kip gaat goed in de oven (scheelt ook afwas)
Rollades in de oven beenham...

Mogelijkheden zijn eindeloos
Ik kook ook nooit.

Of spaghetie macaronie, haal een kilo gehakt paprika uien en sjampjons 3 kwart pak spaggetie en je hebt voor 2 dagen eten en lekker ook nog...

Gewoon zo een pepermolen en potje zout klaar...
In de supermarkt hebben ze ook wel vaak kip of aardappel of gehaktballen in van die alu bakjes..kun je zo in de oven drukken klaar, vaak wel wat duurder maja.
Ik zwaai naar dieren.
pi_174439985
Zoek een recept en volg dat? Zo moeilijk is het ook weer niet. Vaak is het slechts een kwestie van op tijd de juiste dingen bij elkaar mikken en roeren, dus dat moet wel te doen zijn.
pi_174440111
Ik had vandaag: woknoodles en woksaus van conimex. Chinese groenten enhalf om gehakt erbij. ik was 8 euro kwijt en als je alleen bent kan daar zeker wel 2 dagen van eten, als het niet meer is. Macaroni, idem. Een pannetje macaroni met smac/gehakt, wat saus en italiaanse groenten, het kost weinig en is zo gemaakt. Stamppot, kan je ook makkelijk voor 2 dagen maken. Sterker nog, die stamppotmeuk is de tweede dag vaak nog lekkerder.

Dus: eten maken voor 2 dagen. Drinken hoeft niet duur te zijn. Koop bijvoorbeeld een fles low budget siroop, doe je eeuwen mee.
pi_174440177
Je kan ook wat aantal recepten van aantal Fok! users gedeeld. Zie hier
Al die ontdekkingsreizen door mensen, ze hebben nooit tegenhouden door domheid van mensen
pi_174440182
Misschien moet je eens een supermarkt inlopen en op je gemakje rondkijken. Ingredienten leren kennen, prijzen bekijken.

Wat vind je lekker? Als het een slavink met aardappelschijfjes en een potje doperwtjes is, neem je dat. Op de verpakking staat hoe je het moet maken.

Let ook goed op aanbiedingen. Probeer een vriezer aan te schaffen, dan kan je extra koken en dat invriezen. Dat is vaak voordeliger.
Spoilers!
pi_174440358
Bij de recepten van AH online kun je kiezen voor budget recepten. Kijk daar eens op je gemak.

30 euro vind ik wel wat weinig.
Make my day!
pi_174441161
Je kan ook kijken bij chickslovefood, die hebben wat 5 or less ingrediënten recepten online staan.

https://chickslovefood.com/?cat=6&s= dus met weinig ingrediënten toch wat lekkers op tafel zetten.
  maandag 16 oktober 2017 @ 01:18:04 #9
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_174444213
Hoe oud ben je?
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
pi_174444446
Koop een (tweedehands?) diepvries, dan kun je flinke hoeveelheden in een keer maken en in porties invriezen. Dat scheelt tijd en je kunt groter inkopen wat goedkoper is. Daarnaast kun je dan ook handig gebruik maken van van aanbiedingen op bijvoorbeeld vlees en diepvriesgroenten.

Gehakt in de aanbieding > koop een paar kilo gehakt, een pak eieren en een bus gehaktkruiden. Maak een berg gehaktballen, eet er een op en vries de rest in. Als je er 1 wilt opeten, dag van tevoren gehaktbal uit de vriezer in de koelkast leggen en op de avond zelf met beleid opwarmen. Van aardappels kun je aardappelpuree maken wat je ook goed kunt invriezen. Als je dan groente koopt die op dat moment in de aanbieding is, of je die bijvoorbeeld op de markt haalt, heb je voor heel weinig geld een ouderwetse Hollandse maaltijd. Andijvie in de aanbieding? Meenemen, gehaktbal + aardappelpuree ontdooien en volgende dag opwarmen en stamppotje maken.

Verder kun je bijvoorbeeld bolognesesaus maken en invriezen, dan hoef je het alleen maar te ontdooien en een beetje pasta te koken, klaar is kees. Ik maak zelf eens in de paar maanden een liter of 4-5, en daarvan gebruik ik dan af en toe een portie tot het (bijna) op is en dan maak ik weer eens een keer nieuwe. Dit kun je ook doen met bijvoorbeeld chili con carne of erwtensoep, en er zijn genoeg andere mogelijkheden (google is je vriend). Als je gaat winkelen, kijk dan in eerste instantie wat er in de aanbieding is en als dit een product is wat je regelmatig gebruikt/kunt gebruiken en wat goed houdbaar is (al dan niet in de vriezer), sla het dan op dat moment in. Op het moment zelf ben je dan natuurlijk meer kwijt dan wanneer je alleen koopt wat je die week gaat eten, maar op de lange termijn kun je hier flink mee besparen. Hetzelfde geldt trouwens voor aanschaf van schoonmaakproducten, shampoo, WC-papier etc. 25% korting op wasmiddel wat ik altijd gebruik = 6 flessen inslaan, komt wel op. Hierbij moet je natuurlijk wel rekening houden met opslagruimte. :P

Hoe lang je dingen kunt invriezen hangt ervan af hoe goed en schoon je alles inpakt, en van hoe goed je vriezer is. Het beste is om dingen zo in te vriezen als hieronder, dus in een goed afgesloten zakje met weinig lucht erbij:



Als je het zo plat maakt kun je het sneller ontdooie wat handig kan zijn. Schrijf erop wat er in zit, want dat is niet altijd goed te zien als je verschillende dingen in de vriezer hebt liggen, en zet de datum erbiij waarop je het hebt ingevroren zodat je niet hoeft te onthouden wanneer je wat hebt gemaakt zodat je je afvraagt hoe lang heet er al ligt en of het nog wel goed is. :D

Probeer ook na te denken over andere dingen waar je misschien op kunt besparen, zoals abonnement voor krant/tijdschrift/internet/mobiele telefonie/sportschool/whatever, kijk of deze goedkoper kunnen. Als je al meer dan 1 jaar bij dezelfde internetprovider zit en je hebt nooit je contract verlengd, bekijk dan op de website de aanbiedingen die ze hebben voor nieuwe klanten en bel op om te kijken of ze voor jou ook iets kunnen doen als je voor een jaar verlengt. Zo heb ik al een keer 6 maanden 25 euro korting op mijn KPN-abonnement gekregen, en een paar keer een andere leuke korting. Als je zo in een half uurtje uitzoekwerk en 1x bellen met je provider het komende jaar 150 euro kunt besparen, heb je ineens 33 euro per week voor je boodschappen in plaats van 30 euro.


Misschien kun je overstappen van energieleverancier en daarmee geld besparen? Zorg wel dat je alles goed uitzoekt zodat je niet uiteindelijk duurder uitkomt: vergelijk zowel stroomtarief als gastarief, en houd rekening met het vastrecht. Reken zelf ongeveer uit wat je per jaar kwijt zou zijn ipv te vertrouwen op wat een energieleverancier je voorspiegelt. Als ze een laag maandbedrag noemen controleer dan hoe het is uitgerekend en of het wel realistisch is -uiteindelijk teken je voor de tarieven die ze rekenen is wat je elke maand overmaakt alleen maar een voorschot wat verder in principe niets zegt over hoe goedkoop of duur de leverancier is.

Die fles ketchup zou ik trouwens maar gauw wegflikkeren. :P

Succes!

[ Bericht 12% gewijzigd door heiden6 op 16-10-2017 02:42:55 ]
As the officer took her away, she recalled that she asked,
"Why do you push us around?"
And she remembered him saying,
"I don't know, but the law's the law, and you're under arrest."
pi_174444471
Hahaha een mannetjesmens die niet weet hoe die voor z'n eten moet zorgen. Super schattig. :P
pi_174444574
laatste tijd koop ik wel eens salade, doe dan een pannetje met iets water, de salade erin, eventueel stukje vis of vlees en dan nog zelf wat kruiden toevoegen en bijv wat nudels of brood, echt lekker snel klaar en ook erg gezond :)
pi_174445444
Ik zou inderdaad eens gaan nadenken wat je lekker vindt, en rondkijken in de supermarkt bij de aanbiedingen. Als iedereen hier weet wat je graag eet is het makkelijker adviseren. 30 euro is idd vrij krap, ik zou het niet halen waarschijnlijk, maar ik kook dan ook erg graag en uitgebreid. Maar het moet goed te doen zijn.

P.S. ik kreeg de kriebels van die spaggetie en sjampjons eerder in het topic😂
pi_174445548
quote:
0s.gif Op maandag 16 oktober 2017 08:39 schreef Queenshore het volgende:

P.S. ik kreeg de kriebels van die spaggetie en sjampjons eerder in het topic😂
En van de post boven je moest je niet braken in je mond?
I'll be walking home after drinking all my pennies. I'll keep passing the open windows. I'll dance, even if I have nowhere to do it but in my own living room.
~ How do I feel this good, sober?
~ For the night is dark and full of terrors
pi_174445561
quote:
0s.gif Op maandag 16 oktober 2017 03:37 schreef possetje het volgende:
laatste tijd koop ik wel eens salade, doe dan een pannetje met iets water, de salade erin, eventueel stukje vis of vlees en dan nog zelf wat kruiden toevoegen en bijv wat nudels of brood, echt lekker snel klaar en ook erg gezond :)
Wat doe jij met je salade?
Make my day!
pi_174445620
quote:
1s.gif Op maandag 16 oktober 2017 08:54 schreef agter het volgende:

[..]

Wat doe jij met je salade?
Saladesoep! :9~
I'll be walking home after drinking all my pennies. I'll keep passing the open windows. I'll dance, even if I have nowhere to do it but in my own living room.
~ How do I feel this good, sober?
~ For the night is dark and full of terrors
pi_174445694
quote:
0s.gif Op maandag 16 oktober 2017 09:02 schreef DancingPhoebe het volgende:

[..]

Saladesoep! :9~
Ik heb er niet echt woorden voor, ik denk gewoon.. wauw
pi_174447033
Sowieso een basisvoorraad aan spullen kopen:
- zout, peper
- een paar andere kruiden/specerijen, afhankelijk van welke internationale keuken je voorkeur heeft: kerriepoeder, paprikapoeder, kaneel (in mijn keuken onmisbaar), nootmuskaat, komijnpoeder, oregano, chilipoeder, ...
- (olijf)olie of roomboter
- uien
- knoflook
- tomatenpuree en/of tomatenpassata
- sambal
- pasta
- rijst
- ketjap
- melk/room
- bloem
Somebody that I used to know
pi_174448171
quote:
1s.gif Op maandag 16 oktober 2017 09:09 schreef Queenshore het volgende:

[..]

Ik heb er niet echt woorden voor, ik denk gewoon.. wauw
Heel bijzonder inderdaad.
Make my day!
  maandag 16 oktober 2017 @ 11:31:54 #20
423121 Fretwork
Acte d'éloquence
pi_174448250
Shakshuka is een fijn gerecht als je wat basisspul hebt opgebouwd zoals uien, knoflook en komijn.

Edit: de lijst hierboven dus maar dan met twee eieren en één paprika.
Stilaan weer op topniveau na z'n dikke jaren als fietsende hamburger
pi_174454541
Deze site heeft een gigantische berg eenvoudige en goedkope gerechten.
https://www.budgetbytes.com/
Zo kan je gaandeweg een beetje een basis aan keukenspul opbouwen, te beginnen met olijfolie, zout en peper.
pi_174463763
quote:
1s.gif Op maandag 16 oktober 2017 08:54 schreef agter het volgende:

[..]

Wat doe jij met je salade?
soep van maken :)
pi_174470814
Of kijk of je een studenten kookboek op de kop kan tikken, misschien bij de kringloop ?
  dinsdag 17 oktober 2017 @ 14:30:18 #24
176450 Kaneelstokje
Archbishop of Banterbury
pi_174471165
30 euro per week, hmm.

Kijk eerst wat je nodig hebt voor ontbijt en lunch.
Goedkope optie hiervoor is magere yoghurt van de Lidl ofzo, met havervlokken.

Als avondeten moet je gaan kijken naar dingen als rijst met bonen of linzen. Linzensoep misschien.
Loop even in de buurt rond en kijk of je een goedkope Turkse winkel kunt vinden.

Zelf brood leren bakken kan ook schelen.
Emotionele exclusiviteit monogamie-adept
pi_174471407
hoe doe je boodschappen voor 30 euro in de week? als iedereen dit kan zou ik wel is een bonnetje willen zien:P ik probeer er ook op te letten maar onder de 40 lijkt me onmogelijk als je ook vlees wil eten.
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')