abonnement Unibet Coolblue
  Trouwste user 2022 vrijdag 13 oktober 2017 @ 23:09:11 #1
7889 tong80
Spleenheup
pi_174405984
Ferdi Kadioglu heeft zijn contract bij NEC tussentijds met twee jaar verlengd. Het achttienjarige talent ligt nu tot medio 2021 vast in Nijmegen. De aanvallende middenvelder werd vorig jaar op een leeftijd van zestien jaar en 326 dagen de jongste debutant ooit bij NEC in de eredivisie.



Kadioglu kwam al 38 keer in actie voor de Nijmeegse hoofdmacht. Hij tekende voor vijf doelpunten en zes assists. Na de degradatie afgelopen seizoen van NEC werd de geboren Arnhemmer in verband gebracht met een transfer naar clubs als Ajax en Vitesse, maar hij besloot in Nijmegen te blijven. De jeugdinternational zette vrijdag na de gewonnen thuiswedstrijd tegen RKC Waalwijk (2-0) zijn handtekening onder een verlengde verbintenis.

,,We zijn blij en trots dat we een van de grootste talenten van Nederland voorlopig nog in het mooie Nijmegen kunnen bewonderen'', zei technisch directeur Remco Oversier. ,,Het verlengen van deze overeenkomst geeft aan dat hij, samen met ons, verder wil groeien.''

^O^

Ferdi Kadioglu (Arnhem, 7 oktober 1999) is een Nederlands professioneel voetballer, die bij voorkeur als middenvelder uitkomt. In 2016 debuteerde hij voor N.E.C. in de Eredivisie. Hij is tevens de jongste NEC-doelpuntenmaker in de Eredivisie.



Clubcarrière
Kadioglu begon met zijn vierjarige leeftijd met voetballen bij AZ 2000 waar zijn vader tevens trainer was van zijn team. Op zijn zevende maakte hij de overstap naar ESA, onder leiding van trainer Ferry Tip en later Marlon Keizer. Daar werd hij op zevenjarige leeftijd gescout door N.E.C.. Gedurende acht jaar werd hij opgeleid in Nijmegen en in de zomer van 2016 werd de middenvelder doorgeschoven naar het eerste elftal. Hij tekende een contract voor drie seizoenen, tot 2019. Tijdens de vierde speelronde in de Eredivisie mocht hij debuteren onder trainer Peter Hyballa, toen hij op 28 augustus 2016 twee minuten voor tijd inviel voor Reagy Ofosu in de met 2–0 verloren wedstrijd tegen AZ. In de na strafschoppen verloren bekerwedstrijd tegen ADO Den Haag op 21 september maakte Kadioglu voor het eerst deel uit van de basiself. Hij werd na 58 minuten gewisseld voor Janio Bikel. Op 30 oktober maakte hij als invaller in een uitwedstrijd tegen FC Utrecht (1-1) zijn eerste doelpunt in de Eredivisie. Met 17 jaar en 23 dagen verbrak hij daarmee het record van Jan Peters als jongste doelpuntenmaker ooit in dienst van N.E.C. In de volgende wedstrijd tegen FC Groningen scoorde hij meteen zijn tweede treffer in de Eredivisie. Op 2 april 2017 scoorde Kadioglu in de met 2-1 verloren Gelderse derby tegen Vitesse. Op 28 mei 2017 degradeerde hij met N.E.C. naar de Eerste divisie.

Interlandcarrière
Kadioglu is Nederlands jeugdinternational en nam met het Nederlands voetbalelftal onder 17 deel aan het Europees kampioenschap voetbal mannen onder 17 - 2016. Daar strandde Nederland in de halve finale.

Kadioglu heeft een Turkse vader en een Nederlandse moeder geboren in Canada.



w/

:P
Ik noem een Tony van Heemschut,een Loeki Knol,een Brammetje Biesterveld en natuurlijk een Japie Stobbe !
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')