abonnement Unibet Coolblue
pi_174390110
quote:
Alibaba steekt 15 miljard in AI, fintech en quantumcomputers


Een jonge Jack Ma (links) (oprichter Alibaba) met zijn zusje en broer, 1974

Alibaba, de Chinese e-commercegigant, wil in de komende drie jaar in totaal meer dan 15 miljard dollar investeren in onderzoekscentra voor kunstmatige intelligentie (AI), fintech en hele snelle quantumcomputers. Bij elkaar komen er zeven onderzoekscentra. Daarvan komen er twee in China. Ook in de VS komen er twee: één bij Silicon Valley één in de buurt van Seattle. Verder komt een onderzoekscentra in Rusland, Israël en Singapore. Om de 15 miljard in perspectief te zetten: de afgelopen drie jaar investeerde Alibaba volgens Bloomberg in totaal 6,4 miljard dollar.

De laboratoria zullen zich richten op zowel fundamentele als disruptieve technologie. Daarbij zoekt Alibaba wereldwijd honderd onderzoekers. Alibaba werkt hard aan nieuwe technologieën. Zo kun je in een KFC in China betalen met gezichtsherkenning.

Onder de naam Alibaba DAMO Academy, waarbij DAMO staat voor ‘Discovery, Adventure, Momentum and Outlook’ zal Alibaba haar researchprogramma verder ontwikkelen. Op het boodschappenlijstje staan onder meer:

• 7 research laboratoria in onder andere China, Rusland, Amerika, Israël en Singapore;

• De inhuur van 100 wetenschappers van over de hele wereld. Zij gaan zich bezig houden met
kunstmatige intelligentie, internet of things en quantum computing;

• Samenwerkingen met diverse universiteiten zoals de University of California at Berkely;

• Het instellen van een adviesraad die bestaat uit diverse hoogleraren, onder meer van Princeton en Harvard.

'De labs moeten alle problemen helpen oplossen die we nu in onze business tegenkomen', zegt hoofd technologie Jeff Zhang aan Bloomberg. 'Ze zullen een voortrekkersrol spelen in de ontwikkeling van de technologie van de toekomst'. Alibaba gaat ook samenwerkingen financieren met universiteiten, waaronder de University of California in Berkeley. Aan professoren van Princeton en Harvard zal gevraagd worden om in de adviesraad te zitten. De 'Damo Academy' van Alibaba - Damo staat voor Discovery, Adventure, Momentum en Outlook - gaat tegelijk op zoek naar 100 wetenschappers die zich op de wereld van artificiële intelligentie, het internet der dingen en quantum computing moeten storten.

R&D is het nieuwe buzzword van Alibaba, de Chinese tegenhanger van het Amerikaanse Amazon. De Chinese e-retailer van internetmiljardair Jack Ma gaat de volgende drie jaar zijn budget in R&D meer dan verdubbelen om te investeren in de technologie van de volgende generatie. Het investeert een slordige 15 miljard dollar in de bouw van acht 'onderzoekshubs' of 'research-labs' in onder meer China, Israël, de VS, Rusland en Singapore. Dat is veel meer dan de afgelopen drie jaar. Toen pompte Alibaba 6,4 miljard dollar of 5,4 miljard euro in onderzoek en ontwikkeling. Het oer-Chinese Alibaba groeit daarmee uit tot een directe concurrent van Amerikaanse mastodonten zoals Amazon, Google en Apple.

Ook heeft hij een eigen stichting, genaamd JackMaFoundation. Inmiddels heeft hij 2,4 miljard dollar gedoneerd aan goede doelen en is hij de grootste filantroop van China. Ma groeide in armoedige omstandigheden op in communistisch China, haalde twee keer zijn toelatingsexamen voor de universiteit niet en werd voor meer dan tien banen geweigerd - waaronder eentje bij KFC - voordat hij succes kreeg met zijn derde internetbedrijf Alibaba.

Ma heeft zijn familie grotendeels buiten de publiciteit gehouden. Hij trouwt met Zhang Ying, een lerares die hij leerde kennen op school aan het eind van de jaren '80. "Hij is geen knappe man, maar ik viel voor hem omdat hij veel dingen kan die knappe mannen niet kunnen", heeft Zhang ooit gezegd. De koppel trouwde toen ze allebei als leraar werkzaam waren. Ze hebben twee kinderen -- een dochter en een zoon.
https://www.rtlz.nl/beurs(...)-en-quantumcomputers

[ Bericht 3% gewijzigd door Aipen op 13-10-2017 05:44:26 ]
  User die overal opduikt 2022 vrijdag 13 oktober 2017 @ 06:19:19 #2
186611 Haags
pi_174390381
leuk zeg.
Zonder wrijving geen glans
  vrijdag 13 oktober 2017 @ 07:47:08 #3
335133 MichaelScott
fulltime CEO//parttime fluffer
pi_174390764
Alibaba over een paar jaar een concurrent van Google, wie had dat gedacht?
Op zaterdag 8 februari 2014 23:39 schreef Slaapscheet het volgende:
Oke, MichaelScott, je bent geweldig. :D
pi_174390837
Alibaba ^O^
There are only 151 Pokémon.
pi_174390897
Lijkt me een verstandig man die Jack Ma
pi_174391056
quote:
11s.gif Op vrijdag 13 oktober 2017 07:47 schreef MichaelScott het volgende:
Alibaba over een paar jaar een concurrent van Google, wie had dat gedacht?
Momenteel meer in de league van Amazon (beurswaarde van 470 miljard dollar). Alphabet (moederbedrijf van onder andere Google) heeft een beurswaarde van 650 miljard dollar.

quote:
Alibaba speelt haasje over met Amazon

De Chinese e-commercereus Alibaba speelde gisteren nog maar eens haasje over met zijn Amerikaanse concurrent Amazon. Beiden waren ongeveer 470 miljard dollar waard. Amazon is sinds eind juli, toen het bedrijf heel kort mocht toetreden tot de club van techbedrijven met een beurswaarde van meer dan 500 miljard, bezig aan een zeldzame neerwaartse beweging.

Deze week alleen al werden in Europa twee initiatieven aangekondigd die een teken aan de wand zijn. Europa brengt topbedrijven, waaronder Solvay en Umicore, bijeen voor een inhaaloperatie tegen Chinese batterijen. Chinese hogesnelheidstreinen en bijbehorende technologie worden overal ter wereld verkocht, zelfs in die mate dat het Franse Alstom en het Duitse Siemens een coalitie gevormd hebben tegen de Chinese treinenproducent CRRC.
http://www.standaard.be/cnt/dmf20171010_03124719

[ Bericht 10% gewijzigd door Aipen op 13-10-2017 16:31:48 ]
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')