abonnementen ibood.com bol.com Coolblue
pi_174382146
registreer om deze reclame te verbergen
De muziekdocumentaire Nick Cave: One more time with feeling zou een making of worden van Skeleton Tree, de plaat van Nick Cave & The Bad Seeds die in 2016 op de markt kwam.

281c8416-accd-11e7-bbe7-02b7b76bf47f.png

Toen sloeg het noodlot toe: Nick Caves zoon Arthur viel na een LSD-trip van een klif in het Britse Brighton.

"Wat een gewone making of van zijn nieuwe album Skeleton Tree had moeten worden, werd - in navolging van de plaat zelf - dan ook ongewild een rouwbrief aan Caves betreurde zoon", aldus Dave Mestdach in Focus Knack.

Met andere woorden, Nick Cave: One more time with feeling is een fragiel, ruw en tegelijk waarachtig testament van een artiest die probeert om in het duister zijn weg te vinden.

De documentaire is een zwart-witcollage waarbij regisseur Andrew Dominik live-beelden, studioregistraties, interviews met Nick Cave en improvisaties van de muzikant met elkaar vermengt.

De Belgische cinematograaf Benot Debie, bekend van zijn camerawerk voor onder meer Lost River, Enter The Void en Love werkte mee aan de documentaire.

De film toont de zanger op zijn kwetsbaarst, waarbij hij openlijk praat over zijn verdriet, en over de neerslag daarvan op het creatieve proces van 'Skeleton Tree'.

Waarom kijken?
Hartverscheurend, in afgemeten zwart-wit en tegen de achtergrond van een verschrikkelijke persoonlijke tragedie gefilmd portret van een onpeilbaar muzikaal genie.

Donderdag 12 oktober. Canvas 23:00-0:50.

:7

:P
Ik noem een Tony van Heemschut,een Loeki Knol,een Brammetje Biesterveld en natuurlijk een Japie Stobbe !
abonnementen ibood.com bol.com Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')