abonnement bol.com Unibet Coolblue
pi_174635204
Nog nooit gehoord dat je met 1 jaar zou moeten stoppen met de fles :? S. krijgt er nog 2, maar de avondpap zijn we aan het afbouwen, laat hij ook steeds vaker staan.
Ochtendpap is meer een handig en snel ontbijt :')

Leuk hè, Q? Dat je steeds meer echte communicatie krijgt. S. gaat nu zo hard met taal. Ik hou de woordjes ook niet meer bij, het zijn er te veel :D

Deze foto wil ik toch even met jullie delen. Van de fotoshoot van afgelopen zondag O+

SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
‘Jouw ouders hadden zeker liever een jongetje gehad?’
  dinsdag 24 oktober 2017 @ 20:37:31 #177
67064 Quoi
Mama said be cool
pi_174635417
Heerlijke foto, LeSage! Wat kijkt hij mooi in de camera. Mooi ventje :Y
pi_174635432
Met 12 maanden gaven we er nog 2, nu 1x fles 's ochtends en 's avonds pap met halfvolle melk. Ze zeiden er hier niks van, behalve dat halfvolle melk goedkoper was. Maar ik vind het prima om die ene keer per dag opvolgmelk te geven, dat kost ons de kop ook niet :+

Overigens gaven we eerst yoghurt 's avonds voor het slapen gaan, maar dat wil hij ineens niet meer.

Quoi ja leuk is dat hé? Als mijn eten op is, zegt hij 'op!' als het vsn hemzelf op is ook, als hij vol zit, zegt hij het ook :+ als iets onder de tafel of bank ligt waar hij niet bij kan, is het oh oooh. Als hij wat laat vallen, ook. Hij probeerde gisteren zelfs appel te zeggen O+ manderijn is nu ook zijn interpretatie van appel O+ ik hou van dat ventje O+ O+

Lesage wauwww mooie foto! Wat een knappe vent zeg! En idd, fijn snel ontbijt die fles of pap. Ik ga ook niet van de ochtendfles af omdat dit zo makkelijk op z'n kamer geeft en hij daarna nog heel even terug naar bed kan voor slapen (als het heel vroeg is) of dat ik mij ff kan aankleden en make-up (als hij niet meer gaat slapen).
  dinsdag 24 oktober 2017 @ 20:56:07 #179
67064 Quoi
Mama said be cool
pi_174636005
Ik vind dus juist hem in de kinderstoel zetten met een banaan en cracottes ideaal, omdat ik dan onder de douche kan stappen. Die papfles zou té snel leeg zijn :')

Ach ja, ieder zijn eigen handigheidjes hè? *)

Hoe is het bult-technisch Nazil?
pi_174636621
quote:
0s.gif Op dinsdag 24 oktober 2017 20:56 schreef Quoi het volgende:
Ik vind dus juist hem in de kinderstoel zetten met een banaan en cracottes ideaal, omdat ik dan onder de douche kan stappen. Die papfles zou té snel leeg zijn :')

Ach ja, ieder zijn eigen handigheidjes hè? *)

Hoe is het bult-technisch Nazil?
niks bijgekomen en die bij z'n mond lijkt kleiner te worden. Billen zien er nog het zelfde uit. Verder tandjesleed :') hele pretpakket dus. Soms is hij een beetje grumpy en hij kan uit het niets ineens heel zielig huilen maar tussendoor is het gewoon een vrolijk ventje. Vooral 's ochtends gaat het prima, vanaf het middagslaapje minder.

Maar volgens mij heeft het allemaal niks met de bulten of de oorontsteking te maken, puur de tanden. Hij vindt het fijn om op mijn vingers te kauwen en kwijt zo een zwembad vol. De plekken waar de kiezen onder komen zijn helemaal dik en gezwollen. Kiezen boven heeft hij dus al, alleen die ene snijtand boven is er nog steeds niet door :')

Oh ja cracottes wilde ik nog halen, die heeft hij bij mijn moeder gehad en was het einde.
pi_174636941
Nou Q, ik douche of samen met S., of hij speelt op zijn kamer. In de stoel kan sowieso niet, want dan zou hij alleen met de hond beneden zijn al die tijd.
Als we samen douchen laat ik de bak vollopen, kan ik mezelf aankleden en opmaken terwijl S. nog in de douche zit te spetteren.
En eten staat hier gelijk aan vies, dus dat vind in zonde van zijn schone kleren 's morgens :@
‘Jouw ouders hadden zeker liever een jongetje gehad?’
pi_174636961
Oh Nazil, tanden zijn toch ook zo'n ellende. Ik hoop dat hij er snel weer vanaf is (van de pijn dan, niet van de tanden :+ ).
‘Jouw ouders hadden zeker liever een jongetje gehad?’
pi_174637779
Bij het cb zeiden ze bij mij dat opvolgmelk meer calorieen heeft dan halfvolle melk en dat je kind dan dus voller zit en minder ander voedsel zou eten. Maar Emmy is een goede eter.

Zoals mijn man zegt "die schuif gaat altijd open".

Lesage wat een knapperd

Ik doe s ochtends zoals nazil. Emmy gaat na de fles (bij mij in bed) nog even terug naar haar bed
pi_174637955
Een uur na de fles eet hij een half bolletje of boterham (gaat niet altijd op) en een uur daarna wil hij fruit. Want fruit is leven. Je kan niet genoeg fruit eten op een dag. Vooral als je met mama naar de supermarkt gaat en daar nog een appel mag pakken bij de lidl of bij de jumbo een mandarijn krijgt van die lieve caissière :')

Dus meneer eet wel door hier, het maakt niet uit dat hij meer verzadiging heeft door de fles.
  Manager PR/Moderator/Beste crewlid 2022 woensdag 25 oktober 2017 @ 00:08:24 #185
269689 crew  Viv
pi_174640909
quote:
0s.gif Op dinsdag 24 oktober 2017 19:54 schreef Quoi het volgende:
Zegt het cb na 1 jaar geen fles meer? Lekker dan :) Ik zal er rekening mee houden bij het wenselijk antwoorden binnenkort (hier geven we er nog 2).
:D O+
Het voedingscentrum heeft eetschema's voor dreumesen met 2x 150 ml zuivel (melk uit een bekertje of yoghurt uit een schaaltje) en 3 bekertjes water of thee per dag. Wij geven nog 3 flessen van 200 ml (moedermelk of Nutrilon), omdat ze met water/melk drinken uit een bekertje nog veel te veel uit haar mond laat lopen (yoghurt/smoothie gaat wel). Net als Arja vind ik het ook een knus moment, vooral de laatste fles 's avonds, en haar daarna slapend in haar bedje leggen. O+
quote:
0s.gif Op dinsdag 24 oktober 2017 20:56 schreef Quoi het volgende:
Ik vind dus juist hem in de kinderstoel zetten met een banaan en cracottes ideaal, omdat ik dan onder de douche kan stappen.
Oh, ik blijf er altijd bij als ze iets te eten krijgt, maar dat hoeft dus niet tot haar achttiende? :s)
pi_174641087
Hai vivi. Welkom. Wat gaat de tijd snel, jij ook alweer hier
  woensdag 25 oktober 2017 @ 00:56:11 #187
67064 Quoi
Mama said be cool
pi_174641247
Ha, leve ons gekke huis dus, waar de eetkamertafel en kinderstoel grenzen aan de badkamer. Ik zet ook weleens de kinderstoel in de badkamer als ik met een gerust hart wil douchen :')

En ja, de intieme drinkmomentjes met fles O+ Hij valt er ook nog mee in slaap en dat is zo lief (en makkelijk).

En nu moet ik slapen }:|
pi_174641686
quote:
0s.gif Op woensdag 25 oktober 2017 00:56 schreef Quoi het volgende:
Ha, leve ons gekke huis dus, waar de eetkamertafel en kinderstoel grenzen aan de badkamer. Ik zet ook weleens de kinderstoel in de badkamer als ik met een gerust hart wil douchen :')

En ja, de intieme drinkmomentjes met fles O+ Hij valt er ook nog mee in slaap en dat is zo lief (en makkelijk).

En nu moet ik slapen }:|
Deed ik in het appartement ook. En daarvoor in ons huis met de maxi-cosi. Voor M. leg ik nu het babynestje neer in de badkamer :D
En mijn moeder heeft toen M. geboren was speelgoed voor S. gekocht, speciaal voor op zijn kamer, zodat hij zich kan vermaken boven. Vintage Fischer Price O+ O+ De boerderij en de school, en voor 5 december heeft ze nog wat op de kop getikt. Nostalgie, hoor!
‘Jouw ouders hadden zeker liever een jongetje gehad?’
  woensdag 25 oktober 2017 @ 14:14:01 #189
67064 Quoi
Mama said be cool
pi_174648776
Vintage fisher price O+ Huis van Max' gastouder ligt er vol mee. Dat ik soms denk: hey, die ken ik nog!

Ik ben kapot stuk van een normaal ochtendje samen met Max. We gingen ff naar de kapper en stilzitten was er echt niet bij. Maar goed, het is gelukt en De Kuif is terug.
pi_174656251
Nazil, wat een pechvogeltje, zoveel tegelijk. Slaapt hij wel ok?

LeSage, wauw wat een grote knappe vent al.

Grappig om te lezen dat iedereen nog aan de fles zit! In mijn omgeving aantal mensen die echt vlak na 1 jaar al over waren op bekers.

Ik heb het even opgezocht in een peutervoeding richtlijn van cb:

"Biedt uw kind na de eerste verjaardag geen zuigfles of tuitbeker meer aan. Uw kind leert dan beter kauwen en praten."

Hier is wakker echt wakker (rond 6.30u) dus ontbijt is gewoon twee boterhammen, aangekleed en wel rond 7u. Leuk als straks de klok weer terug gaat, 5.30 wakker voelt zo fout.

Ik geef ze nu savonds toch nog maar een flesje van 150, ze kunnen het hebben (ze zijn met 1,5 jaar 8,4 en 10,8 kilo).
pi_174656594
Alleen die ochtend fles is een fles, de rest van de dag krijgt hij drinken uit een rietjesbeker en avondpap is meteen lepel. Ik denk niet dat hij daar nou minder door gaat praten. Hij heeft ook nog een speen. Dat vind ik erger dan die ene fles van 10 minuten op een dag :') speen is wel alleen in bed en bij nood (buitenshuis dramaaaa ofzo)

Madivi hij slaapt prima. Tot 2 uur :{ dan wordt hij wakker en helpt alleen maar een fles. Ik hoop dat het een fase is want ik ben er niet meer op gemaakt merk ik. Daarna slaapt hij wel tot half 8 ofzo. Laatst was het om 6 uur die fles en dan tot half 8, maar op een of andere manier voelt dat beter. Hij is er ook niet ziek meer van, dat was alleen afgelopen weekend maar. Nergens last van, behalve dan die tandjes. Antibiotica is heel lekker :') de vlekjes zijn al bijna weg.
pi_174656598
Haha, komt die van het CB dan ook de was doen van alle bekers die over de kleren heen gaan? :+

S. is vandaag hard van de bank gekletterd bij opa en oma. Hij had zelfs een bloedneus ;( oma had het tegen vriend verteld, maar vond het zo erg dat ze daarna ook nog naar mij belde. Maar ja, zoiets kan gewoon gebeuren.
‘Jouw ouders hadden zeker liever een jongetje gehad?’
  woensdag 25 oktober 2017 @ 20:13:23 #193
401485 Molo
Völlig losgelöst
pi_174656639
Flessen FTW ^O^
Hier nog twee per dag, één melk en één pap. Prrrrima!

En wat een prachtige vent LeSage _O_
Oh how you'd have a happy life, if you did the things you like
pi_174665264
M krijgt ook nog gewoon de fles, ongeveer 4 per dag, soms meer als ze 's nachts veel trek heeft. Als ik niet fulltime zou kolven zou ze dat gewoon uit de borst drinken dus ja. Ik vind het een beetje zonde om moedermelk uit een open beker te geven wanneer de helft er nog naast gaat. Water krijgt ze uit een rietjesbeker of open beker, dat gaat wel steeds beter.

Ik ben ziek, gisteren verhoging maar vanochtend ging het wel dus toch naar werk om dingen af te maken voor de vakantie. Lekkere timing pff. M is wel lekker vrolijk :Y)
  donderdag 26 oktober 2017 @ 09:30:58 #195
401485 Molo
Völlig losgelöst
pi_174665311
Eet M wel iets meer tegenwoordig met al die tanden die ze inmiddels heeft?

Ik ben zo gek op die kleine hier hè, lekker in haar dekbedje weggekropen, zo liefffff (en lekker ondeugend ook :+ )
Oh how you'd have a happy life, if you did the things you like
pi_174665422
quote:
1s.gif Op donderdag 26 oktober 2017 09:30 schreef Molo het volgende:
Eet M wel iets meer tegenwoordig met al die tanden die ze inmiddels heeft?

Ik ben zo gek op die kleine hier hè, lekker in haar dekbedje weggekropen, zo liefffff (en lekker ondeugend ook :+ )
Ja, dat gaat steeds beter! Al is het eten op mijn bord natuurlijk veel lekkerder (gewoon hetzelfde :')) dus ik deel gewoon met haar. Ben benieuwd hoe ze het eten vindt in Vietnam!
Ze heeft ook nibbits geproefd trouwens, maar dat waren niet die ringen :P Ze was fan :Y) :') Maar haar absolute favoriet blijft chocola. We hadden chocoladeletters gekocht om mee te nemen, en ze deed wilde pogingen om het doosje open te maken/op te eten :D

Zijn trouwens wel kleine flesjes hoor, 100-120 cc. Ik kolf nu 2 keer per dag dus de opbrengst is niet echt fantastisch meer :P

Wat klinkt dat schattig molo O+
  donderdag 26 oktober 2017 @ 09:43:09 #197
401485 Molo
Völlig losgelöst
pi_174665502
Ja alles wat chips of chocolade is, is hier ook episch, zelfs door de verpakking heen ja _O-

Lekker hoor die Vietnamreis!

Wij gaan in januari naar Praag, moet me nog even verdiepen in wat handig is qua boeken, spullen mee etc
Oh how you'd have a happy life, if you did the things you like
pi_174665775
:W

Ik en A gaan naar het volgende topic! Vandaag is ze officieel 2! *O*

Gisteren hebben we het met familie gevierd. Naar het kinderboekenmuseum geweest (gelukkig kon ze gratis :')) en veel kadootjes uitgepakt (step, duplo, projectorbeer) en taart gegeten!

Vandaag viert ze haar verjaardag op de crèche O+

Tot snel! :W
  donderdag 26 oktober 2017 @ 10:00:27 #199
401485 Molo
Völlig losgelöst
pi_174665799
Gefeliciteerd! *O*
Oh how you'd have a happy life, if you did the things you like
  donderdag 26 oktober 2017 @ 10:01:33 #200
67064 Quoi
Mama said be cool
pi_174665820
Gefeliciteerd Aerenia! w/

Is het kinderboekenmuseum ook leuk voor een verse dreumes eigenlijk?
abonnement bol.com Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')