abonnementen ibood.com bol.com Gearbest
pi_174320029
registreer om deze reclame te verbergen
Sinds vanmorgen heb ik een probleem met het krijgen van warm water uit de CV ketel. Toen ik de douche aanzette, bleef het water koud en sloeg de CV ketel (Remeha Avanta 28c) niet aan. Dit heb ik ca een jaar geleden ook een keer gehad en was toen verholpen nadat ik de ketel een aantal keer opnieuw ingeschakeld had (door de stekker te verwijderen en weer in het stopcontact te stoppen). Dit heb ik ook vandaag geprobeerd, maar hielp niet.

Toen ik hier kwam wonen heb ik op de ketel de instelling voor het permanent beschikbaar hebben van SWW via de thermostaat uitgeschakeld (parameter P4 op 2, regelaarafhankelijk en op de thermostaat de warmwatervoorziening uitgeschakeld). Ik vind het niet nodig om 24/7 water te verwarmen als dat niet nodig is. Dan maar iets langer wachten voordat er warm water uit de kraan komt.

Om te kijken of dit inschakelen ervoor zorgt dat er wel warm water is, heb ik via de thermostaat ingesteld dat de ketel weer water beschikbaar moet hebben. Direct ging de ketel water verwarmen en kreeg ik warm water uit de kraan. Ook slaat de ketel gelijk aan als ik de kraan openzet.

Zet ik nu de de optie voor het altijd beschikbaar houden van warm water weer uit via de thermostaat (zoals de instelling stond), dan slaat de ketel ook niet meer aan als ik de kraan openzet.

Voor nu heb ik dan ook maar ingesteld dat de ketel warm water beschikbaar moet houden, maar omdat ik het onzin vind om gas te verstoken om water warm te houden terwijl er geen behoefte aan is, wil ik dit weer uitzetten.

Heeft iemand een idee wat dit probleem veroorzaakt en hoe dit opgelost kan worden? Voor de volledigheid, het verwarmen van het huis via de CV werkt zonder problemen.
pi_174321007
De avanta heeft toch geen boilervat?
Ik denk meer dat je als nieuwsposter een geile egocentrische narcist moet zijn, die een flinke stijve krijgt van alle berichten die ie van zijn eigen hand ziet op de FP, zo! ©yvonne
Beste nieuwsbericht ooit op de FOK!frontpage!
pi_174321456
quote:
11s.gif Op dinsdag 10 oktober 2017 10:59 schreef Surveillance-Fiets het volgende:
De avanta heeft toch geen boilervat?
Nee, maar wel een comfortstand waarmee de ketel water (intern?) warm houdt (parameter P4 op de ketel, Comfortstand biedt hoog comfort (snel en altijd warm water) maar kost meer energie. ECO-stand biedt minder comfort, maar kost minder energie.)

edit: het lijkt erop dat de oorzaak gevonden is. Het ligt aan de thermostaat. Op de ketel stond de comfort functie op regelaarafhankelijk (parameter P4 op 2), en op de thermostaat stond het schema voor warm water in de ketel uit. Door een "bug" in de software van de thermostaat werkte dit voor mij prima (water werd niet warmgehouden en als er warm water nodig was sloeg de ketel aan). Deze fout is nu "opgelost" met als gevolg dat ik of de ketel moet instellen dat deze water op temperatuur houdt, of de thermostaat een schema moet geven waarbinnen ik het warm water regel. Water warmhouden uitschakelen en alleen opwarmen als daar vraag naar is lijkt niet meer mogelijk... Tot zover energiezuinig stoken voor wat betreft warm water...

[ Bericht 34% gewijzigd door fingie op 10-10-2017 14:40:36 (oorzaak toegevoegd) ]
abonnementen ibood.com bol.com Gearbest
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')