abonnement bol.com Unibet Coolblue
pi_174301542
quote:
In augustus domineerde de Armeense moeder Armina het nieuws. Ze werd zonder haar twee kinderen Howick (12) en Lily (11) het land uitgezet. RTL Nieuws heeft nu haar IND-dossier in handen. Uit de stukken blijkt wat er allemaal vooraf ging aan haar uitzetting.

De Immigratie- en Naturalisatiedienst (IND) behandelt aanvragen van mensen die in Nederland willen komen wonen. Negen jaar geleden klopte Armina Hambartsjumian voor het eerst op de deur bij de IND.

13 adressen
Uit het IND-dossier blijkt dat ze binnen een paar maanden al voor het eerst te horen kreeg geen kans te maken op een verblijfsvergunning in Nederland. Het was het begin van een lange juridische strijd. Armina greep alles aan om samen met haar kinderen in Nederland te kunnen blijven.
Ze startte in totaal zeven procedures. Het gezin woonde in totaal op 13 verschillende adressen. Alle procedures leverden hetzelfde resultaat op: het gezin had geen recht op een verblijfsvergunning.
Een overzicht van de procedures:
• Eén keer een asielprocedure.
• Eén keer een procedure op medische gronden.
• Twee keer deed ze aanspraak op de discretionaire bevoegdheid (de vrijheid van de staatssecretaris om iemand alsnog een verblijfsvergunning te geven).
• Twee keer een kinderpardonprocedure.
• En één keer zette ze een spoedprocedure in om uitzetting te voorkomen.
'Geen thuisland'
Betrokkenen bij de zaak zeggen dat Armina tijdens deze procedures heeft gelogen over haar naam en de namen van haar kinderen. Uit het IND-dossier blijkt dat de Armeense steeds weer zei dat ze nergens heen kon omdat zij en de kinderen stateloos zijn. Ze hadden volgens haar geen thuisland om naar terug te gaan.
Dat blijkt bijvoorbeeld uit een zogenoemd vertrekgesprek in een asielzoekerscentrum in Grave in oktober 2010. De regievoerder van de Dienst Terugkeer en Vertrek zei dat de moeder al op 31 augustus 2010 het land had moeten verlaten. Op die mededeling antwoordde Armina niet. Wel zei ze dat ze geen reisdocumenten en geen geboorteakten van haar kinderen heeft.
Medische problemen?
Een ander terugkerend argument van Armina was dat ze vanwege medische problemen in Nederland zou moeten blijven. Maar uit het dossier blijkt dat die medische problemen daarvoor niet ernstig genoeg waren. Ook de rechter besloot dat ze op grond daarvan geen recht had op een verblijfsvergunning.
In 2015 werden ook de aanvragen op basis van het kinderpardon definitief afgewezen. Het kinderpardon is een speciale regeling voor kinderen die langer dan vijf jaar in Nederland zijn, de Kamer maakte dat mogelijk in 2013.
42 vertrekgesprekken
De naam van zoon Howick (12) stond op de aanvraag voor het kinderpardon. Ook met hem werden in die tijd vertrekgesprekken gevoerd. In één van die stukken staat dat de familie toen al 42 van dat soort gesprekken achter de rug had.
Moeder Armina weigerde tot het laatst mee te werken aan haar vertrek. Ze bracht haar kinderen onder op een onbekend adres en wilde niet tegen de autoriteiten zeggen waar ze waren.

Op 13 augustus gingen honderden mensen de straat om te protesteren tegen de uitzetting. Foto: ANP.
De laatste procedure
In augustus van dit jaar verloor Armina haar laatste procedure: de rechter besloot dat ze nu echt het land uit moest. Op 14 augustus om 08.00 uur 's ochtends werd ze door de marechaussee uitgezet, zonder haar twee kinderen die ze had verstopt. Naar schatting heeft het verblijf van Armina en haar kinderen de Nederlandse staat zeker 750.000 euro gekost.
De kinderen zitten momenteel bij een pleeggezin, ergens in Nederland. Voogdijinstelling Nidos onderzoekt nu wat er moet gebeuren met de kinderen en waar ze het beste af zijn. Wanneer daar meer duidelijkheid over komt, kan Nidos nog niet zeggen.
Defence for Children
Kinderrechtenorganisatie Defence for Children, die de uitzetting van Armina afgelopen zomer 'afschuwelijk' noemde, laat in een reactie weten dat het aantal procedures alleen nog niet alles zegt. "Er wordt vaak naar de ouders gewezen die er alles aan doen om hier te blijven. Maar er ligt ook een verantwoording bij de staat. Die moet er ook voor zorgen dat dit soort schrijnende verhalen niet mogelijk gemaakt kunnen worden", zegt woordvoerder Martine Goeman.
Goeman vindt dat er niet goed gekeken is naar de belangen van de kinderen. "Armina en haar kinderen waren in beeld bij de autoriteiten, maar er is geen grens getrokken. Negen jaar lang kon dit maar doorsudderen."
https://www.rtlnieuws.nl/(...)nederland-te-blijven

Ik denk dat er goed aan is gedaan deze moeder zonder haar kinderen uit te zetten. Uit alles blijkt dat het deze vrouw maar om 1 ding te doen was, alles zoveel mogelijk rekken en traineren.

Deze mevrouw heeft ons 750.000,- euro’s aan kansloze procedures gekost, haar kinderen beschadigd, en ongetwijfeld nog enkele tonnen aan uitkering opgestreken. Ik denk dat er geen beter pleidooi te houden is voor het aan de grens al selecteren van asielzoekers. Deze mevrouw had aan de grens geweigerd kunnen worden, dan was iedereen beter af geweest, vooral haar kinderen en de Nederlandse belastingbetaler.

Die 750.000 is natuurlijk ook ergens heen gegaan, dat zit nu in de zakken van asieladvocaten en allerlei belangenclubjes zoals vluchtelingenwerk die zoals te zien is een goede boterham verdienen aan dit soort kansloze immigranten. Dan heb je direct je antwoord waarom deze clubs staan te springen om meer kansloze immigranten.

Dit geeft ook aan waarom je je als burger niets wijs moet laten maken met smoesjes als “afgewezen asielzoekers worden uitgezet”. Als je ziet wat het al kost om 1onwillige asielzoeker uit te zetten, dan zijn we zo een miljoentje verder.

Ondertussen doen we onze ouderen een luier om in het verzorgingstehuis…
Don't quote me boy, cause I ain't said shit!
Send Banano to: ban_1drjycsqhpwa1i4uxo1mmqau6q8gibgbn6oabtub53zpcrabjunt3uscaqty
  PR/Manusje van alles maandag 9 oktober 2017 @ 15:27:25 #2
148800 crew  Surveillance-Fiets
Toezicht is gezond!
pi_174302086
En die advocaat maar vangen. Pas de procedure aan en toets gelijk voor alle gronden.
Ik denk meer dat je als nieuwsposter een geile egocentrische narcist moet zijn, die een flinke stijve krijgt van alle berichten die ie van zijn eigen hand ziet op de FP, zo! ©yvonne
Beste nieuwsbericht ooit op de FOK!frontpage!
pi_174302363
quote:
0s.gif Op maandag 9 oktober 2017 15:27 schreef Surveillance-Fiets het volgende:
En die advocaat maar vangen. Pas de procedure aan en toets gelijk voor alle gronden.
Dat is echt een probleem inderdaad. Die hebben er een rechtstreeks belang bij om hun client steeds maar weer in beroep te laten gaan.

Dit is toch volstrekt kansloos, deze mevrouw heeft na een aantal maanden al te horen gekregen dat haar aanvraag kansloos was. Toch presteert ze het om nog 7 jaar hier te blijven, voor tonnen te procederen en zelfs nu maken wij nog kosten voor haar omdat haar nageslacht nog in Nederland verblijft.

Deze kosten moeten op de een of andere wijze verhaald worden op de asielzoeker, ook vanwege het afschrikwekkende karakter om maar niet kansloze procedure na procedure op te starten.
Don't quote me boy, cause I ain't said shit!
Send Banano to: ban_1drjycsqhpwa1i4uxo1mmqau6q8gibgbn6oabtub53zpcrabjunt3uscaqty
pi_174304052
Pak die takkewijf gewoon en zet gelijk uit. Met of zonder kinderen. Klaar!.
Rechter heeft al 10 keer gezegd. Wegwezen... Zo moeilijk is het nou weer niet.
Al die ontdekkingsreizen door mensen, ze hebben nooit tegenhouden door domheid van mensen
pi_174304118
Zo zie je maar. Dit is ook echt geen uitzonderingsgeval kan ik vertellen helaas. Deze zaak is wel heel extreem, maar het komt geregeld voor dat asielzoekers al 4-5x verteld is dat ze moeten gaan, zodat ze inmiddels al jaren in NL wonen.

En de goedgelovige deugmensen maar roepen dat het onmenselijk is om iemand na zo'n lange tijd uit te zetten. :N
pi_174304161
Heel simpel: na de eerste afwijzing wegwezen en als je denkt nog een kans te maken start je op eigen kosten nog maar een zaak vanuit je eigen kutland.
Racist
pi_174304241
quote:
RTL Nieuws heeft nu haar IND-dossier in handen
schandalig, weer een minister die moet opstappen.
pi_174304658
Dit riep ik al toen al die wereldvreemde dwazen hier en elders riepen dat schandelijk was dat de procedure 7 jaar heeft geduurd. Zoals 99% van de zaken is al na een paar maanden duidelijk dat iemand weg moet.

Nu die kinderen opsporen, arresteren en uitzetten.
pi_174304762
quote:
0s.gif Op maandag 9 oktober 2017 16:55 schreef Wespensteek het volgende:

[..]

schandalig, weer een minister die moet opstappen.
:')
pi_174304778
Het kwalijke is dat we natuurlijk duizenden uitgeprocedeerde asielzoekers hebben. Reken maar uit wat dat u gekost heeft als belastingbetaler.
Don't quote me boy, cause I ain't said shit!
Send Banano to: ban_1drjycsqhpwa1i4uxo1mmqau6q8gibgbn6oabtub53zpcrabjunt3uscaqty
pi_174304943
quote:
0s.gif Op maandag 9 oktober 2017 17:08 schreef Confetti het volgende:
Dit riep ik al toen al die wereldvreemde dwazen hier en elders riepen dat schandelijk was dat de procedure 7 jaar heeft geduurd. Zoals 99% van de zaken is al na een paar maanden duidelijk dat iemand weg moet.
Ook een paar maanden is al absurd, dit moet binnen een paar dagen, zelfs uren na binnenkomst duidelijk zijn.

"Ambtenaar": Uit welk land bent u afkomstig" ?
"Gelukzoeker" : Arme.... (kan zin niet eens afmaken voordat de ambtenaar al ingrijpt)
"Ambtenaar" : Armenie ? Toegang geweigerd, onmiddelijk vertrekken, en hier is de rekening voor de door ons gemaakte kosten, graag contant betalen.
pi_174305167
quote:
0s.gif Op maandag 9 oktober 2017 17:15 schreef bluemoon23 het volgende:

[..]

Ook een paar maanden is al absurd, dit moet binnen een paar dagen, zelfs uren na binnenkomst duidelijk zijn.

"Ambtenaar": Uit welk land bent u afkomstig" ?
"Gelukzoeker" : Arme.... (kan zin niet eens afmaken voordat de ambtenaar al ingrijpt)
"Ambtenaar" : Armenie ? Toegang geweigerd, onmiddelijk vertrekken, en hier is de rekening voor de door ons gemaakte kosten, graag contant betalen.
Niet eens een gek idee. Als jij uit een veilig land als Armenië komt moeten er wel hele duidelijke gronden zijn om asiel te krijgen. Je zou mensen uit kansarme landen best financieel aansprakelijk mogen maken voor een afgewezen aanvraag. Probleem is alleen hoe je het gaat incasseren.
Don't quote me boy, cause I ain't said shit!
Send Banano to: ban_1drjycsqhpwa1i4uxo1mmqau6q8gibgbn6oabtub53zpcrabjunt3uscaqty
pi_174305283
We zijn natuurlijk geen onmensen >:) , de mededeling dat ze moeten betalen voor gemaakte kosten bij een afwijzing zetten we natuurlijk met koeieletters buiten op het gebouw, in alle mogelijke talen, en ook in pictogrammen aangezien het merendeel natuurlijk analfabeet is.

Dan kunnen ze zich nog bedenken voordat ze zich aanmelden :D
pi_174305311
quote:
0s.gif Op maandag 9 oktober 2017 16:48 schreef Captain_Ghost het volgende:
Pak die takkewijf gewoon en zet gelijk uit. Met of zonder kinderen. Klaar!.
Rechter heeft al 10 keer gezegd. Wegwezen... Zo moeilijk is het nou weer niet.
Nou, als moeder een valse naam opgeeft, dan zegt het land van herkomst natuurlijk ook: die komt niet in onze systemen voor, dus daar kunnen we geen paspoort voor verstrekken.
pi_174305349
quote:
0s.gif Op maandag 9 oktober 2017 17:25 schreef bluemoon23 het volgende:
We zijn natuurlijk geen onmensen >:) , de mededeling dat ze moeten betalen voor gemaakte kosten bij een afwijzing zetten we natuurlijk met koeieletters buiten op het gebouw, in alle mogelijke talen, en ook in pictogrammen aangezien het merendeel natuurlijk analfabeet is.

Dan kunnen ze zich nog bedenken voordat ze zich aanmelden :D
Alleen hoe ga je van een afgewezen nigeriaan die weer in Nigeria zit die kosten ooit incasseren?
Don't quote me boy, cause I ain't said shit!
Send Banano to: ban_1drjycsqhpwa1i4uxo1mmqau6q8gibgbn6oabtub53zpcrabjunt3uscaqty
pi_174305400
Het mag ook in natura betaald worden, 10 geiten ofzo.
pi_174305586
Moeder doet alles om kinderen betere toekomst te geven. Sta je daar nou echt zo van te kijken? Die mevrouw Goeman legt verantwoordelijkheid terecht bij de Nederlandse staat.
Jesus saves but death prevails.
pi_174305732
pi_174305834
quote:
Defence for Children
Kinderrechtenorganisatie Defence for Children, die de uitzetting van Armina afgelopen zomer 'afschuwelijk' noemde, laat in een reactie weten dat het aantal procedures alleen nog niet alles zegt. "Er wordt vaak naar de ouders gewezen die er alles aan doen om hier te blijven. Maar er ligt ook een verantwoording bij de staat. Die moet er ook voor zorgen dat dit soort schrijnende verhalen niet mogelijk gemaakt kunnen worden", zegt woordvoerder Martine Goeman.
Goeman vindt dat er niet goed gekeken is naar de belangen van de kinderen. "Armina en haar kinderen waren in beeld bij de autoriteiten, maar er is geen grens getrokken. Negen jaar lang kon dit maar doorsudderen."
En Martine Goeman is de eerste die moord en brand schreeuwt wanneer de koek voor de familie na 2 procedures op is.
"Pools are perfect for holding water"
pi_174305883
@probeer, die Goeman is een prominent lid van de asielindustrie, die heeft hier natuurlijk heel veel belang bij.
quote:
0s.gif Op maandag 9 oktober 2017 17:32 schreef Shivo het volgende:
Moeder doet alles om kinderen betere toekomst te geven. Sta je daar nou echt zo van te kijken?
Je vergeet blijkbaar dat mevrouw wil dat de Nederlandse burgers daarvoor moeten betalen :{w
quote:
Die mevrouw Goeman legt verantwoordelijkheid terecht bij de Nederlandse staat.
Inderdaad, de staat heeft ook een verantwoordelijkheid
quote:
"Er wordt vaak naar de ouders gewezen die er alles aan doen om hier te blijven. Maar er ligt ook een verantwoording bij de staat. Die moet er ook voor zorgen dat dit soort schrijnende verhalen niet mogelijk gemaakt kunnen worden", zegt woordvoerder Martine Goeman.
En die verantwoordelijkheid is aan de Nederlandse burgers en niet aan Armeniers :{w

Als de staat verantwoordelijkheid had getoond dan was het met 1 zaak (die 10 minuten had geduurd) gewoon klaar geweest, en hadden ze de rest gewoon niet in behandeling genomen.
  maandag 9 oktober 2017 @ 17:40:44 #21
229532 Twiitch
Speelt met zichzelf
pi_174305913
"Ikke wil blijven"

"U mag niet blijven"

"Ikke ziek, ikke wil blijven"

"U bent niet ziek, u mag niet blijven"

"Ikke kinderen, ikke wil blijven"

"Uw kinderen zijn niet onze verantwoordelijkheid, u mag niet blijven"

"Ikke blijf"

:')
pi_174305949
quote:
0s.gif Op maandag 9 oktober 2017 17:32 schreef Shivo het volgende:
Moeder doet alles om kinderen betere toekomst te geven. Sta je daar nou echt zo van te kijken? Die mevrouw Goeman legt verantwoordelijkheid terecht bij de Nederlandse staat.
Ik denk dat er voldoende argumenten zijn aan te voeren om te betogen dat de moeder door haar keuzes de toekomst van de kinderen overhoop heeft gehaald. Die kinderen hebben een abnormale jeugd en dat is de moeder aan te rekenen. De Nederlandse staat is natuurlijk knettergek dat ze zoveel mogelijkheden om te rekken geven maar er is maar 1 verantwoordelijke en dat is mevrouw zelf. Zij is toch degene die nee niet accepteert en haar mogelijkheden tot het uiterste uitput.
Don't quote me boy, cause I ain't said shit!
Send Banano to: ban_1drjycsqhpwa1i4uxo1mmqau6q8gibgbn6oabtub53zpcrabjunt3uscaqty
pi_174306032
quote:
0s.gif Op maandag 9 oktober 2017 17:40 schreef Twiitch het volgende:
"Ikke wil blijven"

"U mag niet blijven"

"Ikke ziek, ikke wil blijven"

"U bent niet ziek, u mag niet blijven"

"Ikke kinderen, ikke wil blijven"

"Uw kinderen zijn niet onze verantwoordelijkheid, u mag niet blijven"

"Ikke blijf"

:')
Ikke kost / wil geld.

Die ontbrak nog.
pi_174306810
quote:
1s.gif Op maandag 9 oktober 2017 17:26 schreef Physsic het volgende:

[..]

Nou, als moeder een valse naam opgeeft, dan zegt het land van herkomst natuurlijk ook: die komt niet in onze systemen voor, dus daar kunnen we geen paspoort voor verstrekken.
Nadat zij al bij rechtszaak en instantie geweest en uiteindelijk allemaal afgewezen. Dus daarbij is naam en afkomst van land kennelijk vastgesteld. Einde verhaal. Trouwens Armenië is geen oorlogsland!

Wil zij uiteindelijk ooit weer in Nederland komen wonen, zult zij op legale pad moet bewandelen.
Al die ontdekkingsreizen door mensen, ze hebben nooit tegenhouden door domheid van mensen
pi_174306894
Triest dat het 7 jaar en 750k heeft gekost.
There are only 151 Pokémon.
pi_174307028
quote:
0s.gif Op maandag 9 oktober 2017 18:14 schreef Eenskijken het volgende:
Triest dat het 7 jaar en 750k heeft gekost.
De diensten economie waar we naar toe moeten werkt toch op die manier. :D
pi_174307613
quote:
0s.gif Op maandag 9 oktober 2017 17:39 schreef bluemoon23 het volgende:
@probeer, die Goeman is een prominent lid van de asielindustrie, die heeft hier natuurlijk heel veel belang bij.
Dat snap ik. Ik zeg dan ook dat ze een hypocriete kut is door in deze zaak de verantwoordelijkheid bij de staat te willen dumpen.
"Pools are perfect for holding water"
  maandag 9 oktober 2017 @ 18:46:47 #28
188734 Revolution-NL
VOC Mentaliteit
pi_174307637
Tijd voor een generaal pardon.
pi_174307974
Man man man hoe moeilijk kan het zijn. Oppakken en uitzetten, klaar...
People are always teaching us democracy but the people who teach us democracy don't want to learn it themselves.
pi_174310723
Schandalig dat de kansloze asielschooiers alsmaar kunnen blijven procederen. De eerste uitspraak zou gewoon meteen definitief moeten zijn.
pi_174311966
Wat een kansloze, incompetente bende dit. 750.000 euro om een afgewezen gelukzoeker het land uit te krijgen.

Niemand wil die gelukszoekers hier hebben, afwijzen die handel en weg ermee.
  maandag 9 oktober 2017 @ 21:11:13 #32
308438 Ser_Ciappelletto
Semi-professionele SJW
pi_174312224
Die procedure moet veel sneller kunnen. Er zijn geen 42 gesprekken nodig om vast te stellen dat iemand geen gevaar loopt in haar eigen land, dat haar kinderen niet geworteld zijn en dat er geen medische redenen zijn waarom ze moet blijven. Dat kan allemaal in een jaartje geregeld worden.

Kost wel wat geld om meer mensen in te schakelen bij het IND die zulke dingen uitvogelen...
  maandag 9 oktober 2017 @ 21:12:26 #33
308438 Ser_Ciappelletto
Semi-professionele SJW
pi_174312276
quote:
Die 750.000 is natuurlijk ook ergens heen gegaan, dat zit nu in de zakken van asieladvocaten en allerlei belangenclubjes zoals vluchtelingenwerk die zoals te zien is een goede boterham verdienen aan dit soort kansloze immigranten. Dan heb je direct je antwoord waarom deze clubs staan te springen om meer kansloze immigranten.
Neuh, dat zit in de zakken van Nederlandse immigratieambtenaren, rechters, griffiers, openbaar aanklagers en rechtbankklerken. Die advocaat heeft waarschijnlijk maar een klein deel van dat geld gezien, en de belangenclubjes helemaal niets.
pi_174312329
quote:
0s.gif Op maandag 9 oktober 2017 18:10 schreef Captain_Ghost het volgende:

[..]

Nadat zij al bij rechtszaak en instantie geweest en uiteindelijk allemaal afgewezen. Dus daarbij is naam en afkomst van land kennelijk vastgesteld. Einde verhaal. Trouwens Armenië is geen oorlogsland!

Wil zij uiteindelijk ooit weer in Nederland komen wonen, zult zij op legale pad moet bewandelen.
Hoe weet je dat haar naam daarbij is vastgesteld? Ze beweerde geen paspoorten en geen geboorteakten te hebben.
pi_174312383
quote:
0s.gif Op maandag 9 oktober 2017 21:11 schreef Ser_Ciappelletto het volgende:
Die procedure moet veel sneller kunnen. Er zijn geen 42 gesprekken nodig om vast te stellen dat iemand geen gevaar loopt in haar eigen land, dat haar kinderen niet geworteld zijn en dat er geen medische redenen zijn waarom ze moet blijven. Dat kan allemaal in een jaartje geregeld worden.

Kost wel wat geld om meer mensen in te schakelen bij het IND die zulke dingen uitvogelen...
Heb jij de OP wel gelezen?
pi_174312460
quote:
1s.gif Op maandag 9 oktober 2017 21:13 schreef Physsic het volgende:

[..]

Hoe weet je dat haar naam daarbij is vastgesteld? Ze beweerde geen paspoorten en geen geboorteakten te hebben.
IND is zelf er achter gekomen dat zij boel heeft zitten oplichten.
Ze weten inmiddels de voornaam en achternaam al. Dus nu ook uit welk land waar zij vandaan kwam.
Al die ontdekkingsreizen door mensen, ze hebben nooit tegenhouden door domheid van mensen
  maandag 9 oktober 2017 @ 21:19:01 #37
128155 Fir3fly
Goodnight everybody!
pi_174312499
quote:
1s.gif Op maandag 9 oktober 2017 21:15 schreef Physsic het volgende:

[..]

Heb jij de OP wel gelezen?
:D.
And if you listen very hard
The tune will come to you at last
When all are one and one is all
To be a rock and not to roll
pi_174312687
Ze is christelijk!! Belangrijk!! Was het een moslim geweest dan was de islam er natuurlijk bijgehaald.
pi_174312734
quote:
0s.gif Op maandag 9 oktober 2017 21:17 schreef Captain_Ghost het volgende:

[..]

IND is zelf er achter gekomen dat zij boel heeft zitten oplichten.
Ze weten inmiddels de voornaam en achternaam al. Dus nu ook uit welk land waar zij vandaan kwam.
Ja, uiteindelijk wel ja. Maar zolang ze dat niet weten, kunnen ze haar ook niet zomaar uitzetten. Het land van herkomst moet namelijk akkoord zijn.
  maandag 9 oktober 2017 @ 21:27:35 #40
308438 Ser_Ciappelletto
Semi-professionele SJW
pi_174312774
quote:
1s.gif Op maandag 9 oktober 2017 21:15 schreef Physsic het volgende:

[..]

Heb jij de OP wel gelezen?
Vertel, wat heb ik gemist.
pi_174312837
quote:
1s.gif Op maandag 9 oktober 2017 21:26 schreef Physsic het volgende:

[..]

Ja, uiteindelijk wel ja. Maar zolang ze dat niet weten, kunnen ze haar ook niet zomaar uitzetten. Het land van herkomst moet namelijk akkoord zijn.
Die landen moeten gewoon hun troep terugnemen, zo niet dan hebben we defensie om ze daartoe te dwingen. We kopen niet voor niks JSF's die in vijandelijk bewaakt luchtruim kunnen opereren door hun stealth. Hiervoor zijn ze gemaakt.
  maandag 9 oktober 2017 @ 22:52:55 #42
255257 Flow3r
Forever in my life O(+>
pi_174315421
Wat een verspilling, had die dame de helft meegegeven en ze was zelf vertrokken met een leuk startkapitaal in een ander land :')
pi_174316794
quote:
0s.gif Op maandag 9 oktober 2017 22:52 schreef Flow3r het volgende:

Wat een verspilling, had die dame de helft meegegeven en ze was zelf vertrokken met een leuk startkapitaal in een ander land :')
En een week daarna staan er 30.000 anderen op de stoep. Nee, (dreigen met) helemaal kaalplukken en buiten de maatschappij houden. Maar dan moet het wel snel geregeld zijn.
Racist
pi_174316896
quote:
0s.gif Op maandag 9 oktober 2017 17:11 schreef Kapitein_Scheurbuik het volgende:
Het kwalijke is dat we natuurlijk duizenden uitgeprocedeerde asielzoekers hebben. Reken maar uit wat dat u gekost heeft als belastingbetaler.
Als het er 1000 zijn, dan is dat 750.000 x 1000 = 750 miljoen
Als het er 10.000 zijn loopt het op naar 7,5 miljard.
Dit bedrag is naar alle waarschijnlijkheid te hoog.

Asielzoekers zouden 1x in beroep mogen gaan en dan moet er binnen een maand een uitspraak volgen. Als het afgewezen wordt mogen ze vanuit hun eigen land procederen op eigen kosten. Niet op kosten van de belastingbetaler. Hopelijk maakt dit kabinet er werk van.
pi_174316918
Ik vind dat die 750k op dat vreselijke wijf verhaald moeten worden. En anders maar op die kinderen.

Hier wens ik geen belasting voor te betalen.
pi_174316999
Ik ken aardig wat Armenen, en geen enkele van deze mensen heeft een legitieme politieke claim op een verblijfsvergunning. Ze hebben vaak ook nog eens een neppe case, waar ze zich voordoen als politieke dissidenten of zelfs als Azerbeidzjaan om hier maar een verblijfsvergunning te krijgen.
pi_174317012
quote:
0s.gif Op maandag 9 oktober 2017 21:11 schreef Ser_Ciappelletto het volgende:
Die procedure moet veel sneller kunnen. Er zijn geen 42 gesprekken nodig om vast te stellen dat iemand geen gevaar loopt in haar eigen land, dat haar kinderen niet geworteld zijn en dat er geen medische redenen zijn waarom ze moet blijven. Dat kan allemaal in een jaartje geregeld worden.
Een jaar ?
1 gesprek binnen 1 week, klaar.
quote:
Kost wel wat geld om meer mensen in te schakelen bij het IND die zulke dingen uitvogelen...
Die mensen hebben ze wel, alleen de mogelijkheid moet er niet zijn om oneindig in beroep te gaan.
Zoveel uit te vogelen was er niet, dat ze uit Armenie komt was vrij snel wel bekend, meer hoeven die ambtenaren niet te weten.
quote:
1s.gif Op maandag 9 oktober 2017 21:13 schreef Physsic het volgende:
Hoe weet je dat haar naam daarbij is vastgesteld? Ze beweerde geen paspoorten en geen geboorteakten te hebben.
Uit de OP: Uit het IND-dossier blijkt dat ze binnen een paar maanden al voor het eerst te horen kreeg geen kans te maken op een verblijfsvergunning in Nederland.
Dan zal het IND in die paar maanden wel hebben vastgesteld wat haar identiteit is he ?
quote:
1s.gif Op maandag 9 oktober 2017 21:26 schreef Physsic het volgende:
Ja, uiteindelijk wel ja. Maar zolang ze dat niet weten, kunnen ze haar ook niet zomaar uitzetten. Het land van herkomst moet namelijk akkoord zijn.
En dat is ook een flauwekul regel natuurlijk.

Vooral de arme Aziatische en Afrikaanse landen hebben er geen enkel belang bij om te erkennen dat iemand hun staatsburger is.
pi_174317047
quote:
0s.gif Op maandag 9 oktober 2017 23:59 schreef hpeopjes het volgende:
Ik vind dat die 750k op dat vreselijke wijf verhaald moeten worden. En anders maar op die kinderen.

Hier wens ik geen belasting voor te betalen.
:')
  Kunstzinnigste/artistiekste user 2022 dinsdag 10 oktober 2017 @ 00:32:44 #49
74056 crew  ToT
pi_174317190
En daarom asielzoekers gewoon tijdens de procedure in afgesloten complexen houden.
Uitgeprocedeerd? Opbokken! Geen kans om een nieuwe identiteit aan te nemen.
pi_174317296
Dit is best wel dom. :') 750000 euro. Van dat geld hadden ze haar effectief om kunnen scholen en aan het werk moeten krijgen volgens mij. Daar had ze 30 jaar lang 25000 euro inkomen van gehad. _O-

Waarmee ik niet wil zeggen dat ze maar had moeten blijven. Maar dit is wel de meest stupide optie. :o
  Kunstzinnigste/artistiekste user 2022 dinsdag 10 oktober 2017 @ 01:17:49 #51
74056 crew  ToT
pi_174317478
quote:
0s.gif Op dinsdag 10 oktober 2017 00:47 schreef Fripsel het volgende:
Dit is best wel dom. :') 750000 euro. Van dat geld hadden ze haar effectief om kunnen scholen en aan het werk moeten krijgen volgens mij. Daar had ze 30 jaar lang 25000 euro inkomen van gehad. _O-

Waarmee ik niet wil zeggen dat ze maar had moeten blijven. Maar dit is wel de meest stupide optie. :o
Dus iedereen die een paar keer (al dan niet onder valse namen) in beroep gaat, meteen maar een verblijfsvergunning en baan aanbieden?
pi_174317494
quote:
2s.gif Op dinsdag 10 oktober 2017 01:17 schreef ToT het volgende:

[..]

Dus iedereen die een paar keer (al dan niet onder valse namen) in beroep gaat, meteen maar een verblijfsvergunning en baan aanbieden?
Dat soort types willen vaak ook niet echt werken heb ik het idee. Anders gaan ze wel aan de slag in het thuisland. Die komen hier alleen maar om gratis knaken te ontvangen.
pi_174317501
quote:
0s.gif Op dinsdag 10 oktober 2017 00:47 schreef Fripsel het volgende:
Dit is best wel dom. :') 750000 euro. Van dat geld hadden ze haar effectief om kunnen scholen en aan het werk moeten krijgen volgens mij. Daar had ze 30 jaar lang 25000 euro inkomen van gehad. _O-

Waarmee ik niet wil zeggen dat ze maar had moeten blijven. Maar dit is wel de meest stupide optie. :o
Nee de meest stupide optie is dat die mevrouw na afwijzing nog 6 keer een procedure kan starten.

We zijn natuurlijk niet helemaal gestoord door mevrouw op onze kosten om te scholen. Dan staat een dag later de rest van Armenië ook op de stoep in verwachting omgeschoold te worden.
Don't quote me boy, cause I ain't said shit!
Send Banano to: ban_1drjycsqhpwa1i4uxo1mmqau6q8gibgbn6oabtub53zpcrabjunt3uscaqty
pi_174318199
Ze woonden op 13 adressen? Hoe dan?
pi_174318249
quote:
0s.gif Op maandag 9 oktober 2017 17:11 schreef Kapitein_Scheurbuik het volgende:
Het kwalijke is dat we natuurlijk duizenden uitgeprocedeerde asielzoekers hebben. Reken maar uit wat dat u gekost heeft als belastingbetaler.
En dat allemaal omdat de deugdmens een wereldvreemd beeld heeft en naïef is.
Drop drop drop drop drop drop drop!!!! DROP!!! drop drop drop drop !!
pi_174318258
quote:
0s.gif Op dinsdag 10 oktober 2017 00:47 schreef Fripsel het volgende:
Dit is best wel dom. :') 750000 euro. Van dat geld hadden ze haar effectief om kunnen scholen en aan het werk moeten krijgen volgens mij. Daar had ze 30 jaar lang 25000 euro inkomen van gehad. _O-

Waarmee ik niet wil zeggen dat ze maar had moeten blijven. Maar dit is wel de meest stupide optie. :o
Nee, het meest stupide is dat zo’n iemand door deugend Nederland nog in staat wordt gesteld 12 andere procedures op te starten. Dat kost geld.
Drop drop drop drop drop drop drop!!!! DROP!!! drop drop drop drop !!
  User die overal opduikt 2022 dinsdag 10 oktober 2017 @ 07:21:09 #57
186611 Haags
pi_174318272
ze domineerde het nieuws? Ik hoor nu voor het eerst hiervan..
Zonder wrijving geen glans
pi_174318273
quote:
0s.gif Op maandag 9 oktober 2017 22:52 schreef Flow3r het volgende:

Wat een verspilling, had die dame de helft meegegeven en ze was zelf vertrokken met een leuk startkapitaal in een ander land :')
Dat is al een geprobeerd en gauw stopgezet toen bleek dat er een massa stroom van vluchtelingen deze kant op kwamen puur voor de vertrekregeling.
Drop drop drop drop drop drop drop!!!! DROP!!! drop drop drop drop !!
pi_174318671
Allemaal de schuld van de deugers.
pi_174318704
quote:
0s.gif Op maandag 9 oktober 2017 20:28 schreef Arthur_Spooner het volgende:
Schandalig dat de kansloze asielschooiers alsmaar kunnen blijven procederen. De eerste uitspraak zou gewoon meteen definitief moeten zijn.
Eén beroep is niet onredelijk.

Wat volgens mij vooral van belang is, is ervoor te zorgen dat na een bepaalde uitspraak de uitzetting zo snel volgt, dat er geen verandering van situatie meer kan optreden.

Misschien dat het zou helpen om bepaalde beroepen (en dan liefst zo veel mogelijk) slechts in behandeling te nemen indien de terugreis (vrijwel) geregeld is, zodat bij een afgewezen beroep de uitzetting vrijwel direct kan volgen. Op die manier kan zorgvuldigheid wellicht goed worden gecombineerd met strengheid.
  dinsdag 10 oktober 2017 @ 08:39:04 #61
448036 Achterhoker
Hauptsache Alkohol
pi_174318746
Bloedzuigers.
Fade to Black
pi_174318790
quote:
Maar er ligt ook een verantwoording bij de staat. Die moet er ook voor zorgen dat dit soort schrijnende verhalen niet mogelijk gemaakt kunnen worden.... Negen jaar lang kon dit maar doorsudderen
Natuurlijk, Martine Goeman, de schuld ligt ook totaal niet bij deze uitzuiger en de mensen die haar alle procedures en beroepsmogelijkheden haarfijn hebben uitgelegd en uitgevoerd :r
pi_174318940
quote:
0s.gif Op dinsdag 10 oktober 2017 00:47 schreef Fripsel het volgende:
Dit is best wel dom. :') 750000 euro. Van dat geld hadden ze haar effectief om kunnen scholen en aan het werk moeten krijgen volgens mij. Daar had ze 30 jaar lang 25000 euro inkomen van gehad. _O-

Waarmee ik niet wil zeggen dat ze maar had moeten blijven. Maar dit is wel de meest stupide optie. :o
Denk je echt dat parasieten als haar willen werken? Het enige wat zij doen is hun hele leven lang handje ophouden en uitkering en toeslagen ontvangen.
pi_174318996
quote:
2s.gif Op dinsdag 10 oktober 2017 01:17 schreef ToT het volgende:

[..]

Dus iedereen die een paar keer (al dan niet onder valse namen) in beroep gaat, meteen maar een verblijfsvergunning en baan aanbieden?
Jullie vergeten allemaal een deel van mijn post of wat?

[ Bericht 0% gewijzigd door #ANONIEM op 10-10-2017 09:06:13 ]
  dinsdag 10 oktober 2017 @ 09:11:56 #65
64831 2NutZ
Non-profit paardenstylist.
pi_174319057
quote:
0s.gif Op maandag 9 oktober 2017 21:24 schreef Maghrebijnse het volgende:
Ze is christelijk!! Belangrijk!! Was het een moslim geweest dan was de islam er natuurlijk bijgehaald.
De enige die dat nu doet ben jij he...

Zelfs in het slachtofferrol vallen als er niets te slachtofferen valt :') _O-
* Je mag wel een iets normalere toon aanslaan. Realiseer je goed dat dit slechts jouw mening is.
pi_174319612
quote:
0s.gif Op maandag 9 oktober 2017 15:04 schreef Kapitein_Scheurbuik het volgende:

[..]

https://www.rtlnieuws.nl/(...)nederland-te-blijven

Ik denk dat er goed aan is gedaan deze moeder zonder haar kinderen uit te zetten. Uit alles blijkt dat het deze vrouw maar om 1 ding te doen was, alles zoveel mogelijk rekken en traineren.

Deze mevrouw heeft ons 750.000,- euro’s aan kansloze procedures gekost, haar kinderen beschadigd, en ongetwijfeld nog enkele tonnen aan uitkering opgestreken. Ik denk dat er geen beter pleidooi te houden is voor het aan de grens al selecteren van asielzoekers. Deze mevrouw had aan de grens geweigerd kunnen worden, dan was iedereen beter af geweest, vooral haar kinderen en de Nederlandse belastingbetaler.

Die 750.000 is natuurlijk ook ergens heen gegaan, dat zit nu in de zakken van asieladvocaten en allerlei belangenclubjes zoals vluchtelingenwerk die zoals te zien is een goede boterham verdienen aan dit soort kansloze immigranten. Dan heb je direct je antwoord waarom deze clubs staan te springen om meer kansloze immigranten.

Dit geeft ook aan waarom je je als burger niets wijs moet laten maken met smoesjes als “afgewezen asielzoekers worden uitgezet”. Als je ziet wat het al kost om 1onwillige asielzoeker uit te zetten, dan zijn we zo een miljoentje verder.

Ondertussen doen we onze ouderen een luier om in het verzorgingstehuis…
Een goed en duidelijk verhaal. Het is natuurlijk van de zotte dat er zoveel gespendeerd moet worden om iemand uit Nederland te kunnen zetten. En dat inderdaad onze oudere hulpbehoevende Nederlanders door bezuinigingen in hun eigen pies en stront moeten blijven zitten. :N

Ik ben echt voor het Australische model van een asieleiland. Wij kunnen zo'n kunstmatig eiland creëren aan onze kust. Asielzoekers komen hierdoor niet in aanraking komen met onze samenleving. Daarmee zal de wil om Nederland te verlaten bespoedigd worden. Ook zal het minder asielzoekers stimuleren om naar Nederland te komen. Het biedt altijd een win-win situatie.

Maar dit bestaande verrotte en corrupte systeem die gebaseerd is op alle mogelijke mazen in de wet moet definitief van tafel worden geveegd.
  dinsdag 10 oktober 2017 @ 10:04:02 #67
399552 DUTCHKO
Globetrotter
pi_174319760
quote:
0s.gif Op dinsdag 10 oktober 2017 09:54 schreef Elzies het volgende:

[..]

Een goed en duidelijk verhaal. Het is natuurlijk van de zotte dat er zoveel gespendeerd moet worden om iemand uit Nederland te kunnen zetten. En dat inderdaad onze oudere hulpbehoevende Nederlanders door bezuinigingen in hun eigen pies en stront moeten blijven zitten. :N

Ik ben echt voor het Australische model van een asieleiland. Wij kunnen zo'n kunstmatig eiland creëren aan onze kust. Asielzoekers komen hierdoor niet in aanraking komen met onze samenleving. Daarmee zal de wil om Nederland te verlaten bespoedigd worden. Ook zal het minder asielzoekers stimuleren om naar Nederland te komen. Het biedt altijd een win-win situatie.

Maar dit bestaande verrotte en corrupte systeem die gebaseerd is op alle mogelijke mazen in de wet moet definitief van tafel worden geveegd.
Foei. Wat ben jij toch weer een Nazi!! _O-
pi_174319847
quote:
0s.gif Op dinsdag 10 oktober 2017 10:04 schreef DUTCHKO het volgende:

[..]

Foei. Wat ben jij toch weer een Nazi!! _O-
Uiteraard ben ik volgens sommigen weer mijn bruinhemd aan het strijken. :)
pi_174319882
quote:
0s.gif Op maandag 9 oktober 2017 15:37 schreef Kapitein_Scheurbuik het volgende:

[..]

Dat is echt een probleem inderdaad. Die hebben er een rechtstreeks belang bij om hun client steeds maar weer in beroep te laten gaan.

Dit is toch volstrekt kansloos, deze mevrouw heeft na een aantal maanden al te horen gekregen dat haar aanvraag kansloos was. Toch presteert ze het om nog 7 jaar hier te blijven, voor tonnen te procederen en zelfs nu maken wij nog kosten voor haar omdat haar nageslacht nog in Nederland verblijft.

Deze kosten moeten op de een of andere wijze verhaald worden op de asielzoeker, ook vanwege het afschrikwekkende karakter om maar niet kansloze procedure na procedure op te starten.
De kosten moeten verhaald worden op de organisaties:personen die haar dit ingefluisterd hebben en aan haar hun bestaansrecht (en een vet salaris verdienen) hebben.

De asiel industrie is big business geworden met een miljarden omzet wat opgehoest wordt door de belastingbetaler.
  dinsdag 10 oktober 2017 @ 10:18:56 #70
399552 DUTCHKO
Globetrotter
pi_174320051
quote:
0s.gif Op dinsdag 10 oktober 2017 10:07 schreef Elzies het volgende:

[..]

Uiteraard ben ik volgens sommigen weer mijn bruinhemd aan het strijken. :)
Ja maar wel zielig janken over "rijke" WAO'ers of als de Regering de belastingen opschroefd omdat dit soort flauwekul betaald moet worden. :)
pi_174320588
quote:
0s.gif Op maandag 9 oktober 2017 16:48 schreef Captain_Ghost het volgende:
Pak die takkewijf gewoon en zet gelijk uit. Met of zonder kinderen. Klaar!.
Rechter heeft al 10 keer gezegd. Wegwezen... Zo moeilijk is het nou weer niet.
Of je leest de tweede zin van de OP nog een keer.
Poetinsupporters staan aan de verkeerde kant van de geschiedenis
pi_174322177
quote:
1s.gif Op dinsdag 10 oktober 2017 10:09 schreef Shaken63 het volgende:

[..]

De kosten moeten verhaald worden op de organisaties:personen die haar dit ingefluisterd hebben en aan haar hun bestaansrecht (en een vet salaris verdienen) hebben.

De asiel industrie is big business geworden met een miljarden omzet wat opgehoest wordt door de belastingbetaler.
Even los van de kosten: ik vind het echt schandalig dat organisaties en advocaten zo'n moeder op alle mogelijke manieren aansporen en helpen de procedure nog langer te rekken. Met de kennis dat de kans behoorlijk klein is dat zo'n gezin uiteindelijk toch een verblijfsvergunning krijgt, dat gezin toch hoop blijven geven.
  dinsdag 10 oktober 2017 @ 13:00:31 #73
38559 WheeledWarrior
More than meets the eye
pi_174323143
Als je na 9 jaar nog steeds een asielprocedure nodig hebt om legaal in een land te mogen blijven ben je ook geen toegevoegde waarde hier.
pi_178705435
Armeense kinderen mogen worden uitgezet

Twee Armeense kinderen uit Amersfoort, van wie de moeder al is uitgezet naar hun moederland, mogen toch niet blijven. Toenmalig staatssecretaris van Justitie en Veiligheid, Klaas Dijkhoff, heeft hun nieuwe aanvraag voor een verblijfsvergunning op ’tijdelijke humanitaire gronden’ terecht afgewezen. Dat heeft de bestuursrechter in Utrecht maandag beslist.



In augustus vorig jaar had de bestuursrechter al besloten dat het gezin mocht worden uitgezet. Maar alleen de uitgeprocedeerde moeder is toen op het vliegtuig gezet. De kinderen, Lily en Howick, bleven op een onbekende locatie in Nederland achter en doken na twee weken weer op. Daarna mochten ze de nieuwe procedure afwachten op een voor hun vertrouwde plek, bij een bevriend gezin van hun moeder.

Tegen de beslissing van maandag is geen beroep mogelijk. Er loopt nog wel een andere procedure, maar in beginsel zijn de kinderen nu uit te zetten, bevestigde hun advocaat Patricia Scholtes.

De kinderen, geboren in 2005 en 2006 en grotendeels hier opgegroeid, willen graag in Nederland blijven. Hun moeder heeft jarenlang gestreden voor een verblijfsvergunning maar kreeg steeds nul op het rekest. Ze kwamen ook niet in aanmerking voor de kinderpardonregeling.

De kinderen probeerden in deze procedure een verblijfsvergunning in Nederland te krijgen met het argument dat hun moeder niet voor hun kan zorgen. Maar Justitie heeft inmiddels afspraken met Armenië gemaakt dat de kinderen daar na terugkeer eventueel voor opvang en begeleiding bij een Amerikaanse stichting terechtkunnen.

Volgens Scholtes vindt de moeder de uitkomst verschrikkelijk. „Ze mist ze ontzettend, maar ze kan niet voor ze zorgen. Maar de rechter zegt dat het in de toekomst wel kan.” Volgens Scholte is de tijdelijke opvang in Armenië niet goed geregeld en kunnen ze niet veilig bij hun moeder wonen. Ze gaat zich beraden over mogelijk nieuwe stappen.

De zaak trok veel aandacht in de media, ook omdat klasgenootjes op het Binnenhof tegen hun uitzetting demonstreerden.
https://www.telegraaf.nl/(...)ogen-worden-uitgezet
Steun het Kiva Fok! team!
http://www.kiva.org/team/fok
  dinsdag 24 april 2018 @ 00:56:02 #75
128155 Fir3fly
Goodnight everybody!
pi_178705459
Zielig voor die kinderen, maar ik hoop dat die moeder nooit meer iets met hun opvoeding te maken heeft.
And if you listen very hard
The tune will come to you at last
When all are one and one is all
To be a rock and not to roll
pi_178705481
quote:
0s.gif Op maandag 9 oktober 2017 21:24 schreef Maghrebijnse het volgende:
Ze is christelijk!!
bron?
Op zondag 9 september 2018 00:02 schreef remlof het volgende:
ik ben alles behalve intellectueel.
pi_178705492
quote:
0s.gif Op dinsdag 10 oktober 2017 00:07 schreef bluemoon23 het volgende:
Vooral de arme Aziatische en Afrikaanse landen hebben er geen enkel belang bij om te erkennen dat iemand hun staatsburger is.
Alsof je zonder verder bewijs gronden hebt om aan te nemen dat iemand houw staatsburger is. Corrupte ambtenaren uit die landen hebben er juist belang bij om tegen een gepaste "onkostenvergoeding" het staatsburgerschap te erkennen van personen, waarvan het twijfelachtig is dat zij staatsburgers van de desbetreffende landen zijn.
Op zondag 9 september 2018 00:02 schreef remlof het volgende:
ik ben alles behalve intellectueel.
pi_178996483
Lily en Howick toch niet uitgezet, nieuwe procedure begonnen

De Armeense kinderen Lily (12) en Howick (13) uit Amersfoort mogen in elk geval de komende maanden nog in Nederland blijven. Ze zouden vandaag worden uitgezet naar Armenië, maar hun advocaat is een nieuwe procedure begonnen om uitzetting te voorkomen. De uitspraak in die zaak mogen ze in Nederland afwachten.



Twee weken geleden bepaalde de rechtbank dat de aanvraag van de twee kinderen voor een verblijfsvergunning terecht is afgewezen. Toenmalig staatssecretaris Dijkhoff mocht die beslissing nemen, zei de bestuursrechter.

Gevonden
Vorig jaar augustus besloot de rechter al dat het gezin mocht worden uitgezet. De moeder werd aangehouden, maar verstopte de kinderen en weigerde te vertellen waar die waren.
De moeder werd op het vliegtuig gezet. Na twee weken werden de kinderen gevonden. Zij mochten in Nederland een nieuwe procedure afwachten, tot de rechter twee weken geleden uitspraak deed. Nu mogen Lily en Howick dus ook de nieuwe procedure in Nederland afwachten.
De twee Armeense kinderen zijn grotendeels in Nederland opgegroeid.
https://nos.nl/artikel/22(...)cedure-begonnen.html
Steun het Kiva Fok! team!
http://www.kiva.org/team/fok
pi_178996607
Na overal over gelogen te hebben, 13 verschillende adressen waaronder schuiladressen, bijna 10 jaar procederen en ook bijna 10 jaar in Nederland met de wetenschap dat je geen recht op verblijf hebt hier en bijna een miljoen aan proceskosten betaald door de Nederlandse burger............

gaan we vrolijk door naar de 13e rechter die misschien eindelijk een beslissing in hun voordeel oplevert |:(
Steun het Kiva Fok! team!
http://www.kiva.org/team/fok
  maandag 7 mei 2018 @ 19:38:08 #80
182233 thedeedster
IWAB: Ik Weet Alles Beter...
pi_178996820
quote:
0s.gif Op maandag 9 oktober 2017 15:27 schreef Surveillance-Fiets het volgende:
En die advocaat maar vangen. Pas de procedure aan en toets gelijk voor alle gronden.
Gewoon beginnen met "no cure, no pay". :Y
Als mijn post niet duidelijk is, moet je misschien even je sarcasmeradar aanzetten.
pi_178996835
Lekker vangen voor de asielzoekersmaffia.
Drop drop drop drop drop drop drop!!!! DROP!!! drop drop drop drop !!
pi_178996892
Nog een paar jaar doorgaan met rekken en dan kan Lily zich laten bezwangeren, waarna snel de garantie zal volgen dat ze voor altijd mogen blijven. En dan kan oma uit Armenië ook weer terugkomen!
pi_178997132
Maar het moedwillig verlaten van je kinderen kan toch als mishandeling worden aangerekend....gelijk de bak in met dat wijf! Als ze nog een voet in Nederland durft te zetten.
Ik zou best christen en verlost willen zijn, als de christenen er maar wat verloster uit zouden zien.
(Nietzsche)
pi_178997229
quote:
0s.gif Op maandag 7 mei 2018 19:52 schreef ietjefietje het volgende:
Maar het moedwillig verlaten van je kinderen kan toch als mishandeling worden aangerekend....gelijk de bak in met dat wijf!
Nog 10 jaren waarin er rechtzaak op rechtzaak volgt en deze vrouw ondertussen in Nederland kan verblijven........nee doe maar niet. :N
Steun het Kiva Fok! team!
http://www.kiva.org/team/fok
pi_178997752
quote:
0s.gif Op dinsdag 10 oktober 2017 09:54 schreef Elzies het volgende:

[..]

Een goed en duidelijk verhaal. Het is natuurlijk van de zotte dat er zoveel gespendeerd moet worden om iemand uit Nederland te kunnen zetten. En dat inderdaad onze oudere hulpbehoevende Nederlanders door bezuinigingen in hun eigen pies en stront moeten blijven zitten. :N

Ik ben echt voor het Australische model van een asieleiland. Wij kunnen zo'n kunstmatig eiland creëren aan onze kust. Asielzoekers komen hierdoor niet in aanraking komen met onze samenleving. Daarmee zal de wil om Nederland te verlaten bespoedigd worden. Ook zal het minder asielzoekers stimuleren om naar Nederland te komen. Het biedt altijd een win-win situatie.

Maar dit bestaande verrotte en corrupte systeem die gebaseerd is op alle mogelijke mazen in de wet moet definitief van tafel worden geveegd.
Een van de waddeneilanden wellicht?
"Pools are perfect for holding water"
pi_178997906
quote:
0s.gif Op maandag 9 oktober 2017 18:14 schreef Eenskijken het volgende:
Triest dat het 7 jaar en 750k heeft gekost.
Tja, weer een paar Nederlandse advocaten gevoed die geld uitgegeven hebben aan diverse luxe goederen.

Het leven is soms hard.
pi_178997907
De asielmaffia spint garen bij dit soort 'processen'.
maandag 28 december 2020 20:34 schreef JustinK het volgende: De wereld heeft meer tong80's nodig.
pi_178997942
quote:
0s.gif Op maandag 7 mei 2018 20:26 schreef BoneThugss het volgende:
De asielmaffia spint garen bij dit soort 'processen'.
Wat valt er onder asielmafia en waarom spinnen ze er garen bij?
pi_179002321
quote:
0s.gif Op maandag 7 mei 2018 20:20 schreef probeer het volgende:

[..]

Een van de waddeneilanden wellicht?
Rot op zeg! Wat hebben de Waddeneilanden je misdaan?
pi_179003008
quote:
0s.gif Op maandag 7 mei 2018 19:23 schreef voetbalmanager2 het volgende:
Lily en Howick toch niet uitgezet, nieuwe procedure begonnen

De Armeense kinderen Lily (12) en Howick (13) uit Amersfoort mogen in elk geval de komende maanden nog in Nederland blijven. Ze zouden vandaag worden uitgezet naar Armenië, maar hun advocaat is een nieuwe procedure begonnen om uitzetting te voorkomen. De uitspraak in die zaak mogen ze in Nederland afwachten.

[ link | afbeelding ]

Twee weken geleden bepaalde de rechtbank dat de aanvraag van de twee kinderen voor een verblijfsvergunning terecht is afgewezen. Toenmalig staatssecretaris Dijkhoff mocht die beslissing nemen, zei de bestuursrechter.

Gevonden
Vorig jaar augustus besloot de rechter al dat het gezin mocht worden uitgezet. De moeder werd aangehouden, maar verstopte de kinderen en weigerde te vertellen waar die waren.
De moeder werd op het vliegtuig gezet. Na twee weken werden de kinderen gevonden. Zij mochten in Nederland een nieuwe procedure afwachten, tot de rechter twee weken geleden uitspraak deed. Nu mogen Lily en Howick dus ook de nieuwe procedure in Nederland afwachten.
De twee Armeense kinderen zijn grotendeels in Nederland opgegroeid.
https://nos.nl/artikel/22(...)cedure-begonnen.html
Ik snap die advocaten echt niet. :N Wat doe je die kinderen aan...
  maandag 7 mei 2018 @ 23:20:18 #91
90429 Arnold_fan
I'll be back
pi_179003071
quote:
1s.gif Op maandag 7 mei 2018 20:28 schreef Beathoven het volgende:

[..]

Wat valt er onder asielmafia en waarom spinnen ze er garen bij?
Alle ngo's die zich hiermee bemoeien, dit is hun bestaansrecht. En natuurlijk de advocaten die op kosten van de samenleving alles proberen om er nog een proces van te maken. Wat mij betreft is nee gewoon nee, en ga je gelijk na de uitspraak ik een busje naar Schiphol.

Schandalig dat advocaten dit blijven doen, en nog erger dat er geen wetgeving is die dit tegenhoudt.
Dit is een grondig beargumenteerde post met veel toegevoegde waarde.
pi_179003411
quote:
1s.gif Op maandag 7 mei 2018 23:20 schreef Arnold_fan het volgende:

[..]

Alle ngo's die zich hiermee bemoeien, dit is hun bestaansrecht. En natuurlijk de advocaten die op kosten van de samenleving alles proberen om er nog een proces van te maken. Wat mij betreft is nee gewoon nee, en ga je gelijk na de uitspraak ik een busje naar Schiphol.

Schandalig dat advocaten dit blijven doen, en nog erger dat er geen wetgeving is die dit tegenhoudt.
Tegen een beslissing van een rechter in beroep gaan is een belangrijk recht, dat moeten we zeker niet afschaffen. Ook vind ik het mooi dat men vanwege andere gronden dan wat er oorspronkelijk behandeld is een nieuwe asielprocedure mag beginnen. Soms spelen er gewoon meerdere zaken mee.

Maar dan houd het wel op. Het is bizar dat men voor elke mogelijke manier om een verblijfsvergunning te kunnen krijgen een nieuwe asielzaak mag starten. Zeker als dat gewoon een verzonnen reden is om maar zo lang mogelijk in Nederland te kunnen blijven.
Steun het Kiva Fok! team!
http://www.kiva.org/team/fok
  dinsdag 8 mei 2018 @ 00:03:40 #93
90429 Arnold_fan
I'll be back
pi_179003743
quote:
0s.gif Op maandag 7 mei 2018 23:36 schreef voetbalmanager2 het volgende:

[..]

Tegen een beslissing van een rechter in beroep gaan is een belangrijk recht, dat moeten we zeker niet afschaffen. Ook vind ik het mooi dat men vanwege andere gronden dan wat er oorspronkelijk behandeld is een nieuwe asielprocedure mag beginnen. Soms spelen er gewoon meerdere zaken mee.

Maar dan houd het wel op. Het is bizar dat men voor elke mogelijke manier om een verblijfsvergunning te kunnen krijgen een nieuwe asielzaak mag starten. Zeker als dat gewoon een verzonnen reden is om maar zo lang mogelijk in Nederland te kunnen blijven.
Zeker, niets moet haar tegenhouden om in haar eigen land op eigen kosten nogmaals een andere rechter om iets te vragen. Maar dat wil nietg zeggen dat ze hier mag blijven. Dit is puur het belonen van slecht gedrag. En gooi alle argumenten maar op tafel, dan kan de rechter datg meenemen, dat hoeft echt niet in twintig procedures.

In dit geval is het overduidelijk. De enige reden voor de nieuwe rechtszaak is tijd rekken. Dan ben je een behoorlijke eikel als je daaraan meewerkt als advocaat.
Dit is een grondig beargumenteerde post met veel toegevoegde waarde.
  dinsdag 8 mei 2018 @ 00:22:31 #94
469315 Kamelenteen
Lekkerste kont op FOK!
pi_179003940
quote:
0s.gif Op maandag 7 mei 2018 19:28 schreef voetbalmanager2 het volgende:
Na overal over gelogen te hebben, 13 verschillende adressen waaronder schuiladressen, bijna 10 jaar procederen en ook bijna 10 jaar in Nederland met de wetenschap dat je geen recht op verblijf hebt hier en bijna een miljoen aan proceskosten betaald door de Nederlandse burger............

gaan we vrolijk door naar de 13e rechter die misschien eindelijk een beslissing in hun voordeel oplevert |:(
In het geval van een verblijfsvergunning voor deze kinderen vind ik het niet erg. Maar die moeder... die moet gewoon een verbod krijgen om Nederland ooit nog binnen te komen.

Die kinderen zijn gewoon Nederlands. Spreken de taal, zijn aangepast, enz. Vind ik onmenselijk om die naar een land te sturen waar ze nog nooit geweest zijn, waarvan ze de taal niet spreken, enz.

Nee, die kosten de staat geen geld. Nouja, niet zoals dit het geval is bij kansloze mensen als dr moeder en andere asielzoekers die nauwelijks aan de bak zullen komen en levenslang aan het staatsinfuurs zullen blijven hangen. Deze kinderen hebben een goede toekomst voor zich, mogen wat mij betreft wel blijven. Maar zonder dr moeder!
  dinsdag 8 mei 2018 @ 00:23:25 #95
469315 Kamelenteen
Lekkerste kont op FOK!
pi_179003950
quote:
0s.gif Op maandag 7 mei 2018 19:52 schreef ietjefietje het volgende:
Maar het moedwillig verlaten van je kinderen kan toch als mishandeling worden aangerekend....gelijk de bak in met dat wijf! Als ze nog een voet in Nederland durft te zetten.
Laat dat wijf lekker in het land van herkomst. Ver verwijderd van dr kinderen. Dat lijkt me een grotere (en goedkopere!) straf dan het mens hier in Nedelrand opsluiten.
  dinsdag 8 mei 2018 @ 00:25:57 #96
469315 Kamelenteen
Lekkerste kont op FOK!
pi_179003965
quote:
1s.gif Op maandag 7 mei 2018 23:16 schreef Physsic het volgende:

[..]

Ik snap die advocaten echt niet. :N Wat doe je die kinderen aan...
Denk eerder dat de vraag is: wat doe je de kinderen aan als je die WEL uitzet.
Dr hele toekomst neem je ze af. Die knideren zijn hier geworteld, hebben dr leven hier. Enz.

Laat ze maar blijven, maar zonder moeder. Gewoon in een adoptiegezin. Zijn keurige kinderen, spreken de taal. Zijn geen last voor Nederland.
pi_179003974
quote:
0s.gif Op dinsdag 8 mei 2018 00:22 schreef Kamelenteen het volgende:

[..]

In het geval van een verblijfsvergunning voor deze kinderen vind ik het niet erg. Maar die moeder... die moet gewoon een verbod krijgen om Nederland ooit nog binnen te komen.

Die kinderen zijn gewoon Nederlands. Spreken de taal, zijn aangepast, enz. Vind ik onmenselijk om die naar een land te sturen waar ze nog nooit geweest zijn, waarvan ze de taal niet spreken, enz.

Nee, die kosten de staat geen geld. Nouja, niet zoals dit het geval is bij kansloze mensen als dr moeder en andere asielzoekers die nauwelijks aan de bak zullen komen en levenslang aan het staatsinfuurs zullen blijven hangen. Deze kinderen hebben een goede toekomst voor zich, mogen wat mij betreft wel blijven. Maar zonder dr moeder!
Toen die kinderen te horen kregen dat ze geen recht hadden om in Nederland te wonen waren ze 4 en 5 jaar en spraken ze niet of nauwelijks Nederlands. Toen hadden ze wat mij betreft in een uitzetcentrum geplaatst moeten worden.

Ik ben het met je eens dat het allesbehalve ideaal is om na zoveel jaar ze alsnog uit te zetten.
We horen het als Nederland niet zover te laten komen.
Steun het Kiva Fok! team!
http://www.kiva.org/team/fok
pi_179003981
Zieke shit... Dit kan toch gewoon niet...
"Het enkele feit dat de gewasbeschermingsmiddelen zijn toegelaten, geeft in ieder geval geen garantie op het ontbreken van met name een uitgesteld schadelijk effect op de gezondheid van mensen."
pi_179003984
quote:
0s.gif Op dinsdag 8 mei 2018 00:25 schreef Kamelenteen het volgende:

[..]

Denk eerder dat de vraag is: wat doe je de kinderen aan als je die WEL uitzet.
Dr hele toekomst neem je ze af. Die knideren zijn hier geworteld, hebben dr leven hier. Enz.

Laat ze maar blijven, maar zonder moeder. Gewoon in een adoptiegezin. Zijn keurige kinderen, spreken de taal. Zijn geen last voor Nederland.
Euhm nee? Als ze in een adoptiegezin worden geplaatst verliezen ze hun etnische en culturele geschiedenis. Plus kennen de kinderen hun moeder gewoon dat is gewoon echt triest als je kinderen die al redelijk oud zijn van hun ouders weghaalt.

[ Bericht 7% gewijzigd door #ANONIEM op 08-05-2018 00:30:48 ]
pi_179004001
quote:
0s.gif Op dinsdag 8 mei 2018 00:28 schreef vigen98 het volgende:

[..]

Euhm nee? Als ze in een adoptiegezin worden geplaatst verliezen ze hun etnische en culturele geschiedenis.
??
Wat?
"Het enkele feit dat de gewasbeschermingsmiddelen zijn toegelaten, geeft in ieder geval geen garantie op het ontbreken van met name een uitgesteld schadelijk effect op de gezondheid van mensen."
pi_179004008
quote:
0s.gif Op dinsdag 8 mei 2018 00:28 schreef vigen98 het volgende:

[..]

Euhm nee? Als ze in een adoptiegezin worden geplaatst verliezen ze hun etnische en culturele geschiedenis. Plus kennen de kinderen hun moeder gewoon dat is gewoon echt triest als je kinderen die al redelijk oud zijn van hun ouders weghaalt.
Laat je de kinderen toch zelf kiezen, of de moeder, mij part.
"Het enkele feit dat de gewasbeschermingsmiddelen zijn toegelaten, geeft in ieder geval geen garantie op het ontbreken van met name een uitgesteld schadelijk effect op de gezondheid van mensen."
pi_179004014
quote:
0s.gif Op dinsdag 8 mei 2018 00:25 schreef Kamelenteen het volgende:

[..]

Denk eerder dat de vraag is: wat doe je de kinderen aan als je die WEL uitzet.
Dr hele toekomst neem je ze af. Die knideren zijn hier geworteld, hebben dr leven hier. Enz.

Laat ze maar blijven, maar zonder moeder. Gewoon in een adoptiegezin. Zijn keurige kinderen, spreken de taal. Zijn geen last voor Nederland.
Ze hebben geen recht om hier te blijven, dat is nou het punt. Ze zijn al jarenlang bedonderd, hoe langer dat doorgaat hoe moeilijker het voor hen wordt zich aan te passen aldaar.
  dinsdag 8 mei 2018 @ 00:33:28 #103
469315 Kamelenteen
Lekkerste kont op FOK!
pi_179004022
quote:
0s.gif Op dinsdag 8 mei 2018 00:27 schreef voetbalmanager2 het volgende:

[..]

Toen die kinderen te horen kregen dat ze geen recht hadden om in Nederland te wonen waren ze 4 en 5 jaar en spraken ze niet of nauwelijks Nederlands. Toen hadden ze wat mij betreft in een uitzetcentrum geplaatst moeten worden.

Ik ben het met je eens dat het allesbehalve ideaal is om na zoveel jaar ze alsnog uit te zetten.
We horen het als Nederland niet zover te laten komen.
Ja, eens.

Nederland moet strenger worden, zodat dit soort zaken niet meer kunnen plaatsvinden. Die kinderen zijn gewoon de dupe van het beleid dat die procedures zo lang zijn en keer op keer op keer gerekt kunnen worden. Dat neem ik de staat kwalijk. De moeder niet echt, al vind ik het tegelijkertijd wel zeer schofterig van dr. Die maakt gebwoon gebruik van de mogelijkheden die de wet biedt :/ Procedures moeten drastisch ingekort worden. Binnen 1-2 jaar max moet alles afgerond zijn, incl bezwaren ed.

Maar die kinderen.. ik heb echt met ze te doen. Zij kunnen dr gewoon niets aan doen dat ze door moeders als speelbal gebruikt worden :( En daarom vind ik ook: zolang ze aangepast zijn en geen last zijn, zouden ze mogen blijven. Die kinderen gaan hier een glansrijke toekomst tegemoet. Deze wel.. om de doodsimpele reden dat ze hier volledig aangepast zijn. Dit in tegenstelling tot vele andere asielkinderen.
pi_179004026
quote:
13s.gif Op dinsdag 8 mei 2018 00:32 schreef Drxx het volgende:

[..]

Ze hebben geen recht om hier te blijven, dat is nou het punt. Ze zijn al jarenlang bedonderd, hoe langer dat doorgaat hoe moeilijker het voor hen wordt zich aan te passen aldaar.
Ik reken het de NL staat aan dat ze zo gefaald hebben. M.b.t. de tijdspanne die dit gekost heeft. Dus die mag de fout oplossen.

Kinderen zijn daarnaast ook niet volwassen en niet de oorzaak van het probleem.. doe hoeven niet gestraft te worden vanwege het gedrag van de moeder.

De moeder daarentegen...
"Het enkele feit dat de gewasbeschermingsmiddelen zijn toegelaten, geeft in ieder geval geen garantie op het ontbreken van met name een uitgesteld schadelijk effect op de gezondheid van mensen."
pi_179004259
quote:
0s.gif Op dinsdag 8 mei 2018 00:25 schreef Kamelenteen het volgende:

[..]

Denk eerder dat de vraag is: wat doe je de kinderen aan als je die WEL uitzet.
Dr hele toekomst neem je ze af. Die knideren zijn hier geworteld, hebben dr leven hier. Enz.

Laat ze maar blijven, maar zonder moeder. Gewoon in een adoptiegezin. Zijn keurige kinderen, spreken de taal. Zijn geen last voor Nederland.
Die kinderen zijn geworteld omdat de moeder de tijd hier heeft lopen rekken. De periode dat de kinderen nog in Nederland mogen blijven wederom nog verder oprekken, maakt het voor de kinderen alleen nog maar lastiger. De kans dat ze uiteindelijk toch mogen blijven is erg klein, dat weet die advocaat ook.
pi_179004263
quote:
0s.gif Op dinsdag 8 mei 2018 00:28 schreef vigen98 het volgende:

[..]

Euhm nee? Als ze in een adoptiegezin worden geplaatst verliezen ze hun etnische en culturele geschiedenis. Plus kennen de kinderen hun moeder gewoon dat is gewoon echt triest als je kinderen die al redelijk oud zijn van hun ouders weghaalt.
Dat is inderdaad ook nog eens zo. Jonge kinderen bij hun ouder(s) weghalen en -houden is meestal ook geen goed alternatief.
  dinsdag 8 mei 2018 @ 01:19:24 #107
469315 Kamelenteen
Lekkerste kont op FOK!
pi_179004282
quote:
0s.gif Op dinsdag 8 mei 2018 00:28 schreef vigen98 het volgende:

[..]

Euhm nee? Als ze in een adoptiegezin worden geplaatst verliezen ze hun etnische en culturele geschiedenis. Plus kennen de kinderen hun moeder gewoon dat is gewoon echt triest als je kinderen die al redelijk oud zijn van hun ouders weghaalt.
Die etnische en culturele geschiedenis ligt hier in Nederland.

Stel de kinderen de vraag wat ze leiver willen: hier in Nederland blijven met skype-contact met dr moeder of naar dr moeder en dr leven opbouwe in een land waar ze nog nooit geweest zijn, de taal nie van spreken, geen kans op goed onderwijs is en waar armoede dr toekomst is.

Dr zijn ergere dingen, dan opgroeien in een pleeggezin. Het voorbeeld wat ik hierboven schets is daar een van.
pi_179004357
quote:
0s.gif Op dinsdag 8 mei 2018 00:28 schreef vigen98 het volgende:

[..]

Euhm nee? Als ze in een adoptiegezin worden geplaatst verliezen ze hun etnische en culturele geschiedenis. Plus kennen de kinderen hun moeder gewoon dat is gewoon echt triest als je kinderen die al redelijk oud zijn van hun ouders weghaalt.
Wat vind jij als Armenier van deze zaak? Wat vind je van de acties van de moeder? Mogen de kinderen blijven? Of vind je dat de moeder terug zou moeten keren?
pi_179006032
quote:
0s.gif Op dinsdag 8 mei 2018 00:25 schreef Kamelenteen het volgende:

[..]

Denk eerder dat de vraag is: wat doe je de kinderen aan als je die WEL uitzet.
Dr hele toekomst neem je ze af. Die knideren zijn hier geworteld, hebben dr leven hier. Enz.

Laat ze maar blijven, maar zonder moeder. Gewoon in een adoptiegezin. Zijn keurige kinderen, spreken de taal. Zijn geen last voor Nederland.
Mooi signaal geeft dat af, als je maar eindeloos door procedeert mogen je kinderen uiteindelijk wel blijven. De rechtbanken gaan het zo nog flink druk krijgen.
  dinsdag 8 mei 2018 @ 08:55:11 #110
229532 Twiitch
Speelt met zichzelf
pi_179006579
Die vrouw is al sinds binnenkomst aan het liegen en bedriegen, het is haar eigen schuld dat die kinderen nu terug moeten naar een voor hun vreemd land.
  dinsdag 8 mei 2018 @ 09:54:23 #111
38559 WheeledWarrior
More than meets the eye
pi_179007451
quote:
7s.gif Op dinsdag 8 mei 2018 08:55 schreef Twiitch het volgende:
Die vrouw is al sinds binnenkomst aan het liegen en bedriegen, het is haar eigen schuld dat die kinderen nu terug moeten naar een voor hun vreemd land.
En wat dan nog? Zat mensen met kinderen die emigreren, die kinderen lopen allemaal trauma's op omdat ze naar een ander land verhuizen?
pi_180590724
Asiel Armeense kinderen opnieuw beoordeeld

De asielaanvraag van twee Armeense kinderen uit Amersfoort moet opnieuw worden beoordeeld, omdat geen rekening is gehouden met de terugkeervoorwaarden. De staatssecretaris van Justitie en Veiligheid Mark Harbers moet de aanvraag van de tieners Lily en Howick heroverwegen, heeft de bestuursrechter bepaald.

De kinderen kwamen in 2008 met hun moeder naar Nederland. Hun asielaanvraag werd afgewezen. Vorig jaar oordeelde de bestuursrechter dat de moeder en haar twee kinderen mochten worden uitgezet. De moeder vertrok daarop naar Armenië, maar de kinderen verbleven op een onbekende locatie en inmiddels zitten ze bij een bevriend gezin.

De staatssecretaris wees eind mei de asielaanvraag van de kinderen af, maar verzuimde daarbij te kijken naar de terugkeervoorwaarden. Die zijn opgesteld door onder meer de Raad voor de Kinderbescherming.

De moeder probeerde door jarenlang te procederen een verblijfsstatus in Nederland te krijgen. Ze kreeg keer op keer nul op het rekest. De kinderen, die van jongs af aan in Nederland zijn, bleven lang in onzekerheid over de vraag of zij hier mochten blijven of ook naar Armenië moesten. De rechtbank in Utrecht oordeelde eerder dat dat „grote invloed op hun welzijn en gevoel van veiligheid” had. Daarom houdt de kinderbescherming toezicht op ze.

De klasgenootjes van de kinderen uit Amersfoort voerden vorig jaar actie op het Binnenhof tegen de uitzetting en ook Defence for Children verzette zich daar hevig tegen. Volgens deze organisatie zijn de kinderen in Rusland geboren en nog nooit in Armenië geweest. De moeder is een etnische Armeense uit Azerbeidzjan.

Harbers moet nu binnen zes weken een nieuw besluit nemen. Het ministerie laat weten de uitspraak te bestuderen.
https://www.telegraaf.nl/(...)n-opnieuw-beoordeeld
Steun het Kiva Fok! team!
http://www.kiva.org/team/fok
pi_180753371
Hoger beroep tegen uitspraak Armeense kinderen

Staatssecretaris Mark Harbers (Justitie en Veiligheid) gaat in hoger beroep tegen de uitspraak van de rechter dat de asielaanvraag van twee Armeense kinderen uit Amersfoort opnieuw moet worden beoordeeld. Het ministerie bevestigt berichtgeving hierover van RTV Utrecht.

De kinderen Lily en Howick kwamen in 2008 met hun moeder naar Nederland. Hun asielaanvraag werd toen afgewezen. De moeder streed jarenlang voor een verblijfsvergunning, maar vorig jaar besloot de bestuursrechter dat het gevluchte gezin uitgezet mocht worden.
De bestuursrechter oordeelde eerder deze maand dat de aanvraag van de tieners Lily en Howick opnieuw moet worden bekeken omdat geen rekening is gehouden met de terugvoorwaarden. Die zijn opgesteld door onder meer de Raad voor de Kinderbescherming.
https://www.telegraaf.nl/(...)ak-armeense-kinderen
Steun het Kiva Fok! team!
http://www.kiva.org/team/fok
pi_180753549
quote:
1s.gif Op dinsdag 8 mei 2018 01:47 schreef polderturk het volgende:

[..]

Wat vind jij als Armenier van deze zaak? Wat vind je van de acties van de moeder? Mogen de kinderen blijven? Of vind je dat de moeder terug zou moeten keren?
Goh.... Je hebt geen reactie gekregen. Dat had ik nou echt niet verwacht. ;(
Op zondag 9 september 2018 00:02 schreef remlof het volgende:
ik ben alles behalve intellectueel.
pi_180753801
quote:
0s.gif Op donderdag 26 juli 2018 21:33 schreef oranjevogel1 het volgende:

[..]

Goh.... Je hebt geen reactie gekregen. Dat had ik nou echt niet verwacht. ;(
Ach, meer dan tien jaar geleden werd bij deze kinderen voor het eerst een verblijfsvergunnig afgewezen en nu zijn ze hier nog steeds en procederen ze er vrolijk op los.

Die 2,5 maand dat vigen niet reageert stelt niets voor.
Steun het Kiva Fok! team!
http://www.kiva.org/team/fok
pi_180753838
quote:
0s.gif Op donderdag 26 juli 2018 21:43 schreef voetbalmanager2 het volgende:

[..]

Ach, meer dan tien jaar geleden werd bij deze kinderen voor het eerst een verblijfsvergunnig afgewezen en nu zijn ze hier nog steeds en procederen ze er vrolijk op los.

Die 2,5 maand dat vigen niet reageert stelt niets voor.
Ik denk dat het wel meer dan 2,5 maand gaat duren. Waarschijnlijk wel meer als 10 jaar.
Op zondag 9 september 2018 00:02 schreef remlof het volgende:
ik ben alles behalve intellectueel.
  donderdag 26 juli 2018 @ 21:47:41 #117
464998 Qarrad
Qarrad al-Rrabah
pi_180753928
quote:
1s.gif Op dinsdag 8 mei 2018 08:15 schreef J.B. het volgende:

[..]

Mooi signaal geeft dat af, als je maar eindeloos door procedeert mogen je kinderen uiteindelijk wel blijven. De rechtbanken gaan het zo nog flink druk krijgen.
Eigenlijk zou het signaal aan de wetgevende macht moeten zijn dat er betere wetgeving moet komen omdat er hele volksstammen misbruik/gebruik maken van de gatenkaas en trage bende die deze is. Dat er nu eentje uitgezet is van deze grote massa stopt echt niet één potentiële migrant, hoor. De slagingskans is veel te groot om hiervan te schrikken.
pi_180755043
quote:
0s.gif Op dinsdag 8 mei 2018 00:27 schreef voetbalmanager2 het volgende:

[.
We horen het als Nederland niet zover te laten komen.
!!! 1 procedure en 1 hoger beroep en binnen een halfjaar duidelijkheid.
pi_180777602
Met de laatste uitspraak en het beroep daartegen door Harbers zijn we zo weer een jaar verder. Dit is toch voor niemand goed behalve voor mensen die er hun carrière van maken om dit soort zaken af te handelen. Een totaal failliet beleid dat een aanzuigende werking heeft op precies het soort immigranten dat je niet moet hebben.

Ook die klasgenootjes die protesteren. Dat zijn kinderen, die hebben geen benul van de politieke betekenis. Je kunt het ze niet eens kwalijk nemen. Het overkomt hen ook maar. Ze hebben twee klasgenootjes met wie ze opgroeien en vriendschappen opbouwen, die vanuit hun beleving niet meer of minder Nederlands zijn dan wie dan ook. Dan blijkt dat die hele vriendschappen gebaseerd zijn op een leugen, dat die twee hier helemaal niet thuishoren. Gelukkig is daar dan een organisatie genaamd 'Defence for Children' die z'n geld weet ik veel waar vandaan haalt en die daarvan mooie voorgedrukte protestborden en T-shirts maakt voor een mediagenieke demonstratie. En die ook geen last heeft van enige vorm van geweten, maar die gewoon doodleuk kinderen voorliegt en gebruikt als mediavoer, alles in het belang van hun politieke doel.

We zijn als land toch een stel gekke henkies dat we het zo ver laten komen. Procedures die van A tot Z kansloos zijn en dat altijd al geweest zijn. Dat hele gezin had al tien jaar geleden in Armenië moeten zijn. Geen protest, geen media, geen identiteitscrisis voor die kinderen. Zelfs nu zou het nog beter zijn om die kinderen naar Armenië te sturen in plaats van nog jarenlang doorgaan met dit getouwtrek. Je kunt een pleister beter in één keer eraf trekken. Het is immoreel om kinderen het hoofd op hol te brengen met illusies in kansloze procedures. Alles zou erop gericht moeten zijn om ze voor te bereiden op hun toekomst in Armenië in plaats van deze leugen nog langer door te laten gaan.
pi_180778501
quote:
0s.gif Op vrijdag 27 juli 2018 22:22 schreef Vasilevski het volgende:
Met de laatste uitspraak en het beroep daartegen door Harbers zijn we zo weer een jaar verder. Dit is toch voor niemand goed behalve voor mensen die er hun carrière van maken om dit soort zaken af te handelen. Een totaal failliet beleid dat een aanzuigende werking heeft op precies het soort immigranten dat je niet moet hebben.

Ook die klasgenootjes die protesteren. Dat zijn kinderen, die hebben geen benul van de politieke betekenis. Je kunt het ze niet eens kwalijk nemen. Het overkomt hen ook maar. Ze hebben twee klasgenootjes met wie ze opgroeien en vriendschappen opbouwen, die vanuit hun beleving niet meer of minder Nederlands zijn dan wie dan ook. Dan blijkt dat die hele vriendschappen gebaseerd zijn op een leugen, dat die twee hier helemaal niet thuishoren. Gelukkig is daar dan een organisatie genaamd 'Defence for Children' die z'n geld weet ik veel waar vandaan haalt en die daarvan mooie voorgedrukte protestborden en T-shirts maakt voor een mediagenieke demonstratie. En die ook geen last heeft van enige vorm van geweten, maar die gewoon doodleuk kinderen voorliegt en gebruikt als mediavoer, alles in het belang van hun politieke doel.

We zijn als land toch een stel gekke henkies dat we het zo ver laten komen. Procedures die van A tot Z kansloos zijn en dat altijd al geweest zijn. Dat hele gezin had al tien jaar geleden in Armenië moeten zijn. Geen protest, geen media, geen identiteitscrisis voor die kinderen. Zelfs nu zou het nog beter zijn om die kinderen naar Armenië te sturen in plaats van nog jarenlang doorgaan met dit getouwtrek. Je kunt een pleister beter in één keer eraf trekken. Het is immoreel om kinderen het hoofd op hol te brengen met illusies in kansloze procedures. Alles zou erop gericht moeten zijn om ze voor te bereiden op hun toekomst in Armenië in plaats van deze leugen nog langer door te laten gaan.
Boehoe arme kindjes.. die moeten hun moeder maar scheef aankijken.
Armenie is geen onveilig land.
Mevrouw de tijdrekker is gewoon niet in staat voor dr kids te zorgen financieel.. toch weet ze het letterlijk jaren te rekken en te procederen, dat kan ze wel voor gratiezzz geld money moneyyyy.

Hopelijk zitten ze snel op t vliegtuig.
  vrijdag 27 juli 2018 @ 23:23:20 #121
308523 the-eye
I'm a Live Wire
pi_180778836
quote:
0s.gif Op donderdag 26 juli 2018 21:47 schreef Qarrad het volgende:

[..]

Eigenlijk zou het signaal aan de wetgevende macht moeten zijn dat er betere wetgeving moet komen omdat er hele volksstammen misbruik/gebruik maken van de gatenkaas en trage bende die deze is. Dat er nu eentje uitgezet is van deze grote massa stopt echt niet één potentiële migrant, hoor. De slagingskans is veel te groot om hiervan te schrikken.
Nee, dat trucje gebruikt de "jij bent welkom" brigade ook altijd om daarna het argument er in te gooien dat de mensen, die hier nu al een tijd zijn, geen slachtoffer van slechte wetgeving mogen worden.
Als de wetgever bepaalde zekerheden inbouwt omdat situaties kunnen veranderen is dat rechtvaardig. Dit is alleen verworden, in handen van advocaten uit de asielindustrie, tot een vaste gang om tijd te rekken. Een advocaat kan echt wel inschatten hoe groot een kans van slagen is maar dat maakt ze hierbij niet uit. Dat moet gewoon een halt toegeroepen worden.
pi_180786461
Zijn de ouders van vigen hier ook als asielzoekers naartoe gekomen?
  zaterdag 28 juli 2018 @ 10:38:10 #123
276646 -Kadesh-
The Protectors of the Garden
pi_180786541
quote:
1s.gif Op maandag 9 oktober 2017 17:26 schreef Kapitein_Scheurbuik het volgende:

[..]

Alleen hoe ga je van een afgewezen nigeriaan die weer in Nigeria zit die kosten ooit incasseren?
Dwang arbeid. Laat ze maar een kanaal graven ofzo.
For thirteen generations we have protected it from the unclean
pi_180786726
quote:
0s.gif Op vrijdag 27 juli 2018 22:22 schreef Vasilevski het volgende:
Met de laatste uitspraak en het beroep daartegen door Harbers zijn we zo weer een jaar verder. Dit is toch voor niemand goed behalve voor mensen die er hun carrière van maken om dit soort zaken af te handelen. Een totaal failliet beleid dat een aanzuigende werking heeft op precies het soort immigranten dat je niet moet hebben.

Ook die klasgenootjes die protesteren. Dat zijn kinderen, die hebben geen benul van de politieke betekenis. Je kunt het ze niet eens kwalijk nemen. Het overkomt hen ook maar. Ze hebben twee klasgenootjes met wie ze opgroeien en vriendschappen opbouwen, die vanuit hun beleving niet meer of minder Nederlands zijn dan wie dan ook. Dan blijkt dat die hele vriendschappen gebaseerd zijn op een leugen, dat die twee hier helemaal niet thuishoren. Gelukkig is daar dan een organisatie genaamd 'Defence for Children' die z'n geld weet ik veel waar vandaan haalt en die daarvan mooie voorgedrukte protestborden en T-shirts maakt voor een mediagenieke demonstratie. En die ook geen last heeft van enige vorm van geweten, maar die gewoon doodleuk kinderen voorliegt en gebruikt als mediavoer, alles in het belang van hun politieke doel.

We zijn als land toch een stel gekke henkies dat we het zo ver laten komen. Procedures die van A tot Z kansloos zijn en dat altijd al geweest zijn. Dat hele gezin had al tien jaar geleden in Armenië moeten zijn. Geen protest, geen media, geen identiteitscrisis voor die kinderen. Zelfs nu zou het nog beter zijn om die kinderen naar Armenië te sturen in plaats van nog jarenlang doorgaan met dit getouwtrek. Je kunt een pleister beter in één keer eraf trekken. Het is immoreel om kinderen het hoofd op hol te brengen met illusies in kansloze procedures. Alles zou erop gericht moeten zijn om ze voor te bereiden op hun toekomst in Armenië in plaats van deze leugen nog langer door te laten gaan.
Dit dus.
pi_180787627
Is het mogelijk hen uit te zetten en het beroep in Armenie te laten afwachten?
pi_180788070
Hoe het uiteindelijk zal aflopen: na nog jaren procederen om de status van de kinderen mogen ze uiteindelijk 'wegens geworteldheid' toch blijven, en komt de moeder weer terug in het kader van familiehereniging. Met het huidige systeem kan je gewoon niet verliezen als immigrant als je kinderen hebt :')
  zaterdag 28 juli 2018 @ 14:37:57 #127
464998 Qarrad
Qarrad al-Rrabah
pi_180790518
quote:
0s.gif Op vrijdag 27 juli 2018 23:23 schreef the-eye het volgende:

[..]

Nee, dat trucje gebruikt de "jij bent welkom" brigade ook altijd om daarna het argument er in te gooien dat de mensen, die hier nu al een tijd zijn, geen slachtoffer van slechte wetgeving mogen worden.
Als de wetgever bepaalde zekerheden inbouwt omdat situaties kunnen veranderen is dat rechtvaardig. Dit is alleen verworden, in handen van advocaten uit de asielindustrie, tot een vaste gang om tijd te rekken. Een advocaat kan echt wel inschatten hoe groot een kans van slagen is maar dat maakt ze hierbij niet uit. Dat moet gewoon een halt toegeroepen worden.
Je gaat er hierbij vanuit dat de vertraging aan de kant van de asielzoekers zit. Dat is incorrect. Ondanks/dankzij meerdere reorganisaties komt de IND nog steeds handen en voeten maar vooral regiodeskundigen tekort.

Je wilt niet weten hoeveel procedures onnodig lang zijn verlopen omdat een medewerker van de IND zijn kennis niet op orde had, teveel dossier op zijn bureau had of zelfs omdat hij eem incorrecte juridische onderbouwing opvoerde.

Het ging een stuk beter, toen kwam de tsunami en nu zie je daar de uitloop van en gezien de ervaringen uit het verleden gaat dat nog een uitloop hebben van minstens 10 jaar tenzij het systeem op de schop gaat én er handjes en vooral koppies bijkomen bij de IND.

En inderdaad, als je als beschaafd land, een rechtsstaat, je zaakjes niet op orde hebt, dan los je die netjes op. Dan hadden we maar niet zo dom moeten zijn om inmiddels drie decennia lang apathisch toe te kijken hoe mensen massaal hiernaartoe kwamen, hun paspoort opvraten en vervolgens een lulverhaal ophingen.

Op grond van de informatie die we hadden was er echt wel wat meer mogelijk dan wat halfbakken dingen roepen over opvang in de regio en quota aan mensen die we hiernaartoe zouden halen naar rato, dit vervolgens nog halfbakkener uitvoeren met een handjevol echte vluchtelingen terwijl half Noord-Afrika en Turkije al jaren aan de bel trokken over stromen per miljoen.

Als burger zul je ook met wat beters moeten komen dan in topics sarcastisch "Wir schaffen das" en "Jij bent welkom" te posten. We hebben lekker met zijn allen dingen lopen roepen over mensen die ons eigenlijk niet genoeg interesseren tenzij we er last van hebben en hebben ondanks de wetenschap dat die eraan kwamen op partijen gestemd die keer op keer bewezen dat ze het probleem niet juist konden inschatten.
pi_180791144
Het is helaas big business geworden de vluchtelingen en de immigranten industrie, er wordt veel geld aan verdient, helaas op kosten van de belasting betaler.

Dus door wetten aan te passen en één procedure te maken zonder mogelijkheid om bezwaar te maken zou veel onnodige kosten voorkomen.
En exit is exit, direct uitvoeren.
  zaterdag 28 juli 2018 @ 15:28:38 #129
308523 the-eye
I'm a Live Wire
pi_180792037
quote:
0s.gif Op zaterdag 28 juli 2018 14:37 schreef Qarrad het volgende:

[..]

Je gaat er hierbij vanuit dat de vertraging aan de kant van de asielzoekers zit. Dat is incorrect. Ondanks/dankzij meerdere reorganisaties komt de IND nog steeds handen en voeten maar vooral regiodeskundigen tekort.

Je wilt niet weten hoeveel procedures onnodig lang zijn verlopen omdat een medewerker van de IND zijn kennis niet op orde had, teveel dossier op zijn bureau had of zelfs omdat hij eem incorrecte juridische onderbouwing opvoerde.

Het ging een stuk beter, toen kwam de tsunami en nu zie je daar de uitloop van en gezien de ervaringen uit het verleden gaat dat nog een uitloop hebben van minstens 10 jaar tenzij het systeem op de schop gaat én er handjes en vooral koppies bijkomen bij de IND.

En inderdaad, als je als beschaafd land, een rechtsstaat, je zaakjes niet op orde hebt, dan los je die netjes op. Dan hadden we maar niet zo dom moeten zijn om inmiddels drie decennia lang apathisch toe te kijken hoe mensen massaal hiernaartoe kwamen, hun paspoort opvraten en vervolgens een lulverhaal ophingen.

Op grond van de informatie die we hadden was er echt wel wat meer mogelijk dan wat halfbakken dingen roepen over opvang in de regio en quota aan mensen die we hiernaartoe zouden halen naar rato, dit vervolgens nog halfbakkener uitvoeren met een handjevol echte vluchtelingen terwijl half Noord-Afrika en Turkije al jaren aan de bel trokken over stromen per miljoen.

Als burger zul je ook met wat beters moeten komen dan in topics sarcastisch "Wir schaffen das" en "Jij bent welkom" te posten. We hebben lekker met zijn allen dingen lopen roepen over mensen die ons eigenlijk niet genoeg interesseren tenzij we er last van hebben en hebben ondanks de wetenschap dat die eraan kwamen op partijen gestemd die keer op keer bewezen dat ze het probleem niet juist konden inschatten.
Bij het streven naar rechtvaardige besluiten kan op geen enkele wijze sprake zijn van een soort boetedoening, voor de vertraging, die regels en procedures zou overrulen. Niet alleen zou dat niet rechtvaardig zijn maar we hebben het ook niet over "even over het hart strijken en ren maar door" aangezien de kosten die, tot in generaties na ons, aan deze mensen kleven ook nog eens enorm zijn
Laten we niet vergeten dat deze mensen al die tijd opvang hier hebben. We kunnen een soort morele plicht voelen om iemand tegen kogels te beschermen maar vanaf geen enkel moment hoeven wij de regie over iemand leven compleet over te nemen. Zo lang iemand geen zekerheid heeft dat hij hier mag blijven zijn de problemen bij terugkeren daarom diegene z'n verantwoordelijkheid.
  zaterdag 28 juli 2018 @ 15:37:19 #130
464998 Qarrad
Qarrad al-Rrabah
pi_180792259
quote:
0s.gif Op zaterdag 28 juli 2018 15:28 schreef the-eye het volgende:

[..]

Bij het streven naar rechtvaardige besluiten kan op geen enkele wijze sprake zijn van een soort boetedoening, voor de vertraging, die regels en procedures zou overrulen. Niet alleen zou dat niet rechtvaardig zijn maar we hebben het ook niet over "even over het hart strijken en ren maar door" aangezien de kosten die, tot in generaties na ons, aan deze mensen kleven ook nog eens enorm zijn
Laten we niet vergeten dat deze mensen al die tijd opvang hier hebben. We kunnen een soort morele plicht voelen om iemand tegen kogels te beschermen maar vanaf geen enkel moment hoeven wij de regie over iemand leven compleet over te nemen. Zo lang iemand geen zekerheid heeft dat hij hier mag blijven zijn de problemen bij terugkeren daarom diegene z'n verantwoordelijkheid.
Het is ook geen boetedoening. Het is de mogelijkheid om na 5 jaar verblijf een aanvraag in te dienen op reguliere gronden in plaats van om asiel aan te vragen. Daarom moet die hele procedure ook binnen 5 jaar afgerond zijn. In theorie kan die maximaal 4,75 jaar duren inclusief alle beroepsmogelijkheden.

Daar zit dus de wortel van het probleem, niet dat mensen "over hun hart gaan strijken", maar dat rechters dan moeten gaan beslissen over een heel andere procedure. Er wordt niets overruled, er is geen boetedoening of wat, er is geen verplichting tot het overnemen van de regie over het leven van vluchtelingen, er zijn alleen juridische kaders die niet handig op elkaar en de praktijk aansluiten.
  zaterdag 28 juli 2018 @ 15:48:16 #131
478980 Voice_Over
Chief Opinion Officer
pi_180792502
quote:
0s.gif Op maandag 9 oktober 2017 15:04 schreef Kapitein_Scheurbuik het volgende:

Die 750.000 is natuurlijk ook ergens heen gegaan, dat zit nu in de zakken van asieladvocaten en allerlei belangenclubjes zoals vluchtelingenwerk die zoals te zien is een goede boterham verdienen aan dit soort kansloze immigranten. Dan heb je direct je antwoord waarom deze clubs staan te springen om meer kansloze immigranten.
En GroenLinks wordt weer gesteund door deze asielzoekersmaffia. Jesse Klaver is een immoreel politicus.
pi_180796745
quote:
0s.gif Op zaterdag 28 juli 2018 15:37 schreef Qarrad het volgende:

[..]

Het is ook geen boetedoening. Het is de mogelijkheid om na 5 jaar verblijf een aanvraag in te dienen op reguliere gronden in plaats van om asiel aan te vragen. Daarom moet die hele procedure ook binnen 5 jaar afgerond zijn. In theorie kan die maximaal 4,75 jaar duren inclusief alle beroepsmogelijkheden.

Daar zit dus de wortel van het probleem, niet dat mensen "over hun hart gaan strijken", maar dat rechters dan moeten gaan beslissen over een heel andere procedure. Er wordt niets overruled, er is geen boetedoening of wat, er is geen verplichting tot het overnemen van de regie over het leven van vluchtelingen, er zijn alleen juridische kaders die niet handig op elkaar en de praktijk aansluiten.
Ik weet dat we deze discussie al eens eerder gevoerd hebben. Daarom wil ik daar graag een bron van zien. :)

Ik heb namelijk destijds met citaten van de IND, het COA en nog een aantal andere bronnen aangegeven dat dat onjuist is, maar volgens mij reageerde je daarna niet meer.
  zaterdag 28 juli 2018 @ 21:26:54 #133
464998 Qarrad
Qarrad al-Rrabah
pi_180800536
quote:
1s.gif Op zaterdag 28 juli 2018 18:59 schreef Physsic het volgende:

[..]

Ik weet dat we deze discussie al eens eerder gevoerd hebben. Daarom wil ik daar graag een bron van zien. :)

Ik heb namelijk destijds met citaten van de IND, het COA en nog een aantal andere bronnen aangegeven dat dat onjuist is, maar volgens mij reageerde je daarna niet meer.
Sorry, maar ik herinner me dat niet. Welk deel wil je precies een bron van zien?
pi_180800690
quote:
0s.gif Op zaterdag 28 juli 2018 21:26 schreef Qarrad het volgende:

[..]

Sorry, maar ik herinner me dat niet. Welk deel wil je precies een bron van zien?
In principe van alles van dat eerste deel.

Dat een asielzoeker succesvol een aanvraag kan indienen op reguliere gronden zonder in de 5 jaar daaraan voorafgaand rechtmatig verblijf te hebben gehad en/of (en daar was ik de vorige keer eigenlijk naar opzoek) dat iemand al tijdens de asielprocedure (en dus voordat er een positieve beslissing is genomen) een verblijfsvergunning voor bepaalde tijd krijgt.
Dat is namelijk niet wat er op de website van Rijksoverheid, IND of het COA staat en ook niet wat er in de wet staat. ☹

Edit:
Oh, hier: NWS / Slachtoffer Somalische aanrander doet werk politie

[ Bericht 7% gewijzigd door Physsic op 28-07-2018 21:46:00 ]
  zaterdag 28 juli 2018 @ 21:46:39 #135
464998 Qarrad
Qarrad al-Rrabah
pi_180800994
quote:
1s.gif Op zaterdag 28 juli 2018 21:33 schreef Physsic het volgende:

[..]

In principe van alles van dat eerste deel.

Dat een asielzoeker succesvol een aanvraag kan indienen op reguliere gronden zonder in de 5 jaar daaraan voorafgaand rechtmatig verblijf te hebben gehad en/of (en daar was ik de vorige keer eigenlijk naar opzoek) dat iemand al tijdens de asielprocedure (en dus voordat er een positieve beslissing is genomen) een verblijfsvergunning voor bepaalde tijd krijgt.
Dat is namelijk niet wat er op de website van Rijksoverheid, IND of het COA staat en ook niet wat er in de wet staat. ☹
Oh zo. Een asielzoeker heeft automatisch rechtmatig verblijf gedurende de asielprocedure op tijdelijke grond. Bron

quote:
Een Vreemdelingen Identiteitsbewijs is een bewijs van rechtmatig verblijf voor vreemdelingen die geen paspoort hebben. Dit betekent dat u met dit document kunt aantonen dat u legaal in Nederland verblijft. En dat u in procedure bent voor een verblijfsvergunning.
Na een positieve beslissing op de asielaanvraag krijgt een asielzoeker een verblijfsvergunning voor bepaalde tijd. Bron.

quote:
U krijgt een verblijfsvergunning asiel voor bepaalde tijd. Dat staat in een beschikking die u (via uw advocaat) krijgt. Ook informeert de IND u over uw rechten en plichten. U mag voorlopig in Nederland blijven. Uw advocaat bespreekt dat met u. De verblijfsvergunning is 5 jaar geldig.
Na vijf jaar verblijf kan iemand een aanvraag doen voor verblijf voor onbepaalde tijd. Bron.

quote:
Voorwaarden

U hebt 5 jaar een verblijfsvergunning asiel voor bepaalde tijd op het moment dat de IND een beslissing neemt op uw aanvraag. Uw verblijfsvergunning is nog geldig als u de aanvraag onbepaalde tijd indient.
pi_180801151
quote:
0s.gif Op zaterdag 28 juli 2018 21:46 schreef Qarrad het volgende:

[..]

Oh zo. Een asielzoeker heeft automatisch rechtmatig verblijf gedurende de asielprocedure op tijdelijke grond. Bron

[..]

Na een positieve beslissing op de asielaanvraag krijgt een asielzoeker een verblijfsvergunning voor bepaalde tijd. Bron.

[..]

Na vijf jaar verblijf kan iemand een aanvraag doen voor verblijf voor onbepaalde tijd. Bron.

[..]

Danku.
Maar daaruit blijkt dus ook dat iemand die nog in de asielprocedure (en nog geen positieve beslisisng op de asielaanvraag heeft ontvangen) zit nog geen verblijfsvergunning heeft.

Dat iemand die al 5 jaar een VVA heeft een VV voor onbepaalde tijd kan aanvragen, weet ik. Maar die VVA voor bepaalde tijd ontvangt hij pas na een positieve beslissing op de asielaanvraag en daarmee dus na de asielprocedure.

Waarom zou de asielprocedure zelf dan maar 4,75 jaar mogen duren? Een W-document is na 5 jaar toch niet voldoende om een verblijfsvergunning op reguliere gronden aan te vragen?
  zaterdag 28 juli 2018 @ 21:56:27 #137
464998 Qarrad
Qarrad al-Rrabah
pi_180801251
quote:
0s.gif Op zaterdag 28 juli 2018 21:52 schreef Physsic het volgende:

[..]

Danku.
Maar daaruit blijkt dus ook dat iemand die nog in de asielprocedure (en nog geen positieve beslisisng op de asielaanvraag heeft ontvangen) zit nog geen verblijfsvergunning heeft.
Nee, maar wel een verblijfsstatus.
pi_180801304
quote:
0s.gif Op zaterdag 28 juli 2018 21:56 schreef Qarrad het volgende:

[..]

Nee, maar wel een verblijfsstatus.
Klopt, maar is dat (het W-document) voldoende voor een aanvraag op reguliere gronden na 5 jaar? Dat zou dan nieuwe informatie zijn.

Heb trouwens mijn andere twee posts aangepast met een linkje naar de vorige discussie. ^O^
  zaterdag 28 juli 2018 @ 22:00:06 #139
129292 LXIV
Cultuurmoslim
pi_180801337
quote:
"Er wordt vaak naar de ouders gewezen die er alles aan doen om hier te blijven. Maar er ligt ook een verantwoording bij de staat. Die moet er ook voor zorgen dat dit soort schrijnende verhalen niet mogelijk gemaakt kunnen worden", zegt woordvoerder Martine Goeman.
En dat beweren zonder spoor van ironie. Het zijn al die organisaties en advocaten die iedere maas in de wet uitbuiten en zelfs als ze bevel krijgen te vertrekken adviseren het gewoon niet te doen. Die iedere kleine vormfout aangrijpen om het wéér langer te rekken. En dan de overheid de schuld geven dat ze niet genoeg doen.
Geef dat mens haar zin en zet gewoon na de eerste procedure uit. Zou ze dan niks meer te klagen hebben?
Op maandag 15 mei 2023 18:39
Wellicht arrogant, maar ik weet 100% zeker dat ik meer weet van de Amerikaanse geschiedenis, vooral die van de Zuidelijke staten, dan alle fokkers bij elkaar. Durf ik mijn hand wel voor in het vuur te steken.
  zaterdag 28 juli 2018 @ 22:02:05 #140
464998 Qarrad
Qarrad al-Rrabah
pi_180801377
quote:
1s.gif Op zaterdag 28 juli 2018 21:52 schreef Physsic het volgende:

[..]

Dat iemand die al 5 jaar een VVA heeft een VV voor onbepaalde tijd kan aanvragen, weet ik. Maar die VVA voor bepaalde tijd ontvangt hij pas na een positieve beslissing op de asielaanvraag en daarmee dus na de asielprocedure.
Ninja ;)

Klopt. Maarrrr...krijgen ze een negatieve beslissing en/of zijn ze langer dan vijf jaar in Nederland, dan zijn er dus legio mogelijkheden op reguliere gronden. Een van de bekendste is natuurlijk die van de (schijn)huwelijken. Kijk voor de grap hier even. Dit advocatenbureau eet er een goede boterham van, al die reguliere gronden.

Zo'n beetje elk schrijnend geval probeert uiteindelijk ook medische gronden aan te voeren. Voorbeeld hiervan is de moeder van Hovick en Lily...

quote:
Een overzicht van de procedures:

• Eén keer een asielprocedure.
Eén keer een procedure op medische gronden.
• Twee keer deed ze aanspraak op de discretionaire bevoegdheid (de vrijheid van de staatssecretaris om iemand alsnog een verblijfsvergunning te geven).
• Twee keer een kinderpardonprocedure.
• En één keer zette ze een spoedprocedure in om uitzetting te voorkomen.
  zaterdag 28 juli 2018 @ 22:02:36 #141
129292 LXIV
Cultuurmoslim
pi_180801393
quote:
0s.gif Op dinsdag 8 mei 2018 00:33 schreef Kamelenteen het volgende:

[..]

Ja, eens.

Nederland moet strenger worden, zodat dit soort zaken niet meer kunnen plaatsvinden. Die kinderen zijn gewoon de dupe van het beleid dat die procedures zo lang zijn en keer op keer op keer gerekt kunnen worden. Dat neem ik de staat kwalijk. De moeder niet echt, al vind ik het tegelijkertijd wel zeer schofterig van dr. Die maakt gebwoon gebruik van de mogelijkheden die de wet biedt :/ Procedures moeten drastisch ingekort worden. Binnen 1-2 jaar max moet alles afgerond zijn, incl bezwaren ed.

Maar die kinderen.. ik heb echt met ze te doen. Zij kunnen dr gewoon niets aan doen dat ze door moeders als speelbal gebruikt worden :( En daarom vind ik ook: zolang ze aangepast zijn en geen last zijn, zouden ze mogen blijven. Die kinderen gaan hier een glansrijke toekomst tegemoet. Deze wel.. om de doodsimpele reden dat ze hier volledig aangepast zijn. Dit in tegenstelling tot vele andere asielkinderen.
Het argument 'de kinderen kunnen er niks aan doen' wordt iedere keer gebruikt. Emotionele chantage. Want als een kind mag blijven mag de rest van de familie dat automatisch ook. Dat is een recht. Vandaar dat Links zo hamert op dat kindpardon. Want iedere asielzoeker die dan een kind in Nederland weet te verwekken is zo inclusief de extended family verzekerd van verblijfsrecht.
Op maandag 15 mei 2023 18:39
Wellicht arrogant, maar ik weet 100% zeker dat ik meer weet van de Amerikaanse geschiedenis, vooral die van de Zuidelijke staten, dan alle fokkers bij elkaar. Durf ik mijn hand wel voor in het vuur te steken.
  zaterdag 28 juli 2018 @ 22:07:12 #142
464998 Qarrad
Qarrad al-Rrabah
pi_180801516
quote:
1s.gif Op zaterdag 28 juli 2018 21:58 schreef Physsic het volgende:

[..]

Klopt, maar is dat (het W-document) voldoende voor een aanvraag op reguliere gronden na 5 jaar? Dat zou dan nieuwe informatie zijn.

Heb trouwens mijn andere twee posts aangepast met een linkje naar de vorige discussie. ^O^
Volgens dat advocatenkantoor wel:

quote:
U kunt een verblijfsvergunning onbepaalde tijd aanvragen op het moment dat u vijf jaar ononderbroken een rechtmatig verblijf in Nederland heeft gehad. Het is belangrijk dat er in de vijf jaren geen onderbreking is geweest in uw verblijf. Dan is er namelijk sprake van een verblijfsgat en zal de IND aangeven dat u niet aan de eis voldoet.
pi_180801538
quote:
0s.gif Op zaterdag 28 juli 2018 22:02 schreef Qarrad het volgende:

[..]

Ninja ;)

Klopt. Maarrrr...krijgen ze een negatieve beslissing en/of zijn ze langer dan vijf jaar in Nederland, dan zijn er dus legio mogelijkheden op reguliere gronden. Een van de bekendste is natuurlijk die van de (schijn)huwelijken. Kijk voor de grap hier even. Dit advocatenbureau eet er een goede boterham van, al die reguliere gronden.

Zo'n beetje elk schrijnend geval probeert uiteindelijk ook medische gronden aan te voeren. Voorbeeld hiervan is de moeder van Hovick en Lily...

[..]

Ja, jij bent te snel of ik te langzaam. xD

Er zijn inderdaad nog allerlei categorieën waar een beroep op kan worden gedaan, maar het enkel 5 jaar lang in een asielprocedure zitten is zover ik weet niet voldoende (behalve bij kinderen in zeer specifieke gevallen). Voor die andere categorieën zal die 5 jaar zelfs geen voorwaarde zijn.

Op deze pagina van de IND staat dat een van de voorwaarden is dat je in de 5 jaar voorafgaand aan de aanvraag een geldige verblijfsvegunning (en dus niet slechts rechtmatig verblijf) moet hebben gehad:
https://ind.nl/onbepaalde(...)jf-in-Nederland.aspx

Ja, die moeder heeft echt (bijna) alles geprobeerd. Het zijn trouwens vaker Armeense gezinnen waarbij dat het geval is, het gezinscentrum (uitzetcentrum) zit vol met Armeense gezinnen. Vraag me af of daar een reden voor is..
pi_180801556
quote:
0s.gif Op zaterdag 28 juli 2018 22:07 schreef Qarrad het volgende:

[..]

Volgens dat advocatenkantoor wel:

[..]

Ah, kijk eens aan. Dat ga ik eens proberen uit te zoeken.
  zaterdag 28 juli 2018 @ 22:14:06 #145
464998 Qarrad
Qarrad al-Rrabah
pi_180801696
quote:
0s.gif Op zaterdag 28 juli 2018 22:08 schreef Physsic het volgende:

[..]

Ja, jij bent te snel of ik te langzaam. xD

Er zijn inderdaad nog allerlei categorieën waar een beroep op kan worden gedaan, maar het enkel 5 jaar lang in een asielprocedure zitten is zover ik weet niet voldoende (behalve bij kinderen in zeer specifieke gevallen). Voor die andere categorieën zal die 5 jaar zelfs geen voorwaarde zijn.

Op deze pagina van de IND staat dat een van de voorwaarden is dat je in de 5 jaar voorafgaand aan de aanvraag een geldige verblijfsvegunning (en dus niet slechts rechtmatig verblijf) moet hebben gehad:
https://ind.nl/onbepaalde(...)jf-in-Nederland.aspx
Ik vind het er ook niet duidelijk op staan nee daar.
quote:
Ja, die moeder heeft echt (bijna) alles geprobeerd. Het zijn trouwens vaker Armeense gezinnen waarbij dat het geval is, het gezinscentrum (uitzetcentrum) zit vol met Armeense gezinnen. Vraag me af of daar een reden voor is..
Als ex van een Armeense asielzoeker kan ik je vertellen dat de Armeense diaspora heeft gezorgd voor een soort cultureel patroon waarbij het vrij normaal is om als migrant ("pandukht" heet dit in het Armeens) je familie te onderhouden vanuit het buitenland.

Voor de Armeense genocide waren deze migranten vooral hardwerkende handelaars en zeker geen zielige sloebers die elders hun hand gingen ophouden. Dat laatste is gekomen na de Sovjet-periode en wordt gevoed door de uitzichtloze economische situatie daar. Het gaat/ging trouwens wel een stuk beter (in 2013 ben ik er voor het laatst geweest en toen werd er flink aan de weg getimmerd en de middenklasse begon zelfs voorzichtig te groeien).
pi_180801785
quote:
0s.gif Op zaterdag 28 juli 2018 22:14 schreef Qarrad het volgende:

[..]

Ik vind het er ook niet duidelijk op staan nee daar.

[..]

Als ex van een Armeense asielzoeker kan ik je vertellen dat de Armeense diaspora heeft gezorgd voor een soort cultureel patroon waarbij het vrij normaal is om als migrant ("pandukht" heet dit in het Armeens) je familie te onderhouden vanuit het buitenland.

Voor de Armeense genocide waren deze migranten vooral hardwerkende handelaars en zeker geen zielige sloebers die elders hun hand gingen ophouden. Dat laatste is gekomen na de Sovjet-periode en wordt gevoed door de uitzichtloze economische situatie daar. Het gaat/ging trouwens wel een stuk beter (in 2013 ben ik er voor het laatst geweest en toen werd er flink aan de weg getimmerd en de middenklasse begon zelfs voorzichtig te groeien).
Hmm, interessant.

Misschien is het inderdaad wel een cultuur-dingetje, wat het gevolg is van de geschiedenis. Want het gaat in wel meer landen economisch niet lekker, maar toch viel het mij op dat er opvallend veel Armeense gezinnen langdurig in uitzetcentra zitten en ook vaak met hun verhalen in de media verschijnen.

[ Bericht 11% gewijzigd door Physsic op 28-07-2018 22:25:14 ]
pi_180802242
quote:
1s.gif Op zaterdag 28 juli 2018 22:17 schreef Physsic het volgende:

[..]

Hmm, interessant.

Misschien is het inderdaad wel een cultuur-dingetje, wat het gevolg is van de geschiedenis. Want het gaat in wel meer landen economisch niet lekker, maar toch viel het mij op dat er opvallend veel Armeense gezinnen langdurig in uitzetcentra zitten en ook vaak met hun verhalen in de media verschijnen.
Armenie is wel een gevalletje apart hoor. Het is echt een van de armste landen ter wereld.
Steun het Kiva Fok! team!
http://www.kiva.org/team/fok
  zaterdag 28 juli 2018 @ 22:57:01 #148
38559 WheeledWarrior
More than meets the eye
pi_180802818
quote:
0s.gif Op zaterdag 28 juli 2018 22:08 schreef Physsic het volgende:

[..]

Ja, jij bent te snel of ik te langzaam. xD

Er zijn inderdaad nog allerlei categorieën waar een beroep op kan worden gedaan, maar het enkel 5 jaar lang in een asielprocedure zitten is zover ik weet niet voldoende (behalve bij kinderen in zeer specifieke gevallen). Voor die andere categorieën zal die 5 jaar zelfs geen voorwaarde zijn.

Op deze pagina van de IND staat dat een van de voorwaarden is dat je in de 5 jaar voorafgaand aan de aanvraag een geldige verblijfsvegunning (en dus niet slechts rechtmatig verblijf) moet hebben gehad:
https://ind.nl/onbepaalde(...)jf-in-Nederland.aspx

Ja, die moeder heeft echt (bijna) alles geprobeerd. Het zijn trouwens vaker Armeense gezinnen waarbij dat het geval is, het gezinscentrum (uitzetcentrum) zit vol met Armeense gezinnen. Vraag me af of daar een reden voor is..
Dat er veel Armeense gezinnen geen verblijfsstatus krijgen hier of dat ze hiernaartoe komen?
pi_180803291
quote:
0s.gif Op zaterdag 28 juli 2018 22:57 schreef WheeledWarrior het volgende:

[..]

Dat er veel Armeense gezinnen geen verblijfsstatus krijgen hier of dat ze hiernaartoe komen?
Nee, dat het vaak Armeense gezinnen lijken te zijn die er alles aan doen om (zo lang mogelijk) in Nederland te kunnen blijven. De afgelopen jaren is het bijvoorbeeld twee keer voorgekomen dat een deel van een gezin is uitgezet, maar één of meerdere kinderen achterbleven. In beide gevallen betrof het een Armeens gezin.

Ook in de vele nieuwsberichten de afgelopen jaren over asielzoekersgezinnen, die na zoveel jaar toch (dreigen te) worden uitgezet (inclusief ophef, demonstraties, petities, etc.), betrof het vaak Armeense gezinnen.

Dat viel me op en was benieuwd of daar een reden voor was. Ik wist niet dat Armenië een van de armste landen ter wereld was..
pi_180807283
quote:
0s.gif Op maandag 9 oktober 2017 15:27 schreef Surveillance-Fiets het volgende:
En die advocaat maar vangen. Pas de procedure aan en toets gelijk voor alle gronden.
die hele asielindustrie gewoon aanpakken! Verlaag de vergoedingen/subsidie maar voor die lui, moet jij eens opletten hoe snel die juristen hun werkgebied verleggen. En nee, GEEN subsidie naar al die zogenaamde goede doelen als vluchtelingenwerk, AI, AzG en zo.

En daarnaast moeten dit soort dossiers veel vaker openbaar gemaakt worden. Eigenlijk standaard bij dergelijke weigeraars.
pi_180807303
quote:
0s.gif Op maandag 9 oktober 2017 16:51 schreef MadJackthePirate het volgende:
Zo zie je maar. Dit is ook echt geen uitzonderingsgeval kan ik vertellen helaas. Deze zaak is wel heel extreem, maar het komt geregeld voor dat asielzoekers al 4-5x verteld is dat ze moeten gaan, zodat ze inmiddels al jaren in NL wonen.

En de goedgelovige deugmensen maar roepen dat het onmenselijk is om iemand na zo'n lange tijd uit te zetten. :N
Dit dus. Je zou die goedgelovige deugmensen graag eens (desnoods op hardhandige wijze) de stupiditeit van hun positie willen laten inzien. Elke idioot die weer zo'n debiele actie op poten zet om weer zo'n parasiet hier te houden, zou je moeten DWINGEN om het hele dossier te lezen en alle kosten daarvan te betalen. Eens zien hoe zielig ze die "asielzoekers" nog vinden!

Maar nee, het is makkelijk andermans belastinggeld uitgeven.
pi_180808160
Symptomen.

Symptomen van een systeem dat volledig corrupt is.

Het is maar goed dat het belastinggeld tegen de plinten opklotst, want anders zou je je als land wel drie keer bedenken voordat je documentloze asielzoekers binnen zou laten.

Vooral zo doorgaan mensen. Als je wel eens met mensen spreekt die uit shit holes komen (ik doe dat beroepsmatig), dan snap je dat er voor iedere asielzoeker die zich hier meldt, nog minstens 10.000 anderen zijn die hetzelde willen, maar die zich wel aan de wet houden.

Maar voor hoe lang?
Good intentions and tender feelings may do credit to those who possess them, but they often lead to ineffective — or positively destructive — policies ... Kevin D. Williamson
  zondag 29 juli 2018 @ 09:59:50 #153
87106 Oud_student
Lux Aeterna
pi_180808233
quote:
0s.gif Op zondag 29 juli 2018 08:17 schreef stopnaald het volgende:

[..]

Dit dus. Je zou die goedgelovige deugmensen graag eens (desnoods op hardhandige wijze) de stupiditeit van hun positie willen laten inzien. Elke idioot die weer zo'n debiele actie op poten zet om weer zo'n parasiet hier te houden, zou je moeten DWINGEN om het hele dossier te lezen en alle kosten daarvan te betalen. Eens zien hoe zielig ze die "asielzoekers" nog vinden!

Maar nee, het is makkelijk andermans belastinggeld uitgeven.
Dat is precies de kern van het socialisme :)

Exaudi orationem meam
Requiem aeternam dona eis, Domine.
Et lux perpetua luceat eis.
  zondag 29 juli 2018 @ 11:46:34 #154
464998 Qarrad
Qarrad al-Rrabah
pi_180809878
quote:
0s.gif Op zaterdag 28 juli 2018 22:35 schreef voetbalmanager2 het volgende:

[..]

Armenie is wel een gevalletje apart hoor. Het is echt een van de armste landen ter wereld.
Dat is niet waar, sorry. Het zit ergens in/onderin de middenmoot. Het is zeker geen derdewereldland.

Het heeft met dank aan de Sovjetperiode een relatief hoogopgeleide bevolking (de mensen boven de veertig) maar daarna komt een generatie die de boot gemist heeft wat opleiding, werk, alles betreft.

Het land heeft er best lang over gedaan om te transformeren van een voormalig Sovjetstaatje tot iets waar beweging in zat, juist door de Sovjettraditie om alle politieke tegengeluiden te elimineren. Dus de regeringen na de Sovjetunie waren mensen met weinig ervaring. Het gaat een stuk(je) beter sinds de voormalige partijleden zich weer mengen in de politiek. Het grootste probleem is en blijft de clancultuur en de daarmee samenhangende corruptie.

Waarom juist Armeniërs zich hier massaal melden en zich profileren als schrijnende gevallen is denk ik omdat ze prima inschatten hoe ze gebruik kunnen maken van de wetgeving hier. Zoals ik eerder schreef is er een traditie van mensen die vanuit het buitenland de familie/clan onderhouden. Ze hebben goede lijnen met elkaar en werken van tevoren het vluchtverhaal uit met de elementen waarvan ze weten dat die eerder gewerkt hebben. Zodra ze horen dat iets werkt, wordt dit element aan hun verhaal toegevoegd.

Zo hebben ze een tijdlang (eind jaren '90) massaal het verhaal opgevoerd dat ze na een tijdlang in Oost-Europa rondgezworven te hebben in een vrachtwagen geklommen zijn ergens rond de Oekraïne en zonder dat het de bedoeling was ineens in Nederland stonden. Terwijl ze in werkelijkheid bijvoorbeeld een toeristenvisum hadden voor een ander Schengen-land onder hun eigen naam, en dan hier onder een andere asiel aanvroegen.

En eerder vlak na de oorlog met Azerbeidzjan waren er allemaal "gemengde stellen", allemaal mensen die zogenaamd een man of vrouw van Azerbeidzjaanse afkomst hadden. De controle is zo slecht geweest hierop, dat een hoop van die gevallen een verblijfsvergunning hebben gekregen terwijl iemand die een beetje regiokennis had al kon horen dat het accent of de hele taal niet klopte. Idem met alle mensen die ineens zogenaamd uit Bakoe kwamen. Het Armeense dialect van Bakoe is vrij makkelijk te herkennen. Deze mensen sprakenbijna zonder uitzondering het dialect van Yerevan. Ik heb letterlijk één echte Bakoenees of hoe het ook heet ontmoet. Maar die had weer dat lulverhaal opgehangen dat zijn vrouw Azeri was. Armeenser dan haar vond je ze echt niet.

Vanuit het Armeense perspectief is het echt een kwestie van pull-factoren. Weg gaan ze toch (push), en ze kiezen voor het land waar ze het meeste kans hebben. Zolang we hier niet verder komen dan slechte toetsing met te weinig mensen blijft de aanvoer vanuit Armenië dus gewoon doorgaan zonder dat er daar echte noodzaak voor is. Ik heb nog steeds veel contacten met de gemeenschap en met mensen daar en geloof me, er is gewoon te leven. Perfect is het niet, maar er is geen reden voor de aantallen mensen die we hiernaartoe zien komen. Dat is gegroeid door de kansen die er hier lagen, niet door factoren in het land zelf.
pi_180810254
quote:
0s.gif Op zaterdag 28 juli 2018 22:02 schreef LXIV het volgende:

[..]

Het argument 'de kinderen kunnen er niks aan doen' wordt iedere keer gebruikt. Emotionele chantage. Want als een kind mag blijven mag de rest van de familie dat automatisch ook. Dat is een recht. Vandaar dat Links zo hamert op dat kindpardon. Want iedere asielzoeker die dan een kind in Nederland weet te verwekken is zo inclusief de extended family verzekerd van verblijfsrecht.
En dan maar zeuren om een 'school milieu' en aan de andere kant zoveel mogelijk mensen binnenhalen!
Ik zou best christen en verlost willen zijn, als de christenen er maar wat verloster uit zouden zien.
(Nietzsche)
  zondag 29 juli 2018 @ 13:20:16 #156
464998 Qarrad
Qarrad al-Rrabah
pi_180811350
quote:
14s.gif Op zondag 29 juli 2018 12:15 schreef ietjefietje het volgende:

[..]

En dan maar zeuren om een 'school milieu' en aan de andere kant zoveel mogelijk mensen binnenhalen!
Wat is een schoolmilieu?
pi_180813553
quote:
0s.gif Op zondag 29 juli 2018 13:20 schreef Qarrad het volgende:

[..]

Wat is een schoolmilieu?
O jee schoon, schoon!
Ik zou best christen en verlost willen zijn, als de christenen er maar wat verloster uit zouden zien.
(Nietzsche)
pi_181157491
quote:
Kinderbescherming ziet achterstand ontwikkeling Armeense kinderen bij uitzetting
De twee Armeense kinderen Lily en Howick worden "ernstig bedreigd in hun ontwikkeling" en ondervinden schade als zij worden uitgezet naar Armenië, hun geboorteland en het land waar hun moeder vorig jaar al naar is teruggekeerd.

Dat zeggen deskundigen van onder meer de Kinderbescherming. Maandag diende het hoger beroep over de asielaanvraag van de Armeense tieners bij de Raad van State in Den Haag.

De bestuursrechter oordeelde vorige maand dat de aanvraag van de tieners uit Amersfoort opnieuw moet worden bekeken. Staatssecretaris Mark Harbers (Justitie en Veiligheid) tekende hoger beroep daartegen aan.

Volgens de landsadvocaat is in Armenië voldoende zorg en opvang geregeld. "Er zijn echt niet alleen maar mensen in Nederland die zich om de kinderen bekommeren. Moeder en kinderen missen elkaar. Niets staat een terugkeer in de weg."

Lily en Howick kwamen in 2008 met hun moeder naar Nederland, zij waren toen twee en drie jaar. Hun asielaanvraag werd destijds afgewezen.

De moeder streed jarenlang voor een verblijfsvergunning, maar vorig jaar besloot de rechter dat het gevluchte gezin uitgezet mocht worden. De moeder vertrok daarop naar Armenië, de kinderen verbleven een tijd op een onbekende locatie en zitten nu bij een bevriend gezin.

Moeder van kinderen heeft psychische klachten
Het gaat niet goed met de moeder van de twee kinderen, werd maandag duidelijk tijdens de zitting. Ze woont in een kleine kamer en heeft psychische klachten.

Als haar kinderen nu naar Armenië zouden komen, kunnen ze waarschijnlijk niet bij haar wonen en worden ze mogelijk in een weeshuis geplaatst.

Een deskundige van de Raad voor de Kinderbescherming zegt daarom dat het "in ieder geval voorlopig" beter is als Lily en Howick in Nederland blijven. "Het uitgangspunt is hereniging. Maar omdat moeder nu niet in staat is voor haar kinderen te zorgen, is het beter als ze hier blijven."

Het is nog niet duidelijk wanneer de Raad van State uitspraak doet. De termijn is meestal ongeveer zes weken.
Blijkbaar is hereniging het uitgangspunt maar hoeft dat nog niet te betekenen dat dat in Nederland is. Het zou ook op een later tijdstip in Armenië kunnen zijn maar of daar een wettelijke basis of mogelijkheid voor is weet ik niet.
Geld maakt meer kapot dan je lief is.
Het zijn sterke ruggen die vrijheid en weelde kunnen dragen
pi_181157655
quote:
0s.gif Op maandag 13 augustus 2018 17:41 schreef Digi2 het volgende:

[..]

Blijkbaar is hereniging het uitgangspunt maar hoeft dat nog niet te betekenen dat dat in Nederland is. Het zou ook op een later tijdstip in Armenië kunnen zijn maar of daar een wettelijke basis of mogelijkheid voor is weet ik niet.
Ik zou zeggen: hoe langer je ze hier houdt, hoe slechter het voor ze is om ze uiteindelijk toch naar Armenië uit te zetten. Eigenlijk is het daar al veel te laat voor..

Overigens ontbreekt in dat nieuwsbericht dat moeder niet bereid is om hulp te zoeken voor haar problemen, omdat ze de autoriteiten of hulporganisaties daar niet vertrouwt.
pi_181157907
quote:
1s.gif Op maandag 13 augustus 2018 17:49 schreef Physsic het volgende:

[..]

Ik zou zeggen: hoe langer je ze hier houdt, hoe slechter het voor ze is om ze uiteindelijk toch naar Armenië uit te zetten. Eigenlijk is het daar al veel te laat voor..

Overigens ontbreekt in dat nieuwsbericht dat moeder niet bereid is om hulp te zoeken voor haar problemen, omdat ze de autoriteiten of hulporganisaties daar niet vertrouwt.
Deze casus is zich tot een heel slecht precedent aan het ontwikkelen in meerdere opzichten. Wordt herhaaldelijk niet meewerken met de autoriteiten nog hier, nog in Armenië uiteindelijk beloond vraag je je af?

[ Bericht 1% gewijzigd door Digi2 op 13-08-2018 18:13:40 ]
Geld maakt meer kapot dan je lief is.
Het zijn sterke ruggen die vrijheid en weelde kunnen dragen
pi_181159416
quote:
0s.gif Op maandag 13 augustus 2018 17:41 schreef Digi2 het volgende:

[..]

Blijkbaar is hereniging het uitgangspunt maar hoeft dat nog niet te betekenen dat dat in Nederland is. Het zou ook op een later tijdstip in Armenië kunnen zijn maar of daar een wettelijke basis of mogelijkheid voor is weet ik niet.
Het is gewoon onderdeel van de strategie van die moeder om zoveel mogelijk tegen te werken. Dat doet ze letterlijk al 10 jaar op allerlei manieren. Ze heeft in het verleden over zo'n beetje alles gelogen wat je maar kan bedenken. Ze heeft de kinderen heel lang verborgen gehouden zodat ze niet uitgezet kon worden. Ze heeft tientallen aanvragen, verzoeken en hoger beroepen aangespannen terwijl ze wist dat ze daarvoor toch kansloos was en al die zaken heeft ze zo lang mogelijk gerekt.

quote:
Moeder weigert alle hulp
Doel van de uitzetting is óók om de kinderen te herenigen met de moeder. Maar die weigert in Armenië alle hulp, blijkt maandag. Dat erkennen ook de advocaten van de kinderen en experts van de Kinderbescherming en Nidos, naar voren geroepen door de staatsraden om een toelichting te geven. De moeder wil niet naar de Armeense instanties „omdat ze dat te spannend vindt”, zegt een expert van het Nidos. Bij afspraken met een Armeense NGO die het gezin moet begeleiden na uitzetting van Lily en Howick komt de moeder niet opdagen. Volgens de advocaat van de kinderen is ze „emotioneel onbeschikbaar” om nu voor de kinderen te zorgen. En bij de NGO die de kinderen dan maar moet opvangen, zouden te weinig bedden zijn.
En ja, we weten allemaal dat dit zo'n slechte strategie nog niet is dat zoveel mogelijk tegenwerken vaak werkt.

Je zo gedragen dat je 'emotioneel onbeschikbaar' bent voor je kinderen, betekent dat ze mogelijk naar een pleeggezin moeten in Armenie. Dat is niet goed voor hun ontwikkeling en dus kan je dat als argument gebruiken om ze toch maar niet uit te zetten, aldus de kinderrechter.
Steun het Kiva Fok! team!
http://www.kiva.org/team/fok
pi_181159967
quote:
0s.gif Op maandag 13 augustus 2018 19:26 schreef voetbalmanager2 het volgende:

[..]

Het is gewoon onderdeel van de strategie van die moeder om zoveel mogelijk tegen te werken. Dat doet ze letterlijk al 10 jaar op allerlei manieren. Ze heeft in het verleden over zo'n beetje alles gelogen wat je maar kan bedenken. Ze heeft de kinderen heel lang verborgen gehouden zodat ze niet uitgezet kon worden. Ze heeft tientallen aanvragen, verzoeken en hoger beroepen aangespannen terwijl ze wist dat ze daarvoor toch kansloos was en al die zaken heeft ze zo lang mogelijk gerekt.

[..]

En ja, we weten allemaal dat dit zo'n slechte strategie nog niet is dat zoveel mogelijk tegenwerken vaak werkt.

Je zo gedragen dat je 'emotioneel onbeschikbaar' bent voor je kinderen, betekent dat ze mogelijk naar een pleeggezin moeten in Armenie. Dat is niet goed voor hun ontwikkeling en dus kan je dat als argument gebruiken om ze toch maar niet uit te zetten, aldus de kinderrechter.
Inderdaad. Dit is de zoveelste tactiek van de moeder. Ze is 'emotioneel onbeschikbaar' om de kansen van de kinderen te vergroten.
pi_181160277
Pleur die koters gewoon bij mama op de stoep en laat het haar zelf maar uitzoeken! Dat oeverloze geneuzel allemaal! Zet dat debiele kutwijf maar eens voor een voldongen feit ipv te zwichten voor al die manipulatie en chantage!

En nee, ik geef geen ene hol om die twee koters.
pi_181160335
quote:
0s.gif Op maandag 13 augustus 2018 20:08 schreef stopnaald het volgende:
Pleur die koters gewoon bij mama op de stoep en laat het haar zelf maar uitzoeken! Dat oeverloze geneuzel allemaal! Zet dat debiele kutwijf maar eens voor een voldongen feit ipv te zwichten voor al die manipulatie en chantage!

En nee, ik geef geen ene hol om die twee koters.
Verder alles Ok?
Geld maakt meer kapot dan je lief is.
Het zijn sterke ruggen die vrijheid en weelde kunnen dragen
  maandag 13 augustus 2018 @ 20:18:42 #165
128155 Fir3fly
Goodnight everybody!
pi_181160472
Ietwat gechargeerd, maar wat mij betreft worden deze kinderen ook zo snel mogelijk uitgezet. De moeder gebruikt ze als onderhandelingschips en dat gedrag kan niet beloond worden. Zielig voor de kinderen maar zij zijn een offer dat gebracht moet worden.
And if you listen very hard
The tune will come to you at last
When all are one and one is all
To be a rock and not to roll
pi_181160970
quote:
2s.gif Op maandag 13 augustus 2018 20:18 schreef Fir3fly het volgende:
Ietwat gechargeerd, maar wat mij betreft worden deze kinderen ook zo snel mogelijk uitgezet. De moeder gebruikt ze als onderhandelingschips en dat gedrag kan niet beloond worden. Zielig voor de kinderen maar zij zijn een offer dat gebracht moet worden.
Het lijkt me dat deze kinderen speelbal en slachtoffer geworden zijn van een narcistische moeder en een incapabel rechtssysteem en wel de laatsten zouden moeten zijn de prijs ervoor te betalen.
Geld maakt meer kapot dan je lief is.
Het zijn sterke ruggen die vrijheid en weelde kunnen dragen
pi_181161658
quote:
0s.gif Op maandag 13 augustus 2018 20:38 schreef Digi2 het volgende:

[..]

Het lijkt me dat deze kinderen speelbal en slachtoffer geworden zijn van een narcistische moeder en een incapabel rechtssysteem en wel de laatsten zouden moeten zijn de prijs ervoor te betalen.
Wat zou jij dan de beste oplossing vinden?
pi_181161780
quote:
1s.gif Op maandag 13 augustus 2018 20:58 schreef Physsic het volgende:

[..]

Wat zou jij dan de beste oplossing vinden?
Kinderen een verblijfsvergunning geven tot ze 18 jaar zijn en dan hun paspoort. Ma kan dan gewoon in Armenië blijven, dat is ook beter voor de kinderen. Na hun 18e kan er ook geen aanspraak meer gemaakt worden op gezinshereniging dus kwalijk gedrag van de moeder wordt dan niet beloond.
Geld maakt meer kapot dan je lief is.
Het zijn sterke ruggen die vrijheid en weelde kunnen dragen
  maandag 13 augustus 2018 @ 21:03:41 #169
128155 Fir3fly
Goodnight everybody!
pi_181161854
quote:
0s.gif Op maandag 13 augustus 2018 20:38 schreef Digi2 het volgende:

[..]

Het lijkt me dat deze kinderen speelbal en slachtoffer geworden zijn van een narcistische moeder en een incapabel rechtssysteem en wel de laatsten zouden moeten zijn de prijs ervoor te betalen.
Daar is het al te laat voor. Hoe langer ze hier blijven hoe erger het wordt.
And if you listen very hard
The tune will come to you at last
When all are one and one is all
To be a rock and not to roll
pi_181161966
quote:
0s.gif Op maandag 13 augustus 2018 21:01 schreef Digi2 het volgende:

[..]

Kinderen een verblijfsvergunning geven tot ze 18 jaar zijn en dan hun paspoort. Ma kan dan gewoon in Armenië blijven, dat is ook beter voor de kinderen. Na hun 18e kan er ook geen aanspraak meer gemaakt worden op gezinshereniging dus kwalijk gedrag van de moeder wordt dan niet beloond.
Waarbij de kinderen hun moeder dus niet (of nauwelijks) zien tot ze 18 jaar zijn? Dat lijkt me ook niet in het belang van de kinderen.
pi_181162108
quote:
1s.gif Op maandag 13 augustus 2018 21:06 schreef Physsic het volgende:

[..]

Waarbij de kinderen hun moeder dus niet (of nauwelijks) zien tot ze 18 jaar zijn? Dat lijkt me ook niet in het belang van de kinderen.
In dit geval waarschijnlijk wel in hun belang omdat ik het sterke vermoeden heb dat de moeder NPS heeft en je bovendien dit gedrag niet wilt belonen.
Geld maakt meer kapot dan je lief is.
Het zijn sterke ruggen die vrijheid en weelde kunnen dragen
pi_181162710
quote:
1s.gif Op maandag 13 augustus 2018 21:06 schreef Physsic het volgende:

[..]

Waarbij de kinderen hun moeder dus niet (of nauwelijks) zien tot ze 18 jaar zijn? Dat lijkt me ook niet in het belang van de kinderen.
Beetje linkse "oplossing" om er soepel mee om te gaan, krijg je nog meer van die idioten binnen...

Het moet niet kunnen dat er 7x geprocedeerd kan worden het moet binnen 6 maanden gewoon klaar en duidelijk zijn.
"Het enkele feit dat de gewasbeschermingsmiddelen zijn toegelaten, geeft in ieder geval geen garantie op het ontbreken van met name een uitgesteld schadelijk effect op de gezondheid van mensen."
pi_181163162
quote:
0s.gif Op maandag 13 augustus 2018 21:27 schreef ludovico het volgende:

[..]

Beetje linkse "oplossing" om er soepel mee om te gaan, krijg je nog meer van die idioten binnen...

Het moet niet kunnen dat er 7x geprocedeerd kan worden het moet binnen 6 maanden gewoon klaar en duidelijk zijn.
Racist :{w
pi_181163209
quote:
0s.gif Op maandag 13 augustus 2018 21:40 schreef GrijzeHundt het volgende:

[..]

Racist :{w
Snap het wel dat mensen een beetje de schouders ophalen als ze racist worden genoemd, dat woord is ook inhoudsloos geworden.
"Het enkele feit dat de gewasbeschermingsmiddelen zijn toegelaten, geeft in ieder geval geen garantie op het ontbreken van met name een uitgesteld schadelijk effect op de gezondheid van mensen."
pi_181166159
quote:
0s.gif Op maandag 13 augustus 2018 21:01 schreef Digi2 het volgende:

[..]

Kinderen een verblijfsvergunning geven tot ze 18 jaar zijn en dan hun paspoort. Ma kan dan gewoon in Armenië blijven, dat is ook beter voor de kinderen. Na hun 18e kan er ook geen aanspraak meer gemaakt worden op gezinshereniging dus kwalijk gedrag van de moeder wordt dan niet beloond.
Ga er maar van uit dat, zodra die kinderen hier mogen blijven, de advocaten een procedure voor gezinshereniging opstarten. En dan zal je zien hoe snel die procedures gaan en hoe weinig die advocaten dan te melden hebben. Binnen een half jaar staat mams op Schiphol, alles betaald door de Nederlandse belastingbetaler.
pi_181166219
quote:
0s.gif Op maandag 13 augustus 2018 20:11 schreef Digi2 het volgende:

[..]

Verder alles Ok?
Ik begrijp die woede wel. Als de modale Nederlander niet gepiepeld zou worden door de media met een zielig verhaal over zo mogelijk nog veel zieligere kindertjes maar nuchter en volledig zou worden geïnformeerd over de hele voorgeschiedenis, zou die ook koken van woede.
Ik in ieder geval wel.
pi_181167192
quote:
0s.gif Op maandag 13 augustus 2018 21:27 schreef ludovico het volgende:

[..]

Beetje linkse "oplossing" om er soepel mee om te gaan, krijg je nog meer van die idioten binnen...

Het moet niet kunnen dat er 7x geprocedeerd kan worden het moet binnen 6 maanden gewoon klaar en duidelijk zijn.
Dat vind ik ook, maar dat is iets voor toekomstige zaken. Hoe gaan ‘we’ deze oplossen?

In veel gevallen ben ik van mening dat kinderen gewoon samen met de ouders moeten worden uitgezet naar het land van herkomst. Dit is een van de gevallen waarin ik dat lastiger vind..
pi_181167614
quote:
1s.gif Op dinsdag 14 augustus 2018 00:01 schreef Physsic het volgende:

[..]

Dat vind ik ook, maar dat is iets voor toekomstige zaken. Hoe gaan ‘we’ deze oplossen?

In veel gevallen ben ik van mening dat kinderen gewoon samen met de ouders moeten worden uitgezet naar het land van herkomst. Dit is een van de gevallen waarin ik dat lastiger vind..
Kids hier blijven, mama weg. Tjah. So be it.
"Het enkele feit dat de gewasbeschermingsmiddelen zijn toegelaten, geeft in ieder geval geen garantie op het ontbreken van met name een uitgesteld schadelijk effect op de gezondheid van mensen."
pi_181167810
Ik zie moeder en de kinders het liefst ook vandaag nog definitief vertrekken, maar ik heb nog wel enigszins begrip voor de pogingen die ze doen om in Nederland te blijven. Misschien zouden wij dat ook doen als de kip met de goude eieren voor het grijpen lag.

Het ergste is dat hier een hele industrie achter zit van door de overheid gefinancierde rechtshulp. Advocaten en andere lieden die een vaste stroom asielzoekers nodig hebben en tientallen procedures starten om zichzelf te voorzien van een prima boterham.

Ze moeten de vergoeding voor de gefinancierde rechtsbijstand in deze zaken, zeker vanaf de twee procedure, uitbetalen op basis van no cure no pay. Dan zijn wij van veel zinloze procedures en vertragingstactieken verlost.
pi_181168259
quote:
1s.gif Op maandag 13 augustus 2018 23:14 schreef Zegnouzelf het volgende:

[..]

Ga er maar van uit dat, zodra die kinderen hier mogen blijven, de advocaten een procedure voor gezinshereniging opstarten. En dan zal je zien hoe snel die procedures gaan en hoe weinig die advocaten dan te melden hebben. Binnen een half jaar staat mams op Schiphol, alles betaald door de Nederlandse belastingbetaler.
Mij werd gevraagd wat ik de beste oplossing zou vinden. Niet of deze oplossing op dit moment ook juridisch haalbaar is want dat weet ik niet precies.
Geld maakt meer kapot dan je lief is.
Het zijn sterke ruggen die vrijheid en weelde kunnen dragen
pi_181168409
quote:
0s.gif Op dinsdag 14 augustus 2018 00:24 schreef maan_man het volgende:
Het ergste is dat hier een hele industrie achter zit van door de overheid gefinancierde rechtshulp. Advocaten en andere lieden die een vaste stroom asielzoekers nodig hebben en tientallen procedures starten om zichzelf te voorzien van een prima boterham.

Ze moeten de vergoeding voor de gefinancierde rechtsbijstand in deze zaken, zeker vanaf de twee procedure, uitbetalen op basis van no cure no pay. Dan zijn wij van veel zinloze procedures en vertragingstactieken verlost.
Er is jaren geleden afgesproken een generaal pardon te regelen in ruil voor versnelde procedures. Nu zal dat voor een deel ook wel geëffectueerd zijn maar blijkbaar zitten er nog hiaten in het rechtssysteem. Het was naar mijn idee juist uitdrukkelijk niet de bedoeling dat kinderen nog langer de dupe worden van langdurige procedures. Juristen maken gebruik van mogelijkheden die er zijn en het is aan de wetgever dit voldoende in te kaderen en te limiteren.
Geld maakt meer kapot dan je lief is.
Het zijn sterke ruggen die vrijheid en weelde kunnen dragen
pi_181168644
quote:
0s.gif Op dinsdag 14 augustus 2018 00:50 schreef Digi2 het volgende:

[..]

Er is jaren geleden afgesproken een generaal pardon te regelen in ruil voor versnelde procedures. Nu zal dat voor een deel ook wel geëffectueerd zijn maar blijkbaar zitten er nog hiaten in het rechtssysteem. Het was naar mijn idee juist uitdrukkelijk niet de bedoeling dat kinderen nog langer de dupe worden van langdurige procedures. Juristen maken gebruik van mogelijkheden die er zijn en het is aan de wetgever dit voldoende in te kaderen en te limiteren.
Eensch
"Het enkele feit dat de gewasbeschermingsmiddelen zijn toegelaten, geeft in ieder geval geen garantie op het ontbreken van met name een uitgesteld schadelijk effect op de gezondheid van mensen."
pi_181171671
aggut, TS komt weer eens aan met het ouderenargument :D :')
Poetinsupporters staan aan de verkeerde kant van de geschiedenis
pi_181171772
Ik zie dat Armenië in van 1988 tot een met 1994 nog een oorlog heeft gevoerd met Azerbeidjan maar daarna niet meer in conflict is geweest. We zouden helemaal geen vluchtelingen uit dat land moeten opnemen.
Poetinsupporters staan aan de verkeerde kant van de geschiedenis
pi_181172105
quote:
0s.gif Op dinsdag 14 augustus 2018 00:50 schreef Digi2 het volgende:

[..]

Er is jaren geleden afgesproken een generaal pardon te regelen in ruil voor versnelde procedures. Nu zal dat voor een deel ook wel geëffectueerd zijn maar blijkbaar zitten er nog hiaten in het rechtssysteem. Het was naar mijn idee juist uitdrukkelijk niet de bedoeling dat kinderen nog langer de dupe worden van langdurige procedures. Juristen maken gebruik van mogelijkheden die er zijn en het is aan de wetgever dit voldoende in te kaderen en te limiteren.
Dat zou betekenen dat de wetgever op een bepaalde manier het aantal (herhaalde) asielprocedures dat kan worden gestart moet gaan beperken. Ik vraag me af of dat, met het oog op internationale verdragen e.d., haalbaar is. Er zijn veel verschillende gronden en manieren waarop asiel kan worden aangevraagd. Deze vrouw heeft daar haast maximaal gebruik van gemaakt.

Er is trouwens al wel één punt waarop veel tijd zou kunnen worden bespaard en dat is de periode dat men moet wachten op de rechtszaak. Dat kan zo maanden duren, soms zelfs meer dan een jaar.
De periode dat de IND mag doen over het nemen van een beslissing is al flink ingekort, maar als een asielzoeker het met de beslissing niet eens is, kan het lang duren voordat er een uitspraak van de rechter is. Zeker als er daarna ook nog in hoger beroep wordt gegaan.

Maar goed; dat geldt niet alleen voor asielprocedures, maar voor bijna elk type rechtszaken.
pi_181173286
quote:
0s.gif Op dinsdag 14 augustus 2018 00:50 schreef Digi2 het volgende:

[..]

Er is jaren geleden afgesproken een generaal pardon te regelen in ruil voor versnelde procedures. Nu zal dat voor een deel ook wel geëffectueerd zijn maar blijkbaar zitten er nog hiaten in het rechtssysteem. Het was naar mijn idee juist uitdrukkelijk niet de bedoeling dat kinderen nog langer de dupe worden van langdurige procedures.
Die regeling is er ook gekomen: http://ind.nl/over-ind/Pa(...)jvende-kinderen.aspx. Maar de kinderen voldoen niet aan de voorwaarden:

quote:
De twee deden eerder een beroep op het Kinderpardon, maar ze werden afgewezen op basis van het ‘meewerkcriterium’. Het gezin zou niet goed hebben meegewerkt aan vrijwillige uitzetting, en verliest daarom het recht op een verblijfsvergunning

Bron: www.trouw.nl/home/howick-(...)nderpardon~a0291729/
Prima geregeld dus. Het is niet de bedoeling dat jij je eigen terugkeer gaat frustreren, waardoor je langer in Nederland blijft en uiteindelijk geworteld raakt. Wat denk jij dat dit voor een signaal is aan de plichtsgetrouwe mensen die wel hebben meegewerkt aan hun terugkeer?
  dinsdag 14 augustus 2018 @ 10:33:08 #187
150517 SpecialK
No hesitation, no delay.
pi_181173326
Armenie is een mooi land. Prima veilig om te wonen. Voor dit persoon. Lekker oprotten dus.
There are no things, but as a consequence there are as many things as we like
pi_181173348
Tering.

Dit ranzige policor tranencircus gaat maat door.

Wanneer komt de musical "Armenia" op de planken?
pi_181173575
quote:
0s.gif Op dinsdag 14 augustus 2018 10:31 schreef maan_man het volgende:

[..]

Wat denk jij dat dit voor een signaal is aan de plichtsgetrouwe mensen die wel hebben meegewerkt aan hun terugkeer?
Ik heb dat al eerder in dit topic vermeld dat er mogelijk een slecht precedent wordt geschapen mocht de moeder hier een permanente verblijfsstatus door verkrijgen. Het is nog niet zover maar mocht het zover komen zal deze casus zeker in de 2e kamer aan de orde komen.
Geld maakt meer kapot dan je lief is.
Het zijn sterke ruggen die vrijheid en weelde kunnen dragen
pi_181173613
Koop 3 tickets naar Armenie. Escorteer ze naar het vliegtuig. En zwaai ze uit :W

Belachelijk dat we als gemeenschap voor deze shit moeten betalen.
A man is not old until regrets take the place of dreams.
pi_181173637
quote:
1s.gif Op dinsdag 14 augustus 2018 10:48 schreef habitue het volgende:
Koop 3 tickets naar Armenie. Escorteer ze naar het vliegtuig. En zwaai ze uit :W

Belachelijk dat we als gemeenschap voor deze shit moeten betalen.
Welkom in een "redelijk" beschaafde rechtsstaat.
Geld maakt meer kapot dan je lief is.
Het zijn sterke ruggen die vrijheid en weelde kunnen dragen
pi_181173672
quote:
0s.gif Op dinsdag 14 augustus 2018 10:49 schreef Digi2 het volgende:

[..]

Welkom in een "redelijk" beschaafde rechtsstaat.
Kan kennelijk nog een stukje efficienter en beschaafder voor de inwoners.
A man is not old until regrets take the place of dreams.
pi_181173910
quote:
1s.gif Op dinsdag 14 augustus 2018 10:51 schreef habitue het volgende:

[..]

Kan kennelijk nog een stukje efficienter en beschaafder voor de inwoners.
Het is aan de 2e kamer om dat te bewerkstelligen mocht de uitkomst van deze casus politiek totaal ongewenst blijken.
Geld maakt meer kapot dan je lief is.
Het zijn sterke ruggen die vrijheid en weelde kunnen dragen
pi_181173934
quote:
0s.gif Op dinsdag 14 augustus 2018 10:49 schreef Digi2 het volgende:

[..]

Welkom in een "redelijk" beschaafde rechtsstaat.
Er wordt misbruik gemaakt van onze redelijkheid. Dat kan toch niet de bedoeling zijn?
Op woensdag 25 april 2018 20:45 schreef Ronald-Koeman het volgende:
7e minuut Robben eraf met spierblessure.
pi_181173979
quote:
0s.gif Op dinsdag 14 augustus 2018 11:04 schreef Digi2 het volgende:

[..]

Het is aan de 2e kamer om dat te bewerkstelligen mocht de uitkomst van deze casus politiek totaal ongewenst blijken.
Het is aan mij om mijn mening hierover te vormen.
A man is not old until regrets take the place of dreams.
pi_181174037
quote:
0s.gif Op dinsdag 14 augustus 2018 11:06 schreef Ronald-Koeman het volgende:

[..]

Er wordt misbruik gemaakt van onze redelijkheid. Dat kan toch niet de bedoeling zijn?
Nee, maar misbruik vind nu eenmaal plaats en is soms moeilijk te voorkomen.
Geld maakt meer kapot dan je lief is.
Het zijn sterke ruggen die vrijheid en weelde kunnen dragen
pi_181174844
quote:
1s.gif Op maandag 13 augustus 2018 21:06 schreef Physsic het volgende:

[..]

Waarbij de kinderen hun moeder dus niet (of nauwelijks) zien tot ze 18 jaar zijn? Dat lijkt me ook niet in het belang van de kinderen.
Collateral damage meer niet schrik anderen misschien af om zo ver te gaan als deze moeder
Op woensdag 31 januari 2007 19:20 schreef Lord_Vetinari het volgende:
Ik heb veel stomme posts gezien op fora, maar deze zit toch wel in de top 10 (voorzichtig geschat; het kan ook de top 5 zijn). Nou ik sta iig in zijn top 10
pi_181175365
quote:
1s.gif Op dinsdag 14 augustus 2018 10:48 schreef habitue het volgende:
Koop 3 tickets naar Armenie. Escorteer ze naar het vliegtuig. En zwaai ze uit :W

Belachelijk dat we als gemeenschap voor deze shit moeten betalen.
Ben ik nog benieuwd naar de derde persoon die jij wil meesturen?
pi_181175412
quote:
0s.gif Op dinsdag 14 augustus 2018 10:46 schreef Digi2 het volgende:

[..]

Ik heb dat al eerder in dit topic vermeld dat er mogelijk een slecht precedent wordt geschapen mocht de moeder hier een permanente verblijfsstatus door verkrijgen. Het is nog niet zover maar mocht het zover komen zal deze casus zeker in de 2e kamer aan de orde komen.
Ach, hetzelfde heb jij met Khalid, de woordvoerder van We Are Here. Trekt krakend door de straten en ineens mag hij blijven.
pi_181176611
quote:
0s.gif Op dinsdag 14 augustus 2018 12:10 schreef maan_man het volgende:

[..]

Ben ik nog benieuwd naar de derde persoon die jij wil meesturen?
Hij gaat zelf mee om zeker te weten dat ze er aangekomen zijn.
Geld maakt meer kapot dan je lief is.
Het zijn sterke ruggen die vrijheid en weelde kunnen dragen
pi_189797173
quote:
Inspectie: 'Wantrouwen leidde tot fouten bij uitzetting Lili en Howick'

Door een gebrek aan regie, onderling wantrouwen en niet nagekomen afspraken zijn verschillende instanties die betrokken waren bij de uitzetting van de Armeense kinderen Lili en Howick meerdere malen in de fout gegaan.

Dat staat in een rapport van de Inspectie Justitie en Veiligheid die in opdracht van het kabinet de gang van zaken rond de uitzetting onderzocht.

De inspectie schrijft in het rapport dat "er op cruciale momenten niet is gehandeld volgens de werkafspraken". Er heerste onderling wantrouwen tussen de voogdijinstelling Nidos en de Dienst Terugkeer en Vertrek (DT&V).

"Als er tussen organisaties die in de vreemdelingenketen opereren onvoldoende vertrouwen is, is dat niet goed voor de samenwerking en kan dit een goed werkend vertrekproces schaden", schrijft de inspectie.

De DT&V moet voortaan de regie steviger naar zich toetrekken en de betrokken organisaties moeten bij meningsverschillen meer met elkaar overleggen.

Staatssecretaris Ankie Broekers-Knol (Asiel en Migratie) schrijft in een reactie de aanbevelingen uit het rapport over te nemen.
Onduidelijkheid rond verdwijning Lili en Howick

In het rapport worden vraagtekens gezet bij het optreden van Nidos. Zo concludeert de inspectie dat de voogdijinstelling tegen de afspraken in de kinderen in de gelegenheid stelde om afscheid te nemen van hun grootouders, terwijl ze in een safehouse van Nidos moesten verblijven.

"Ook meldde Nidos dit tegen de afspraken in niet bij de DT&V. Eenmaal bij de grootouders verdwenen de kinderen met onbekende bestemming", aldus de inspectie. Wat zich in die periode exact heeft afgespeeld, blijft onduidelijk. "Het politieonderzoek biedt geen inzicht en verklaringen hierover van Nidos-medewerkers zijn inconsistent."

Ook de politie krijgt kritiek. Die heeft haar werk rond de verdwijning "onvoldoende effectief uitgevoerd". Ook hier werd langs elkaar heen gewerkt, stelt de inspectie.

Door onduidelijkheid over de status van de verdwijning (ging het om een vermissing of het onttrekken van minderjarigen aan wettig gezag?) "was er onnodig tijdverlies, zijn belangrijke aanknopingspunten gemist en is niet alles in het werk gesteld om de kinderen te kunnen vinden".
Zaak leidde tot afschaffing van kinderpardon

Lili en Howick mochten in september vorig jaar alsnog in Nederland blijven, nadat eerder was besloten dat de twee kinderen en hun moeder zouden worden uitgezet naar Armenië.

De kinderen verdwenen een dag voor de geplande uitzetting uit het zicht van de betrokken instanties en na publieke verontwaardiging en maatschappelijk druk besloot toenmalig staatssecretaris Mark Harbers de twee alsnog een verblijfsvergunning te verlenen.

De zaak leidde ertoe dat coalitiepartijen VVD, CDA, D66 en ChristenUnie het omstreden kinderpardon en de discretionaire bevoegdheid van de staatssecretaris afschaften.

Broekers-Knol verwacht dat deze maatregelen ervoor zullen zorgen dat de spanningen tussen de betrokken instanties niet meer zo hoog zullen oplopen.
Al met al kan je stellen dat het geklungel van de overheid en instellingen als Nidos de belastingbetaler met aanzienlijke kosten heeft opgezadeld evenals de nodige sociale onrust.
Geld maakt meer kapot dan je lief is.
Het zijn sterke ruggen die vrijheid en weelde kunnen dragen
pi_189797228
Het jagen op Nederlandstalige kinderen is so wie so een schande.

Paspoort verstrekken, en basta.
pi_189797364
quote:
0s.gif Op dinsdag 5 november 2019 15:47 schreef riazop het volgende:
Het jagen op Nederlandstalige kinderen is so wie so een schande.

Paspoort verstrekken, en basta.
Werkelijk? Dus een rechter mag nooit meer iemand een verblijfsvergunning weigeren omdat ze anders kunnen ontsnappen en dan moeten we 'op kinderen gaan jagen'?
Of moeten we iedereen die zich verstoppen voor de instanties een paspoort geven?
Steun het Kiva Fok! team!
http://www.kiva.org/team/fok
pi_189797409
quote:
0s.gif Op maandag 9 oktober 2017 15:37 schreef Kapitein_Scheurbuik het volgende:

[..]

Dat is echt een probleem inderdaad. Die hebben er een rechtstreeks belang bij om hun client steeds maar weer in beroep te laten gaan.

Dit is toch volstrekt kansloos, deze mevrouw heeft na een aantal maanden al te horen gekregen dat haar aanvraag kansloos was. Toch presteert ze het om nog 7 jaar hier te blijven, voor tonnen te procederen en zelfs nu maken wij nog kosten voor haar omdat haar nageslacht nog in Nederland verblijft.

Deze kosten moeten op de een of andere wijze verhaald worden op de asielzoeker, ook vanwege het afschrikwekkende karakter om maar niet kansloze procedure na procedure op te starten.
Die vrouw weet misschien ook niet beter dan dat haar advocaat steeds zegt dat er nog wel een kans is. Wie zou dat dan weigeren?

De procedure moet zo aangepast worden dat herhaaldelijke pogingen niet meer kunnen.
pi_189797516
quote:
0s.gif Op dinsdag 5 november 2019 15:55 schreef rival het volgende:

[..]

De procedure moet zo aangepast worden dat herhaaldelijke pogingen niet meer kunnen.
Beroepsmogelijkheden moeten binnen de kaders van internationale verdragen vallen. Men heeft die al zover als toelaatbaar daarbinnen beperkt. Het probleem is dat uitzetting erg lastig, zoniet onmogelijk wordt indien men niet meewerkt. Het europees hof laat daarnaast niet toe illegaliteit strafbaar te stellen, nog illegalen langdurig te interneren. Alleen in het geval dat er concreet uitzicht is op daadwerkelijke uitzetting op korte termijn is kortdurende internering toegestaan.
Geld maakt meer kapot dan je lief is.
Het zijn sterke ruggen die vrijheid en weelde kunnen dragen
pi_189797598
quote:
0s.gif Op dinsdag 5 november 2019 15:55 schreef rival het volgende:

[..]

Die vrouw weet misschien ook niet beter dan dat haar advocaat steeds zegt dat er nog wel een kans is. Wie zou dat dan weigeren?
De vrouw is natuurlijk niet achterlijk.
quote:
De procedure moet zo aangepast worden dat herhaaldelijke pogingen niet meer kunnen.
Dat sowieso.

Waarom quote je trouwens een post uit 2017?
Don't quote me boy, cause I ain't said shit!
Send Banano to: ban_1drjycsqhpwa1i4uxo1mmqau6q8gibgbn6oabtub53zpcrabjunt3uscaqty
  dinsdag 5 november 2019 @ 16:06:04 #207
84244 Scorpie
Abject en infaam!
pi_189797631
Natuurlijk proberen ze hier op legale wijze te kunnen roven uit de staatsruif. Wie wil er nu niet naar een rijk land waar de uitkeringen worden uitgedeeld als snoepjes aan iedereen met een zielig verhaal? En dat daar vervolgens een hele asielmaffia omheen is gebouwd die als de smerige parasieten die het zijn geld opstrijken door zo lang mogelijk procedures en processen te rekken door hun clienten te laten liegen, bedriegen en te zwijgen is ook te begrijpen.

Staat er dan nu eindelijk eens iemand op die een einde maakt aan dit kankergezwel en ervoor zorgt dat korte procedures een feit worden, parasieten eruit getrapt worden en gelukszoekers zoals deze moeder en haar kinderen linea recta teruggestuurd worden naar het land van herkomst?

Weinig kans.
Op dinsdag 13 augustus schreef Xa1pt:
Neuh, fraude mag best aangepakt worden. Maar dat het de maatschappij meer oplevert of beter is voor de samenleving, is nog maar de vraag.
Op donderdag 25 juni 2015 schreef KoosVogels:
Klopt. Ik ben een racist.
pi_189798064
quote:
10s.gif Op dinsdag 5 november 2019 16:06 schreef Scorpie het volgende:

Weinig kans.
Het kan wel want de denen zijn daarin grotendeels geslaagd. De maatregelen die ervoor nodig zijn krijg je echter (nog) niet door het parlement hier. Het water moet de nederlandse bevolking 1st aan de lippen staan en dat is nu eenmaal niet het geval.
Geld maakt meer kapot dan je lief is.
Het zijn sterke ruggen die vrijheid en weelde kunnen dragen
pi_189799710
quote:
Commissie: Asielbeleid op orde, pardonregeling niet bevordelijk

Het Nederlands asielbeleid is op orde, maar uitzonderingsmaatregelen als de discretionaire bevoegdheid en pardonregelingen zijn bij uitgeprocedeerde asielzoekers niet bevorderlijk voor de bereidheid om te vertrekken. Dat zijn de bevindingen van de Commissie Langdurig Verblijvende Vreemdelingen, beter bekend als de commissie-Van Zwol.

De commissie concludeert verder dat nieuwe maatregelen er niet voor zullen zorgen dat de wachttijd voor vreemdelingen wordt ingeperkt. "Wij constateren dat oplossingen in de uitvoering moeten worden gezocht", aldus commissievoorzitter Richard van Zwol.

Dat betekent dat er voor een langere periode financiële stabiliteit en voldoende personeel nodig is bij de instanties die verantwoordelijk zijn voor het asielbeleid.

Dat houdt echter niet in dat daarmee de problematiek rond uitgeprocedeerde asielzoekers die niet vertrekken zal worden opgelost. "Een perfect systeem bestaat niet, voor een deel is het probleem van langdurig verblijvende vreemdelingen zonder bestendig verblijfsrecht onoplosbaar gebleken", staat in het rapport.

Tegelijkertijd behoort Nederland wel "tot de landen met het hoogste aandeel personen dat na hun afwijzing aantoonbaar vertrekt".

Uitzetting Lili en Howick aanleiding voor onderzoek naar asielbeleid
Aanleiding voor het onderzoek naar het Nederlands asielbeleid was de zaak rond de uitzetting van de Armeense broer en zus Lili en Howick. De twee kinderen waren uitgeprocedeerd en moesten Nederland verlaten, wat tot maatschappelijke verontwaardiging leidde en ook de coalitie van VVD, CDA, D66 en ChristenUnie spleet.

De roep om een nieuw kinderpardon nam toe, maar daar zagen VVD en CDA niets in. Er werd afgesproken om een commissie in het leven te roepen die het hele asielsysteem zou onderzoeken.

In de tussentijd nam de maatschappelijke druk toe en kwam er toch een verruiming van het kinderpardon. Als onderdeel van de verruiming werd ook de discretionaire bevoegdheid bij de bewindsman weggenomen.
De conclusies verbazen weinig want binnen de huidige kaders van EU wetgeving en internationale verdragen bestaat er geen oplossing. Pardonregelingen bieden geen oplossing en kunnen nu dus van tafel. Evengoed verwacht ik dat over een een aantal jaren deze discussie opnieuw zal oplaaien, mensen zijn blijkbaar erg kort van geheugen en laten zicht vooral door emoties lijden, niet de ratio. Gevallen van kinderen van illegalen die jarenlang hier opgroeien zoals Lili en Howick zijn even van de radar verdwenen maar verder is er weinig veranderd. Het wachten is dus op de volgende pardonregeling waarom geroepen gaat worden.
Geld maakt meer kapot dan je lief is.
Het zijn sterke ruggen die vrijheid en weelde kunnen dragen
pi_189805116
quote:
0s.gif Op dinsdag 5 november 2019 16:00 schreef Digi2 het volgende:

[..]

Alleen in het geval dat er concreet uitzicht is op daadwerkelijke uitzetting op korte termijn is kortdurende internering toegestaan.
Idd

Ook in Nederland worden er gezinnen gevangen gezet.

Maar als Trump het doet is het niet ok
pi_189805164
quote:
0s.gif Op dinsdag 5 november 2019 22:04 schreef riazop het volgende:

[..]

Idd

Ook in Nederland worden er gezinnen gevangen gezet.

Maar als Trump het doet is het niet ok
Trump mag ze zelfs detineren zolang de asielprocedure loopt.
quote:
Verenigde Staten gaan migrantenfamilies voor onbepaalde tijd vasthouden
Volwassenen die met kinderen de grens oversteken, worden niet langer binnen twintig dagen vrijgelaten. De autoriteiten gaan families voor onbepaalde tijd vasthouden.

De families blijven vastzitten zolang hun asielverzoek niet is afgehandeld. Het duurt doorgaans maanden voordat een verzoek van een familie wordt behandeld door een immigratierechter. Het nieuwe beleid richt zich ook op alleenreizende minderjarigen.


[ Bericht 4% gewijzigd door Digi2 op 05-11-2019 22:12:51 ]
Geld maakt meer kapot dan je lief is.
Het zijn sterke ruggen die vrijheid en weelde kunnen dragen
  woensdag 6 november 2019 @ 08:15:37 #212
464998 Qarrad
Qarrad al-Rrabah
pi_189811673
Nu blijkt de vader die zogenaamd "uit beeld" was zelfs in Nederland te wonen...
pi_189811718
quote:
0s.gif Op dinsdag 5 november 2019 16:04 schreef Kapitein_Scheurbuik het volgende:

Waarom quote je trouwens een post uit 2017?
Dat had ik niet door.
pi_189811797
quote:
0s.gif Op dinsdag 5 november 2019 15:54 schreef voetbalmanager2 het volgende:

[..]

Werkelijk? Dus een rechter mag nooit meer iemand een verblijfsvergunning weigeren omdat ze anders kunnen ontsnappen en dan moeten we 'op kinderen gaan jagen'?
Of moeten we iedereen die zich verstoppen voor de instanties een paspoort geven?
Zo werkt dat bij mensen die niet instaat zijn om hun emoties te managen.

Ze zien kinderen - kinderen zijn onschuldig - uitzetteting wordt onmogelijk.
pi_189812600
quote:
0s.gif Op woensdag 6 november 2019 08:15 schreef Qarrad het volgende:
Nu blijkt de vader die zogenaamd "uit beeld" was zelfs in Nederland te wonen...


Ja, joh.

Een lekker verstoppertje en gekkie spelen van een familie die met behulp van een goed geoliede en goed betaalde rek / asielindustrie en tenenkrommende deugmedia fijn op kosten van de staat hier woont.

Om te kotsen
  woensdag 6 november 2019 @ 11:19:52 #216
464998 Qarrad
Qarrad al-Rrabah
pi_189813744
quote:
0s.gif Op woensdag 6 november 2019 08:35 schreef theunderdog het volgende:

[..]

Zo werkt dat bij mensen die niet instaat zijn om hun emoties te managen.

Ze zien kinderen - kinderen zijn onschuldig - uitzetteting wordt onmogelijk.
Op zich ben ik het wel eens met het standpunt dat de kinderen onschuldig zijn. Die hebben geen stem gehad in het afreizen naar Nederland en het aanspannen van de ene procedure na de andere. Je kunt ze zelfs niet kwalijk nemen dat ze er op instructie van de moeder/bepaalde instanties mee hebben geholpen aan het scheppen van het valse verhaal ("Ik spreek de taal niet." "Mijn vader is dood") want je kunt van kinderen niet verwachten dat ze hun moeder afvallen en dat ze de gevolgen van alles hebben overzien.

Dat wil echter niet zeggen dat er geen consequenties mogen zijn voor de volwassenen in dit verhaal. De moeder heeft meerdere malen aantoonbaar gelogen. Dat is volgens mij strafbaar. Dan zijn er nog Nidos en companen. Ook die waren op de hoogte van een hoop verdraaide feiten. Waarom zijn er geen consequenties voor de werknemers hiervan die de rechtsgang hierdoor hebben belet?
pi_189813775
quote:
0s.gif Op woensdag 6 november 2019 11:19 schreef Qarrad het volgende:

[..]

Op zich ben ik het wel eens met het standpunt dat de kinderen onschuldig zijn. Die hebben geen stem gehad in het afreizen naar Nederland en het aanspannen van de ene procedure na de andere. Je kunt ze zelfs niet kwalijk nemen dat ze er op instructie van de moeder/bepaalde instanties mee hebben geholpen aan het scheppen van het valse verhaal ("Ik spreek de taal niet." "Mijn vader is dood") want je kunt van kinderen niet verwachten dat ze hun moeder afvallen en dat ze de gevolgen van alles hebben overzien.

Dat wil echter niet zeggen dat er geen consequenties mogen zijn voor de volwassenen in dit verhaal. De moeder heeft meerdere malen aantoonbaar gelogen. Dat is volgens mij strafbaar. Dan zijn er nog Nidos en companen. Ook die waren op de hoogte van een hoop verdraaide feiten. Waarom zijn er geen consequenties voor de werknemers hiervan die de rechtsgang hierdoor hebben belet?
Dat vraag ik me ook af. Waarom is dat allemaal zonder consequenties?
pi_189814464
quote:
0s.gif Op woensdag 6 november 2019 11:19 schreef Qarrad het volgende:

[..]

Op zich ben ik het wel eens met het standpunt dat de kinderen onschuldig zijn. Die hebben geen stem gehad in het afreizen naar Nederland en het aanspannen van de ene procedure na de andere. Je kunt ze zelfs niet kwalijk nemen dat ze er op instructie van de moeder/bepaalde instanties mee hebben geholpen aan het scheppen van het valse verhaal ("Ik spreek de taal niet." "Mijn vader is dood") want je kunt van kinderen niet verwachten dat ze hun moeder afvallen en dat ze de gevolgen van alles hebben overzien.

Dat wil echter niet zeggen dat er geen consequenties mogen zijn voor de volwassenen in dit verhaal. De moeder heeft meerdere malen aantoonbaar gelogen. Dat is volgens mij strafbaar. Dan zijn er nog Nidos en companen. Ook die waren op de hoogte van een hoop verdraaide feiten. Waarom zijn er geen consequenties voor de werknemers hiervan die de rechtsgang hierdoor hebben belet?
Bergen boter op hun hoofden.

Allemaal.

Wat hier bij deze zaak weer akelig duidelijk is geworden : het stelselmatig liegen, draaien, verdraaien en keer op keer op keer op keer procederen en een tandeloze overheid.

En niet zelden is het dan uiteindelijk : bingo, u mag blijven. (Wij betalen wel).

Dat gaat al jaren zo bij veel van dit soort economische immigranten / asiel / gelukszoekers (met aanhang).
pi_189815713
quote:
0s.gif Op woensdag 6 november 2019 08:15 schreef Qarrad het volgende:
Nu blijkt de vader die zogenaamd "uit beeld" was zelfs in Nederland te wonen...
Welja, dat kan er ook nog wel bij.
Gelukkig zijn al die leugens goed beloond en zullen ze naast de bank liggen van het lachen om die domme Nederlanders, in hun villa voor een prikkie. [anti-kraak niveau]



Hulde aan deuger Jacobus Dijkhorst! *O*
Premium artikel; https://www.telegraaf.nl/(...)k-wonen-in-een-villa
pi_189815928
quote:
0s.gif Op woensdag 6 november 2019 11:19 schreef Qarrad het volgende:

[..]

Op zich ben ik het wel eens met het standpunt dat de kinderen onschuldig zijn. Die hebben geen stem gehad in het afreizen naar Nederland en het aanspannen van de ene procedure na de andere. Je kunt ze zelfs niet kwalijk nemen dat ze er op instructie van de moeder/bepaalde instanties mee hebben geholpen aan het scheppen van het valse verhaal ("Ik spreek de taal niet." "Mijn vader is dood") want je kunt van kinderen niet verwachten dat ze hun moeder afvallen en dat ze de gevolgen van alles hebben overzien.

Dat wil echter niet zeggen dat er geen consequenties mogen zijn voor de volwassenen in dit verhaal. De moeder heeft meerdere malen aantoonbaar gelogen. Dat is volgens mij strafbaar. Dan zijn er nog Nidos en companen. Ook die waren op de hoogte van een hoop verdraaide feiten. Waarom zijn er geen consequenties voor de werknemers hiervan die de rechtsgang hierdoor hebben belet?
Consequenties voor de ouders, is automatisch consequenties voor het kind. We moeten daar gewoon eerlijk over zijn.
  woensdag 6 november 2019 @ 13:51:28 #221
464998 Qarrad
Qarrad al-Rrabah
pi_189815985
quote:
0s.gif Op woensdag 6 november 2019 13:48 schreef theunderdog het volgende:

[..]

Consequenties voor de ouders, is automatisch consequenties voor het kind. We moeten daar gewoon eerlijk over zijn.
Als ieder ander fraude, meineed of waar dit ook onder valt pleegt dan volgt er straf. Dan wordt er toch ook niet geroepen dat iemand niet gestraft kan worden omdat het zielig zou zijn voor de kinderen? Er zitten bosjes fraudeurs in de bak waarvan er kinderen thuis achterblijven.

Waarom zou er een uitzondering moeten zijn voor dit soort fraude op grond van dat het geen consequenties zou mogen hebben voor de kinderen?
pi_189816010
quote:
0s.gif Op woensdag 6 november 2019 13:48 schreef theunderdog het volgende:

[..]

Consequenties voor de ouders, is automatisch consequenties voor het kind. We moeten daar gewoon eerlijk over zijn.
Dus als je kinderen hebt, kom je met moord weg omdat een straf consequenties voor de kinderen heeft? Kom nou.
Acquisitie n.a.v. deze post wordt niet op prijs gesteld.
Don't you see going to heaven is just in the thought that you might?
As an on-line radio program grows longer, the probability of a German song approaches 1.
pi_189816032
quote:
0s.gif Op woensdag 6 november 2019 13:48 schreef theunderdog het volgende:

[..]

Consequenties voor de ouders, is automatisch consequenties voor het kind. We moeten daar gewoon eerlijk over zijn.
" Ja maar...het zijn maar kinderen / denk aan de kinderen!"

Rekken, procederen en huilen en klagen (in de media)...einde oefening en mogen blijven.

Klaar.
pi_189816060
quote:
0s.gif Op woensdag 6 november 2019 13:51 schreef Qarrad het volgende:

[..]

Als ieder ander fraude, meineed of waar dit ook onder valt pleegt dan volgt er straf. Dan wordt er toch ook niet geroepen dat iemand niet gestraft kan worden omdat het zielig zou zijn voor de kinderen? Er zitten bosjes fraudeurs in de bak waarvan er kinderen thuis achterblijven.

Waarom zou er een uitzondering moeten zijn voor dit soort fraude op grond van dat het geen consequenties zou mogen hebben voor de kinderen?
Ik zeg toch helemaal nergens dat ze niet gestraft moeten worden? het enige dat ik stel is: het gaat hoe dan ook consequenties voor de kinderen hebben.
pi_189816067
quote:
0s.gif Op woensdag 6 november 2019 13:52 schreef spijkerbroek het volgende:

[..]

Dus als je kinderen hebt, kom je met moord weg omdat een straf consequenties voor de kinderen heeft? Kom nou.
Jij leest ook al dingen die er niet zijn.
pi_189816076
quote:
0s.gif Op woensdag 6 november 2019 13:54 schreef DrMabuse het volgende:

[..]

" Ja maar...het zijn maar kinderen / denk aan de kinderen!"

Rekken, procederen en huilen en klagen (in de media)...einde oefening en mogen blijven.

Klaar.
En jij ook. Ik zeg helemaal nergens dat we aan de kinderen moeten denken. Ze hadden inderdaad veel eerder uitgezet moeten worden.

Maar consequenties voor de kinderen heeft het.
pi_189816121
quote:
0s.gif Op woensdag 6 november 2019 13:56 schreef theunderdog het volgende:

[..]

En jij ook. Ik zeg helemaal nergens dat we aan de kinderen moeten denken. Ze hadden inderdaad veel eerder uitgezet moeten worden.

Maar consequenties voor de kinderen heeft het.
Rustig.

Ik was het met je eens.
pi_189816136
quote:
0s.gif Op woensdag 6 november 2019 13:59 schreef DrMabuse het volgende:

[..]

Rustig.

Ik was het met je eens.
Ik ben heel kalm. Nog nooit zo kalm geweest :)
  woensdag 6 november 2019 @ 14:14:42 #229
464998 Qarrad
Qarrad al-Rrabah
pi_189816379
quote:
0s.gif Op woensdag 6 november 2019 13:55 schreef theunderdog het volgende:

[..]

Ik zeg toch helemaal nergens dat ze niet gestraft moeten worden? het enige dat ik stel is: het gaat hoe dan ook consequenties voor de kinderen hebben.
Oh dan was het gewoon een loze opmerking van je zonder enige bijbedoeling in een discussie over straf.

Er zijn een hoop mensen die de liegende asielzoekers eigenhandig terug naar de Kaukasus zouden willen knuppelen aangezien onze regering het niet doet. We moeten daar gewoon eerlijk over zijn.

Is geen oproep tot geweld hoor! Ik stel alleen dat er hoe dan ook mensen zijn die dit denken.
pi_189816412
quote:
0s.gif Op woensdag 6 november 2019 14:14 schreef Qarrad het volgende:

[..]

Oh dan was het gewoon een loze opmerking van je zonder enige bijbedoeling in een discussie over straf.

Er zijn een hoop mensen die de liegende asielzoekers eigenhandig terug naar de Kaukasus zouden willen knuppelen aangezien onze regering het niet doet. We moeten daar gewoon eerlijk over zijn.

Is geen oproep tot geweld hoor! Ik stel alleen dat er hoe dan ook mensen zijn die dit denken.
Terechte observatie. Om zulke zaken te voorkomen, zou de politieke vertegenwoordiging verantwoordelijkheid moeten uitdragen en dit soort zaken moeten oplossen.

We zijn het eens.
  woensdag 6 november 2019 @ 14:19:20 #231
464998 Qarrad
Qarrad al-Rrabah
pi_189816436
quote:
0s.gif Op woensdag 6 november 2019 14:17 schreef theunderdog het volgende:

[..]

Terechte observatie. Om zulke zaken te voorkomen, zou de politieke vertegenwoordiging verantwoordelijkheid moeten uitdragen en dit soort zaken moeten oplossen.

We zijn het eens.
Ik observeerde niet, ik probeerde jou aan het verstand te peuteren dat je poging tot het goedpraten van je manier van redeneren nogal doorzichtig is. Maar daar zag jij weer niet doorheen.
pi_189816486
quote:
0s.gif Op woensdag 6 november 2019 14:19 schreef Qarrad het volgende:

[..]

Ik observeerde niet, ik probeerde jou aan het verstand te peuteren dat je poging tot het goedpraten van je manier van redeneren nogal doorzichtig is. Maar daar zag jij weer niet doorheen.
We zijn het eens, echt.
  woensdag 6 november 2019 @ 14:24:51 #233
464998 Qarrad
Qarrad al-Rrabah
pi_189816517
quote:
0s.gif Op woensdag 6 november 2019 14:23 schreef theunderdog het volgende:

[..]

We zijn het eens, echt.
*;
  woensdag 6 november 2019 @ 16:25:35 #234
30873 Vallon
Life is unpredictable
pi_189818119
Zie daar onze procedures en prioriteiten die ons land als een molensteen doet verzuipen.
Het is een complete industrie die vooral kosten geeft, geen stuiver oplevert en gevestigde ouderen/hulpbehoevenden in de kou zet.

Ik snap nog steeds niet waarom je niet in één of twee maanden iemand kunt beoordelen en dan al of niet besluiten om uit te zetten. OK, vooruit, één keer mag/kun je als asielzoeker in beroep gaan maar daarna is het ook echt over.

Natuurlijk zullen er altijd sch(r)ijnende gevallen blijven. Het is echter eerlijker om hard doch rechtvaardig te zijn dan soft het maar goeddunken zodat zij die het echt volgens de regels doen, sws buiten de pot piesen.
"On bended knee is no way to be free" Peter R 1954-2021 (©Zapata)
Hegel: "De waarheid is subjectief"
Covid19: "Doctors can’t cure stupid, but at least they can sedate it."
pi_189818167
quote:
14s.gif Op woensdag 6 november 2019 16:25 schreef Vallon het volgende:
Ik snap nog steeds niet waarom je niet in één of twee maanden iemand kunt beoordelen en dan al of niet besluiten om uit te zetten.
https://www.rijksoverheid(...)stroom-per-week-2019

Niet? Ik vind dat best makkelijk te verklaren eigenlijk, als er in een week zomaar 800 nieuwe gegadigden bij kunnen komen. :')
  woensdag 6 november 2019 @ 16:36:16 #236
30873 Vallon
Life is unpredictable
pi_189818274
quote:
10s.gif Op woensdag 6 november 2019 16:29 schreef van_Lamehuizen het volgende:

[..]

https://www.rijksoverheid(...)stroom-per-week-2019

Niet? Ik vind dat best makkelijk te verklaren eigenlijk, als er in een week zomaar 800 nieuwe gegadigden bij kunnen komen. :')
Als de zaak vol zit of uitverkocht is, sluit je de deur.
"On bended knee is no way to be free" Peter R 1954-2021 (©Zapata)
Hegel: "De waarheid is subjectief"
Covid19: "Doctors can’t cure stupid, but at least they can sedate it."
pi_189818288
quote:
18s.gif Op woensdag 6 november 2019 16:36 schreef Vallon het volgende:

[..]

Als de zaak vol zit of uitverkocht is, sluit je de deur.
Als er jarenlange wachtlijsten bestaan voor sociale huurwoningen dan vergeef je ze met een leuke inrichtbonus aan allerhande vreemdelingen wanneer die zich aan de grens melden.
  woensdag 6 november 2019 @ 16:41:10 #238
431496 girlnextdoor.
Could be mine, could be yours.
pi_189818328
Ik heb er vooral moeite mee dat die kinderen worden/werden gebruikt door de moeder.

Wellicht heb ik info gemist, maar waar is hun vader eigenlijk?
With love :*
abonnement bol.com Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')