abonnement Unibet Coolblue
pi_174301542
quote:
In augustus domineerde de Armeense moeder Armina het nieuws. Ze werd zonder haar twee kinderen Howick (12) en Lily (11) het land uitgezet. RTL Nieuws heeft nu haar IND-dossier in handen. Uit de stukken blijkt wat er allemaal vooraf ging aan haar uitzetting.

De Immigratie- en Naturalisatiedienst (IND) behandelt aanvragen van mensen die in Nederland willen komen wonen. Negen jaar geleden klopte Armina Hambartsjumian voor het eerst op de deur bij de IND.

13 adressen
Uit het IND-dossier blijkt dat ze binnen een paar maanden al voor het eerst te horen kreeg geen kans te maken op een verblijfsvergunning in Nederland. Het was het begin van een lange juridische strijd. Armina greep alles aan om samen met haar kinderen in Nederland te kunnen blijven.
Ze startte in totaal zeven procedures. Het gezin woonde in totaal op 13 verschillende adressen. Alle procedures leverden hetzelfde resultaat op: het gezin had geen recht op een verblijfsvergunning.
Een overzicht van de procedures:
• Eén keer een asielprocedure.
• Eén keer een procedure op medische gronden.
• Twee keer deed ze aanspraak op de discretionaire bevoegdheid (de vrijheid van de staatssecretaris om iemand alsnog een verblijfsvergunning te geven).
• Twee keer een kinderpardonprocedure.
• En één keer zette ze een spoedprocedure in om uitzetting te voorkomen.
'Geen thuisland'
Betrokkenen bij de zaak zeggen dat Armina tijdens deze procedures heeft gelogen over haar naam en de namen van haar kinderen. Uit het IND-dossier blijkt dat de Armeense steeds weer zei dat ze nergens heen kon omdat zij en de kinderen stateloos zijn. Ze hadden volgens haar geen thuisland om naar terug te gaan.
Dat blijkt bijvoorbeeld uit een zogenoemd vertrekgesprek in een asielzoekerscentrum in Grave in oktober 2010. De regievoerder van de Dienst Terugkeer en Vertrek zei dat de moeder al op 31 augustus 2010 het land had moeten verlaten. Op die mededeling antwoordde Armina niet. Wel zei ze dat ze geen reisdocumenten en geen geboorteakten van haar kinderen heeft.
Medische problemen?
Een ander terugkerend argument van Armina was dat ze vanwege medische problemen in Nederland zou moeten blijven. Maar uit het dossier blijkt dat die medische problemen daarvoor niet ernstig genoeg waren. Ook de rechter besloot dat ze op grond daarvan geen recht had op een verblijfsvergunning.
In 2015 werden ook de aanvragen op basis van het kinderpardon definitief afgewezen. Het kinderpardon is een speciale regeling voor kinderen die langer dan vijf jaar in Nederland zijn, de Kamer maakte dat mogelijk in 2013.
42 vertrekgesprekken
De naam van zoon Howick (12) stond op de aanvraag voor het kinderpardon. Ook met hem werden in die tijd vertrekgesprekken gevoerd. In één van die stukken staat dat de familie toen al 42 van dat soort gesprekken achter de rug had.
Moeder Armina weigerde tot het laatst mee te werken aan haar vertrek. Ze bracht haar kinderen onder op een onbekend adres en wilde niet tegen de autoriteiten zeggen waar ze waren.

Op 13 augustus gingen honderden mensen de straat om te protesteren tegen de uitzetting. Foto: ANP.
De laatste procedure
In augustus van dit jaar verloor Armina haar laatste procedure: de rechter besloot dat ze nu echt het land uit moest. Op 14 augustus om 08.00 uur 's ochtends werd ze door de marechaussee uitgezet, zonder haar twee kinderen die ze had verstopt. Naar schatting heeft het verblijf van Armina en haar kinderen de Nederlandse staat zeker 750.000 euro gekost.
De kinderen zitten momenteel bij een pleeggezin, ergens in Nederland. Voogdijinstelling Nidos onderzoekt nu wat er moet gebeuren met de kinderen en waar ze het beste af zijn. Wanneer daar meer duidelijkheid over komt, kan Nidos nog niet zeggen.
Defence for Children
Kinderrechtenorganisatie Defence for Children, die de uitzetting van Armina afgelopen zomer 'afschuwelijk' noemde, laat in een reactie weten dat het aantal procedures alleen nog niet alles zegt. "Er wordt vaak naar de ouders gewezen die er alles aan doen om hier te blijven. Maar er ligt ook een verantwoording bij de staat. Die moet er ook voor zorgen dat dit soort schrijnende verhalen niet mogelijk gemaakt kunnen worden", zegt woordvoerder Martine Goeman.
Goeman vindt dat er niet goed gekeken is naar de belangen van de kinderen. "Armina en haar kinderen waren in beeld bij de autoriteiten, maar er is geen grens getrokken. Negen jaar lang kon dit maar doorsudderen."
https://www.rtlnieuws.nl/(...)nederland-te-blijven

Ik denk dat er goed aan is gedaan deze moeder zonder haar kinderen uit te zetten. Uit alles blijkt dat het deze vrouw maar om 1 ding te doen was, alles zoveel mogelijk rekken en traineren.

Deze mevrouw heeft ons 750.000,- euro’s aan kansloze procedures gekost, haar kinderen beschadigd, en ongetwijfeld nog enkele tonnen aan uitkering opgestreken. Ik denk dat er geen beter pleidooi te houden is voor het aan de grens al selecteren van asielzoekers. Deze mevrouw had aan de grens geweigerd kunnen worden, dan was iedereen beter af geweest, vooral haar kinderen en de Nederlandse belastingbetaler.

Die 750.000 is natuurlijk ook ergens heen gegaan, dat zit nu in de zakken van asieladvocaten en allerlei belangenclubjes zoals vluchtelingenwerk die zoals te zien is een goede boterham verdienen aan dit soort kansloze immigranten. Dan heb je direct je antwoord waarom deze clubs staan te springen om meer kansloze immigranten.

Dit geeft ook aan waarom je je als burger niets wijs moet laten maken met smoesjes als “afgewezen asielzoekers worden uitgezet”. Als je ziet wat het al kost om 1onwillige asielzoeker uit te zetten, dan zijn we zo een miljoentje verder.

Ondertussen doen we onze ouderen een luier om in het verzorgingstehuis…
Don't quote me boy, cause I ain't said shit!
Send Banano to: ban_1drjycsqhpwa1i4uxo1mmqau6q8gibgbn6oabtub53zpcrabjunt3uscaqty
  PR/Manusje van alles maandag 9 oktober 2017 @ 15:27:25 #2
148800 crew  Surveillance-Fiets
Toezicht is gezond!
pi_174302086
En die advocaat maar vangen. Pas de procedure aan en toets gelijk voor alle gronden.
Ik denk meer dat je als nieuwsposter een geile egocentrische narcist moet zijn, die een flinke stijve krijgt van alle berichten die ie van zijn eigen hand ziet op de FP, zo! ©yvonne
Beste nieuwsbericht ooit op de FOK!frontpage!
pi_174302363
quote:
0s.gif Op maandag 9 oktober 2017 15:27 schreef Surveillance-Fiets het volgende:
En die advocaat maar vangen. Pas de procedure aan en toets gelijk voor alle gronden.
Dat is echt een probleem inderdaad. Die hebben er een rechtstreeks belang bij om hun client steeds maar weer in beroep te laten gaan.

Dit is toch volstrekt kansloos, deze mevrouw heeft na een aantal maanden al te horen gekregen dat haar aanvraag kansloos was. Toch presteert ze het om nog 7 jaar hier te blijven, voor tonnen te procederen en zelfs nu maken wij nog kosten voor haar omdat haar nageslacht nog in Nederland verblijft.

Deze kosten moeten op de een of andere wijze verhaald worden op de asielzoeker, ook vanwege het afschrikwekkende karakter om maar niet kansloze procedure na procedure op te starten.
Don't quote me boy, cause I ain't said shit!
Send Banano to: ban_1drjycsqhpwa1i4uxo1mmqau6q8gibgbn6oabtub53zpcrabjunt3uscaqty
pi_174304052
Pak die takkewijf gewoon en zet gelijk uit. Met of zonder kinderen. Klaar!.
Rechter heeft al 10 keer gezegd. Wegwezen... Zo moeilijk is het nou weer niet.
Al die ontdekkingsreizen door mensen, ze hebben nooit tegenhouden door domheid van mensen
pi_174304118
Zo zie je maar. Dit is ook echt geen uitzonderingsgeval kan ik vertellen helaas. Deze zaak is wel heel extreem, maar het komt geregeld voor dat asielzoekers al 4-5x verteld is dat ze moeten gaan, zodat ze inmiddels al jaren in NL wonen.

En de goedgelovige deugmensen maar roepen dat het onmenselijk is om iemand na zo'n lange tijd uit te zetten. :N
pi_174304161
Heel simpel: na de eerste afwijzing wegwezen en als je denkt nog een kans te maken start je op eigen kosten nog maar een zaak vanuit je eigen kutland.
Racist
pi_174304241
quote:
RTL Nieuws heeft nu haar IND-dossier in handen
schandalig, weer een minister die moet opstappen.
pi_174304658
Dit riep ik al toen al die wereldvreemde dwazen hier en elders riepen dat schandelijk was dat de procedure 7 jaar heeft geduurd. Zoals 99% van de zaken is al na een paar maanden duidelijk dat iemand weg moet.

Nu die kinderen opsporen, arresteren en uitzetten.
pi_174304762
quote:
0s.gif Op maandag 9 oktober 2017 16:55 schreef Wespensteek het volgende:

[..]

schandalig, weer een minister die moet opstappen.
:')
pi_174304778
Het kwalijke is dat we natuurlijk duizenden uitgeprocedeerde asielzoekers hebben. Reken maar uit wat dat u gekost heeft als belastingbetaler.
Don't quote me boy, cause I ain't said shit!
Send Banano to: ban_1drjycsqhpwa1i4uxo1mmqau6q8gibgbn6oabtub53zpcrabjunt3uscaqty
pi_174304943
quote:
0s.gif Op maandag 9 oktober 2017 17:08 schreef Confetti het volgende:
Dit riep ik al toen al die wereldvreemde dwazen hier en elders riepen dat schandelijk was dat de procedure 7 jaar heeft geduurd. Zoals 99% van de zaken is al na een paar maanden duidelijk dat iemand weg moet.
Ook een paar maanden is al absurd, dit moet binnen een paar dagen, zelfs uren na binnenkomst duidelijk zijn.

"Ambtenaar": Uit welk land bent u afkomstig" ?
"Gelukzoeker" : Arme.... (kan zin niet eens afmaken voordat de ambtenaar al ingrijpt)
"Ambtenaar" : Armenie ? Toegang geweigerd, onmiddelijk vertrekken, en hier is de rekening voor de door ons gemaakte kosten, graag contant betalen.
pi_174305167
quote:
0s.gif Op maandag 9 oktober 2017 17:15 schreef bluemoon23 het volgende:

[..]

Ook een paar maanden is al absurd, dit moet binnen een paar dagen, zelfs uren na binnenkomst duidelijk zijn.

"Ambtenaar": Uit welk land bent u afkomstig" ?
"Gelukzoeker" : Arme.... (kan zin niet eens afmaken voordat de ambtenaar al ingrijpt)
"Ambtenaar" : Armenie ? Toegang geweigerd, onmiddelijk vertrekken, en hier is de rekening voor de door ons gemaakte kosten, graag contant betalen.
Niet eens een gek idee. Als jij uit een veilig land als Armenië komt moeten er wel hele duidelijke gronden zijn om asiel te krijgen. Je zou mensen uit kansarme landen best financieel aansprakelijk mogen maken voor een afgewezen aanvraag. Probleem is alleen hoe je het gaat incasseren.
Don't quote me boy, cause I ain't said shit!
Send Banano to: ban_1drjycsqhpwa1i4uxo1mmqau6q8gibgbn6oabtub53zpcrabjunt3uscaqty
pi_174305283
We zijn natuurlijk geen onmensen >:) , de mededeling dat ze moeten betalen voor gemaakte kosten bij een afwijzing zetten we natuurlijk met koeieletters buiten op het gebouw, in alle mogelijke talen, en ook in pictogrammen aangezien het merendeel natuurlijk analfabeet is.

Dan kunnen ze zich nog bedenken voordat ze zich aanmelden :D
pi_174305311
quote:
0s.gif Op maandag 9 oktober 2017 16:48 schreef Captain_Ghost het volgende:
Pak die takkewijf gewoon en zet gelijk uit. Met of zonder kinderen. Klaar!.
Rechter heeft al 10 keer gezegd. Wegwezen... Zo moeilijk is het nou weer niet.
Nou, als moeder een valse naam opgeeft, dan zegt het land van herkomst natuurlijk ook: die komt niet in onze systemen voor, dus daar kunnen we geen paspoort voor verstrekken.
pi_174305349
quote:
0s.gif Op maandag 9 oktober 2017 17:25 schreef bluemoon23 het volgende:
We zijn natuurlijk geen onmensen >:) , de mededeling dat ze moeten betalen voor gemaakte kosten bij een afwijzing zetten we natuurlijk met koeieletters buiten op het gebouw, in alle mogelijke talen, en ook in pictogrammen aangezien het merendeel natuurlijk analfabeet is.

Dan kunnen ze zich nog bedenken voordat ze zich aanmelden :D
Alleen hoe ga je van een afgewezen nigeriaan die weer in Nigeria zit die kosten ooit incasseren?
Don't quote me boy, cause I ain't said shit!
Send Banano to: ban_1drjycsqhpwa1i4uxo1mmqau6q8gibgbn6oabtub53zpcrabjunt3uscaqty
pi_174305400
Het mag ook in natura betaald worden, 10 geiten ofzo.
pi_174305586
Moeder doet alles om kinderen betere toekomst te geven. Sta je daar nou echt zo van te kijken? Die mevrouw Goeman legt verantwoordelijkheid terecht bij de Nederlandse staat.
Jesus saves but death prevails.
pi_174305732
pi_174305834
quote:
Defence for Children
Kinderrechtenorganisatie Defence for Children, die de uitzetting van Armina afgelopen zomer 'afschuwelijk' noemde, laat in een reactie weten dat het aantal procedures alleen nog niet alles zegt. "Er wordt vaak naar de ouders gewezen die er alles aan doen om hier te blijven. Maar er ligt ook een verantwoording bij de staat. Die moet er ook voor zorgen dat dit soort schrijnende verhalen niet mogelijk gemaakt kunnen worden", zegt woordvoerder Martine Goeman.
Goeman vindt dat er niet goed gekeken is naar de belangen van de kinderen. "Armina en haar kinderen waren in beeld bij de autoriteiten, maar er is geen grens getrokken. Negen jaar lang kon dit maar doorsudderen."
En Martine Goeman is de eerste die moord en brand schreeuwt wanneer de koek voor de familie na 2 procedures op is.
"Pools are perfect for holding water"
pi_174305883
@probeer, die Goeman is een prominent lid van de asielindustrie, die heeft hier natuurlijk heel veel belang bij.
quote:
0s.gif Op maandag 9 oktober 2017 17:32 schreef Shivo het volgende:
Moeder doet alles om kinderen betere toekomst te geven. Sta je daar nou echt zo van te kijken?
Je vergeet blijkbaar dat mevrouw wil dat de Nederlandse burgers daarvoor moeten betalen :{w
quote:
Die mevrouw Goeman legt verantwoordelijkheid terecht bij de Nederlandse staat.
Inderdaad, de staat heeft ook een verantwoordelijkheid
quote:
"Er wordt vaak naar de ouders gewezen die er alles aan doen om hier te blijven. Maar er ligt ook een verantwoording bij de staat. Die moet er ook voor zorgen dat dit soort schrijnende verhalen niet mogelijk gemaakt kunnen worden", zegt woordvoerder Martine Goeman.
En die verantwoordelijkheid is aan de Nederlandse burgers en niet aan Armeniers :{w

Als de staat verantwoordelijkheid had getoond dan was het met 1 zaak (die 10 minuten had geduurd) gewoon klaar geweest, en hadden ze de rest gewoon niet in behandeling genomen.
  maandag 9 oktober 2017 @ 17:40:44 #21
229532 Twiitch
Speelt met zichzelf
pi_174305913
"Ikke wil blijven"

"U mag niet blijven"

"Ikke ziek, ikke wil blijven"

"U bent niet ziek, u mag niet blijven"

"Ikke kinderen, ikke wil blijven"

"Uw kinderen zijn niet onze verantwoordelijkheid, u mag niet blijven"

"Ikke blijf"

:')
pi_174305949
quote:
0s.gif Op maandag 9 oktober 2017 17:32 schreef Shivo het volgende:
Moeder doet alles om kinderen betere toekomst te geven. Sta je daar nou echt zo van te kijken? Die mevrouw Goeman legt verantwoordelijkheid terecht bij de Nederlandse staat.
Ik denk dat er voldoende argumenten zijn aan te voeren om te betogen dat de moeder door haar keuzes de toekomst van de kinderen overhoop heeft gehaald. Die kinderen hebben een abnormale jeugd en dat is de moeder aan te rekenen. De Nederlandse staat is natuurlijk knettergek dat ze zoveel mogelijkheden om te rekken geven maar er is maar 1 verantwoordelijke en dat is mevrouw zelf. Zij is toch degene die nee niet accepteert en haar mogelijkheden tot het uiterste uitput.
Don't quote me boy, cause I ain't said shit!
Send Banano to: ban_1drjycsqhpwa1i4uxo1mmqau6q8gibgbn6oabtub53zpcrabjunt3uscaqty
pi_174306032
quote:
0s.gif Op maandag 9 oktober 2017 17:40 schreef Twiitch het volgende:
"Ikke wil blijven"

"U mag niet blijven"

"Ikke ziek, ikke wil blijven"

"U bent niet ziek, u mag niet blijven"

"Ikke kinderen, ikke wil blijven"

"Uw kinderen zijn niet onze verantwoordelijkheid, u mag niet blijven"

"Ikke blijf"

:')
Ikke kost / wil geld.

Die ontbrak nog.
pi_174306810
quote:
1s.gif Op maandag 9 oktober 2017 17:26 schreef Physsic het volgende:

[..]

Nou, als moeder een valse naam opgeeft, dan zegt het land van herkomst natuurlijk ook: die komt niet in onze systemen voor, dus daar kunnen we geen paspoort voor verstrekken.
Nadat zij al bij rechtszaak en instantie geweest en uiteindelijk allemaal afgewezen. Dus daarbij is naam en afkomst van land kennelijk vastgesteld. Einde verhaal. Trouwens Armenië is geen oorlogsland!

Wil zij uiteindelijk ooit weer in Nederland komen wonen, zult zij op legale pad moet bewandelen.
Al die ontdekkingsreizen door mensen, ze hebben nooit tegenhouden door domheid van mensen
pi_174306894
Triest dat het 7 jaar en 750k heeft gekost.
There are only 151 Pokémon.
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')