abonnement Unibet Coolblue
pi_174264142


Het Nederlands elftal speelt het één na laatste duel in de WK 2018-kwalificatie uit in en tegen Wit-Rusland. Het duel Wit-Rusland – Nederland is het laatste uitduel in de WK-kwalificatie voor Oranje, dat een ruime overwinning nodig heeft om een kans te houden op de play-offs.



Door de nederlaag tegen Frankrijk en de overwinning op Bulgarije staat Oranje momenteel derde in de poule. Frankrijk is uit zicht met een voorsprong van zes punten, maar Zweden is nog in te halen. Zij staan drie punten voor maar hebben ook een stuk beter doelsaldo. Oranje zal dit in de duels met Wit-Rusland en Zweden moeten goedmaken. Oranje zal twee keer moeten winnen en daarin ook het doelsaldo goedmaken dat op dit moment zes doelpunten verschilt. Zweden speelt daarnaast echter ook nog tegen Luxemburg, het zwakste land in de poule.

Oranje verloor in het verleden twee keer van Wit-Rusland en wist vier keer te winnen. Opvallend genoeg was de laatste verliespartij van Oranje in 2007 in aanloop naar het EK 2008 onder bondscoach Marco van Basten. De laatste keer won Oranje thuis met 4-1 van Wit-Rusland.



De WK-kwalificatiewedstrijd van het Nederlands elftal tegen Wit-Rusland staat onder leiding van de Engelse scheidsrechter Michael Oliver. De 32-jarige Oliver is door de UEFA de aangewezen man voor het duel in Borisov, dat zaterdag om 20.45 uur Nederlandse tijd begint.



Ryan Babel is terug bij Oranje, en dat is voor het eerst in 6 jaar tijd. Zelf had de international er eigenlijk ook niet meer op gerekend, maar tegen Wit-Rusland lonkt zomaar een basisplaats voor de buitenspeler van Besiktas.

“Nee, eigenlijk niet. Zes jaar is toch een heel lange tijd”, zegt Babel tegen OnsOranje. “Ik denk dat, over het algemeen, iedereen mij vergeten was. Dus dan is het toch best een grote verrassing als je er uiteindelijk weer bij kan komen.”

“Het is zeker een tijd geleden. Alleen bepaalde dingen vergeet je gewoon niet. De route naar Huis ter Duin is wel te onthouden”, aldus Babel.



Blijdschap en verbazing vochten bij Virgil van Dijk om voorrang toen hij de uitnodiging kreeg om zich alsnog te melden bij het Nederlands elftal. De verdediger verscheen zaterdag voor het eerst in ruim acht maanden weer aan de aftrap voor een duel met de hoofdmacht van Southampton. En nu mocht hij alweer naar Oranje.



,,Ik wil natuurlijk altijd voor de nationale ploeg voetballen'', zei Van Dijk vanavond toen hij zich bij het spelershotel Huis ter Duin in Noordwijk meldde. ,,Ik ben ook echt heel erg blij. Als je naar alle beschikbare verdedigers kijk, dan hoor ik er misschien ook wel bij. Maar ik zat vrijdag niet bij de selectie en nu ben ik er dan toch bijgehaald.''

De 26-jarige Van Dijk liep in januari een zware enkelblessure op en dacht zijn laatste wedstrijd voor Southampton te hebben gespeeld. Engelse topclubs stonden voor hem in de rij en als je de mediaberichten mocht geloven, dan zou hij misschien wel de duurste verdediger ter wereld worden. ,,Natuurlijk wilde ik wel een stapje hogerop maken'', erkende de geboren Brabander. ,,Maar uiteindelijk wilde Southampton mij niet laten gaan.''

Van Dijk deed er alles aan een vertrek te forceren en miste daardoor een deel van de voorbereiding op dit seizoen. ,,Maar je bent toch prof, dus nu geef ik weer alles voor de club. Halverwege het seizoen kunnen we misschien weer kijken wat er dan mogelijk is'', doelde hij op de transfermarkt die dan weer open gaat.

Bondscoach Dick Advocaat zit niet heel ruim in zijn centrale verdedigers. Stefan de Vrij voelde zich te geblesseerd voor Oranje maar verscheen zaterdag wel aan de aftrap bij Lazio. Wesley Hoedt is wel opgeroepen, maar die zat zaterdag bij Southampton op de bank omdat Van Dijk mocht beginnen. Matthijs de Ligt, Karim Rekik en eventueel Joël Veltman zijn de andere opties voor de bondscoach voor de twee centrale posities in de defensie.

Van Dijk wilde niet te lang speculeren over een basisplaats voor de laatste groepswedstrijden in de WK-kwalificatie tegen Wit-Rusland en Zweden. ,,Kijk, ik zat aanvankelijk niet bij de selectie en ben pas later opgeroepen'', zei hij. ,,Ik ben wel heel blij met het vertrouwen van de bondscoach. Hopelijk mag ik hem daarvoor terugbetalen.''



Voor het eerst sinds de donkere jaren tachtig dreigt het Nederlands elftal twee eindtoernooien op rij mis te lopen. Wat is de uitgangssituatie van Oranje voor de afsluitende WK-kwalificatieduels met Wit-Rusland en Zweden, waarvoor de voorselectie inmiddels bekend is gemaakt?

Nederland moet zich in principe richten op de tweede plaats, hoewel Frankrijk in theorie nog kan worden gepasseerd. Met twee duels voor de boeg bezit Zweden drie punten meer dan Oranje én heeft het een beter doelsaldo: plus elf om plus vijf. Dat laatste geeft bij een gelijk aantal punten de doorslag; alleen in UEFA-toernooien geldt het onderling resultaat als eerste scherprechter.

Tijdens de volgende speelronde, op 7 oktober, krijgt Zweden met Luxemburg-thuis dé kans het doelsaldo op te vijzelen. Oranje speelt later die avond – waarom laat de FIFA deze cruciale duels niet tegelijkertijd afwerken? – in Wit-Rusland en weet dan precies wat het moet doen om enigszins in de race te blijven.

Zo ziet de stand in de Oranje-poule er nu uit:

Frankrijk 8-17 (15-5)
Zweden 8-16 (18-7)
Nederland 8-13 (16-11)
Bulgarije 8-12 (13-17)
Luxemburg 8-5 (7-17)
Wit-Rusland 8-5 (4-16)


Gezien de volgende affiches lijkt het al winst voor Oranje als de doelsaldo-achterstand niet verder oploopt. Maar dan nog is de opgave op de slotdag, 10 oktober met Zweden-thuis als klapstuk, zeer lastig. Als Zweden en Oranje hun volgende duel met dezelfde marge winnen, dan moet Nederland met drie goals verschil de Scandinaviërs verslaan om tweede te worden. Als Zweden de sloopkogel hanteert tegen Luxemburg, dan is Oranje verplicht datzelfde te doen tegen Wit-Rusland. In het kort enkele scenario's:

Scenario 1: Zweden wint van Luxemburg, Nederland lijdt puntenverlies in Wit-Rusland
In dit geval is het einde oefening voor Oranje. Tenzij Frankrijk verliest van Bulgarije en ook tijdens de laatste speeldag tegen Wit-Rusland in de fout gaat.

Scenario 2: Zweden wint van Luxemburg, Nederland wint van Wit-Rusland
Bij deze uitkomsten kunnen we ons opmaken voor een finale tussen Nederland en Zweden tijdens de laatste speeldag. Oranje moet in dit geval altijd winnen van Zweden. Met welk verschil dat dient te gebeuren, is afhankelijk van de uitslagen in de komende duels. Een horrorscenario voor Nederland is natuurlijk een Zweedse monsterscore tegen Luxemburg. Ook hier gaan we ervan uit dat Frankrijk niet meer in de fout gaat.

Scenario 3: Zweden lijdt puntenverlies tegen Luxemburg, Nederland wint van Wit-Rusland
Zelfs in dit onrealistische scenario (al pakte Luxemburg een punt in Frankrijk), zal Nederland op de laatste speeldag waarschijnlijk moeten winnen van Zweden. Tenzij Oranje bij een Zweedse nederlaag de Wit-Russen met een hoge score over de knie legt.

Scenario 4: Zowel Zweden als Nederland lijdt puntenverlies
Voor de wilde gokkers onder u. In dit geval is het vooral afhankelijk of het puntenverlies een nederlaag of remise betreft. Met het oog op de rangschikking van nummers twee (hieronder daarover meer) is het voor Oranje sowieso een must om zes punten te pakken.
Als Nederland de strijd met Zweden wint...

Met een mogelijke tweede plaats is de WK-missie evenwel nog lang niet klaar. Ten eerste bestaat het gevaar dat uit de groep van Oranje de slechtste nummer twee voortkomt, die niet mag deelnemen aan de play-offs. Al is speculeren hierover prematuur, ook omdat bij het bepalen van deze rangorde de resultaten tegen de hekkensluiter worden weggestreept. Stel dat Oranje tot de beste nummers twee behoort, dan wacht het bij de loting voor de play-offs door de relatief lage positie op de FIFA-ranking (nu 29ste) waarschijnlijk een ongeplaatste status. Dat kan leiden tot een confrontatie met een sterk land als Italië of Portugal, teams die momenteel de tweede plaats in hun poule innemen.

Conclusie: Oranje wacht een hindernisbaan met gladde zeephellingen, bungeeruns en klimwanden om op vrijdag 1 december mee te loten in het Kremlin voor de 21ste mondiale eindronde.





Zaterdag 7 oktober 2017. Aanvang wedstrijd 20:45 uur. Dinamostadion, Minsk.
Uitzending NOS om 20:00 uur


w/

:P
  Moderator zaterdag 7 oktober 2017 @ 20:47:03 #2
198720 crew  Coco
dat vind je leuk hè
pi_174264145
Het wordt tijd voor de goal.
What can change the nature of a man?
pi_174264149
quote:
0s.gif Op zaterdag 7 oktober 2017 20:43 schreef Vatta het volgende:
Haha die Strootman is nu toch al een aardige tijd international en heeft nog geen 1 toernooi op zijn naam staan. Blessures en falen.
Net als Wijnaldum is dat geen leider, geen speler die de lijnen uitzet bij zijn club. Aan die dienende gasten heb je in Oranje niets.
"The wolves will come again," said Jojen solemnly. - George R.R. Martin
pi_174264178
dicht.
pi_174264989
Ja..
pi_174264997
Oranje gaat hier zeker nog treffers slikken, kan niet anders.
  User die overal opduikt 2022 zaterdag 7 oktober 2017 @ 21:12:13 #7
186611 Haags
pi_174265000
wat :')
Zonder wrijving geen glans
pi_174265001
Verkeerde topique
"The wolves will come again," said Jojen solemnly. - George R.R. Martin
pi_174265004
IDIOOOTTT
  zaterdag 7 oktober 2017 @ 21:12:16 #10
351676 Groby
Dank Memer
pi_174265006
Babel :')
It’s coming home
  zaterdag 7 oktober 2017 @ 21:12:24 #11
328924 Frozen-assassin
STAY STRONG APPIE
pi_174265009
Ik hang de oranje vlaggen alvast op _O_
  FOK!fotograaf zaterdag 7 oktober 2017 @ 21:12:28 #12
842 Zorro
Z
pi_174265011
Babel :')
Un dann rettet kein Kavallerie,
keine Zorro kümmert sich dodrömm.
Dä piss höchstens e " Zet " en der Schnie
  zaterdag 7 oktober 2017 @ 21:12:30 #13
38559 WheeledWarrior
More than meets the eye
pi_174265014
Babel hef jezelf op
pi_174265017
Weer geen reeks.
pi_174265019
Man man man :|W
pi_174265020
Er komen nog genoeg kansen
  zaterdag 7 oktober 2017 @ 21:12:39 #17
131456 Klummie
Sterker door Strijd
pi_174265021
de reeks is dicht gegooid? _O- _O- _O-
pi_174265023
PRUTSGENOT
  Moderator zaterdag 7 oktober 2017 @ 21:12:41 #19
198720 crew  Coco
dat vind je leuk hè
pi_174265024
Het gaat mis met reeksen en scoren.
What can change the nature of a man?
  zaterdag 7 oktober 2017 @ 21:12:47 #20
268491 fetX
Al bezig met volgend seizoen
pi_174265026
Hahaha Babel. Gênante gozer
pi_174265028
Kan een moderator hier deze even reeksen?
pi_174265029
quote:
0s.gif Op zaterdag 7 oktober 2017 21:12 schreef Scrummie het volgende:
Weer geen reeks.
GASTMODFLOP
pi_174265030
:') :') :') :') :') :') :') :') :') :') :') :')
Zwitser, woont vaak in Amsterdam, rijdt RaR en i8, is arts, woest aantrekkelijk en geeft modellen.
  zaterdag 7 oktober 2017 @ 21:12:54 #24
38559 WheeledWarrior
More than meets the eye
pi_174265032
Maar Babel is de grote man bij Besiktas schijnt.

Who fucking cares
  zaterdag 7 oktober 2017 @ 21:12:56 #25
445480 Ingolstadt
RedStratocaster
pi_174265034
RIP
Raken om ze te helpen herinneren dat die schat van ongekende vermogens die het van ons heeft een trigger zit om er ook iets mee te doen. - Rini Stoutjesdijk
It ain't over till ehh... till... till it's over - Erik ten Hag
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')