Dit zegt mijn dochter van 6 ook. Die van 9 heeft het inmiddels leren eten. Best kut voor je dat je ouders je alleen met friet en pizza hebben opgevoed.quote:Op vrijdag 6 oktober 2017 18:38 schreef Bas_Verstappen het volgende:
Ik zou echt balen als ik bij iemand ging eten en je kreeg rode kool of zo voorgeschoteld. Kan je niet iets lekkers maken?
Maar ik kreeg zowat nooit patat of pizza. Alleen voor m'n rapport. Rode kool is gewoon geen lekkere groente. Zuurkool ook niet.quote:Op vrijdag 6 oktober 2017 19:01 schreef nogeenoudebekende het volgende:
[..]
Dit zegt mijn dochter van 6 ook. Die van 9 heeft het inmiddels leren eten. Best kut voor je dat je ouders je alleen met friet en pizza hebben opgevoed.
Gelukkig hebben veel mensen een andere opvatting van wat lekker is...quote:Op vrijdag 6 oktober 2017 18:38 schreef Bas_Verstappen het volgende:
Ik zou echt balen als ik bij iemand ging eten en je kreeg rode kool of zo voorgeschoteld. Kan je niet iets lekkers maken?
Dank je wel! Ja ik wist het ook niet helemaal zeker, misschien moet ik toch voor de groenten gaan inderdaad. Dan probeer ik de rode kool wel ergens anders bijquote:Op vrijdag 6 oktober 2017 19:02 schreef Spanky78 het volgende:
Hrmz. Ik vind de combi van rode kool bij boeuf bourguinonne nu ook niet echt geweldig. De boeuf is tenslotte al gestoofd en daar zou ik dan juist weer iets anders bij doen, geen gekookte groenten.
Doe dan liever wat groenten uit de oven, past veel beter. Bijvoorbeeld een combi van aardappel, wortel, pastinaak en knolselderij. Ik blancheren de groenten en dan met een klein laagje fond in de oven garen. Af en toe omscheppen en wat meer fond indien droog.
Overigens is een lekkere manier van rode kool bereiden sauteren.
Wat walnoten of pecans aanzetten in de notenolie, dan een sjalotje fruiten in de noten. Rode kool erop en even sauteren. Daarna roomkaas erop en op smaak brengen. Je kunt nog wat rozijnen toevoegen als je dat lekker vindt.
Ook lekker vind ik het als salade, blancheren en dan na afkoelen op smaak brengen met dressing enzo. Je kunt er voor de verassing wat granaatappel in verbergen. Rode kool gaat goed met fruitige smaken vind ik. Dus frambozenazijn, appelazijn, maar ook fruit en blauwe kaas.
Of op zijn Amerikaans als coleslaw.
Ze zijn vooral wat lastiger lekker klaar te maken. Gewoon koken werkt niet altijd.quote:Op vrijdag 6 oktober 2017 19:02 schreef Bas_Verstappen het volgende:
[..]
Maar ik kreeg zowat nooit patat of pizza. Alleen voor m'n rapport. Rode kool is gewoon geen lekkere groente. Zuurkool ook niet.
Hahah goed idee! De Boeuf Bourgignon gaat goed komen gelukkig, heb ik al een paar keer op geoefend. Nog tips voor de puree?quote:Op vrijdag 6 oktober 2017 18:52 schreef RobinOok het volgende:
Zelfgemaakte rode kool is vaak niet lekkerder dan kant-en-klare.Vraag me niet waarom.
Wat ik eerder zou doen als ik jou was : koop diepvries rode kool en die er een extra appeltje door. En een scheutje Calvados of zo.
En dan eerst eens een keer oefenen met zelf rode kool maken om zeker te weten dat je het beter kunt dan Iglo. En voor nu : concentreren op de beste Boeuf Bourgignon en de heerlijkste aardappelpuree.
Ik zou het doen. Robin haar advies is het meest veilig. Aardappelpuree is altijd goed.quote:Op vrijdag 6 oktober 2017 19:04 schreef Miss-X het volgende:
[..]
Dank je wel! Ja ik wist het ook niet helemaal zeker, misschien moet ik toch voor de groenten gaan inderdaad. Dan probeer ik de rode kool wel ergens anders bij
Dank je, ik denk dat dat wel gaat lukken 😊quote:Op vrijdag 6 oktober 2017 19:07 schreef Spanky78 het volgende:
[..]
Ik zou het doen. Robin haar advies is het meest veilig. Aardappelpuree is altijd goed.
En laat vooral je boeuf de 'ster' van je tafel zijn. Wat gegratineerde broccoli, bloemkool, is saai maar ook risicoloos.
Belangrijkste voor de puree is de juiste aardappel uitkiezen en die mooi gaar stomen. Koken kan ook, maar als je erg kruimige aardappels hebt kunnen ze in het water uiteen vallen en dat gebeurt niet als je ze stoomt.quote:Op vrijdag 6 oktober 2017 19:06 schreef Miss-X het volgende:
[..]
Hahah goed idee! De Boeuf Bourgignon gaat goed komen gelukkig, heb ik al een paar keer op geoefend. Nog tips voor de puree?
Ik sluit me bij Johannes van Dam aan : het is niet nodig.quote:
Waarschijnlijk is het niet nodig. Ik vind het wel allemaal iets romiger worden met boter.quote:Op vrijdag 6 oktober 2017 20:03 schreef RobinOok het volgende:
[..]
Ik sluit me bij Johannes van Dam aan : het is niet nodig.
Ik doe het wel eens, ook wel eens een eierdooier, maar nee, ik vind het er niet significant of merkbaar lekkerder op worden.
Het ligt niet aan mij gelukkig. Mee eens dusquote:Op vrijdag 6 oktober 2017 18:52 schreef RobinOok het volgende:
Zelfgemaakte rode kool is vaak niet lekkerder dan kant-en-klare.Vraag me niet waarom.
Een peertje is ook lekkerquote:Wat ik eerder zou doen als ik jou was : koop diepvries rode kool en die er een extra appeltje door. En een scheutje Calvados of zo.
:’)quote:Op vrijdag 6 oktober 2017 18:38 schreef Bas_Verstappen het volgende:
Ik zou echt balen als ik bij iemand ging eten en je kreeg rode kool of zo voorgeschoteld. Kan je niet iets lekkers maken?
Mijn ouders hebben me doodgegooid met slechte avg.quote:Op vrijdag 6 oktober 2017 19:01 schreef nogeenoudebekende het volgende:
[..]
Dit zegt mijn dochter van 6 ook. Die van 9 heeft het inmiddels leren eten. Best kut voor je dat je ouders je alleen met friet en pizza hebben opgevoed.
|
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |