abonnementen ibood.com bol.com Coolblue
  vrijdag 6 oktober 2017 @ 14:22:20 #1
187810 Szura
Kijk eens aan!
pi_174234605
SyriŽ
syrian_flag_with_coat_of_arms_by_death_to_the_swines-d5gq0ms.jpg20zuzcw.jpgMercyCorps_SyriaCrisisMap_0215.jpg
SyriŽ is een seculiere republiek met 22,5 miljoen inwoners en heeft sinds 2000 als president Bashar al-Assad. In de presidentsverkiezingen van 2014 won hij met 88,7% van twee tegenkandidaten. Voor 2000 was vanaf 1971 zijn vader Hafiz al-Assad aan de macht die in 1981 een gewelddadige opstand van het Moslimbroederschap neersloeg. Nadat eind 2010 in TunesiŽ demonstraties begonnen en daarbij Ben Ali werd verjaagd verspreiden de demonstraties zich door de hele regio waaronder in SyriŽ. Volgens delen van de oppositie werd er door de overheid op vreedzame demonstranten geschoten.

In reactie op de demonstraties kondigde Assad hervormingen aan, er werd een nieuwe grondwet aangenomen waarin niet langer stond dat de Ba'ath-partij, een Arabisch nationalistische en socialistische partij, de staat en de samenleving leid en er ook andere politieke partijen mochten gevormd worden die niet lid zijn van het National Progressive Front, wel mochten partijen niet gebaseerd zijn op religie of etnische basis. Vervolgens werden er in 2012 parlementsverkiezingen gehouden waarbij ook partijen die niet lid zijn van het NPF zetels wonen, door de rebellen werden deze verkiezingen als ondemocratisch en oneerlijk beschouwd. In juni 2014 werden er presidentsverkiezingen gehouden waarbij ook andere kandidaten dan Assad mochten meedoen, dit werd door de rebellen ook als een farce gezien.

Tot nu toe zijn er in de oorlog meer dan 220.000 doden gevallen. Etnische groepen spelen een belangrijke rol in de oorlog, SyriŽ bestaat voor 74% uit soennieten (van wie 10% Koerden), 13% sjiieten (met de alawieten als belangrijkste subgroep), 10% christenen en 3% druzen.

Een factor in de oorlog zijn de Koerden, een volk van 35 miljoen mensen met een eigen taal en cultuur, maar geen eigen land. Ze zijn verspreid over onder meer Turkije, SyriŽ, Irak (Iraaks-Koerdistan), Iran en de vroegere Sovjet-Unie. De Syrische Koerden proberen neutraal te blijven in de oorlog tussen de regering en de rebellen, er zijn echter wel verschillende gevechten geweest tussen rebellen waaronder FSA + Al Nusra (Al Qaida) en de Koerden. Ook hebben er tussen het NDF/SAA en de Koerden zich wat incidenten voor gedaan. Ze hebben in de door hun bestuurden gebieden autonomie uitgeroepen. Net als de regering zijn ze seculier. Turkije is tegen de Koerdische autonomie en steunt daarom ISIS en Al Qaida tegen ze.

Vechtende groeperingen
List of armed groups in the Syrian Civil War
Syrische regering onder leiding van Bashar al-Assad
Syrisch Arabisch Leger (SAA) - leger van SyriŽ
National Defence Force (NDF) - civiele ondersteuning van het Syrische leger
Hezbollah - islamitische militie en politieke partij in Libanon

Landen die de Syrische regering steunen: Rusland (sinds de Koude Oorlog een bondgenoot en SyriŽ heeft de laatst overgebleven marinebasis van Rusland in de regio), China, Iran, Algerije, Soedan, Wit-Rusland, Venezuela, Irak en Noord-Korea.

Rebellen
Vrij Syrisch Leger (FSA) - verschillende milities die zich zo noemen
Islamitisch Front - wahabitische islamistische organisatie, verwerpt representatieve democratie en secularisme
Al-Nusra Front (JAN) - wahabitische terreurorganisatie, onderdeel van Al Qaida

IS(IS) - wahabitische terreurorganisatie dat zowel in Irak als in SyriŽ opereert. Iedereen die niet soennitisch wordt onthoofd door deze groepering. In februari 2014 verbrak Al-Qaeda de banden met IS. IS heeft aan zowel de regering, de Koerden als de andere rebellen groepen de oorlog verklaart.

Landen die de rebellen steunen: NAVO-landen, JordaniŽ, LibiŽ, VAE, Saudi-ArabiŽ en Qatar. De voornaamste reden van die landen om de rebellen te steunen is het bondgenootschap van SyriŽ met Iran en Rusland, en de steun aan Hezbollah.

Koerden
Volksbeschermingeenheden (YPG) - Koerdisch leger, gesteund door de VS en de PKK

Kaart van de huidige militaire situatie
1450px-Syrian_Civil_War_map.svg.pngRood = Syrische regering
Geel = Koerden (YPG)
Grijs = IS(IS)
Groen = andere rebellen (oa Islamitisch Front, Al Nusra (Al Qaida) en het Vrije Syrische Leger)

Zie ook
Syrische burgeroorlog - Wikipedia
BBC documentaire: A History of Syria with Dan Snow
Kaart van de huidige militaire situatie in Irak en SyriŽ
Uitgebreide kaart van de militaire situatie in SyriŽ

Updates
Syria's Civil War - Reddit
Al-Monitor

Twitteraars
Neutraal
https://twitter.com/ivansidorenko1
https://twitter.com/ejmalrai
https://twitter.com/edwardedark
https://twitter.com/joshua_landis

Pro-Koerden
https://twitter.com/ArjDnn
https://twitter.com/r3sho

Pro-regering
https://twitter.com/leithfadel
https://twitter.com/petolucem
https://twitter.com/Zinvor
https://twitter.com/ahmadalissa
https://twitter.com/Isham_AlAssad
https://twitter.com/FGunay1
https://twitter.com/resistanceer
https://twitter.com/sayed_ridha
https://twitter.com/moscow_ghost

Pro-rebellen
https://twitter.com/archicivilians
https://twitter.com/arabthomness
https://twitter.com/EliotHiggins

Irak
President Obama heeft toestemming gegeven voor luchtaanvallen op IS (Islamitische Staat)-strijders in het noorden van Irak. Ook zijn er voedselpakketten gedropt in de bergen van Sinjar waar tienduizenden vluchtelingen zich schuilhouden. Volgens Obama zijn de luchtaanvallen op beperkte schaal nodig, omdat de levens van Amerikanen op het spel staan, net als die van veel onschuldige burgers. In de stad Arbil werken een hoop Amerikanen. IS-strijders zijn die stad de afgelopen dagen steeds meer genaderd. Obama benadrukt dat er geen militairen naar Irak worden gestuurd. Eind 2011 kwam er officieel een einde aan de Amerikaanse militaire missie in Irak. De afgelopen dagen zijn tienduizenden Koerdische jezidi's en christenen gevlucht voor de soennitische IS-strijders.

Volgens de VN en vluchtelingen/ooggetuigen is er sprake van grootschalig seksueel misbruik door IS-strijders tegen vrouwen, tienermeisjes en jongens die tot de minderheden in Irak behoren. 1.500 yezidi's en christenen zouden mogelijk gedwongen worden om als seksslaaf te dienen. Ook zouden er 500 jezidi's levend begraven zijn door IS en gevonden zijn in een massagraf.
WO-AT312_TIMELI_G_20140808161505.jpg
Vanuit hun bolwerk Falluja, dat IS in januari van dit jaar in handen kreeg, probeert de beweging steeds meer regio's in Irak te veroveren. Met de bezetting van Mosul heeft IS strategisch een gevoelige klap uitgedeeld aan de Iraakse strijdkrachten, die na vier dagen van gevechten de moed hebben opgegeven en de stad zijn ontvlucht. Net als 500.000 burgers overigens. Sinds 29 juni 2014 gaat "ISIS" (Islamitische Staat in Irak en de Levant) als "IS" (Islamitische Staat) door het leven: ze hebben een kalifaat opgericht dat uit delen van Irak en SyriŽ bestaat.
BuwMxd-IQAAxVOF.jpg
Kaart van de uiteindelijke staat die IS wil vestigen in het Midden-Oosten
article-2674736-1F46221200000578-100_634x381.jpg
Kaart van de huidige militaire situatie
Iraq_war_map.pngPaars = Iraakse regering
Grijs = IS
Groen = Koerdistan (Peshmerga)

Gedetailleerde map van Mosul
1600px-Battle_of_Mosul_%282016–2017%29.svg.png

Zie ook:
Kaart van de huidige militaire situatie in Irak en SyriŽ
Uitgebreide kaart van de militaire situatie in Irak

Het NPU (Oftwel Nineveh Plain Protection Units) is een Assyrisch militie die december 2014 is ontstaan, hun doel is om de oorspronkelijke bewoners van Irak te beschermen dat zijn AssyriŽrs. Officieel zijn er 5500 leden aangesloten maar sinds de meest recente schatting zijn er nu al bijna 10.000 leden aansloten en ze groeien nog dagelijks. Het NPU word al gesteund door ''American Mesopotamian Organization '' en ze zoeken ook steun bij de Verenigde Staten en de EU. Het NPU zit nu in de provincie Nineveh (Ninawa) Ook een van de meest belangrijke doelen van het NPU is het creŽren van een Assyrisch land. Dit gaat het dan waarschijnlijk worden.
SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Updates:
The Levantine War - Reddit
https://twitter.com/IraqiSecurity

.
Lekker zuipen, lekker dansen en daarna lekker neuken.
  vrijdag 6 oktober 2017 @ 14:24:03 #2
187810 Szura
Kijk eens aan!
pi_174234645
SAA is aangekomen in Mayadeen, nieuwe ‘hoofdstad’ van ISIS. Opruimen die ratten, laat ze maar vergaan in de woestijn ^O^.
Lekker zuipen, lekker dansen en daarna lekker neuken.
pi_174235581
quote:
0s.gif Op vrijdag 6 oktober 2017 14:24 schreef Szura het volgende:
SAA is aangekomen in Mayadeen, nieuwe ‘hoofdstad’ van ISIS. Opruimen die ratten, laat ze maar vergaan in de woestijn ^O^.
Zeker mooi :Y
Zonder wrijving geen glans
  vrijdag 6 oktober 2017 @ 15:06:01 #4
187810 Szura
Kijk eens aan!
pi_174235603
DLdILDaX0AA7Ldp?format=jpg&name=large
Lekker zuipen, lekker dansen en daarna lekker neuken.
  vrijdag 6 oktober 2017 @ 15:07:37 #5
399552 DUTCHKO
Globetrotter
pi_174235641
arplanes of the U.S.-led coalition pounded an eastern Syrian city Thursday and Friday, killing more than 100 family members of Islamic State jihadists, activists and a monitoring group said. The U.N. condemned the escalating airstrike campaign on the northeastern provinces of the country.

Two coalition airstrikes — on Thursday evening and early Friday morning — on the city of Mayadeen, which lies on a segment of the Euphrates River that straddles Iraq and Syria, killed 106 people, said the Syrian Observatory for Human Rights, a monitoring group with a network of activists in Syria.

“In these two days alone, coalition airstrikes on the city of Mayadeen killed 47 children, and the rest of the victims … the vast majority were women.” Rami Abdul Rahman, head of the group, said in a phone interview Friday.

He said that those killed were family members of Islamic State members residing in the municipal building of Mayadeen.
pi_174235824
Hoop dat ISIS hier niet veel weerstand gaat bieden. Als SAA de stad inneemt en de oever opschoont dan kunnen ze oversteken.
"But the age of chivalry is gone; that of sophisters, economists, and calculators has succeeded, and the glory of Europe is extinguished forever."- Edmund Burke
  vrijdag 6 oktober 2017 @ 15:28:30 #7
187810 Szura
Kijk eens aan!
pi_174236020
quote:
0s.gif Op vrijdag 6 oktober 2017 15:17 schreef IPA35 het volgende:
Hoop dat ISIS hier niet veel weerstand gaat bieden. Als SAA de stad inneemt en de oever opschoont dan kunnen ze oversteken.
Zijn geruchten op Twitter dat de ratten al zuidwaarts zijn gevlucht richting Albukamal.
Lekker zuipen, lekker dansen en daarna lekker neuken.
pi_174236665
BenjaminHarvey twitterde op vrijdag 06-10-2017 om 14:55:26 Turkey is gearing up for a “risky” Syria mission with Russia and Iran in idlib https://t.co/SzO46tqlYu via @bpolitics reageer retweet
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
pi_174245677
Mayadin zou al gevallen zijn :o
"But the age of chivalry is gone; that of sophisters, economists, and calculators has succeeded, and the glory of Europe is extinguished forever."- Edmund Burke
pi_174245691
quote:
0s.gif Op vrijdag 6 oktober 2017 23:27 schreef IPA35 het volgende:
Mayadin zou al gevallen zijn :o
baqiya ;(
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
pi_174245704
quote:
10s.gif Op vrijdag 6 oktober 2017 23:28 schreef Slayage het volgende:

[..]

baqiya ;(
Soennieten :')
"But the age of chivalry is gone; that of sophisters, economists, and calculators has succeeded, and the glory of Europe is extinguished forever."- Edmund Burke
pi_174245874
quote:
10s.gif Op vrijdag 6 oktober 2017 16:05 schreef Slayage het volgende:
BenjaminHarvey twitterde op vrijdag 06-10-2017 om 14:55:26 Turkey is gearing up for a “risky” Syria mission with Russia and Iran in idlib https://t.co/SzO46tqlYu via @bpolitics reageer retweet
Zijn er ook non-risky missions in SyriŽ dan?

[ Bericht 0% gewijzigd door Stabiel op 06-10-2017 23:43:11 ]
  vrijdag 6 oktober 2017 @ 23:41:59 #13
187810 Szura
Kijk eens aan!
pi_174246038
quote:
0s.gif Op vrijdag 6 oktober 2017 23:27 schreef IPA35 het volgende:
Mayadin zou al gevallen zijn :o
Centraal-SyriŽ is ook klaar.
Lekker zuipen, lekker dansen en daarna lekker neuken.
pi_174246126
quote:
1s.gif Op vrijdag 6 oktober 2017 23:41 schreef Szura het volgende:

[..]

Centraal-SyriŽ is ook klaar.
Er komen nieuwe troepen naar Sukhna front of zo.
"But the age of chivalry is gone; that of sophisters, economists, and calculators has succeeded, and the glory of Europe is extinguished forever."- Edmund Burke
pi_174246137
En ISIS heeft nog een kleine pocket onder Ithriya trouwens.
"But the age of chivalry is gone; that of sophisters, economists, and calculators has succeeded, and the glory of Europe is extinguished forever."- Edmund Burke
pi_174246330
@ OP

"Kaart van de uiteindelijke staat die IS wil vestigen in het Midden-Oosten"
article-2674736-1F46221200000578-100_634x381.jpg
Het Midden-Oosten is expanding en niet IS?

Je kunt die foto beter vervangen met:
638831main_globe_east_2048.jpg
Op vrijdag 5 januari 2018 08:29 schreef xminator het volgende:
Anyway gelukkig zijn er een hoop mensen net zo dom als jij. Daarom koop ik nu wat extra ripple.
pi_174246549
Voorspelling voor de komende dagen/weken:

-Laatste ISIS posities onder Ithriya/Sheikh Hilal worden ingenomen en daarmee is dan de laatste pocket verleden tijd.
-Gebieden rondom Sukhna worden heroverd en de weg naar Deir ez Zor gaat weer open.
-ISIS cel in Qaratayn gaat voor de bijl.
-SAA neemt Mayadin geheel in.
-SAA neemt de Eufraat-vallei in van Deir ez Zor tot een Mayadin.

Andere fronten zullen rustig blijven, met wat sporadische gevechten in Noord-Hama/Zuid-Idlib.
"But the age of chivalry is gone; that of sophisters, economists, and calculators has succeeded, and the glory of Europe is extinguished forever."- Edmund Burke
  zaterdag 7 oktober 2017 @ 00:03:49 #18
187810 Szura
Kijk eens aan!
pi_174246602
Voorspelling van een of andere Twitteraar over de uiteindelijke verdeling tussen SAA en SDF:

DLdXrW_WkAEPXK1?format=jpg&name=large

Omar-fields in dit scenario naar SAA.
Lekker zuipen, lekker dansen en daarna lekker neuken.
pi_174246636
quote:
1s.gif Op zaterdag 7 oktober 2017 00:03 schreef Szura het volgende:
Voorspelling van een of andere Twitteraar over de uiteindelijke verdeling tussen SAA en SDF:

[ afbeelding ]

Omar-fields in dit scenario naar SAA.
Dit is nu realistisch.
"But the age of chivalry is gone; that of sophisters, economists, and calculators has succeeded, and the glory of Europe is extinguished forever."- Edmund Burke
pi_174246644
N.b.: Erdogan-regime propaganda website zegt dit over Idlib/Afrin:

https://www.dailysabah.co(...)lans-for-idlib-afrin
"But the age of chivalry is gone; that of sophisters, economists, and calculators has succeeded, and the glory of Europe is extinguished forever."- Edmund Burke
  zaterdag 7 oktober 2017 @ 00:07:29 #21
187810 Szura
Kijk eens aan!
pi_174246675
quote:
0s.gif Op zaterdag 7 oktober 2017 00:05 schreef IPA35 het volgende:

[..]

Dit is nu realistisch.
Als iedereen z’n kop koel houdt...
Lekker zuipen, lekker dansen en daarna lekker neuken.
pi_174247670
quote:
0s.gif Op zaterdag 7 oktober 2017 00:06 schreef IPA35 het volgende:
N.b.: Erdogan-regime propaganda website zegt dit over Idlib/Afrin:

https://www.dailysabah.co(...)lans-for-idlib-afrin
Praatjes vullen geen gaatjes
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
pi_174250419
Afrin is het veiligste stukje Syrie in de afgelopen 6 jaar :')
pi_174252056
kennelijk is de turks/russische idlib move begonnen

Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
pi_174252060
quote:
0s.gif Op zaterdag 7 oktober 2017 09:41 schreef BEFEM het volgende:
Afrin is het veiligste stukje Syrie in de afgelopen 6 jaar :')
the show aint over yet :P
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
abonnementen ibood.com bol.com Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')