abonnement Unibet Coolblue
  Knapste mannelijke user 2022 woensdag 4 oktober 2017 @ 15:44:43 #1
206731 Mortaxx
Doomer
pi_174189832
Cryptocoins?
Bitcoin is het bekendste voorbeeld van cryptocurrency. Naast Bitcoins zijn er nog heel veel 'altcoins' kijk hier maar eens voor een overzicht; CryptoCurrency Market Capitalizations. Bitcoin is bedoeld als betaalmiddel, je kan geld (Bitcoin) naar iemand overmaken zonder tussenkomst van een bank. De transactie is anoniem en binnen enkele minuten geregeld. Dit gebeurt allemaal door middel van een blockchain.

Blockchain?
De blockchain kun je zien als een kasboek dat wordt gecontroleerd door iedereen die gebruik maakt hiervan. Je kan in dat kasboek elke transactie zien die ooit heeft plaatsgevonden. De blockchain wordt door heel veel pc's gecontroleerd en is niet achteraf wijzigbaar. Een systeem wat moeilijk te manipuleren is dus.
In elk block in de blockchain zitten transacties van coins. Kijk maar eens hier om zelf een kijkje te nemen in zo`n blockchain; Bitcoin Block Explorer - Blockchain

Wie houdt de blockchain bij?
De blockchain wordt bijgehouden door zogeheten 'miners'. Deze (groepen van) pc's stoppen transacties in een block en voegen die toe aan de blockchain. De miner die het block uiteindelijk maakt wordt beloond met Bitcoin.
Dit is natuurlijk kort door de bocht; bekijk dit filmpje maar eens voor een uitgebreidere uitleg;


Er zijn tegenwoordig twee verschillende technieken die worden gebruikt om de blockchain bij te houden, namelijk; Proof of Work (PoW) en (Leased) Proof of Stake (LPoS of PoS). Wil je meer weten hierover dan ga je dit maar Googlen. :P

Minen levert dus geld op?
Ja. Maar op kleine schaal is het minen van Bitcoin eigenlijk niet meer rendabel door de kosten van aanschaf van hardware, stroomkosten etc. Dit omdat het minen van Bitcoin ook steeds moeilijker wordt en er veel concurrentie is. Wellicht als Bitcoin in de toekomst nog veel meer waard word dat het weer rendabel wordt. Het minen van sommige altcoins op kleine schaal kan wel rendabel zijn, helemaal met wellicht een prijsstijging in het verschiet.

En wat zijn de verschillen tussen Bitcoin en verschillende altcoins?
De verschillen tussen al die coins zijn soms minimaal en soms gigantisch groot. Op de verschillende websites van de coin is informatie te vinden over de technische werking of de visie van het team erachter.

Oké. Hoe kom ik aan cryptocurrency?
Cryptocurrency kun je kopen via bedrijven of via een exchange. De laatstgenoemde is eigenlijk een soort AEX maar dan alleen voor cryptocurrency. Kopen via een exchange is meestal goedkoper dan het kopen van een bedrijf. Dit omdat je nu geen tussenpersoon hebt maar rechtstreeks van een andere gebruiker koopt.

En hoe sla ik mijn digitale geld nu veilig op?
In een wallet. En dat kan op verschillende manieren en plekken, elk met zijn eigen voor en nadelen.
Je kan het in je wallet op een exchange bewaren maar de geschiedenis heeft geleerd dat dit niet altijd een goed idee is. Je kan bij je wallet door middel van een private key, alleen hiermee kun je transacties doen. Omdat de exchange jouw private key beheerd kan de eigenaar van die exchange er in theorie dus met al het geld vandoor gaan. Google maar eens op 'mt. Gox' voor een voorbeeld.

Wil je dagelijks handelen met crypto dan is het handiger om je coins op een exchange te laten. Koop je ze voor de lange termijn dan kun je het beter opslaan in een ander soort wallet.

Wallet? Offline wallet? Hardware wallet? Paper wallet? Wat?
Een wallet komt in verschillende vormen. Je kan een walletprogramma voor desbetreffende coin installeren op je pc / laptop / telefoon / tablet en daar je coin in opslaan. Maakt wel een backup van je private key zodat als deze crasht je je coins nog wel van recoveren.

Daarnaast zijn er ook hardware wallets tekoop zoals de Trezor of de Nano Ledger.

Een paper wallet is heel simpel. Je maakt online een bitcoinadres aan en stuurt naar dat adres je coins. Je print je private key uit. Deze sla je op een aantal plekken veilig op en je coins staan nu op dat adres in de blockchain opgeslagen. Met die key kun je op een later tijdstip een wallet installeren en bij je coins.

Meer info: https://www.coindesk.com/information/paper-wallet-tutorial/

Probeer 3rd party wallets te vermijden. Dit zijn Wallets die zijn gemaakt door een partij die niet in eerste instantie bij het team zit dat desbetreffende coin heeft ontwikkeld. Het verleden heeft uitgewezen dat hier nog wel eens misbruikt van is gemaakt.

Wat een hoop info. Waarom moet ik instappen?
Omdat je bank 0.1% rente per jaar geeft en omdat de blockchain de toekomst heeft. Het is niet voor niks dat er steeds meer geld in cryptocurrency omgaat. To the moon motherfuckers!

En wat zorgt er nou voor dat een coin waarde krijgt?
De markt bepaalt de waarde van een coin. Hoe meer mensen er heil in zien, hoe meer het waard wordt.

Afkortingen en jargon
FOMO - Fear of missing out - Paniekreactie omdat een coin opeens erg veel in waarde stijgt. Paniekaankoop.
FUD - Fear, uncertainty, doubt. Op het moment dat er angst en onzekerheid in de markt zit dan gaan vaak veel mensen hun geld omzetten naar fiat. Dit zorgt voor een dalende trend of crash in de markt.
ICO - Initial Coin Offering. Een nieuwe munt wordt geïntroduceerd. Hier is geld voor nodig. Vroege investeerders kunnen in een ICO investeren in de hoop dat de munt daarna een veelvoud waard wordt.
Fee - Om een transactie te doen moet er fee worden betaald. Dit is een bedrag dat ervoor zorgt dat jouw transactie in behandeling wordt genomen. Sommige exchanges rekenen ook fee om uit te laten betalen.

Shorten? Long gaan? Margin trading? Leverage?
Geen zin om nu deze termen nu uit te leggen. Google er maar op :').

Exchanges;
Kraken | Buy, Sell and Margin Trade Bitcoin (BTC) and Ethereum (ETH) - Buy, Sell, Trade Bitcoin
Bittrex.com - Bittrex, The Next Generation Digital Currency Exchange

Bedrijven waar je crypto kan kopen buiten een exchange om?
Bitcoins Kopen en Verkopen met iDEAL, Bancontact of SEPA | LiteBit
https://bitonic.nl/
Bitcoins kopen - iDEAL, Banktransfer of Creditcard | BTC Direct

Sites;
CryptoCurrency Market Capitalizations
https://cointelegraph.com/
Bitcoin Block Explorer - Blockchain
https://blockexplorer.com/

DISCLAIMER:
Cryptocurrency is een erg jonge en volatiele markt. Nog meer dan voor elke andere markt geldt hier dat je je goed moet inlezen en investeer enkel geld dat je kan missen.


Luister naar Crypto Fever - Faberyayo & Abel
Op dinsdag 23 april 2024 10:41 schreef Solotovski het volgende:
Jij bent het zonnetje!!!
pi_174189857
quote:
0s.gif Op woensdag 4 oktober 2017 15:44 schreef Nattekat het volgende:
En zie hier precies de reden dat je er niks over hoort. Zuurpruimen zoals loveless.
Ja, misschien dat bij ieder ander ik dit nog een reactie zou vinden waar ik iets mee moet, maar jou neem ik sinds wat FOK!Stok topics geleden al niet meer serieus. Zeker als mod niet, maar ook als user niet. En al helemaal niet als uitgerekend JIJ met dit soort kreten komt :') _O-
pi_174189867
Maar wacht, we hebben het nu tegen Nattekat, dus dit is straks allemaal verdwenen, want dat is een beetje de Nattekat-aanpak als een discussie niet loopt zoals hij wil
pi_174189926
Lekker sfeertje hoor met zulke TT's. Zullen we het gewoon gezellig houden?

/unsubscribe
  Moderator / Redactie Sport woensdag 4 oktober 2017 @ 15:49:49 #5
359864 crew  Nattekat
De roze zeekat
pi_174189936
quote:
0s.gif Op woensdag 4 oktober 2017 15:49 schreef ..-._---_-.- het volgende:
/unsubscribe
;(
100.000 katjes
Maakte de 100.000e post in BIT
Er eens op uit?
  woensdag 4 oktober 2017 @ 15:50:08 #6
87936 Rossdale
#MaximumAttack
pi_174189941
quote:
10s.gif Op woensdag 4 oktober 2017 15:45 schreef Cyanide- het volgende:

[..]

Ja, misschien dat bij ieder ander ik dit nog een reactie zou vinden waar ik iets mee moet, maar jou neem ik sinds wat FOK!Stok topics geleden al niet meer serieus. Zeker als mod niet, maar ook als user niet. En al helemaal niet als uitgerekend JIJ met dit soort kreten komt :') _O-
Doe eens niet zo hatelijk joh. Wat boeit het nu of ze wel of niet iets willen zeggen over hun rendementen? We posten hier allemaal omdat we rijk willen worden met crypto, als sommigen denken dat iemand als Ed ze daar bij kan helpen is dat toch prima? Waarom zou je jezelf daar druk om maken?
Please sir. When moon? When Mustang?
pi_174190066
Gisteren jonge, zat ik op mijn fiets, klapt mijn achterband kapot. Thuis gelijk mijn voorband geplakt en nu fiets ik weer.
pi_174190074
Laatste wat ik er over zeg: ik heb me nooit geroepen gevoeld om op te scheppen over hoeveel rendement ik maak, of om te posten hoeveel verlies ik nu weer heb gemaakt. Ik zal wel een eens iets over een enkele trade hebben verteld, maar daar ben ik uiterst spaarzaam mee. Het gaat namelijk niemand wat aan. Ik heb nog nooit iemand verteld hoe groot mijn cryptoportfolio is. Er is 1 persoon naast mezelf die dat bij benadering weet en dat is mijn levenspartner. Daarnaast weet de fiscus eenmaal per jaar de stand. Ik ga daar voor mezelf geen enkele uitzondering voor maken, en ik vind het niet meer dan netjes om over wat ik van anderen in besloten kring te weten ben gekomen, mijn mond te houden.

Dat sommige mensen daar niet mee om kunnen gaan (Cyanide-) is hun probleem, niet het mijne. Dat sommige mensen menen persoonlijk te moeten worden tot in de TT, dat vind ik buitengewoon kinderachtig. Ik kom hier voor mijn lol, niet om afgezeken te worden als ik weiger informatie te geven over wat zich in besloten kring heeft afgespeeld.

[ Bericht 0% gewijzigd door #ANONIEM op 04-10-2017 15:58:18 ]
pi_174190103
Waves heeft Zcash en Litecoin gateways! w/ *O*
pi_174190116
quote:
3s.gif Op woensdag 4 oktober 2017 15:50 schreef Rossdale het volgende:

[..]

Doe eens niet zo hatelijk joh. Wat boeit het nu of ze wel of niet iets willen zeggen over hun rendementen? We posten hier allemaal omdat we rijk willen worden met crypto, als sommigen denken dat iemand als Ed ze daar bij kan helpen is dat toch prima? Waarom zou je jezelf daar druk om maken?
Dat is ook prima, maar er hing een bepaald sfeertje om Ed en het 'groepje' wat ineens opgericht werd. Hoop bravoure en praatjes, wat ook helemaal prima is. Dan mag ik het toch wel kinderachtig vinden als men nu geen openheid wil geven over de resultaten?

Nogmaals; Ed was zelf ook regelmatig heel direct tegen anderen die hier iets riepen/voorspelden, waar ik het an sich niet eens mee oneens was, want er worden een hoop brainfarts de wereld ingeslingerd, maar ineens is hij 'weggejaagd' omdat niet iedereen geloofde in traditionele TA op een redelijk 'nieuwe' en erg volatiele markt als crypto's.

Maar goed, het is niet de bedoeling dat men nu ineens hier gaat wegblijven ofzo, dus laten we deze discussie maar afkappen, zeker aangezien het nergens toe leidt, aangezien het hun goed recht is niks te willen vertellen (en andermans goed recht daar weer een mening over te hebben).

Opinions are like assholes...

[ Bericht 0% gewijzigd door #ANONIEM op 04-10-2017 16:00:37 ]
  Moderator / Redactie Sport woensdag 4 oktober 2017 @ 16:02:38 #11
359864 crew  Nattekat
De roze zeekat
pi_174190186
quote:
0s.gif Op woensdag 4 oktober 2017 15:57 schreef ..-._---_-.- het volgende:
Laatste wat ik er over zeg: ik heb me nooit geroepen gevoeld om op te scheppen over hoeveel rendement ik maak, of om te posten hoeveel verlies ik nu weer heb gemaakt. Ik zal wel een eens iets over een enkele trade hebben verteld, maar daar ben ik uiterst spaarzaam mee. Het gaat namelijk niemand wat aan. Ik heb nog nooit iemand verteld hoe groot mijn cryptoportfolio is. Er is 1 persoon naast mezelf die dat bij benadering weet en dat is mijn levenspartner. Daarnaast weet de fiscus eenmaal per jaar de stand. Ik ga daar voor mezelf geen enkele uitzondering voor maken, en ik vind het niet meer dan netjes om over wat ik van anderen in besloten kring te weten ben gekomen, mijn mond te houden.

Dat sommige mensen daar niet mee om kunnen gaan (Cyanide-) is hun probleem, niet het mijne. Dat sommige mensen menen persoonlijk te moeten worden tot in de TT, dat vind ik buitengewoon kinderachtig. Ik kom hier voor mijn lol, niet om afgezeken te worden als ik weiger informatie te geven over wat zich in besloten kring heeft afgespeeld.
Je hoeft je niet te verdedigen. Lekker laten gaan die zeikstralen.
100.000 katjes
Maakte de 100.000e post in BIT
Er eens op uit?
  Knapste mannelijke user 2022 woensdag 4 oktober 2017 @ 16:02:46 #12
206731 Mortaxx
Doomer
pi_174190192
Lol een beetje satire mag hier niet eens meer :')

Lijkt noord Korea wel
Op dinsdag 23 april 2024 10:41 schreef Solotovski het volgende:
Jij bent het zonnetje!!!
pi_174190213
quote:
0s.gif Op woensdag 4 oktober 2017 16:02 schreef Nattekat het volgende:

[..]

Je hoeft je niet te verdedigen. Lekker laten gaan die zeikstralen.
Ja dit helpt ja, zeker als iemand zegt dat het niet persoonlijk hoeft te worden én eigenlijk de discussie al klaar is nog even mensen zeikstralen noemen.
pi_174190239


Zo, nu weer lief spelen. Mea culpa als ik op mensen hun teentjes stond, was niet zo bedoeld. Kusjekroel. w/
pi_174190336
quote:
2s.gif Op woensdag 4 oktober 2017 16:04 schreef Cyanide- het volgende:
[ [url=https://cdn.lil.nl/upload/22/products/408380/spel---mikado---25-stuks---la-chaise-longue[0].jpg]afbeelding[/url] ]

Zo, nu weer lief spelen. Mea culpa als ik op mensen hun teentjes stond, was niet zo bedoeld. Kusjekroel. w/
Bek houden dikke
Drop drop drop drop drop drop drop!!!! DROP!!! drop drop drop drop !!
pi_174190384
De reden waarom ik deze SC prefereer boven alle Facebook groepen, Telegram channels enz. is dat het hier lekker op zijn FOK!'s gaat. Nu hoort dit daar nu eenmaal ook bij, maar laten we er aub niet zo'n groot drama en persoonlijk van maken.

OT again. :*
Uitvinder van de biersmiley.
pi_174190508
quote:
6s.gif Op woensdag 4 oktober 2017 16:09 schreef JeSuisDroppie het volgende:

[..]

Bek houden dikke
;(
  woensdag 4 oktober 2017 @ 16:32:43 #18
157922 fathank
Wie baas is bakt koekjes.
pi_174190795
quote:
0s.gif Op woensdag 4 oktober 2017 15:59 schreef fckdedeurkruk het volgende:
Waves heeft Zcash en Litecoin gateways! w/ *O*
Die gateways, hoe werkt dat nou precies?

Je stuurt je btc vanuit je wallet naar je wavesadres. Dan krijg je dezelfde hoeveelheid wBtc in je waves wallet. Die btc worden dan in de wallet van de gateway opgeslagen en op het moment dat je je wBtc naar je btc wallet stuurt worden die btc's weer vanuit de wallet van de gateway gehaald?
Behulpzaam als een waterkraan.
Op woensdag 29 april 2015 16:30 schreef seto het volgende:
als je niet #teamhenk bent ben je gewoon een *weggeFopt*homo
  Knapste mannelijke user 2022 woensdag 4 oktober 2017 @ 16:39:02 #19
206731 Mortaxx
Doomer
pi_174190890

Hoe kan het dat mensen deze boy srs nemen
Op dinsdag 23 april 2024 10:41 schreef Solotovski het volgende:
Jij bent het zonnetje!!!
  woensdag 4 oktober 2017 @ 16:44:26 #20
20403 Komakie
That's Gnarly!
pi_174190986
quote:
0s.gif Op woensdag 4 oktober 2017 15:57 schreef ..-._---_-.- het volgende:
Laatste wat ik er over zeg: ik heb me nooit geroepen gevoeld om op te scheppen over hoeveel rendement ik maak, of om te posten hoeveel verlies ik nu weer heb gemaakt. Ik zal wel een eens iets over een enkele trade hebben verteld, maar daar ben ik uiterst spaarzaam mee. Het gaat namelijk niemand wat aan. Ik heb nog nooit iemand verteld hoe groot mijn cryptoportfolio is. Er is 1 persoon naast mezelf die dat bij benadering weet en dat is mijn levenspartner. Daarnaast weet de fiscus eenmaal per jaar de stand. Ik ga daar voor mezelf geen enkele uitzondering voor maken, en ik vind het niet meer dan netjes om over wat ik van anderen in besloten kring te weten ben gekomen, mijn mond te houden.

Dat sommige mensen daar niet mee om kunnen gaan (Cyanide-) is hun probleem, niet het mijne. Dat sommige mensen menen persoonlijk te moeten worden tot in de TT, dat vind ik buitengewoon kinderachtig. Ik kom hier voor mijn lol, niet om afgezeken te worden als ik weiger informatie te geven over wat zich in besloten kring heeft afgespeeld.
Amen.
Geldt bij mij ook. Ik heb er een hekel aan om over daadwerkelijke bedragen te praten. Ok, ik ben soms ook wel eens nieuwsgierig wat iemand verdient, maar ik ga het niemand vragen. Als ze dat willen vertellen doen ze dat maar uit zichzelf. En dan nog...

Sowieso vertel ik niet zo veel mensen dat ik in Crypto zit. Hoeft niemand te weten. ik hang het niet aan de grote klok als ik winst heb en ook niet als ik verlies heb.
Terje Haakonsen: "Snowboarding is about fresh tracks, carving powder, being yourself and not being judged by others"
Komakie: "Van sneeuwballen gooien komt boemsen!"
Shaun Farmer: "That's gnarly"
pi_174191061
quote:
10s.gif Op woensdag 4 oktober 2017 16:39 schreef Mortaxx het volgende:

Hoe kan het dat mensen deze boy srs nemen
Deze boy heeft 100k misgelopen, reden genoeg om hem serieus te nemen.
  woensdag 4 oktober 2017 @ 16:51:43 #22
87936 Rossdale
#MaximumAttack
pi_174191087
quote:
0s.gif Op woensdag 4 oktober 2017 16:50 schreef Xeor het volgende:

[..]

Deze boy heeft 100k misgelopen, reden genoeg om hem serieus te nemen.
100k wat? 100k units van een shitcoin met straatwaarde 10 euro?
Please sir. When moon? When Mustang?
pi_174191287
quote:
14s.gif Op woensdag 4 oktober 2017 16:32 schreef fathank het volgende:

[..]

Die gateways, hoe werkt dat nou precies?

Je stuurt je btc vanuit je wallet naar je wavesadres. Dan krijg je dezelfde hoeveelheid wBtc in je waves wallet. Die btc worden dan in de wallet van de gateway opgeslagen en op het moment dat je je wBtc naar je btc wallet stuurt worden die btc's weer vanuit de wallet van de gateway gehaald?
Zo heb ik het altijd begrepen in ieder geval. Ze worden opgeslagen cold met multisig.
pi_174191725
Ik ga zo meedoen met de Wanchain ICO. Ik sta op de silver whitelist en er is geen cap met hoeveel eth je mee kan doen. Kort gezegd: ik moet er als de kippen bij zijn, vanaf 18.00 uur NL tijd.

Kun je in MyEtherwallet wel al vóór 18.00 de transactie genereren (generate transaction) en pas later verzenden (send transaction)?

Kan misschien net het verschil maken.
pi_174191968
quote:
0s.gif Op woensdag 4 oktober 2017 16:50 schreef Xeor het volgende:

[..]

Deze boy heeft 100k misgelopen, reden genoeg om hem serieus te nemen.
Door de trein ook echt _O-
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')