Ik had al mijn redenen nog niet (expliciet) genoemd, maar alles wat jij hier schrijft geldt dus ook voor mijquote:Op dinsdag 3 oktober 2017 17:18 schreef valentijn101 het volgende:
[..]
Ik heb wel verschillende redenen.
Ik ben flexetarier.
-De producten van de vegetarische slager zijn gewoon lekker.
-Ik hoef niet moeilijk te doen en andere recepten te gaan zoeken maar kan de, mij bekende, gerechten gewoon maken maar dan met een vegetarisch product.
-de producten van de vegetarische slager zijn volwaardige vleesvervangers. Ik hoef me dus geen zorgen te maken of ik niet bepaalde tekorten krijg omdat ik geen/ minder vlees eet.
-het geeft me een goed gevoel dat ik niet bijdraag aan het in stand houden van de bioindustrie.
Wat is er zo vreemd aan om vlees wel lekker te vinden maar dat om verscheidene redenen niet te willen etenquote:Op dinsdag 3 oktober 2017 16:51 schreef Dagoduck het volgende:
[..]
Ja, dat kan een kind van 3 nog bedenken dat dierenleed een reden is om geen vlees te eten. Maar dan ga je dus iets wat niet naar vlees smaakt eten omdat je vlees wel lekker vindt smaken? (En ja, ik heb een aantal keren vegetarisch 'vlees' gegeten)
Je kan als vegetariër dan toch gewoon pasta gaan eten of salade of soep of hartige taart of groenten of ambachtelijk gemaakte kaas van de lokale boer. Waarom dan iets eten wat niet naar vlees smaakt omdat je vlees wel lekker vindt.
Godsamme, (goed doorbakken) bacon...quote:Op dinsdag 3 oktober 2017 17:51 schreef ems. het volgende:
[..]
Wat is er zo vreemd aan om vlees wel lekker te vinden maar dat om verscheidene redenen niet te willen eten
Ik ben gewoon vleeseter maar als ze iets uitvinden wat exact de smaak van bacon weet te benaderen dan zal ik ook nooit meer echte bacon kopen.
Die heb ik al zien liggen bij een ap in Utrecht!quote:Op dinsdag 3 oktober 2017 18:29 schreef Forbry het volgende:
[..]
Godsamme, (goed doorbakken) bacon...
Als ze er dan ook nog eens een gezonder en minder dikmakend van product zouden weten te maken... oh my ...
Dit product (I Sea Bacon van Seamore, op basis van zeewier) schijnt (geen idee of ik dat zélf ook vind, want heb het zelf helaas nog niet kunnen vinden) al best aardig te zijn qua vervanging:
http://www.grihnz.nl/eten-drinken/getest-i-sea-bacon/
Daar is niets vreemds aan, dat zeg ik ook helemaal niet.quote:Op dinsdag 3 oktober 2017 17:51 schreef ems. het volgende:
[..]
Wat is er zo vreemd aan om vlees wel lekker te vinden maar dat om verscheidene redenen niet te willen eten
Ik ben gewoon vleeseter maar als ze iets uitvinden wat exact de smaak van bacon weet te benaderen dan zal ik ook nooit meer echte bacon kopen.
Ze doen hun best. Het komt wel enigszins in de buurt vind ik. En het maakt de drempel voor vleeseters wat lager om af en toe iets vegetarisch op het bord te leggen. Goede zaak.quote:Op dinsdag 3 oktober 2017 19:20 schreef Dagoduck het volgende:
[..]
Daar is niets vreemds aan, dat zeg ik ook helemaal niet.
Mensen eten vleesvervanger, wat (in mijn ervaring) niet smaakt naar vlees, omdat ze vlees lekker vinden. Dát snap ik niet. Als die vleesvervanger nou ook echt naar vlees zou smaken zou ik het begrijpen.
wat een kul. Ik vind heroine spuiten, motor rijden met 300km/u en op straat poepen ook super chill, maar om nogal overduidelijke redenen doe ik dat niet.quote:Op dinsdag 3 oktober 2017 16:51 schreef Dagoduck het volgende:
[..]
Ja, dat kan een kind van 3 nog bedenken dat dierenleed een reden is om geen vlees te eten. Maar dan ga je dus iets wat niet naar vlees smaakt eten omdat je vlees wel lekker vindt smaken? (En ja, ik heb een aantal keren vegetarisch 'vlees' gegeten)
Je kan als vegetariër dan toch gewoon pasta gaan eten of salade of soep of hartige taart of groenten of ambachtelijk gemaakte kaas van de lokale boer. Waarom dan iets eten wat niet naar vlees smaakt omdat je vlees wel lekker vindt.
Omdat ze de vleesvervanger lekker vinden? Ik heb bij mijn zus trouwens weleens die shit gegeten en hoewel het niet echt vlees is kwam het wat mij betreft wel redelijk dichtbij qua smaak. Geen idee welk merk ze gebruikte.quote:Op dinsdag 3 oktober 2017 19:20 schreef Dagoduck het volgende:
[..]
Daar is niets vreemds aan, dat zeg ik ook helemaal niet.
Mensen eten vleesvervanger, wat (in mijn ervaring) niet smaakt naar vlees, omdat ze vlees lekker vinden. Dát snap ik niet. Als die vleesvervanger nou ook echt naar vlees zou smaken zou ik het begrijpen.
Natuurlijk kan je een smaak wel nabootsen ondanks dat het niet precies hetzelfde is. Kaaschips smaakt kazig.quote:Op dinsdag 3 oktober 2017 19:37 schreef Zelva het volgende:
Probleem met deze producten vind ik dat de suggestie wordt gewekt dat het altijd smaakt zoals echt vlees, wat natuurlijk gewoon quatsch is. Gecreërd 'vlees' kan nooit een smaak nabootsen die ontstaat door specifieke leefomstandigheden van een dier.
Wtf?quote:Op dinsdag 3 oktober 2017 19:34 schreef Yreal het volgende:
[..]
wat een kul. Ik vind heroine spuiten, motor rijden met 300km/u en op straat poepen ook super chill, maar om nogal overduidelijke redenen doe ik dat niet.
Wat een nonsens.quote:Op dinsdag 3 oktober 2017 18:30 schreef Loekie1 het volgende:
Die NVWA gedraagt zich net zoals de Europese Unie.
Apekoppen (drop) mag straks ook niet meer zeker. En slavinken kan ook niet.
Ik heb nog nooit een kaaskoekje met zogenaamde Emmental-smaak geproefd dat ook maar enigszins iets weghad van Emmental. Het smaakt kazig ja, meer niet.quote:Op dinsdag 3 oktober 2017 19:39 schreef ems. het volgende:
Natuurlijk kan je een smaak wel nabootsen ondanks dat het niet precies hetzelfde is. Kaaschips smaakt kazig.
Tsja, dat lijkt me 'nabootsen' te zijn. Iets min of meer als iets anders laten smaken zonder dat je dat daadwerkelijke ingrediënt hebt. Dat kipstukjes kippig en niet meer smaken is voor sommige mensen goed genoeg. Zoveel mensen zoveel wensen, immers.quote:Op dinsdag 3 oktober 2017 19:44 schreef Zelva het volgende:
[..]
Ik heb nog nooit een kaaskoekje met zogenaamde Emmental-smaak geproefd dat ook maar enigszins iets weghad van Emmental. Het smaakt kazig ja, meer niet.
Kipstuckjes smaakt hooguit kippig, meer niet.
Heb je de verpakking wel eens bekeken? Hoe kun je die in hemelsnaam verwarren met echt vlees?quote:Op dinsdag 3 oktober 2017 19:51 schreef Cruseder4 het volgende:
Wat een hoop gekkies in dit topic zeg. De jodenkoek en weet ik veel wat allemaal genoemd is valt geheel niet te vergelijken met deze situatie, misschien eens de OP lezen.
Het wordt verboden omdat het misleidend is en verwarring kan veroorzaken. Ik zou het me kunnen voorstellen dat jullie gekkies ook chagrijnig zouden worden als naast jullie "Rijst", "Ryst" ofzo zou staan met andere ingrediënten, misschien zelfs vlees en dat jullie tere maagjes dat door vergissing ineens te verwerken krijgen.
Is het ook niet meer een algemene regel? Dat je gewoon niet zo'n herkenbare naam/term mag gebruiken op verpakking van producten waar dat helemaal niet in zit?quote:Op dinsdag 3 oktober 2017 19:44 schreef stavromulabeta het volgende:
Op zich terecht dat ze iets aan verwarrende producten doen. Maar dan had ik liever gezien dat ze iets doen aan bijv. blikken met boontjes met toegevoegde suiker van bijvoorbeeld Bonduelle. Nagenoeg iedereen denkt dat hij/zij naturel boontjes koopt.
Bij producten van de Vegetarische Slager ben je imho ontzettend blind als je dat met 'echt' vlees verward.
Hahah, ja, daar zat ik ook aan te denken.quote:Op dinsdag 3 oktober 2017 19:54 schreef Tourniquet het volgende:
Jaap Korteweg (de Vegetarische Slager) zit vanavond bij Pauw.
Prima reclame wel deze 'ophef'
Verbod op 'Kipstuckjes' is 'geweldige reclame voor vegetarisch vlees'
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |