Eerst dat hele Fipronil gebeuren laten ontsporen, maar nu even (als het in mijn ogen helemaal niet nodig is), lekker hard ingrijpen. Als ik vleesvervangers zou eten, dan zou ik graag weten of iets op kip of gehakt lijkt, dus goede naam.quote:De Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) heeft de Vegetarische Slager gesommeerd een groot aantal van zijn productnamen te veranderen. Het gaat om aanduidingen als Visvrije tonyn, Kipstuckjes en Gerookte speckjes.
De namen kunnen volgens de NVWA verwarrend en misleidend zijn en dat is in strijd met de wet, bericht de Volkskrant. De producent van vleesvervangers krijgt tot maart volgend jaar de tijd om de namen aan te passen. Doet het bedrijf dat niet, dan dreigt er een boete.
In een brief waarschuwt de warenautoriteit het bedrijf om productbenamingen voor vleesvervangers als Vegetarische Gehacktbal, Vegetarische Kipstuckjes en Visvrije Tonyn na maart 2018 niet meer te gebruiken. Ook al worden die vlees- en visvervangers iets anders geschreven, ze doen wel aan het oorspronkelijke product denken, aldus de NVWA in een toelichting. Dat veroorzaakt verwarring, vindt de toezichthouder.
Volgens mede-oprichter Niko Koffeman van de Vegetarische Slager is sprake van een 'politiek gemotiveerde' actie waar de vleeslobby achter zit. Andere producenten van vleesvervangers gebruiken vergelijkbare namen voor hun producten en hebben niets gehoord.
Vleesnamen
Minister Edith Schippers (Volksgezondheid) zei in januari dit jaar in antwoord op kamervragen niet voor een verbod te zijn op het gebruik van vleesnamen voor producten waar geen vlees in zit.
Bron: www.ad.nl/binnenland/vege(...)veranderen~ac24bc39/
is plantaardig hè, geen echt dier. Da's ook meteen het probleemquote:Op dinsdag 3 oktober 2017 15:57 schreef defokkingfoker het volgende:
Ik vind dit best een goed besluit. Zou wel graag willen weten of de kippen of koeien vlees aten of vegetariërs waren wanneer ik mijn kipstuckjes en gerookte speckjes koop. Dit is zelfs essentieel bij vis. Wie wilt er nou tonijn eten welk zelf een kannibaal is. Visvrije tonyn is dus zeer misleidend
Kip ookquote:Op dinsdag 3 oktober 2017 15:56 schreef Morrigan het volgende:
Wat een gezeik. Alsof mensen niet het verschil zien. Sowieso liggen vleesvervangers vaak op andere plekken in de schappen.
Dit. En zoals ik in een ander topic al schreef: ik vind het juist heel handig zo.quote:Op dinsdag 3 oktober 2017 15:56 schreef Morrigan het volgende:
Wat een gezeik. Alsof mensen niet het verschil zien. Sowieso liggen vleesvervangers vaak op andere plekken in de schappen.
Die zie ik vaker voorbij komen, maar vind ik zo dom.quote:Op dinsdag 3 oktober 2017 15:56 schreef Dagoduck het volgende:
Ik snap sowieso niet waarom je als je geen vlees eet wel producten wil eten die erop lijken...
Eens. En met daarbij de gedachte die door die Niko Koffeman wordt uitgesproken (dat er sprake is van een 'politiek gemotiveerde' actie waar de vleeslobby achter zit, een gedachte die mij heel erg aannemelijk lijkt) helemaal.quote:Op dinsdag 3 oktober 2017 16:28 schreef Guanabana het volgende:
Eigenlijk schandalig dat de NVWA zijn pijlen richt op producten van de Vegetarische Slager (toch een goed initatief lijkt me) in plaats van daadwerkelijk misstanden aan de kaak te stellen. We hebben nog een hele bio-industrie waar we vanaf moeten, kom op zeg.
Ja, dat kan een kind van 3 nog bedenken dat dierenleed een reden is om geen vlees te eten. Maar dan ga je dus iets wat niet naar vlees smaakt eten omdat je vlees wel lekker vindt smaken? (En ja, ik heb een aantal keren vegetarisch 'vlees' gegeten)quote:Op dinsdag 3 oktober 2017 16:22 schreef Forbry het volgende:
Die zie ik vaker voorbij komen, maar vind ik zo dom.
Gewoon, omdat je andere redenen hebt om geen vlees te willen eten dan de smaak (en/of het uiterlijk) ervan? Dat je vlees wel heel lekker vindt, maar tegen het dierenleed bent wat daarmee gepaard gaat bijvoorbeeld? Is dat nou echt zo moeilijk te bedenken?
Ja, dat kan ook, maar 'nepvlees' nuttigen (hoe 'niet-perfect' de nabootsingen vooralsnog al dan niet zijn) lijkt toch echt wel meer op het eten van echt vlees dan de dingen die jij noemt, dus wat is nu precies het probleem? Ik doe béide (als 'flexitariër'). Wel eens "nepvlees" gebruiken én wel eens maaltijden eten die gewoon geen vlees noch vleesvervangers bevatten/nodig hebben. Alleen maar mooi toch, dat er zo veel verschillende mogelijkheden zijn?quote:Op dinsdag 3 oktober 2017 16:51 schreef Dagoduck het volgende:
[..]
Ja, dat kan een kind van 3 nog bedenken dat dierenleed een reden is om geen vlees te eten. Maar dan ga je dus iets wat niet naar vlees smaakt eten omdat je vlees wel lekker vindt smaken? (En ja, ik heb een aantal keren vegetarisch 'vlees' gegeten)
Je kan als vegetariër dan toch gewoon pasta gaan eten of salade of soep of hartige taart of groenten of ambachtelijk gemaakte kaas van de lokale boer. Waarom dan iets eten wat niet naar vlees smaakt omdat je vlees wel lekker vindt.
Tja, wat slacht een touwslager precies?quote:Op dinsdag 3 oktober 2017 16:53 schreef Phoenix78 het volgende:
De misleiding begint al bij het feit dat een groenteboer zichzelf een Vegetarische slager noemt.
Wat wordt er geslacht dan ? Alleen maar vegetarische beestjes ?
Tja, wat is een slager eigenlijk?quote:Op dinsdag 3 oktober 2017 17:02 schreef Farenji het volgende:
[..]
Tja, wat slacht een touwslager precies?
Dus je moet de smaak vies vinden omdat je tegen dierenleed bent. Heel apart.quote:Op dinsdag 3 oktober 2017 16:51 schreef Dagoduck het volgende:
[..]
Ja, dat kan een kind van 3 nog bedenken dat dierenleed een reden is om geen vlees te eten. Maar dan ga je dus iets wat niet naar vlees smaakt eten omdat je vlees wel lekker vindt smaken?
https://nos.nl/artikel/21(...)op-vlees-lijken.htmlquote:Op dinsdag 3 oktober 2017 16:51 schreef Dagoduck het volgende:
[..]
Ja, dat kan een kind van 3 nog bedenken dat dierenleed een reden is om geen vlees te eten. Maar dan ga je dus iets wat niet naar vlees smaakt eten omdat je vlees wel lekker vindt smaken? (En ja, ik heb een aantal keren vegetarisch 'vlees' gegeten)
Je kan als vegetariër dan toch gewoon pasta gaan eten of salade of soep of hartige taart of groenten of ambachtelijk gemaakte kaas van de lokale boer. Waarom dan iets eten wat niet naar vlees smaakt omdat je vlees wel lekker vindt.
Alle bakjes moeten de vorm van het woord 'vegetarisch' hebben.quote:Op dinsdag 3 oktober 2017 16:16 schreef Tourniquet het volgende:
Het feit dat "we" ons hier druk om kunnen maken geeft wel aan dat het zo slecht nog niet is gesteld met ons landje.
Wat een non-discussie, hoe duidelijk wil je het hebben dat het om een vegetarisch product gaat?
Ik heb wel verschillende redenen.quote:Op dinsdag 3 oktober 2017 16:51 schreef Dagoduck het volgende:
[..]
Ja, dat kan een kind van 3 nog bedenken dat dierenleed een reden is om geen vlees te eten. Maar dan ga je dus iets wat niet naar vlees smaakt eten omdat je vlees wel lekker vindt smaken? (En ja, ik heb een aantal keren vegetarisch 'vlees' gegeten)
Je kan als vegetariër dan toch gewoon pasta gaan eten of salade of soep of hartige taart of groenten of ambachtelijk gemaakte kaas van de lokale boer. Waarom dan iets eten wat niet naar vlees smaakt omdat je vlees wel lekker vindt.
Jodenkoekenquote:Op dinsdag 3 oktober 2017 15:50 schreef maan_man het volgende:
[..]
En daarnaast zoals men op de radio al aanhaalde waarom hier wel ingrijpen, maar niet bij:
• Gestampte muisjes
• Babyolie
• Bokkenpootjes
• ....
Zijn punt is blijkbaar (?) dat 'nepvlees' niet op echt vlees lijkt en daarmee een onzinnig product is, maar hoewel het zeker - nog - geen perfecte nabootsingen betreft, ben ik het daar niet mee eens. Ik vind zelf dat je met dat soort producten wel degelijk een beetje het idee van echt vlees in je maaltijd hebt en waarom jezelf 'beperken' (hoewel dat soort maaltijden óók gewoon heel lekker kunnen zijn, daar niet van) tot maaltijden met 'slechts' kaas, padde(n)stoelen, eieren, noten, peulvruchten en dergelijke als dat op deze manier gewoon niet (meer) nodig is?quote:Op dinsdag 3 oktober 2017 17:05 schreef Pisces29 het volgende:
[..]
Dus je moet de smaak vies vinden omdat je tegen dierenleed bent. Heel apart.
Ja ik had eigenlijk verkeerd gequote, want het ging om deze:quote:Op dinsdag 3 oktober 2017 17:23 schreef Forbry het volgende:
[..]
Zijn punt is blijkbaar (?) dat 'nepvlees' niet op echt vlees lijkt en daarmee een onzinnig product is, maar hoewel het zeker - nog - geen perfecte nabootsingen betreft, ben ik het daar niet mee eens. Ik vind zelf dat je met dat soort producten wel degelijk een beetje het idee van echt vlees in je maaltijd hebt en waarom jezelf 'beperken' (hoewel dat soort maaltijden óók gewoon heel lekker kunnen zijn, daar niet van) tot maaltijden met 'slechts' kaas, padde(n)stoelen, eieren, noten, peulvruchten en dergelijke als dat op deze manier niet gewoon niet (meer) nodig is?
Waarom niet? Als iemand zich daar goed bij voelt?quote:Op dinsdag 3 oktober 2017 15:56 schreef Dagoduck het volgende:
Ik snap sowieso niet waarom je als je geen vlees eet wel producten wil eten die erop lijken...
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |