abonnementen ibood.com bol.com Gearbest
pi_175543332
registreer om deze reclame te verbergen
quote:
0s.gif Op donderdag 7 december 2017 07:40 schreef Bleie het volgende:
Nee, maar ik ben het wel met Lyrebird eens dat de lerarenopleiding (of in elk geval de pabo, want dat is de enige die ik zelf ken) beter en moeilijker zou moeten zijn.
Ik heb vorig jaar bij de deeltjjd wiskundelerarenopleiding lesgegeven, en ik ben me eerlijk gezegd rot geschrokken hoeveel mensen daar rondlopen die het niveau niet hebben. En hoezeer de opleiding daardoor qua niveau naar beneden wordt getrokken.

Voor mij een reden om het na een jaar daar voor gezien te houden. :)
pi_175546038
quote:
0s.gif Op donderdag 7 december 2017 04:38 schreef Lyrebird het volgende:

[..]

In zo'n beetje iedere organisatie waar ik gewerkt heb, is ~1/3e van de groep incompetent. Maar die mensen dragen niet de verantwoordelijkheid voor de opleiding en toekomst van een kind.

De Finnen en Koreanen hebben dat veel beter in de smiezen. Verhoog het niveau van de opleiding tot leraar, geef leraren een salaris dat een afspiegeling is van de verantwoordelijkheid die gedragen wordt (lees: voer een drastische verhoging van het salaris in), en kijk eens op een zo'n objectief mogelijke manier naar het onderwijs: Doen we dit met z'n allen wel effectief? Hebben die Finnen bijvoorbeeld niet een punt, dat huiswerk erg 1970 is? Waarom lukt het de Koreanen wel om 90% van de scholieren met een tertiaire graad af te laten studeren?
Mwah, dat Finse onderwijs wordt misschien ook nog wel es wat ge´dealizeerd. Zie b.v.

https://www.volkskrant.nl(...)ent&utm_content=free
pi_175546805
Zuid-Korea heeft nou juist exact het schoolsysteem dat je niet wil. Hoogste zelfmoordpercentage wereldwijd onder pubers.
pi_175546853
registreer om deze reclame te verbergen
quote:
0s.gif Op donderdag 7 december 2017 10:55 schreef Haushofer het volgende:

[..]

Mwah, dat Finse onderwijs wordt misschien ook nog wel es wat ge´dealiseerd. Zie b.v.

https://www.volkskrant.nl(...)ent&utm_content=free
Dat is een opiniestuk. Ik probeer daar nu objectievere bronnen bij te zoeken. Weet iemand een adres voor het in het artikel genoemde Finse Onderwijsagentschap? Ik vind het best prima mijn mening over een en ander op basis van feiten bij te stellen, maar niet op basis van een opinie van iemand die er persoonslijk belang bij heeft iets te poneren.
Voorlopig heb ik dit. https://en.wikipedia.org/wiki/Education_in_Finland en alle in dat artikel genoemde linken. Maar daar staat bijvoorbeeld niets in over het vakkenpakket. Dat ze in Finland op school geen Frans geven, vind ik tamelijk logisch, maar Engels, Zweeds en Duits toch wel?

8 december: zie dat ik nog steeds de laatste schrijfster ben, even een schopje met een leesbare link over maatwerk door voetvegen: https://www.nrc.nl/nieuws(...)ot-voetveeg-a1584018

[ Bericht 2% gewijzigd door la_perle_rouge op 08-12-2017 07:19:12 ]
abonnementen ibood.com bol.com Gearbest
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')