abonnement bol.com Unibet Coolblue
pi_174133830
Hoi allemaal,

Dit wordt een lang verhaal :{ Vroeger, voor ik mijn man ontmoette, was ik veel te vinden op Fok in het datingtopic (leuke tijd was dat :)). Toen leerde ik de man van mijn dromen kennen, kwam een kind, zat ik veel in OUD, en toen was het een hele tijd stil, maar nu vind ik mezelf weer terug in R&P met een minder leuk topic. Ik sta namelijk op het punt om mijn relatie te verbreken en ik zou heel grag jullie advies ontvangen (geen gebash mensen }:| )

In het kort: relatie gekregen ruim 6 jaar geleden, man van mijn dromen (dacht ik), heel snel samenwonen, heel snel kind, groot geluk en toen pffffrrrtttt stortte alles langzaam in.

We zijn nu 6 jaar samen, maar ik heb geen man meer, ik heb 2 kinderen. Het enige wat nog goed zit in onze relatie is seks, maar dan kan een relatie niet op leven. We hebben pauzes genomen, relatietherapie gehad, ik weet echt niet wat ik nog meer kan doen om dit te verbeteren en onze relatie gezond te krijgen. We maken elkaar stuk. Hij heeft al bijna 2 jaar geen werk, doet geen reet, draait maar in cirkeltjes op de bodem van zijn put en weet niet hoe hij daar uit moet komen. Hij is een procrastinator ten top, faalangst, passief. Hij vindt overal redenen om maar niks te hoeven doen. Neemt geen verantwoording voor zijn daden (of gebrek daaraan, niets ligt ooit aan hem). Ik heb hem alles gegeven en geboden, zijn baan op laten zeggen zodat hij zijn hart kon volgen (ik draag al geruime tijd alle lasten), maar ook daar is hij passief in. Hij doet gewoon niks! Ik loop te trekken aan een dood paard en mijn energie is op. Ik kan dit niet meer.

Maar: we hebben een kind. En als we uit elkaar gaan, heeft hij geen woning, onvoldoende inkomen (sinds kort werkt hij 3 dagen op een callcenter om maar iets te hebben, maar man wat ik daarop moeten pushen) om zichzelf te onderhouden. Dus, hij valt dan in een nog dieper gat en ik hou nog steeds van hem en wil hem dat niet aan doen.

Ik praat veel met vrienden en met mijn ouders. Meerdere mensen zeggen dat hij autistische trekjes vertoont, een stukje empathie mist en dat klopt. In de opvoeding merk ik het, hoe hij met onze dochter om gaat (over het algemeen is hij een fantastische vader!) en ook in zijn communicatie met mij. Als hij iets niet heeft ervaren, kan hij zich niet voorstellen hoe iemand zich voelt. Een voorbeeld: ik heb afstand gedaan van mijn kat. Na een half jaar overleed het diertje wat 10 jaar mijn maatje is geweest en zijn reactie was "Waarom ben je nou verdrietig, het was jouw kat toch niet meer?". Of toen onze dochter 2 was en door had dat ze zich kon verstoppen bij mijn ouders. Hij haalt haar op, kind onder tafel, mijn vader: "Ze is er niet hoor!" Man: "Jawel hoor, ze zit daar onder tafel". Hij leert dat soort spelletjes wel, maar het gaat niet vanzelf. Hij praat ook heel veel met mensen, maar tot een moment dat het awkward wordt omdat hij niet door heeft dat mensen verder willen. Nouja, kleine dingetjes, maar dat werkt natuurlijk veel verder door in de relatie.Hij probeert mij te geven wat hij denkt/vindt dat ik nodig heb, maar niet wat ik zeg dat ik nodig heb.

Deze relatie trekt mij leeg. Ik heb nergens energie meer voor en het wordt nu zo erg dat het ten koste van mijn baan gaat. Ik hou een volledige werkdag gewoon niet meer vol. Maar tegelijkertijd hou ik nog zo vreselijk veel van hem, vind ik hem nog zo aantrekkelijk en WIL ik gewoon dat dit goed komt, ik weet alleen niet hoe.

Mijn plan nu is, omdat ik er onderdoor ga, om te scheiden (geregistreerd partnerschap) en dan voor mezelf een huis of appartement in de buurt te kopen zodat ik een plek voor mezelf heb. Rust kan maken. Me kan ontspannen en bijkomen. Maar daar hoort dus wel een scheiding bij, want anders kan ik niks zelf kopen (blijft het 50% van hem). Maar ik wil hem ook niet kwijt. Ik vind dit zo vreselijk moeilijk, vooral omdat ik eerder ben gescheiden. Ligt het misschien aan mij? Vraag ik teveel? Ben ik gewoon ongeschikt voor relaties? Zijn alle mannen misschien zo? En wat doe ik mijn kind aan? Hoewel ze veel te veel mee krijgt en ook een gelukkige moeder verdient ipv de lege huls die ik nu ben. Daarnaast ben ik zo'n beetje al mijn zelfvertrouwen kwijtgeraakt omdat hij in het verleden veel kritiek op mij (mijn uiterlijk) heeft gehad, dus ben ik er zo'n beetje van overtuigd dat niemand mij nog wil, zeker als ik kijk hoeveel vrijgezelle vriendinnen ik heb, die superleuk zijn en geen kind hebben en nog een strak lijf.

Anyways, ik zou heel graag horen van mensen die in een zelfde situatie hebben gezeten: scheiden terwijl je nog van elkaar houdt. Scheiden met een klein kind. Zijn er nog normale mannen of is dit "normaal"? Ik twijfel gewoon aan alles en aan mezelf nog wel het meest en heb eigenlijk gewoon een hart onder de riem nodig ;(

*O* voor als je het hele verhaal hebt gelezen en niet onderweg bent afgehaakt

Dus, bring it on O+
Sarcasme. Herken het.
pi_174133982
Loslaten is niet iemand laten vallen... Maar diegene de kans geven op eigen benen te staan..

Jouw verantwoording ligt bij jezelf en je kind. Net als die van hem, maar hij kan niet eens voor zichzelf zorgen, laat staan voor zijn kind.
Het klinkt hard, maar door het maar aan te laten etteren gaan er straks 3 mensen aan onderdoor.

Wees lief voor jezelf en sterkte!
pi_174134006
Nou jeuzs, Joop, zit ik nu gewoon al te janken achter mijn laptop van die quote van jou...
Sarcasme. Herken het.
  maandag 2 oktober 2017 @ 11:11:25 #4
63594 Lienekien
Sunshower kisses...
pi_174134031
Ja, hij klinkt als een autist. Heb je dat al eens aangekaart bij hem? Het zou verhelderend kunnen zijn.

Ik weet dat er zgn. partnercursussen bestaan, waar partners van autisten elkaar treffen olv een deskundige hulpverlener. Daar zou je ervaringen kunnen delen.

Maar het is aan jou of je nog een toekomst ziet met hem en als ik je verhaal zo lees, snap ik de keuze om voor een scheiding te gaan wel. Dan nog zou het autismeverhaal nog de moeite waard kunnen zijn, want het blijft immers de vader van je dochter en hij zal straks waarschijnlijk wel hulp nodig hebben om het alleen te kunnen redden.

Sterkte.
The love you take is equal to the love you make.
pi_174134078
quote:
0s.gif Op maandag 2 oktober 2017 11:10 schreef Spirit82 het volgende:
Nou jeuzs, Joop, zit ik nu gewoon al te janken achter mijn laptop van die quote van jou...
Ow, dat was niet de bedoeling. :@

Maar wel lekker dat de emoties loskomen. :*
pi_174134345
Besef je overigens wel dat je in een situatie zit waarin jij mogelijk alimentatie aan hém kan gaan betalen, als hij geen/weinig inkomen heeft en jij wel.

Maar goed, ik denk dat - zeker door er al het nodige is geprobeerd - het wel duidelijk is dat dit richting het einde loopt of dat station al even gepasseerd is.

Praat je er ook zo open met hem over? Dat jij eigenlijk geen andere uitweg meer ziet? Hoe ziet hij de relatie?
pi_174134530
quote:
2s.gif Op maandag 2 oktober 2017 11:26 schreef Cyanide- het volgende:
Besef je overigens wel dat je in een situatie zit waarin jij mogelijk alimentatie aan hém kan gaan betalen, als hij geen/weinig inkomen heeft en jij wel.

Maar goed, ik denk dat - zeker door er al het nodige is geprobeerd - het wel duidelijk is dat dit richting het einde loopt of dat station al even gepasseerd is.

Praat je er ook zo open met hem over? Dat jij eigenlijk geen andere uitweg meer ziet? Hoe ziet hij de relatie?
Yes, dat weet ik, plus kosten voor onderhoud kind... Het is niet anders. Het nadeel van emancipatie ;)

En ja, ik probeer hier veel over te praten, maar meestal krijg ik dan de reactie: "Ik kan hier nu niet op reageren, ik kom erop terug". Waarna hij er natuurlijk nooit op terugkomt. Ik heb hem gisteren een brief geschreven waarin ik schreef dat ik het gewoon niet meer trek en de stappen die we moeten nemen voor een scheiding. Daar was hij erg emotioneel over, maar hij erkent ook dat het niet goed tussen ons gaat, dat we veel te vaak ruzie hebben. Hij wilde mij een brief terugschrijven, maar dat zal ook wel weer een paar weken duren :') En dit speelt al jaren he, relatietherapie en alles. Dus het is voor hem geen nieuws. Maar zijn tactiek is gewoon negeren en doorgaan alsof er niks aan de hand is. Richting mij althans. Ik zal alle papieren op moeten stellen, alle acties nemen.
Sarcasme. Herken het.
  Redactie Frontpage maandag 2 oktober 2017 @ 11:35:39 #8
21273 JeMoeder
MijnMoeder
pi_174134541
Weet hij zelf dat je een vermoeden tot autisme hebt? Of kan je daar met hem niet over praten?

Als ik je verhaal zo lees lijkt scheiden toch de beste optie. Straks ga je er zelf ook nog aan onderdoor en dan is je kind ook nog eens slachtoffer van de situatie.
Ta mère
El Coño
ウイスキー
pi_174134601
Zijn vader is "apart". Een man die letterlijk niks zegt, of fluisterend spreekt, maar dat zelden in gezelschap. Hij heeft gewoon geen sociale skills, dat ziet zelfs een blinde. Toen wij vertelden dat we een kindje verwachtten, zette hij het geluid van de tv harder omdat hij het programma niet kon verstaan. Daardoor ligt er binnen die familie een heel groot taboe op het woord "autisme". Ik heb mijn man wel vaker gezegd dat hij een stuk empathie mist, maar volgens hem is dat onzin en ben ik modder aan het gooien. Zelfreflectie is niet zijn sterkste punt, zeg maar ;)
Sarcasme. Herken het.
  maandag 2 oktober 2017 @ 11:41:39 #10
310793 Mishu
Fok verslaafde
pi_174134673
Ik zou de scheiding doorzetten. Een huwelijk is geen statussymbool.
  Redactie Frontpage maandag 2 oktober 2017 @ 11:44:19 #11
21273 JeMoeder
MijnMoeder
pi_174134720
quote:
0s.gif Op maandag 2 oktober 2017 11:38 schreef Spirit82 het volgende:
Zijn vader is "apart". Een man die letterlijk niks zegt, of fluisterend spreekt, maar dat zelden in gezelschap. Hij heeft gewoon geen sociale skills, dat ziet zelfs een blinde. Toen wij vertelden dat we een kindje verwachtten, zette hij het geluid van de tv harder omdat hij het programma niet kon verstaan. Daardoor ligt er binnen die familie een heel groot taboe op het woord "autisme". Ik heb mijn man wel vaker gezegd dat hij een stuk empathie mist, maar volgens hem is dat onzin en ben ik modder aan het gooien. Zelfreflectie is niet zijn sterkste punt, zeg maar ;)
Dit lezende zou ik me zsm van hem distantiëren, dus scheiden en je eigen plek regelen.
Ta mère
El Coño
ウイスキー
pi_174134846
Tjah, ik denk dat hier met de beste wil van de wereld maar één conclusie te trekken is...
pi_174134847
Jezus Spirit, wat een ellende.

Wil je dat je kinderen opgroeien met de gedachte dat het ok is dat een papa het zelfvertrouwen van de mama ondermijnt tot het punt dat de mama denkt zonder de papa niets meer waard te zijn? Is dat het beeld dat je ze mee wil geven? Is dat wat de spirit uit de datingtopics zelf voor zichzelf had bedacht?

Flikker op, ik kan me foto's van jou herinneren waar de helft van het topic op fapte en die de andere helft op de koelkast had hangen als thinspiration.

Zo ging je die relatie in. Moet je echt in iets blijven dat blijkbaar je zelfbeeld gereduceerd heeft tot dat wat je nu omschrijft..? En tuurlijk zal je lichaam veranderd zijn, na 2 kinderen. Dat doen lichamen, zo zijn ze ontworpen. Je bent altijd al meer geweest dan je verpakking en dat ben je nu nog steeds. Zorg dat je dat zelf weer gaat zien. En nog veel belangrijker laat het aan je kinderen zien.
I'll be walking home after drinking all my pennies. I'll keep passing the open windows. I'll dance, even if I have nowhere to do it but in my own living room.
~ How do I feel this good, sober?
~ For the night is dark and full of terrors
pi_174134850
Ik voel met je mee, maar ik kan niet zeggen wat je moet doen. Ik weet het zelf namelijk ook niet. Wat ik wel vind is dat mensen met een kind in het spel te snel uit elkaar gaan.

Soortgelijk verhaal hier, bij ons is de communicatie niet goed. Praten over belangrijke dingen gaat niet, daar ben ik sinds gisteravond echt achter. Hij kwetste me met iets wat hij zei, toen ik dat aangaf nam hij een houding aan die zei: ja whatever, ga maar door met waar je mee bezig ben in plaats van te zeuren tegen mij. Er was echt geen gesprek over hetgeen wat gebeurd was mogelijk. En zijn houding nadat ik aangaf het niet leuk te vinden wat hij had gezegd was abnormaal.

Nooit is iets zijn fout, het ligt nooit aan hem en hij weigert om z'n excuses aan te bieden. In de tijd dat wij samen zijn (minder dan 10 jaar) heb ik nog nooit excuses van hem gehad. Ook niet die ene keer toen ik aangaf dat excuses wel op z'n plaats zouden zijn. Hij weigerde zijn excuses aan te bieden.

Nu wil ik wel excuses van hem, omdat hij me gekwetst heeft. Dit weet hij ook, dus ik wacht op het moment dat hij z'n excuses aanbied aan mij. Gebeurt dit niet, dan wil ik een break tussen ons. Dat hij maar eens na gaat denken over onze relatie en zijn gedrag.

Ik wil niet bij hem weg, maar zo doorgaan kan ook niet.
pi_174134889
O en btw ik weet niet waar je woont, maar probeer zo snel mogelijk een antikraakruimte te regelen waar 1 van jullie alleen kan zijn.
I'll be walking home after drinking all my pennies. I'll keep passing the open windows. I'll dance, even if I have nowhere to do it but in my own living room.
~ How do I feel this good, sober?
~ For the night is dark and full of terrors
pi_174134891
Ik ben wel benieuwd naar dat verhaal dat 'ie zijn passie wilde volgen.. Wat voor passie?
pi_174134911
Phoebe, ik hou van je O+

PS: ik heb maar 1 kind, officieel. De ander is 34 en heeft een baard.
Sarcasme. Herken het.
pi_174134947
quote:
14s.gif Op maandag 2 oktober 2017 11:08 schreef Jopie78 het volgende:
Loslaten is niet iemand laten vallen... Maar diegene de kans geven op eigen benen te staan..

Jouw verantwoording ligt bij jezelf en je kind. Net als die van hem, maar hij kan niet eens voor zichzelf zorgen, laat staan voor zijn kind.
Het klinkt hard, maar door het maar aan te laten etteren gaan er straks 3 mensen aan onderdoor.

Wees lief voor jezelf en sterkte!
Daarvoor hoef je niet te scheiden.

Als je echt nog van elkaar houdt moet je er toch voor gaan. Ik vind dat mensen zo makkelijk de handdoek in de ring gooien.

Met jonge kinderen heb je inderdaad geen leven. Hij ook niet. Dus wat verwacht je van hem? En is dat wel realistisch?

Ik zie zo vaak dat (met name vrouwen) eigenschappen uit het karakter van iemand willen veranderen. Accepteer die trekjes en geniet van de rest.

Daarnaast adviseer ik je om meer tijd aan je relatie te besteden. Heel veel jonge ouders besteden vooral veel tijd aan hun kinderen en vergeten zichzelf EN elkaar.

Wat heb je voor hem gedaan? Hoeveel liefde heb jij nog over?

Echte liefde is loslaten' maar niet laten vallen.
Whatever...
pi_174134952
quote:
0s.gif Op maandag 2 oktober 2017 11:55 schreef Spirit82 het volgende:
Phoebe, ik hou van je O+

PS: ik heb maar 1 kind, officieel. De ander is 34 en heeft een baard.
Juist die moet je een dringend signaal geven dat dit niet is wat liefde is. Dat je zo niet met je partner omgaat.
I'll be walking home after drinking all my pennies. I'll keep passing the open windows. I'll dance, even if I have nowhere to do it but in my own living room.
~ How do I feel this good, sober?
~ For the night is dark and full of terrors
pi_174135143
quote:
1s.gif Op maandag 2 oktober 2017 11:57 schreef Spanky78 het volgende:

[..]

Daarvoor hoef je niet te scheiden.

Als je echt nog van elkaar houdt moet je er toch voor gaan. Ik vind dat mensen zo makkelijk de handdoek in de ring gooien.

Met jonge kinderen heb je inderdaad geen leven. Hij ook niet. Dus wat verwacht je van hem? En is dat wel realistisch?

Ik zie zo vaak dat (met name vrouwen) eigenschappen uit het karakter van iemand willen veranderen. Accepteer die trekjes en geniet van de rest.

Daarnaast adviseer ik je om meer tijd aan je relatie te besteden. Heel veel jonge ouders besteden vooral veel tijd aan hun kinderen en vergeten zichzelf EN elkaar.

Wat heb je voor hem gedaan? Hoeveel liefde heb jij nog over?

Echte liefde is loslaten' maar niet laten vallen.
Dat ben ik helemaal met je eens! Ik denk echter niet dat er "makkelijk" gescheiden wordt, maar dat het nu mogelijk is voor vrouwen om op eigen benen te staan zonder volledig afhankelijk te zijn van hun man. Onze ouders kónden vaak niet eens scheiden, en kunnen dat nu veelal nog steeds niet. Ik denk dat het daardoor lijkt alsof er nu vaker wordt gescheiden dan vroeger, maar dat wil niet zeggen dat dat gelukkige huwelijken zijn...

Wat verwacht ik van hem... Ik verwacht dat hij ook zijn steentje bijdraagt aan ons gezin. Dat hij een aandeel levert in het nu en in de toekomst. Dat hij zichzelf een schop onder zijn reet geeft en iets van zijn leven maakt, zijn geluk zoekt en maakt in plaats van passief te zitten niksdoen. Ik verwacht dat hij mij accepteert zoals ik ben in plaats van mij steeds te proberen te veranderen in zijn "perfecte" vrouw. Ik wil dat hij energie aan mij besteed, ook zijn best doet om het leuk tussen ons te maken, mij niet dwingt om op zijn manier en zijn tempo te leven, dat hij me vertrouwt in vriendschappen die ik heb, dat hij ziet wat ik allemaal voor hem doe en dat waardeert in plaats van voor lief neemt. Is dat zoveel gevraagd volgens jou?

Ik denk dat je uit mijn eerste post en hierboven zelf wel kunt filteren wat ik allemaal voor hem heb gedaan en al jaren doe. Ik ben leeg. Ik heb niks meer te geven.
Sarcasme. Herken het.
  Redactie Frontpage maandag 2 oktober 2017 @ 12:05:17 #21
21273 JeMoeder
MijnMoeder
pi_174135166
quote:
1s.gif Op maandag 2 oktober 2017 11:57 schreef DancingPhoebe het volgende:

[..]

Juist die moet je een dringend signaal geven dat dit niet is wat liefde is. Dat je zo niet met je partner omgaat.
Inderdaad. Relaties hebben alleen bestaansrecht (volgens mij dan) wanneer er sprake is van absolute gelijkheid tussen de partners in de relatie. Dat is in de relatie van TS duidelijk niet het geval.
Ta mère
El Coño
ウイスキー
  Redactie Frontpage maandag 2 oktober 2017 @ 12:06:13 #22
21273 JeMoeder
MijnMoeder
pi_174135187
quote:
1s.gif Op maandag 2 oktober 2017 11:57 schreef Spanky78 het volgende:

[..]

Daarvoor hoef je niet te scheiden.

Als je echt nog van elkaar houdt moet je er toch voor gaan. Ik vind dat mensen zo makkelijk de handdoek in de ring gooien.
TS heeft duidelijk aangegeven dat ze al voor lange tijd aan relatietherapie doen maar dat haar man/partner hier niets mee doet. De situatie binnen het gezin verbetert in ieder geval niet in de ogen van TS.
Ta mère
El Coño
ウイスキー
pi_174135202
Jullie klinken allebei behoorlijk kansloos.

Weet je wel zeker dat als je gaat scheiden weer iemand anders gaat vinden?

Of is er al iemand anders?
pi_174135220
quote:
2s.gif Op maandag 2 oktober 2017 12:06 schreef machtpen het volgende:
Jullie klinken allebei behoorlijk kansloos.

Weet je wel zeker dat als je gaat scheiden weer iemand anders gaat vinden?

Of is er al iemand anders?
Ah, een echte FOK reactie, toch nog O+ Ik was al bang dat het helemaal verweekt was hier.
Sarcasme. Herken het.
pi_174135230
quote:
0s.gif Op maandag 2 oktober 2017 12:04 schreef Spirit82 het volgende:

[..]

Dat ben ik helemaal met je eens! Ik denk echter niet dat er "makkelijk" gescheiden wordt, maar dat het nu mogelijk is voor vrouwen om op eigen benen te staan zonder volledig afhankelijk te zijn van hun man. Onze ouders kónden vaak niet eens scheiden, en kunnen dat nu veelal nog steeds niet. Ik denk dat het daardoor lijkt alsof er nu vaker wordt gescheiden dan vroeger, maar dat wil niet zeggen dat dat gelukkige huwelijken zijn...

Wat verwacht ik van hem... Ik verwacht dat hij ook zijn steentje bijdraagt aan ons gezin. Dat hij een aandeel levert in het nu en in de toekomst. Dat hij zichzelf een schop onder zijn reet geeft en iets van zijn leven maakt, zijn geluk zoekt en maakt in plaats van passief te zitten niksdoen. Ik verwacht dat hij mij accepteert zoals ik ben in plaats van mij steeds te proberen te veranderen in zijn "perfecte" vrouw. Ik wil dat hij energie aan mij besteed, ook zijn best doet om het leuk tussen ons te maken, mij niet dwingt om op zijn manier en zijn tempo te leven, dat hij me vertrouwt in vriendschappen die ik heb, dat hij ziet wat ik allemaal voor hem doe en dat waardeert in plaats van voor lief neemt. Is dat zoveel gevraagd volgens jou?

Ik denk dat je uit mijn eerste post en hierboven zelf wel kunt filteren wat ik allemaal voor hem heb gedaan en al jaren doe. Ik ben leeg. Ik heb niks meer te geven.
Heb je jezelf weleens afgevraagd dat 'ie ook uitgekeken kan zijn op jou? Of dat 'ie misschien spijt heeft dat 'ie zo snel met je is gaan samenwonen en een kind heeft gekregen? En dat 'ie daardoor geen raad weet met de situatie?
pi_174135271
Valt jullie situatie tot één probleem te reduceren? Dus stel, zodra jullie dit probleem gezamenlijk overwinnen dat jullie dan langzaam aan uit het dal omhoog kunnen klimmen op weg naar een betere toekomst? Het is het waard om daarvoor te vechten. Zoals ik het nu namelijk lees is echt alles simpelweg kut. Dat lijkt mij haast onmogelijk. Misschien is het gewoon tijd om ratio en werkelijkheid onder ogen te zien.

[ Bericht 10% gewijzigd door #ANONIEM op 02-10-2017 12:12:56 ]
pi_174135365
quote:
2s.gif Op maandag 2 oktober 2017 12:06 schreef machtpen het volgende:
Jullie klinken allebei behoorlijk kansloos.

Weet je wel zeker dat als je gaat scheiden weer iemand anders gaat vinden?

Of is er al iemand anders?
Want zonder een ander is je leven kansloos?

Ga even naar je begeleider en zeg hem maar dat het internet vandaag verder wel zonder je kan!
pi_174135428
quote:
1s.gif Op maandag 2 oktober 2017 12:11 schreef Stratotanker het volgende:
Valt jullie situatie tot één probleem te reduceren? Dus stel, zodra jullie dit probleem gezamenlijk overwinnen dat jullie dan langzaam aan uit het dal omhoog kunnen klimmen op weg naar een betere toekomst? Het is het waard om daarvoor te vechten. Zoals ik het nu namelijk lees is echt alles simpelweg kut. Dat lijkt mij haast onmogelijk. Misschien is het gewoon tijd om ratio en werkelijkheid onder ogen te zien.
Dat vind ik een moeilijke vraag. Ik denk dat mijn grootste probleem is, dat hij zijn en daarmee ons leven voorbij laat glijden zonder er iets van te maken. Zonder voor zichzelf te vechten. En dat is misschien een persoonlijkheidstrekje dat je niet kunt veranderen. Ik ben een doener, hij een denker waarbij hij vast loopt in zijn eigen hoofd. Ik denk: Fuck it, ik doe het gewoon en ik zie wel wat het brengt. Hij denkt en denkt en denkt en loopt vast in risico's en passiviteit. Ik denk dat dat de basis is en het feit dat de problemen al zo lang spelen maakt dat nu alles simpelweg kut is omdat we allebei uitgeput zijn van het vechten.
Sarcasme. Herken het.
pi_174135476
quote:
1s.gif Op maandag 2 oktober 2017 12:11 schreef Stratotanker het volgende:
Valt jullie situatie tot één probleem te reduceren? Dus stel, zodra jullie dit probleem gezamenlijk overwinnen dat jullie dan langzaam aan uit het dal omhoog kunnen klimmen op weg naar een betere toekomst? Het is het waard om daarvoor te vechten. Zoals ik het nu namelijk lees is echt alles simpelweg kut. Dat lijkt mij haast onmogelijk. Misschien is het gewoon tijd om ratio en werkelijkheid onder ogen te zien.
Dit is inderdaad neen beetje wat ik me ook afvraag.

Overigens ook als vader van eengezin met jonge kinderen. Het is fucking zwaar.

Het is wel kut als één van de partners echt niet verder komt mbt werk en zingeving.

Ik begrijp wel dat je er veel tijd en moeite in hebt gestoken mbt therapie. Maar nog steeds vraag ik me af of hij überhaupt wel zal kunnen voldoen aan je eisen, ondanks dat jullie wel van elkaar houden.
Whatever...
pi_174135516
quote:
0s.gif Op maandag 2 oktober 2017 12:19 schreef Spirit82 het volgende:

[..]

Dat vind ik een moeilijke vraag. Ik denk dat mijn grootste probleem is, dat hij zijn en daarmee ons leven voorbij laat glijden zonder er iets van te maken. Zonder voor zichzelf te vechten. En dat is misschien een persoonlijkheidstrekje dat je niet kunt veranderen. Ik ben een doener, hij een denker waarbij hij vast loopt in zijn eigen hoofd. Ik denk: Fuck it, ik doe het gewoon en ik zie wel wat het brengt. Hij denkt en denkt en denkt en loopt vast in risico's en passiviteit. Ik denk dat dat de basis is en het feit dat de problemen al zo lang spelen maakt dat nu alles simpelweg kut is omdat we allebei uitgeput zijn van het vechten.
Mijn vrouw en ik zijn ook verschillend, maar dat vult elkaar aan. Maar hetzelfde risico als bij jullie ligt op de loer.

We zijn een ijzersterk team zolang we voor elkaar open blijven staan en elkaar de ruimte geven het op onze eigen manier te doen.

Daarbij aangetekend dat we dat ook beiden echt doen.
Whatever...
  maandag 2 oktober 2017 @ 12:27:55 #31
462263 Elpis
Goddess of hope
pi_174135591
quote:
0s.gif Op maandag 2 oktober 2017 12:04 schreef Spirit82 het volgende:

[..]

Ik verwacht dat hij mij accepteert zoals ik ben in plaats van mij steeds te proberen te veranderen in zijn "perfecte" vrouw.
Misschien verwacht hij dat ook wel van jou. Dat jij accepteert hoe hij is. Hij mag jou niet veranderen, maar jij wilt hem wel veranderen. :?

Staat hij er open voor zich te laten testen op autisme? En mocht hij daarop positief getest worden, sta jij er open voor om daar mee te leren omgaan?
I 'm not sure about an inner child, but I do have an inner idiot who surfaces every now and then.
pi_174135592
quote:
18s.gif Op maandag 2 oktober 2017 12:08 schreef Befbekje het volgende:

[..]

Heb je jezelf weleens afgevraagd dat 'ie ook uitgekeken kan zijn op jou? Of dat 'ie misschien spijt heeft dat 'ie zo snel met je is gaan samenwonen en een kind heeft gekregen? En dat 'ie daardoor geen raad weet met de situatie?
Als hij op mij uitgekeken zou zijn, dan verdienen we allebei uberhaupt een andere partner. Hij ontkent overigens dat hij op mij uitgekeken is. Hij was ook degene die in no time bij mij introk, eigenlijk tegen mijn wil maar onder het mom "handig". En het kind, ja, daar hebben wij allebei spijt van. Niet van het kind zelf, daar zouden we nooit spijt van hebben want ze is fantastisch en ik zal hem altijd dankbaar blijven dat hij haar in mijn leven heeft gebracht, maar als we dit van te voren hadden geweten, hadden we nog een paar jaar gewacht. Maarja, in de toekomst kijken behoort helaas niet tot mijn gaven.
Sarcasme. Herken het.
pi_174135654
Dus je gaat een relatie aan met een fokker en het blijkt een autistische lamzak te zijn.
Het is toch niet dat we er een geheim van maken dat we zo zijn toch?

Wat ik eigenlijk nog een beetje mis in je OP zijn de pogingen die je hebt gedaan om het tij te keren.
pi_174135788
quote:
0s.gif Op maandag 2 oktober 2017 12:27 schreef Elpis het volgende:

[..]

Misschien verwacht hij dat ook wel van jou. Dat jij accepteert hoe hij is. Hij mag jou niet veranderen, maar jij wilt hem wel veranderen. :?

Staat hij er open voor zich te laten testen op autisme? En mocht hij daarop positief getest worden, sta jij er open voor om daar mee te leren omgaan?
Ik snap dat je niet alle ins and outs kent, maar dat ligt denk ik iets genuanceerder dan jij nu stelt. Hij is heel erg van de extremen, iets is zwart of wit. Hij heeft gekozen voor een gezonde leeftstijl, maar dan meteen in het extra. Ons kind mag van hem geen snoep, ook niet soms. Ik mag van hem geen chips of chocola. Hij heeft daar namelijk geen behoefte aan, dus hij snapt niet dat ik dat wel heb, dus het is niet nodig, om maar een klein voorbeed te noemen. Zo ook met alcohol drinken.

Daarnaast kun je iemand niet veranderen, de ander moet willen veranderen voor jou.

En nee, autisme testen daar staat hij niet voor open.
Sarcasme. Herken het.
  maandag 2 oktober 2017 @ 12:37:35 #35
64831 2NutZ
Non-profit paardenstylist.
pi_174135789
Zo snel allemaal... snap dat nooit zo, en je ziet.. achteraf beter om je tijd te nemen met je partner.
Jullie lijken gewoon niet compatible genoeg.
* Je mag wel een iets normalere toon aanslaan. Realiseer je goed dat dit slechts jouw mening is.
pi_174135795
quote:
0s.gif Op maandag 2 oktober 2017 12:28 schreef Spirit82 het volgende:

[..]

Als hij op mij uitgekeken zou zijn, dan verdienen we allebei uberhaupt een andere partner. Hij ontkent overigens dat hij op mij uitgekeken is. Hij was ook degene die in no time bij mij introk, eigenlijk tegen mijn wil maar onder het mom "handig". En het kind, ja, daar hebben wij allebei spijt van. Niet van het kind zelf, daar zouden we nooit spijt van hebben want ze is fantastisch en ik zal hem altijd dankbaar blijven dat hij haar in mijn leven heeft gebracht, maar als we dit van te voren hadden geweten, hadden we nog een paar jaar gewacht. Maarja, in de toekomst kijken behoort helaas niet tot mijn gaven.
Wat me ook opvalt, en dat geef je zelf ook aan, hij wil de perfecte vrouw of in ieder geval de meest perfecte vrouw die jij kan zijn, maar jij wil vooral een perfect gezin.. Hij moet iets van zijn leven maken van jou, terwijl hij misschien meer dan tevreden zou zijn als 'ie alleen zou wonen met een baantje en een hobby en verder geen gezeik aan z'n knar.. Wist je dat dit heel erg in de mannelijke aard besloten ligt? Het gezin is een sociale constructie wat we zelf hebben gecreëerd.. Alles wat jij van hem verlangt is om de constructie van het gezin in stand te houden..

Liefde maakt blind, namelijk, maar als de mist is opgetrokken wordt de realiteit zichtbaar..
Zoals Theo Maassen ooit in één van zijn shows zei: Verliefdheid is als een aanbieding van de ECI, eerst krijg je vier cd's voor een tientje, te gek, maar daarna zit je eraan vast ;)..

[ Bericht 2% gewijzigd door #ANONIEM op 02-10-2017 12:42:10 ]
  maandag 2 oktober 2017 @ 12:39:23 #37
242666 BeamofLight
Light in the darkness, Tafkap
pi_174135833
Spirit....

( nu topic doorlezen...)
pi_174136013
quote:
18s.gif Op maandag 2 oktober 2017 12:37 schreef Befbekje het volgende:

[..]

Wat me ook opvalt, en dat geef je zelf ook aan, hij wil de perfecte vrouw of in ieder geval de meest perfecte vrouw die jij kan zijn, maar jij wil vooral een perfect gezin.. Hij moet iets van zijn leven maken van jou, terwijl hij misschien meer dan tevreden zou zijn als 'ie alleen zou wonen met een baantje en een hobby en verder geen gezeik aan z'n knar.. Wist je dat dit heel erg in de mannelijke aard besloten ligt? Het gezin is een sociale constructie wat we zelf hebben gecreëerd..

Liefde maakt blind, namelijk, maar als de mist is opgetrokken wordt de realiteit zichtbaar..
Zoals Theo Maassen ooit in één van zijn shows zei: Verliefdheid is als een aanbieding van de ECI, eerst krijg je vier cd's voor een tientje, te gek, maar daarna zit je eraan vast ;)..
Joh, dat is misschien jouw ideaalbeeld, maar niet de zijne. Hij mag van mij alles wat hij wil. Hij mag huisvader worden, hij mag van mij zelfstandig ondernemer worden (ik financier hem), hij mag zijn hobbies doen, ik spoor hem aan om te gaan sporten omdat hij dat leuk vindt, ik spoor hem aan om dingen met zijn vrienden te ondernemen, alles. Ik wil juist dat hij gelukkig is en sta voor alles open. Hij weet echter niet wat hij wil en loopt daardoor met alles vast. Ik wil geen perfect gezin, ik wil gewoon een gelukkige partner.
Sarcasme. Herken het.
pi_174136066
quote:
0s.gif Op maandag 2 oktober 2017 12:19 schreef Spirit82 het volgende:

[..]

Dat vind ik een moeilijke vraag. Ik denk dat mijn grootste probleem is, dat hij zijn en daarmee ons leven voorbij laat glijden zonder er iets van te maken. Zonder voor zichzelf te vechten. En dat is misschien een persoonlijkheidstrekje dat je niet kunt veranderen. Ik ben een doener, hij een denker waarbij hij vast loopt in zijn eigen hoofd. Ik denk: Fuck it, ik doe het gewoon en ik zie wel wat het brengt. Hij denkt en denkt en denkt en loopt vast in risico's en passiviteit. Ik denk dat dat de basis is en het feit dat de problemen al zo lang spelen maakt dat nu alles simpelweg kut is omdat we allebei uitgeput zijn van het vechten.
Begrijpelijk. Maar deze reductie klinkt al heel wat behapbaarder dan je probleemstelling in de OP. Zonder dat er daarbij problemen zijn weggewuifd. Er zijn heel veel redenen te verzinnen waarom iemand uit het leven stort. Soms ligt dat aan het persoon, soms aan zijn omgeving of soms simpelweg aan de (tijdelijke) situatie. Jouw kind (en ook je partner) verdient het dat je hier 100% zekerheid over vergaard voordat je verregaande besluiten neemt.

Weet je wat het is. Als ik de OP lees en op waarde schat dan krijg ik sterk het gevoel dat je jezelf en je gezin een vals ultimatum stelt. Ik lees enkel problemen die je (zo goed als) buiten jezelf stelt en een manier om deze problemen als sneeuw voor de zon te laten verdwijnen. Als je jullie probleem zo blijft benaderen dan zal werkelijk helemaal niemand (incluis jezelf) verbaasd zijn over het resultaat. je houdt jezelf een snack voor. Een scheiding, met een (mogelijk) overhaast en vals motief. Ik ken jouw situatie niet, maar voordat je een besluit neemt loont het misschien om eerlijk te zijn naar hem, jezelf en jullie situatie.

En nee niet iedere kerel is zo. Niet dat ik dat over mezelf kan zeggen, dat blijkt pas als je in een relatie zit namelijk. En daarbij is iedere relatie anders. Uiteindelijk hebben mijn vriendinnetjes mij ook gemaakt tot wie ik ben. En voor die kans ben ik ze dankbaar. Het is namelijk niet ik en jij, het is ons.

[ Bericht 6% gewijzigd door #ANONIEM op 02-10-2017 12:53:36 ]
pi_174136069
En heb je die autistische man van je dromen ook op Fok leren kennen? Want dat zou ik behoorlijk grappig vinden, hoe klote de situatie dan nu ook is.
pi_174136101
quote:
0s.gif Op maandag 2 oktober 2017 12:46 schreef Spirit82 het volgende:

[..]

Joh, dat is misschien jouw ideaalbeeld, maar niet de zijne. Hij mag van mij alles wat hij wil. Hij mag huisvader worden, hij mag van mij zelfstandig ondernemer worden (ik financier hem), hij mag zijn hobbies doen, ik spoor hem aan om te gaan sporten omdat hij dat leuk vindt, ik spoor hem aan om dingen met zijn vrienden te ondernemen, alles. Ik wil juist dat hij gelukkig is en sta voor alles open. Hij weet echter niet wat hij wil en loopt daardoor met alles vast. Ik wil geen perfect gezin, ik wil gewoon een gelukkige partner.
Ik zat net even in je posthistorie te gluren, maar hij lijkt mij anders een redelijk fanatiek en kordaat type :'): OUD / Omgooien leefstijl leidt tot problemen

[ Bericht 4% gewijzigd door #ANONIEM op 02-10-2017 12:51:29 ]
pi_174136136
quote:
1s.gif Op maandag 2 oktober 2017 12:49 schreef Stratotanker het volgende:

[..]

Begrijpelijk. Maar deze reductie klinkt al heel wat behapbaarder dan je probleemstelling in de OP. Zonder dat er daarbij problemen zijn weggewuifd. Er zijn heel veel redenen te verzinnen waarom iemand uit het leven stort. Soms ligt dat aan het persoon, soms aan zijn omgeving of soms simpelweg aan de (tijdelijke) situatie. Jouw kind (en ook je partner) verdient het dat je hier 100% zekerheid over vergaard voordat je verregaande besluiten neemt.

Weet je wat het is. Als ik de OP lees en op waarde schat dan krijg ik sterk het gevoel dat je jezelf en je gezin een vals ultimatum stelt. Ik lees enkel problemen die je (zo goed als) buiten jezelf stelt en een manier om deze problemen als sneeuw voor de zon te laten verdwijnen. Als je jullie probleem zo blijft benaderen dan zal werkelijk helemaal niemand (incluis jezelf) verbaasd zijn over het resultaat. je houdt jezelf een snack voor. Een scheiding, met een (mogelijk) overhaast en vals motief. Ik ken jouw situatie niet, maar voordat je een besluit neemt loont het misschien om eerlijk te zijn naar hem, jezelf en jullie situatie.
Ik ben heel erg benieuwd welke problemen je leest, hoe ik die buiten mezelf stel en wat de manier is om die problemen op te lossen. Oprecht! Wil je me dat eens in een PM/DM toelichten?
Sarcasme. Herken het.
pi_174136168
quote:
18s.gif Op maandag 2 oktober 2017 12:50 schreef Befbekje het volgende:

[..]

Ik zat net even in je posthistorie te gluren, maar hij lijkt mij anders een redelijk fanatiek en kordaat type :'): OUD / Omgooien leefstijl leidt tot problemen
Enge stalker!! :D

Nou dan weet je ook meteen dat dit hele probleem niet over 1 nacht ijs gaat en dat het nog een stukje uitgebreider is dan wat ik in mijn OP heb gezet. En ja, fanatiek en kordaat qua wil opleggen binnen het gezin inderdaad, maar niet naar buiten. Dat hele coaching gebeuren is na 1.5 jaar ook van de tafel omdat hij er geen reet aan deed. Alleen maar info verzamelen en op zichzelf toepassen en niks doen aan acquisitie.
Sarcasme. Herken het.
pi_174136247
quote:
14s.gif Op maandag 2 oktober 2017 12:49 schreef LurkJeRot het volgende:
En heb je die autistische man van je dromen ook op Fok leren kennen? Want dat zou ik behoorlijk grappig vinden, hoe klote de situatie dan nu ook is.
Nope, sorry :P
Sarcasme. Herken het.
pi_174136278
quote:
0s.gif Op maandag 2 oktober 2017 12:53 schreef Spirit82 het volgende:

[..]

Nou dan weet je ook meteen dat dit hele probleem niet over 1 nacht ijs gaat en dat het nog een stukje uitgebreider is dan wat ik in mijn OP heb gezet.
Ook in dat topic komt weer naar voren dat jij je visie over de gezinsconstructie in stand wil houden.. Lekker eten = gezelligheid, maar wat je nu op je bord krijgt vind je niet te vreten.. Als hij zijn gezondheidshobby zou opgeven dan zou de gezelligheid ook weer terugkeren (veronderstel ik dat je dat denkt), maar dan mag hij zijn gezondheidshobby niet meer uitoefenen en dan is hij ongelukkig.. En dat wil je ook niet..

[ Bericht 0% gewijzigd door #ANONIEM op 02-10-2017 13:04:50 ]
  maandag 2 oktober 2017 @ 13:02:01 #46
462263 Elpis
Goddess of hope
pi_174136335
quote:
0s.gif Op maandag 2 oktober 2017 12:46 schreef Spirit82 het volgende:

[..]

Joh, dat is misschien jouw ideaalbeeld, maar niet de zijne. Hij mag van mij alles wat hij wil. Hij mag huisvader worden, hij mag van mij zelfstandig ondernemer worden (ik financier hem), hij mag zijn hobbies doen, ik spoor hem aan om te gaan sporten omdat hij dat leuk vindt, ik spoor hem aan om dingen met zijn vrienden te ondernemen, alles. Ik wil juist dat hij gelukkig is en sta voor alles open. Hij weet echter niet wat hij wil en loopt daardoor met alles vast. Ik wil geen perfect gezin, ik wil gewoon een gelukkige partner.
Is hij dan ongelukkig met zijn passiviteit? Misschien vind hij het wel juist fijn geen kut te doen.
I 'm not sure about an inner child, but I do have an inner idiot who surfaces every now and then.
pi_174136477
quote:
18s.gif Op maandag 2 oktober 2017 12:59 schreef Befbekje het volgende:

[..]

Ook in dat topic komt weer naar voren dat jij je visie over de gezinsconstructie in stand wil houden.. Lekker eten = gezelligheid, maar wat je nu op je bord krijgt vind je niet te vreten.. Als hij zijn gezondheidshobby zou opgeven dan zou de gezelligheid ook weer terugkeren (veronderstel ik dat je dat denkt), maar dan mag hij zijn gezondheidshobby niet meer uitoefenen en dan is hij ongelukkig.. En dat wil je niet..
Ehm, nee zo werkt het niet. Ik ben juist heel ver meegegaan in zijn wens omdat ik vind dat hij gezond moet kunnen eten als hij wil, elke zondagavond sta ik in de keuken om te zorgen dat er de komende week gezonde snacks en lunches zijn.. Daar staat weinig coulance van zijn kant tegenover en een grote dwang om zijn gezin daar volledig aan te conformeren. Uit eten is er niet meer bij, geen "gezellig glaasje wijn", geen popcorn tijdens een film. Maar laten we oude topics alsjeblieft laten rusten want ik wil niet elk detail van mijn leven uitschrijven hier.
Sarcasme. Herken het.
pi_174136507
quote:
0s.gif Op maandag 2 oktober 2017 12:39 schreef BeamofLight het volgende:
Spirit....

( nu topic doorlezen...)
:W
Sarcasme. Herken het.
pi_174136532
quote:
0s.gif Op maandag 2 oktober 2017 13:08 schreef Spirit82 het volgende:

[..]

Ehm, nee zo werkt het niet. Ik ben juist heel ver meegegaan in zijn wens omdat ik vind dat hij gezond moet kunnen eten als hij wil, elke zondagavond sta ik in de keuken om te zorgen dat er de komende week gezonde snacks en lunches zijn.. Daar staat weinig coulance van zijn kant tegenover en een grote dwang om zijn gezin daar volledig aan te conformeren. Uit eten is er niet meer bij, geen "gezellig glaasje wijn", geen popcorn tijdens een film. Maar laten we oude topics alsjeblieft laten rusten want ik wil niet elk detail van mijn leven uitschrijven hier.
Ik schenk in ieder geval een glas in en neem er wat te snacken bij want dit topic gaat volgens mij nog erg leuk worden..
  Manager PR/Moderator/Beste crewlid 2022 maandag 2 oktober 2017 @ 13:11:01 #50
269689 crew  Viv
pi_174136544
quote:
0s.gif Op maandag 2 oktober 2017 12:19 schreef Spirit82 het volgende:
Ik ben een doener, hij een denker waarbij hij vast loopt in zijn eigen hoofd. Ik denk: Fuck it, ik doe het gewoon en ik zie wel wat het brengt. Hij denkt en denkt en denkt en loopt vast in risico's en passiviteit.
Zou hij hierin niet getraind kunnen worden bij één of andere psycholoog of instelling? Zonder eerst voor een diagnose te gaan. Verder ben je nu een "enabler" van zijn passiviteit, jij maakt het mogelijk door het gezin financieel en praktisch draaiende te houden. Daar kun je ook mee ophouden zonder ergens anders te gaan wonen. Makkelijker gezegd dan gedaan natuurlijk. :X Sterkte met deze kutsituatie en je dilemma. :*
pi_174136553
quote:
18s.gif Op maandag 2 oktober 2017 13:10 schreef Befbekje het volgende:

[..]

Ik schenk in ieder geval een glas in en neem er wat te snacken bij want dit topic gaat volgens mij nog erg leuk worden..
Oh help, waarom voelt dat alsof dat he-le-maal niet positief is :D
Sarcasme. Herken het.
pi_174136565
quote:
0s.gif Op maandag 2 oktober 2017 12:53 schreef Spirit82 het volgende:

[..]

Enge stalker!! :D

Nou dan weet je ook meteen dat dit hele probleem niet over 1 nacht ijs gaat en dat het nog een stukje uitgebreider is dan wat ik in mijn OP heb gezet. En ja, fanatiek en kordaat qua wil opleggen binnen het gezin inderdaad, maar niet naar buiten. Dat hele coaching gebeuren is na 1.5 jaar ook van de tafel omdat hij er geen reet aan deed. Alleen maar info verzamelen en op zichzelf toepassen en niks doen aan acquisitie.
Goed, autist of niet, hij mist dus in ieder geval gebrek aan empathie. En al zou hij die wel hebben, dat maakt niets uit, je moet gewoon zijn adviezen opvolgen en dan is iedereen in zijn ogen blij. Uiteindelijk win je er in zijn ogen mee, want je wordt gezonder.

Nu even terug naar moment 1, wat vond je leuk aan je man toen je hem tegen kwam? Werd je nu verliefd op zijn uiterlijk en de goede seks of was het meer?

Waarin verschilt hij nu van die eerste jaren? Of heb je het door de roze bril simpel weg niet gezien?
[b] Op zondag 14 november 2010 18:11 schreef liesje1979 het volgende:[/b]
Zo is daar Godshand, met zijn sarcastische toon,
Die regelmatig een topic voorziet van spot en hoon.
pi_174136572
quote:
0s.gif Op maandag 2 oktober 2017 13:11 schreef Spirit82 het volgende:

[..]

Oh help, waarom voelt dat alsof dat he-le-maal niet positief is :D
Met enige drie-stuiver-psychologie: Je man wil naar links, jij wil naar rechts, en de waarheid ligt in het midden.. Dus jullie zijn waarschijnlijk uit elkaar gegroeid.. Ik denk ergens halverwege het tweede topic dat dat de voorlopige conclusie zal zijn :D..

[ Bericht 0% gewijzigd door #ANONIEM op 02-10-2017 13:13:23 ]
pi_174136579
quote:
1s.gif Op maandag 2 oktober 2017 13:11 schreef ViviRAWRS het volgende:

[..]

Zou hij hierin niet getraind kunnen worden bij één of andere psycholoog of instelling? Zonder eerst voor een diagnose te gaan. Verder ben je nu een "enabler" van zijn passiviteit, jij maakt het mogelijk door het gezin financieel en praktisch draaiende te houden. Daar kun je ook mee ophouden zonder ergens anders te gaan wonen. Makkelijker gezegd dan gedaan natuurlijk. :X Sterkte met deze kutsituatie en je dilemma. :*
Ja dat is ook zo! Maar hoe kan ik dat dan aanpassen zonder het gezin draaiende te houden? Ik denk overigens niet dat hij een ras-autist is met een DSM diagnose is he? Dat dat even heel duidelijk is :)
Sarcasme. Herken het.
pi_174136587
Dus je was een regular in Dating site topics en direkt erna in de 'zwangere vrouwen' topics...?
Was die zwangerschap een ongelukje of was je ook wel heel erg snel in je beslissing dat deze man degenen was waarmee je een gezin wilde bouwen?

En als dat zo is, is het misschien ook zo dat je eigen keuzes en handelingen in deze niet helemaal 'vrij' van schuld zijn en misschien ook hij niet de enige is die alle schuld toegewezen kan worden dat hij zich niet goed genoeg aan jouw wensen en verwachtingen aanpast?

Van wat ik lees is hij gewoon een 'normale' man, hooguit is hij _anders_ dan jou en heeft niet exact dezelfde gevoelens...
Kenneljk loopt het niet lekker in hoe jullie samen in een relatie functioneren en welke beslissingenjullie onderling maken en samen nakomen en voor elkaar doen.

Natuurlijk kan het zijn dat jij je behoefte verloren hebt de relatie te behouden en eraan te werken, maar wees gewoon daarin dan eerlijk dat je je eigen belangen nastreeft en poog dan die zo te regelen dat anderen er zo min mogelijk last van hebben...
Ik krijg uit je post nu de indruk dat je vooral een poging doet de 'schuld' naar hem te schuiven door heel erg af te geven op wat er niet mis zou zijn aan zijn karakter, maar wat eigenlijk gewoon
"Whatever you feel like: Life’s not one color, nor are you my only reader" - Ausonius, Epigrammata 25
pi_174136624
quote:
0s.gif Op maandag 2 oktober 2017 13:13 schreef Spirit82 het volgende:

[..]

Ik denk overigens niet dat hij een ras-autist is met een DSM diagnose is he?
Dan moet je ook het woord autisme niet in de mond nemen.. Ik hoop ook niet dat de relatietherapeut hier over begonnen is of met jullie mee is gaan babbelen hieromtrent, dan is hij/zij zelfs strafbaar..
pi_174136674
quote:
0s.gif Op maandag 2 oktober 2017 13:13 schreef RM-rf het volgende:
Dus je was een regular in Dating site topics en direkt erna in de 'zwangere vrouwen' topics...?
Was die zwangerschap een ongelukje of was je ook wel heel erg snel in je beslissing dat deze man degenen was waarmee je een gezin wilde bouwen?

En als dat zo is, is het misschien ook zo dat je eigen keuzes en handelingen in deze niet helemaal 'vrij' van schuld zijn en misschien ook hij niet de enige is die alle schuld toegewezen kan worden dat hij zich niet goed genoeg aan jouw wensen en verwachtingen aanpast?

Van wat ik lees is hij gewoon een 'normale' man, hooguit is hij _anders_ dan jou en heeft niet exact dezelfde gevoelens...
Kenneljk loopt het niet lekker in hoe jullie samen in een relatie functioneren en welke beslissingenjullie onderling maken en samen nakomen en voor elkaar doen.

Natuurlijk kan het zijn dat jij je behoefte verloren hebt de relatie te behouden en eraan te werken, maar wees gewoon daarin dan eerlijk dat je je eigen belangen nastreeft en poog dan die zo te regelen dat anderen er zo min mogelijk last van hebben...
Ik krijg uit je post nu de indruk dat je vooral een poging doet de 'schuld' naar hem te schuiven door heel erg af te geven op wat er niet mis zou zijn aan zijn karakter, maar wat eigenlijk gewoon
Waarom denkt iedereen dat IK degene ben die heel snel samen wilde wonen en kinderen wilde? Lekker stereotype weer, mensen :(

Voor de duidelijkheid, deze wens kwam vanuit hem, hoewel ik er natuurlijk wel in mee ben gegaan.
Sarcasme. Herken het.
pi_174136700
quote:
0s.gif Op maandag 2 oktober 2017 13:17 schreef Spirit82 het volgende:

[..]

Waarom denkt iedereen dat IK degene ben die heel snel samen wilde wonen en kinderen wilde? Lekker stereotype weer, mensen :(

Voor de duidelijkheid, deze wens kwam vanuit hem, hoewel ik er natuurlijk wel in mee ben gegaan.
Geef je nog antwoord op mijn vraag? Werkt mogelijk ook verhelderend voor jou :)
[b] Op zondag 14 november 2010 18:11 schreef liesje1979 het volgende:[/b]
Zo is daar Godshand, met zijn sarcastische toon,
Die regelmatig een topic voorziet van spot en hoon.
pi_174136719
quote:
5s.gif Op maandag 2 oktober 2017 13:18 schreef Godshand het volgende:

[..]

Geef je nog antwoord op mijn vraag? Werkt mogelijk ook verhelderend voor jou :)
Stuk ongeduld :P Geef me even, kom er straks op terug.
Sarcasme. Herken het.
  maandag 2 oktober 2017 @ 13:19:46 #60
462263 Elpis
Goddess of hope
pi_174136724
quote:
0s.gif Op maandag 2 oktober 2017 13:17 schreef Spirit82 het volgende:

[..]

Waarom denkt iedereen dat IK degene ben die heel snel samen wilde wonen en kinderen wilde? Lekker stereotype weer, mensen :(

Voor de duidelijkheid, deze wens kwam vanuit hem, hoewel ik er natuurlijk wel in mee ben gegaan.
Neem je verantwoording daar dan ook voor. Alsof het je allemaal maar overkomen is.
I 'm not sure about an inner child, but I do have an inner idiot who surfaces every now and then.
  maandag 2 oktober 2017 @ 13:20:16 #61
6253 HeatWave
Apex Predator
pi_174136735
Geen advies, alleen even hallo en :*.
A gentle wave of heat flows over the FOK! forum
Get woke, go broke!
pi_174136740
quote:
0s.gif Op maandag 2 oktober 2017 13:17 schreef Spirit82 het volgende:

[..]

Waarom denkt iedereen dat IK degene ben die heel snel samen wilde wonen en kinderen wilde? Lekker stereotype weer, mensen :(

Voor de duidelijkheid, deze wens kwam vanuit hem, hoewel ik er natuurlijk wel in mee ben gegaan.
en daar gaat het om.... het was dus ook jouw keuze...

Wat je nu doet is eigenlijk weer het typische gedrag waarin je poogt consequenties van jouw eigen keuze hem aan te gaan rekenen en doen alsof 'hij' er schuld aan is (en alsof jij kennelijk een soort van mak lammetje bent die alles doet waartoe hij je 'dwong')

neem gewoon ook verantwoordelijkheid voor je keuze, en blijf niet dat soort dingen afschuiven op iemand anders
"Whatever you feel like: Life’s not one color, nor are you my only reader" - Ausonius, Epigrammata 25
pi_174136747
quote:
0s.gif Op maandag 2 oktober 2017 13:19 schreef Elpis het volgende:

[..]

Neem je verantwoording daar dan ook voor. Alsof het je allemaal maar overkomen is.
Waar zeg ik dat in vredesnaam :')
Sarcasme. Herken het.
pi_174136835
quote:
0s.gif Op maandag 2 oktober 2017 13:20 schreef RM-rf het volgende:

[..]

en daar gaat het om.... het was dus ook jouw keuze...

Wat je nu doet is eigenlijk weer het typische gedrag waarin je poogt consequenties van jouw eigen keuze hem aan te gaan rekenen en doen alsof 'hij' er schuld aan is (en alsof jij kennelijk een soort van mak lammetje bent die alles doet waartoe hij je 'dwong')

neem gewoon ook verantwoordelijkheid voor je keuze, en blijf niet dat soort dingen afschuiven op iemand anders
Hoezo denken jullie dat ik spijt heb van samenwonen of van ons kind? Waar zeg ik dat in vredesnaam ;( Hou op trollen...
Sarcasme. Herken het.
  maandag 2 oktober 2017 @ 13:24:26 #65
215658 Trashcanman
I talk to planets baby!
pi_174136844
quote:
0s.gif Op maandag 2 oktober 2017 12:46 schreef Spirit82 het volgende:

[..]

Joh, dat is misschien jouw ideaalbeeld, maar niet de zijne. Hij mag van mij alles wat hij wil. Hij mag huisvader worden, hij mag van mij zelfstandig ondernemer worden (ik financier hem), hij mag zijn hobbies doen, ik spoor hem aan om te gaan sporten omdat hij dat leuk vindt, ik spoor hem aan om dingen met zijn vrienden te ondernemen, alles. Ik wil juist dat hij gelukkig is en sta voor alles open. Hij weet echter niet wat hij wil en loopt daardoor met alles vast. Ik wil geen perfect gezin, ik wil gewoon een gelukkige partner.
Jammer dat dat niet lukt, ik neem aan dat dit alles ook in de relatietherapie is besproken? Wat kwam er vanuit zijn kant uit nadat je dit (of iets in die strekking) hebt gezegd?

Gezien de moeite en geduld die je op hebt gebracht om de situatie beter te kunnen maken vind ik het echt zuur voor je, maar volgens mij kun je nu wel het beste aan jezelf denken op dit moment. Sterkte iig.
pi_174136849
quote:
0s.gif Op maandag 2 oktober 2017 13:20 schreef HeatWave het volgende:
Geen advies, alleen even hallo en :*.
Godzijdank want een discussie met jou zou ik niet overleven O+
Sarcasme. Herken het.
pi_174136870
quote:
0s.gif Op maandag 2 oktober 2017 13:24 schreef Spirit82 het volgende:

[..]

Hoezo denken jullie dat ik spijt heb van samenwonen of van ons kind? Waar zeg ik dat in vredesnaam ;( Hou op trollen...
quote:
0s.gif Op maandag 2 oktober 2017 12:28 schreef Spirit82 het volgende:

[..]

En het kind, ja, daar hebben wij allebei spijt van.


[ Bericht 19% gewijzigd door #ANONIEM op 02-10-2017 13:26:00 ]
  maandag 2 oktober 2017 @ 13:25:48 #68
6253 HeatWave
Apex Predator
pi_174136878
quote:
0s.gif Op maandag 2 oktober 2017 13:24 schreef Spirit82 het volgende:

[..]

Godzijdank want een discussie met jou zou ik niet overleven O+
Ik hou me er verder buiten hoor ;).

Was alleen even verbaasd je te zien :*.
A gentle wave of heat flows over the FOK! forum
Get woke, go broke!
  maandag 2 oktober 2017 @ 13:26:02 #69
332757 Dizorn
Herrieschopper.
pi_174136886
quote:
0s.gif Op maandag 2 oktober 2017 13:13 schreef Spirit82 het volgende:

[..]

Ja dat is ook zo! Maar hoe kan ik dat dan aanpassen zonder het gezin draaiende te houden? Ik denk overigens niet dat hij een ras-autist is met een DSM diagnose is he? Dat dat even heel duidelijk is :)
DSM doet niet aan diagnosen maar aan classificering :+ dat terzijde.

Het klinkt uit dit verhaal alsof je eigenlijk gewoon moeite hebt met zijn persoonlijkheid/gedrag. Mogelijk dat dit veranderd is in de laatste jaren door allerlei oorzaken. mogelijk dat dit altijd al zo was maar dat je dit óf niet merkte, óf niet erg vond.

Je verhaal maakt aannemelijk dat er misschien wat 'mis' is met hem, maar duidelijk is dat hij op dit moment geen onderzoek naar autisme of iets dergelijks wil doen. Daar ga je dus geen winst op halen (als je dat als winst wil omschrijven). Dus ik ga er even voor het gemak vanuit dat zijn gedrag/persoonlijkheid niet gaat veranderen op de korte termijn. Hiermee heb je nu dus zo'n 6 jaar kunnen leven, in meer of mindere mate. Wat is er dan nu anders dan zeg 5 jaar geleden? Ik denk dat je daar je antwoorden moet gaan zoeken.

Het kan prima zijn dat jíj veranderd bent en daarom niet meer tegen zijn gedrag kan. Of dat jij andere dingen belangrijker bent gaan vinden, of dat jij meer energie kwijt bent aan werk+kindje en daarom geen energie overhebt om gedoe met hem daarnaast te hebben. Zijn gedrag wordt blijkbaar duidelijker sinds er een kind in het spel is, maar die is er ook al enkele jaren dus dat is ook niet écht iets nieuws toch?

Als je ervoor kiest om toch samen het te blijven doen dan zal er verandering van beide kanten moeten kunnen komen. Mocht dat er niet komen, dan kan je inderdaad altijd beslissen om echt tot een scheiding te komen. Ik denk niet dat ik het hoef te benadrukken maar besef dat er een derde, onschuldige, partij is die ook belangen heeft :)
WFPB!
pi_174136899
quote:
18s.gif Op maandag 2 oktober 2017 13:25 schreef Befbekje het volgende:

[..]

[..]

Je leest met je neus. Ik zeg dat alleen dat als wij van het begin af aan hadden geweten dat dit de stiuatie zou zijn, dat we even iets langer gewacht zouden hebben met het krijgen van kinderen. Maar dat weet je niet van te voren he. En dat alleen omdat iemand opperde dat hij spijt zou hebben van het samenwonen en het kind en het daarom ook allemaal niet meer wist.

Jezus wat een deducties :')
Sarcasme. Herken het.
pi_174136921
quote:
0s.gif Op maandag 2 oktober 2017 13:26 schreef Spirit82 het volgende:

[..]

Je leest met je neus. Ik zeg dat alleen dat als wij van het begin af aan hadden geweten dat dit de stiuatie zou zijn, dat we even iets langer gewacht zouden hebben met het krijgen van kinderen. Maar dat weet je niet van te voren he...
Dat doet niets aan de spijt af..
pi_174136941
quote:
0s.gif Op maandag 2 oktober 2017 13:17 schreef Spirit82 het volgende:

Waarom denkt iedereen dat IK degene ben die heel snel samen wilde wonen en kinderen wilde? Lekker stereotype weer, mensen :(

Voor de duidelijkheid, deze wens kwam vanuit hem, hoewel ik er natuurlijk wel in mee ben gegaan.
Das allemaal hun projectie. Gewoon doorheen prikken.
pi_174136962
quote:
5s.gif Op maandag 2 oktober 2017 13:18 schreef Godshand het volgende:

Geef je nog antwoord op mijn vraag? Werkt mogelijk ook verhelderend voor jou :)
Pardon.. Dwingeland...
pi_174136993
quote:
0s.gif Op maandag 2 oktober 2017 13:17 schreef Spirit82 het volgende:

[..]

Waarom denkt iedereen dat IK degene ben die heel snel samen wilde wonen en kinderen wilde? Lekker stereotype weer, mensen :(

Voor de duidelijkheid, deze wens kwam vanuit hem, hoewel ik er natuurlijk wel in mee ben gegaan.
Bijzonder dat je juist hier zo sterk op reageert. Het was een gezamelijke keuze. Daarmee is het ook een gezamenlijke aansprakelijkheid. Ondanks dat kan je de gevolgen van jullie keuzes niet zelfstandig absorberen en reageer je met volledige afkeur. "Beide schuldig, hij het meeste". Helaas, geen DM. Ik hou alles liever in dit topic.

Oh en over dat topic over het geitenwollensokkengedoe. Hij weet het kennelijk goed te vertellen. All bets are off, als ik dat zo lees. :P Sterkte met je lastige situatie in elk geval.

[ Bericht 2% gewijzigd door #ANONIEM op 02-10-2017 13:37:26 ]
pi_174137013
Oprechte vraag: is hij niet depressief? Passiviteit kan daaruit voortkomen en het is iets wat vaker voorkomt bij mensen op het spectrum (autisme). Mocht dat bij hem spelen.

Niet dat het de situatie voor jou verandert, want dan zal hij ander soort hulp moeten zoeken. Maar jullie relatie heeft alleen kans als hij weer leert op eigen benen staan. Nu heeft hij de mogelijkheid om te blijven ontwijken omdat jij het gezin wel onderhoudt. Resultaat: ruzies en frustratie.

Moeilijke situatie. Maar het gevoel van een tweede kind hebben is geen situatie die je gaat volhouden. Het is ook niet alsof je niks hebt geprobeerd, dus neem het jezelf niet kwalijk dat je ermee kapt.
pi_174137152
quote:
1s.gif Op maandag 2 oktober 2017 13:30 schreef Stratotanker het volgende:
reageer je met volledige afkeur.
Aanname. Lijkt me verstandig dat je alles in dit topic houdt, dan kunnen anderen je onzin ook nog corrigeren.
pi_174137208
Zo zie je maar weer hoe snel het in het leven kan gaan, de eerste kandidaat voor het stiefvaderschap heeft zich al gemeld :+..
pi_174137317
quote:
5s.gif Op maandag 2 oktober 2017 13:12 schreef Godshand het volgende:

[..]

Goed, autist of niet, hij mist dus in ieder geval gebrek aan empathie. En al zou hij die wel hebben, dat maakt niets uit, je moet gewoon zijn adviezen opvolgen en dan is iedereen in zijn ogen blij. Uiteindelijk win je er in zijn ogen mee, want je wordt gezonder.

Nu even terug naar moment 1, wat vond je leuk aan je man toen je hem tegen kwam? Werd je nu verliefd op zijn uiterlijk en de goede seks of was het meer?

Waarin verschilt hij nu van die eerste jaren? Of heb je het door de roze bril simpel weg niet gezien?
Ik ben nog nooit verliefd geworden op iemand op het eerste gezicht, behalve bij hem. Het was patsboemvuurwerk. We konden uren praten. Hij was heel zorgzaam en lief. Het voelde vanaf moment 1 zo vertrouwd alsof we elkaar al jaren kenden. Hij had zijn leven goed voor elkaar, was zelfstandig, maakte dingen mee, was ondernemend en ja, uiterlijk vond (en vind) ik hem heel aantrekkelijk.

Wat verschilt er nu, alles eigenlijk. Ik denk zeker dat er door een roze bril dingen eerst niet opvielen, of dat ik dat dominante juist leuk vond.
Sarcasme. Herken het.
pi_174137324
quote:
14s.gif Op maandag 2 oktober 2017 13:37 schreef Jopie78 het volgende:

[..]

Aanname. Lijkt me verstandig dat je alles in dit topic houdt, dan kunnen anderen je onzin ook nog corrigeren.
Ze maakt in haar post toch nog even goed duidelijk bij wie de wens tot snel kinderen en samenwonen vandaan kwam? Het is irrelevant bij wie deze wens vandaan komt, de keuze wordt uiteindelijk immers gezamenlijk gemaakt. Het lijkt erop dat de aansprakelijkheid voor gezamenlijke keuzes wordt weggewuifd. Mis ik iets?

[ Bericht 0% gewijzigd door #ANONIEM op 02-10-2017 13:46:56 ]
pi_174137378
quote:
1s.gif Op maandag 2 oktober 2017 13:44 schreef Stratotanker het volgende:

Ze maakt in haar post toch nog even goed duidelijk bij wie de wens tot snel kinderen en samenwonen vandaan kwam? Het is irrelevant bij wie deze wens vandaan kwam, de keuze wordt uiteindelijk immers gezamenlijk gemaakt. Het lijkt erop dat de aansprakelijkheid voor gezamenlijke keuzes wordt weggewuifd. Mis ik iets?
Daar lijkt het helemaal niet op, das dus een aanname. Er wordt geantwoord op een vraag. Het kan toch dat hij het als wens had en dat zij er in mee is gegaan, daarmee wuif je toch geen verantwoordelijkheid weg.

Als ze nu weg zou lopen en haar kind achter zou laten, omdat het zijn keuze was, tja, dan had je gelijk..
pi_174137379
quote:
1s.gif Op maandag 2 oktober 2017 13:44 schreef Stratotanker het volgende:

[..]

Ze maakt in haar post toch nog even goed duidelijk bij wie de wens tot snel kinderen en samenwonen vandaan kwam? Het is irrelevant bij wie deze wens vandaan kwam, de keuze wordt uiteindelijk immers gezamenlijk gemaakt. Het lijkt erop dat de aansprakelijkheid voor gezamenlijke keuzes wordt weggewuifd. Mis ik iets?
Het was een stukje irritatie dat er meerdere malen vanuit werd gegaan dat de vrouw in een relatie "pusherig" is, in de zin van snel samenwonen en kinderen. Een man kan dat ook prima wensen.
Sarcasme. Herken het.
pi_174137460
quote:
1s.gif Op maandag 2 oktober 2017 13:30 schreef Stratotanker het volgende:

[..]

Helaas, geen DM. Ik hou alles liever in dit topic.

Jammer, je initiele reactie kwam over alsof je dingen zag die ik over het hoofd zie en waar ik wat mee zou kunnen.
Sarcasme. Herken het.
pi_174137472
quote:
18s.gif Op maandag 2 oktober 2017 13:39 schreef Befbekje het volgende:
Zo zie je maar weer hoe snel het in het leven kan gaan, de eerste kandidaat voor het stiefvaderschap heeft zich al gemeld :+..
Volgens mij is Joop gewoon een vrouw hoor O+
Sarcasme. Herken het.
pi_174137523
quote:
10s.gif Op maandag 2 oktober 2017 13:47 schreef Jopie78 het volgende:

[..]

Daar lijkt het helemaal niet op, das dus een aanname. Er wordt geantwoord op een vraag. Het kan toch dat hij het als wens had en dat zij er in mee is gegaan, daarmee wuif je toch geen verantwoordelijkheid weg.

Als ze nu weg zou lopen en haar kind achter zou laten, omdat het zijn keuze was, tja, dan had je gelijk..
Wekt TS bij jou de indruk dat ze iemand is die zichzelf kinderen laat aanpraten? Bij mij niet echt, maar het zou inderdaad kunnen. Toegegeven, het aanpraten van kinderen is niet iets dat ik bij mezelf voor mogeljk acht. Dus misschien projecteer ik hier inderdaad. Een aanname zou dan kunnen, maar mogelijk wel één met een kern van waarheid en waarbij het loont om over na te denken. Het gaat erom dat TS haar gedachtenpatroon op orde krijgt he, niet over goed of fout. Soms krijg je dan even een schietschijf.

[ Bericht 5% gewijzigd door #ANONIEM op 02-10-2017 13:57:45 ]
pi_174137540
Maargoed. Jij vindt hem dus wel lief en lekker, maar je ziet nu dat er meer nodig is voor een goed huwelijk.

Maar wat dan? Je wilt dat hij gelukkig is, tegelijkertijd dwing je hem bijna in de manier waarop hij zijn leven moet inrichten.

Wat is jouw rol in dit geheel? Want dat blijft me onduidelijk. Het klinkt me nog steeds alsof je dingen van hem vraagt die wellicht niet realistisch zijn.

De vraag is, kan een ander je dat wel geven dan? Ben jij zelf niet op zoek naar het perfecte plaatje?
Whatever...
pi_174137574
quote:
1s.gif Op maandag 2 oktober 2017 13:55 schreef Stratotanker het volgende:

Wekt TS bij jou de indruk dat ze iemand is die zichzelf kinderen laat aanpraten? Bij mij niet echt, maar het zou inderdaad kunnen. Toegegeven, het aanpraten van kinderen is niet iets dat ik bij mezelf voor mogeljk acht. Dus misschien projecteer ik hier inderdaad. Een aanname zou dan kunnen, maar mogelijk wel één met een kern van waarheid en waarbij het loont om over na te denken.
Nee, die indruk wekt ze niet. Heb ook niet het idee dat het aangepraat is. Het kan soms zo zijn dat je niet wist dat je iets wilde, totdat een ander het wil.

Je hakt er zo in, zonder vragen te stellen. :@
pi_174137594
quote:
0s.gif Op maandag 2 oktober 2017 13:52 schreef Spirit82 het volgende:

[..]

Volgens mij is Joop gewoon een vrouw hoor O+
Die enorme piemel in mijn broek zegt wat anders...

Maar vrouwen.. :r
pi_174137645
quote:
0s.gif Op maandag 2 oktober 2017 13:56 schreef Spanky78 het volgende:
Maargoed. Jij vindt hem dus wel lief en lekker, maar je ziet nu dat er meer nodig is voor een goed huwelijk.

Maar wat dan? Je wilt dat hij gelukkig is, tegelijkertijd dwing je hem bijna in de manier waarop hij zijn leven moet inrichten.

Wat is jouw rol in dit geheel? Want dat blijft me onduidelijk. Het klinkt me nog steeds alsof je dingen van hem vraagt die wellicht niet realistisch zijn.

De vraag is, kan een ander je dat wel geven dan? Ben jij zelf niet op zoek naar het perfecte plaatje?
Hoe bedoel je precies, mijn rol? Want voor mij is dat natuurlijk heel duidelijk dus ik weet niet precies welke info je zoekt.
Sarcasme. Herken het.
pi_174137656
quote:
11s.gif Op maandag 2 oktober 2017 13:58 schreef Jopie78 het volgende:

[..]

Die enorme piemel in mijn broek zegt wat anders...

Maar vrouwen.. :r
:D
Sarcasme. Herken het.
pi_174137706
quote:
0s.gif Op maandag 2 oktober 2017 14:01 schreef Spirit82 het volgende:

:D
En geloof me.. Ik heb het geprobeerd. :X
pi_174137721
quote:
10s.gif Op maandag 2 oktober 2017 14:03 schreef Jopie78 het volgende:

[..]

En geloof me.. Ik heb het geprobeerd. :X
Ik geef je geen ongelijk :D
Sarcasme. Herken het.
pi_174137829
quote:
10s.gif Op maandag 2 oktober 2017 13:57 schreef Jopie78 het volgende:

[..]

Nee, die indruk wekt ze niet. Heb ook niet het idee dat het aangepraat is. Het kan soms zo zijn dat je niet wist dat je iets wilde, totdat een ander het wil.

Je hakt er zo in, zonder vragen te stellen. :@
Oké, dat kan inderdaad. Is niet mijn bedoeling overigens. Zie mijn edit in de voorgaande post over schietschijf, gedachtenpatroon en goed of fout. Ik ben hier niet om TS te bevestigen of af te kraken. Wel om haar motieven helder te krijgen.

quote:
0s.gif Op maandag 2 oktober 2017 13:52 schreef Spirit82 het volgende:

[..]

Jammer, je initiele reactie kwam over alsof je dingen zag die ik over het hoofd zie en waar ik wat mee zou kunnen.
Jaaaa, maar doe maar even in dit topic dan. Ik vind het prettiger als anderen mij ook kunnen corrigeren. :+

[ Bericht 27% gewijzigd door #ANONIEM op 02-10-2017 14:13:13 ]
pi_174137915
quote:
1s.gif Op maandag 2 oktober 2017 14:09 schreef Stratotanker het volgende:

Oké, dat kan inderdaad. Is niet mijn bedoeling overigens. Zie mijn edit in de voorgaande post over schietschijf, gedachtenpatroon en goed of fout. Ik ben hier niet om TS te bevestigen of af te kraken. Wel om haar motieven helder te krijgen.
Joh, no harm done.

Maak er een mooi maandag van. :Y)
  maandag 2 oktober 2017 @ 14:22:48 #94
467592 Cause_Mayhem
I will eat your soul
pi_174138115
quote:
0s.gif Op maandag 2 oktober 2017 13:44 schreef Spirit82 het volgende:

[..]

Ik ben nog nooit verliefd geworden op iemand op het eerste gezicht, behalve bij hem. Het was patsboemvuurwerk. We konden uren praten. Hij was heel zorgzaam en lief. Het voelde vanaf moment 1 zo vertrouwd alsof we elkaar al jaren kenden. Hij had zijn leven goed voor elkaar, was zelfstandig, maakte dingen mee, was ondernemend en ja, uiterlijk vond (en vind) ik hem heel aantrekkelijk.

Wat verschilt er nu, alles eigenlijk. Ik denk zeker dat er door een roze bril dingen eerst niet opvielen, of dat ik dat dominante juist leuk vond.
Maar als jullie eerder uren met elkaar spraken over vanalles en nog wat had hij wel empathie en begrip. Gaat dit dus niet zozeer over hij heeft dat niet (bv door autisme), maar hij wil niet (meer).
De vraag is dus waarom wil hij niet meer, waarom is hij van uren met elkaar praten, heerlijk op 1 lijn zitten met elkaar, elkaar begrijpen gegaan naar de afstand die je nu beschrijft?

Kan het zijn dat het halsoverkop gaan samenwonen en een kind krijgen ervoor heeft gezorgd dat wat jullie zo samenbracht is ondergesneeuwd?
Gaan samenwonen en vooral een kind krijgen is niet niets, er veranderd dan veel.
Van vooral veel leuke tijd samen ga je naar de sleur van het leven, moeheid, stress, eventueel conflict over wat is het beste voor het kind.
Waar je eerst geheel op elkaar en een fijne tijd samen kon richten gaat het nu over de rekeningen die betaald moeten worden, het kind dat vooraan staat. Tijd voor elkaar, voor leuke dingen, is iets dat je bewust in moet plannen ipv dat het leven daaruit lijkt te bestaan (wat in het begin zo is,dan hoef je daar geen moeite voor te doen).

Je moet daarin een nieuwe balans vinden, naast wat moet ook die connectie behouden. Tijd maken voor die connectie ipv dat die connectie zo natuurlijk gaat.
Zeker met een jong kind. Het eerste jaar is zwaar, vrijwel alles draait dan om die kleine. De zorg, de moeheid, het is een bekende valkuil dat je dan te weinig tijd hebt voor dat lichte en luchtige wat je in dat begin van de relatie hebt.
En dat blijft (in mindere mate) zo naarmate het kind ouder wordt.

Maar je moet met elkaar kunnen praten hierover. Kan dat niet dan houdt het snel op.
Met praten bedoel ik dan wat anders dan conflict, geen schuldvraag, geen jij doet het niet goed. Maar een hoe pakken we dit samen aan. Hoe verbeteren we samen.
Als jij de enige bent die wil verbeteren dan is het trekken aan een dood paard.
Our task must be to free ourselves by widening our circle of compassion to embrace all living creatures and the whole of nature and its beauty.
pi_174138137
quote:
0s.gif Op maandag 2 oktober 2017 13:47 schreef Spirit82 het volgende:

[..]

Het was een stukje irritatie dat er meerdere malen vanuit werd gegaan dat de vrouw in een relatie "pusherig" is, in de zin van snel samenwonen en kinderen. Een man kan dat ook prima wensen.
Oké akkoord. Dat gevoel ervaarde ik zelf niet. Maar mogelijk heb ik dit in het topic over het hoofd gezien of raakt het mij niet zo. Het was in elk geval niet mijn bedoeling om daarop in te hakken.


quote:
10s.gif Op maandag 2 oktober 2017 14:13 schreef Jopie78 het volgende:

[..]

Joh, no harm done.

Maak er een mooi maandag van. :Y)
Jij ook! :Y
pi_174138259
Sterkte iig!
  maandag 2 oktober 2017 @ 14:32:15 #97
166390 shifto
Kirby Shizzle
pi_174138286
Aaaahw, 1e slachtoffer uit de R&P reeks van toen? ;(
Thinking about thinking of you.
pi_174138322
Spirit :*
Tap tap tap
  maandag 2 oktober 2017 @ 15:04:05 #99
215658 Trashcanman
I talk to planets baby!
pi_174138945
quote:
10s.gif Op maandag 2 oktober 2017 13:57 schreef Jopie78 het volgende:

[..]

Nee, die indruk wekt ze niet. Heb ook niet het idee dat het aangepraat is. Het kan soms zo zijn dat je niet wist dat je iets wilde, totdat een ander het wil.

Je hakt er zo in, zonder vragen te stellen. :@
Dat laatste valt wel op bij een aantal hier ja. Beetje vinger wijzen is niet bijster constructief in dit geval, aangezien TS volgens mij wel d'r best doet/heeft gedaan de situatie te verbeteren.

Dat het kind achteraf gezien er eerder was dan ideaal zou zijn is nu niet echt de kern van het probleem.
pi_174139025
quote:
1s.gif Op maandag 2 oktober 2017 15:04 schreef Trashcanman het volgende:

[..]

Dat laatste valt wel op bij een aantal hier ja. Beetje vinger wijzen is niet bijster constructief in dit geval, aangezien TS volgens mij wel d'r best doet/heeft gedaan de situatie te verbeteren.

Dat het kind achteraf gezien er eerder was dan ideaal zou zijn is nu niet echt de kern van het probleem.
Mja, je weet dat wanneer je en topic opent in fok er een blik gelijk-hebbers opengaat. Beetje doorheen proberen te lezen.
I'll be walking home after drinking all my pennies. I'll keep passing the open windows. I'll dance, even if I have nowhere to do it but in my own living room.
~ How do I feel this good, sober?
~ For the night is dark and full of terrors
pi_174139029
quote:
1s.gif Op maandag 2 oktober 2017 15:04 schreef Trashcanman het volgende:

[..]

Dat laatste valt wel op bij een aantal hier ja. Beetje vinger wijzen is niet bijster constructief in dit geval, aangezien TS volgens mij wel d'r best doet/heeft gedaan de situatie te verbeteren.

Dat het kind achteraf gezien er eerder was dan ideaal zou zijn is nu niet echt de kern van het probleem.
En heeft ook geen enkele zin om daarover door te blijven gaan inderdaad. Het kind is er eenmaal.
abonnement bol.com Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')