abonnement Unibet Coolblue
pi_174131441



Welkom in het centrale FvD topic. Hieronder vind je in het kort waar deze partij voor staat:

Als enige politieke beweging handelen wij vanuit een totaalvisie op de grote problematiek die nu in Nederland speelt: we hebben ongetwijfeld op bepaalde punten overlap met allerlei partijen, maar Forum voor Democratie wil niet alleen de symptomen van de huidige crisis aanpakken (zoals de ongecontroleerde immigratie, de uitzichtloze euro2, het verslechterend onderwijs, en het onhoudbare zorgstelsel); vooral richten we ons op de achterliggende oorzaak: het politieke systeem zélf. Je gaat een huis niet verbouwen als de fundamenten verrot zijn. We moeten beginnen bij de basis: ons politieke systeem stamt uit 1848 en sluit niet meer aan bij deze tijd en bij de wensen van de kiezers.

Partijkartel
Een kleine groep partijleden – van een select aantal partijen – heeft in Nederland de touwtjes in handen. Deze groep van circa 10.000 mensen noemen wij het partijkartel1. Volksvertegenwoordigers en bestuurders worden nu vooral gerekruteerd door de partijleiding zélf – een systeem van coöptatie waardoor vooral meelopers en jaknikkers komen bovendrijven die het nogal eens aan visie en moed ontbreekt. Deze carrièrepolitici willen vervolgens doorschuiven naar een burgemeesterspost, een topfunctie bij een zorgverzekeraar of de hoofdprijs: iets in Brussel. Het is de partij die de baan regelt. De loyaliteit van de volksvertegenwoordiger ligt bij de partijtop – niet bij de kiezer. Hierdoor komen de belangen van de bevolking vaak laag op het prioriteitenlijstje terecht. Partijbelang gaat boven landsbelang.

Dit willen wij veranderen. Ons belangrijkste agendapunt is democratische vernieuwing. Zoals Eberhard van der Laan3 eerder deze week constateerde: “De partijpolitiek is aan het einde van zijn levenscyclus gekomen (…) de burger haakt af“. Daarom zijn bindende referenda noodzakelijk – evenals gekozen burgemeesters. Er is in ons land voldoende talent aanwezig – alleen komt dat niet tot wasdom door de achterhaalde partijcultuur. Nieuwe generaties gaan niet naar rokerige zaaltjes; daarom gaan we e-democracy in Nederland introduceren. De mensen zoveel mogelijk online betrekken bij de zaken die hen raken. Binnenkort lanceren we op onze website het ‘democratie dashboard‘ waar kiezers zélf het heft in handen kunnen nemen om dingen te veranderen via petities, burgerinitiatieven en crowdfunding – en waar ze zich bovendien kunnen kandideren voor openbare functies.

Filmpjes en plaatjes hieronder in de spoiler.
SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.


Referendum sleepwet

Door de nieuwe Wet op de Inlichtingen- en veiligheidsdiensten (Wiv) krijgen de Inlichtingendiensten AIVD en MIVD aanzienlijk meer bevoegdheden. In de nieuwe wet wordt zogeheten bulkinterceptie toegestaan. Simpel gezegd: de geheime dienst verzamelt een grote berg gegevens en filtert daar langzaam de nuttige informatie uit.

Over deze wet is een aanvraag voor een referendum gedaan door een onafhankelijke groep studenten. Veel mensen maken zich zorgen om hun privacy en de effectiviteit van de nieuwe wetgeving. De eerste 10.000 handtekeningen zijn ruim opgehaald. Om het raadgevend referendum, dat bovendien mogelijk wordt afgeschaft door het kabinet Rutte III, mogelijk te maken moeten 300.000 handtekeningen worden ingezameld.

Tekenen voor het referendum kan op de onderstaande webpagina. Teken dan!1!1!1

https://teken.sleepwet.nl/
Hoeren neuken, nooit meer werken.
  maandag 2 oktober 2017 @ 08:46:40 #2
104871 remlof
Europees federalist
pi_174135544
Ik heb net het vorige deel terug zitten lezen en wilde wel even reageren op een aantal stellingen die daarin gedaan zijn.

Afgelopen verkiezingen heb ik ook FvD gestemd, en niet omdat ik Baudet verafgodt en alles wat hij zegt verdedig of goed praat. Sterker nog, ik heb op Hiddema gestemd omdat ik Baudet vaak maar een pedant mannetje vind waarbij me de kriebels soms over de rug lopen als hij op zijn welbekende hautaine toon weer wat aan het verkondigen is. Door zijn zelfingenomenheid en narcistische overkomen zorgt hij er voor dat het minder om de inhoud gaat, terwijl ik dat juist het sterke van de partij vind en dat vind ik een gemiste kans.

Ik heb FvD gestemd omdat er een heel aantal pijlers van de partij zijn waar ik mij achter schaar en waar ik me in kan vinden en ik daadwerkelijk mijn keuze maak op basis van de inhoud. Ik ben het niet met alle standpunten eens, maar ik denk dat het gros van de kiezers bij willekeurig welke partij het niet altijd volledig eens is met alle standpunten van een partij. De standpunten van de FvD en hun zienswijze om bepaalde zaken aan te pakken spreken mij wel aan en ik denk dat ze een verfrissende kijk hebben op bepaalde zaken waarmee daadwerkelijk een verbetering gerealiseerd kan worden.

Vooral het verhaal over het aanpakken van het partijkartel en het hervormen van het politieke landschap vind ik enorm sterk. Dit komt voornamelijk doordat ik te veel, naar mijn idee, incapabele mensen op te belangrijke posities heb gezien de afgelopen jaren. Hierin is voor mij ook een belangrijke rol weggelegd voor de werkdruk binnen (semi-)overheidsinstanties (die is er nauwelijks). Het veelvoud aan verhalen over verkwistingen en het elkaar de hand boven het hoofd houden die ik vanuit eerste hand heb, spelen daarin wel een redelijke rol.

Ik heb gezien en ken nog veel meer verhalen over hoe er binnen bepaalde instantie met geld gesmeten wordt om er maar voor te zorgen dat de toevoer van geld richting deze instanties blijft bestaan en niet wordt verminderd onder het mom van: het is schijnbaar nodig want het potje geld is aan het einde van het jaar altijd op. Ik ben er dan ook heilig van overtuigd dat door een herstructurering van een groot gedeelte van het overheidslandschap een enorme kostenreductie gerealiseerd kan worden.

Ik denk ook dat de hoogte van de begroting en de daarmee gepaard gaande complexiteit voor bijna niemand compleet te bevatten is. We hebben het over een paar miljard hier en een paar miljard daar, maar waar gaat zich dat allemaal in zitten? Het is bijvoorbeeld leuk dat er 1,5 miljard extra naar defensie gaat, maar enig idee hoe dat defensie beter maakt? Ik in ieder geval niet en vind het daarom ook moeilijk om te rechtvaardigen waarom dit nodig is danwel niet nodig is. Heb ook sterk het idee dat dat bij de meeste (zo niet alle) politici ook het geval is en deze cijfers worden naar mijn idee dan ook enkel gebruikt om de achterban te bewijzen dat ze bepaalde zaken belangrijk vinden.

Er wordt wat geschreeuwd over zoveel meer naar de zorg, omdat hun achterban wil dat tante Bep het wat beter heeft in het verzorgingstehuis, zonder echt te kijken naar of dit wel echt nodig is en zonder te kijken naar hoe de begrote bedragen nu besteedt worden. Naar mijn idee wil de FvD dit wel doen en dat vind ik een belangrijk en sterk punt.

Wat mij de laatste 2 pagina's opvalt is dat Baudet aangepakt wordt door sommigen over zijn uitspraak betreffende sharia-rechtbanken, waarbij niemand weet of de bewering die hij doet juist dan wel onjuist is (waarschijnlijk onjuist aangezien enig bewijs hiervoor ontbreekt). Hij doet hier echter iets wat elke politicus doet en zet daarmee wel een punt op de agenda. De sharia-rechtbanken bestaan in Engeland, is er daarmee bewezen dat deze ook in Nederland zijn? Nee, dat niet, maar het maakt de kans dat deze hier ook bestaan wel groter.

Daarnaast is er wel bewezen dat er in Nederland woonachtige Moslims naar deze in Engeland gelegen sharia rechtbanken zijn gegaan met bepaalde zaken. Dat vind ik persoonlijk een ongewenst iets. Iedereen moet gelijk zijn in dit land en als gelijke behandelt worden naar mijn idee. Wanneer je echter geen in Nederland gangbare taal(Nederlands, Engels,Duits) meester bent, wordt het lastig om als gelijke behandelt te worden omdat je gewoon niet kunt communiceren met het gros van de mensen en dus erg afhankelijk bent van de mensen waar je wel mee kunt communiceren.

Binnen ons land zijn er een verscheidenheid aan groeperingen en gemeenschappen met ieder hun eigen normen en waarden. Als jij in de gereformeerde gemeenschap zit en jij komt er achter dat je behoefte hebt aan polygame relaties, zul je ook verketterd worden binnen deze gemeenschap. Het mooie van Nederland is dat je dan kunt verhuizen en uit deze gemeenschap kunt stappen. Ik heb het gevoel dat dit binnen de moslimgemeenschap niet altijd het geval is, deels doordat de vrouwen geen in Nederland gangbare taal meester zijn.

Om er voor te zorgen dat deze vrouwen gelijk behandelt kunnen worden en zichzelf ook als gelijke gaan zien binnen onze maatschappij moet je gewoon als keiharde eis gaan stellen dat je, wil je hier Nederland wonen, binnen een bepaalde tijd minimaal 1 in Nederland gangbare taal naar behoren kunt spreken. Dat vereist een verscherping van het vluchtelingenbeleid en aanverwante zaken. Mocht dit niet gebeuren dan moet het in mijn opvatting gewoon mogelijk zijn om mensen "terug te sturen". Hiermee zorg je dat bepaalde vrouwen in stuk mindere mate en zeker niet meer volledig afhankelijk zijn van hun man. Dat een groot deel van deze vrouwen dan kiest om wel volledig afhankelijk van de man te blijven, is niet erg, maar er is dan ten minste de mogelijkheid voor deze vrouwen om er iets aan te doen omdat ze ook daadwerkelijk naar Nederlandse instantie kunnen toe stappen.

Dit zal er daarnaast voor zorgen dat een bepaalde groep mensen minder snel hier naartoe zal willen komen, waarmee je bepaalde problemen verlegt naar andere landen, maar de problemen hier wel voor een deel op lost. De Nederlandse politiek gaat dan ook over Nederland en naar mijn idee is het dan ook prioriteit nummer 1 om het in Nederland voor iedereen zo goed mogelijk te maken. Iedereen moet hier welkom zijn, maar wel binnen onze cultuur van tolerantie en acceptatie. Mocht je dat niet kunnen danwel willen, dan moet je maar lekker wegblijven.

Baudet heeft bijvoorbeeld gezegd dat hij wil dat Nederland overheersend wit blijft, maar hij bedoelde hier niet mee dat er voornamelijk blanke mensen in Nederland moeten wonen, wat ook uit zijn uitleg naar voren kwam. Het scoort nu eenmaal makkelijk om zo'n uitspraak te quoten en hem dan als racist te bestempelen en ik vind het jammer dat dezelfde praktijken ook veelvuldig plaatsvinden op dit forum.

Als er zoals op de laatste pagina's mensen zijn als kansenjongere, xa1pt en 99.999 die elke discussie uit de weg blijven gaan door naar gequote uitspraak van Baudet te blijven verwijzen betreffende de sharia rechtbanken en enkel te blijven verwijzen naar dat deze uitspraak nooit bewezen waar is, dan sla je wat mij betreft de plank volkomen mis. Ik denk dat de kans bestaat dat dit niet enkel in Engeland gebeurd maar ook in Nederland achter gesloten deuren in meer of mindere mate. Het is dus mijn inziens wel degelijk van belang om het hierover te hebben, alleen al om te bespreken hoe je er voor moet zorgen dat als dergelijke praktijken in Nederland plaatsvinden je hier ook weet van hebt. Alsook hoe hier mee om te gaan mochten deze praktijken plaatsvinden, daar ook ik dit enigszins ongewenst vind.

Hoop dan ook dat er wat minder gegeneraliseerd wordt betreffende de FvD stemmer, aangezien er wel degelijk een wat bredere achterban is dan dat enkele van jullie denken en hoop dan ook dat er wat minder in stigma's over de FvD achterban gepraat kan worden en wat meer inhoudelijk gediscussierd kan worden, want laten we eerlijk zijn, met de verbale diarree van de afgelopen pagina's maak je niemand maar dan ook niemand blij, wijzer of beter geïnformeerd en zorgt alleen maar voor een hoop frustratie die nergens voor nodig is.
  maandag 2 oktober 2017 @ 12:27:30 #4
168304 Mani89
We try not to sexualize them.
pi_174135581
quote:
14s.gif Op maandag 2 oktober 2017 08:46 schreef remlof het volgende:
Deel 66 _O_
Op naar deel 88!
Reis ver, drink wijn, denk na, lach hard, duik diep. Kom Terug.
pi_174136046
Hear hear. Ik denk dat je alles zo'n beetje wel besproken hebt. Ook een aantal goede nieuwe punten ingebracht

[ Bericht 51% gewijzigd door Mr.Major op 02-10-2017 13:06:53 ]
pi_174137696
Als we politici niet afrekenen op onzinnige uitspraken gaat het nooit wat worden natuurlijk, maar blijkbaar is dat niet zo'n probleem als het om een figuur als Baudet gaat.
pi_174137771
Zou wel een mooie teringboel worden als politici allerlei onzinnige beweringen de ether in gooien en de achterban vervolgens op zoek gaat naar een of meerdere elementen die wellicht waar kunnen zijn. :')
pi_174137864
En wacht even, wat Baudet betreft blijft het hier vooral blank maar dat betekent niet dat hij wil dat hier vooral blanke mensen wonen? :D
pi_174138519
quote:
Als voorstanders van de Russische annexatie van De Krim zijn de FvD en hun huisblaadje DDS natuurlijk zwaar voorstander van dubieuze referenda.
pi_174138625
quote:
0s.gif Op maandag 2 oktober 2017 14:10 schreef Xa1pt het volgende:
En wacht even, wat Baudet betreft blijft het hier vooral blank maar dat betekent niet dat hij wil dat hier vooral blanke mensen wonen? :D
Hij heeft na dat gezegd hebbende zichzelf gecorrigeerd. Hierbij heeft hij aangegeven dat het om de blanke Nederlands cultuur ging. Die wil hij behouden en eenieder die zich daarin kan schikken moet hier welkom zijn. Maar als je cultuur mee brengt die volledig tegenstrijdig is met de onze, dan mag, en moet die misschien zelfs, geweerd worden.
pi_174138742
quote:
0s.gif Op maandag 2 oktober 2017 14:48 schreef Crooyzwans het volgende:

[..]

Hij heeft na dat gezegd hebbende zichzelf gecorrigeerd. Hierbij heeft hij aangegeven dat het om de blanke Nederlands cultuur ging. Die wil hij behouden en eenieder die zich daarin kan schikken moet hier welkom zijn. Maar als je cultuur mee brengt die volledig tegenstrijdig is met de onze, dan mag, en moet die misschien zelfs, geweerd worden.
Hij heeft al een paar keer aangegeven dat het hem ook om huiskleur te doen is.
pi_174138767
quote:
0s.gif Op maandag 2 oktober 2017 14:05 schreef Xa1pt het volgende:
Zou wel een mooie teringboel worden als politici allerlei onzinnige beweringen de ether in gooien en de achterban vervolgens op zoek gaat naar een of meerdere elementen die wellicht waar kunnen zijn. :')
Hij heeft een heel verhaal waarin hij meerdere zaken aanhaalt, waar jij 1 enkel zinnetje uitpakt omdat jij schijnbaar weet dat dit niet waar is en focust je hele verzet op dit zinnetje. Dit kun je bij elke politicus doen en vind ik persoonlijk erg kort door de bocht. Naar mijn idee zou je naar het grote verhaal moeten kijken. Dat er door politici hier en daar weleens onwaarheden of halve waarheden worden overgoten met hun gekleurde sausje om vervolgens gebracht te worden als zijnde waar, moet je naar mijn inziens wel doorheen kunnen prikken.

Maar heb jou nog geen enkele keer kunnen betrappen op het kijken naar het grotere inhoudelijke verhaal daar je tot dusver enkel op de man hebt gespeeld en met hele simpele kort door de bocht vergelijkingen je punt hebt proberen te maken.

Het is dan ook heel lastig voor mensen zonder relativeringsvermogen om enige nuance te spotten of toe te passen.
pi_174138775
quote:
7s.gif Op maandag 2 oktober 2017 14:53 schreef Xa1pt het volgende:

[..]

Hij heeft al een paar keer aangegeven dat het hem ook om huiskleur te doen is.
Waar en wanneer?
pi_174138836
quote:
0s.gif Op maandag 2 oktober 2017 14:48 schreef Crooyzwans het volgende:

[..]

Hij heeft na dat gezegd hebbende zichzelf gecorrigeerd. Hierbij heeft hij aangegeven dat het om de blanke Nederlands cultuur ging. Die wil hij behouden en eenieder die zich daarin kan schikken moet hier welkom zijn. Maar als je cultuur mee brengt die volledig tegenstrijdig is met de onze, dan mag, en moet die misschien zelfs, geweerd worden.
Wat is een blanke cultuur?
En zou Baudet echt zo dom zijn om steeds malle uitspraken te doen in deze hoek die hij later moet corrigeren? Of test hij gewoon hoe ver hij kan gaan?
pi_174138982
quote:
7s.gif Op maandag 2 oktober 2017 14:43 schreef 99.999 het volgende:

[..]

Als voorstanders van de Russische annexatie van De Krim zijn de FvD en hun huisblaadje DDS natuurlijk zwaar voorstander van dubieuze referenda.
Ik ben geen voorstander van annexatie van de krim op zichzelf, maar ik zie het wel als logisch gevolg van de ontwikkelingen in oekraine, aangestuurd door europese bemoeienis.

Het punt is natuurlijk de verschillende houdingingen in beide situaties.
pi_174139054
quote:
1s.gif Op maandag 2 oktober 2017 15:05 schreef Mr.Major het volgende:

[..]

Ik ben geen voorstander van annexatie van de krim op zichzelf, maar ik zie het wel als logisch gevolg van de ontwikkelingen in oekraine, aangestuurd door europese bemoeienis.

Het punt is natuurlijk de verschillende houdingingen in beide situaties.
Zo is de ellende gister een triest maar vrij logisch gevolg van de oplopende spanningen.
Meer nog dan de annexatie van de Krim vanwege zogenaamde Europese bemoeienis (want dan ga je stevig richting revisionisme).
pi_174139114
Wat Baudet gezegd heeft over homeopathische verdunning gaat niet over huidskleur. Door die verdunning kan de Nederlander niet meer bestaan zei hij. Dit gaat niet over huidskleur. Een blanke Nederlander kan ook leven tussen 99% zwarte mensen, maar wel volgens de cultuur van die 99%. Echter heeft hij wel gezegd dat hij wil dat Nederland (en Europa) voor meer dan de helft blank blijft. Daar sta ik volledig achter, in ieder geval op de overzienbare termijn.
pi_174139151
quote:
7s.gif Op maandag 2 oktober 2017 15:07 schreef 99.999 het volgende:

[..]

Zo is de ellende gister een triest maar vrij logisch gevolg van de oplopende spanningen [niet alleen recent, maar ook vanuit historisch oogpunt].
Meer nog dan de annexatie van de Krim vanwege zogenaamde Europese bemoeienis [..].
Klopt. Wat is je punt?
pi_174139189
quote:
7s.gif Op maandag 2 oktober 2017 14:59 schreef 99.999 het volgende:

[..]

Wat is een blanke cultuur?
En zou Baudet echt zo dom zijn om steeds malle uitspraken te doen in deze hoek die hij later moet corrigeren? Of test hij gewoon hoe ver hij kan gaan?
Het gaat hem om de blanke Nederlands cultuur, dus niet de culturen die seizoensarbeiders en overige immigranten in het verleden naar Nederland hebben gebracht en ondertussen ook deel van Nederland zijn geworden omdat dat hier kan. Ik vind dit bijvoorbeeld niet de juiste bewoording, maar kan wel zien waarom hij het zo verwoord omdat het zeer duidelijk aangeeft waar hij op doelt.

Misschien moet je volgende maar eens lezen om een wat uitgebreidere uitleg te hebben omtrent allerhande zaken die hiermee samenhangen.
http://politiek.tpo.nl/20(...)acisme-heroverwegen/

En ja, ik denk dat huidskleur bij hem niet van belang is en het hem om de inhoud gaat en ik heb nog nergens onomstotelijk bewijs gezien dat dat niet zo is. Mocht ik dat ooit wel ergens tegenkomen, dan is hij enige vorm van sympathie die ik voor hem heb alsmede mijn stem direct kwijt.
pi_174139404
quote:
0s.gif Op maandag 2 oktober 2017 15:13 schreef Crooyzwans het volgende:

[..]

Het gaat hem om de blanke Nederlands cultuur, dus niet de culturen die seizoensarbeiders en overige immigranten in het verleden naar Nederland hebben gebracht en ondertussen ook deel van Nederland zijn geworden omdat dat hier kan. Ik vind dit bijvoorbeeld niet de juiste bewoording, maar kan wel zien waarom hij het zo verwoord omdat het zeer duidelijk aangeeft waar hij op doelt.

Misschien moet je volgende maar eens lezen om een wat uitgebreidere uitleg te hebben omtrent allerhande zaken die hiermee samenhangen.
http://politiek.tpo.nl/20(...)acisme-heroverwegen/

En ja, ik denk dat huidskleur bij hem niet van belang is en het hem om de inhoud gaat en ik heb nog nergens onomstotelijk bewijs gezien dat dat niet zo is. Mocht ik dat ooit wel ergens tegenkomen, dan is hij enige vorm van sympathie die ik voor hem heb alsmede mijn stem direct kwijt.
Als het gaat om de Nederlandse cultuur, waarom zegt hij dat dan niet gewoon in plaats van over blanke cultuur te beginnen? En het is natuurlijk niet bepaald de enige "verspreking" van dat type.
pi_174139455
quote:
7s.gif Op maandag 2 oktober 2017 15:07 schreef 99.999 het volgende:

[..]

Zo is de ellende gister een triest maar vrij logisch gevolg van de oplopende spanningen.
Meer nog dan de annexatie van de Krim vanwege zogenaamde Europese bemoeienis (want dan ga je stevig richting revisionisme).
Hoezo zogenaamde bemoeienis. Er was en is toch duidelijk Europese bemoeienis in Oekraine?

En hoezo annexatie/vijandige overname van de krim. Volgens mij heeft het volk daar zelf gekozen voor aansluiting bij Rusland. En zij zijn er blij om.
pi_174139572
quote:
2s.gif Op maandag 2 oktober 2017 15:21 schreef 99.999 het volgende:

[..]

Als het gaat om de Nederlandse cultuur, waarom zegt hij dat dan niet gewoon in plaats van over blanke cultuur te beginnen? En het is natuurlijk niet bepaald de enige "verspreking" van dat type.
Met homeopatische verdunning, als bedoeld wordt gedwongen vermenging met uitheemse volkeren, vernaggel je ook de blanke afkomst en cultuur. Maakt het wat uit waar Baudet precies op doelt. Waarom lopen jullie linksfacisten daar telkens op te hameren en herhalen zo kleinzielig.
pi_174140131
quote:
2s.gif Op maandag 2 oktober 2017 15:21 schreef 99.999 het volgende:

[..]

Als het gaat om de Nederlandse cultuur, waarom zegt hij dat dan niet gewoon in plaats van over blanke cultuur te beginnen? En het is natuurlijk niet bepaald de enige "verspreking" van dat type.
Omdat hij hiermee wil verduidelijken dat het om de "blanke" cultuur gaat van de originele inwoners van Nederland en niet een van de overige culturen die onderdeel van Nederland zijn geworden door de vele immigranten die ons land rijk is.

Ik persoonlijk vind dit niet de juiste bewoording, snap wel waarom hij hiervoor kiest, maar had het zelf absoluut anders proberen te zeggen.
pi_174140515
En wanneer je hier zijn gehele verhalen over leest, zie je ook dat er meer nuance zit in zijn bewoording, wat ik alleen maar beter vind. Dit komt echter minder in beeld omdat het minder spraakmakend is, wat jammer genoeg een fenomeen is dat je in alle media terug ziet.

Nuance, relativeringsvermogen en zaken in perspectief zien; de ontbrekende schakels in het brein van extremisten. Alleen al omdat ik deze zaken wel bij hem terugzie zal ik hem nooit op extreem rechts kunnen plaatsen. Had echter wel graag gezien dat dit soms wat meer tot uiting kwam en op sommige momenten ook toch nog meer aanwezig was. Maar ach, elke politicus heeft zo zijn eigenaardigheden en we hebben het maar te doen met het hoopje ellende dat ons land moet vertegenwoordigen.
pi_174141610
quote:
0s.gif Op maandag 2 oktober 2017 16:11 schreef Crooyzwans het volgende:
En wanneer je hier zijn gehele verhalen over leest, zie je ook dat er meer nuance zit in zijn bewoording, wat ik alleen maar beter vind. Dit komt echter minder in beeld omdat het minder spraakmakend is, wat jammer genoeg een fenomeen is dat je in alle media terug ziet.

Nuance, relativeringsvermogen en zaken in perspectief zien; de ontbrekende schakels in het brein van extremisten. Alleen al omdat ik deze zaken wel bij hem terugzie zal ik hem nooit op extreem rechts kunnen plaatsen. Had echter wel graag gezien dat dit soms wat meer tot uiting kwam en op sommige momenten ook toch nog meer aanwezig was. Maar ach, elke politicus heeft zo zijn eigenaardigheden en we hebben het maar te doen met het hoopje ellende dat ons land moet vertegenwoordigen.
Ja, oké leuk, maar kun je nog uitleggen hoe je enerzijds een vooral blank land wil en anderzijds niet wil dat het land vooral blanke inwoners heeft?
pi_174141667
quote:
0s.gif Op maandag 2 oktober 2017 15:13 schreef Crooyzwans het volgende:

[..]

Het gaat hem om de blanke Nederlands cultuur, dus niet de culturen die seizoensarbeiders en overige immigranten in het verleden naar Nederland hebben gebracht en ondertussen ook deel van Nederland zijn geworden omdat dat hier kan. Ik vind dit bijvoorbeeld niet de juiste bewoording, maar kan wel zien waarom hij het zo verwoord omdat het zeer duidelijk aangeeft waar hij op doelt.

Misschien moet je volgende maar eens lezen om een wat uitgebreidere uitleg te hebben omtrent allerhande zaken die hiermee samenhangen.
http://politiek.tpo.nl/20(...)acisme-heroverwegen/

En ja, ik denk dat huidskleur bij hem niet van belang is en het hem om de inhoud gaat en ik heb nog nergens onomstotelijk bewijs gezien dat dat niet zo is. Mocht ik dat ooit wel ergens tegenkomen, dan is hij enige vorm van sympathie die ik voor hem heb alsmede mijn stem direct kwijt.
Nou ja, kijk, je kunt je één keer zo verspreken, maar als dat herhaaldelijk gebeurt en je herhaaldelijk spreekt over huidskleur dan is zeggen dat je niet op huidskleur doelt niet meer zo geloofwaardig.
pi_174142540
quote:
0s.gif Op maandag 2 oktober 2017 12:25 schreef Crooyzwans het volgende:
Als er zoals op de laatste pagina's mensen zijn als kansenjongere, xa1pt en 99.999 die elke discussie uit de weg blijven gaan door naar gequote uitspraak van Baudet te blijven verwijzen betreffende de sharia rechtbanken en enkel te blijven verwijzen naar dat deze uitspraak nooit bewezen waar is, dan sla je wat mij betreft de plank volkomen mis.
Dan heb je dus niet gelezen wat ik schreef, wat kan verklaren waar je de plank volkomen mis slaat.
pi_174144471
quote:
Ja, laat ik een radio-aflevering van 2 uur gaan luisteren
pi_174145214
quote:
7s.gif Op maandag 2 oktober 2017 16:57 schreef Xa1pt het volgende:

[..]

Nou ja, kijk, je kunt je één keer zo verspreken, maar als dat herhaaldelijk gebeurt en je herhaaldelijk spreekt over huidskleur dan is zeggen dat je niet op huidskleur doelt niet meer zo geloofwaardig.
Omdat hij zich niet verspreekt, zoals ik al meermaals heb gezegd. Ik vind het ook niet de beste woordkeuze, maar ik meen wel te snappen wat hij bedoelt en dat lees je maar terug want ik ben geen papegaai die alles 20 keer gaat herhalen. Hij heeft ook meermaals aangegeven dat hij voorstander is van gemengde relaties. Dat duidt namelijk meestal op een betere integratie.

En als ik de paar regels hierboven lees, dan kun je al gaan mouwen dat daar racisme in schuil gaat, want je maakt al onderscheidt tussen rassen wanneer je het over gemengde relaties hebt in deze. Dat zou naar mijn idee niet eens een issue moeten zijn, en dat is het volgens mij naar Baudets idee ook niet. Wat echter wel een issue is, zijn
quote:
7s.gif Op maandag 2 oktober 2017 16:55 schreef Xa1pt het volgende:

[..]

Ja, oké leuk, maar kun je nog uitleggen hoe je enerzijds een vooral blank land wil en anderzijds niet wil dat het land vooral blanke inwoners heeft?
Omdat hij het over de zogenaamde blanke Nederlands cultuur heeft. Als die uitgedragen wordt door een heel scala aan etniciteiten heb ik daar geen problemen mee en volgens mij Baudet ook niet. Het gaan naar mijn idee ook meer over een stukje nationale trots op ons van oudsher voornamelijk blank land, maar dat heb ik al een aantal keer gezegd, dus vraag me af of deze reactie ook maar enigszins zinvol is, omdat er waarschijnlijk binnen 5 berichten weer iets van dezelfde strekking wordt geopperd.

Laten we het er maar over eens zijn dat we het hier niet over eens zijn. Jij vind dat hij echt doelt op Nederland moet voornamelijk blank blijven. En ik zie het als: Nederland moet vooral de blanke cultuur van tolerantie en saamhorigheid blijven uitstralen en de mensen die hier niet aan mee willen werken mogen opflikkeren.

Ik ben dan ook ontzettend intolerant tegen intolerantie, hoe hypocriet dat ook mogen klinken.
pi_174145953


NIEUWE fascist erbij 8)7 8)7 8)7
"Wedstrijden kun je altijd verliezen anders hoef je die wedstrijden ook niet te spelen"
Klaasweetalles 14-08-2018
  maandag 2 oktober 2017 @ 20:15:08 #33
402566 SgtPorkbeans
Emmenaren olé olé
pi_174147221
quote:
0s.gif Op maandag 2 oktober 2017 19:45 schreef klaasweetalles het volgende:
[ afbeelding ]

NIEUWE fascist erbij 8)7 8)7 8)7
Dit is al ruim een week bekend, maar toch bedankt dat je toch nog even wil laten weten dat WvH lid is geworden. :Y
Jij woont hier ver vandaan, zeggen ze elders in het land
Dan zeg ik, insgelijks, u ook, a'j ‘t zien van dizze kant.
pi_174147726
quote:
0s.gif Op maandag 2 oktober 2017 18:58 schreef Crooyzwans het volgende:

[..]

Ja, laat ik een radio-aflevering van 2 uur gaan luisteren
Vanaf 1:10:08 - tot 1:10:45.
pi_174147932
quote:
0s.gif Op maandag 2 oktober 2017 19:22 schreef Crooyzwans het volgende:

[..]

Omdat hij zich niet verspreekt, zoals ik al meermaals heb gezegd. Ik vind het ook niet de beste woordkeuze, maar ik meen wel te snappen wat hij bedoelt en dat lees je maar terug want ik ben geen papegaai die alles 20 keer gaat herhalen. Hij heeft ook meermaals aangegeven dat hij voorstander is van gemengde relaties. Dat duidt namelijk meestal op een betere integratie.
Dus als je een voorstander bent van gemengde relaties ben je geen racist? Iemand die een donkere vriendin heeft, of een 'interculturele relatie' heeft, die kan geen racist zijn? Dat is volgens mij een drogreden.

quote:
Omdat hij het over de zogenaamde blanke Nederlands cultuur heeft. Als die uitgedragen wordt door een heel scala aan etniciteiten heb ik daar geen problemen mee en volgens mij Baudet ook niet. Het gaan naar mijn idee ook meer over een stukje nationale trots op ons van oudsher voornamelijk blank land, maar dat heb ik al een aantal keer gezegd, dus vraag me af of deze reactie ook maar enigszins zinvol is, omdat er waarschijnlijk binnen 5 berichten weer iets van dezelfde strekking wordt geopperd.

Laten we het er maar over eens zijn dat we het hier niet over eens zijn. Jij vind dat hij echt doelt op Nederland moet voornamelijk blank blijven. En ik zie het als: Nederland moet vooral de blanke cultuur van tolerantie en saamhorigheid blijven uitstralen en de mensen die hier niet aan mee willen werken mogen opflikkeren.
Dat is geen antwoord op de vraag waarom hij een paar keer noemt dat hij toch vooral blanke Nederlanders wil zien. Dat hij dan van de niet-blanke Nederlanders hoopt dat ze ook een stukje 'Nederlands zijn' uitstralen doet daar weinig aan af. Natuurlijk hoopt hij dat. En dat is op zich ook prima, maar ga niet beweren dat hij zegt dat hij niet vooral blanke Nederlanders hier wil maar dat dat toch iets heel anders betekent en iig niet impliceert dat hij hier niet vooral blanke Nederlanders wil zien.
pi_174150402
quote:
7s.gif Op maandag 2 oktober 2017 14:43 schreef 99.999 het volgende:
Als voorstanders van de Russische annexatie van De Krim zijn de FvD en hun huisblaadje DDS natuurlijk zwaar voorstander van dubieuze referenda.
Als linksgekkie ben jij er natuurlijk een voorstander van dat burgers die niet luisteren naar de regering in de hoek geknuppeld worden.
quote:
7s.gif Op maandag 2 oktober 2017 14:53 schreef Xa1pt het volgende:
Hij heeft al een paar keer aangegeven dat het hem ook om huiskleur te doen is.
En jij hebt een hekel aan blanken ?
Vieze racist :(
quote:
0s.gif Op maandag 2 oktober 2017 14:55 schreef Crooyzwans het volgende:
Maar heb jou nog geen enkele keer kunnen betrappen op het kijken naar het grotere inhoudelijke verhaal daar je tot dusver enkel op de man hebt gespeeld en met hele simpele kort door de bocht vergelijkingen je punt hebt proberen te maken.
Je reactie is verspilde moeite.
Xa1pt en zijn maatje 99.999 hebben het hun dagbesteding gemaakt om al 66 delen lang te zeiken over FvD en Baudet.
Verder hebben ze geen doel in hun leven denk ik. :{w
quote:
2s.gif Op maandag 2 oktober 2017 15:21 schreef 99.999 het volgende:
Als het gaat om de Nederlandse cultuur, waarom zegt hij dat dan niet gewoon in plaats van over blanke cultuur te beginnen?
Omdat Nederland overwegend een blank land is ?
Het is allemaal niet zo moeilijk hoor......
pi_174152569
quote:
0s.gif Op maandag 2 oktober 2017 15:10 schreef Mr.Major het volgende:
Wat Baudet gezegd heeft over homeopathische verdunning gaat niet over huidskleur. Door die verdunning kan de Nederlander niet meer bestaan zei hij. Dit gaat niet over huidskleur. Een blanke Nederlander kan ook leven tussen 99% zwarte mensen, maar wel volgens de cultuur van die 99%. Echter heeft hij wel gezegd dat hij wil dat Nederland (en Europa) voor meer dan de helft blank blijft.
Je spreekt jezelf hier tegen.
pi_174152594
quote:
0s.gif Op maandag 2 oktober 2017 21:36 schreef bluemoon23 het volgende:
En jij hebt een hekel aan blanken ?
Vieze racist :(
Ehm, wat?
pi_174154285
quote:
7s.gif Op maandag 2 oktober 2017 20:34 schreef Xa1pt het volgende:

[..]

Dus als je een voorstander bent van gemengde relaties ben je geen racist? Iemand die een donkere vriendin heeft, of een 'interculturele relatie' heeft, die kan geen racist zijn? Dat is volgens mij een drogreden.
Misschien is het handig als jij aangeeft wanneer iemand geen racist is. Zodat wij kunnen staven of iets racistisch is.

quote:
7s.gif Op maandag 2 oktober 2017 22:30 schreef Xa1pt het volgende:

[..]

Je spreekt jezelf hier tegen.
Nee hoor
pi_174154582
quote:
1s.gif Op maandag 2 oktober 2017 23:34 schreef Mr.Major het volgende:

[..]

Misschien is het handig als jij aangeeft wanneer iemand geen racist is. Zodat wij kunnen staven of iets racistisch is.
Als iemand onderscheid maakt op basis van huidskleur, zo moeilijk is dat niet lijkt me.

quote:
Nee hoor
Ja, wel.
quote:
0s.gif Op maandag 2 oktober 2017 15:10 schreef Mr.Major het volgende:
Wat Baudet gezegd heeft over homeopathische verdunning gaat niet over huidskleur. Door die verdunning kan de Nederlander niet meer bestaan zei hij. Dit gaat niet over huidskleur. Een blanke Nederlander kan ook leven tussen 99% zwarte mensen, maar wel volgens de cultuur van die 99%. Echter heeft hij wel gezegd dat hij wil dat Nederland (en Europa) voor meer dan de helft blank blijft. Daar sta ik volledig achter, in ieder geval op de overzienbare termijn.
Het gaat niet over huidskleur maar hij wil dat Nederland voor meer dan de helft blank blijft. Dat is tegenstrijdig aan elkaar.
  dinsdag 3 oktober 2017 @ 00:01:41 #41
304498 Nibb-it
Dirc die maelre
pi_174154648
Kennelijk bestaat er constant verwarring over wat Baudet nou precies bedoelt. Misschien moet hij daar eens iets aan doen.
  Moderator / Redactie Sport dinsdag 3 oktober 2017 @ 00:08:07 #42
359864 crew  Nattekat
De roze zeekat
pi_174154737
Het leven van zo veel mensen zou zo veel beter zijn als ze niet voor elke vage uitspraak een blik azijnzuur zouden opdrinken...

Relativerend vermogen is ver te zoeken soms, terwijl het meerdere malen is aangetoond dat de waarheid wat genuanceerder is dan waar de haters overtuigd van zijn. Voor Baudet is het prima; gratis reclame. Nuancerend Nederland weet precies wat hij bedoelt, en met meer duidelijkheid zou Baudet nog steeds 'kapotgemaakt' worden.

Datzelfde nuancerend Nederland is eveneens meer dan klaar met dat zooitje herrieschoppers omtrent zwarte piet en wil gewoon ouderwets dat feest vieren, je hoort ze alleen niet, want voor je het weet word je door tig linkse gekkies besprongen die overal racisme in zien.
100.000 katjes
Maakte de 100.000e post in BIT
Er eens op uit?
pi_174154802
quote:
1s.gif Op dinsdag 3 oktober 2017 00:08 schreef Nattekat het volgende:
Het leven van zo veel mensen zou zo veel beter zijn als ze niet voor elke vage uitspraak een blik azijnzuur zouden opdrinken...

Relativerend vermogen is ver te zoeken soms, terwijl het meerdere malen is aangetoond dat de waarheid wat genuanceerder is dan waar de haters overtuigd van zijn.
Vooralsnog is het vooral gedraai, nuanceren kun je het 'nee, hij bedoelde toch echt niet dat het om huidskleur ging, hij noemde het alleen expliciet' niet echt noemen.
  dinsdag 3 oktober 2017 @ 00:18:50 #44
304498 Nibb-it
Dirc die maelre
pi_174154881
quote:
0s.gif Op dinsdag 3 oktober 2017 00:08 schreef Nattekat het volgende:
Nuancerend Nederland weet precies wat hij bedoelt, en met meer duidelijkheid zou Baudet nog steeds 'kapotgemaakt' worden.
Als hij zijn uitlatingen wat beter zou formuleren waren de oeverloze discussies erover ook niet nodig geweest.
quote:
Datzelfde nuancerend Nederland is eveneens meer dan klaar met dat zooitje herrieschoppers omtrent zwarte piet en wil gewoon ouderwets dat feest vieren, je hoort ze alleen niet, want voor je het weet word je door tig linkse gekkies besprongen die overal racisme in zien.
Vanwaar deze scheet?
  Moderator / Redactie Sport dinsdag 3 oktober 2017 @ 00:20:49 #45
359864 crew  Nattekat
De roze zeekat
pi_174154900
quote:
7s.gif Op dinsdag 3 oktober 2017 00:13 schreef Xa1pt het volgende:

[..]

Vooralsnog is het vooral gedraai, nuanceren kun je het 'nee, hij bedoelde toch echt niet dat het om huidskleur ging, hij noemde het alleen expliciet' niet echt noemen.
In het strafrecht geldt 'onschuldig tot het tegendeel bewezen is'. Goh, waarom zou dat toch ooit verzonnen zijn?

Juist, om onschuldige mensen te beschermen voor onderbuikgevoelens van mensen zoals jij. Voel je vooral aangesproken door wat ik in de hele post zei.
100.000 katjes
Maakte de 100.000e post in BIT
Er eens op uit?
pi_174154944
quote:
0s.gif Op dinsdag 3 oktober 2017 00:18 schreef Nibb-it het volgende:

[..]

Als hij zijn uitlatingen wat beter zou formuleren waren de oeverloze discussies erover ook niet nodig geweest.
Maar dat vraag ik me af. Hij spreekt met dubbelzinnige uitspraken een breder publiek aan. Door bijvoorbeeld het te hebben over de 'homeopathische verdunning' spreekt hij mensen aan die er net zo'n wereldbeeld als hij op nahouden en gewoonweg liever zoveel mogelijk buitenlanders willen weren. Zo houdt hij de meer PVV-georiënteerde kiezers binnen. En door later weer net te doen alsof het hem vooral niet om huidskleur te doen is spreekt hij mensen aan die toch wat gevoeliger zijn voor latent racisme en kunnen die tegen zichzelf zeggen dat hij het allemaal niet zo racistisch bedoeld.

Als hij gewoon herhaaldelijk zou zeggen: "nee jongens, ik wil het niet gaan hebben over huidskleur, dat hele thema is op geen enkele manier relevant en mensen die in die kleuren denken daar neem ik afstand van, het gaat gewoon om wat mensen doen, welke tint ze ook hebben maakt daarin niet uit", dan verliest hij weer een deel kiezers die het wel belangrijk vinden dat Nederland vooral blank blijft.
pi_174154951
quote:
1s.gif Op dinsdag 3 oktober 2017 00:20 schreef Nattekat het volgende:

[..]

In het strafrecht geldt 'onschuldig tot het tegendeel bewezen is'. Goh, waarom zou dat toch ooit verzonnen zijn?
Wat heeft dat hiermee van doen?
  Moderator / Redactie Sport dinsdag 3 oktober 2017 @ 00:26:05 #48
359864 crew  Nattekat
De roze zeekat
pi_174154957
quote:
0s.gif Op dinsdag 3 oktober 2017 00:18 schreef Nibb-it het volgende:

[..]

Als hij zijn uitlatingen wat beter zou formuleren waren de oeverloze discussies erover ook niet nodig geweest.
Zou helpen tegen deze discussie, maar ik weet zeker dat de gebruikelijke gevallen dan wel weer wat anders verzinnen. Die haat zit gigantisch diepgeworteld.

quote:
[..]

Vanwaar deze scheet?
De beste vorm van onnodige escalatie die ik ooit heb mogen aanschouwen. Lui die overal racisme in zien vs lui die maar wat graag de actie=reactie wet in de praktijk brengen terwijl de overgrote meerderheid helemaal klaar is met dat gezeik.

Hier echt precies hetzelfde.
100.000 katjes
Maakte de 100.000e post in BIT
Er eens op uit?
pi_174154959
quote:
0s.gif Op dinsdag 3 oktober 2017 00:01 schreef Nibb-it het volgende:
Kennelijk bestaat er constant verwarring over wat Baudet nou precies bedoelt. Misschien moet hij daar eens iets aan doen.
Noa nee. Mensen leggen ieder woord wat hij ooit heeft gezegd onder een vergrootglas, interpreteren dat dan bewust op de meest negatieve manier en blijven dat tot in lengte van jaren herhalen.

Ookal heeft hij die dingen al lang en breed toegelicht in de media.

JA MAAR HIJ ZEI TOEN DAT!!!! HIJ STAAT MET HEM OP DE FOTO EN HEB JE ZIJN BOEKENKAST GEZIEN!!! DE REINCARNATIE VAN MUSSOLINI!!!

Trieste manier van discussieren als je het mij vraagt. En dan ben ik nieteens een fan van die koorbal...
A man is not old until regrets take the place of dreams.
  Moderator / Redactie Sport dinsdag 3 oktober 2017 @ 00:27:40 #50
359864 crew  Nattekat
De roze zeekat
pi_174154982
quote:
10s.gif Op dinsdag 3 oktober 2017 00:25 schreef Xa1pt het volgende:

[..]

Wat heeft dat hiermee van doen?
Ben je nou selectief aan het quoten omdat die Nattekat daar toch wel een punt had, of omdat het je geen reet boeit dat types als jij verantwoordelijk zijn voor Trump?
100.000 katjes
Maakte de 100.000e post in BIT
Er eens op uit?
pi_174155017
quote:
1s.gif Op dinsdag 3 oktober 2017 00:26 schreef habitue het volgende:

[..]

Noa nee. Mensen leggen ieder woord wat hij ooit heeft gezegd onder een vergrootglas, interpreteren dat dan bewust op de meest negatieve manier en blijven dat tot in lengte van jaren herhalen.

Ookal heeft hij die dingen al lang en breed toegelicht in de media.
Het eerst hebben over de homeopathische verdunning, daarna beweren dat het je niet om huidskleur te doen is en vervolgens weer beweren dat je wil dat Nederland vooral blank blijft. En dan vind je echt heel gek dat mensen dat 'nee huidskleur doet er voor mij totaal niet toe!' niet zo geloofwaardig vinden?
pi_174155040
quote:
1s.gif Op dinsdag 3 oktober 2017 00:27 schreef Nattekat het volgende:

[..]

Ben je nou selectief aan het quoten omdat die Nattekat daar toch wel een punt had, of omdat het je geen reet boeit dat types als jij verantwoordelijk zijn voor Trump?
Nee, ik vraag me af waarom je ineens begint over strafrecht. De safespaces voor de snowflakes zijn kennelijk nog niet afdoende, want oh wee als je impliceert dat Baudet toch geen zuivere intenties heeft.

"WEET JE WEL WAT JE ZEGT, WE ZITTEN HIER NIET IN EEN RECHTSZAAL!?!!! HIJ IS ONSCHULDIG"

:')
  Moderator / Redactie Sport dinsdag 3 oktober 2017 @ 00:31:50 #53
359864 crew  Nattekat
De roze zeekat
pi_174155042
quote:
10s.gif Op dinsdag 3 oktober 2017 00:30 schreef Xa1pt het volgende:

[..]

Het eerst hebben over de homeopathische verdunning, daarna beweren dat het je niet om huidskleur te doen is en vervolgens weer beweren dat je wil dat Nederland vooral blank blijft. En dan vind je echt heel gek dat mensen dat 'nee huidskleur doet er voor mij totaal niet toe!' niet zo geloofwaardig vinden?
Kap met achterlijke verbanden zoeken die er niet zijn, eet een Snickers, bemoei je met je eigen zaken en de wereld wordt een mooiere plek.
100.000 katjes
Maakte de 100.000e post in BIT
Er eens op uit?
  Moderator / Redactie Sport dinsdag 3 oktober 2017 @ 00:32:25 #54
359864 crew  Nattekat
De roze zeekat
pi_174155057
Maak daar twee Snickers van
100.000 katjes
Maakte de 100.000e post in BIT
Er eens op uit?
pi_174155077
quote:
1s.gif Op dinsdag 3 oktober 2017 00:31 schreef Nattekat het volgende:

[..]

Kap met achterlijke verbanden zoeken die er niet zijn, eet een Snickers, bemoei je met je eigen zaken en de wereld wordt een mooiere plek.
Ja, politici die onzinnige uitspraken doen moeten gewoon met rust gelaten worden, moeten we niet te moeilijk over doen. Aldus mensen met stemrecht anno 2017.
  Moderator / Redactie Sport dinsdag 3 oktober 2017 @ 00:37:36 #56
359864 crew  Nattekat
De roze zeekat
pi_174155118
quote:
10s.gif Op dinsdag 3 oktober 2017 00:33 schreef Xa1pt het volgende:

[..]

Ja, politici die onzinnige uitspraken doen moeten gewoon met rust gelaten worden, moeten we niet te moeilijk over doen. Aldus mensen met stemrecht anno 2017.
Onzinnig? Waar? Bedoel je Trump?

Onee, je eigen mening is geen - en ik herhaal - GEEN feit. Een iemand die tegen jouw natte droom van de wereld is niet - en ik herhaal wederom - NIET per definitie iemand met allemaal kwade intenties, want jouw mening blijft jouw mening.
100.000 katjes
Maakte de 100.000e post in BIT
Er eens op uit?
pi_174155235
quote:
1s.gif Op dinsdag 3 oktober 2017 00:37 schreef Nattekat het volgende:

[..]

Onzinnig? Waar? Bedoel je Trump?
Nee. Baudet. Wat jou betreft moeten mensen vooral niet al te kritisch naar politici kijken. Want dat is slecht. Ofzo. En we zitten niet in een rechtbank.
pi_174155288
quote:
10s.gif Op dinsdag 3 oktober 2017 00:30 schreef Xa1pt het volgende:

[..]

Het eerst hebben over de homeopathische verdunning, daarna beweren dat het je niet om huidskleur te doen is en vervolgens weer beweren dat je wil dat Nederland vooral blank blijft. En dan vind je echt heel gek dat mensen dat 'nee huidskleur doet er voor mij totaal niet toe!' niet zo geloofwaardig vinden?
Ik ga hem daarvoor ook niet verdedigen hoor. In mijn ogen een slip of the tongue in een immigratiedebat vanuit Afrika. Ik heb pvda'ers ergere dingen horen zeggen en daar hoor je niemand verder over.
A man is not old until regrets take the place of dreams.
pi_174155329
quote:
1s.gif Op dinsdag 3 oktober 2017 00:51 schreef habitue het volgende:

[..]

Ik ga hem daarvoor ook niet verdedigen hoor. In mijn ogen een slip of the tongue in een immigratiedebat vanuit Afrika. Ik heb pvda'ers ergere dingen horen zeggen en daar hoor je niemand verder over.
Zoals?
pi_174155366
quote:
7s.gif Op dinsdag 3 oktober 2017 00:25 schreef Xa1pt het volgende:

[..]

Maar dat vraag ik me af. Hij spreekt met dubbelzinnige uitspraken een breder publiek aan. Door bijvoorbeeld het te hebben over de 'homeopathische verdunning' spreekt hij mensen aan die er net zo'n wereldbeeld als hij op nahouden en gewoonweg liever zoveel mogelijk buitenlanders willen weren. Zo houdt hij de meer PVV-georiënteerde kiezers binnen. En door later weer net te doen alsof het hem vooral niet om huidskleur te doen is spreekt hij mensen aan die toch wat gevoeliger zijn voor latent racisme en kunnen die tegen zichzelf zeggen dat hij het allemaal niet zo racistisch bedoeld.

Als hij gewoon herhaaldelijk zou zeggen: "nee jongens, ik wil het niet gaan hebben over huidskleur, dat hele thema is op geen enkele manier relevant en mensen die in die kleuren denken daar neem ik afstand van, het gaat gewoon om wat mensen doen, welke tint ze ook hebben maakt daarin niet uit", dan verliest hij weer een deel kiezers die het wel belangrijk vinden dat Nederland vooral blank blijft.
Je overschat hier gigantisch het werkelijke racisme van mensen. Alsof dat een vet grote doelgroep zou zijn.
pi_174155393
quote:
1s.gif Op dinsdag 3 oktober 2017 00:58 schreef Mr.Major het volgende:

[..]

Je overschat hier gigantisch het werkelijke racisme van mensen. Alsof dat een vet grote doelgroep zou zijn.
Ik vind bewust aansturen op een Nederland waarin overwegend blanke mensen wonen anders wel tamelijk kwalijk.
pi_174155394
quote:
7s.gif Op dinsdag 3 oktober 2017 00:55 schreef Xa1pt het volgende:

[..]

Zoals?
Samsom en zijn etnisch monopoly uitspraak bvb.
A man is not old until regrets take the place of dreams.
pi_174155403
quote:
1s.gif Op dinsdag 3 oktober 2017 01:01 schreef habitue het volgende:

[..]

Samsom en zijn etnisch monopoly uitspraak bvb.
Wat is daar zo ernstig aan? Dat is gewoon een feitelijke constatering die ook door statistieken wordt ondersteund.

Maar alleen dat, of heb je meer?
pi_174155407
quote:
10s.gif Op dinsdag 3 oktober 2017 00:30 schreef Xa1pt het volgende:

[..]

Het eerst hebben over de homeopathische verdunning, daarna beweren dat het je niet om huidskleur te doen is en vervolgens weer beweren dat je wil dat Nederland vooral blank blijft. En dan vind je echt heel gek dat mensen dat 'nee huidskleur doet er voor mij totaal niet toe!' niet zo geloofwaardig vinden?
Bij homeopathische verdunning heeft Baudet het over cultuur. Er kan daardoor geen Nederlander meer bestaan.
- een blanke nederlander kan als enige tussen allemaal zwarte nederlanders leven. Maar niet volgens zijn oorspronkelijke Nederlandse cultuur.
pi_174155413
quote:
7s.gif Op dinsdag 3 oktober 2017 01:01 schreef Xa1pt het volgende:

[..]

Ik vind bewust aansturen op een Nederland waarin overwegend blanke mensen wonen anders wel tamelijk kwalijk.
Je vind de huidige maatschappij tamelijk kwalijk? Je zit in een politiek correcte denkval. Het betekent simpelweg: geen massaimmigratie. Nou als je dat al racistisch vindt...
pi_174155419
quote:
1s.gif Op dinsdag 3 oktober 2017 01:02 schreef Mr.Major het volgende:

[..]

Je vind de huidige maatschappij tamelijk kwalijk?
Je snapt het echt niet hè? :')
pi_174155424
quote:
Geef ons postpopulistisch leiderschap

Vorige week was de week van de 'demofobie', de angst voor het volk. In de Tweede Kamer werd het referendum afgeschoten. Na achttien jaar parlementaire behandeling. Partijen die ooit initiatiefnemer van het correctief referendum waren geweest, waren inmiddels door hun leden teruggefloten. Zie D66, GroenLinks en de PvdA.

https://www.volkskrant.nl(...)81ca7b121ad93bea7b06
pi_174155430
quote:
10s.gif Op dinsdag 3 oktober 2017 01:04 schreef Xa1pt het volgende:

[..]

Je snapt het echt niet hè? :')
Nee absoluut niet.
pi_174155461
quote:
7s.gif Op dinsdag 3 oktober 2017 01:01 schreef Xa1pt het volgende:

[..]

Wat is daar zo ernstig aan? Dat is gewoon een feitelijke constatering die ook door statistieken wordt ondersteund.

Maar alleen dat, of heb je meer?
Etniciteit koppelen aan geweld vind ik erstiger dan dat je geen economische Afrikaanse migranten (die 99% zwart zijn) meer in je land wil toelaten.

Ja. Maar nu ga ik slapen. Morgen weer 6 uur het wekkertje ;(
A man is not old until regrets take the place of dreams.
pi_174155467
quote:
Door politici die het gevaarlijke alarmsignaal van het populisme echt tot zich hebben laten doordringen.
Zal wel weer niet zo zijn, maar in mijn ogen kan Baudet deze rol wel vervullen.
pi_174155481
quote:
7s.gif Op dinsdag 3 oktober 2017 01:01 schreef Xa1pt het volgende:

[..]

Wat is daar zo ernstig aan? Dat is gewoon een feitelijke constatering die ook door statistieken wordt ondersteund.

Maar alleen dat, of heb je meer?
Dat is wel een feitelijke constatering? Een etnisch monopolie? :') wat wil zeggen: geen enkele etniciteit doet dit verder. Heerlijk dit, wat ben je toch uitermate selectief verontwaardigd.
pi_174155484
quote:
1s.gif Op dinsdag 3 oktober 2017 01:09 schreef habitue het volgende:

[..]

Etniciteit koppelen aan geweld vind ik erstiger dan dat je geen economische Afrikaanse migranten (die 99% zwart zijn) meer in je land wil toelaten.
Dat is gewoon een statistisch gegeven...
pi_174155495
quote:
1s.gif Op dinsdag 3 oktober 2017 01:11 schreef Mr.Major het volgende:

[..]

Dat is wel een feitelijke constatering? Een etnisch monopolie? :') wat wil zeggen: geen enkele etniciteit doet dit verder.
Nee, dat wil zeggen dat Marokkanen daar het grootste aandeel in hebben. Wat ook gewoon klopt.
pi_174155498
quote:
0s.gif Op dinsdag 3 oktober 2017 01:05 schreef LelijKnap het volgende:

[..]

Blijft wel een beetje linkse opinie doorheen schemeren. Maar in essentie wel een goed artikel.
pi_174155503
quote:
10s.gif Op dinsdag 3 oktober 2017 01:12 schreef Xa1pt het volgende:

[..]

Nee, dat wil zeggen dat Marokkanen daar het grootste aandeel in hebben. Wat ook gewoon klopt.
Nee een monopolie betekent alleenrecht. Zeg je nou dat alleen maar marokkanen dit soort dingen doen?
pi_174155506
quote:
1s.gif Op dinsdag 3 oktober 2017 01:12 schreef Mr.Major het volgende:

[..]

Blijft wel een beetje linkse opinie doorheen schemeren. Maar in essentie wel een goed artikel.
Ja, blijft de VK, hè. Maar wel de meest genuanceerde krant in NL denk ik zo.
pi_174155509
quote:
1s.gif Op dinsdag 3 oktober 2017 01:12 schreef Mr.Major het volgende:

[..]

Nee een monopolie betekent alleenrecht. Zeg je nou dat alleen maar marokkanen dit soort dingen doen?
Lees m'n post nog eens...
pi_174155517
quote:
9s.gif Op dinsdag 3 oktober 2017 01:13 schreef Xa1pt het volgende:

[..]

Lees m'n post nog eens...
Ja, zelfde conclusie. Jij zegt dat marokkanen een etnisch monopolie hebben. Dus dat alleen zij die misdrijven plegen.

"Deze jongens [marokkanen] hebben een etnisch monopolie op dit soort overlast gekregen"

Dit vind jij dus goed en waar? En een feitelijke constatering?
pi_174155527
quote:
0s.gif Op dinsdag 3 oktober 2017 00:01 schreef Nibb-it het volgende:
Kennelijk bestaat er constant verwarring over wat Baudet nou precies bedoelt. Misschien moet hij daar eens iets aan doen.
Dat maakt niet zoveel uit want uitspraken worden toch wel uit de context getrokken. Zo heeft activistisch links het nu nog steeds over wat Baudet ooit in een van zijn romans heeft geschreven.

[ Bericht 0% gewijzigd door #ANONIEM op 03-10-2017 01:16:36 ]
pi_174155542
quote:
1s.gif Op dinsdag 3 oktober 2017 01:15 schreef Arthur_Spooner het volgende:

[..]

Dat maakt niet zoveel uit want uitspraken worden toch wel uit de context getrokken. Zo heeft activistisch links het nu nog steeds over wat Baudet ooit in een van zijn romans heeft geschreven.
Als Diederik Samsom het gezegd had had niemand ernaar omgekeken. Een stok om mee te slaan. De hypocrisie is op kilometers afstand te ruiken.
pi_174155556
quote:
1s.gif Op dinsdag 3 oktober 2017 01:14 schreef Mr.Major het volgende:

[..]

Ja, zelfde conclusie. Jij zegt dat marokkanen een etnisch monopolie hebben. Dus dat alleen zij die misdrijven plegen.
Nee, vooral jongeren van Marokkaanse afkomst.
pi_174155564
quote:
1s.gif Op dinsdag 3 oktober 2017 01:17 schreef Mr.Major het volgende:

[..]

Als Diederik Samsom het gezegd had had niemand ernaar omgekeken.
Ja, blijf jezelf vooral lekker in die slachtofferrol wentelen.
pi_174155579
quote:
9s.gif Op dinsdag 3 oktober 2017 01:19 schreef Xa1pt het volgende:

[..]

Nee, vooral jongeren van Marokkaanse afkomst.
Nou niet lopen draaien. Je loopt Samsom zijn woorden expres verkeerd te interpreteren. Monopolie betekent alleenrecht. Dan kan er dus niet nog een etniciteit zijn die dit ook doet, want daar hebben ze het recht niet op.

Oftewel: Marokkanen zijn de enige die deze criminaliteit begaan.

En jij noemt dat: een feitelijke constatering. Laat dan eens zien welke statistiek aangeeft dat 100% van dat type misdaden door marokkanen is gepleegd.
pi_174155581
quote:
10s.gif Op dinsdag 3 oktober 2017 01:21 schreef Xa1pt het volgende:

[..]

Ja, blijf jezelf vooral lekker in die slachtofferrol wentelen.
Je bewijst het toch zelf hier.
pi_174155603
quote:
1s.gif Op dinsdag 3 oktober 2017 01:24 schreef Mr.Major het volgende:

[..]

Nou niet lopen draaien. Je loopt Samsom zijn woorden expres verkeerd te interpreteren. Monopolie betekent alleenrecht. Dan kan er dus niet nog een etniciteit zijn die dit ook doet, want daar hebben ze het recht niet op.

Oftewel: Marokkanen zijn de enige die deze criminaliteit begaan.

En jij noemt dat: een feitelijke constatering. Laat dan eens zien welke statistiek aangeeft dat 100% van dat type misdaden door marokkanen is gepleegd.
Nee, Samsom heeft het over een soort monopolie. Hij zegt in datzelfde interview: het zijn vooral Marokkaanse jongeren. Dat klopt ook.
pi_174155637
quote:
7s.gif Op dinsdag 3 oktober 2017 01:27 schreef Xa1pt het volgende:

[..]

Nee, Samsom heeft het over een soort monopolie. Hij zegt in datzelfde interview: het zijn vooral Marokkaanse jongeren. Dat klopt ook.
Haha ga je nu lopen draaien? Waarom loop je Samsom zijn woorden verkeerd uit te leggen. Weet jij zogenaamd beter hoe hij het bedoelt dan hij? Een monopolie is een monopolie. Je kan geen soort monopolie hebben, want een beetje een monopolie is geen monopolie. En drukt Samsom zich hier nou bewust verkeerd uit om meer stemmen te kunnen krijgen?

En nu niet een andere quote erbij halen: hier lekt Samsom zijn ware aard naar boven. Hij kijkt hoe ver hij kan gaan. Dat heb je toch zelf ook wel door?

Waarom doe je er zo moeilijk over? Als jij vind dat Marokkanen de enige zijn die zoiets doen kan je dat toch gewoon zeggen!
pi_174155659
https://www.vn.nl/pvda-ka(...)jongeren-vernederen/

Dit vind je zeker ook normaal. Mensen zomaar vernederen omdat ze "niet deugen". En hij mag dan zeker bepalen wanneer een Marokkaan niet deugt? Weet je wel wat dat betekent? Straks wordt je dus met goedkeuring van de PvdA vernederd als je niet op hen stemt! En waarom zegt hij marokkanen? Als een Turk niet deugd is het schijnbaar niet erg!
pi_174155667
Heeft de rest van de PvdA hier trouwens al (echt) afstand van genomen? Dus niet zoiets van ja maar zo bedoelde hij het niet, of: we moeten zoeken naar de nuance, of ook kijken naar andere uitspraken.

Neee zo makkelijk gaat dat niet. Ik zie een patroon! Dit is systematisch racisme vanuit de PvdA. Dit zou toch in een democratie niet mogen plaatsvinden. Dit gaat tegen de grondwet in! Artikel 1 is in het geding hier. Dat leidt tot fascisme!
pi_174155672
De pvda is een openlijk racistische en fascistische partij! De voormalig lijsttrekker en partijleider zijn openlijk racistisch en fascistisch! Ik wil de vergelijking niet maken, dus dat doe ik heus niet hoor, maar dit doet me toch echt denken aan praktijken van 70 jaar geleden. Het is niet echt nazisme, maar het lijkt er in sommige aspecten wel op hoor. Hitler was ook links, net als de PvdA!
pi_174155692
En jij praat dat dus allemaal goed? Jij noemt dat slechts feiten? Dus als je zoals Rutte zei: het juridisch gelijk aan je zijde hebt, is het goed?

Als je hier geen afstand van neemt, ben je net zo erg als Samsom, en die is bijna net zo erg als die andere dictator!
pi_174156911
quote:
1s.gif Op dinsdag 3 oktober 2017 00:08 schreef Nattekat het volgende:
Het leven van zo veel mensen zou zo veel beter zijn als ze niet voor elke vage uitspraak een blik azijnzuur zouden opdrinken...

Relativerend vermogen is ver te zoeken soms, terwijl het meerdere malen is aangetoond dat de waarheid wat genuanceerder is dan waar de haters overtuigd van zijn. Voor Baudet is het prima; gratis reclame. Nuancerend Nederland weet precies wat hij bedoelt, en met meer duidelijkheid zou Baudet nog steeds 'kapotgemaakt' worden.

Datzelfde nuancerend Nederland is eveneens meer dan klaar met dat zooitje herrieschoppers omtrent zwarte piet en wil gewoon ouderwets dat feest vieren, je hoort ze alleen niet, want voor je het weet word je door tig linkse gekkies besprongen die overal racisme in zien.
Nee, jij wordt enkel van racisme beschuldigd omdat je van mening bent dat negers genetisch inferieur zijn.
Dat heeft niks met nuanceren of realisme te maken. Dat is gewoon ouderwets ranzig racisme uit de categorie schedelmeters.

[ Bericht 1% gewijzigd door #ANONIEM op 03-10-2017 07:38:44 ]
pi_174156928
quote:
1s.gif Op dinsdag 3 oktober 2017 01:42 schreef Mr.Major het volgende:
De pvda is een openlijk racistische en fascistische partij! De voormalig lijsttrekker en partijleider zijn openlijk racistisch en fascistisch! Ik wil de vergelijking niet maken, dus dat doe ik heus niet hoor, maar dit doet me toch echt denken aan praktijken van 70 jaar geleden. Het is niet echt nazisme, maar het lijkt er in sommige aspecten wel op hoor. Hitler was ook links, net als de PvdA!
Misschien moet je hier niet posten als je een flinke borrel op hebt. Je zet jezelf nogal voor schut zo.

[ Bericht 0% gewijzigd door #ANONIEM op 03-10-2017 07:44:11 ]
  dinsdag 3 oktober 2017 @ 08:18:09 #93
104871 remlof
Europees federalist
pi_174157228
quote:
1s.gif Op dinsdag 3 oktober 2017 01:42 schreef Mr.Major het volgende:
De pvda is een openlijk racistische en fascistische partij! De voormalig lijsttrekker en partijleider zijn openlijk racistisch en fascistisch! Ik wil de vergelijking niet maken, dus dat doe ik heus niet hoor, maar dit doet me toch echt denken aan praktijken van 70 jaar geleden. Het is niet echt nazisme, maar het lijkt er in sommige aspecten wel op hoor. Hitler was ook links, net als de PvdA!
_O-
  dinsdag 3 oktober 2017 @ 08:28:22 #94
403866 richolio
#MacMasterrace
pi_174157351
quote:
1s.gif Op dinsdag 3 oktober 2017 01:42 schreef Mr.Major het volgende:
De pvda is een openlijk racistische en fascistische partij! De voormalig lijsttrekker en partijleider zijn openlijk racistisch en fascistisch! Ik wil de vergelijking niet maken, dus dat doe ik heus niet hoor, maar dit doet me toch echt denken aan praktijken van 70 jaar geleden. Het is niet echt nazisme, maar het lijkt er in sommige aspecten wel op hoor. Hitler was ook links, net als de PvdA!
:') Is dit echt? Of probeer je gewoon op een stomme manier een punt te maken?
'Richolio _O_' - tong80
LAST.FM
  dinsdag 3 oktober 2017 @ 08:38:23 #95
168304 Mani89
We try not to sexualize them.
pi_174157475
quote:
1s.gif Op dinsdag 3 oktober 2017 08:28 schreef richolio het volgende:

[..]

:') Is dit echt? Of probeer je gewoon op een stomme manier een punt te maken?
Moet je dat echt vragen?
Reis ver, drink wijn, denk na, lach hard, duik diep. Kom Terug.
pi_174157585
quote:
1s.gif Op dinsdag 3 oktober 2017 08:28 schreef richolio het volgende:

[..]

:') Is dit echt? Of probeer je gewoon op een stomme manier een punt te maken?
'Ik doe gewoon precies zoals links ook doet!'
Hoeren neuken, nooit meer werken.
pi_174157629
quote:
1s.gif Op dinsdag 3 oktober 2017 08:28 schreef richolio het volgende:

[..]

:') Is dit echt? Of probeer je gewoon op een stomme manier een punt te maken?
Je kan het een stomme manier vinden, maar volgens mij maakt ie zijn punt wel.

Er zijn wat mij betreft 2 opties: Of je nuanceert het overal, óf je nuanceert het nergens. Als je het enkel nuanceert wanneer het jou uitkomt en keihard afrekent als dat beter uitkomt, ben je in mijn ogen gewoon ontzettend hypocriet en is een gedegen discussie met je onmogelijk.
  dinsdag 3 oktober 2017 @ 08:57:55 #98
104871 remlof
Europees federalist
pi_174157732
Een partij als de PvdA, die juist altijd voor minderheden opkomt, fascistisch noemen is gewoon belachelijk. En belachelijk dom.
pi_174157799
Het voorbeeld is om een aantal redenen nogal ongelukkig gekozen.
Allereerst beweren zowel habitue als Mr.Major dat je bij dubieuze uitspraken van PVDA'ers niemand erover hoort. Als je dat werkelijk gelooft, dan is er toch iets ernstig mis met je waarnemingsvermogen. De uitspraken zorgden destijds voor veel ophef en worden er nog steeds bij elke scheet bijgehaald, zoals hierboven weer treffend is gedemonstreerd. Dat je er niemand over hoort is dus quatsch.
Vervolgens wordt gedaan alsof de achterban van de PVDA, net zoals bij het FVD het geval is, krampachtig probeert de dubieuze uitspraken goed te praten op de manier zoals Mr.Major steeds bij Baudet doet ("Wat hij zegt klopt niet, maar ik geloof wel dat het waar is"). Terwijl je met een achterban als die van de PVDA toch nauwelijks nog oppositie nodig hebt. Die zijn over het algemeen toch aanmerkelijk drukker bezig met het bekritiseren van de eigen partij dan met het aanvallen van andere partijen. Waar de FVD-bijeenkomsten zich vooral kenmerken als fanclubdagen, zijn PVDA-congressen volgens mij vooral momenten waar de achterban haar onvrede uit. Of dat wenselijk is, is natuurlijk weer een ander verhaal, maar het draagt in ieder geval niet bij aan de beweringen van Mr.Major.
  dinsdag 3 oktober 2017 @ 09:42:41 #100
265852 Gohf046
Ex - FvD'er
pi_174158448
Weerstand tegen aftapwet: 'Gewone burgers horen niet in vizier overheid'

Politiek was het geen spannend wetsvoorstel. Driekwart van de Tweede Kamer stemde ruim een half jaar geleden in met de nieuwe Wet op de Inlichtingendiensten en ook in de Eerste Kamer kon de wet op een ruime meerderheid rekenen.

Toch is er veel verzet tegen de wet, die de geheime diensten meer bevoegdheden geeft. Studenten die een referendum over de 'sleepwet' willen afdwingen, hebben inmiddels 179.000 van de vereiste 300.000 handtekeningen verzameld. Een coalitie van zeker acht organisaties werkt aan een rechtszaak, omdat de nieuwe wet in strijd zou zijn met de mensenrechten.

https://nos.nl/artikel/21(...)vizier-overheid.html

Zou het dan toch ? *O*
I do not agree with what you have to say, but I'll defend to the death your right to say it.
pi_174158482
quote:
0s.gif Op dinsdag 3 oktober 2017 09:03 schreef Kansenjongere het volgende:
Het voorbeeld is om een aantal redenen nogal ongelukkig gekozen.
Allereerst beweren zowel habitue als Mr.Major dat je bij dubieuze uitspraken van PVDA'ers niemand erover hoort. Als je dat werkelijk gelooft, dan is er toch iets ernstig mis met je waarnemingsvermogen. De uitspraken zorgden destijds voor veel ophef en worden er nog steeds bij elke scheet bijgehaald, zoals hierboven weer treffend is gedemonstreerd. Dat je er niemand over hoort is dus quatsch.
Vervolgens wordt gedaan alsof de achterban van de PVDA, net zoals bij het FVD het geval is, krampachtig probeert de dubieuze uitspraken goed te praten op de manier zoals Mr.Major steeds bij Baudet doet ("Wat hij zegt klopt niet, maar ik geloof wel dat het waar is"). Terwijl je met een achterban als die van de PVDA toch nauwelijks nog oppositie nodig hebt. Die zijn over het algemeen toch aanmerkelijk drukker bezig met het bekritiseren van de eigen partij dan met het aanvallen van andere partijen. Waar de FVD-bijeenkomsten zich vooral kenmerken als fanclubdagen, zijn PVDA-congressen volgens mij vooral momenten waar de achterban haar onvrede uit. Of dat wenselijk is, is natuurlijk weer een ander verhaal, maar het draagt in ieder geval niet bij aan de beweringen van Mr.Major.
Je hebt uiteraard volledig gelijk. Ben benieuwd of je hier nog een fatsoenlijke reactie op krijgt.
  dinsdag 3 oktober 2017 @ 10:34:26 #102
402566 SgtPorkbeans
Emmenaren olé olé
pi_174159502
quote:
0s.gif Op dinsdag 3 oktober 2017 09:42 schreef Gohf046 het volgende:
Weerstand tegen aftapwet: 'Gewone burgers horen niet in vizier overheid'

Politiek was het geen spannend wetsvoorstel. Driekwart van de Tweede Kamer stemde ruim een half jaar geleden in met de nieuwe Wet op de Inlichtingendiensten en ook in de Eerste Kamer kon de wet op een ruime meerderheid rekenen.

Toch is er veel verzet tegen de wet, die de geheime diensten meer bevoegdheden geeft. Studenten die een referendum over de 'sleepwet' willen afdwingen, hebben inmiddels 179.000 van de vereiste 300.000 handtekeningen verzameld. Een coalitie van zeker acht organisaties werkt aan een rechtszaak, omdat de nieuwe wet in strijd zou zijn met de mensenrechten.

https://nos.nl/artikel/21(...)vizier-overheid.html

Zou het dan toch ? *O*
Dan gaat het nog behoorlijk hard. :o
Ze hebben nog een dikke week om tot de benodigde 300.000 handtekeningen te komen toch:?

Dit stond trouwens ook nog op de site.
quote:
Let op: Als u in de eerste fase, afgelopen augustus, al getekend heeft dan moet dat nu opnieuw.
Jij woont hier ver vandaan, zeggen ze elders in het land
Dan zeg ik, insgelijks, u ook, a'j ‘t zien van dizze kant.
  dinsdag 3 oktober 2017 @ 10:58:10 #103
265852 Gohf046
Ex - FvD'er
pi_174160077
Begint eindelijk een beetje op gang te komen ja. 120k in 12/13 dagen. 10k per dag dus. Niet simpel maar wel haalbaar. Lubach heeft er natuurlijk wel een aardige slinger aan gegeven. Zonder Lubach hadden we het sowieso niet gered.
I do not agree with what you have to say, but I'll defend to the death your right to say it.
  dinsdag 3 oktober 2017 @ 11:53:05 #104
402566 SgtPorkbeans
Emmenaren olé olé
pi_174161387
quote:
0s.gif Op dinsdag 3 oktober 2017 10:58 schreef Gohf046 het volgende:
Begint eindelijk een beetje op gang te komen ja. 120k in 12/13 dagen. 10k per dag dus. Niet simpel maar wel haalbaar. Lubach heeft er natuurlijk wel een aardige slinger aan gegeven. Zonder Lubach hadden we het sowieso niet gered.
Tja, ruchtbaarheid is het toverwoord natuurlijk. Lubach is mooi, maar je zou eigenlijk elke dag een programma moeten hebben die er aandacht aan besteed of het even benoemt. RTL Late night, Pauw en DWDD wellicht. Dan komen de aantallen wel binnen.
Jij woont hier ver vandaan, zeggen ze elders in het land
Dan zeg ik, insgelijks, u ook, a'j ‘t zien van dizze kant.
  dinsdag 3 oktober 2017 @ 11:58:43 #105
265852 Gohf046
Ex - FvD'er
pi_174161531
quote:
10s.gif Op dinsdag 3 oktober 2017 11:53 schreef SgtPorkbeans het volgende:

[..]

Tja, ruchtbaarheid is het toverwoord natuurlijk. Lubach is mooi, maar je zou eigenlijk elke dag een programma moeten hebben die er aandacht aan besteed of het even benoemt. RTL Late night, Pauw en DWDD wellicht. Dan komen de aantallen wel binnen.
Eens, hoe meer televisie aandacht hoe beter. Verwacht ook wel dat de aandacht nu blijft toenemen. Word in ieder geval spannend of het uiteindelijk genoeg zal zijn. Er is natuurlijk ook altijd een foutmarge nodig van een ~5%. Dus grofweg 315k moet voldoende zijn.
I do not agree with what you have to say, but I'll defend to the death your right to say it.
  dinsdag 3 oktober 2017 @ 12:15:36 #106
402566 SgtPorkbeans
Emmenaren olé olé
pi_174161909
quote:
0s.gif Op dinsdag 3 oktober 2017 11:58 schreef Gohf046 het volgende:

[..]

Eens, hoe meer televisie aandacht hoe beter. Verwacht ook wel dat de aandacht nu blijft toenemen. Word in ieder geval spannend of het uiteindelijk genoeg zal zijn. Er is natuurlijk ook altijd een foutmarge nodig van een ~5%. Dus grofweg 315k moet voldoende zijn.
Mocht het referendum doorgang vinden, zou je dan voor of tegen stemmen?
Jij woont hier ver vandaan, zeggen ze elders in het land
Dan zeg ik, insgelijks, u ook, a'j ‘t zien van dizze kant.
  dinsdag 3 oktober 2017 @ 12:29:06 #107
265852 Gohf046
Ex - FvD'er
pi_174162203
quote:
10s.gif Op dinsdag 3 oktober 2017 12:15 schreef SgtPorkbeans het volgende:

[..]

Mocht het referendum doorgang vinden, zou je dan voor of tegen stemmen?
Ik neig naar tegen, maar ik beslis pas als ik alle voors en tegens gehoord heb die op gang zullen komen in aanloop naar het referendum.
I do not agree with what you have to say, but I'll defend to the death your right to say it.
pi_174167432
quote:
0s.gif Op maandag 2 oktober 2017 12:25 schreef Crooyzwans het volgende:
Ik heb FvD gestemd omdat er een heel aantal pijlers van de partij zijn waar ik mij achter schaar en waar ik me in kan vinden en ik daadwerkelijk mijn keuze maak op basis van de inhoud. Ik ben het niet met alle standpunten eens, maar ik denk dat het gros van de kiezers bij willekeurig welke partij het niet altijd volledig eens is met alle standpunten van een partij. De standpunten van de FvD en hun zienswijze om bepaalde zaken aan te pakken spreken mij wel aan en ik denk dat ze een verfrissende kijk hebben op bepaalde zaken waarmee daadwerkelijk een verbetering gerealiseerd kan worden.

Vooral het verhaal over het aanpakken van het partijkartel en het hervormen van het politieke landschap vind ik enorm sterk. Dit komt voornamelijk doordat ik te veel, naar mijn idee, incapabele mensen op te belangrijke posities heb gezien de afgelopen jaren. Hierin is voor mij ook een belangrijke rol weggelegd voor de werkdruk binnen (semi-)overheidsinstanties (die is er nauwelijks). Het veelvoud aan verhalen over verkwistingen en het elkaar de hand boven het hoofd houden die ik vanuit eerste hand heb, spelen daarin wel een redelijke rol.

Ik heb gezien en ken nog veel meer verhalen over hoe er binnen bepaalde instantie met geld gesmeten wordt om er maar voor te zorgen dat de toevoer van geld richting deze instanties blijft bestaan en niet wordt verminderd onder het mom van: het is schijnbaar nodig want het potje geld is aan het einde van het jaar altijd op. Ik ben er dan ook heilig van overtuigd dat door een herstructurering van een groot gedeelte van het overheidslandschap een enorme kostenreductie gerealiseerd kan worden.
Ok, maar hoe zie je dat herstructureren concreet voor je? Als het FvD dit zegt:

quote:
Iedere wijziging in de regels of zelfs een heel nieuw stelsel bedenken, kost veel geld en dat geld kan wat ons betreft beter worden besteed. In plaats van meer regels worden regels afgeschaft. Vertrouwen op het gezonde verstand komt daarvoor in de plaats.
Dan lijkt me dat sowieso ietwat tegenstrijdig aan elkaar. Als je minder regels wil en weer toe wil naar een situatie waarin 'we ons gezond verstand gebruiken' en 'uitgaan van vertrouwen' werk je juist meer verkwisting in de hand, lijkt me.

quote:
Wat mij de laatste 2 pagina's opvalt is dat Baudet aangepakt wordt door sommigen over zijn uitspraak betreffende sharia-rechtbanken, waarbij niemand weet of de bewering die hij doet juist dan wel onjuist is (waarschijnlijk onjuist aangezien enig bewijs hiervoor ontbreekt). Hij doet hier echter iets wat elke politicus doet en zet daarmee wel een punt op de agenda. De sharia-rechtbanken bestaan in Engeland, is er daarmee bewezen dat deze ook in Nederland zijn? Nee, dat niet, maar het maakt de kans dat deze hier ook bestaan wel groter.
Als je daar een onderzoek naar wil dan moet je dat zeggen in plaats van te doen alsof het OM zaken oogluikend toestaat terwijl je niet eens weet of daar sprake van is. Dat zijn ernstige aantijgingen en een politicus onwaardig.

quote:
Binnen ons land zijn er een verscheidenheid aan groeperingen en gemeenschappen met ieder hun eigen normen en waarden. Als jij in de gereformeerde gemeenschap zit en jij komt er achter dat je behoefte hebt aan polygame relaties, zul je ook verketterd worden binnen deze gemeenschap. Het mooie van Nederland is dat je dan kunt verhuizen en uit deze gemeenschap kunt stappen. Ik heb het gevoel dat dit binnen de moslimgemeenschap niet altijd het geval is, deels doordat de vrouwen geen in Nederland gangbare taal meester zijn.
Nou ja, dat lijkt me ook wat te rooskleurig. De sociale druk is in geïsoleerde gemeenschappen vrij hoog en hoe er met homo's om wordt gegaan binnen de wat fundamentalistischere hoek van gelovigen is binnen bijvoorbeeld SGP-ers niet veel anders dan hoe dat er bij moslims aan toegaat. Als je als jonge homo voor je geaardheid uit wil komen dan wordt dat niet echt gewaardeerd, je wordt gestimuleerd om in therapie te gaan. Of je moet inderdaad afscheid nemen van je sociale omgeving. En dat is voor iemand die minder zelfredzaam is wellicht moeilijker, dat klopt.

quote:
Baudet heeft bijvoorbeeld gezegd dat hij wil dat Nederland overheersend wit blijft, maar hij bedoelde hier niet mee dat er voornamelijk blanke mensen in Nederland moeten wonen, wat ook uit zijn uitleg naar voren kwam.
Ik kan dit, enerzijds zeggen dat je wil dat Nederland overheersend wit blijft en anderzijds niet bedoelen dat je dat wil, nog steeds niet met elkaar rijmen, maar dat zal wel aan mij liggen.
pi_174168847
  dinsdag 3 oktober 2017 @ 17:25:57 #110
168304 Mani89
We try not to sexualize them.
pi_174168960
Samen op oorlogspad tegen het cultuurmarxisme.
Reis ver, drink wijn, denk na, lach hard, duik diep. Kom Terug.
pi_174169148
quote:
7s.gif Op dinsdag 3 oktober 2017 16:17 schreef Xa1pt het volgende:

Ok, maar hoe zie je dat herstructureren concreet voor je? Als het FvD dit zegt:

[..]

Dan lijkt me dat sowieso ietwat tegenstrijdig aan elkaar. Als je minder regels wil en weer toe wil naar een situatie waarin 'we ons gezond verstand gebruiken' en 'uitgaan van vertrouwen' werk je juist meer verkwisting in de hand, lijkt me.
Herstructureren is ook minder regels en meer naar gezond verstand. Momenteel zijn er veel regels die er voor zorgen dat mensen zo handelen. Wanneer bepaalde uitgaven kunnen worden veroordeeld op basis van gezond verstand, dan zullen mensen wel 2 keer nadenken voordat ze dit doen. Wanneer deze echter op basis van regels (en dus binnen de regels) gedaan worden, dan zullen mensen altijd op zoek gaan naar het maximaal toelaatbare binnen deze regels. Zaken zoals

quote:
Als je daar een onderzoek naar wil dan moet je dat zeggen in plaats van te doen alsof het OM zaken oogluikend toestaat terwijl je niet eens weet of daar sprake van is. Dat zijn ernstige aantijgingen en een politicus onwaardig.
Er zijn wel meer (zo niet alle) politici die uitspraken doen of zaken beloven die achteraf niet waar blijken te zijn of waargemaakt worden. Maar er is er geen enkele waarbij aan die paar puntjes zo wordt vastgeklampt om te bewijzen dat hij niet deugt of liegt. Daarbij komt, dat zijn uitspraak betreffende sharia rechtbanken lastig te beoordelen is. Wanneer is iets één sharia-rechtbank? Misschien vind de heer Baudet daar wel al sprake van wanneer er mediation plaatsvindt bij de Imam welke het sharia recht volgt en misschien heeft hij daar ook wel bewijzen voor of dingen over gehoord in de wandelgangen.

quote:
Nou ja, dat lijkt me ook wat te rooskleurig. De sociale druk is in geïsoleerde gemeenschappen vrij hoog en hoe er met homo's om wordt gegaan binnen de wat fundamentalistischere hoek van gelovigen is binnen bijvoorbeeld SGP-ers niet veel anders dan hoe dat er bij moslims aan toegaat. Als je als jonge homo voor je geaardheid uit wil komen dan wordt dat niet echt gewaardeerd, je wordt gestimuleerd om in therapie te gaan. Of je moet inderdaad afscheid nemen van je sociale omgeving. En dat is voor iemand die minder zelfredzaam is wellicht moeilijker, dat klopt.
Dat is toch precies wat ik zeg. In de Gereformeerde gemeenschap kunnen ze weg als ze willen. Dat ga je inderdaad niet zomaar doen, maar als jij latent homosexueel bent en iedereen jou afkeurt, kan ik me ook niet voorstellen dat je daar graag wil blijven. Wanneer dit voor jou geldt in de moslimgemeenschap en je geen taal hier spreekt wordt de drempel om uit deze gemeenschap te stappen onoverbrugbaar groot en zal dit dus ook veel minder snel gebeuren. Ik ken ook personen die wel uit de moslimgemeenschap zijn gestapt, maar ook enkel omdat ze zelfredzaam waren, dus dat gebeurd daar ook wel degelijk.

quote:
Ik kan dit, enerzijds zeggen dat je wil dat Nederland overheersend wit blijft en anderzijds niet bedoelen dat je dat wil, nog steeds niet met elkaar rijmen, maar dat zal wel aan mij liggen.
Heb hier al eerder over gezegd dat we het het beste eens kunnen zijn dat we het hier niet eens over worden.
  Moderator / Redactie Sport dinsdag 3 oktober 2017 @ 17:34:11 #112
359864 crew  Nattekat
De roze zeekat
pi_174169188
quote:
0s.gif Op dinsdag 3 oktober 2017 17:21 schreef JanCees het volgende:
[ afbeelding ]
Gozer met legeroutfit in kamer, shit got real :P
100.000 katjes
Maakte de 100.000e post in BIT
Er eens op uit?
  dinsdag 3 oktober 2017 @ 17:34:42 #113
304498 Nibb-it
Dirc die maelre
pi_174169197
Verschijnt hij in de tweede termijn met een stekkerdoos?
pi_174169431
quote:
6s.gif Op dinsdag 3 oktober 2017 17:34 schreef Nibb-it het volgende:
Verschijnt hij in de tweede termijn met een stekkerdoos?
Misschien mag hij dan ook de clownsneus van Mat Herben lenen.
pi_174169462
quote:
6s.gif Op dinsdag 3 oktober 2017 17:34 schreef Nibb-it het volgende:
Verschijnt hij in de tweede termijn met een stekkerdoos?
Hij gaat inderdaad voor de Sap-Award.
  dinsdag 3 oktober 2017 @ 17:49:09 #117
168304 Mani89
We try not to sexualize them.
pi_174169543
Reis ver, drink wijn, denk na, lach hard, duik diep. Kom Terug.
pi_174169812
Leuk om Thierry te zien in de uitrusting die ik ook heb. Ik gebruik het zelf erg weinig maar ik kan je wel zeggen dat de kwaliteit zo vies tegenvalt in heftige omstandigheden
  dinsdag 3 oktober 2017 @ 18:12:06 #119
157922 fathank
Wie baas is bakt koekjes.
pi_174169966
quote:
0s.gif Op dinsdag 3 oktober 2017 18:03 schreef mtchel112 het volgende:
Leuk om Thierry te zien in de uitrusting die ik ook heb. Ik gebruik het zelf erg weinig maar ik kan je wel zeggen dat de kwaliteit zo vies tegenvalt in heftige omstandigheden
Tijd om een echte werkgever te zoeken.
Behulpzaam als een waterkraan.
Op woensdag 29 april 2015 16:30 schreef seto het volgende:
als je niet #teamhenk bent ben je gewoon een *weggeFopt*homo
pi_174170326
quote:
1s.gif Op dinsdag 3 oktober 2017 18:12 schreef fathank het volgende:

[..]

Tijd om een echte werkgever te zoeken.
Oh die heb ik hoor, maak je maar geen zorgen.
  Moderator / Redactie Sport dinsdag 3 oktober 2017 @ 18:39:32 #122
359864 crew  Nattekat
De roze zeekat
pi_174170554
Een lichtpuntje hieraan is dat mijn lijstje met waarschijnlijk incompetente ministers van 2013 nu helemaal doorgestreept is w/
Begon me al zorgen te maken.

Om die haters weer even duidelijk te maken dat ik mijn eigen mening over dat partijkartel heb, en me niet laat leiden door wat de partij allemaal zegt. Want dat denken ze echt.
100.000 katjes
Maakte de 100.000e post in BIT
Er eens op uit?
pi_174170667
Hij trekt een Sapje
pi_174170935
quote:
0s.gif Op dinsdag 3 oktober 2017 17:21 schreef JanCees het volgende:
[ afbeelding ]
Ik ben een beetje verliefd op deze man. Kijk hem staan. _O_
standaarddrinker
  Moderator / Redactie Sport dinsdag 3 oktober 2017 @ 19:04:31 #125
359864 crew  Nattekat
De roze zeekat
pi_174171285
quote:
0s.gif Op dinsdag 3 oktober 2017 18:54 schreef DrDentz het volgende:

[..]

Ik ben een beetje verliefd op deze man. Kijk hem staan. _O_
Gay
100.000 katjes
Maakte de 100.000e post in BIT
Er eens op uit?
pi_174171373
quote:
Ook een kromme vergelijking natuurlijk, een kogelwerendvest vergelijken met een eenvoudig opbergvest.
  dinsdag 3 oktober 2017 @ 19:06:47 #127
168304 Mani89
We try not to sexualize them.
pi_174171386
quote:
0s.gif Op dinsdag 3 oktober 2017 18:54 schreef DrDentz het volgende:

[..]

Ik ben een beetje verliefd op deze man. Kijk hem staan. _O_
Een beetje. :') Nep sektelid.
Reis ver, drink wijn, denk na, lach hard, duik diep. Kom Terug.
pi_174173351
quote:
0s.gif Op dinsdag 3 oktober 2017 19:06 schreef luxerobots het volgende:

[..]

Ook een kromme vergelijking natuurlijk, een kogelwerendvest vergelijken met een eenvoudig opbergvest.
Hoezo?
De moderne Opsvesten/chestrigs (dus wat jij opbergvesten noemt) bevatten een soort vak waar jij je kogelwerende platen in kan doen.

Bij die Opsvesten van Defensie kan je dat niet doen, moet je een standalone kogelwerend vest onder dragen wat gewoon onhandig is.
pi_174173800
quote:
1s.gif Op dinsdag 3 oktober 2017 20:09 schreef mtchel112 het volgende:

[..]

Hoezo?
De moderne Opsvesten/chestrigs (dus wat jij opbergvesten noemt) bevatten een soort vak waar jij je kogelwerende platen in kan doen.

Bij die Opsvesten van Defensie kan je dat niet doen, moet je een standalone kogelwerend vest onder dragen wat gewoon onhandig is.
Dat is dus appels met peren vergelijken, een vest dat alleen voor het opbergen is bedoeld vergelijken met een kogelwerend vest.
pi_174174243
quote:
0s.gif Op dinsdag 3 oktober 2017 20:26 schreef luxerobots het volgende:

[..]

Dat is dus appels met peren vergelijken, een vest dat alleen voor het opbergen is bedoeld vergelijken met een kogelwerend vest.
Uh nee. Wanneer er hoge dreiging is draag je doorgaans een kogelwerend vest, en dus daarover je "opbergvest" waar je munitie ed. In zit.
pi_174174420
Ik heb me niet helemaal ingelezen in deze kwestie maar is dit niet een kwestie van structureel gebrek aan budget voor Defensie? Iets wat al heel lang speelt en allang bekend was en waar niet alleen Hennis verantwoordelijk voor is? Al die verontwaardiging vanuit de coalitiepartijen zelf nu er een emotioneel beladen rapport op tafel ligt vind ik behoorlijk hypocriet en ongeloofwaardig.
Op woensdag 25 april 2018 20:45 schreef Ronald-Koeman het volgende:
7e minuut Robben eraf met spierblessure.
  dinsdag 3 oktober 2017 @ 20:45:09 #135
177582 Ryon
Alle neuzen naar rechts
pi_174174561
quote:
0s.gif Op dinsdag 3 oktober 2017 20:41 schreef Ronald-Koeman het volgende:
Ik heb me niet helemaal ingelezen in deze kwestie maar is dit niet een kwestie van structureel gebrek aan budget voor Defensie? Iets wat al heel lang speelt en allang bekend was en waar niet alleen Hennis verantwoordelijk voor is? Al die verontwaardiging vanuit de coalitiepartijen zelf nu er een emotioneel beladen rapport op tafel ligt vind ik behoorlijk hypocriet en ongeloofwaardig.
Dat klopt. Het budget wordt bepaald door de Tweede Kamer zelf. Die geven traditioneel gezien liever geld uit aan uitkeringen en aan zorg dan aan Defensie. Wat door een meerderheid van de Kamer gezien wordt als een money drain.
For every complex problem there is an answer that is clear, simple, and wrong.
--
Mijn meningen zijn gewoon feiten. Ik heb gelijk en anderen hebben ongelijk - TB / Ryon
  Moderator / Redactie Sport dinsdag 3 oktober 2017 @ 20:47:23 #136
359864 crew  Nattekat
De roze zeekat
pi_174174670
quote:
0s.gif Op dinsdag 3 oktober 2017 20:41 schreef Ronald-Koeman het volgende:
Ik heb me niet helemaal ingelezen in deze kwestie maar is dit niet een kwestie van structureel gebrek aan budget voor Defensie? Iets wat al heel lang speelt en allang bekend was en waar niet alleen Hennis verantwoordelijk voor is? Al die verontwaardiging vanuit de coalitiepartijen zelf nu er een emotioneel beladen rapport op tafel ligt vind ik behoorlijk hypocriet en ongeloofwaardig.
Willens en wetens militairen met afgekeurd levensgevaarlijk materiaal laten werken is natuurlijk geen geldkwestie.
100.000 katjes
Maakte de 100.000e post in BIT
Er eens op uit?
pi_174174687
quote:
1s.gif Op dinsdag 3 oktober 2017 20:38 schreef mtchel112 het volgende:

[..]

Uh nee. Wanneer er hoge dreiging is draag je doorgaans een kogelwerend vest, en dus daarover je "opbergvest" waar je munitie ed. In zit.
Thierry draagt een opbergvest en houdt een kogelwerend vest omhoog.

Als je een eerlijke vergelijking maakt, trek je ook een kogelwerend vest aan.
  Moderator / Redactie Sport dinsdag 3 oktober 2017 @ 20:49:23 #138
359864 crew  Nattekat
De roze zeekat
pi_174174740
quote:
0s.gif Op dinsdag 3 oktober 2017 20:47 schreef luxerobots het volgende:

[..]

Thierry draagt een opbergvest en houdt een kogelwerend vest omhoog.

Als je een eerlijke vergelijking maakt, trek je ook een kogelwerend vest aan.
Even ter info: je zet jezelf compleet voor schut tegenover iemand die er zo te merken gigantisch veel van af weet.
100.000 katjes
Maakte de 100.000e post in BIT
Er eens op uit?
pi_174174803
quote:
1s.gif Op dinsdag 3 oktober 2017 20:49 schreef Nattekat het volgende:

[..]

Even ter info: je zet jezelf compleet voor schut tegenover iemand die er zo te merken gigantisch veel van af weet.
Wie weet er gigantisch veel vanaf? En hoezo? En hoezo zet ik mezelf voor schut?

Als je vergelijkt, vergelijk dan wel dezelfde producten.
pi_174175008
quote:
1s.gif Op dinsdag 3 oktober 2017 20:47 schreef Nattekat het volgende:

[..]

Willens en wetens militairen met afgekeurd levensgevaarlijk materiaal laten werken is natuurlijk geen geldkwestie.
Het is sowieso slecht gehandeld van Hennis natuurlijk, maar het onderliggende probleem is waarschijnlijk wel een geldkwestie en dus breder dan alleen Hennis.

edit: maar goed, misschien denk ik nu al te ver door en moet er nu eerst even alleen op haar functioneren gefocust worden. prima.

[ Bericht 9% gewijzigd door Ronald-Koeman op 03-10-2017 21:00:40 ]
Op woensdag 25 april 2018 20:45 schreef Ronald-Koeman het volgende:
7e minuut Robben eraf met spierblessure.
pi_174175168
Als je gaat moet je natuurlijk zo goed mogelijk voorbereid zijn, met zo goed mogelijk materiaal.

Al snap ik zelf niet wat we überhaupt in Mali te zoeken hebben.
  Moderator / Redactie Sport dinsdag 3 oktober 2017 @ 20:59:12 #142
359864 crew  Nattekat
De roze zeekat
pi_174175174
quote:
0s.gif Op dinsdag 3 oktober 2017 20:55 schreef Ronald-Koeman het volgende:

[..]

Het is sowieso slecht gehandeld van Hennis natuurlijk, maar het onderliggende probleem is waarschijnlijk wel een geldkwestie en dus breder dan alleen Hennis.
De twee kwesties staan helemaal los van elkaar. Als je geen geld hebt voor iets, dan gaat het niet. Dan moet je het niet alsnog doen met ondeugelijk materiaal.

Dat defensie veel te weinig budget heeft, hoef je me niet van te overtuigen.
100.000 katjes
Maakte de 100.000e post in BIT
Er eens op uit?
pi_174175276
quote:
0s.gif Op dinsdag 3 oktober 2017 20:47 schreef luxerobots het volgende:

[..]

Thierry draagt een opbergvest en houdt een kogelwerend vest omhoog.

Als je een eerlijke vergelijking maakt, trek je ook een kogelwerend vest aan.
Wat hij omhoog houdt is een plate carrier met dus de tasjes voor je munitie, ehbo spul etc. Etc.

In feite gewoon 2 in 1.
pi_174175315
quote:
1s.gif Op dinsdag 3 oktober 2017 21:01 schreef mtchel112 het volgende:

[..]

Wat hij omhoog houdt is een plate carrier met dus de tasjes voor je munitie, ehbo spul etc. Etc.

In feite gewoon 2 in 1.
En hij heeft een vest aan zonder plate.
pi_174175494
quote:
7s.gif Op dinsdag 3 oktober 2017 01:01 schreef Xa1pt het volgende:
Ik vind bewust aansturen op een Nederland waarin overwegend blanke mensen wonen anders wel tamelijk kwalijk.
Wait what :?
Je weet dat er nu ook overwegend blanke mensen in Nederland wonen ?
Dus jij vind dat een kwalijke zaak en dit moet hoognodig veranderd worden ?
quote:
10s.gif Op maandag 2 oktober 2017 22:30 schreef Xa1pt het volgende:
Ehm, wat?
Niks "Ehm, wat ?"
Je hebt er gewoon een hekel aan dat Nederland nu een overwegend blank land is, dat bewijs je wel in die post die ik hierboven gequote heb :{w
quote:
7s.gif Op dinsdag 3 oktober 2017 08:57 schreef remlof het volgende:
Een partij als de PvdA, die juist altijd voor minderheden opkomt, fascistisch noemen is gewoon belachelijk. En belachelijk dom.
Dat die minderheden dan wel weer vaak ronduit fascistische gedachten hebben vind jij niet erg ?
Of dat de PvdA zich door dat gedweep met minderheden heeft vervreemd van zijn oude "arbeider" achterban ?
pi_174175634
quote:
0s.gif Op dinsdag 3 oktober 2017 21:02 schreef luxerobots het volgende:

[..]

En hij heeft een vest aan zonder plate.
Bedenk daar nog een heel kogelwerend vest onder. Als jij deze twee aan zou trekken en je zou staan zou je misschien denken dat dit geen probleem is. Maar ga er maar eens een duik mee maken, mee tijgeren, knielen, rollen. Naast het feit dat de kans groot is dat een aantal tasjes dan kapot gaan vanwege de goedkope drukknopjes werkt dat gewoon echt niet goed.

Kijk maar eens rond op een kazerne zoals bij de luchtmobiele brigade. Daar hebben een heleboel militairen zelf aangeschafte plate carriers. En dat doen ze niet omdat die er stoer uitzien.
pi_174175763
quote:
0s.gif Op dinsdag 3 oktober 2017 21:08 schreef mtchel112 het volgende:

[..]

Bedenk daar nog een heel kogelwerend vest onder.
Dan had hij ook het door de overheid verstrekte kogelwerende vest bij aan moeten trekken. Nu is het een vergelijking die expres voor de beeldvorming extra lullig gemaakt is.
pi_174175876
quote:
0s.gif Op dinsdag 3 oktober 2017 21:11 schreef luxerobots het volgende:

[..]

Dan had hij ook het door de overheid verstrekte kogelwerende vest bij aan moeten trekken. Nu is het een vergelijking die expres voor de beeldvorming extra lullig gemaakt is.
Dat is gewoon mierenneuken om te mierenneuken wat je nu doet. Maar dat maakt verder niet uit hoor.
Ik breng een ode aan Thierry, een van de weinige politici die zich daadwerkelijk buigt over zaken waar manschappen mee zitten over zoiets als uitrusting. Veel politici die het hebben over rapporten van onderzoeksraden, adviezen van hoge heren, maar nooit eens de combat boots on the ground aanhoren.
pi_174176018
quote:
0s.gif Op dinsdag 3 oktober 2017 21:14 schreef mtchel112 het volgende:

[..]

Dat is gewoon mierenneuken om te mierenneuken wat je nu doet. Maar dat maakt verder niet uit hoor.
Ik breng een ode aan Thierry, een van de weinige politici die zich daadwerkelijk buigt over zaken waar manschappen mee zitten over zoiets als uitrusting. Veel politici die het hebben over rapporten van onderzoeksraden, adviezen van hoge heren, maar nooit eens de combat boots on the ground aanhoren.
Wat hebben we überhaupt in Mali te zoeken? Daar hoor ik Thierry niet over.

Maar goed, breng lekker odes aan die man.
pi_174176082
quote:
0s.gif Op dinsdag 3 oktober 2017 21:17 schreef luxerobots het volgende:

[..]

Wat hebben we überhaupt in Mali te zoeken? Daar hoor ik Thierry niet over.

Maar goed, breng lekker odes aan die man.
Daar ging het debat niet over. Mocht er debat zijn over de zin van deze missie zal hij zeker een woordje klaar hebben. Ik heb namelijk in maart met iemand van de fvd gesproken over de missie in Mali.
pi_174176528
quote:
0s.gif Op dinsdag 3 oktober 2017 21:18 schreef mtchel112 het volgende:

[..]

Daar ging het debat niet over.
Inderdaad, daar ging het debat niet over. Het debat ging namelijk over het rapport van de Onderzoeksraad voor Veiligheid over het mortierongeluk in Mali.
Daarom is het nogal curieus dat je in je eerdere reactie andere politici verwijt dat ze het hebben over rapporten van onderzoeksraden...
pi_174176691
quote:
0s.gif Op dinsdag 3 oktober 2017 21:29 schreef Kansenjongere het volgende:

[..]

Inderdaad, daar ging het debat niet over. Het debat ging namelijk over het rapport van de Onderzoeksraad voor Veiligheid over het mortierongeluk in Mali.
Daarom is het nogal curieus dat je in je eerdere reactie andere politici verwijt dat ze het hebben over rapporten van onderzoeksraden...
Nee hoor. Ik ben gewoon erg te spreken over Thierry dat hij eens problemen naar voren brengt van manschappen. Ik denk dat je als beroepsmilitair in een lage rang je nu eens eindelijk gehoord voelt door de politiek.
  Moderator / Redactie Sport dinsdag 3 oktober 2017 @ 21:41:34 #154
359864 crew  Nattekat
De roze zeekat
pi_174177019
quote:
Ze wilde nog op BuZa komen ook :')
Baantjescarrousel in z'n puurste vorm.
100.000 katjes
Maakte de 100.000e post in BIT
Er eens op uit?
pi_174177144
quote:
1s.gif Op dinsdag 3 oktober 2017 21:41 schreef Nattekat het volgende:

[..]

Ze wilde nog op BuZa komen ook :')
Baantjescarrousel in z'n puurste vorm.
Haha ja. Om je kapot te schamen. Huidige minister BuZa blijft buiten beeld. Kijk maar eens naar zijn carriere van de laatste paar jaar. Zie je ook een verband tussen hem, Hennis en Mali?
VN [Koenders] > BuZa [Koenders] (Mali) > Def [Hennis] (Mali) > BuZa [Hennis]
pi_174177190
quote:
0s.gif Op dinsdag 3 oktober 2017 21:32 schreef mtchel112 het volgende:

[..]

Nee hoor. Ik ben gewoon erg te spreken over Thierry dat hij eens problemen naar voren brengt van manschappen. Ik denk dat je als beroepsmilitair in een lage rang je nu eens eindelijk gehoord voelt door de politiek.
Het was inderdaad een effectief staaltje beeldvorming en goed voor de gewenste mediamomentjes, maar ik zie zelf toch liever een inhoudelijk debat.
  Moderator / Redactie Sport dinsdag 3 oktober 2017 @ 21:46:49 #157
359864 crew  Nattekat
De roze zeekat
pi_174177233
quote:
0s.gif Op dinsdag 3 oktober 2017 21:45 schreef Kansenjongere het volgende:

[..]

Het was inderdaad een effectief staaltje beeldvorming en goed voor de gewenste mediamomentjes, maar ik zie zelf toch liever een inhoudelijk debat.
Moet je je oren open doen.
100.000 katjes
Maakte de 100.000e post in BIT
Er eens op uit?
pi_174177255
quote:
1s.gif Op dinsdag 3 oktober 2017 21:06 schreef bluemoon23 het volgende:

[..]

Wait what :?
Je weet dat er nu ook overwegend blanke mensen in Nederland wonen ?
Dus jij vind dat een kwalijke zaak en dit moet hoognodig veranderd worden ?
Wat begrijp je niet aan 'bewust aansturen op... '.
pi_174178088
quote:
1s.gif Op dinsdag 3 oktober 2017 21:06 schreef bluemoon23 het volgende:

[..]

Wait what :?
Je weet dat er nu ook overwegend blanke mensen in Nederland wonen ?
Dus jij vind dat een kwalijke zaak en dit moet hoognodig veranderd worden ?

In theorie heeft hij wel gelijk dat beleid niet afgestemd moet worden op huidskleur. Maar hij vergeet dat het er in de praktijk op neer komt dat Nederland op korte en middellange termijn overwegend blank moet blijven om ook cultureel westers te blijven. Niet omdat blanken beter zijn of omdat niet-blanken niet cultureel westers zouden kunnen zijn (genoeg voorbeelden die het tegendeel bewijzen).... maar omdat in brede zin blanken overwegend cultureel westers zijn en niet-blanken die niet uit het westen komen overwegend niet cultureel westers zijn.

Dus als op korte of middellange termijn blanken een minderheid worden dan betekent dat automatisch dat de westerse cultuur daarmee ook een minderheid wordt omdat er nog niet voldoende tijd en geleidelijke integratie heeft plaatsgevonden van de niet cultureel westerse immigranten en/of dat de aantallen te groot zijn.

Huidskleur en cultuur zijn in theorie niet met elkaar verbonden maar op dit moment in de praktijk in brede zin nog wel en dat kan nog wel een tijdje duren. Dus het devies voor Nederland en het westen in het algemeen: kleine aantallen niet cultureel westerse immigranten toelaten die daadwerkelijk iets toevoegen en hun eigen broek op kunnen houden en geleidelijke integratie, het liefst ook tussen de lakens. En dus niet massa-immigratie van niet cultureel westerse mensen (in de praktijk overwegend niet blank) die zich in grote getale niet aanpassen en hun eigen broek niet kunnen ophouden.
Op woensdag 25 april 2018 20:45 schreef Ronald-Koeman het volgende:
7e minuut Robben eraf met spierblessure.
pi_174178312
quote:
0s.gif Op dinsdag 3 oktober 2017 21:44 schreef mtchel112 het volgende:
Haha ja. Om je kapot te schamen. Huidige minister BuZa blijft buiten beeld. Kijk maar eens naar zijn carriere van de laatste paar jaar. Zie je ook een verband tussen hem, Hennis en Mali?
VN [Koenders] > BuZa [Koenders] (Mali) > Def [Hennis] (Mali) > BuZa [Hennis]
Zoals zo vaak bij de bijdrage aan militaire missies, was dit ook een politiek spelletje.
Wil je een stoeltje bij de G20, een tijdelijke zetel in de VN-veiligheidsraad of een mannetje voordragen voor een hoge post bij de VN of Navo dan "moet" je meedoen aan militaire missies.

Mali was een prestigeprojectje van de huidige minister van Buitenlandse Zaken Bert Koenders die daar toen als VN-gezant zat.
Interessant artikel daarover: https://www.ftm.nl/artike(...)ssie-in-mali?share=1
quote:
FTM sprak diverse (ex-)militairen wier naam en rang bij de redactie bekend zijn. Zij zetten grote vraagtekens bij het politieke optimisme over de Mali-missie en zien dergelijke Haagse uitspraken als window dressing voor individuele politieke aspiraties van, in dit geval, minister van Buitenlandse Zaken Bert Koenders. Tegenover FTM spreken zij hun frustratie uit over de systematische neiging van de Nederlandse politiek om hen onvoldoende uitgerust en met onuitvoerbare opdrachten op pad te sturen. Een aantal (ex-)militairen heeft advocaat Sébas Diekstra benaderd om via hem hun verhaal te kunnen doen. Voor enkele bronnen heeft FTM via de raadsman contact gelegd.

In dit eerste deel in een serie over het strategische tekort op defensiegebied maakt FTM een dwarsdoorsnede van de Nederlandse bijdrage aan de missie in Mali rond de volgende vragen. Waarom zitten wij er precies? Wat doen wij er precies? En staat het ‘doel’ in verhouding tot de middelen?

‘We hebben helemaal niets aan anti-terreur gedaan,’ aldus een bezorgde ex-militair. ‘Nederland is heel trots op de “3D-aanpak” met de D van Diplomatie voorop, maar aan leuke spulletjes uitdelen in dorpjes in de buurt heb je op de lange termijn helemaal niets.’ Het ministerie van Defensie bevestigt dat er, ondanks het politieke narratief, in Mali niets tegen terreur wordt gedaan, want ‘[antiterreur] is geen taak van de Nederlandse eenheden en maakt geen onderdeel uit van het mandaat van MINUSMA’. Een andere militair vertelt: ‘De Nederlandse politiek denkt echt veel te lief. In Afghanistan moesten er politieagenten worden opgeleid om met een fluitje op een kruispunt te staan terwijl de algemene situatie in het land in ons nadeel escaleerde. Nu in Mali verzamelen we inlichtingen die ergens bovenin bij de Verenigde Naties blijven hangen. Hierdoor blijven onnodig veel inlichtingen ongebruikt liggen en doe je domweg tijdens je volgende uitzending dubbel werk. Dan ga je je toch afvragen waarvoor je het allemaal doet.’
Ook interessant in dat artikel:
quote:
De interventie in het West-Afrikaanse Mali is onderdeel van een brede Franse campagne ter behoud van de eigen invloedssfeer in de Afrikaanse regio. De grote Franse interesse in Mali, die er niet is voor een willekeurig ander voormalig Franse kolonie in de Afrikaanse Sahel-regio, wordt bepaald door een afweging van strategische belangen. Lees: grondstoffen.
Zeggenschap in een olie- en uraniumrijk gebied als de Malinese regio is van vitaal belang voor Frankrijk. Daarbij moet ook het gasrijke buurland Algerije, eveneens een voormalige Franse kolonie — een voormalige Franse provincie zelfs — niet uit het oog worden verloren. Die belangen worden met name in Mali bedreigd door regionaal invloedrijke stammen die in de afgelopen jaren zijn gearabiseerd. De Arabische islamisten maken dat zowel het gebruik van de Franse taal als de traditie van Franse instituties afneemt in de regio. Dit betekent een erosie van zeggenschap en invloed en, niet geheel onbelangrijk, dat maakt het moeilijker voor de Fransen om zaken in de regio te doen.
Kortom: Frankrijk heeft strategische economische belangen te verdedigen in het gebied

Is de strategische afweging voor de Fransen evident, bij VN-bondgenoot Nederland is dat allerminst het geval. De politieke rechtvaardiging voor de missie in Mali werd in Den Haag gezocht in de hoek van vluchtelingenstromen en potentiële verhoogde terreurdreiging voor Europa.
Strategisch gezien zijn er vraagtekens bij deze beleidsgronden te zetten. Het staat namelijk absoluut niet vast dat er in Mali dingen gebeuren die een bedreiging zijn voor Europa, laat staan voor Nederland.
Als we het echt willen hebben over brandhaarden voor terroristen, zijn er slechts twee staten te noemen die al-Qaida openlijk en actief hebben gesteund: Afghanistan ten tijde van de Taliban en Soedan onder de huidige militaire leider en president Omar al-Bashir. In Mali profiteerden de islamisten van een door militairen gepleegde staatsgreep, een opstand door lokale Touareg-rebellen en de chaos die dat vervolgens met zich meebracht.
Het tegenhouden van vluchtelingenstromen is een opmerkelijke motivatie voor een militaire interventie, zeker gelet op de Westerse non-interventie in Syrië en de marginale inzet van Nederlandse fregatten in zowel de Frontex-missies als bij het bewaken van Libische zeegrenzen.
Artikel gaat nog veel langer door ;)

[ Bericht 7% gewijzigd door bluemoon23 op 03-10-2017 22:34:49 ]
pi_174178411
quote:
10s.gif Op dinsdag 3 oktober 2017 21:47 schreef Xa1pt het volgende:
Wat begrijp je niet aan 'bewust aansturen op... '.
Ik begrijp heel goed dat jij bewust wil aansturen op minder blanken in Nederland.
pi_174178487
Ik heb wel de slappe lach gekregen door Terry hè en af en toe kom ik nog steeds niet bij.

Dit gaat-ie dragen bij een debat over de GGZ schijnt, is net uitgelekt.

I´m back.
pi_174178640
quote:
0s.gif Op dinsdag 3 oktober 2017 21:17 schreef luxerobots het volgende:
Wat hebben we überhaupt in Mali te zoeken?
Niets :{w
Dat was een prestigeprojectje van Bert Koenders
https://decorrespondent.n(...)53254362568-246c8c6f
quote:
Uit een reconstructie van de Volkskrant blijkt dat met name de PvdA erg gebrand was op de missie. Het zou binnen de partij als een blamage worden gezien als Nederland aan de zijlijn blijft staan bij een missie waar een land- én partijgenoot aan het hoofd staat.

Al sinds begin dit jaar probeert de PvdA coalitiepartner VVD dan ook over te halen gehoor te geven aan het Franse verzoek tot hulp bij de VN-missie. De VVD weigerde tot nog toe, en dus deed Nederland begin dit jaar niet mee aan een trainingsmissie in Mali onder EU-vlag. Brussel en Parijs waren daar niet blij mee. Minister van Buitenlandse Zaken Frans Timmermans zou vastbesloten zijn de Nederlandse reputatie, die toch al deuken opliep bij het vertrek uit Uruzgan, te herstellen. Na lang aarzelen is ook Rutte overtuigd.
  dinsdag 3 oktober 2017 @ 23:01:59 #164
265852 Gohf046
Ex - FvD'er
pi_174179316
quote:
Ik was behoorlijk sceptisch gezien zijn klederdracht :'). Maar inhoudelijk weinig op aan te merken. Goed verwoord.
I do not agree with what you have to say, but I'll defend to the death your right to say it.
pi_174179662
Moest eerlijk gezegd meteen hier aan denken:
paypal.me/taaladvies
pi_174179770
quote:
1s.gif Op dinsdag 3 oktober 2017 22:24 schreef bluemoon23 het volgende:

[..]

Ik begrijp heel goed dat jij bewust wil aansturen op minder blanken in Nederland.
Nee, ik vind dat huidskleur geen rol zou moeten spelen in criteria. Als iemand dat wel als criterium noemt, tja.
pi_174180496
quote:
1s.gif Op dinsdag 3 oktober 2017 23:01 schreef Gohf046 het volgende:

[..]

Ik was behoorlijk sceptisch gezien zijn klederdracht :'). Maar inhoudelijk weinig op aan te merken. Goed verwoord.
ErnstLissauer twitterde op dinsdag 03-10-2017 om 18:19:18 Rondje langs militairen: #Baudet oogst waardering en applaus voor openbaring tekortkomingen defensie-materieel. Ver… https://t.co/ZJLYyaANq3 reageer retweet
  Moderator / Redactie Sport woensdag 4 oktober 2017 @ 00:27:17 #168
359864 crew  Nattekat
De roze zeekat
pi_174180635
quote:
0s.gif Op woensdag 4 oktober 2017 00:16 schreef Arthur_Spooner het volgende:

[..]

ErnstLissauer twitterde op dinsdag 03-10-2017 om 18:19:18 Rondje langs militairen: #Baudet oogst waardering en applaus voor openbaring tekortkomingen defensie-materieel. Ver… https://t.co/ZJLYyaANq3 reageer retweet
Hij heeft een beerput opengetrokken... nu maar hopen dat de opvolger hem niet meteen weer dicht doet en niks gaat verbeteren :{
100.000 katjes
Maakte de 100.000e post in BIT
Er eens op uit?
pi_174180813
quote:
10s.gif Op dinsdag 3 oktober 2017 22:27 schreef Ryan3 het volgende:
Ik heb wel de slappe lach gekregen door Terry hè en af en toe kom ik nog steeds niet bij.

Dit gaat-ie dragen bij een debat over de GGZ schijnt, is net uitgelekt.

[ afbeelding ]
Durf jij niet he.
pi_174181160
quote:
9s.gif Op dinsdag 3 oktober 2017 23:21 schreef Taaladvies het volgende:
Moest eerlijk gezegd meteen hier aan denken:
[ afbeelding ]
Hij herhaalde het ook echt 3 keer toen het de eerste keer niet begrepen werd. Wat voor de cringe zorgde. Oh nee
pi_174181174
quote:
0s.gif Op dinsdag 3 oktober 2017 20:47 schreef luxerobots het volgende:

[..]

Thierry draagt een opbergvest en houdt een kogelwerend vest omhoog.

Als je een eerlijke vergelijking maakt, trek je ook een kogelwerend vest aan.
Hij zei toch letterlijk: dit is een opbergvest, en daar moet een kogelwerend vest onder. Dat maakt het onmogelijk te bewegen, dus kopen mensen zelf dit 2 in 1 ding.
Hij had ook zijn pantalon moeten vervangen door een legerbroek, want een militair loopt natuurlijk niet in zo'n pantalon met een overhemd eronder...
pi_174181249
quote:
0s.gif Op dinsdag 3 oktober 2017 09:03 schreef Kansenjongere het volgende:
Het voorbeeld is om een aantal redenen nogal ongelukkig gekozen.
Allereerst beweren zowel habitue als Mr.Major dat je bij dubieuze uitspraken van PVDA'ers niemand erover hoort. Als je dat werkelijk gelooft, dan is er toch iets ernstig mis met je waarnemingsvermogen. De uitspraken zorgden destijds voor veel ophef en worden er nog steeds bij elke scheet bijgehaald, zoals hierboven weer treffend is gedemonstreerd. Dat je er niemand over hoort is dus quatsch.
Vervolgens wordt gedaan alsof de achterban van de PVDA, net zoals bij het FVD het geval is, krampachtig probeert de dubieuze uitspraken goed te praten op de manier zoals Mr.Major steeds bij Baudet doet ("Wat hij zegt klopt niet, maar ik geloof wel dat het waar is"). Terwijl je met een achterban als die van de PVDA toch nauwelijks nog oppositie nodig hebt. Die zijn over het algemeen toch aanmerkelijk drukker bezig met het bekritiseren van de eigen partij dan met het aanvallen van andere partijen. Waar de FVD-bijeenkomsten zich vooral kenmerken als fanclubdagen, zijn PVDA-congressen volgens mij vooral momenten waar de achterban haar onvrede uit. Of dat wenselijk is, is natuurlijk weer een ander verhaal, maar het draagt in ieder geval niet bij aan de beweringen van Mr.Major.
Hier ook serieus op ingaan, dan vliegt het wel heel hoog over hoor. Ik zal het wel even toelichten.

Uiteraard gaan de situaties niet 1 op 1 op. Maar daar gaat het niet om. Ik heb niets van die rant zelf bedacht, het is allemaal gekopieerd van uitspraken die eerder over Baudet zijn gedaan. Schijnbaar was het daar wel terecht. Ik zal de (zogenaamde) verschillen nu even langslopen.

- de achterban probeert het goed te praten bij het FvD, en bij PvdA gebeurd dat niet: zoals je ziet praat xa1pt het wel goed. Daar gaat het om. Als Baudet iets zegt is het niet waar, overdreven, demagogisch; maar als Samson zegt "etnisch monopolie" = alleenrecht van een ras op bepaalde misdaden, is dat een "statistisch gegeven, daarmee toont xa1pt zijn gigantisch doorzichtige en hypocriete werkwijze aan, en daar mag hij bewust van worden gemaakt.

Hier zit verder dus geen kwalitatief verschil tussen FvD en PvdA, omdat ook leden van deze partij, en haar kiezers, deze uitspraken goedkeuren (waar niks mis mee is in mijn optiek, ik zie namelijk wat ermee bedoeld wordt) Wel is er misschien een kwantitatief verschil, maar dat is ook logisch want als men stemt niet voor niks op het FvD. Het zou wel heel raar lopen zouden linkse kiezers niet vallen over deze uitspraken. Als je zou vallen over al die uitspraken van Baudet zou je nooit op hem gestemd hebben.

Ik vind de uitspraken van Samson heel erg mee vallen. Ik begrijp dat het een hyperbool is. Het schijnt voor de oppositie van Baudet niet mogelijk dezelfde nuance aan te brengen. Men begrijpt hem altijd verkeerd.

- Tweede argument: er vallen wel mensen over: partijleden en mensen buiten de PvdA. Mensen buiten het FvD vallen er ook over, en ook kiezers hebben hier wel eens gezegd dat ze iets onwenselijk vinden; zo kan ik me herinneren dat een vader van 2 getinte kinderen hier vertelde dat als het om huidskleur ging hij de partij de rug toe zou keren.

Ook zijn grootste fanboys (zoals ik is mij verteld) hebben gezegd dat ze het met bepaalde opmerkingen niet eens zijn. Maar van de "oppositie" wordt verwacht dat de partij massaal de rug toe wordt gekeerd als er een keer een overdreven zinssnede wordt gevonden in een debat van een uur. Dit is natuurlijk onrealistisch en onterecht. Het gaat bij hen dan ook niet om de inhoud, maar om het feit dat mensen het hier in zo'n sterke mate niet eens zijn met een partij en haar mensen, dat deze het licht in de ogen niet gegund wordt. Om dit te bewerkstelligen wordt geen enkele aanpak geschuwd.

- Dat krampachtig goedpraten wat ik zou doen is je reinste kolder. Ik heb een aantal keer aangegeven waar ik het niet met Baudet eens ben, of gezegd dat ik vierkant achter een uitspraak sta. Ik snap dat mensen me continu willen framen maar helaas heb ik zelf natuurlijk door dat ik geframed wordt.

- De PvdA voert interne oppositie. Wat een kulargument. Het is natuurlijk waar, maar wat kopen ze ervoor? Ze hebben op 9 zetels en die interne conflicten is juist (een van) de reden(en) waarvoor ze zijn afgestraft. Ook is de PvdA de enige partij die dat heeft. Ook moeten we niet doen alsof daar bewust voor gekozen is; het komt natuurlijk voornamelijk doordat de partij (en de sociaaldemocratie) in een ideologische crisis verkeert en iedereen het op zijn eigen manier wil oplossen. (Logisch ook anders ga je de politiek niet in).

Samengevat: er zijn dus zeker verschillen tussen de PvdA en het FvD, maar waar ik me ook van bewust ben. Ook zie ik zelf weinig problemen in de ziel van de uitspraak, hoewel ik begrijp dat men over de letters zou kunnen vallen. Met behulp van ironie toonde ik de hypocrisie die hier wordt gebezigd.

De verschillen tussen het FvD en de PvdA zijn niet van een dermate grote orde, dat men bij de PvdA van een nette burgerpartij mag spreken, terwijl voor het FvD geen goed woord over is, deze zelfs voor xenofoob, racistisch en fascistisch wordt uitgemaakt, en haar fractievoorzitter te maken krijgt met verbale en fysieke bedreigingen.

Dat wil niet zeggen dat kritiek helemaal niet mag, maar het verzoek is slechts om dit proportioneel en zonder al te veel irrationele emotie te uiten.

[ Bericht 5% gewijzigd door Mr.Major op 04-10-2017 02:37:49 ]
pi_174181289
quote:
7s.gif Op dinsdag 3 oktober 2017 09:44 schreef 99.999 het volgende:

[..]

Je hebt uiteraard volledig gelijk. Ben benieuwd of je hier nog een fatsoenlijke reactie op krijgt.
Uiteraard. Je kent me toch?
  woensdag 4 oktober 2017 @ 03:00:03 #174
242444 Pannenkoek3000
Dying is for fools
pi_174181353
Thierry _O_
Malheureusement le fromage de cacahouète.
pi_174181417
https://www.geenstijl.nl/(...)ing-bij-hennisdebat/

Hier een zeer duidelijke een correcte analyse van de acties van Thierry tijdens het debat, en een adequate toelichting voor hen die zich afvragen of het wel nodig was.
pi_174181907
quote:
1s.gif Op woensdag 4 oktober 2017 02:04 schreef Mr.Major het volgende:

[..]

Hij herhaalde het ook echt 3 keer toen het de eerste keer niet begrepen werd. Wat voor de cringe zorgde. Oh nee
Nee hij paradeerde parmantig om publicitair te profiteren van die dode militairen. In die zin stukken lager en triester dan wat Sap deed.
Maar het gaat er bij de aanhang natuurlijk in als pap.
  woensdag 4 oktober 2017 @ 07:29:29 #177
242444 Pannenkoek3000
Dying is for fools
pi_174181924
quote:
7s.gif Op woensdag 4 oktober 2017 07:26 schreef 99.999 het volgende:

[..]

Nee hij paradeerde parmantig om publicitair te profiteren van die dode militairen. In die zin stukken lager en triester dan wat Sap deed.
Maar het gaat er bij de aanhang natuurlijk in als pap.
Hij stelt gewoon legitieme problemen aan de kaak. Zie niet in wat daar parmantig paraderen aan is.
Malheureusement le fromage de cacahouète.
  woensdag 4 oktober 2017 @ 07:30:50 #178
450551 ChrisCarter
Ti Ta Toverland
pi_174181930
quote:
1s.gif Op woensdag 4 oktober 2017 07:29 schreef Pannenkoek3000 het volgende:

[..]

Hij stelt gewoon legitieme problemen aan de kaak. Zie niet in wat daar parmantig paraderen aan is.
Het feit dat hij in een soort slechte legeroutfit stond getuigde in mijn ogen wel van respectloos gedrag en makkelijk denken te scoren.
pi_174181935
quote:
1s.gif Op woensdag 4 oktober 2017 07:29 schreef Pannenkoek3000 het volgende:

[..]

Hij stelt gewoon legitieme problemen aan de kaak. Zie niet in wat daar parmantig paraderen aan is.
Aan met gekke kledij binnenkomen en een extra rondje lopen om het te showen?
Wat zou daar niet parmantig paraderen aan kunnen zijn?

Het is uiteraard prima dat hij problemen aan de kaak stelt maar vorm gaat bij hem weer boven inhoud. En het is in deze vorm natuurlijk volkomen respectloos tegenover de nabestaanden.
  woensdag 4 oktober 2017 @ 07:33:10 #180
242444 Pannenkoek3000
Dying is for fools
pi_174181937
quote:
1s.gif Op woensdag 4 oktober 2017 07:30 schreef ChrisCarter het volgende:

[..]

Het feit dat hij in een soort slechte legeroutfit stond getuigde in mijn ogen wel van respectloos gedrag en makkelijk denken te scoren.
Ons leger maakt op missie gebruik van dat slechte legeroutfit, dat vind ik een stuk schandelijker. Hoe Thierry erbij loopt kan me eerlijk gezegd worst wezen.
Malheureusement le fromage de cacahouète.
pi_174181946
quote:
1s.gif Op woensdag 4 oktober 2017 07:33 schreef Pannenkoek3000 het volgende:

[..]

Ons leger maakt op missie gebruik van dat slechte legeroutfit, dat vind ik een stuk schandelijker. Hoe Thierry erbij loopt kan me eerlijk gezegd worst wezen.
Dat de aanhang het prima vindt dat hij zo wil scoren snap ik. Die zitten toch al niet echt in de hoek waar men respect heeft voor nabestaanden van een dergelijk ongeluk.
  woensdag 4 oktober 2017 @ 07:36:12 #182
242444 Pannenkoek3000
Dying is for fools
pi_174181954
quote:
2s.gif Op woensdag 4 oktober 2017 07:32 schreef 99.999 het volgende:

[..]

Aan met gekke kledij binnenkomen en een extra rondje lopen om het te showen?
Wat zou daar niet parmantig paraderen aan kunnen zijn?

Het is uiteraard prima dat hij problemen aan de kaak stelt maar vorm gaat bij hem weer boven inhoud. En het is in deze vorm natuurlijk volkomen respectloos tegenover de nabestaanden.
Ik vind dat niet parmantig. Bron aub van de nabestaanden die dit respecoos vinden? Heb daar niets over gezien en kan me dat ook niet voorstellen. Denk dat die eerder blij zijn dat er iemand in de tweede kamer om de militairen geven die momenteel slecht behandeld worden.
Malheureusement le fromage de cacahouète.
  woensdag 4 oktober 2017 @ 07:40:23 #183
450551 ChrisCarter
Ti Ta Toverland
pi_174181986
quote:
1s.gif Op woensdag 4 oktober 2017 07:33 schreef Pannenkoek3000 het volgende:

[..]

Ons leger maakt op missie gebruik van dat slechte legeroutfit, dat vind ik een stuk schandelijker. Hoe Thierry erbij loopt kan me eerlijk gezegd worst wezen.
Maar dit debat en deze plek zijn niet het moment om zo'n statement te maken. Sowieso verkleedpartijtjes in de Kamer niet.
  woensdag 4 oktober 2017 @ 07:41:31 #184
242444 Pannenkoek3000
Dying is for fools
pi_174181996
quote:
1s.gif Op woensdag 4 oktober 2017 07:40 schreef ChrisCarter het volgende:

[..]

Maar dit debat en deze plek zijn niet het moment om zo'n statement te maken. Sowieso verkleedpartijtjes in de Kamer niet.
Dat is jouw mening, geen vaststaand feit.
Malheureusement le fromage de cacahouète.
  woensdag 4 oktober 2017 @ 07:42:47 #185
265852 Gohf046
Ex - FvD'er
pi_174182004
204k staat de teller inmiddels op :D. Volgens mij gaan we een nieuw referendum krijgen :7.
I do not agree with what you have to say, but I'll defend to the death your right to say it.
  woensdag 4 oktober 2017 @ 07:44:38 #186
450551 ChrisCarter
Ti Ta Toverland
pi_174182009
quote:
1s.gif Op woensdag 4 oktober 2017 07:41 schreef Pannenkoek3000 het volgende:

[..]

Dat is jouw mening, geen vaststaand feit.
Dat geldt natuurlijk evengoed voor jouw reactie hierop.
pi_174182706
quote:
1s.gif Op woensdag 4 oktober 2017 02:27 schreef Mr.Major het volgende:

[..]

Hier ook serieus op ingaan, dan vliegt het wel heel hoog over hoor. Ik zal het wel even toelichten.

Uiteraard gaan de situaties niet 1 op 1 op. Maar daar gaat het niet om. Ik heb niets van die rant zelf bedacht, het is allemaal gekopieerd van uitspraken die eerder over Baudet zijn gedaan. Schijnbaar was het daar wel terecht. Ik zal de (zogenaamde) verschillen nu even langslopen.

- de achterban probeert het goed te praten bij het FvD, en bij PvdA gebeurd dat niet: zoals je ziet praat xa1pt het wel goed. Daar gaat het om. Als Baudet iets zegt is het niet waar, overdreven, demagogisch; maar als Samson zegt "etnisch monopolie" = alleenrecht van een ras op bepaalde misdaden, is dat een "statistisch gegeven, daarmee toont xa1pt zijn gigantisch doorzichtige en hypocriete werkwijze aan, en daar mag hij bewust van worden gemaakt.

Hier zit verder dus geen kwalitatief verschil tussen FvD en PvdA, omdat ook leden van deze partij, en haar kiezers, deze uitspraken goedkeuren (waar niks mis mee is in mijn optiek, ik zie namelijk wat ermee bedoeld wordt) Wel is er misschien een kwantitatief verschil, maar dat is ook logisch want als men stemt niet voor niks op het FvD. Het zou wel heel raar lopen zouden linkse kiezers niet vallen over deze uitspraken. Als je zou vallen over al die uitspraken van Baudet zou je nooit op hem gestemd hebben.

Ik vind de uitspraken van Samson heel erg mee vallen. Ik begrijp dat het een hyperbool is. Het schijnt voor de oppositie van Baudet niet mogelijk dezelfde nuance aan te brengen. Men begrijpt hem altijd verkeerd.

- Tweede argument: er vallen wel mensen over: partijleden en mensen buiten de PvdA. Mensen buiten het FvD vallen er ook over, en ook kiezers hebben hier wel eens gezegd dat ze iets onwenselijk vinden; zo kan ik me herinneren dat een vader van 2 getinte kinderen hier vertelde dat als het om huidskleur ging hij de partij de rug toe zou keren.

Ook zijn grootste fanboys (zoals ik is mij verteld) hebben gezegd dat ze het met bepaalde opmerkingen niet eens zijn. Maar van de "oppositie" wordt verwacht dat de partij massaal de rug toe wordt gekeerd als er een keer een overdreven zinssnede wordt gevonden in een debat van een uur. Dit is natuurlijk onrealistisch en onterecht. Het gaat bij hen dan ook niet om de inhoud, maar om het feit dat mensen het hier in zo'n sterke mate niet eens zijn met een partij en haar mensen, dat deze het licht in de ogen niet gegund wordt. Om dit te bewerkstelligen wordt geen enkele aanpak geschuwd.

- Dat krampachtig goedpraten wat ik zou doen is je reinste kolder. Ik heb een aantal keer aangegeven waar ik het niet met Baudet eens ben, of gezegd dat ik vierkant achter een uitspraak sta. Ik snap dat mensen me continu willen framen maar helaas heb ik zelf natuurlijk door dat ik geframed wordt.

- De PvdA voert interne oppositie. Wat een kulargument. Het is natuurlijk waar, maar wat kopen ze ervoor? Ze hebben op 9 zetels en die interne conflicten is juist (een van) de reden(en) waarvoor ze zijn afgestraft. Ook is de PvdA de enige partij die dat heeft. Ook moeten we niet doen alsof daar bewust voor gekozen is; het komt natuurlijk voornamelijk doordat de partij (en de sociaaldemocratie) in een ideologische crisis verkeert en iedereen het op zijn eigen manier wil oplossen. (Logisch ook anders ga je de politiek niet in).

Samengevat: er zijn dus zeker verschillen tussen de PvdA en het FvD, maar waar ik me ook van bewust ben. Ook zie ik zelf weinig problemen in de ziel van de uitspraak, hoewel ik begrijp dat men over de letters zou kunnen vallen. Met behulp van ironie toonde ik de hypocrisie die hier wordt gebezigd.

De verschillen tussen het FvD en de PvdA zijn niet van een dermate grote orde, dat men bij de PvdA van een nette burgerpartij mag spreken, terwijl voor het FvD geen goed woord over is, deze zelfs voor xenofoob, racistisch en fascistisch wordt uitgemaakt, en haar fractievoorzitter te maken krijgt met verbale en fysieke bedreigingen.

Dat wil niet zeggen dat kritiek helemaal niet mag, maar het verzoek is slechts om dit proportioneel en zonder al te veel irrationele emotie te uiten.
Je hebt uiteraard volledig gelijk. Ben benieuwd of je hier nog een fatsoenlijke reactie op krijgt.
A man is not old until regrets take the place of dreams.
pi_174182773
quote:
1s.gif Op dinsdag 3 oktober 2017 22:21 schreef bluemoon23 het volgende:

[..]

Zoals zo vaak bij de bijdrage aan militaire missies, was dit ook een politiek spelletje.
Oorlog is per definitie een politiek middel, dus zo problematisch is dat allemaal niet.
pi_174183019
quote:
2s.gif Op woensdag 4 oktober 2017 07:32 schreef 99.999 het volgende:

[..]

Aan met gekke kledij binnenkomen en een extra rondje lopen om het te showen?
Wat zou daar niet parmantig paraderen aan kunnen zijn?

Het is uiteraard prima dat hij problemen aan de kaak stelt maar vorm gaat bij hem weer boven inhoud. En het is in deze vorm natuurlijk volkomen respectloos tegenover de nabestaanden.
De vorm kun je je vraagtekens bij zetten, feit is wel dat hierdoor het probleem meer onder de aandacht gebracht wordt bij de bevolking.

En wat er niet inhoudelijk zou zijn aan zijn toespraak is mij een raadsel. Hij treedt juist tot in detail met wat er mis is aan bepaalde uitrusting bij defensie.
A man is not old until regrets take the place of dreams.
  woensdag 4 oktober 2017 @ 10:01:54 #190
168304 Mani89
We try not to sexualize them.
pi_174183374
Ik had het vest ook niet aangetrokken, maar alleen omdat je op je vingers kan natellen dat de doorzichtige haters het zullen gebruiken om het niet over zijn inhoudelijke betoog te hoeven hebben maar om alleen weer heel theatraal te janken om de vorm.
Reis ver, drink wijn, denk na, lach hard, duik diep. Kom Terug.
  Moderator / Redactie Sport woensdag 4 oktober 2017 @ 10:07:07 #191
359864 crew  Nattekat
De roze zeekat
pi_174183450
quote:
0s.gif Op woensdag 4 oktober 2017 10:01 schreef Mani89 het volgende:
Ik had het vest ook niet aangetrokken, maar alleen omdat je op je vingers kan natellen dat de doorzichtige haters het zullen gebruiken om het niet over zijn inhoudelijke betoog te hoeven hebben maar om alleen weer heel theatraal te janken om de vorm.
Ik zou het juist aangetrokken.
100.000 katjes
Maakte de 100.000e post in BIT
Er eens op uit?
pi_174184057
quote:
7s.gif Op woensdag 4 oktober 2017 07:26 schreef 99.999 het volgende:

[..]

Nee hij paradeerde parmantig om publicitair te profiteren van die dode militairen. In die zin stukken lager en triester dan wat Sap deed.
Maar het gaat er bij de aanhang natuurlijk in als pap.
Profiteren van militairen... Dat kan je over het hele debat wel zeggen. De militairen zijn blij dat hij het eindelijk een keer in beeld heeft gebracht voor zo ver ik dat heb gehoord. Dat mensen daar dat weer een punt van maken dat hij profiteert van militairen, dat is dan weer een politiek slaatje slaan over de rug van militairen.
pi_174184413
quote:
1s.gif Op woensdag 4 oktober 2017 07:44 schreef ChrisCarter het volgende:

[..]

Dat geldt natuurlijk evengoed voor jouw reactie hierop.
Nou daar heb je 'm hoor. Zijn opmerking slechts een mening, die hij ook zo verwoord heeft door te kiezen voor woordkeuzes als 'ik vind. Jouw opmerking daarentegen is nu... nog steeds een mening. Ondanks dat je woordkeuze insinueert dat het een vaststaand feit is, waardoor de opmerking bij jou, in mijn optiek, in tegenstelling tot die van jou, terecht was.
pi_174184454
quote:
0s.gif Op woensdag 4 oktober 2017 00:16 schreef Arthur_Spooner het volgende:

[..]

ErnstLissauer twitterde op dinsdag 03-10-2017 om 18:19:18 Rondje langs militairen: #Baudet oogst waardering en applaus voor openbaring tekortkomingen defensie-materieel. Ver… https://t.co/ZJLYyaANq3 reageer retweet
Ik weet uit ervaring dat er bij Defensie heel veel PVV stemmers rondlopen. Mensen die dag in dag uit met immigranten, criminelen en met veiligheid te dealen hebben. Denk dat een aanzienlijk deel daarvan naar FvD zullen gaan of al zijn gegaan, helemaal na dit optreden.
Op woensdag 25 april 2018 20:45 schreef Ronald-Koeman het volgende:
7e minuut Robben eraf met spierblessure.
pi_174184546
quote:
14s.gif Op woensdag 4 oktober 2017 11:12 schreef Ronald-Koeman het volgende:

[..]

Ik weet uit ervaring dat er bij Defensie heel veel PVV stemmers rondlopen. Mensen die dag in dag uit met immigranten, criminelen en met veiligheid te dealen hebben. Denk dat een aanzienlijk deel daarvan naar FvD zullen gaan of al zijn gegaan, helemaal na dit optreden.
Dit verklaart wellicht wel deels waarom Defensie als organisatie zo matig functioneert. Dat zijn natuurlijk niet echt mensen waar je structureel op kan bouwen als er wat moet gebeuren.
  woensdag 4 oktober 2017 @ 11:26:44 #196
402566 SgtPorkbeans
Emmenaren olé olé
pi_174184713
quote:
0s.gif Op woensdag 4 oktober 2017 07:42 schreef Gohf046 het volgende:
204k staat de teller inmiddels op :D. Volgens mij gaan we een nieuw referendum krijgen :7.
Hiep hoi *O*
Jij woont hier ver vandaan, zeggen ze elders in het land
Dan zeg ik, insgelijks, u ook, a'j ‘t zien van dizze kant.
pi_174184717
quote:
7s.gif Op woensdag 4 oktober 2017 07:34 schreef 99.999 het volgende:

[..]

Dat de aanhang het prima vindt dat hij zo wil scoren snap ik. Die zitten toch al niet echt in de hoek waar men respect heeft voor nabestaanden van een dergelijk ongeluk.
quote:
2s.gif Op woensdag 4 oktober 2017 11:18 schreef 99.999 het volgende:

[..]

Dit verklaart wellicht wel deels waarom Defensie als organisatie zo matig functioneert. Dat zijn natuurlijk niet echt mensen waar je structureel op kan bouwen als er wat moet gebeuren.
Grappig dat je het over inhoud hebt, maar niet verder komt dan zulk infantiel geneuzel.
A man is not old until regrets take the place of dreams.
pi_174184762
Baudet _O_

Echt wat een klasse vent
pi_174184817
quote:
2s.gif Op woensdag 4 oktober 2017 11:18 schreef 99.999 het volgende:

[..]

Dit verklaart wellicht wel deels waarom Defensie als organisatie zo matig functioneert. Dat zijn natuurlijk niet echt mensen waar je structureel op kan bouwen als er wat moet gebeuren.
Ik heb het over uitvoerders, niet over leidinggevenden :P
Op woensdag 25 april 2018 20:45 schreef Ronald-Koeman het volgende:
7e minuut Robben eraf met spierblessure.
pi_174184999
quote:
2s.gif Op woensdag 4 oktober 2017 11:18 schreef 99.999 het volgende:

[..]

Dit [dat ze PVV stemmen] verklaart wellicht wel deels waarom Defensie als organisatie zo matig functioneert. Dat zijn natuurlijk niet echt mensen waar je structureel op kan bouwen als er wat moet gebeuren.
quote:
7s.gif Op woensdag 4 oktober 2017 07:26 schreef 99.999 het volgende:

[..]

Nee hij paradeerde parmantig om publicitair te profiteren van die dode militairen. In die zin stukken lager en triester dan wat Sap deed.
Wat zielig weer :')
pi_174185110
quote:
1s.gif Op woensdag 4 oktober 2017 11:42 schreef Mr.Major het volgende:

[..]


[..]

Wat zielig weer :')
Als je je leven een beetje op orde hebt, dan stem je natuurlijk niet op radicale partijen als PVV of FvD. Ze richten zich dus inderdaad vooral op een wat zielige doelgroep.
Daarbij scoort parmantig profileren over de tragische dood van militairen vast ook prima.
pi_174185178
quote:
14s.gif Op woensdag 4 oktober 2017 11:12 schreef Ronald-Koeman het volgende:

[..]

Ik weet uit ervaring dat er bij Defensie heel veel PVV stemmers rondlopen. Mensen die dag in dag uit met immigranten, criminelen en met veiligheid te dealen hebben. Denk dat een aanzienlijk deel daarvan naar FvD zullen gaan of al zijn gegaan, helemaal na dit optreden.
Je zou het niet verwachten..dat PVVers vaak beroepen opzoeken waarbij geweld een onderdeel is. :P

Denk je dat die aanhang ook slim genoeg is om de woorden van Baudet te begrijpen?
Make my day!
  woensdag 4 oktober 2017 @ 11:52:58 #203
265852 Gohf046
Ex - FvD'er
pi_174185192
quote:
10s.gif Op woensdag 4 oktober 2017 11:26 schreef SgtPorkbeans het volgende:

[..]

Hiep hoi *O*
Hier kun je het live bijhouden : https://sleepwet.nl/

Inmiddels op 208k. *O* Dat referendum gaat er wel komen.
Remlof geniet hier intens van :7 :')
I do not agree with what you have to say, but I'll defend to the death your right to say it.
  Moderator / Redactie Sport woensdag 4 oktober 2017 @ 11:54:45 #204
359864 crew  Nattekat
De roze zeekat
pi_174185222
In jouw ogen radicaal !=> radicaal
100.000 katjes
Maakte de 100.000e post in BIT
Er eens op uit?
pi_174185297
quote:
9s.gif Op woensdag 4 oktober 2017 11:48 schreef 99.999 het volgende:

[..]

Als je je leven een beetje op orde hebt, dan stem je natuurlijk niet op radicale partijen als PVV of FvD. Ze richten zich dus inderdaad vooral op een wat zielige doelgroep.
Daarbij scoort parmantig profileren over de tragische dood van militairen vast ook prima.
Gozer. Eerst blaas je hoog van de toren over respect voor militairen, vervolgens zet je ze allemaal weg omdat ze op PVV of FvD zouden stemmen, en daarmee heb je je leven niet op orde. Wat een grap.

En ook zeg je dat het schijnbaar makkelijk scoort bij de aanhang, maar diezelfde aanhang (de militairen) zijn wel beledigd dat Baudet er een slaatje uit zou slaan. Da kennie he?

Leer anders even op een sociale manier met anderen om te gaan :')
pi_174185303
quote:
0s.gif Op woensdag 4 oktober 2017 11:52 schreef Gohf046 het volgende:

[..]

Hier kun je het live bijhouden : https://sleepwet.nl/

Inmiddels op 208k. *O* Dat referendum gaat er wel komen.
Remlof geniet hier intens van :7 :')
Heerlijk! (Beide feiten)

[ Bericht 0% gewijzigd door Mr.Major op 04-10-2017 12:04:15 ]
pi_174185330
quote:
7s.gif Op woensdag 4 oktober 2017 09:15 schreef Sloggi het volgende:
Oorlog is per definitie een politiek middel, dus zo problematisch is dat allemaal niet.
Dit is natuurlijk niet echt oorlog, maar vrijwillig meedoen aan missies
pi_174185541
quote:
1s.gif Op woensdag 4 oktober 2017 12:00 schreef bluemoon23 het volgende:

[..]

Dit is natuurlijk niet echt oorlog, maar vrijwillig meedoen aan missies
Dat maakt het natuurlijk ook extra schrijnend. Nederland wil meedoen met de bigboys, en gaat dus vrijwillig en bewust op missies waarvoor zij het budget niet hebben. Zo veel mogelijk doen voor zo veel mogelijk geld. Nou kan je vanalles vinden van die missies zelf, maar als je te veel hooi op je vork neemt calculeer je gewoon in dat er dingen verkeerd gaan.
Als ze niet overal zo veel mogelijk geld vandaan schrapen, maar ook een paar missies schrappen, zouden ze de kwaliteit hoog/hoger dan nu kunnen houden. Maar prestige ging voor.
pi_174185719
quote:
9s.gif Op woensdag 4 oktober 2017 11:48 schreef 99.999 het volgende:
Als je je leven een beetje op orde hebt, dan stem je natuurlijk niet op radicale partijen
Dus volgens jou hebben stemmers op Sp en Groen Links hun leven ook niet op orde?
  Moderator / Redactie Sport woensdag 4 oktober 2017 @ 12:30:30 #210
359864 crew  Nattekat
De roze zeekat
pi_174186115
Vanwaar die verontwaardiging ook? Elke militair die ik hierover heb gehoord vind dat Baudet de spijker op de kop sloeg en dat het sowieso een kwestie van tijd was voor het mis ging. En dat zijn echt niet allemaal FvD'ers.
100.000 katjes
Maakte de 100.000e post in BIT
Er eens op uit?
  Moderator / Redactie Sport woensdag 4 oktober 2017 @ 12:30:58 #211
359864 crew  Nattekat
De roze zeekat
pi_174186124
quote:
1s.gif Op woensdag 4 oktober 2017 12:15 schreef bluemoon23 het volgende:

[..]

Dus volgens jou hebben stemmers op Sp en Groen Links hun leven ook niet op orde?
En die VVD'ers dan :X
100.000 katjes
Maakte de 100.000e post in BIT
Er eens op uit?
  woensdag 4 oktober 2017 @ 12:36:33 #212
265852 Gohf046
Ex - FvD'er
pi_174186241
quote:
0s.gif Op woensdag 4 oktober 2017 12:30 schreef Nattekat het volgende:
Vanwaar die verontwaardiging ook? Elke militair die ik hierover heb gehoord vind dat Baudet de spijker op de kop sloeg en dat het sowieso een kwestie van tijd was voor het mis ging. En dat zijn echt niet allemaal FvD'ers.
Op twitter zie ik inderdaad veel reacties van ex-militairen die het verhaal van Baudet bevestigen en waarderen. Ik wist helemaal niet dat dit zo'n extreem groot probleem was...
I do not agree with what you have to say, but I'll defend to the death your right to say it.
pi_174186352
Ik vind het punt dat Baudet aankaart behoorlijk relevant, zeker in een dergelijke discussie.

De wijze waarop was echter wel enorm kinderachtig. Met z'n vestje :') . Echt, Sap-taferelen, dat was ook al zo jammerlijk.
Hoeren neuken, nooit meer werken.
  woensdag 4 oktober 2017 @ 12:49:13 #214
265852 Gohf046
Ex - FvD'er
pi_174186460
quote:
2s.gif Op woensdag 4 oktober 2017 12:43 schreef Ludachrist het volgende:
Ik vind het punt dat Baudet aankaart behoorlijk relevant, zeker in een dergelijke discussie.

De wijze waarop was echter wel enorm kinderachtig. Met z'n vestje :') . Echt, Sap-taferelen, dat was ook al zo jammerlijk.
Ik was ook sceptisch en ik snap zeker wat je bedoeld. Aan de ene kant maak je het zo wel visueel en creëer je een hoop aandacht omdat het vrij orthodox is. De vraag is of hij die hoeveel aandacht ook had gecreëerd als hij er in zijn normale kloffie had gestaan. Ik denk het niet.
I do not agree with what you have to say, but I'll defend to the death your right to say it.
pi_174186563
quote:
0s.gif Op woensdag 4 oktober 2017 12:49 schreef Gohf046 het volgende:

[..]

Ik was ook sceptisch en ik snap zeker wat je bedoeld. Aan de ene kant maak je het zo wel visueel en creëer je een hoop aandacht omdat het vrij orthodox is. De vraag is of hij die hoeveel aandacht ook had gecreëerd als hij er in zijn normale kloffie had gestaan. Ik denk het niet.
Neem gewoon dat pak mee in je hand zonder het aan te trekken, zou ik zeggen. Op deze manier maak je er een beetje een toneelstukje van.

Zonde, want het is echt beroerd dat mensen bij defensie hun eigen spullen kopen omdat er niet genoeg geïnvesteerd wordt in deugdelijk materiaal. Zeker voor je 'elite'troepen moet dat gewoon goed geregeld zijn.
Hoeren neuken, nooit meer werken.
pi_174186564
quote:
0s.gif Op woensdag 4 oktober 2017 12:49 schreef Gohf046 het volgende:

[..]

Ik was ook sceptisch en ik snap zeker wat je bedoeld. Aan de ene kant maak je het zo wel visueel en creëer je een hoop aandacht omdat het vrij orthodox is. De vraag is of hij die hoeveel aandacht ook had gecreëerd als hij er in zijn normale kloffie had gestaan. Ik denk het niet.
Ik dacht ook wel even... Wat doet ie nouu weer. Tijdens het debat vond ik het toch wel duidelijk worden dat het een functie heeft.
  Moderator / Redactie Sport woensdag 4 oktober 2017 @ 12:59:17 #217
359864 crew  Nattekat
De roze zeekat
pi_174186652
quote:
2s.gif Op woensdag 4 oktober 2017 12:43 schreef Ludachrist het volgende:
Ik vind het punt dat Baudet aankaart behoorlijk relevant, zeker in een dergelijke discussie.

De wijze waarop was echter wel enorm kinderachtig. Met z'n vestje :') . Echt, Sap-taferelen, dat was ook al zo jammerlijk.
Het trekt de aandacht, hij kan visueel aantonen wat er mis mee is en we hebben het er nog over. Doel bereikt zou ik zeggen.
100.000 katjes
Maakte de 100.000e post in BIT
Er eens op uit?
pi_174186710
quote:
1s.gif Op woensdag 4 oktober 2017 12:59 schreef Nattekat het volgende:

[..]

Het trekt de aandacht, hij kan visueel aantonen wat er mis mee is en we hebben het er nog over. Doel bereikt zou ik zeggen.
Ja, dat mag je best vinden hoor.
Hoeren neuken, nooit meer werken.
pi_174195050
quote:
2s.gif Op woensdag 4 oktober 2017 12:54 schreef Ludachrist het volgende:

[..]

Neem gewoon dat pak mee in je hand zonder het aan te trekken, zou ik zeggen. Op deze manier maak je er een beetje een toneelstukje van.

Zonde, want het is echt beroerd dat mensen bij defensie hun eigen spullen kopen omdat er niet genoeg geïnvesteerd wordt in deugdelijk materiaal. Zeker voor je 'elite'troepen moet dat gewoon goed geregeld zijn.
Politiek is een soort showbiz. Ik weet niet of je in zijn schoenen met die psychische druk van schijnwerpers en aandacht, betere keuzes had gemaakt. Thierry is wel soepeler aan het worden merk ik.
pi_174195246
quote:
1s.gif Op woensdag 4 oktober 2017 19:49 schreef Tamabralski het volgende:

[..]

Politiek is een soort showbiz. Ik weet niet of je in zijn schoenen met die psychische druk van schijnwerpers en aandacht, betere keuzes had gemaakt. Thierry is wel soepeler aan het worden merk ik.
Thierry draagt een legervest.

Thierry draagt een baard tot het nieuwe kabinet er is.

Thierry heeft een hippe VVD>FvD overstapservice.

Je kan niet zeggen dat hij er niet goed in is om de aandacht naar zich toe te trekken, zelf houd ik niet zo van zulke uitspattingen, maar meer van slimmigheden in de inhoud.
pi_174195312
quote:
0s.gif Op woensdag 4 oktober 2017 19:55 schreef luxerobots het volgende:

[..]

Thierry draagt een legervest.

Thierry draagt een baard tot het nieuwe kabinet er is.

Thierry heeft een hippe VVD>FvD overstapservice.

Je kan niet zeggen dat hij er niet goed in is om de aandacht naar zich toe te trekken, zelf houd ik niet zo van zulke uitspattingen, maar meer van slimmigheden in de inhoud.
Hij haalt Pauw en Jinek en brengt zijn argumenten onder de aandacht. Dat doe je dan goed. Valt me mee dat FvD niet door de publieke omroep wordt geboycot. Zoals zij met SP deden en doen.
  Moderator / Redactie Sport woensdag 4 oktober 2017 @ 20:06:56 #222
359864 crew  Nattekat
De roze zeekat
pi_174195591
quote:
0s.gif Op woensdag 4 oktober 2017 19:55 schreef luxerobots het volgende:

[..]

Thierry draagt een legervest.

Thierry draagt een baard tot het nieuwe kabinet er is.

Thierry heeft een hippe VVD>FvD overstapservice.

Je kan niet zeggen dat hij er niet goed in is om de aandacht naar zich toe te trekken, zelf houd ik niet zo van zulke uitspattingen, maar meer van slimmigheden in de inhoud.
En precies die strategie heeft het FvD die twee zetels gegeven. Je kan zeggen wat je wil, maar aandacht is datgene waarmee je een partij groot maakt.
100.000 katjes
Maakte de 100.000e post in BIT
Er eens op uit?
pi_174195623
quote:
0s.gif Op woensdag 4 oktober 2017 20:06 schreef Nattekat het volgende:

[..]

En precies die strategie heeft het FvD die twee zetels gegeven. Je kan zeggen wat je wil, maar aandacht is datgene waarmee je een partij groot maakt.
Twee zetels is ook weer niet zo fantastisch. Fortuyn zou (waarschijnlijk, we weten het niet want doodgeschoten) in één klap de grootste geworden zijn.

Maar goed, twee zetels is wel een mooie springplank natuurlijk.
  woensdag 4 oktober 2017 @ 20:09:11 #224
104871 remlof
Europees federalist
pi_174195649
Het enige goede aan FvD is dat ze zetels inpikken van de PVV.
  Moderator / Redactie Sport woensdag 4 oktober 2017 @ 20:11:05 #225
359864 crew  Nattekat
De roze zeekat
pi_174195699
quote:
0s.gif Op woensdag 4 oktober 2017 20:08 schreef luxerobots het volgende:

[..]

Twee zetels is ook weer niet zo fantastisch. Fortuyn zou (waarschijnlijk, we weten het niet want doodgeschoten) in één klap de grootste geworden zijn.

Maar goed, twee zetels is wel een mooie springplank natuurlijk.
Probleem is dat Fortuyn in één klap de hele politiek opschudde met die 'extreme' opvattingen, en we dat nu al een beetje gewend zijn dankzij Wilders en Trump. Voor het FvD is het een stuk lastiger om op te vallen, en wat dat betreft hebben ze het mooi voor elkaar.
100.000 katjes
Maakte de 100.000e post in BIT
Er eens op uit?
pi_174195727
quote:
0s.gif Op woensdag 4 oktober 2017 20:08 schreef luxerobots het volgende:

[..]

Twee zetels is ook weer niet zo fantastisch. Fortuyn zou (waarschijnlijk, we weten het niet want doodgeschoten) in één klap de grootste geworden zijn.

Maar goed, twee zetels is wel een mooie springplank natuurlijk.
Als Mark Gutte dat ingestudeerde "flikker toch op" uit. Dan wordt dat ook een soort van wereldnieuws. Heben ze het aan alle tafeljournilistenprogrammas over en tien jaar later ook nog. Kennelijk hoort dat aandacht trekken erbij. Thierry doet het goed klaar.
pi_174195758
quote:
0s.gif Op woensdag 4 oktober 2017 20:11 schreef Nattekat het volgende:

[..]

Probleem is dat Fortuyn in één klap de hele politiek opschudde met die 'extreme' opvattingen, en we dat nu al een beetje gewend zijn dankzij Wilders en Trump. Voor het FvD is het een stuk lastiger om op te vallen, en wat dat betreft hebben ze het mooi voor elkaar.
FvD heeft last van de concurrentie van Wilders. Op Trump kan je hier niet stemmen natuurlijk.
  woensdag 4 oktober 2017 @ 20:14:24 #228
157922 fathank
Wie baas is bakt koekjes.
pi_174195805
quote:
9s.gif Op woensdag 4 oktober 2017 11:48 schreef 99.999 het volgende:

[..]

Als je je leven een beetje op orde hebt, dan stem je natuurlijk niet op radicale partijen als PVV of FvD. Ze richten zich dus inderdaad vooral op een wat zielige doelgroep.
Daarbij scoort parmantig profileren over de tragische dood van militairen vast ook prima.
Lijkt me echt heerlijk als je zo in je eigen bubbel kan leven.
Behulpzaam als een waterkraan.
Op woensdag 29 april 2015 16:30 schreef seto het volgende:
als je niet #teamhenk bent ben je gewoon een *weggeFopt*homo
pi_174195846
quote:
1s.gif Op woensdag 4 oktober 2017 20:11 schreef Tamabralski het volgende:

[..]

Als Mark Gutte dat ingestudeerde "flikker toch op" uit. Dan wordt dat ook een soort van wereldnieuws. Heben ze het aan alle tafeljournilistenprogrammas over en tien jaar later ook nog. Kennelijk hoort dat aandacht trekken erbij. Thierry doet het goed klaar.
Gutte (?) doet het met woorden. Thierry door zijn baard te laten staan en een legervest aan te trekken.

Ik krijg er een soort stekkerdoos gevoel bij. Maar goed, Thierry doet het dan nog wel net wat slimmer (baarden en legervesten zijn hartstikke hip).
  woensdag 4 oktober 2017 @ 20:17:27 #230
104871 remlof
Europees federalist
pi_174195904
quote:
14s.gif Op woensdag 4 oktober 2017 20:14 schreef fathank het volgende:

[..]

Lijkt me echt heerlijk als je zo in je eigen bubbel kan leven.
Als je niet zielig bent en alle schuld van je ellende niet bij anderen zoekt?

Ja, heerlijk.
  woensdag 4 oktober 2017 @ 20:23:22 #231
157922 fathank
Wie baas is bakt koekjes.
pi_174196091
quote:
14s.gif Op woensdag 4 oktober 2017 20:17 schreef remlof het volgende:

[..]

Als je niet zielig bent en alle schuld van je ellende niet bij anderen zoekt?

Ja, heerlijk.
Zo overtuigd zijn van je eigen gelijk en daar zo fanatiek in zijn dat je niet in de gaten hebt dat je eigenlijk precies doet waar je anderen van beticht.

Meer zoiets.
Behulpzaam als een waterkraan.
Op woensdag 29 april 2015 16:30 schreef seto het volgende:
als je niet #teamhenk bent ben je gewoon een *weggeFopt*homo
  woensdag 4 oktober 2017 @ 20:27:08 #232
157922 fathank
Wie baas is bakt koekjes.
pi_174196224
Maar ga vooral zo door, prima popcornreeks deze zolang de usual suspects terug blijven komen.

Ik kom hier niet om inhoudelijk te reageren die tijd kan ik wel beter besteden.
Behulpzaam als een waterkraan.
Op woensdag 29 april 2015 16:30 schreef seto het volgende:
als je niet #teamhenk bent ben je gewoon een *weggeFopt*homo
  woensdag 4 oktober 2017 @ 20:28:30 #233
104871 remlof
Europees federalist
pi_174196259
quote:
10s.gif Op woensdag 4 oktober 2017 20:23 schreef fathank het volgende:

[..]

Zo overtuigd zijn van je eigen gelijk en daar zo fanatiek in zijn dat je niet in de gaten hebt dat je eigenlijk precies doet waar je anderen van beticht.

Meer zoiets.
Ik vind dat we het in Nederland prima geregeld hebben en dat wil ik graag zo houden. Mensen die op extreemlinkse (sp) en extreemrechtse (pvv, fvd) partijen stemmen vinden dat alles kut is en dat alles anders moet.

Ik beticht jullie extremsten ervan dat jullie kapot willen maken wat ons land zo mooi en prettig om in te leven maakt.
  Moderator / Redactie Sport woensdag 4 oktober 2017 @ 20:30:36 #234
359864 crew  Nattekat
De roze zeekat
pi_174196341
quote:
10s.gif Op woensdag 4 oktober 2017 20:27 schreef fathank het volgende:
Maar ga vooral zo door, prima popcornreeks deze zolang de usual suspects terug blijven komen.

Ik kom hier niet om inhoudelijk te reageren die tijd kan ik wel beter besteden.
Je kan de huistrollen ook lekker laten gaan en gewoon slap meelullen met de rest :Y
100.000 katjes
Maakte de 100.000e post in BIT
Er eens op uit?
  Moderator / Redactie Sport woensdag 4 oktober 2017 @ 20:32:43 #235
359864 crew  Nattekat
De roze zeekat
pi_174196416
quote:
0s.gif Op woensdag 4 oktober 2017 20:13 schreef luxerobots het volgende:

[..]

FvD heeft last van de concurrentie van Wilders. Op Trump kan je hier niet stemmen natuurlijk.
Ik heb het over politieke impact. Fortuyn was nieuw en hip, één van de eersten die tegen de vastgeroeste politieke correctheid was. Tegenwoordig zou hij echt niet meer zo makkelijk zo snel groot worden.
100.000 katjes
Maakte de 100.000e post in BIT
Er eens op uit?
pi_174196687
quote:
0s.gif Op woensdag 4 oktober 2017 20:32 schreef Nattekat het volgende:

[..]

Ik heb het over politieke impact. Fortuyn was nieuw en hip, één van de eersten die tegen de vastgeroeste politieke correctheid was. Tegenwoordig zou hij echt niet meer zo makkelijk zo snel groot worden.
Fortuyn had het moment mee, Janmaat was electoraal verdwenen, Bolkestein zat in Brussel, de VVD was met Dijkstal naar links opgeschoven. En men zag met de aanslagen van elf september heel duidelijk dat de islam niet alleen een interessant en ietwat vreemd oosters geloof is.

Daarbij vond ik Fortuyn inhoudelijk ook wat sterker, Baudet dwaalt af en komt soms met vreemde standpunten over Europa, ons glorieuze Europese verleden, het partijkartel, bindende referenda en is dan wel weer voor een zakenkabinet (wat dus niet democratisch is).
  Moderator / Redactie Sport woensdag 4 oktober 2017 @ 20:47:53 #237
359864 crew  Nattekat
De roze zeekat
pi_174196944
quote:
0s.gif Op woensdag 4 oktober 2017 20:40 schreef luxerobots het volgende:

[..]

Fortuyn had het moment mee, Janmaat was electoraal verdwenen, Bolkestein zat in Brussel, de VVD was met Dijkstal naar links opgeschoven. En men zag met de aanslagen van elf september heel duidelijk dat de islam niet alleen een interessant en ietwat vreemd oosters geloof is.

Daarbij vond ik Fortuyn inhoudelijk ook wat sterker, Baudet dwaalt af en komt soms met vreemde standpunten over het Europa, ons glorieuze Europese verleden, het partijkartel, bindende referenda en is dan wel weer voor een zakenkabinet (wat dus niet democratisch is).
Vreemde standpunten? Wat Europa betreft is ie even wat te extreem anti voor mij, maar het doen alsof Europa heilig is wat andere politici doen stoor ik me veel meer aan. Dat Europese verleden is nieuw voor me, maar ook dan zie ik niet in wat er mis is met een beetje trots zijn op je geschiedenis. En ministers zijn nooit democratisch gekozen, het zijn gewoon kopstukken van een groepje partijen. Uiteindelijk hebben ze één taak: het beleid van een democratisch gekozen kamer in de praktijk brengen.
100.000 katjes
Maakte de 100.000e post in BIT
Er eens op uit?
pi_174197096
quote:
0s.gif Op woensdag 4 oktober 2017 20:47 schreef Nattekat het volgende:

[..]

Vreemde standpunten? Wat Europa betreft is ie even wat te extreem anti voor mij, maar het doen alsof Europa heilig is wat andere politici doen stoor ik me veel meer aan.
Zit wat in.

quote:
Dat Europese verleden is nieuw voor me, maar ook dan zie ik niet in wat er mis is met een beetje trots zijn op je geschiedenis.
Hier een mooie van de snijtafel over Baudet. Vooral in het begin, Baudet schetst een idioot beeld van de Europese geschiedenis (boraal Europa).


quote:
En ministers zijn nooit democratisch gekozen, het zijn gewoon kopstukken van een groepje partijen. Uiteindelijk hebben ze één taak: het beleid van een democratisch gekozen kamer in de praktijk brengen.
Maar dan wissel je dus het ene niet-democratische in voor het andere. Toch vreemd als je democratie hoog in het vaandel hebt staan.
pi_174199445
In navolging op Baudet's betoog pleit de presentatrice van het alt-left programma Buitenhof voor censuur:

Luyte twitterde op dinsdag 03-10-2017 om 19:58:44 Wanneer we als journo's nou eens afspreken dat we clownerie en verkleedpartijen in het Parlement niet belonen met media-aandacht? reageer retweet
  woensdag 4 oktober 2017 @ 22:02:00 #241
402566 SgtPorkbeans
Emmenaren olé olé
pi_174199469
quote:
Doel bereikt dacht ik zo!
Nu zorgen dat hier nog een debat over komt. :Y
Jij woont hier ver vandaan, zeggen ze elders in het land
Dan zeg ik, insgelijks, u ook, a'j ‘t zien van dizze kant.
  woensdag 4 oktober 2017 @ 22:05:33 #242
403866 richolio
#MacMasterrace
pi_174199584
quote:
0s.gif Op woensdag 4 oktober 2017 22:01 schreef Arthur_Spooner het volgende:
In navolging op Baudet's betoog pleit de presentatrice van het alt-left programma Buitenhof voor censuur:

Luyte twitterde op dinsdag 03-10-2017 om 19:58:44 Wanneer we als journo's nou eens afspreken dat we clownerie en verkleedpartijen in het Parlement niet belonen met media-aandacht? reageer retweet
Ze heeft gewoon een prima punt. Censuur? Welnee.

Baudet heeft zijn doel bereikt en dat is hem prima gelukt (de media-aandacht dus), maar het is begrijpelijk dat anderen dat niet hebben, gezien dat is hoe hij groot wordt. Dat is hoe Wilders groot is gemaakt, Trump en ook Baudet. Dus vreemd is dat niet, en ook geen censuur.

[ Bericht 0% gewijzigd door richolio op 04-10-2017 22:18:37 ]
'Richolio _O_' - tong80
LAST.FM
  Moderator / Redactie Sport woensdag 4 oktober 2017 @ 22:09:26 #243
359864 crew  Nattekat
De roze zeekat
pi_174199750
Uhuh...
100.000 katjes
Maakte de 100.000e post in BIT
Er eens op uit?
pi_174199823
quote:
7s.gif Op woensdag 4 oktober 2017 20:28 schreef remlof het volgende:
Ik beticht jullie extremsten ervan dat jullie kapot willen maken wat ons land zo mooi en prettig om in te leven maakt.
:D De extremist remlof beticht anderen ervan dat zij dit land kapot maken, juist....... :|W
quote:
0s.gif Op woensdag 4 oktober 2017 20:40 schreef luxerobots het volgende:
Baudet dwaalt af en komt soms met vreemde standpunten over Europa, ons glorieuze Europese verleden, het partijkartel, bindende referenda en is dan wel weer voor een zakenkabinet (wat dus niet democratisch is).
Ah, en het huidige kabinet is wel democratisch ?
Wanneer konden we ook al stemmen welke minister we willen hebben ?
  woensdag 4 oktober 2017 @ 22:11:51 #245
403866 richolio
#MacMasterrace
pi_174199843
quote:
0s.gif Op woensdag 4 oktober 2017 22:09 schreef Nattekat het volgende:
Uhuh...
?
'Richolio _O_' - tong80
LAST.FM
  Moderator / Redactie Sport woensdag 4 oktober 2017 @ 22:17:26 #246
359864 crew  Nattekat
De roze zeekat
pi_174200018
quote:
0s.gif Op woensdag 4 oktober 2017 22:11 schreef richolio het volgende:

[..]

?
Weer lekker vergelijken met Trump en Wilders omdat zij slecht zijn, dus is het FvD ook slecht. Dat is iig de redenatie die ik eruit haal.
100.000 katjes
Maakte de 100.000e post in BIT
Er eens op uit?
  woensdag 4 oktober 2017 @ 22:19:02 #247
402566 SgtPorkbeans
Emmenaren olé olé
pi_174200066
quote:
0s.gif Op woensdag 4 oktober 2017 22:05 schreef richolio het volgende:

[..]

Ze heeft gewoon een prima punt. Censuur? Welnee.

Baudet heeft zijn doel bereikt en dat is hem prima gelukt (de media-aandacht dus), maar het is begrijpelijk dat anderen dat niet hebben, gezien dat is hoe hij groot wordt. Dat is hoe Wilders groot wordt (en is gemaakt), Trump en ook Baudet. Dus vreemd is dat niet, en ook geen censuur.
Censuur? Jazeker wel! Hij neemt die spullen mee om aan te tonen hoe het er in de praktijk aan toegaat. Goed, dat mag je clownsgedrag vinden maar ieder zijn eigen natuurlijk.
In principe zou je dan elke actie af kunnen doen als ''clownsgedrag'' om hem zo uit de media te houden. Qua media aandacht valt het ook echt vies tegen hoor, de meeste media, m.u.v. Business class zo'n beetje zijn nou niet echt fans van FvD / Baudet.
Jij woont hier ver vandaan, zeggen ze elders in het land
Dan zeg ik, insgelijks, u ook, a'j ‘t zien van dizze kant.
pi_174200087
quote:
0s.gif Op woensdag 4 oktober 2017 22:05 schreef richolio het volgende:

[..]

Ze heeft gewoon een prima punt. Censuur? Welnee.

Baudet heeft zijn doel bereikt en dat is hem prima gelukt (de media-aandacht dus), maar het is begrijpelijk dat anderen dat niet hebben, gezien dat is hoe hij groot wordt. Dat is hoe Wilders groot wordt (en is gemaakt), Trump en ook Baudet. Dus vreemd is dat niet, en ook geen censuur.
Baudet hield hier gewoon een inhoudelijk betoog. Dat alt-left vervolgens over de vorm ipv de inhoud begint is wel weer veelzeggend.
  woensdag 4 oktober 2017 @ 22:22:13 #249
403866 richolio
#MacMasterrace
pi_174200152
quote:
0s.gif Op woensdag 4 oktober 2017 22:17 schreef Nattekat het volgende:

[..]

Weer lekker vergelijken met Trump en Wilders omdat zij slecht zijn, dus is het FvD ook slecht. Dat is iig de redenatie die ik eruit haal.
Nee, dat is niet wat ik zei. Het ging puur om de media-aandacht die in verband staat met het electorale succes van het FvD. Dat zag je dus ook elders, en dat merk ik op.

quote:
0s.gif Op woensdag 4 oktober 2017 22:19 schreef Arthur_Spooner het volgende:

[..]

Baudet hield hier gewoon een inhoudelijk betoog. Dat alt-left vervolgens over de vorm ipv de inhoud begint is wel weer veelzeggend.
Jij vindt iedereen en alles wat je niet aanstaat wel weer alt-left laatste tijd hè?
'Richolio _O_' - tong80
LAST.FM
  Moderator / Redactie Sport woensdag 4 oktober 2017 @ 22:25:17 #250
359864 crew  Nattekat
De roze zeekat
pi_174200244
quote:
0s.gif Op woensdag 4 oktober 2017 22:22 schreef richolio het volgende:

[..]

Nee, dat is niet wat ik zei. Het ging puur om de media-aandacht die in verband staat met het electorale succes van het FvD. Dat zag je dus ook elders, en dat merk ik op.
Is media-aandacht niet wat elke partij groot maakt? Zelfs de door jou geliefde GL is dankzij die media-aandacht zo groot geworden. Je haalt specifiek Trump en Wilders aan, daar moet wat achter liggen.

quote:
[..]

Jij vindt iedereen en alles wat je niet aanstaat wel weer alt-left laatste tijd hè?
Moet je toch heel bekend in de oren klinken. Nog niet zo heel lang geleden deed je er net zo hard aan mee, maar dan de andere kant op. Dan moet je niet raar op gaan kijken als de tweede wet van Newton zijn werk weer doet.
100.000 katjes
Maakte de 100.000e post in BIT
Er eens op uit?
  woensdag 4 oktober 2017 @ 22:27:00 #251
403866 richolio
#MacMasterrace
pi_174200292
quote:
10s.gif Op woensdag 4 oktober 2017 22:19 schreef SgtPorkbeans het volgende:

[..]

Censuur? Jazeker wel! Hij neemt die spullen mee om aan te tonen hoe het er in de praktijk aan toegaat. Goed, dat mag je clownsgedrag vinden maar ieder zijn eigen natuurlijk.
In principe zou je dan elke actie af kunnen doen als ''clownsgedrag'' om hem zo uit de media te houden. Qua media aandacht valt het ook echt vies tegen hoor, de meeste media, m.u.v. Business class zo'n beetje zijn nou niet echt fans van FvD / Baudet.
En zijn punt was prima, maar het is geen censuur als iemand wil dat de media minder aandacht aan zijn actie besteedt :P Dat is echt een beknotting van de vrijheid van meningsuiting. Het is meer dat zijn acties almaar herhaald worden door de media, wat weer resulteert in meer aanzien betreffende het FvD. Goed voor jullie, maar begrijpelijk dat anderen dat liever niet hebben. Censuur is zwaaar overdreven en weer heel makkelijk te roepen
'Richolio _O_' - tong80
LAST.FM
pi_174200296
quote:
0s.gif Op woensdag 4 oktober 2017 22:19 schreef Arthur_Spooner het volgende:

[..]

Baudet hield hier gewoon een inhoudelijk betoog. Dat alt-left vervolgens over de vorm ipv de inhoud begint is wel weer veelzeggend.
Als je je verkleed, weet je ook wel dat het daarover gaat. Daar kritiek op hebben is een beetje makkelijk.
  woensdag 4 oktober 2017 @ 22:28:37 #253
403866 richolio
#MacMasterrace
pi_174200335
quote:
0s.gif Op woensdag 4 oktober 2017 22:25 schreef Nattekat het volgende:

[..]

Is media-aandacht niet wat elke partij groot maakt? Zelfs de door jou geliefde GL is dankzij die media-aandacht zo groot geworden. Je haalt specifiek Trump en Wilders aan, daar moet wat achter liggen.

[..]

Moet je toch heel bekend in de oren klinken. Nog niet zo heel lang geleden deed je er net zo hard aan mee, maar dan de andere kant op. Dan moet je niet raar op gaan kijken als de tweede wet van Newton zijn werk weer doet.
Wat een aannames weer zeg. Kan jij nou echt nooit normaal discussiëren? Je kan het gewoon echt niet hè? Ik probeer het tenminste nog. Dit was vorige ook al, terwijl ik echt bereid ben me in te leven in de punten van de andere partij, al is het het FvD

1. Ik ben geen GL'er, maar inderdaad, dat is waardoor zij zijn geholpen. Maar dat doet niets af aan mijn punt.
2. Wanneer deed ik dat? Ik noemde alles en iedereen waar ik het niet mee eens was alt-right? Kan ik me niets van herinneren.

[ Bericht 2% gewijzigd door richolio op 04-10-2017 22:33:41 ]
'Richolio _O_' - tong80
LAST.FM
  Moderator / Redactie Sport woensdag 4 oktober 2017 @ 22:38:05 #254
359864 crew  Nattekat
De roze zeekat
pi_174200623
quote:
0s.gif Op woensdag 4 oktober 2017 22:28 schreef richolio het volgende:

[..]

Wat een aannames weer zeg. Kan jij nou echt nooit normaal discussiëren? Je kan het gewoon echt niet hè? Ik probeer het tenminste nog. Dit was vorige ook al, terwijl ik echt bereid ben me in te leven in de punten van de andere partij, al is het het FvD

2. Wanneer deed ik dat? Ik noemde alles en iedereen alt-right? Kan ik me niets van herinneren.
Dan nog is een vergelijking maken met personen die iedereen met iets negatiefs associeert redelijk dubieus te noemen. Dat is waar ik over val en dat is ook precies datgene waar je nu niet op in gaat. Je doet alsof die media-aandacht iets doms is wat nooit had mogen gebeuren zo. En ik lees mee op de rest van FOK!, en daar krijg ik nou niet echt het idee dat je veel moeite doet om je afkeer goed te verstoppen.

quote:
1. Ik ben geen GL'er, maar inderdaad, dat is waardoor zij zijn geholpen. En dat doet niets af aan mijn punt.
1. Foutje, D66 dan. Als er één partij is waarmee je het FvD wel kan vergelijken, is dat D66. Die zijn precies op dezelfde manier van start gegaan.

Enne, persoonlijk worden heb ik wel weer genoeg gezien van mijn favoriete POL'ers. Jou schat ik wel wat hoger in, kan het zeer waarderen als je dat ook zo laat.
100.000 katjes
Maakte de 100.000e post in BIT
Er eens op uit?
pi_174200938
quote:
0s.gif Op woensdag 4 oktober 2017 22:01 schreef Arthur_Spooner het volgende:
In navolging op Baudet's betoog pleit de presentatrice van het alt-left programma Buitenhof voor censuur:

Luyte twitterde op dinsdag 03-10-2017 om 19:58:44 Wanneer we als journo's nou eens afspreken dat we clownerie en verkleedpartijen in het Parlement niet belonen met media-aandacht? reageer retweet
Ik zou het ook niet écht censuur noemen, ze wil Baudet niet boycotten, maar wel zijn onorthodoxe methodes. Nou snap ik ook waar dit idee vandaan komt: het moet geen sensatiegebeuren worden.
Maar daarom is er zoiets moois als de gulden middenweg: berichten dat Baudet een vest had aangetrokken om te visualiseren dat er meer problemen zijn bij defensie dan 'enkel' die ontplofte mortieren.

Die gulden middenweg heeft ook een naam: kwalitatieve journalistiek.

quote:
Zoals hier. Complimenten aan de volkskrant, die (ook) inhoudelijk ingaat op de punten van Baudet. De woordkeuze "zwaaien" en de titel "niet ver naast" (terwijl niets dat Baudet zegt wordt ontkracht) neem ik dan maar voor lief.

[ Bericht 8% gewijzigd door Mr.Major op 04-10-2017 22:57:48 ]
  woensdag 4 oktober 2017 @ 22:50:38 #256
403866 richolio
#MacMasterrace
pi_174200945
quote:
0s.gif Op woensdag 4 oktober 2017 22:38 schreef Nattekat het volgende:

[..]

Dan nog is een vergelijking maken met personen die iedereen met iets negatiefs associeert redelijk dubieus te noemen. Dat is waar ik over val en dat is ook precies datgene waar je nu niet op in gaat. Je doet alsof die media-aandacht iets doms is wat nooit had mogen gebeuren zo. En ik lees mee op de rest van FOK!, en daar krijg ik nou niet echt het idee dat je veel moeite doet om je afkeer goed te verstoppen.

[..]

1. Foutje, D66 dan. Als er één partij is waarmee je het FvD wel kan vergelijken, is dat D66. Die zijn precies op dezelfde manier van start gegaan.

Enne, persoonlijk worden heb ik wel weer genoeg gezien van mijn favoriete POL'ers. Jou schat ik wel wat hoger in, kan het zeer waarderen als je dat ook zo laat.
Nou, excuses dan. Maar verder: het was geen persoonlijke aanval op Baudet (al vind ik hem inderdaad een mongool, maar deze keer ging het daar echt niet om). Al dan niet helemaal bewust noemde ik Baudet inderdaad in hetzelfde rijtje samen met Trump en Wilders, maar zo raar vind ik dat eigenlijk niet. Kun je me ook niet verwijten denk ik? Bovendien probeerde ik meer te betonen dat het geen censuur is wat die vrouw wil in haar tweet, en dat het begrijpelijk is vanuit haar kant om dit te willen (en waarschijnlijk vrijwel iedereen aan de andere kant van het politieke spectrum). En dat ik het gewoon makkelijk vind om "censuur!" te roepen. Dat gaat verder niet over Baudet zelf of het FvD. Ik had Klaver kunnen noemen, maar ik probeerde het juist te betonen vanuit haar kant

Ik vind namelijk dat we met zijn allen wel genuanceerder mogen "discussiëren" op dit forum, maar dat wordt eigenlijk alleen maar erger. Want "fuck nuance", en dat is zonde. Vind ik.
'Richolio _O_' - tong80
LAST.FM
  woensdag 4 oktober 2017 @ 22:54:24 #257
402566 SgtPorkbeans
Emmenaren olé olé
pi_174201024
quote:
11s.gif Op woensdag 4 oktober 2017 22:27 schreef richolio het volgende:

[..]

En zijn punt was prima, maar het is geen censuur als iemand wil dat de media minder aandacht aan zijn actie besteedt :P Dat is echt een beknotting van de vrijheid van meningsuiting. Het is meer dat zijn acties almaar herhaald worden door de media, wat weer resulteert in meer aanzien betreffende het FvD. Goed voor jullie, maar begrijpelijk dat anderen dat liever niet hebben. Censuur is zwaaar overdreven en weer heel makkelijk te roepen
Nou ja, mevrouw heeft het in haar tweet toch echt over “geen aandacht geven” en niet over minder aandacht. Toch verschillende dingen, maar maakt verder ook niet uit.

Waarom begrijpelijk dat anderen dat liever niet hebben? Omdat zij zelf dan uit de spotlights blijven? Daarnaast rekent FvD eigenlijk niet op (traditionele) media aandacht maar doen zij dit meer via sociale media.
Jij woont hier ver vandaan, zeggen ze elders in het land
Dan zeg ik, insgelijks, u ook, a'j ‘t zien van dizze kant.
  Moderator / Redactie Sport woensdag 4 oktober 2017 @ 23:00:58 #258
359864 crew  Nattekat
De roze zeekat
pi_174201167
quote:
0s.gif Op woensdag 4 oktober 2017 22:50 schreef richolio het volgende:

[..]

Nou, excuses dan. Maar verder: het was geen persoonlijke aanval op Baudet (al vind ik hem inderdaad een mongool, maar deze keer ging het daar echt niet om). Al dan niet helemaal bewust noemde ik Baudet inderdaad in hetzelfde rijtje samen met Trump en Wilders, maar zo raar vind ik dat eigenlijk niet. Kun je me ook niet verwijten denk ik? Bovendien probeerde ik meer te betonen dat het geen censuur is wat die vrouw wil in haar tweet, en dat het begrijpelijk is vanuit haar kant om dit te willen (en waarschijnlijk vrijwel iedereen aan de andere kant van het politieke spectrum). En dat ik het gewoon makkelijk vind om "censuur!" te roepen. Dat gaat verder niet over Baudet zelf of het FvD. Ik had Klaver kunnen noemen, maar ik probeerde het juist te betonen vanuit haar kant
Die vrouw vindt het verschrikkelijk dat er zo veel media-aandacht naar dat optreden gaat om maar één reden, en dat is blinde afgunst. Iedereen die voorbij zijn/haar hokje kan kijken vindt het juist goed dat Baudet hier echt zijn best heeft gedaan om de misstanden bij defensie op de kaart te zetten. Elke (ex-)militair kan zich erin vinden. Zijn 'verkleedpartij' droeg bij aan de beeldvorming en bracht het dus onder de mediabelangstelling, win-win.

quote:
Ik vind namelijk dat we met zijn allen wel genuanceerder mogen "discussiëren" op dit forum, maar dat wordt eigenlijk alleen maar erger. Want "fuck nuance", en dat is zonde. Vind ik.
Als er één ding is waar vele FvD'ers wel meer dan genoeg van hebben is dat nuance. Zo extreem is die partij helemaal niet. Juist de extreme afkeer van enkelen heeft ertoe geleid dat dit topic naar de haaien is gegaan sinds VKZ dicht is, daarvoor was het een geweldige plek.
100.000 katjes
Maakte de 100.000e post in BIT
Er eens op uit?
pi_174201209
https://www.geenstijl.nl/(...)llen-voor-het-plebs/

Geenstijl _O_ 10/10 voor deze analyse
Verhoeven :r

KeesVee twitterde op dinsdag 03-10-2017 om 17:24:39 Baudet doet echt alles om aandacht te trekken.Het gaat hem enkel en alleen om hemzelf.Bah. reageer retweet
(Je kan dit toch zichtbaar maken in de post? Hoe ook alweer?)

Dank je Nattekat

[ Bericht 11% gewijzigd door Mr.Major op 05-10-2017 00:14:50 ]
pi_174203697
Ik heb een paar topics terug Thierry verdedigd en ben ook nog steeds voor FvD maar toch een vraag/opmerking.
Is Forum voor Democratie niet de partij die voor de verkiezingen zei dat ze de standpunten zullen overnemen van de forum.. van Forum voor Democratie. Op dat forum kiest de meerderheid wat ze gaan doen.

In hoeverre kun je dan aan op welke standpunt dan ook?
  donderdag 5 oktober 2017 @ 03:24:54 #261
242444 Pannenkoek3000
Dying is for fools
pi_174203723
quote:
0s.gif Op donderdag 5 oktober 2017 03:09 schreef Cruseder4 het volgende:
Ik heb een paar topics terug Thierry verdedigd en ben ook nog steeds voor FvD maar toch een vraag/opmerking.
Is Forum voor Democratie niet de partij die voor de verkiezingen zei dat ze de standpunten zullen overnemen van de forum.. van Forum voor Democratie. Op dat forum kiest de meerderheid wat ze gaan doen.

In hoeverre kun je dan aan op welke standpunt dan ook?
Dat was GeenPeil
Malheureusement le fromage de cacahouète.
  donderdag 5 oktober 2017 @ 07:47:47 #262
177582 Ryon
Alle neuzen naar rechts
pi_174204426
quote:
0s.gif Op donderdag 5 oktober 2017 03:09 schreef Cruseder4 het volgende:
Ik heb een paar topics terug Thierry verdedigd en ben ook nog steeds voor FvD maar toch een vraag/opmerking.
Is Forum voor Democratie niet de partij die voor de verkiezingen zei dat ze de standpunten zullen overnemen van de forum.. van Forum voor Democratie. Op dat forum kiest de meerderheid wat ze gaan doen.

In hoeverre kun je dan aan op welke standpunt dan ook?
Haha, dat dashboard. Dat is nu een verkleedkist geworden. Lekker loze belofte was dat toen.
For every complex problem there is an answer that is clear, simple, and wrong.
--
Mijn meningen zijn gewoon feiten. Ik heb gelijk en anderen hebben ongelijk - TB / Ryon
  Moderator / Redactie Sport donderdag 5 oktober 2017 @ 09:09:41 #263
359864 crew  Nattekat
De roze zeekat
pi_174205220
quote:
0s.gif Op donderdag 5 oktober 2017 03:09 schreef Cruseder4 het volgende:
Ik heb een paar topics terug Thierry verdedigd en ben ook nog steeds voor FvD maar toch een vraag/opmerking.
Is Forum voor Democratie niet de partij die voor de verkiezingen zei dat ze de standpunten zullen overnemen van de forum.. van Forum voor Democratie. Op dat forum kiest de meerderheid wat ze gaan doen.

In hoeverre kun je dan aan op welke standpunt dan ook?
Dit klinkt als Geenpeil, van het FvD kan ik me niks herinneren iig.
100.000 katjes
Maakte de 100.000e post in BIT
Er eens op uit?
  donderdag 5 oktober 2017 @ 10:07:13 #264
265852 Gohf046
Ex - FvD'er
pi_174206133
quote:
0s.gif Op donderdag 5 oktober 2017 03:09 schreef Cruseder4 het volgende:
Ik heb een paar topics terug Thierry verdedigd en ben ook nog steeds voor FvD maar toch een vraag/opmerking.
Is Forum voor Democratie niet de partij die voor de verkiezingen zei dat ze de standpunten zullen overnemen van de forum.. van Forum voor Democratie. Op dat forum kiest de meerderheid wat ze gaan doen.

In hoeverre kun je dan aan op welke standpunt dan ook?
Het is volgens mij wel uiteindelijk de bedoeling dat er een dashboard komt waar leden hun mening kunnen geven over bepaalde onderwerpen. Dat die mening 1 op 1 over genomen zou worden is mij niet bekend. Een en ander heeft vertraging opgelopen omdat er nu van alles tegelijk opgezet word/gaat worden terwijl de fractie nog relatief klein is. Ze willen koste wat kost voorkomen dat van die gekkies(NVU bijv) er tussen komen via zo'n forum waar je toch redelijk makkelijk kan binnendringen als buitenstaander die het FvD schade kan berokkenen.
I do not agree with what you have to say, but I'll defend to the death your right to say it.
  donderdag 5 oktober 2017 @ 11:19:13 #265
304498 Nibb-it
Dirc die maelre
pi_174207921
quote:
Zoals gewoonlijk een heerlijke video. Ik volg ze aandachtig sinds het gedoe rond George Maat, en de inhoud is eigenlijk altijd wel interessant en on point.
pi_174209157
quote:
0s.gif Op woensdag 4 oktober 2017 22:01 schreef Arthur_Spooner het volgende:
In navolging op Baudet's betoog pleit de presentatrice van het alt-left programma Buitenhof voor censuur:

Luyte twitterde op dinsdag 03-10-2017 om 19:58:44 Wanneer we als journo's nou eens afspreken dat we clownerie en verkleedpartijen in het Parlement niet belonen met media-aandacht? reageer retweet
Het is net zoiets als mensen die zeggen dat we terroristische aanslagen of misdragingen van asielzoekers geen media aandacht moeten geven. Ik snap de insteek maar het is gewoon niet juist omdat mensen het recht hebben om het te weten en het creëert op termijn een verwrongen wereldbeeld net zoals fake news dat doet (censuur en fake news zijn van hetzelfde laken een pak).

Censureren of negeren is niet de weg, het kaf van het koren scheiden is het devies. Maar dat is moeilijk en vereist journalistiek inzicht over wat wel en geen nieuwswaarde heeft en vereist dat je je eigen politieke agenda thuis laat. Marcia Luyten is een typisch voorbeeld van iemand die liever in haar linkse politiek correcte stuiptrekking schiet en voor censuur pleit.
Op woensdag 25 april 2018 20:45 schreef Ronald-Koeman het volgende:
7e minuut Robben eraf met spierblessure.
  donderdag 5 oktober 2017 @ 12:28:19 #267
265852 Gohf046
Ex - FvD'er
pi_174209413
Het staat in talloze artikelen beschreven, maar velen wisten het niet: Onze Jongens en Meisjes kopen hun eigen kisten, scherfvesten en handschoenen. Baudet liet het zien. Ogen gingen open. Maar de MSM en het Partijkartel werden boos. Want Baudet.

Als de democratie een marktplaats voor ideeën is, dan was Thierry Baudet tijdens het Hennisdebat de beste koopman. Hij verscheen ten tonele in een camouflagevest en met een paar legerkisten in de hand. Liep nog even - opzettelijk? - terug omdat hij een velletje tekst vergeten was. En begon toen, terwijl iedereen de adem inhield danwel onmiddellijk boos werd omdat hij over de rug van twee dode militairen een verkleedpartijtje hield, aan een betoog dat hout sneed, inhoudelijk on topic was en de pijnpunten van onze militaire tip of the spear feilloos blootlegde. De verwrongen blik van Jeanine Hennis sprak wat dat betreft boekdelen. 'Onze Jongens hebben slecht materiaal, en kopen dus maar hun eigen spullen om zich veilig te houden', zo legde Baudet uit aan de hand van zijn verkleedkist, 'en dat is de essentie van de ellende bij Defensie'.

Nou. Toen was het bal. NPO'ers, MSM'ers, D66'ers: iedereen en z'n Baudet hatende buurman pislink ende woedend natuurlijk. Want Baudet. En hoe durft ie. En het gaat Hem alleen maar om Hem. De hufter! De ijdeltuit! De schmierende toneelspeler! Zie Marcia Luyte (PvdA, Buitenhof) hierboven. Zie D66 Kamerleden Sjoerdsma en Verhoeven. Scroll eens door de timeline van deze D66-voorlichter. Zelfs JanD werd boos, en haalde zoals zovelen de Jolande Sap stekkerdoosvergelijking van stal. Onterecht en onjuist.

De Stekkerdoos van Sap was lege symboliek. Een metafoor die letterlijk werd uitgevoerd, maar die niets betekende. Het betoog van Baudet was inhoudelijk, zijn outfit ondersteunde het verhaal en de feiten waren correct. De beelden gingen niet voor niets keihard op het web met alleen al in ons netwerk (GS, Dumpert, GS Facebook) meer dan een miljoen views. Da's drie keer Buitenhof in een paar uur. En wat we daarop op internet zagen, was dat bij heel veel mensen het licht aan ging. 'Is het zó erg?' Kijk bijvoorbeeld eens naar de instemmende reactie van deze Afghanistan-veteraan, maar vooral naar de reacties op zijn tweet. Mensen stellen vragen, zijn verbaasd, leren voor het eerst over deze absurde tekorten en spreken hun afschuw uit. Dat heeft Baudet gedaan. En militairen reageren, op social media en in de comments:


https://www.geenstijl.nl/(...)llen-voor-het-plebs/
I do not agree with what you have to say, but I'll defend to the death your right to say it.
  Moderator / Redactie Sport donderdag 5 oktober 2017 @ 13:08:55 #268
359864 crew  Nattekat
De roze zeekat
pi_174210068
Veel migranten keren Griekenland de rug toe

Zelfs de migranten zelf geloven er niet meer in :')
De EU wil ondertussen nog steeds meer meer meer.
100.000 katjes
Maakte de 100.000e post in BIT
Er eens op uit?
pi_174210509
quote:
0s.gif Op donderdag 5 oktober 2017 13:08 schreef Nattekat het volgende:
Veel migranten keren Griekenland de rug toe

Zelfs de migranten zelf geloven er niet meer in :')
De EU wil ondertussen nog steeds meer meer meer.
Nee hoor, dat wilde EU het liefste helemaal niet. :')
ph'nglui mglw'nafh Cthulhu R'lyeh wgah'nagl fhtagn
  donderdag 5 oktober 2017 @ 13:36:06 #270
265852 Gohf046
Ex - FvD'er
pi_174210523
quote:
0s.gif Op donderdag 5 oktober 2017 13:08 schreef Nattekat het volgende:
Veel migranten keren Griekenland de rug toe

Zelfs de migranten zelf geloven er niet meer in :')
De EU wil ondertussen nog steeds meer meer meer.
Het IOM steunt deze mensen hierbij actief. De organisatie helpt bij de reis en stelt bovendien iedere terugkerende migrant een bedrag tussen de 500 en 1500 euro ter beschikking. Met dat geld kunnen ze in hun vaderland beginnen hun leven opnieuw op te bouwen.

Aardig verdienmodelletje zo :') .
I do not agree with what you have to say, but I'll defend to the death your right to say it.
pi_174210545
De komst was vermoedelijk aanmerkelijk duurder. Mal argument dus.
  Moderator / Redactie Sport donderdag 5 oktober 2017 @ 13:37:54 #272
359864 crew  Nattekat
De roze zeekat
pi_174210552
quote:
0s.gif Op donderdag 5 oktober 2017 13:36 schreef Gohf046 het volgende:

[..]

Het IOM steunt deze mensen hierbij actief. De organisatie helpt bij de reis en stelt bovendien iedere terugkerende migrant een bedrag tussen de 500 en 1500 euro ter beschikking. Met dat geld kunnen ze in hun vaderland beginnen hun leven opnieuw op te bouwen.

Aardig verdienmodelletje zo :') .
Ach, ze gaan weg. Dan vind ik het minder erg dan als ze hier bleven én betaald kregen.
100.000 katjes
Maakte de 100.000e post in BIT
Er eens op uit?
pi_174210568
quote:
1s.gif Op donderdag 5 oktober 2017 13:37 schreef Nattekat het volgende:

[..]

Ach, ze gaan weg. Dan vind ik het minder erg dan als ze hier bleven én betaald kregen.
Zijn bijvoorbeeld Syriërs volgens jou eigenlijk ook genetisch minderwaardig? Of hangt dat toch meer samen met de huidskleur?
pi_174210575
quote:
1s.gif Op donderdag 5 oktober 2017 13:37 schreef 99.999 het volgende:
De komst was vermoedelijk aanmerkelijk duurder. Mal argument dus.
JA MAAR ZE KRIJGEN GRATIS GELD EN IKKE NIET EN ONSE BEJAARDEN MOGEN MAAR 1X IN DE WEEK SCHIJTEN
ph'nglui mglw'nafh Cthulhu R'lyeh wgah'nagl fhtagn
pi_174210606
Ze gaan weg? Hoe kan dat nou... we zouden toch homeopathisch verdund en omvolkt gaan worden? :+
Make my day!
pi_174210610
quote:
8s.gif Op donderdag 5 oktober 2017 13:39 schreef xpompompomx het volgende:

[..]

JA MAAR ZE KRIJGEN GRATIS GELD EN IKKE NIET EN ONSE BEJAARDEN MOGEN MAAR 1X IN DE WEEK SCHIJTEN
Vergeet die iPhone niet.
  Moderator / Redactie Sport donderdag 5 oktober 2017 @ 13:52:30 #277
359864 crew  Nattekat
De roze zeekat
pi_174210833
Heeft er iemand weer een potje azijn geopend?
100.000 katjes
Maakte de 100.000e post in BIT
Er eens op uit?
pi_174211107
quote:
0s.gif Op donderdag 5 oktober 2017 13:52 schreef Nattekat het volgende:
Heeft er iemand weer een potje azijn geopend?
Zo'n user die ineens begon over dat de EU meer meer meer immigranten zou willen denk ik.
ph'nglui mglw'nafh Cthulhu R'lyeh wgah'nagl fhtagn
pi_174211412
quote:
14s.gif Op donderdag 5 oktober 2017 14:09 schreef xpompompomx het volgende:

[..]

Zo'n user die ineens begon over dat de EU meer meer meer immigranten zou willen denk ik.
Zo'n figuur moet inderdaad wel enkele jaren ingemaakt in het zuur gelegen hebben. Anders waren die waanbeelden toch reeds lang vervolgen?
  donderdag 5 oktober 2017 @ 14:25:59 #280
265852 Gohf046
Ex - FvD'er
pi_174211417
quote:
1s.gif Op donderdag 5 oktober 2017 13:37 schreef Nattekat het volgende:

[..]

Ach, ze gaan weg. Dan vind ik het minder erg dan als ze hier bleven én betaald kregen.
Misschien moet je even dit bericht checken :

http://www.elsevierweekbl(...)n-scherp-toe-379324/

Volgens Dijkhoff is ruim 70 procent van de mensen die in september asiel aanvroegen eerder op een andere plek in de Europese Unie geweest.

&

De kans op succes is voor asielzoekers uit veilige landen over het algemeen klein: bovendien moeten zij bij een afwijzing officieel direct het land verlaten. In ruil voor vrijwillig vertrek krijgen asielzoekers wel een flink zakcentje mee: tot maximaal 1.950 euro per persoon. Ook de kosten van een vliegticket worden vergoed. Volgens De Telegraaf is dat een vermogen voor immigranten uit bijvoorbeeld Marokko, waar een gemiddeld maandloon rond de 350 euro ligt.


Zo krijgt het natuurlijk wel een aanzuigende werking als je meerdere plekken mogelijk een oprotpremie krijgt.
I do not agree with what you have to say, but I'll defend to the death your right to say it.
  donderdag 5 oktober 2017 @ 14:28:48 #281
265852 Gohf046
Ex - FvD'er
pi_174211481
quote:
1s.gif Op donderdag 5 oktober 2017 13:37 schreef 99.999 het volgende:
De komst was vermoedelijk aanmerkelijk duurder. Mal argument dus.
De Griekse politie zegt dat het vooral gaat om mensen uit Albanië, Pakistan, Irak, Georgië en migranten uit Noord-Afrikaanse landen.

:') :') :') ? Vanuit Albanië ben je zo in Griekenland en hoeft je amper tot niks te kosten. Geen heel mal argument dus. Vooral als je weet dat je schijnbaar in meerdere landen een oprotpremie kunt krijgen.
I do not agree with what you have to say, but I'll defend to the death your right to say it.
pi_174211507
quote:
0s.gif Op donderdag 5 oktober 2017 14:28 schreef Gohf046 het volgende:

[..]

De Griekse politie zegt dat het vooral gaat om mensen uit Albanië, Pakistan, Irak, Georgië en migranten uit Noord-Afrikaanse landen.

:') :') :') ? Vanuit Albanië ben je zo in Griekenland en hoeft je amper tot niks te kosten. Geen heel mal argument dus. Vooral als je weet dat je schijnbaar in meerdere landen een oprotpremie kunt krijgen.
Aha, dus Albanië is nu plots de nieuwe norm in deze _O-
  donderdag 5 oktober 2017 @ 14:39:01 #283
265852 Gohf046
Ex - FvD'er
pi_174211655
quote:
10s.gif Op donderdag 5 oktober 2017 14:30 schreef 99.999 het volgende:

[..]

Aha, dus Albanië is nu plots de nieuwe norm in deze _O-
Plots ? Jij bent diegene die beweerd dat de reis duurder is als de oprotpremie. Dat is in het geval van Albanië duidelijk niet zo. Voor Georgië en de Noord-Afrikaanse landen valt dat overigens ook nog te bezien. Doe eens niet zo mal voor een keer.
I do not agree with what you have to say, but I'll defend to the death your right to say it.
pi_174211754
quote:
0s.gif Op donderdag 5 oktober 2017 14:39 schreef Gohf046 het volgende:

[..]

Plots ? Jij bent diegene die beweerd dat de reis duurder is als de oprotpremie. Dat is in het geval van Albanië duidelijk niet zo. Voor Georgië en de Noord-Afrikaanse landen valt dat overigens ook nog te bezien. Doe eens niet zo mal voor een keer.
Voor Albanië heb je misschien een punt maar voor die andere landen natuurlijk niet. Maar het pruttelt natuurlijk lekker.
  donderdag 5 oktober 2017 @ 14:59:10 #285
265852 Gohf046
Ex - FvD'er
pi_174212035
quote:
10s.gif Op donderdag 5 oktober 2017 14:44 schreef 99.999 het volgende:

[..]

Voor Albanië heb je misschien een punt maar voor die andere landen natuurlijk niet. Maar het pruttelt natuurlijk lekker.
Ik reageerde in 1e instantie vooral ook op Albanië omdat datzelfde probleem zich in Nederland ook voor heeft gedaan(of nog steeds doet ?) Asielzoekers die geen kans hebben op permanent verblijf die toch hierheen komen omdat de oprot premie aanzienlijk is. Vooral als je het vergelijkt met de levensstandaard daar. Het is natuurlijk vrij ironisch als je oprotpremie mensen juist aantrekt :') . Voor de rest pruttelt er hier momenteel alleen wat soep c_/
I do not agree with what you have to say, but I'll defend to the death your right to say it.
  donderdag 5 oktober 2017 @ 15:38:15 #286
402566 SgtPorkbeans
Emmenaren olé olé
pi_174212768
quote:
0s.gif Op donderdag 5 oktober 2017 14:59 schreef Gohf046 het volgende:

[..]

Ik reageerde in 1e instantie vooral ook op Albanië omdat datzelfde probleem zich in Nederland ook voor heeft gedaan(of nog steeds doet ?) Asielzoekers die geen kans hebben op permanent verblijf die toch hierheen komen omdat de oprot premie aanzienlijk is. Vooral als je het vergelijkt met de levensstandaard daar. Het is natuurlijk vrij ironisch als je oprotpremie mensen juist aantrekt :') . Voor de rest pruttelt er hier momenteel alleen wat soep c_/
Wat voor soep gaat het worden. :o
Jij woont hier ver vandaan, zeggen ze elders in het land
Dan zeg ik, insgelijks, u ook, a'j ‘t zien van dizze kant.
  donderdag 5 oktober 2017 @ 16:04:01 #287
265852 Gohf046
Ex - FvD'er
pi_174213300
quote:
10s.gif Op donderdag 5 oktober 2017 15:38 schreef SgtPorkbeans het volgende:

[..]

Wat voor soep gaat het worden. :o
Kippensoep :9~
I do not agree with what you have to say, but I'll defend to the death your right to say it.
  donderdag 5 oktober 2017 @ 16:28:23 #288
402566 SgtPorkbeans
Emmenaren olé olé
pi_174213765
quote:
0s.gif Op donderdag 5 oktober 2017 16:04 schreef Gohf046 het volgende:

[..]

Kippensoep :9~
De kip er niet overheen laten vliegen? :D
Jij woont hier ver vandaan, zeggen ze elders in het land
Dan zeg ik, insgelijks, u ook, a'j ‘t zien van dizze kant.
pi_174216093
Ging hier gisteren over hun belofte tot online platform die niet is nagekomen, toch? In hun aankondigingsfilmpje repten ze daar inderdaad over..

Seconde 47:
thierrybaudet twitterde op dinsdag 26-09-2017 om 09:53:40 Met dit filmpje startten we 1 jaar geleden onze verkiezingscampagne. De puinhopen van het #partijkartel worden elke... https://t.co/EmRPnP2NSS reageer retweet


[ Bericht 60% gewijzigd door #ANONIEM op 05-10-2017 18:24:57 ]
  Moderator / Redactie Sport donderdag 5 oktober 2017 @ 18:47:33 #290
359864 crew  Nattekat
De roze zeekat
pi_174216593
quote:
0s.gif Op donderdag 5 oktober 2017 18:24 schreef bamibij het volgende:
Ging hier gisteren over hun belofte tot online platform die niet is nagekomen, toch? In hun aankondigingsfilmpje repten ze daar inderdaad over..

Seconde 47:
thierrybaudet twitterde op dinsdag 26-09-2017 om 09:53:40 Met dit filmpje startten we 1 jaar geleden onze verkiezingscampagne. De puinhopen van het #partijkartel worden elke... https://t.co/EmRPnP2NSS reageer retweet
Het is geen enkele keer in hun programma verschenen daarna, dus we gaan er maar van uit dat het niets meer dan een brainflash was en dat ze andere zaken momenteel belangrijker vinden.

Zodra de partij een beetje volwassen is komt het wel weer terug.
100.000 katjes
Maakte de 100.000e post in BIT
Er eens op uit?
pi_174216649
quote:
1s.gif Op donderdag 5 oktober 2017 18:47 schreef Nattekat het volgende:
Zodra de partij een beetje volwassen is komt het wel weer terug.
Ik gok eerder op het volgende:

  Moderator / Redactie Sport donderdag 5 oktober 2017 @ 19:07:26 #292
359864 crew  Nattekat
De roze zeekat
pi_174216983
quote:
0s.gif Op donderdag 5 oktober 2017 18:49 schreef bamibij het volgende:

[..]

Ik gok eerder op het volgende:

Ach, wat maakt het uit. Ik heb Baudet vaak genoeg horen zeggen dat hij graag inspraak van de leden ziet, en dat is ook precies wat er gebeurt op al die bijeenkomsten.

Bij de meerderheid van de partijen hebben leden niks te vertellen, dus als je tegen een been wil schoppen, kies er één uit.
100.000 katjes
Maakte de 100.000e post in BIT
Er eens op uit?
pi_174217316
quote:
8s.gif Op donderdag 5 oktober 2017 13:39 schreef xpompompomx het volgende:

[..]

JA MAAR ZE KRIJGEN GRATIS GELD EN IKKE NIET EN ONSE BEJAARDEN MOGEN MAAR 1X IN DE WEEK SCHIJTEN
Tokkie alert.
pi_174217892
quote:
Terry onderbroken door linkse dramdocentjes Universiteit Leiden

Enorm verdrietig weer dit hoe dom en drammerig academisch links omgaat met andere meningen dan de "progressieve" orthodoxie. Studenten geschiedenis nodigen Terry uit om te komen praten over wat te doen met je universitaire bul. Leuk, want als iemand een grappige carrière heeft dan is het Terry wel. Van mislukt academicus naar vlammend kamerlid.

Het ging niet eens over omvolking of iets dergelijks, maar gewoon over wat te doen in de grote maatschappij als het studeren voorbij is. Lachen toch? Nee, niet voor zuurlinkse debielen die iedereen ten rechterzijde van GroenLinks verklaart tot Hitler. De studenten luisterden allemaal netjes en stellen wat kritische vragen. Prima, keurig, niks aan de hand.

MAAR DAN! Juist het lagere onderwijzende personeel - toch vaak aktivisten die uit ellende en onverkwikkelijk karakter nergens anders terecht kunnen dan in een stoffige boekenkast ergens achterin de letterenfaculteit - ging als een stel kleuters zitten joelen en bulderlachen achterin de zaal. Zo enorm sad. "Volgens Esther van Landeghem (ONS) was de docenten vooraf gevraagd om tijdens de bijeenkomst in debat te gaan met Baudet. ‘Dát hebben ze afgewezen, maar vervolgens zaten ze wel te gniffelen en onderbraken ze de lezing, waardoor studenten hún bijdragen niet durfden te geven. Ze kozen voor een laffe onderbreking.’ ‘Deze docenten hebben ook nog eens niet betaald’, weet assessor Olivier Fajgenblat. Toegang tot de carrièredag kostte drie euro. ‘Toen ze gewoon naar binnen liepen, durfden studenten hen niet te weigeren’, zegt Fajgenblat. ‘De machtsverhoudingen liggen complex."

Helaas noemt de Mare (universiteitskrantparel van Leiden) geen namen en rugnummers, maar het is wel weer ontzettend jammer dat de zogenaamd intellectueel hoogstaande promovendi en postdokkertjes weer minder volwassen blijken dan hun negentienjarige postpuistenpuberale pupillen. Ook is het weer mooi om te zien dat englinks niet met de academische vrijheid van denken en spreken om kan gaan, maar dat wisten we na de 20e eeuw al. Dat Leiden maar voor altijd een bolwerk van vrijheid mag blijven - dus een beetje rechts, want links en vrijheid gaan samen als haring en slagroom.
  Moderator / Redactie Sport donderdag 5 oktober 2017 @ 19:54:08 #295
359864 crew  Nattekat
De roze zeekat
pi_174218147
Mag best eens een mooie term krijgen, dat triste groepje linksen zonder enig respect voor anderen met afwijkende meningen.
100.000 katjes
Maakte de 100.000e post in BIT
Er eens op uit?
pi_174225041
quote:
1s.gif Op donderdag 5 oktober 2017 19:07 schreef Nattekat het volgende:

[..]


Bij de meerderheid van de partijen hebben leden niks te vertellen, dus als je tegen een been wil schoppen, kies er één uit.
Welke bedoel je, de meeste grote hebben nou juist redelijk veel hang naar de achterban...
  Moderator / Redactie Sport donderdag 5 oktober 2017 @ 23:40:49 #297
359864 crew  Nattekat
De roze zeekat
pi_174225231
quote:
1s.gif Op donderdag 5 oktober 2017 23:31 schreef Degodvader het volgende:

[..]

Welke bedoel je, de meeste grote hebben nou juist redelijk veel hang naar de achterban...
VVD is het mooiste voorbeeld dat er is. Naar buiten is het een leuk toneelstukje, maar van binnen is het gewoon een dictatuur.
100.000 katjes
Maakte de 100.000e post in BIT
Er eens op uit?
pi_174226385
quote:
0s.gif Op woensdag 4 oktober 2017 11:52 schreef Gohf046 het volgende:

[..]

Hier kun je het live bijhouden : https://sleepwet.nl/

Inmiddels op 208k. *O* Dat referendum gaat er wel komen.
Remlof geniet hier intens van :7 :')
Pauw had het er ook nog even (4 seconden over).
pi_174228074
quote:
0s.gif Op donderdag 5 oktober 2017 23:40 schreef Nattekat het volgende:

[..]

VVD is het mooiste voorbeeld dat er is. Naar buiten is het een leuk toneelstukje, maar van binnen is het gewoon een dictatuur.
Dat is 1. De partijen die ik redelijk ken (PvdA, CDA, GL, SP, CU) hebben allemaal een prima ledendemocratie.
  vrijdag 6 oktober 2017 @ 08:39:22 #300
265852 Gohf046
Ex - FvD'er
pi_174228084
quote:
1s.gif Op vrijdag 6 oktober 2017 01:01 schreef Mr.Major het volgende:

[..]

Pauw had het er ook nog even (4 seconden over).
Gaat ook helemaal goed komen. Remlof referendum genot :7

242k al !
I do not agree with what you have to say, but I'll defend to the death your right to say it.
pi_174230076
quote:
0s.gif Op donderdag 5 oktober 2017 19:54 schreef Nattekat het volgende:
Mag best eens een mooie term krijgen, dat triste groepje linksen zonder enig respect voor anderen met afwijkende meningen.
Bestaat al: alt left
Op woensdag 25 april 2018 20:45 schreef Ronald-Koeman het volgende:
7e minuut Robben eraf met spierblessure.
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')