abonnement Unibet Coolblue
pi_174120287
Ik hou van bakken. Maar minder van boodschappen doen. Vooral op een druilerige zondagavond
Het lijkt me dat er met mijn voorraadkast redelijk wat mogelijk moet zijn, maar ik weet even niet wat
Ik heb het ook gegoogled natuurlijk, maar daar verwachten mensen dat ik dingen als kokosbloemsuiker, speltbloem en gemeberpoeder in huis heb (en dat is niet zo)
Ik heb echt de basis dingen zoals bloem, zelfrijzend bakmeel, vanillesuiker, bakpoeder, gewone suiker, lichte en donkere basterd suiker, vanille extract, cacaopoeder, slagroom etc

Dus ik dacht, fokkers weten alles dus dit ook
Misschien hebben andere mensen er ook wat aan (dus het hoeft niet precies op mijn voorraadkast aan te sluiten bedoel ik)
  zondag 1 oktober 2017 @ 19:07:30 #2
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_174120393
Maar wat is nu je vraag?
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_174120441
quote:
1s.gif Op zondag 1 oktober 2017 19:07 schreef Pietverdriet het volgende:
Maar wat is nu je vraag?
Wat kan ik bakken uit mijn voorraadkast?
Ik zoek recepten
  zondag 1 oktober 2017 @ 19:12:06 #4
450551 ChrisCarter
Ti Ta Toverland
pi_174120484
Eieren in huis?
pi_174120492
Koekjes.
  zondag 1 oktober 2017 @ 19:12:20 #6
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_174120497
quote:
0s.gif Op zondag 1 oktober 2017 19:10 schreef Allures het volgende:

[..]

Wat kan ik bakken uit mijn voorraadkast?
Ik zoek recepten
Die je beschrijft met "etc"
Eieren? Boter? Citroenen?
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  zondag 1 oktober 2017 @ 19:13:00 #7
450551 ChrisCarter
Ti Ta Toverland
pi_174120511
Met eieren en suiker en vanillesuiker kun je al merengue maken bijvoorbeeld.
pi_174120595
quote:
1s.gif Op zondag 1 oktober 2017 19:12 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Die je beschrijft met "etc"
Eieren? Boter? Citroenen?
Ja

Het was ook meer bedoeld als een verzameltopic waar ik ook mijn voordeel mee kan doen dus, zoals er staat, hoeft het niet 100% aan te sluiten bij mijn kast (die ook elke week weer net anders gevuld is natuurlijk)
  zondag 1 oktober 2017 @ 19:19:49 #9
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_174120714
quote:
0s.gif Op zondag 1 oktober 2017 19:15 schreef Allures het volgende:

[..]

Ja

Het was ook meer bedoeld als een verzameltopic waar ik ook mijn voordeel mee kan doen dus, zoals er staat, hoeft het niet 100% aan te sluiten bij mijn kast (die ook elke week weer net anders gevuld is natuurlijk)
Deze is gruwelijk lekker
http://www.bbc.co.uk/food/recipes/tarte_au_citron_94480
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  zondag 1 oktober 2017 @ 19:23:11 #10
303802 nogeenoudebekende
The future is shit...
pi_174120813
quote:
0s.gif Op zondag 1 oktober 2017 19:13 schreef ChrisCarter het volgende:
Met eieren en suiker en vanillesuiker kun je al merengue maken bijvoorbeeld.
1:1 roomboter en (poeder)suiker goed mengen, tussen 2 plakjes meringue. Genieten.
And so is the past
pi_174122272
Bespaar je de moeite.
Waarom zou je het zelf bakken als zowat alles kant en klaar bij de Jumbo te koop is.
Of anders bij de bakker als de Jumbo niet goed genoeg is.
pindazakje
  zondag 1 oktober 2017 @ 20:47:02 #12
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_174123170
quote:
0s.gif Op zondag 1 oktober 2017 20:17 schreef Hyaenidae het volgende:
Bespaar je de moeite.
Waarom zou je het zelf bakken als zowat alles kant en klaar bij de Jumbo te koop is.
Of anders bij de bakker als de Jumbo niet goed genoeg is.
Omdat een zelfgebakken tarte au citron zoals ik hierboven poste veel en veel lekkerder is dat wat je bij een bakker of Jumbo koopt.
En omdat het leuk is
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_174125073
Vandaag zijn het deze geworden want had ook nog wat pinda's

125 g zachte boter (plus extra om in te vetten)
150 g pindakaas met stukjes noot
75 g ongezouten gepelde pinda`s (voor een knapperig resultaat de koekjes voor het bakken bestrooien met grove bruine suiker).
225 g suiker
1 ei, losgeklopt
150 g bloem, gezeefd
1/2 tl bakpoeder
snufje zoutVet 2 bakplaten in met een beetje boter.

Roer in een grote kom de boter en de pindakaas door elkaar.
Voeg beetje bij beetje de suiker toe en roer goed.
Voeg het losgeklopte ei er beetje bij beetje toe, tot alles goed is vermengd.
Zeef de bloem, bakpoeder en zout boven het pindamengsel.
Voeg de pinda`s toe en kneed alles met de vingers tot een zacht deeg.
Wikkel in plastic folie en leg 30 minuten in de koelkast.
Vorm van het deeg 20 balletjes en leg ze op de bakplaten op enige afstand van elkaar, zodat ze kunnen uitzetten tijdens het bakken. Druk de balletjes iets aan.
Bak ze in 15 min. in een voorverwarmde oven op 190ºC goudbruin en laat ze afkoelen op een rooster.
  zondag 1 oktober 2017 @ 22:05:14 #14
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_174126237
quote:
0s.gif Op zondag 1 oktober 2017 20:17 schreef Hyaenidae het volgende:
Bespaar je de moeite.
Waarom zou je het zelf bakken als zowat alles kant en klaar bij de Jumbo te koop is.
Of anders bij de bakker als de Jumbo niet goed genoeg is.
Omdat iemand dus geen zin heeft boodschappen te doen. Duuuuuhuh.

quote:
0s.gif Op zondag 1 oktober 2017 19:00 schreef Allures het volgende:
Ik hou van bakken. Maar minder van boodschappen doen. Vooral op een druilerige zondagavond
pi_174126239
Cake
Chocolade cake
Marmercake
Shortbread
Zandkoekjes
Chocolate crinkle cookies
Snickerdoodles
Flan caramel
Flan parisien

Vast meer, maar dit zijn zomaar wat dingen die ik nu zou kunnen maken
pi_174141145
quote:
1s.gif Op zondag 1 oktober 2017 22:05 schreef RobinOok het volgende:

[..]

Omdat iemand dus geen zin heeft boodschappen te doen. Duuuuuhuh.

[..]

Die ene avond zonder gebak zul je ook wel overleven lijkt me.
Dan haal je het de volgende keer als je toch boodschappen gaat doen.
pindazakje
pi_174141339
quote:
14s.gif Op maandag 2 oktober 2017 16:35 schreef Hyaenidae het volgende:

[..]

Die ene avond zonder gebak zul je ook wel overleven lijkt me.
Dan haal je het de volgende keer als je toch boodschappen gaat doen.
Soms gaat het om het maken, niet het consumeren
pi_174141397
quote:
0s.gif Op maandag 2 oktober 2017 16:43 schreef Allures het volgende:

[..]

Soms gaat het om het maken, niet het consumeren
Daar zie ik sowieso het plezier niet van in, hoop gedoe niks voor mij.
pindazakje
pi_174141463
quote:
0s.gif Op maandag 2 oktober 2017 16:45 schreef Hyaenidae het volgende:

[..]

Daar zie ik sowieso het plezier niet van in, hoop gedoe niks voor mij.
Nou misschien niet in dit topic rondhangen dan he :') Jezus
pi_174142355
Ik bak eigenlijk alleen simpel flatbread. Tortilla, chapatti, roti, hoe je het ook wil noemen. Dat is niet lekker in de winkel te krijgen hier, ja wel uit de diepvries maar vers is verreweg het lekkerst. Is supersimpel ook: 3 kopjes bloem, 1 kopje water, 1/3 kopje olie, wat zout. Deeg van kneden, half uurtje laten rusten, in kleine bolletjes verdelen, uitrollen, en bakken in een droge hete koekepan, aan beide kanten.

Van gebak of taart maken weet ik echt geen ruk. Nog nooit gedaan. Zelfs geen koekjes.
  maandag 2 oktober 2017 @ 23:18:01 #21
6845 Ringo
als een rollende steen
pi_174153933
Boterkoek.
Gelijke delen bloem, boter en basterdsuiker, zeg maar 3x 250 gram.
Twee eieren.
Boter smelten, bloem en suiker (+ snufje zout) mengen, boter erbij. Dan één ei toevoegen, alles mixen tot er een kleverige bal ontstaat.
Boterkoekvorm invetten, deeg storten en gladstrijken, tweede ei loskloppen en er het deeg licht mee bestrijken. 25 minuten bakken op 175 graden, volledig laten afkoelen voordat je aansnijdt.
Extra tip: citroenrasp door het deeg.
He's simple, he's dumb, he's the pilot.
pi_174154074
quote:
2s.gif Op maandag 2 oktober 2017 23:18 schreef Ringo het volgende:
Boterkoek.
Gelijke delen bloem, boter en basterdsuiker, zeg maar 3x 250 gram.
Twee eieren.
Boter smelten, bloem en suiker (+ snufje zout) mengen, boter erbij. Dan één ei toevoegen, alles mixen tot er een kleverige bal ontstaat.
Boterkoekvorm invetten, deeg storten en gladstrijken, tweede ei loskloppen en er het deeg licht mee bestrijken. 25 minuten bakken op 175 graden, volledig laten afkoelen voordat je aansnijdt.
Extra tip: citroenrasp door het deeg.
dankjewel!
pi_174170415
quote:
0s.gif Op zondag 1 oktober 2017 20:17 schreef Hyaenidae het volgende:
Bespaar je de moeite.
Waarom zou je het zelf bakken als zowat alles kant en klaar bij de Jumbo te koop is.
Of anders bij de bakker als de Jumbo niet goed genoeg is.
Omdat je precies weet wat er in gaat en zelfgemaakt (vers) het lekkerste is :)
Blood runs through your veins, that's where our similarity ends.
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')