Nou ja, Nederland heeft natuurlijk wel een grote rol gespeeld in de slavenhandel en heeft er ook relatief erg veel van geprofiteerd. Is verder niet raar om dat te erkennen, toch. Dat betekent natuurlijk niet dat er geen andere landen zijn waarvoor hetzelfde geldt.quote:Op maandag 15 januari 2018 12:17 schreef HenkieVdV het volgende:
[..]
Wow echt ja?
Maakt gewoon deel uit van de wereldgeschiedenis.
Tja wanneer je een beetje oplet met geschiedenis op de basis- en middelbare school dan lijkt me dat wel duidelijk ja.quote:Op maandag 15 januari 2018 12:22 schreef Tchock het volgende:
[..]
Nou ja, Nederland heeft natuurlijk wel een grote rol gespeeld in de slavenhandel en heeft er ook relatief erg veel van geprofiteerd. Is verder niet raar om dat te erkennen, toch. Dat betekent natuurlijk niet dat er geen andere landen zijn waarvoor hetzelfde geldt.
Dat lijkt mij ook ja.quote:Op maandag 15 januari 2018 12:24 schreef HenkieVdV het volgende:
[..]
Tja wanneer je een beetje oplet met geschiedenis op de basis- en middelbare school dan lijkt me dat wel duidelijk ja.
Leuke aflevering.quote:
Nee, nieuw seizoen.quote:
quote:Keuringsdienst van Waarde: Olijf
1 FEB 2018 om 20:25
Zwart, groen, paars of bruin. Olijven vind je in veel verschillende kleuren. Maar wat maakt dat een olijf pikzwart of donkergroen gaat zien? De Keuringsdienst ontdekt hoe olijven aan hun kleur komen.
Keuringsdienst van Waarde: Bijvangst
8 FEB 2018 om 20:25
Een visser treft vaak meer vissoorten in zijn net dan waar die op vist. Bijvangst. Wat gebeurt er met al die ongewenste vissen? De Keuringsdienst op zoek naar vis die niemand hebben wil.
Keuringsdienst van Waarde: Kwark
15 FEB 2018 om 20:25
Kwark, te vinden in het zuivelschap naast de yoghurt, maar voor velen is het gissen wat het precies is. Ook het etiket geeft niet altijd duidelijkheid. Want kwark blijkt van van alles gemaakt te kunnen worden. Wat is kwark nou eigenlijk? De Keuringsdienst van Waarde gaat op zoek naar echte kwark.
Keuringsdienst van Waarde: Droge worst
22 FEB 2018 om 20:25
Je ziet ze steeds vaker in de supermarkt of slagerij. Witte droge worsten. Maar wat is de witte uitslag op die worsten precies? En waarom hebben andere droge worsten dat niet? De Keuringsdienst gaat op zoek naar het verschil tussen bruine en witte droge worsten.
quote:
En we weten nu dus dat we de zwarte gerimpelde olijven moeten hebben i.p.v. de strakke, kunstmatig zwart gemaakte, groene olijven.quote:Op donderdag 1 februari 2018 21:45 schreef Felagund het volgende:
Dat (Portugese?) vrouwtje. Lijkt mij veel liefde voor haar vak te hebben.
Toch even terugkijken vandaagquote:Op donderdag 1 februari 2018 22:29 schreef golfer het volgende:
[..]
En we weten nu dus dat we de zwarte gerimpelde olijven moeten hebben i.p.v. de strakke, kunstmatig zwart gemaakte, groene olijven.
Kwestie van tijd voordat ze die zwartgemaakte olijven rimpels geven zodat ze op de echte lijken.quote:Op donderdag 1 februari 2018 22:29 schreef golfer het volgende:
[..]
En we weten nu dus dat we de zwarte gerimpelde olijven moeten hebben i.p.v. de strakke, kunstmatig zwart gemaakte, groene olijven.
Als je potjes koopt, kijk gewoon ff op de verpakking naar ijzergluconaat of e579quote:Op maandag 5 februari 2018 19:07 schreef heiden6 het volgende:
[..]
Kwestie van tijd voordat ze die zwartgemaakte olijven rimpels geven zodat ze op de echte lijken.
Naar boven afgerond ongeveer bij procent van de trans-atlantische slavenhandel. Nederland was een kleinere speler.quote:Op maandag 15 januari 2018 12:22 schreef Tchock het volgende:
[..]
Nou ja, Nederland heeft natuurlijk wel een grote rol gespeeld in de slavenhandel en heeft er ook relatief erg veel van geprofiteerd. Is verder niet raar om dat te erkennen, toch. Dat betekent natuurlijk niet dat er geen andere landen zijn waarvoor hetzelfde geldt.
En Indonesië heeft na de 17e eeuw alleen maar geld gekost.quote:Op maandag 5 februari 2018 19:29 schreef NoCigar het volgende:
[..]
Naar boven afgerond ongeveer bij procent van de trans-atlantische slavenhandel. Nederland was een kleinere speler.
Ik eet sowieso eigenlijk alleen die groene, da's helemaal makkelijk.quote:Op maandag 5 februari 2018 19:10 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Als je potjes koopt, kijk gewoon ff op de verpakking naar ijzergluconaat of e579
Koop eens de dikke grijs/paarse bij de Turkse supermarkt.quote:Op maandag 5 februari 2018 20:38 schreef heiden6 het volgende:
[..]
Ik eet sowieso eigenlijk alleen die groene, da's helemaal makkelijk.
Bedankt voor de tip.quote:Op maandag 5 februari 2018 20:45 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Koop eens de dikke grijs/paarse bij de Turkse supermarkt.
Yes. Kalamata zijn ook vrijwel altijd goed.quote:Op maandag 5 februari 2018 19:01 schreef Pietverdriet het volgende:
I.p.v. zwarte of groene kleine olijven, koop de dikke grijsgroene of lilagrijze olijven.
Nederland heeft veel geld verdiend met handel in specerijen. Dat daar ook mensen uit werden gebuit is ook duidelijk.quote:Op maandag 5 februari 2018 19:29 schreef NoCigar het volgende:
[..]
Naar boven afgerond ongeveer bij procent van de trans-atlantische slavenhandel. Nederland was een kleinere speler.
Nederland heeft vooral en voornamelijk geld verdient met bulkhandel in graan, in hout, haring, handel in wapens, groothandel. De Republiek had zo ongeveer 3/4 van de wereldhandel in handen. De handel in specerijen was lucratief qua marge, maar daar is de echte rijkdom niet vandaan gekomen.quote:Op dinsdag 6 februari 2018 08:19 schreef Spanky78 het volgende:
[..]
Nederland heeft veel geld verdiend met handel in specerijen. Dat daar ook mensen uit werden gebuit is ook duidelijk.
Overigens deed iedereen dat in die tijd. Je kunt wat dat betreft eigenlijk alleen maar zeggen dat Europa zelf slavernij en kolonialisme heeft afgeschaft.
Rode en grijze poon, harder, heek, leng,quote:
Geen idee wie je bent, en het interesseert me niet ook.quote:Op woensdag 7 februari 2018 18:41 schreef KP het volgende:
[..]
Dat verbaast me niets van zo'n klaploper als jij.
Die groene zijn lekkerder tochquote:Op woensdag 7 februari 2018 22:38 schreef heiden6 het volgende:
[..]
Geen idee wie je bent, en het interesseert me niet ook.
Kwestie van smaak natuurlijk, maar ik vind van wel.quote:
Heek? Daar gebruiken zo'n beetje alle visboeren die geen panga gebruiken toch?quote:Op woensdag 7 februari 2018 19:34 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Rode en grijze poon, harder, heek, leng,
Allemaal erg smakelijk maar niet erg geliefd
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |