Idd, of wat ik laatst tegenkwam: appelsap met 1% appelmoes om het troebel (en gezond) te laten lijken.quote:Op woensdag 8 november 2017 15:36 schreef djkoelkast het volgende:
Klinkt als achteraf toevoegen, net zoals bij sinaasappelsap met pulp.
hehe, zou me niks verbazen, want dat is goedkoper dan een apart brouwproces starten voor ongefilterd bier.quote:Op woensdag 8 november 2017 15:36 schreef djkoelkast het volgende:
Klinkt als achteraf toevoegen, net zoals bij sinaasappelsap met pulp.
quote:Op woensdag 8 november 2017 14:57 schreef golfer het volgende:
Morgen:
Ongefilterde pils.
Een kijker heeft een vraag voor de Keuringsdienst. Amstel heeft nieuw pils op de markt gebracht; ongefilterd, rechtstreeks uit het vat, bier zoals voorheen alleen de brouwer het kon proeven. Maar de kijker brouwt ook en zijn ongefilterde bier ziet er heel anders uit. Hoe kan dat?
Daan gaat bier drinken in een café waar verschillende soorten bier wordt geschonken, ook ongefilterd. Maar dat bier komt van verschillende kleine Duitse brouwerijen, waar het bier traditioneel niet gefilterd wordt. Dat bier heeft een kortere houdbaarheid vanwege de reststoffen die achterblijven. Het valt op dat het ongefilterde pils van Brand en Amstel wel langer houdbaar is.
SPOILEROm spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.Op donderdag 22 november 2012 00:14 schreef ondeugend het volgende:
liefdevolle gevoelens voor de duisternis
Uuh wat, een apart brouwproces? Het brouwproces lijkt me niet anders dan bij gefilterd bier hè, daar zit gewoon nog een filterstap achteraanquote:Op woensdag 8 november 2017 15:44 schreef Palomar het volgende:
[..]
hehe, zou me niks verbazen, want dat is goedkoper dan een apart brouwproces starten voor ongefilterd bier.
Dat is inderdaad een techniek, weet je tenminste ook precies welke gist je in je bier gooit zonder mutaties etc. maar scheelt ook wel in smaak. Wat ik las van Amstel is dat het inderdaad direct uit de lagertank komt, dus geen verse gist toegevoegd.quote:Op woensdag 8 november 2017 15:36 schreef djkoelkast het volgende:
Klinkt als achteraf toevoegen, net zoals bij sinaasappelsap met pulp.
Pils Ben er echt groot fan van. Vooral als ze echt goed zijn, barsten van de hop en zo. Je moet eens een Chateau Neubourg proberenquote:Op woensdag 8 november 2017 16:04 schreef djkoelkast het volgende:
Ik ben toch al geen fan van pils en al helemaal niet van Amstel en zulks. Snap niet goed hoe heel veel mensen dat met alle soorten van genoegen drinken. Ik heb veel liever een weizen of iets speciaals, helemaal als het al een tijdje over de houdbaarheid heen is
Niet echt nee, de pH zal iets lager zijn, maar dat verklaart niet de veel langere houdbaarheid. Zal dus toch wel pasteurisatie zijn.quote:Op woensdag 8 november 2017 16:40 schreef golfer het volgende:
Ze voegen extra koolzuur toe, maar dat verklaart nog niet die extra lange houdbaarheid ervan.
Over 2 weken trouwens een uitzending over 'gewoon' pils.
Wordt bier troebel door de pasteurisatie? Of bedoel je dat ongepasteuriseerd ongefilterd bier snel zou bederven anders?quote:Op woensdag 8 november 2017 16:52 schreef Bravebart het volgende:
[..]
Niet echt nee, de pH zal iets lager zijn, maar dat verklaart niet de veel langere houdbaarheid. Zal dus toch wel pasteurisatie zijn.
Jaren terug eens gedronken, maar kan me niet meer herinneren hoe die was.quote:Op woensdag 8 november 2017 16:32 schreef Tchock het volgende:
[..]
Pils Ben er echt groot fan van. Vooral als ze echt goed zijn, barsten van de hop en zo. Je moet eens een Chateau Neubourg proberen
Je zou wat eiwitaggregatie kunnen krijgen door pasteurisatie, maar ik bedoelde eigenlijk dat door pasteurisatie het bier langer houdbaar blijft jaquote:Op woensdag 8 november 2017 17:42 schreef Tchock het volgende:
[..]
Wordt bier troebel door de pasteurisatie? Of bedoel je dat ongepasteuriseerd ongefilterd bier snel zou bederven anders?
Klopt, maar ik kan me zo voorstellen dat dat 1 proces is en dat daarna pas gebotteld wordt. Als je dan dat filterproces er tussenuit wilt halen vergt dat allemaal aanpassingen aan je productielijn. Kun je beter het 'ongefilterde' later weer toevoegen.quote:Op woensdag 8 november 2017 15:49 schreef Bravebart het volgende:
[..]
Uuh wat, een apart brouwproces? Het brouwproces lijkt me niet anders dan bij gefilterd bier hè, daar zit gewoon nog een filterstap achteraan
Een kloosterbrouwerij in Mallersdorf.quote:Op donderdag 9 november 2017 20:56 schreef Seß het volgende:
Welke Duitse brouwerij bezochten ze nou? Ik vind het nergens terug
Uuh, je kan toch gewoon rechtsaf gaan naar de bottelarij ipv rechtdoor naar de filtratiestap, of snap ik je nou niet?quote:Op donderdag 9 november 2017 10:24 schreef Palomar het volgende:
[..]
Klopt, maar ik kan me zo voorstellen dat dat 1 proces is en dat daarna pas gebotteld wordt. Als je dan dat filterproces er tussenuit wilt halen vergt dat allemaal aanpassingen aan je productielijn. Kun je beter het 'ongefilterde' later weer toevoegen.
(klinkt natuurlijk absurd, ik kijk te vaak dit programma om tot zulk soort gedachten te komen )
Napoleon 1, 2 of 3 bedoel je?quote:
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |