abonnement Unibet Coolblue
  Moderator woensdag 8 november 2017 @ 15:36:18 #101
55052 crew  djkoelkast
www.xms.nl
pi_174942944
Klinkt als achteraf toevoegen, net zoals bij sinaasappelsap met pulp.
Luister naar XPLIZIT op www.xms.nl
Voor alles retro bezoek je het Retroforum - www.retroforum.nl
pi_174942977
quote:
0s.gif Op woensdag 8 november 2017 15:36 schreef djkoelkast het volgende:
Klinkt als achteraf toevoegen, net zoals bij sinaasappelsap met pulp.
Idd, of wat ik laatst tegenkwam: appelsap met 1% appelmoes om het troebel (en gezond) te laten lijken.
Op woensdag 20 april 2011 23:38 schreef luckass het volgende:
bazen zijn alleen vindbaar voor de chicks.
pi_174943105
quote:
0s.gif Op woensdag 8 november 2017 15:36 schreef djkoelkast het volgende:
Klinkt als achteraf toevoegen, net zoals bij sinaasappelsap met pulp.
hehe, zou me niks verbazen, want dat is goedkoper dan een apart brouwproces starten voor ongefilterd bier.
  woensdag 8 november 2017 @ 15:47:59 #104
122648 Bravebart
København er på plads ja
pi_174943165
quote:
0s.gif Op woensdag 8 november 2017 14:57 schreef golfer het volgende:
Morgen:

Ongefilterde pils.

Een kijker heeft een vraag voor de Keuringsdienst. Amstel heeft nieuw pils op de markt gebracht; ongefilterd, rechtstreeks uit het vat, bier zoals voorheen alleen de brouwer het kon proeven. Maar de kijker brouwt ook en zijn ongefilterde bier ziet er heel anders uit. Hoe kan dat?
Daan gaat bier drinken in een café waar verschillende soorten bier wordt geschonken, ook ongefilterd. Maar dat bier komt van verschillende kleine Duitse brouwerijen, waar het bier traditioneel niet gefilterd wordt. Dat bier heeft een kortere houdbaarheid vanwege de reststoffen die achterblijven. Het valt op dat het ongefilterde pils van Brand en Amstel wel langer houdbaar is.
SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Op donderdag 22 november 2012 00:14 schreef ondeugend het volgende:
liefdevolle gevoelens voor de duisternis
  woensdag 8 november 2017 @ 15:49:11 #105
122648 Bravebart
København er på plads ja
pi_174943185
quote:
0s.gif Op woensdag 8 november 2017 15:44 schreef Palomar het volgende:

[..]

hehe, zou me niks verbazen, want dat is goedkoper dan een apart brouwproces starten voor ongefilterd bier.
Uuh wat, een apart brouwproces? Het brouwproces lijkt me niet anders dan bij gefilterd bier hè, daar zit gewoon nog een filterstap achteraan :P
Op donderdag 22 november 2012 00:14 schreef ondeugend het volgende:
liefdevolle gevoelens voor de duisternis
  woensdag 8 november 2017 @ 15:51:00 #106
122648 Bravebart
København er på plads ja
pi_174943212
quote:
0s.gif Op woensdag 8 november 2017 15:36 schreef djkoelkast het volgende:
Klinkt als achteraf toevoegen, net zoals bij sinaasappelsap met pulp.
Dat is inderdaad een techniek, weet je tenminste ook precies welke gist je in je bier gooit zonder mutaties etc. maar scheelt ook wel in smaak. Wat ik las van Amstel is dat het inderdaad direct uit de lagertank komt, dus geen verse gist toegevoegd.

-edit- Ik neem trouwens wel aan dat het even laten bezinken, om de echt grote deeltjes niet in de flesjes te krijgen.
Op donderdag 22 november 2012 00:14 schreef ondeugend het volgende:
liefdevolle gevoelens voor de duisternis
  Moderator woensdag 8 november 2017 @ 16:04:47 #107
55052 crew  djkoelkast
www.xms.nl
pi_174943427
Ik ben toch al geen fan van pils en al helemaal niet van Amstel en zulks. Snap niet goed hoe heel veel mensen dat met alle soorten van genoegen drinken. Ik heb veel liever een weizen of iets speciaals, helemaal als het al een tijdje over de houdbaarheid heen is :P
Luister naar XPLIZIT op www.xms.nl
Voor alles retro bezoek je het Retroforum - www.retroforum.nl
pi_174943868
quote:
0s.gif Op woensdag 8 november 2017 16:04 schreef djkoelkast het volgende:
Ik ben toch al geen fan van pils en al helemaal niet van Amstel en zulks. Snap niet goed hoe heel veel mensen dat met alle soorten van genoegen drinken. Ik heb veel liever een weizen of iets speciaals, helemaal als het al een tijdje over de houdbaarheid heen is :P
Pils _O_ Ben er echt groot fan van. Vooral als ze echt goed zijn, barsten van de hop en zo. Je moet eens een Chateau Neubourg proberen :)

Maar daarnaast: die ongefilterde bieren zijn erg in de laatste tijd. Je proeft er verder weinig verschil van, maar het zal wel inspelen op de drang naar authenticiteit van mensen. Dat zo'n pils er anders uitziet dan wat de kijker thuis brouwt geloof ik direct. Ik ben benieuwd.
  woensdag 8 november 2017 @ 16:40:02 #109
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_174943968
Ze voegen extra koolzuur toe, maar dat verklaart nog niet die extra lange houdbaarheid ervan.

Over 2 weken trouwens een uitzending over 'gewoon' pils.
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
  woensdag 8 november 2017 @ 16:52:57 #110
122648 Bravebart
København er på plads ja
pi_174944167
quote:
0s.gif Op woensdag 8 november 2017 16:40 schreef golfer het volgende:
Ze voegen extra koolzuur toe, maar dat verklaart nog niet die extra lange houdbaarheid ervan.

Over 2 weken trouwens een uitzending over 'gewoon' pils.
Niet echt nee, de pH zal iets lager zijn, maar dat verklaart niet de veel langere houdbaarheid. Zal dus toch wel pasteurisatie zijn.
Op donderdag 22 november 2012 00:14 schreef ondeugend het volgende:
liefdevolle gevoelens voor de duisternis
pi_174945038
quote:
14s.gif Op woensdag 8 november 2017 16:52 schreef Bravebart het volgende:

[..]

Niet echt nee, de pH zal iets lager zijn, maar dat verklaart niet de veel langere houdbaarheid. Zal dus toch wel pasteurisatie zijn.
Wordt bier troebel door de pasteurisatie? Of bedoel je dat ongepasteuriseerd ongefilterd bier snel zou bederven anders?
  Moderator woensdag 8 november 2017 @ 17:44:37 #112
55052 crew  djkoelkast
www.xms.nl
pi_174945088
quote:
14s.gif Op woensdag 8 november 2017 16:32 schreef Tchock het volgende:

[..]

Pils _O_ Ben er echt groot fan van. Vooral als ze echt goed zijn, barsten van de hop en zo. Je moet eens een Chateau Neubourg proberen :)
Jaren terug eens gedronken, maar kan me niet meer herinneren hoe die was.
Qua gewoon pils vind ik Alfa wel goed, of in Duitsland de Flensburger Gold. Maar als ik de keuze heb liever iets van een weizen, blond, tripel, quadrupel.
Luister naar XPLIZIT op www.xms.nl
Voor alles retro bezoek je het Retroforum - www.retroforum.nl
  donderdag 9 november 2017 @ 01:06:21 #113
122648 Bravebart
København er på plads ja
pi_174953031
quote:
0s.gif Op woensdag 8 november 2017 17:42 schreef Tchock het volgende:

[..]

Wordt bier troebel door de pasteurisatie? Of bedoel je dat ongepasteuriseerd ongefilterd bier snel zou bederven anders?
Je zou wat eiwitaggregatie kunnen krijgen door pasteurisatie, maar ik bedoelde eigenlijk dat door pasteurisatie het bier langer houdbaar blijft ja :)
Op donderdag 22 november 2012 00:14 schreef ondeugend het volgende:
liefdevolle gevoelens voor de duisternis
pi_174955753
quote:
14s.gif Op woensdag 8 november 2017 15:49 schreef Bravebart het volgende:

[..]

Uuh wat, een apart brouwproces? Het brouwproces lijkt me niet anders dan bij gefilterd bier hè, daar zit gewoon nog een filterstap achteraan :P
Klopt, maar ik kan me zo voorstellen dat dat 1 proces is en dat daarna pas gebotteld wordt. Als je dan dat filterproces er tussenuit wilt halen vergt dat allemaal aanpassingen aan je productielijn. Kun je beter het 'ongefilterde' later weer toevoegen.

(klinkt natuurlijk absurd, ik kijk te vaak dit programma om tot zulk soort gedachten te komen ;))
pi_174968243
Welke Duitse brouwerij bezochten ze nou? Ik vind het nergens terug
  donderdag 9 november 2017 @ 21:27:40 #116
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_174969162
quote:
0s.gif Op donderdag 9 november 2017 20:56 schreef Seß het volgende:
Welke Duitse brouwerij bezochten ze nou? Ik vind het nergens terug
Een kloosterbrouwerij in Mallersdorf.
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
  Moderator vrijdag 10 november 2017 @ 00:02:57 #117
55052 crew  djkoelkast
www.xms.nl
pi_174972613
Hij wist er steeds een mooie draai aan te geven, maar niet exact dat bier wat ze aftapten ging de fles in. En ze voegen nog eens kunstmatig extra CO2 toe, vandaar die vlakke smaak, bier krijgt geen tijd zelf CO2 te maken.
Luister naar XPLIZIT op www.xms.nl
Voor alles retro bezoek je het Retroforum - www.retroforum.nl
  vrijdag 10 november 2017 @ 00:16:56 #118
122648 Bravebart
København er på plads ja
pi_174972791
quote:
0s.gif Op donderdag 9 november 2017 10:24 schreef Palomar het volgende:

[..]

Klopt, maar ik kan me zo voorstellen dat dat 1 proces is en dat daarna pas gebotteld wordt. Als je dan dat filterproces er tussenuit wilt halen vergt dat allemaal aanpassingen aan je productielijn. Kun je beter het 'ongefilterde' later weer toevoegen.

(klinkt natuurlijk absurd, ik kijk te vaak dit programma om tot zulk soort gedachten te komen ;))
Uuh, je kan toch gewoon rechtsaf gaan naar de bottelarij ipv rechtdoor naar de filtratiestap, of snap ik je nou niet? :P
Op donderdag 22 november 2012 00:14 schreef ondeugend het volgende:
liefdevolle gevoelens voor de duisternis
  woensdag 15 november 2017 @ 16:04:00 #119
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_175090244
De ongefilterde aflevering vond ik wel okay, Beierse kloosterdame vond ik geweldig, een vakvrouw! De bierkroeg uitbater zou ik graag uit de kroeg meenemen.
Brand Amstel verhaal, tja, proef eens ongepasteuriseerde melk, je weet niet wat je proeft.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  woensdag 15 november 2017 @ 16:07:16 #120
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_175090314
Over de geschiedenis van ons eten is maar bar weinig dat we weten. De Keuringsdienst van Waarde keert opnieuw terug naar de basis, met een vierluik over de geschiedenis van ons voedsel. Waarom smeert een zuivelland als Nederland veel meer margarine dan boter? Hoe is pils wereldwijd uitgegroeid tot hét standaardbiertje? Wat is er waar van de griezelverhalen uit het verleden over de frikandel? Het zit tegenwoordig in al ons eten, maar hoe maakte suiker ooit zijn entree op ons menu?

1. Margarine
Negen van de tien Nederlanders heeft het over de ‘boter’ die hij op zijn brood smeert, terwijl hij toch echt zijn mes in een kuipje margarine steekt. Hoe is het gekomen dat bij uitstek een zuivelland als Nederland margarine is gaan eten? Het verhaal van margarine begint in Parijs, waar het op bevel van keizer Napoleon III werd uitgevonden.
De Keuringsdienst ontrafelt hoe Unilever de kunstboter naar Nederland haalde, en heel het land aan het smeren kreeg.
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
  woensdag 15 november 2017 @ 16:17:04 #121
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_175090520
Margarine

Boter, dat is hoofdzakelijk melkvet met een beetje eiwitten, en een beetje restvocht uit de melk. Zoute boter is boter waar wat zout aan is toegevoegd, en minder water bevat.

Margarine.
Wat is margarine en hoe maak je dat zelf..
Je begint met puur natuur, plantaardige vetten en olien (of soms dierlijk vet, vroeger zelfs walvisvet, maar dat is passé)
We gaan maar eens uit van plantenzaden, die maal en pers je, en je hebt dan ruwe plantenolie waar nog harsen en goms in zitten. Je voegt cautische soda toe, en verwijderd de reststoffen als zeep. Je voegt nu volaarde toe om de olie te bleken. nu heb je gerafineerde olie. Je verhit nu de olie en voegt waterstof toe, en een nikkelcatalysator. Resultaat, gehydroliseerde vetten, die kunstmatig gehard is. Deze neutraliseer je, bleek je, en filter je om reststoffen te verwijderen. Deze rafineer je en je voegt geurstoffen toe. (eventueel voeg je nu visolie of dierlijke vetten toe).
Dit vermeng je met water, magere melk, zout, smaakstoffen, kleurstoffen, vitamine A en D.
Nu heb je ongeemulseerde margarine.
Je voegt Lecitine en Monoglyceride toe, en terwijl je dit mengt en kneed, koel je het.
Dit verpak je in plastic bakjes, en je doet er een dekseltje op

Margarine...

Boter:
Je melkt een koe en laat de melk even staan zodat zich boven op de melk een roomlaag vormt. DIe karn je en je scheid het vocht van de boter, waar je eventueel wat zout aan toevoegt..

Het is Jouw Keuze
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  Moderator woensdag 15 november 2017 @ 17:47:38 #122
417715 crew  derLudolf
allround beunhaas
pi_175092230
Napoleon is een lul.
Kranplätze müssen verdichtet sein
  woensdag 15 november 2017 @ 18:37:23 #123
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_175093203
quote:
1s.gif Op woensdag 15 november 2017 17:47 schreef derLudolf het volgende:
Napoleon is een lul.
Napoleon 1, 2 of 3 bedoel je?
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
  Moderator woensdag 15 november 2017 @ 20:51:07 #124
417715 crew  derLudolf
allround beunhaas
pi_175097085
quote:
0s.gif Op woensdag 15 november 2017 18:37 schreef golfer het volgende:

[..]

Napoleon 1, 2 of 3 bedoel je?
3.
De margarinekeizer :P
Kranplätze müssen verdichtet sein
  woensdag 15 november 2017 @ 20:59:29 #125
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_175097333
Bonbon napoleon!
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')