Wat ik me nu afvraag, dat zeiken van je, doet een bejaarde als jij dat nu ook in zijn broek?quote:
De enige die ik constant zie zeuren en zeiken in dit topic over dit TV-programma is een zich tot betweter benoemde user met de naam Pietverdriet, die als het weer inhoudelijk over het TV-programma dreigt te gaan aankomt met zijn stokpaardjes en persoonlijke aanvallen.quote:Op vrijdag 24 november 2017 14:09 schreef Pietverdriet het volgende:
Wat ik me nu afvraag, dat zeiken van je, doet een bejaarde als jij dat nu ook in zijn broek?
Goed plan. Maar dat is waarschijnlijk weer niet goed genoeg voor iemand...quote:Op vrijdag 24 november 2017 14:14 schreef Nibb-it het volgende:
Volgens mij moeten jullie gewoon eens een pilsje gaan drinken.
Neuh, ik pareer gewoon jouw gezuig over frikandellenquote:Op vrijdag 24 november 2017 14:13 schreef golfer het volgende:
[..]
De enige die ik constant zie zeuren en zeiken in dit topic over dit TV-programma is een zich tot betweter benoemde user met de naam Pietverdriet, die als het weer inhoudelijk over het TV-programma dreigt te gaan aankomt met zijn stokpaardjes en persoonlijke aanvallen.
Dat was geen gezuig, maar gewoon een aankondiging van de uitzending van 7 december a.s.quote:Op vrijdag 24 november 2017 14:52 schreef Pietverdriet het volgende:
Neuh, ik pareer gewoon jouw gezuig over frikandellen
Suuuurequote:
Hm, Kingkorn en ander industriebrood en bij de bakker eenheidsworst als Tarvo had toch ook iets van 90% van de markt in de jaren zeventig. Ik kom dat niet meer tegen in ieder geval.quote:Ik zie niet hoe dit enorme marktaandeel kan worden afgebroken?
Vanavond dus!quote:Op vrijdag 24 november 2017 14:53 schreef golfer het volgende:
de uitzending van 7 december a.s.
Niets snackt lekkerder weg dan de frikandel. Het schijnt dat we er 400 miljoen per jaar van eten. Maar waar en wanneer werd deze frituurfavoriet ooit bedacht? En wat is er waar van de geruchten over slachtafval die in de frikandel belanden? De Keuringsdienst speurt de archieven na, en komt met een speciaal verhaal over de frikandel.
KvW: terug naar de basis: Frikandel, donderdag 7 december om 20.25 uur op NPO 3.
nomsquote:Op donderdag 7 december 2017 20:34 schreef fespo het volgende:
1 miljoen per dag in een enkele fabriek?
dat is voor de Nederlandse bevolking bijna 2 frikandellen per maand.
man man manquote:Op donderdag 7 december 2017 20:31 schreef Oscar. het volgende:
teun is weer lekker alle zinnen aan het herhalen
Iets minder, de Belgen lusten onze frikandellen (ook wel curryworsten genoemd) ook graag.quote:Op donderdag 7 december 2017 20:34 schreef fespo het volgende:
1 miljoen per dag in een enkele fabriek?
dat is voor de Nederlandse bevolking bijna 2 frikandellen per maand.
Ik eet er elke week wel één, of soms wel 5. Dus ik haal het gemiddelde omhoog.quote:Op donderdag 7 december 2017 20:34 schreef fespo het volgende:
1 miljoen per dag in een enkele fabriek?
dat is voor de Nederlandse bevolking bijna 2 frikandellen per maand.
Je weet niet wat je mist.quote:Op donderdag 7 december 2017 23:30 schreef djkoelkast het volgende:
Ik heb ooit 1 stukje geproefd en vond het zo smerig, nooit meer daarna.
En dat was ergens eind jaren '90.
Ik eet geen kip, dus ook geen frikandellen. In die tijd had je ze nog wel eens zonder, maar ook dat vond ik niet te eten.quote:
Met welk land niet?quote:Op donderdag 14 december 2017 21:27 schreef golfer het volgende:
Slavernij en Nederland zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden.
Kom je nu pas achter?quote:Op donderdag 14 december 2017 21:27 schreef golfer het volgende:
Slavernij en Nederland zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden.
Wow echt ja?quote:Op donderdag 14 december 2017 21:27 schreef golfer het volgende:
Slavernij en Nederland zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden.
Nou ja, Nederland heeft natuurlijk wel een grote rol gespeeld in de slavenhandel en heeft er ook relatief erg veel van geprofiteerd. Is verder niet raar om dat te erkennen, toch. Dat betekent natuurlijk niet dat er geen andere landen zijn waarvoor hetzelfde geldt.quote:Op maandag 15 januari 2018 12:17 schreef HenkieVdV het volgende:
[..]
Wow echt ja?
Maakt gewoon deel uit van de wereldgeschiedenis.
Tja wanneer je een beetje oplet met geschiedenis op de basis- en middelbare school dan lijkt me dat wel duidelijk ja.quote:Op maandag 15 januari 2018 12:22 schreef Tchock het volgende:
[..]
Nou ja, Nederland heeft natuurlijk wel een grote rol gespeeld in de slavenhandel en heeft er ook relatief erg veel van geprofiteerd. Is verder niet raar om dat te erkennen, toch. Dat betekent natuurlijk niet dat er geen andere landen zijn waarvoor hetzelfde geldt.
Dat lijkt mij ook ja.quote:Op maandag 15 januari 2018 12:24 schreef HenkieVdV het volgende:
[..]
Tja wanneer je een beetje oplet met geschiedenis op de basis- en middelbare school dan lijkt me dat wel duidelijk ja.
Leuke aflevering.quote:
Nee, nieuw seizoen.quote:
quote:Keuringsdienst van Waarde: Olijf
1 FEB 2018 om 20:25
Zwart, groen, paars of bruin. Olijven vind je in veel verschillende kleuren. Maar wat maakt dat een olijf pikzwart of donkergroen gaat zien? De Keuringsdienst ontdekt hoe olijven aan hun kleur komen.
Keuringsdienst van Waarde: Bijvangst
8 FEB 2018 om 20:25
Een visser treft vaak meer vissoorten in zijn net dan waar die op vist. Bijvangst. Wat gebeurt er met al die ongewenste vissen? De Keuringsdienst op zoek naar vis die niemand hebben wil.
Keuringsdienst van Waarde: Kwark
15 FEB 2018 om 20:25
Kwark, te vinden in het zuivelschap naast de yoghurt, maar voor velen is het gissen wat het precies is. Ook het etiket geeft niet altijd duidelijkheid. Want kwark blijkt van van alles gemaakt te kunnen worden. Wat is kwark nou eigenlijk? De Keuringsdienst van Waarde gaat op zoek naar echte kwark.
Keuringsdienst van Waarde: Droge worst
22 FEB 2018 om 20:25
Je ziet ze steeds vaker in de supermarkt of slagerij. Witte droge worsten. Maar wat is de witte uitslag op die worsten precies? En waarom hebben andere droge worsten dat niet? De Keuringsdienst gaat op zoek naar het verschil tussen bruine en witte droge worsten.
quote:
En we weten nu dus dat we de zwarte gerimpelde olijven moeten hebben i.p.v. de strakke, kunstmatig zwart gemaakte, groene olijven.quote:Op donderdag 1 februari 2018 21:45 schreef Felagund het volgende:
Dat (Portugese?) vrouwtje. Lijkt mij veel liefde voor haar vak te hebben.
Toch even terugkijken vandaagquote:Op donderdag 1 februari 2018 22:29 schreef golfer het volgende:
[..]
En we weten nu dus dat we de zwarte gerimpelde olijven moeten hebben i.p.v. de strakke, kunstmatig zwart gemaakte, groene olijven.
Kwestie van tijd voordat ze die zwartgemaakte olijven rimpels geven zodat ze op de echte lijken.quote:Op donderdag 1 februari 2018 22:29 schreef golfer het volgende:
[..]
En we weten nu dus dat we de zwarte gerimpelde olijven moeten hebben i.p.v. de strakke, kunstmatig zwart gemaakte, groene olijven.
Als je potjes koopt, kijk gewoon ff op de verpakking naar ijzergluconaat of e579quote:Op maandag 5 februari 2018 19:07 schreef heiden6 het volgende:
[..]
Kwestie van tijd voordat ze die zwartgemaakte olijven rimpels geven zodat ze op de echte lijken.
Naar boven afgerond ongeveer bij procent van de trans-atlantische slavenhandel. Nederland was een kleinere speler.quote:Op maandag 15 januari 2018 12:22 schreef Tchock het volgende:
[..]
Nou ja, Nederland heeft natuurlijk wel een grote rol gespeeld in de slavenhandel en heeft er ook relatief erg veel van geprofiteerd. Is verder niet raar om dat te erkennen, toch. Dat betekent natuurlijk niet dat er geen andere landen zijn waarvoor hetzelfde geldt.
En Indonesië heeft na de 17e eeuw alleen maar geld gekost.quote:Op maandag 5 februari 2018 19:29 schreef NoCigar het volgende:
[..]
Naar boven afgerond ongeveer bij procent van de trans-atlantische slavenhandel. Nederland was een kleinere speler.
Ik eet sowieso eigenlijk alleen die groene, da's helemaal makkelijk.quote:Op maandag 5 februari 2018 19:10 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Als je potjes koopt, kijk gewoon ff op de verpakking naar ijzergluconaat of e579
Koop eens de dikke grijs/paarse bij de Turkse supermarkt.quote:Op maandag 5 februari 2018 20:38 schreef heiden6 het volgende:
[..]
Ik eet sowieso eigenlijk alleen die groene, da's helemaal makkelijk.
Bedankt voor de tip.quote:Op maandag 5 februari 2018 20:45 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Koop eens de dikke grijs/paarse bij de Turkse supermarkt.
Yes. Kalamata zijn ook vrijwel altijd goed.quote:Op maandag 5 februari 2018 19:01 schreef Pietverdriet het volgende:
I.p.v. zwarte of groene kleine olijven, koop de dikke grijsgroene of lilagrijze olijven.
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |