Ik meende het en het klopte dus.quote:Op dinsdag 31 oktober 2017 17:02 schreef Tchock het volgende:
Je meent het? Ik wacht even de uitzending af maar dat is wel heel opmerkelijk zeg.
pareboiled rijst is gestoomd onder hoge druk, waarbij voedingswaarde uit de vezel in de korrel komen, en daarna gepeld. De voedingswaarde is daardoor hoger dan van gewone geslepen rijst.quote:Op woensdag 1 november 2017 02:04 schreef Teslynd het volgende:
[..]
Toverrijst is voorgestoomd, dus een beetje gedegenereerd.
Ja, heb gister ook gekeken en moest aan je denken Ik vond het wel jammer dat ze verder niet keken naar of andere producenten ook die andere methode gebruiken. En of dit verschijnsel zich ook met andere voedingsmiddelen dan vezels voordoet.quote:Op donderdag 2 november 2017 21:15 schreef golfer het volgende:
[..]
Ik meende het en het klopte dus.
Lassie vond dus een andere methode.
quote:Op woensdag 1 november 2017 09:18 schreef djkoelkast het volgende: [..]
Zoiets heb ik nooit gedaan en ook nooit van gehoord. Ik haal de rijst of in een biowinkel als Ekoplaza/Estafette of in Duitsland, daar zijn ze veel verder qua goede voeding.
Ik vind niet dat rijst naar karton smaakt hoor, maar wellicht ligt dat aan mij
Klopt, is irritant als je de rijst (en tarwe, wat zelf fytasehoudend is) niet gelijk koken kan. Ik hoorde het al in de jaren '90. Toen was het: half uurtje voorweken en uitspoelen. Tegenwoordig is het volle nacht weken met iets fytasehoudends erdoor en tussentijds een paar keer spoelen. Tja, dan spoel je ook de in water oplosbare vitamines/mineralen/etc uit. En fytinezuur moet natuurlijk niet volledig verdelgd worden, het is een kwestie van de gulden middenweg vinden. Maar dus wel langer dan een uurtje weken en dat is behoorlijk hinderlijk.quote:Op woensdag 1 november 2017 10:42 schreef zeefje het volgende: [..] Echt veel te veel werk voor een beetje rijst koken hoor
O, dat was ik helemaal vergeten. Bedankt voor de herinnering. Maar een portie volkorenrijst smaakt en vult beter dan voorgestoomde.quote:Op donderdag 2 november 2017 21:23 schreef Pietverdriet het volgende: [..]
pareboiled rijst is gestoomd onder hoge druk, waarbij voedingswaarde uit de vezel in de korrel komen, en daarna gepeld. De voedingswaarde is daardoor hoger dan van gewone geslepen rijst.
Ik eet geen vulling, ik eet lekkerquote:Op vrijdag 3 november 2017 18:22 schreef Teslynd het volgende:
O, dat was ik helemaal vergeten. Bedankt voor de herinnering. Maar een portie volkorenrijst smaakt en vult beter dan voorgestoomde.
Mihoen kan ook lekker zijn, maar dat vult totaal niet. Binnen een uur krijg je alweer honger of zit je je even af te vragen of je wel gegeten hebt.quote:Op vrijdag 3 november 2017 18:23 schreef Pietverdriet het volgende: [..]
Ik eet geen vulling, ik eet lekker
Er zit in de regio een boer die zijn biodynamische, niet-gehomogeniseerde (en naar keuze gepasteuriseerde of rauwe) melk in glazen flessen in schuurtjes met koelkasten heeft staan. Kun je een sleutel van krijgen en dan daar dus melkproducten kopen (ook yoghurt, slagroom, boter, karnemelk). En dat is heel wat anders dan dat witte water uit de supermarkt.quote:Op vrijdag 3 november 2017 18:22 schreef Teslynd het volgende:
[..]
[..]
Klopt, is irritant als je de rijst (en tarwe, wat zelf fytasehoudend is) niet gelijk koken kan. Ik hoorde het al in de jaren '90. Toen was het: half uurtje voorweken en uitspoelen. Tegenwoordig is het volle nacht weken met iets fytasehoudends erdoor en tussentijds een paar keer spoelen. Tja, dan spoel je ook de in water oplosbare vitamines/mineralen/etc uit. En fytinezuur moet natuurlijk niet volledig verdelgd worden, het is een kwestie van de gulden middenweg vinden. Maar dus wel langer dan een uurtje weken en dat is behoorlijk hinderlijk.
Het kartonnige was toen het nog bruine rijst was. Zag je de lichtbruine vliesjes. En die zullen dus lekker vol fytinezuur gezeten hebben, maar zelfs met het kartonnige smaakte het beter dan de witte rijst. Een deel verdwijnt trouwens al door het lange koken. Ik was een tijd niet meer bij de Natuurwinkels geweest wegens te ver weg en toen er een Ecoplaza dichterbij kwam, bestond het niet meer. De ronde rijst lijkt er het meeste op.
Dit doet me weer denken aan melk. Vollemelk bevat lactase, nodig voor de vertering van lactose. De jacht op vetten is net zo kwalijk gebleken als de jacht op tochtkieren en -kiertjes.
Het is erkend door foodlog (waar veel wetenschappers meeschrijven)
https://www.foodlog.nl/ar(...)der/allcomments/asc/
[..]
O, dat was ik helemaal vergeten. Bedankt voor de herinnering. Maar een portie volkorenrijst smaakt en vult beter dan voorgestoomde.
Dat is de melk zoals het uit de kou getrokken is. Fabrieksmelk is wat anders: wordt in onderdelen uit elkaar gepeuterd en dan weer volgens de gewenste recepten samengesteld tot huppeldepupmelk. Door het in afzonderlijke onderdelen te scheiden, krijg je het nooit meer zoals het was qua nutriënten. Denk maar aan Appelsientje. Je kan het ingedikte produkt aanlengen met exact de juiste hoeveelheid water, maar het wordt echt niet meer zoals voor het indikken was. De beweerde gelijke hoeveelheid vitamines komt natuurlijk door complementaire additieven (bv chemisch vit.C), die wegens completerend zijn niet vermeld hoeven te worden.quote:Op vrijdag 3 november 2017 20:21 schreef djkoelkast het volgende: [..]
Er zit in de regio een boer die zijn biodynamische, niet-gehomogeniseerde (en naar keuze gepasteuriseerde of rauwe) melk in glazen flessen in schuurtjes met koelkasten heeft staan. Kun je een sleutel van krijgen en dan daar dus melkproducten kopen (ook yoghurt, slagroom, boter, karnemelk). En dat is heel wat anders dan dat witte water uit de supermarkt.
Idd, of wat ik laatst tegenkwam: appelsap met 1% appelmoes om het troebel (en gezond) te laten lijken.quote:Op woensdag 8 november 2017 15:36 schreef djkoelkast het volgende:
Klinkt als achteraf toevoegen, net zoals bij sinaasappelsap met pulp.
hehe, zou me niks verbazen, want dat is goedkoper dan een apart brouwproces starten voor ongefilterd bier.quote:Op woensdag 8 november 2017 15:36 schreef djkoelkast het volgende:
Klinkt als achteraf toevoegen, net zoals bij sinaasappelsap met pulp.
quote:Op woensdag 8 november 2017 14:57 schreef golfer het volgende:
Morgen:
Ongefilterde pils.
Een kijker heeft een vraag voor de Keuringsdienst. Amstel heeft nieuw pils op de markt gebracht; ongefilterd, rechtstreeks uit het vat, bier zoals voorheen alleen de brouwer het kon proeven. Maar de kijker brouwt ook en zijn ongefilterde bier ziet er heel anders uit. Hoe kan dat?
Daan gaat bier drinken in een café waar verschillende soorten bier wordt geschonken, ook ongefilterd. Maar dat bier komt van verschillende kleine Duitse brouwerijen, waar het bier traditioneel niet gefilterd wordt. Dat bier heeft een kortere houdbaarheid vanwege de reststoffen die achterblijven. Het valt op dat het ongefilterde pils van Brand en Amstel wel langer houdbaar is.
SPOILEROm spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.Op donderdag 22 november 2012 00:14 schreef ondeugend het volgende:
liefdevolle gevoelens voor de duisternis
Uuh wat, een apart brouwproces? Het brouwproces lijkt me niet anders dan bij gefilterd bier hè, daar zit gewoon nog een filterstap achteraanquote:Op woensdag 8 november 2017 15:44 schreef Palomar het volgende:
[..]
hehe, zou me niks verbazen, want dat is goedkoper dan een apart brouwproces starten voor ongefilterd bier.
Dat is inderdaad een techniek, weet je tenminste ook precies welke gist je in je bier gooit zonder mutaties etc. maar scheelt ook wel in smaak. Wat ik las van Amstel is dat het inderdaad direct uit de lagertank komt, dus geen verse gist toegevoegd.quote:Op woensdag 8 november 2017 15:36 schreef djkoelkast het volgende:
Klinkt als achteraf toevoegen, net zoals bij sinaasappelsap met pulp.
Pils Ben er echt groot fan van. Vooral als ze echt goed zijn, barsten van de hop en zo. Je moet eens een Chateau Neubourg proberenquote:Op woensdag 8 november 2017 16:04 schreef djkoelkast het volgende:
Ik ben toch al geen fan van pils en al helemaal niet van Amstel en zulks. Snap niet goed hoe heel veel mensen dat met alle soorten van genoegen drinken. Ik heb veel liever een weizen of iets speciaals, helemaal als het al een tijdje over de houdbaarheid heen is
Niet echt nee, de pH zal iets lager zijn, maar dat verklaart niet de veel langere houdbaarheid. Zal dus toch wel pasteurisatie zijn.quote:Op woensdag 8 november 2017 16:40 schreef golfer het volgende:
Ze voegen extra koolzuur toe, maar dat verklaart nog niet die extra lange houdbaarheid ervan.
Over 2 weken trouwens een uitzending over 'gewoon' pils.
Wordt bier troebel door de pasteurisatie? Of bedoel je dat ongepasteuriseerd ongefilterd bier snel zou bederven anders?quote:Op woensdag 8 november 2017 16:52 schreef Bravebart het volgende:
[..]
Niet echt nee, de pH zal iets lager zijn, maar dat verklaart niet de veel langere houdbaarheid. Zal dus toch wel pasteurisatie zijn.
Jaren terug eens gedronken, maar kan me niet meer herinneren hoe die was.quote:Op woensdag 8 november 2017 16:32 schreef Tchock het volgende:
[..]
Pils Ben er echt groot fan van. Vooral als ze echt goed zijn, barsten van de hop en zo. Je moet eens een Chateau Neubourg proberen
Je zou wat eiwitaggregatie kunnen krijgen door pasteurisatie, maar ik bedoelde eigenlijk dat door pasteurisatie het bier langer houdbaar blijft jaquote:Op woensdag 8 november 2017 17:42 schreef Tchock het volgende:
[..]
Wordt bier troebel door de pasteurisatie? Of bedoel je dat ongepasteuriseerd ongefilterd bier snel zou bederven anders?
Klopt, maar ik kan me zo voorstellen dat dat 1 proces is en dat daarna pas gebotteld wordt. Als je dan dat filterproces er tussenuit wilt halen vergt dat allemaal aanpassingen aan je productielijn. Kun je beter het 'ongefilterde' later weer toevoegen.quote:Op woensdag 8 november 2017 15:49 schreef Bravebart het volgende:
[..]
Uuh wat, een apart brouwproces? Het brouwproces lijkt me niet anders dan bij gefilterd bier hè, daar zit gewoon nog een filterstap achteraan
Een kloosterbrouwerij in Mallersdorf.quote:Op donderdag 9 november 2017 20:56 schreef Seß het volgende:
Welke Duitse brouwerij bezochten ze nou? Ik vind het nergens terug
Uuh, je kan toch gewoon rechtsaf gaan naar de bottelarij ipv rechtdoor naar de filtratiestap, of snap ik je nou niet?quote:Op donderdag 9 november 2017 10:24 schreef Palomar het volgende:
[..]
Klopt, maar ik kan me zo voorstellen dat dat 1 proces is en dat daarna pas gebotteld wordt. Als je dan dat filterproces er tussenuit wilt halen vergt dat allemaal aanpassingen aan je productielijn. Kun je beter het 'ongefilterde' later weer toevoegen.
(klinkt natuurlijk absurd, ik kijk te vaak dit programma om tot zulk soort gedachten te komen )
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |