Fromage blanc.quote:Op vrijdag 16 februari 2018 19:00 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Aha
Na, dan snap je nu kwarktaart/Käsekuchen/cheese cake
Ik eet het spul helemaal niet vanwege mijn lactose-intolerantie.quote:Op vrijdag 16 februari 2018 18:24 schreef Isabeau het volgende:
Je bent echt nooit te oud om te leren (of je had altijd (was het die Almhof?) kwark waar ook yoghurt in zat )
In beschaafde landen in het witte schimmel.quote:Op woensdag 21 februari 2018 17:11 schreef golfer het volgende:
Morgen:
Je ziet ze steeds vaker in de supermarkt of slagerij. Witte droge worsten. Maar wat is de witte uitslag op die worsten precies? En waarom hebben andere droge worsten dat niet? De Keuringsdienst gaat op zoek naar het verschil tussen bruine en witte droge worsten.
Ik gok op bloem of zo.quote:Op woensdag 21 februari 2018 17:17 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
In beschaafde landen in het witte schimmel.
Melkpoeder heb ik ook wel eens gezien, wit plastic (verstegen), rijstebloemquote:
waarom over Skyr?quote:Op vrijdag 16 februari 2018 18:35 schreef Ties02 het volgende:
Kwark
Komt er ook een aflevering over Skyr?
Ik wil wel eens weten wat dat IJslandse “geheim” is. Waarin verschilt het van normale yoghurt of kwark. Zit er echt alleen maar magere yoghurt in zoals op de verpakking staat? Waarom zit er meer eiwit (11gr) in dan in magere kwark (9gr)? Ik eet het overigens dagelijks.quote:
Mwa, met een beetje googelen kom je daar ook wel uit.quote:Op woensdag 21 februari 2018 21:13 schreef Ties02 het volgende:
[..]
Ik wil wel eens weten wat dat IJslandse “geheim” is. Waarin verschilt het van normale yoghurt of kwark. Zit er echt alleen maar magere yoghurt in zoals op de verpakking staat? Waarom zit er meer eiwit (11gr) in dan in magere kwark (9gr)? Ik eet het overigens dagelijks.
Echt droge worsten (met of zonder schimmel) kom je nog maar zelden tegen in supermarktenquote:Op woensdag 21 februari 2018 17:11 schreef golfer het volgende:
Morgen:
Je ziet ze steeds vaker in de supermarkt of slagerij. Witte droge worsten. Maar wat is de witte uitslag op die worsten precies? En waarom hebben andere droge worsten dat niet? De Keuringsdienst gaat op zoek naar het verschil tussen bruine en witte droge worsten.
Ik koop Brandt en Levie-worsten dan ook niet in een supermarkt.quote:Op donderdag 22 februari 2018 10:32 schreef Chewie het volgende:
Echt droge worsten (met of zonder schimmel) kom je nog maar zelden tegen in supermarkten
Dat klinkt ook wel een beetje als hipster worst.quote:Op donderdag 22 februari 2018 12:45 schreef golfer het volgende:
[..]
Ik koop Brandt en Levie-worsten dan ook niet in een supermarkt.
https://www.brandtenlevie.nl/quote:Op donderdag 22 februari 2018 12:50 schreef Chewie het volgende:
Dat klinkt ook wel een beetje als hipster worst.
Het ergste vond ik misschien nog wel dat ook goede ambachtelijke worsten kunnen worden bijgebloemd, die terreur van de eenvormigheid en alles voor hoe het eruit ziet.quote:
Chocolade te duur? Dan gooien we er noten of koek in en verkopen we het als wat bijzonders.quote:Op woensdag 28 februari 2018 17:14 schreef JayHovah het volgende:
Je kan het vooral merken in de gesneden groente: zijn de courgettes duur? Dan gooien we er toch minder in de Italiaanse roerbak en een shitload aan extra wortel? Dure paprika’s? Ach, dan hebben we nog genoeg taugé om de boel op te vullen in de Chinese roerbak...
Dat heeft minder met een supermarkt en alles met de producent/fabrikant te maken.quote:Op woensdag 28 februari 2018 17:15 schreef Pietverdriet het volgende:
Chocolade te duur? Dan gooien we er noten of koek in en verkopen we het als wat bijzonders.
Suiker in fris te duur? Zoetstof erin en dan verkopen als light
Maar zo kunnen ze wel de prijs laag houden... En anders is het product opeens “tijdelijk niet leverbaar”...quote:Op woensdag 28 februari 2018 17:28 schreef golfer het volgende:
[..]
Dat heeft minder met een supermarkt en alles met de producent/fabrikant te maken.
Omdat 99 van de 100 consumenten kwaliteit niet belangrijk vindt, of het wel belangrijk vindt maar niet herkent.quote:Op woensdag 28 februari 2018 16:45 schreef Pietverdriet het volgende:
Wanneer komt de eerste supermarkt eens op het idee met kwaliteit de concurrentie aan te gaan?
Het is toch duidelijk dat de consument prijs veel belangrijker vindt dan kwaliteit. Onze gehele consumptiemaatschappij is daarop gebaseerd.quote:Op woensdag 28 februari 2018 17:58 schreef Piles het volgende:
[..]
Omdat 99 van de 100 consumenten kwaliteit niet belangrijk vindt, of het wel belangrijk vindt maar niet herkent.
Of is dat te makkelijk?
Alles met de drang naar goedkoper producerenquote:Op woensdag 28 februari 2018 17:28 schreef golfer het volgende:
[..]
Dat heeft minder met een supermarkt en alles met de producent/fabrikant te maken.
Toch zijn er veel (en steeds meer) kleine bedrijven die zich wel willen onderscheiden met kwaliteit zoals de worstmaker die golfer aanhaalde.quote:Op woensdag 28 februari 2018 17:58 schreef Piles het volgende:
[..]
Omdat 99 van de 100 consumenten kwaliteit niet belangrijk vindt, of het wel belangrijk vindt maar niet herkent.
Of is dat te makkelijk?
Minachting voor de consumentquote:Op woensdag 28 februari 2018 17:59 schreef Tchock het volgende:
[..]
Het is toch duidelijk dat de consument prijs veel belangrijker vindt dan kwaliteit. Onze gehele consumptiemaatschappij is daarop gebaseerd.
Nee, gewoon kwestie van economie. Massaproductie en -consumptie van voedsel kan alleen maar bestaan door prijsconcurrentie. Ook de worsten van de ambachtelijke slager zijn daar aan onderhevig of welk ander product je ook koopt. Anders kostte een broodje kip wel $1.500.quote:Op woensdag 28 februari 2018 18:05 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Minachting voor de consument
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |