abonnement Unibet Coolblue
pi_174062096


Ambachtelijk consumentenprogramma. Simpele vragen, hilarische antwoorden, wonderlijke televisie. De verslaggevers van de Keuringsdienst vragen zich af wat fabrikanten ze wijs willen maken. Op doodgewone vragen krijgen ze de meest bizarre antwoorden.

http://keuringsdienstvanwaarde.kro.nl/
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
pi_174063638
Als één of twee weken langer leven écht een gezondere kip geeft, dan gaat dat toch voor?

Maar lopen ze dan ook gewoon iets langer door hun eigen mest of ruimt men dat dan tussentijds?
seek electricity         Fok!Team Kiva micro-kredieten == Doe mee met $25! == topic
pi_174066718
Ik was eigenlijk wel nieuwsgierig hoeveel normaal gesproken "aankomt" per dag.
Built for Speed
pi_174069831
quote:
0s.gif Op vrijdag 29 september 2017 07:45 schreef HansvanOchten het volgende:
Ik was eigenlijk wel nieuwsgierig hoeveel normaal gesproken "aankomt" per dag.
Plofkip 60 gram per dag, langzaam groeiend 45 gram per dag, meen ik mij te herinneren.
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
pi_174071265
quote:
0s.gif Op vrijdag 29 september 2017 11:37 schreef golfer het volgende:

[..]

Plofkip 60 gram per dag, langzaam groeiend 45 gram per dag, meen ik mij te herinneren.
Ja zoiets staat me bij, maar wat is dat voor een kip zoals bij die boer. Worden ze nu nog specifiek vetgemest?
Built for Speed
pi_174083699
quote:
15s.gif Op donderdag 28 september 2017 21:38 schreef golfer het volgende: Wat een belazerij weer. Zo'n kuiken die 4 dagen langer leven mag.
Hoe jonger je bent, hoe zwaarder een hele dag telt.

Ik begrijp de sentimenten over de haantjes niet. Die worden gelijk na geboorte uitgesorteerd en tot diervoer verwerkt. Er zijn nu gelukkige haantjes die wat weekjes leven en dan tot menseneten verwerkt worden. Het is uitstel van executie.
  Moderator zaterdag 30 september 2017 @ 09:05:28 #7
417715 crew  derLudolf
allround beunhaas
pi_174086332
quote:
0s.gif Op donderdag 28 september 2017 23:10 schreef svann het volgende:
Als één of twee weken langer leven écht een gezondere kip geeft, dan gaat dat toch voor?

Maar lopen ze dan ook gewoon iets langer door hun eigen mest of ruimt men dat dan tussentijds?
Strooisel wordt tussentijds niet vervangen.
Kranplätze müssen verdichtet sein
pi_174102802
quote:
1s.gif Op zaterdag 30 september 2017 09:05 schreef derLudolf het volgende: [..]

Strooisel wordt tussentijds niet vervangen.
Dus kwakkelende plofjekippen op je bord?
  Moderator zondag 1 oktober 2017 @ 08:49:42 #9
417715 crew  derLudolf
allround beunhaas
pi_174105508
quote:
0s.gif Op zaterdag 30 september 2017 23:14 schreef Teslynd het volgende:

[..]

Dus kwakkelende plofjekippen op je bord?
Niets mis mee, is het meest milieuvriendelijk geproduceerde vlees :P
Kranplätze müssen verdichtet sein
pi_174125374
Lang geleden las ik over een beter type kip. Vrij op het erf rondscharrelend en zich af en toe het apezuur schrikkend van een aanstormende auto.
  maandag 2 oktober 2017 @ 11:19:34 #11
250282 fluitbekzeenaald2.0
Oi u luzi chervona kalyna
pi_174134198
Beetje flauw van de keuringsdienst om het meest te focussen op het kleinste verschil tussen plof en nieuwe standaard. 13,5 versus 21 kippen per m2 hoor je ze niet over, terwijl dat veel belangrijker is dan die paar dagen verschil.

De echte oplossing voor het dilemma dat ze naar voren schuiven is natuurlijk gewoon minder vlees eten. Ook met geen woord over gerept.
Fluitbekzeenaalden zijn verwant aan de zeenaalden, de zeepaardjes en de trompetzeenaalden.
Van die laatste groep onderscheiden ze zich door de draadvormige verlenging van de middelste staartvinstralen (die bij de trompetzeenaalden ontbreken).
  maandag 2 oktober 2017 @ 12:59:06 #12
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_174136270
a.s. donderdag:
Hazelnootpasta

In deze uitzending van Keuringsdienst van Waarde een kijkersvraag: Er zijn verschillende potjes fairtrade hazelnootpasta, maar de hazelnoten in de pasta zijn niet fairtrade. Hoe zit dat?

Sofie bezoekt de kijker met bovenstaande vraag. Het is haar opgevallen dat er geen fairtrade hazelnootpasta bestaat waarvan de hazelnoten ook fairtrade zijn. Toch is dat gek omdat ze wel eens heeft gehoord dat in Turkije, waar bijna 80% van de hazelnoten vandaan komen, er kinderarbeid tijdens de oogst plaats vindt.
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
  Eindredactie Games donderdag 5 oktober 2017 @ 20:27:44 #13
19054 crew  Oscar.
ElitePauper
pi_174219001
BEGONNEN!
0% vet, Geen suiker toegevoegd
Twitter: @BuikschuiverNL
Xbox Live: Buikschuiver
Oscar, jij mag mijn landgoed als ik kom te overlijden. - Monkyyy
  Eindredactie Games donderdag 5 oktober 2017 @ 20:29:40 #14
19054 crew  Oscar.
ElitePauper
pi_174219065
de hazelnoot is niet fair
0% vet, Geen suiker toegevoegd
Twitter: @BuikschuiverNL
Xbox Live: Buikschuiver
Oscar, jij mag mijn landgoed als ik kom te overlijden. - Monkyyy
  donderdag 5 oktober 2017 @ 20:33:52 #15
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_174219200
Turkse Hazelnoten zijn trouwens sinds Tsjernobyl nogal radioactief
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  donderdag 5 oktober 2017 @ 20:35:54 #16
303802 nogeenoudebekende
The future is shit...
pi_174219271
quote:
3s.gif Op maandag 2 oktober 2017 12:59 schreef golfer het volgende:
a.s. donderdag:
Hazelnootpasta

In deze uitzending van Keuringsdienst van Waarde een kijkersvraag: Er zijn verschillende potjes fairtrade hazelnootpasta, maar de hazelnoten in de pasta zijn niet fairtrade. Hoe zit dat?

Sofie bezoekt de kijker met bovenstaande vraag. Het is haar opgevallen dat er geen fairtrade hazelnootpasta bestaat waarvan de hazelnoten ook fairtrade zijn. Toch is dat gek omdat ze wel eens heeft gehoord dat in Turkije, waar bijna 80% van de hazelnoten vandaan komen, er kinderarbeid tijdens de oogst plaats vindt.
Even ter verdediging, de meeste kinderen vinden het leuk om hazelnoten te rapen en ze dan te kraken.
And so is the past
  Eindredactie Games donderdag 5 oktober 2017 @ 20:36:20 #17
19054 crew  Oscar.
ElitePauper
pi_174219282
quote:
7s.gif Op donderdag 5 oktober 2017 20:35 schreef nogeenoudebekende het volgende:

[..]

Even ter verdediging, de meeste kinderen vinden het leuk om hazelnoten te rapen en ze dan te kraken.
Inderdaad, leuker dan school
0% vet, Geen suiker toegevoegd
Twitter: @BuikschuiverNL
Xbox Live: Buikschuiver
Oscar, jij mag mijn landgoed als ik kom te overlijden. - Monkyyy
  donderdag 5 oktober 2017 @ 21:05:57 #18
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_174220223
quote:
7s.gif Op donderdag 5 oktober 2017 20:35 schreef nogeenoudebekende het volgende:


Even ter verdediging, de meeste kinderen vinden het leuk om hazelnoten te rapen en ze dan te kraken.
En ze doen dat allemaal natuurlijk vrijwillig, die kinderarbeid. :')
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
  Moderator / Redactie Sport / Devops donderdag 5 oktober 2017 @ 21:23:13 #19
176766 crew  zoem
zoemt
pi_174220757
Ik wist niet eens dat er fairtrade hazelnootpasta was :X

Volgende week over 'natuurgerijpte' kaas. Klinkt als een open deur, maar wie weet.
pi_174228813
quote:
1s.gif Op donderdag 5 oktober 2017 21:05 schreef golfer het volgende:

[..]

En ze doen dat allemaal natuurlijk vrijwillig, die kinderarbeid. :')
Ik had het idee dat Irsin daadwerkelijk geschokt was :| .
Built for Speed
  vrijdag 6 oktober 2017 @ 11:08:46 #21
250282 fluitbekzeenaald2.0
Oi u luzi chervona kalyna
pi_174230530
quote:
7s.gif Op donderdag 5 oktober 2017 20:35 schreef nogeenoudebekende het volgende:

[..]

Even ter verdediging, de meeste kinderen vinden het leuk om hazelnoten te rapen en ze dan te kraken.
Niet elke dag, de hele dag en hun leven lang hoor.
Fluitbekzeenaalden zijn verwant aan de zeenaalden, de zeepaardjes en de trompetzeenaalden.
Van die laatste groep onderscheiden ze zich door de draadvormige verlenging van de middelste staartvinstralen (die bij de trompetzeenaalden ontbreken).
  Eindredactie Games donderdag 12 oktober 2017 @ 20:36:20 #22
19054 crew  Oscar.
ElitePauper
pi_174382192
PLOFKAAS!
0% vet, Geen suiker toegevoegd
Twitter: @BuikschuiverNL
Xbox Live: Buikschuiver
Oscar, jij mag mijn landgoed als ik kom te overlijden. - Monkyyy
  donderdag 12 oktober 2017 @ 20:37:32 #23
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_174382236
Gaan ze vertellen dan Old Amsterdam geen oude kaas is
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  Eindredactie Games donderdag 12 oktober 2017 @ 20:38:39 #24
19054 crew  Oscar.
ElitePauper
pi_174382264
Joh, een kaaskristalletje
0% vet, Geen suiker toegevoegd
Twitter: @BuikschuiverNL
Xbox Live: Buikschuiver
Oscar, jij mag mijn landgoed als ik kom te overlijden. - Monkyyy
  donderdag 12 oktober 2017 @ 20:39:51 #25
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_174382307
Ha, kaaskristallen, moet je mensen met een glutenfobie en enummerangst eens vertellen dat die kristallen glutamaten zijn.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  Eindredactie Games donderdag 12 oktober 2017 @ 20:40:38 #26
19054 crew  Oscar.
ElitePauper
pi_174382333
quote:
1s.gif Op donderdag 12 oktober 2017 20:39 schreef Pietverdriet het volgende:
Ha, kaaskristallen, moet je mensen met een glutenfobie en enummerangst eens vertellen dat die kristallen glutamaten zijn.
moet je E621 ff droppen
0% vet, Geen suiker toegevoegd
Twitter: @BuikschuiverNL
Xbox Live: Buikschuiver
Oscar, jij mag mijn landgoed als ik kom te overlijden. - Monkyyy
  donderdag 12 oktober 2017 @ 20:45:10 #27
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_174382464
quote:
4s.gif Op donderdag 12 oktober 2017 20:40 schreef Oscar. het volgende:

[..]

moet je E621 ff droppen
Ik kan me de hype nog herinneren dat E330 kankerverwekkend werd genoemd omdat het een belangrijke rol speelt in de Krebscyclus, en Krebs is Duits voor kanker.
Dat het om citroenzuur gaat en de citroenzuur cyclus door een Duitse wetenschapper is ontdekt die Krebs van naam had wilde men niet horen.
Ach ja, ook in de jaren 80 had je de aluhoedjes, zonder internet
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  Eindredactie Games donderdag 12 oktober 2017 @ 20:47:01 #28
19054 crew  Oscar.
ElitePauper
pi_174382532
Zullen we tasten?
Zei ze dat echt
0% vet, Geen suiker toegevoegd
Twitter: @BuikschuiverNL
Xbox Live: Buikschuiver
Oscar, jij mag mijn landgoed als ik kom te overlijden. - Monkyyy
  Eindredactie Games donderdag 12 oktober 2017 @ 20:48:02 #29
19054 crew  Oscar.
ElitePauper
pi_174382568
ze zou eens zeggen dat het goor was
0% vet, Geen suiker toegevoegd
Twitter: @BuikschuiverNL
Xbox Live: Buikschuiver
Oscar, jij mag mijn landgoed als ik kom te overlijden. - Monkyyy
pi_174382582
"Zou je eens met een echte oude kaas moeten proberen, dan word het nog zwaarder"

_O-
pi_174382627
quote:
0s.gif Op donderdag 12 oktober 2017 20:48 schreef Sapstengel het volgende:
"Zou je eens met een echte oude kaas moeten proberen, dan word het nog zwaarder"

_O-
Hahahha ze zei slikken nu
Nee.
  donderdag 12 oktober 2017 @ 21:08:51 #32
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_174383309
Betty van L 'Amuse. O+
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
  donderdag 12 oktober 2017 @ 21:20:20 #33
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_174383779
Wat een eng mens daar bij Old Amsterdam. :{
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
pi_174387969
luldebehanger ook die Teun van de Keuken.

Altijd tegen een dichte deur aanlopen bij het benaderen van fabrikanten; geeft zo'n Old Amsterdamfabriek je de volledige vrijheid om de fabriek van binnen te filmen en eerlijk te antwoorden op zijn vragen, kan ie het alsnog niet laten om lullige opmerkingen te maken en zijn grapjes te maken met die zelfvoldane blik op z'n porem.

Verder zie ik het probleem van snelrijpende kaas niet echt in. Old Amsterdam vinden veel mensen lekker, en als je twee jaar rijping terug kan brengen naar acht maanden dan is dat toch geweldig.

Uit commercieel oogpunt, uit milieuoogpunt et cetera. Net als met die snelgroeiende kip, wij consumenten willen zo graag goedkoop een bepaald product: dan moet je trucjes uithalen.
  vrijdag 13 oktober 2017 @ 00:40:34 #35
344884 monkyyy
Myers-Briggs: INTJ
pi_174389389
quote:
15s.gif Op donderdag 12 oktober 2017 21:20 schreef golfer het volgende:
Wat een eng mens daar bij Old Amsterdam. :{
Net een robot, met haar ingestudeerde zinnetjes. :{
You can learn anything, the secret lies in discipline.
"What the mind can conceive and believe, it can achieve"
You will make mistakes. Forgive yourself. Move on. Start rebuilding.
pi_174389608
Nog slechter voor het milieu ook net zoal het slechter is dan voor het milieu om af en toe een stukje vlees te eten in plaats van alleen maar groente. Gekkies.
  vrijdag 13 oktober 2017 @ 07:49:36 #37
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_174390778
quote:
8s.gif Op donderdag 12 oktober 2017 23:04 schreef racerdkb het volgende:
luldebehanger ook die Teun van de Keuken.

Altijd tegen een dichte deur aanlopen bij het benaderen van fabrikanten; geeft zo'n Old Amsterdamfabriek je de volledige vrijheid om de fabriek van binnen te filmen en eerlijk te antwoorden op zijn vragen, kan ie het alsnog niet laten om lullige opmerkingen te maken en zijn grapjes te maken met die zelfvoldane blik op z'n porem.

Verder zie ik het probleem van snelrijpende kaas niet echt in. Old Amsterdam vinden veel mensen lekker, en als je twee jaar rijping terug kan brengen naar acht maanden dan is dat toch geweldig.

Uit commercieel oogpunt, uit milieuoogpunt et cetera. Net als met die snelgroeiende kip, wij consumenten willen zo graag goedkoop een bepaald product: dan moet je trucjes uithalen.
Journalisten willen dingen tot een schandaal maken, sensatie, vette koppen.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_174390841
quote:
0s.gif Op vrijdag 13 oktober 2017 00:40 schreef monkyyy het volgende:

[..]

Net een robot, met haar ingestudeerde zinnetjes. :{
Tja, niet iedereen heeft mediatraining gehad.
pi_174390880
quote:
8s.gif Op donderdag 12 oktober 2017 23:04 schreef racerdkb het volgende:
luldebehanger ook die Teun van de Keuken.
Echt storend idd :r
  Moderator vrijdag 13 oktober 2017 @ 09:07:43 #40
55052 crew  djkoelkast
www.xms.nl
pi_174391588
Natuurlijk jammer dat het weer eens een lab-product is, maar op zich is een kaas die en zacht is en naar oud smaakt ook iets wat een bepaalde groep mensen lekker vindt, niet iedereen houdt van brokkelig.
Ik haak na belegen al echt af trouwens, ben geen liefhebber van sterk smakende kazen.
Luister naar XPLIZIT op www.xms.nl
Voor alles retro bezoek je het Retroforum - www.retroforum.nl
  vrijdag 13 oktober 2017 @ 09:21:03 #41
309342 ErkendFokker
Volgens de bond van Fokkers
pi_174391822
quote:
0s.gif Op vrijdag 13 oktober 2017 01:06 schreef Karig_Hutje het volgende:
Nog slechter voor het milieu ook net zoal het slechter is dan voor het milieu om af en toe een stukje vlees te eten in plaats van alleen maar groente. Gekkies.
Wat?
  vrijdag 13 oktober 2017 @ 10:56:36 #43
309342 ErkendFokker
Volgens de bond van Fokkers
pi_174393229
quote:
Het ging me meer om jouw zinsbouw
pi_174393239
quote:
1s.gif Op vrijdag 13 oktober 2017 10:56 schreef ErkendFokker het volgende:

[..]

Het ging me meer om jouw zinsbouw
:')
  vrijdag 13 oktober 2017 @ 11:07:38 #45
309342 ErkendFokker
Volgens de bond van Fokkers
pi_174393381
quote:
0s.gif Op vrijdag 13 oktober 2017 10:57 schreef Karig_Hutje het volgende:

[..]

:')
Maar echt een achterlijk artikel trouwens. Je vergelijkt vet (bacon is super vet) met water en gaat vervolgens per calorie vergelijken. Bekend is dat vet een hoogcalorische waarde heeft en water juist 0.
Lekkere stemmingmakerij dus weer.
https://www.vegan.com/deb(...)es-worse-than-bacon/

Toen ik het artikel las kwam dit al in me op, maar het werkt wel lekker voor mensen zonder kennis van scheikunde.
Omdat ik geen zin had om het zelf helemaal uit te typen heb ik bovenstaand artikel even gelinkt.
pi_174394028
quote:
8s.gif Op donderdag 12 oktober 2017 23:04 schreef racerdkb het volgende:
luldebehanger ook die Teun van de Keuken.

Altijd tegen een dichte deur aanlopen bij het benaderen van fabrikanten; geeft zo'n Old Amsterdamfabriek je de volledige vrijheid om de fabriek van binnen te filmen en eerlijk te antwoorden op zijn vragen, kan ie het alsnog niet laten om lullige opmerkingen te maken en zijn grapjes te maken met die zelfvoldane blik op z'n porem.

Verder zie ik het probleem van snelrijpende kaas niet echt in. Old Amsterdam vinden veel mensen lekker, en als je twee jaar rijping terug kan brengen naar acht maanden dan is dat toch geweldig.
Ik heb de aflevering niet gezien maar ik wist al wel dat Old Amsterdam nep was. Die versnelde rijping is op zich wel een mooie uitvinding in de zin dat de oude smaak goed in je tosti of over je hamburger smelt. Maar Old ipv Oud gebruiken omdat dat niet mag, reclames met vol met valse nottalgie, het pretendeert iets te zijn wat het niet is en daar mag je best kritiek op hebben.
Wees gehoorzaam. Alleen samen krijgen we de vrijheid eronder.
  vrijdag 13 oktober 2017 @ 12:06:11 #47
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_174394266
quote:
8s.gif Op donderdag 12 oktober 2017 23:04 schreef racerdkb het volgende:
luldebehanger ook die Teun van de Keuken.

Altijd tegen een dichte deur aanlopen bij het benaderen van fabrikanten; geeft zo'n Old Amsterdamfabriek je de volledige vrijheid om de fabriek van binnen te filmen en eerlijk te antwoorden op zijn vragen, kan ie het alsnog niet laten om lullige opmerkingen te maken en zijn grapjes te maken met die zelfvoldane blik op z'n porem.

1. Hij mocht niet in de fabriek filmen, hij mocht alleen in het rijpingspakhuis filmen.
2. Old Amsterdam is niet oud, maar "smaakt naar oude kaas"
3. Old Amsterdam komt niet uit Amsterdam.
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
  vrijdag 13 oktober 2017 @ 14:12:09 #48
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_174396481
quote:
0s.gif Op vrijdag 13 oktober 2017 12:06 schreef golfer het volgende:

[..]

1. Hij mocht niet in de fabriek filmen, hij mocht alleen in het rijpingspakhuis filmen.
2. Old Amsterdam is niet oud, maar "smaakt naar oude kaas"
3. Old Amsterdam komt niet uit Amsterdam.
4. Old Amsterdam is een mooi voorbeeld van hoe goed marketing werkt en hoe je met het Amsterdam brand mensen kan lokken.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  vrijdag 13 oktober 2017 @ 14:13:02 #49
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_174396509
Verder smaakt het zeker niet verkeerd, vraag me af hoe Old Amsterdam smaakt als je deze drie jaar laat rijpen.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_174404804
Sowieso, kaas :r
As the officer took her away, she recalled that she asked,
"Why do you push us around?"
And she remembered him saying,
"I don't know, but the law's the law, and you're under arrest."
  vrijdag 13 oktober 2017 @ 22:18:28 #52
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_174404944
Kaas is Baas
Godenvoer
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_174418105
:r :r :r :r :r :r
As the officer took her away, she recalled that she asked,
"Why do you push us around?"
And she remembered him saying,
"I don't know, but the law's the law, and you're under arrest."
  donderdag 19 oktober 2017 @ 13:00:26 #54
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_174511864
Vanavond:

Wil je een goede wijn dan koop je een wijn met een krans. Maar in het supermarktschap lijkt bijna elke wijn een prijswinnaar te zijn. Het stikt er van de bronzen, gouden en zilveren medailles. Hoe weet je nu nog welke de beste is?
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
  donderdag 19 oktober 2017 @ 19:15:47 #55
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_174520323
quote:
3s.gif Op donderdag 19 oktober 2017 13:00 schreef golfer het volgende:
Vanavond:

Wil je een goede wijn dan koop je een wijn met een krans. Maar in het supermarktschap lijkt bijna elke wijn een prijswinnaar te zijn. Het stikt er van de bronzen, gouden en zilveren medailles. Hoe weet je nu nog welke de beste is?
Stukje kaas erbij..
Heel eenvoudig, gewoon proeven, vind jij een wijn erg lekker, dan is dat de beste.
Niets leukers dan een dubbelblinde proeverij organiseren.
Een wijnproeverij waar iemand je verteld hoe en wat je proeft en je verteld wordt over het chateau etc is gewoon een verkoopdemonstratie,
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_174520804
quote:
1s.gif Op vrijdag 13 oktober 2017 11:07 schreef ErkendFokker het volgende:

[..]

Maar echt een achterlijk artikel trouwens. Je vergelijkt vet (bacon is super vet) met water en gaat vervolgens per calorie vergelijken. Bekend is dat vet een hoogcalorische waarde heeft en water juist 0.
Lekkere stemmingmakerij dus weer.
https://www.vegan.com/deb(...)es-worse-than-bacon/

Toen ik het artikel las kwam dit al in me op, maar het werkt wel lekker voor mensen zonder kennis van scheikunde.
Omdat ik geen zin had om het zelf helemaal uit te typen heb ik bovenstaand artikel even gelinkt.

Bacon is erg mager, meestal onder de 5 procent vet. Ontbijtspek is wel vet.

De vergelijking per calorie of per gram doen is een kwestie van keuze. Kan de vergelijking per calorie niet meteen een slechte noemen.
Whatever...
pi_174521417
quote:
1s.gif Op donderdag 19 oktober 2017 19:32 schreef Spanky78 het volgende:

[..]

Bacon is erg mager, meestal onder de 5 procent vet. Ontbijtspek is wel vet.

De vergelijking per calorie of per gram doen is een kwestie van keuze. Kan de vergelijking per calorie niet meteen een slechte noemen.
Engelse (als in Engeland) bacon bedoel je dan neem ik aan?
As the officer took her away, she recalled that she asked,
"Why do you push us around?"
And she remembered him saying,
"I don't know, but the law's the law, and you're under arrest."
pi_174523157
Leuk onderwerp, al drink ik nooit. Goede aflevering weer.
  donderdag 19 oktober 2017 @ 21:16:23 #59
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_174524649
Heerlijk weer. Die onzin van die wijnprijzen flink doorgeprikt.
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
  woensdag 25 oktober 2017 @ 12:02:27 #60
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_174646019
Mogen: Krokodil!

Marijn spreekt af met trouwe kijker Stefan in een all you can eat restaurant. Stefan heeft namelijk iets vreemds gezien. In steeds meer all you can eat restaurants kun je exotisch vlees eten, denk hierbij aan krokodil en zebra. Maar waar komt dat vlees vandaan? Is er een all you can eat hoeveelheid krokodillenvlees op de wereld?
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
  † In Memoriam † woensdag 25 oktober 2017 @ 12:06:16 #61
230491 Zith
pls tip
pi_174646082
I am a Chinese college students, I have a loving father, but I can not help him, he needs to do heart bypass surgery, I can not help him, because the cost of 100,000 or so needed, please help me, lifelong You pray Thank you!
  Eindredactie Games donderdag 26 oktober 2017 @ 20:40:56 #62
19054 crew  Oscar.
ElitePauper
pi_174678213
jeej hapje krokodil
0% vet, Geen suiker toegevoegd
Twitter: @BuikschuiverNL
Xbox Live: Buikschuiver
Oscar, jij mag mijn landgoed als ik kom te overlijden. - Monkyyy
pi_174679344
Krokodil of struisvogel prima, maar zebra vind ik wat twijfelachtig.
seek electricity         Fok!Team Kiva micro-kredieten == Doe mee met $25! == topic
  donderdag 26 oktober 2017 @ 21:27:20 #64
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_174679549
Kroko heb ik ooit in Australie gegeten. Smaakt naar taai kippenvlees. Haai ook daar ook gegeten. Ook niet lekker. Kangoeroe gaat wel.
Zebra lijkt mij helemaal niks.
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
pi_174679598
Krokodil in Florida gegeten, lijkt heel erg op kip.
In Australië kangaroe gegeten en dat is echt verrukkelijk! Vandaar dat de kangaroo-roadkill big business is daar!
pi_174684648
quote:
1s.gif Op donderdag 26 oktober 2017 21:29 schreef JayHovah het volgende: Krokodil in Florida gegeten, lijkt heel erg op kip.
In Australië kangaroe gegeten en dat is echt verrukkelijk! Vandaar dat de kangaroo-roadkill big business is daar!
En kameel? Mag je doodgereden dieren meenemen?
pi_174685217
quote:
0s.gif Op vrijdag 27 oktober 2017 01:51 schreef Teslynd het volgende:

[..]

En kameel? Mag je doodgereden dieren meenemen?
In Australie mag alleen de eerstvolgende die het dier vind hem meenemen... Dus niet de overtreder (om het bewust aanrijden tegen te gaan...)
pi_174685233
quote:
1s.gif Op vrijdag 27 oktober 2017 05:23 schreef JayHovah het volgende:

[..]

In Australie mag alleen de eerstvolgende die het dier vind hem meenemen... Dus niet de overtreder (om het bewust aanrijden tegen te gaan...)
Lopen er kamelen daar?
pi_174687786
quote:
5s.gif Op vrijdag 27 oktober 2017 05:48 schreef sig000 het volgende:

[..]

Lopen er kamelen daar?
Ik bedoelde de Kangaroos...
  Moderator vrijdag 27 oktober 2017 @ 10:55:28 #70
55052 crew  djkoelkast
www.xms.nl
pi_174688223
quote:
1s.gif Op vrijdag 27 oktober 2017 10:31 schreef JayHovah het volgende:

[..]

Ik bedoelde de Kangaroos...
Het zijn kangoeroes ;)
Luister naar XPLIZIT op www.xms.nl
Voor alles retro bezoek je het Retroforum - www.retroforum.nl
pi_174688465
quote:
5s.gif Op vrijdag 27 oktober 2017 05:48 schreef sig000 het volgende:

[..]

Lopen er kamelen daar?
Meer dan waar dan ook ter wereld.
Wees gehoorzaam. Alleen samen krijgen we de vrijheid eronder.
  vrijdag 27 oktober 2017 @ 11:44:40 #72
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_174688996
quote:
0s.gif Op vrijdag 27 oktober 2017 11:12 schreef Weltschmerz het volgende:

[..]

Meer dan waar dan ook ter wereld.
Net als konijnen was het een echte plaag aan het worden. De populatie is toen teruggebracht van meer dan een miljoen naar ongeveer 300.000
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  zondag 29 oktober 2017 @ 00:40:50 #73
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_174726219
Net de aflevering over natuur gerijpte kaas gekeken. Wat een rellerigheid.
Oud Amsterdam is geen oude kaas. Stop de persen!
Christus te paard wat liepen ze dat te melken
Dat veel Gouda uit nieuw zeeland komt, daar hoor je ze niet over.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_174726294
quote:
1s.gif Op zondag 29 oktober 2017 00:40 schreef Pietverdriet het volgende:
Dat veel Gouda uit nieuw zeeland komt, daar hoor je ze niet over.
Daar hadden ze toch al een aflevering over?
https://www.npo3.nl/keuri(...)1-10-2010/RVU_104757 @ 10:12

[ Bericht 8% gewijzigd door #ANONIEM op 29-10-2017 00:50:26 ]
  Moderator zondag 29 oktober 2017 @ 07:05:20 #75
417715 crew  derLudolf
allround beunhaas
pi_174728391
quote:
1s.gif Op zondag 29 oktober 2017 00:40 schreef Pietverdriet het volgende:
Net de aflevering over natuur gerijpte kaas gekeken. Wat een rellerigheid.
Oud Amsterdam is geen oude kaas. Stop de persen!
Christus te paard wat liepen ze dat te melken
Dat veel Gouda uit nieuw zeeland komt, daar hoor je ze niet over.
Gouda is immers geen Holland Gouda :)
Kranplätze müssen verdichtet sein
  zondag 29 oktober 2017 @ 08:54:24 #76
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_174729022
quote:
99s.gif Op zondag 29 oktober 2017 00:45 schreef CrashO het volgende:

[..]

Daar hadden ze toch al een aflevering over?
https://www.npo3.nl/keuri(...)1-10-2010/RVU_104757 @ 10:12
Meh
De opgevraagde aflevering is niet beschikbaar.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_174729197
quote:
0s.gif Op zondag 29 oktober 2017 08:54 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Meh
De opgevraagde aflevering is niet beschikbaar.
|:( |:(
Gisteravond deed hij het.. NPO IT :')

*edit*
Ook "nieuwe" afleveringen doen het niet. NPO viert zondag denk ik :')

[ Bericht 10% gewijzigd door #ANONIEM op 29-10-2017 09:09:26 ]
  zondag 29 oktober 2017 @ 09:53:59 #78
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_174729719
quote:
99s.gif Op zondag 29 oktober 2017 09:08 schreef CrashO het volgende:

[..]

|:( |:(
Gisteravond deed hij het.. NPO IT :')

*edit*
Ook "nieuwe" afleveringen doen het niet. NPO viert zondag denk ik :')
Wintertijd vermoed ik
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  dinsdag 31 oktober 2017 @ 14:58:38 #79
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_174780158
Donderdag:

De Keuringsdienst doet weer een vreemde ontdekking in haar boodschappenmandje. Witte rijst die meer vezels bevat dan zilvervliesrijst. Maar we aten die taaie zilvervliesrijst toch juist voor de vezels? Hadden we al die tijd toch beter witte rijst kunnen eten?

Het blijken vooral de biologische merken zilvervliesrijst te zijn die minder vezels bevatten dan de gewone witte rijst uit de supermarkt.
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
  † In Memoriam † dinsdag 31 oktober 2017 @ 15:18:12 #80
230491 Zith
pls tip
pi_174780593
quote:
3 skip.gif Op dinsdag 31 oktober 2017 14:58 schreef golfer het volgende:
Donderdag:

De Keuringsdienst doet weer een vreemde ontdekking in haar boodschappenmandje. Witte rijst die meer vezels bevat dan zilvervliesrijst. Maar we aten die taaie zilvervliesrijst toch juist voor de vezels? Hadden we al die tijd toch beter witte rijst kunnen eten?

Het blijken vooral de biologische merken zilvervliesrijst te zijn die minder vezels bevatten dan de gewone witte rijst uit de supermarkt.
Oeh interessant
I am a Chinese college students, I have a loving father, but I can not help him, he needs to do heart bypass surgery, I can not help him, because the cost of 100,000 or so needed, please help me, lifelong You pray Thank you!
  dinsdag 31 oktober 2017 @ 15:40:02 #81
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_174781025
quote:
3s.gif Op dinsdag 31 oktober 2017 14:58 schreef golfer het volgende:
Donderdag:

De Keuringsdienst doet weer een vreemde ontdekking in haar boodschappenmandje. Witte rijst die meer vezels bevat dan zilvervliesrijst. Maar we aten die taaie zilvervliesrijst toch juist voor de vezels? Hadden we al die tijd toch beter witte rijst kunnen eten?

Het blijken vooral de biologische merken zilvervliesrijst te zijn die minder vezels bevatten dan de gewone witte rijst uit de supermarkt.
Altijd al oneetbaar beestenvoer gevonden
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  Moderator dinsdag 31 oktober 2017 @ 16:14:14 #82
55052 crew  djkoelkast
www.xms.nl
pi_174781738
quote:
0s.gif Op dinsdag 31 oktober 2017 15:40 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Altijd al oneetbaar beestenvoer gevonden
Ik vind die echte volledige zilvervliesrijst, die je echt 45 minuten moet koken, dus niet die snelkookdrap uit de supermarkt, echt onwijs lekker. Witte rijst vind ik helemaal niks aan. Ik maak zelfs mijn nasi met volledige volkorenrijst (maar dan met een langkorrel, 'kale' rijst gebruik ik een ronde korrel voor).

En in mijn rijst zit 1,5g voedingsvezel per 100g
In Lassie toverrijst zit 4,5g voedingsvezel per 100g

Ik zou eerder denken dat ze bij Lassie ermee foefelen. Maargoed, ik krijg genoeg vezels binnen, het zal op die paar gram niet aankomen. Witte rijst word ik niet blij van.
Luister naar XPLIZIT op www.xms.nl
Voor alles retro bezoek je het Retroforum - www.retroforum.nl
  dinsdag 31 oktober 2017 @ 16:17:13 #83
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_174781798
quote:
0s.gif Op dinsdag 31 oktober 2017 16:14 schreef djkoelkast het volgende:

[..]

Ik vind die echte volledige zilvervliesrijst, die je echt 45 minuten moet koken, dus niet die snelkookdrap uit de supermarkt, echt onwijs lekker. Witte rijst vind ik helemaal niks aan. Ik maak zelfs mijn nasi met volledige volkorenrijst (maar dan met een langkorrel, 'kale' rijst gebruik ik een ronde korrel voor).

En in mijn rijst zit 1,5g voedingsvezel per 100g
In Lassie toverrijst zit 4,5g voedingsvezel per 100g

Ik zou eerder denken dat ze bij Lassie ermee foefelen. Maargoed, ik krijg genoeg vezels binnen, het zal op die paar gram niet aankomen. Witte rijst word ik niet blij van.
Ik eet meestal Basmatirijst of Pandan
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  dinsdag 31 oktober 2017 @ 16:24:07 #84
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_174781931
quote:
0s.gif Op dinsdag 31 oktober 2017 16:14 schreef djkoelkast het volgende:

En in mijn rijst zit 1,5g voedingsvezel per 100g
In Lassie toverrijst zit 4,5g voedingsvezel per 100g

Ik zou eerder denken dat ze bij Lassie ermee foefelen. Maargoed, ik krijg genoeg vezels binnen, het zal op die paar gram niet aankomen. Witte rijst word ik niet blij van.
Lassie foefelt inderdaad met de vezelwaardes:
Door met een andere maat te meten. Elke producent mag zelf zijn voedingswaardetabel samenstellen. Lassie heeft een nieuwe methode gevonden om vezels te meten. En deze methode meet meer vezels dan de methode die andere producenten gebruiken.
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
  Moderator dinsdag 31 oktober 2017 @ 16:34:34 #85
55052 crew  djkoelkast
www.xms.nl
pi_174782150
quote:
0s.gif Op dinsdag 31 oktober 2017 16:17 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Ik eet meestal Basmatirijst of Pandan
Basmati heb ik ook (ook weer volledig, volkoren) maar vind ik vaak zelf te veel aroma afgeven, dat werkt soms, maar soms niet. Ik wil vaak een neutrale basis (maar niet zo neutraal als witte rijst)

quote:
0s.gif Op dinsdag 31 oktober 2017 16:24 schreef golfer het volgende:

[..]

Lassie foefelt inderdaad met de vezelwaardes:
Door met een andere maat te meten. Elke producent mag zelf zijn voedingswaardetabel samenstellen. Lassie heeft een nieuwe methode gevonden om vezels te meten. En deze methode meet meer vezels dan de methode die andere producenten gebruiken.
Ah, op die manier. Ik kijk nooit naar voedingswaarden, wel naar ingrediënten.
Luister naar XPLIZIT op www.xms.nl
Voor alles retro bezoek je het Retroforum - www.retroforum.nl
  dinsdag 31 oktober 2017 @ 17:00:47 #86
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_174782636
quote:
0s.gif Op dinsdag 31 oktober 2017 16:24 schreef golfer het volgende:

[..]

Lassie foefelt inderdaad met de vezelwaardes:
Door met een andere maat te meten. Elke producent mag zelf zijn voedingswaardetabel samenstellen. Lassie heeft een nieuwe methode gevonden om vezels te meten. En deze methode meet meer vezels dan de methode die andere producenten gebruiken.
Waar de naam Toverrijst vandaan komt wordt steeds duidelijker
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_174782651
quote:
0s.gif Op dinsdag 31 oktober 2017 16:24 schreef golfer het volgende:

[..]

Lassie foefelt inderdaad met de vezelwaardes:
Door met een andere maat te meten. Elke producent mag zelf zijn voedingswaardetabel samenstellen. Lassie heeft een nieuwe methode gevonden om vezels te meten. En deze methode meet meer vezels dan de methode die andere producenten gebruiken.
Je meent het? Ik wacht even de uitzending af maar dat is wel heel opmerkelijk zeg.
pi_174795637
quote:
0s.gif Op dinsdag 31 oktober 2017 16:14 schreef djkoelkast het volgende: [..]

Ik vind die echte volledige zilvervliesrijst, die je echt 45 minuten moet koken, dus niet die snelkookdrap uit de supermarkt, echt onwijs lekker. Witte rijst vind ik helemaal niks aan. Ik maak zelfs mijn nasi met volledige volkorenrijst (maar dan met een langkorrel, 'kale' rijst gebruik ik een ronde korrel voor).

En in mijn rijst zit 1,5g voedingsvezel per 100g
In Lassie toverrijst zit 4,5g voedingsvezel per 100g

Ik zou eerder denken dat ze bij Lassie ermee foefelen. Maargoed, ik krijg genoeg vezels binnen, het zal op die paar gram niet aankomen. Witte rijst word ik niet blij van.
Ja, hier ook. Witte rijst heb ik nooit wat aan gevonden. Via nieuwe kennissen kwam ik in aanraking met bruine ruist. Dat heeft meer smaak en meer beet.

Toverrijst is voorgestoomd, dus een beetje gedegenereerd. Zilvervliesrijst moet het liefste een nachtje weken tegen fytinezuur. Dat spoel je dan met het weekwater weg. De achterliggende gedachte is dat het fytinezuur mineralen bindt, zodat die niet voor de vertering beschikbaar zijn.
Voor losweken is fytase nodig. Dat betekent opweken met een schepje meel, stukje zeewier of spirulina. Het kartonnige is dan ook weg. Maar de echt bruine rijst zie ik al een hele tijd niet meer.
  Moderator woensdag 1 november 2017 @ 09:18:27 #89
55052 crew  djkoelkast
www.xms.nl
pi_174797601
quote:
0s.gif Op woensdag 1 november 2017 02:04 schreef Teslynd het volgende:

[..]

Ja, hier ook. Witte rijst heb ik nooit wat aan gevonden. Via nieuwe kennissen kwam ik in aanraking met bruine ruist. Dat heeft meer smaak en meer beet.

Toverrijst is voorgestoomd, dus een beetje gedegenereerd. Zilvervliesrijst moet het liefste een nachtje weken tegen fytinezuur. Dat spoel je dan met het weekwater weg. De achterliggende gedachte is dat het fytinezuur mineralen bindt, zodat die niet voor de vertering beschikbaar zijn.
Voor losweken is fytase nodig. Dat betekent opweken met een schepje meel, stukje zeewier of spirulina. Het kartonnige is dan ook weg. Maar de echt bruine rijst zie ik al een hele tijd niet meer.
Zoiets heb ik nooit gedaan en ook nooit van gehoord. Ik haal de rijst of in een biowinkel als Ekoplaza/Estafette of in Duitsland, daar zijn ze veel verder qua goede voeding.
Ik vind niet dat rijst naar karton smaakt hoor, maar wellicht ligt dat aan mij :P
Luister naar XPLIZIT op www.xms.nl
Voor alles retro bezoek je het Retroforum - www.retroforum.nl
  woensdag 1 november 2017 @ 10:42:07 #90
389984 zeefje
Allesvergetend
pi_174798915
quote:
0s.gif Op woensdag 1 november 2017 02:04 schreef Teslynd het volgende:

[..]


Toverrijst is voorgestoomd, dus een beetje gedegenereerd. Zilvervliesrijst moet het liefste een nachtje weken tegen fytinezuur. Dat spoel je dan met het weekwater weg. De achterliggende gedachte is dat het fytinezuur mineralen bindt, zodat die niet voor de vertering beschikbaar zijn.
Voor losweken is fytase nodig. Dat betekent opweken met een schepje meel, stukje zeewier of spirulina. Het kartonnige is dan ook weg. Maar de echt bruine rijst zie ik al een hele tijd niet meer.
Echt veel te veel werk voor een beetje rijst koken hoor :')
I like the way you look at me with those beautiful eyes
pi_174832265
Het kostte wat moeite maar de meneer van Lassie was best eerlijk
  donderdag 2 november 2017 @ 21:15:08 #92
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_174832932
quote:
0s.gif Op dinsdag 31 oktober 2017 17:02 schreef Tchock het volgende:


Je meent het? Ik wacht even de uitzending af maar dat is wel heel opmerkelijk zeg.
Ik meende het en het klopte dus.
Lassie vond dus een andere methode.
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
  donderdag 2 november 2017 @ 21:23:41 #93
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_174833175
quote:
0s.gif Op woensdag 1 november 2017 02:04 schreef Teslynd het volgende:

[..]


Toverrijst is voorgestoomd, dus een beetje gedegenereerd.
pareboiled rijst is gestoomd onder hoge druk, waarbij voedingswaarde uit de vezel in de korrel komen, en daarna gepeld. De voedingswaarde is daardoor hoger dan van gewone geslepen rijst.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_174847719
quote:
1s.gif Op donderdag 2 november 2017 21:15 schreef golfer het volgende:

[..]

Ik meende het en het klopte dus.
Lassie vond dus een andere methode.
Ja, heb gister ook gekeken en moest aan je denken :P Ik vond het wel jammer dat ze verder niet keken naar of andere producenten ook die andere methode gebruiken. En of dit verschijnsel zich ook met andere voedingsmiddelen dan vezels voordoet.
pi_174849066
quote:
0s.gif Op woensdag 1 november 2017 09:18 schreef djkoelkast het volgende: [..]

Zoiets heb ik nooit gedaan en ook nooit van gehoord. Ik haal de rijst of in een biowinkel als Ekoplaza/Estafette of in Duitsland, daar zijn ze veel verder qua goede voeding.
Ik vind niet dat rijst naar karton smaakt hoor, maar wellicht ligt dat aan mij :P
quote:
1s.gif Op woensdag 1 november 2017 10:42 schreef zeefje het volgende: [..] Echt veel te veel werk voor een beetje rijst koken hoor :')
Klopt, is irritant als je de rijst (en tarwe, wat zelf fytasehoudend is) niet gelijk koken kan. Ik hoorde het al in de jaren '90. Toen was het: half uurtje voorweken en uitspoelen. Tegenwoordig is het volle nacht weken met iets fytasehoudends erdoor en tussentijds een paar keer spoelen. Tja, dan spoel je ook de in water oplosbare vitamines/mineralen/etc uit. En fytinezuur moet natuurlijk niet volledig verdelgd worden, het is een kwestie van de gulden middenweg vinden. Maar dus wel langer dan een uurtje weken en dat is behoorlijk hinderlijk.

Het kartonnige was toen het nog bruine rijst was. Zag je de lichtbruine vliesjes. En die zullen dus lekker vol fytinezuur gezeten hebben, maar zelfs met het kartonnige smaakte het beter dan de witte rijst. Een deel verdwijnt trouwens al door het lange koken. Ik was een tijd niet meer bij de Natuurwinkels geweest wegens te ver weg en toen er een Ecoplaza dichterbij kwam, bestond het niet meer. De ronde rijst lijkt er het meeste op.

Dit doet me weer denken aan melk. Vollemelk bevat lactase, nodig voor de vertering van lactose. De jacht op vetten is net zo kwalijk gebleken als de jacht op tochtkieren en -kiertjes.

Het is erkend door foodlog (waar veel wetenschappers meeschrijven)
https://www.foodlog.nl/ar(...)der/allcomments/asc/

quote:
1s.gif Op donderdag 2 november 2017 21:23 schreef Pietverdriet het volgende: [..]

pareboiled rijst is gestoomd onder hoge druk, waarbij voedingswaarde uit de vezel in de korrel komen, en daarna gepeld. De voedingswaarde is daardoor hoger dan van gewone geslepen rijst.
O, dat was ik helemaal vergeten. Bedankt voor de herinnering. Maar een portie volkorenrijst smaakt en vult beter dan voorgestoomde.
  vrijdag 3 november 2017 @ 18:23:28 #96
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_174849088
quote:
0s.gif Op vrijdag 3 november 2017 18:22 schreef Teslynd het volgende:


O, dat was ik helemaal vergeten. Bedankt voor de herinnering. Maar een portie volkorenrijst smaakt en vult beter dan voorgestoomde.
Ik eet geen vulling, ik eet lekker
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_174849202
quote:
1s.gif Op vrijdag 3 november 2017 18:23 schreef Pietverdriet het volgende: [..]

Ik eet geen vulling, ik eet lekker
Mihoen kan ook lekker zijn, maar dat vult totaal niet. Binnen een uur krijg je alweer honger of zit je je even af te vragen of je wel gegeten hebt.
  Moderator vrijdag 3 november 2017 @ 20:21:53 #98
55052 crew  djkoelkast
www.xms.nl
pi_174851480
quote:
0s.gif Op vrijdag 3 november 2017 18:22 schreef Teslynd het volgende:

[..]

[..]

Klopt, is irritant als je de rijst (en tarwe, wat zelf fytasehoudend is) niet gelijk koken kan. Ik hoorde het al in de jaren '90. Toen was het: half uurtje voorweken en uitspoelen. Tegenwoordig is het volle nacht weken met iets fytasehoudends erdoor en tussentijds een paar keer spoelen. Tja, dan spoel je ook de in water oplosbare vitamines/mineralen/etc uit. En fytinezuur moet natuurlijk niet volledig verdelgd worden, het is een kwestie van de gulden middenweg vinden. Maar dus wel langer dan een uurtje weken en dat is behoorlijk hinderlijk.

Het kartonnige was toen het nog bruine rijst was. Zag je de lichtbruine vliesjes. En die zullen dus lekker vol fytinezuur gezeten hebben, maar zelfs met het kartonnige smaakte het beter dan de witte rijst. Een deel verdwijnt trouwens al door het lange koken. Ik was een tijd niet meer bij de Natuurwinkels geweest wegens te ver weg en toen er een Ecoplaza dichterbij kwam, bestond het niet meer. De ronde rijst lijkt er het meeste op.

Dit doet me weer denken aan melk. Vollemelk bevat lactase, nodig voor de vertering van lactose. De jacht op vetten is net zo kwalijk gebleken als de jacht op tochtkieren en -kiertjes.

Het is erkend door foodlog (waar veel wetenschappers meeschrijven)
https://www.foodlog.nl/ar(...)der/allcomments/asc/

[..]

O, dat was ik helemaal vergeten. Bedankt voor de herinnering. Maar een portie volkorenrijst smaakt en vult beter dan voorgestoomde.
Er zit in de regio een boer die zijn biodynamische, niet-gehomogeniseerde (en naar keuze gepasteuriseerde of rauwe) melk in glazen flessen in schuurtjes met koelkasten heeft staan. Kun je een sleutel van krijgen en dan daar dus melkproducten kopen (ook yoghurt, slagroom, boter, karnemelk). En dat is heel wat anders dan dat witte water uit de supermarkt.
Luister naar XPLIZIT op www.xms.nl
Voor alles retro bezoek je het Retroforum - www.retroforum.nl
pi_174934944
quote:
0s.gif Op vrijdag 3 november 2017 20:21 schreef djkoelkast het volgende: [..]

Er zit in de regio een boer die zijn biodynamische, niet-gehomogeniseerde (en naar keuze gepasteuriseerde of rauwe) melk in glazen flessen in schuurtjes met koelkasten heeft staan. Kun je een sleutel van krijgen en dan daar dus melkproducten kopen (ook yoghurt, slagroom, boter, karnemelk). En dat is heel wat anders dan dat witte water uit de supermarkt.
Dat is de melk zoals het uit de kou getrokken is. Fabrieksmelk is wat anders: wordt in onderdelen uit elkaar gepeuterd en dan weer volgens de gewenste recepten samengesteld tot huppeldepupmelk. Door het in afzonderlijke onderdelen te scheiden, krijg je het nooit meer zoals het was qua nutriënten. Denk maar aan Appelsientje. Je kan het ingedikte produkt aanlengen met exact de juiste hoeveelheid water, maar het wordt echt niet meer zoals voor het indikken was. De beweerde gelijke hoeveelheid vitamines komt natuurlijk door complementaire additieven (bv chemisch vit.C), die wegens completerend zijn niet vermeld hoeven te worden.

Rauwe melk van grazende koeien is het beste (voor de meesten zal gelden: wel zelf pasteuriseren [dus niet koken]). Daarna gewoon de voorbewerkte melk van de bioboer en tenslotte van de gewone boer. Op grote afstand volgt, bij gebrek aan beter verkrijgbaar of wegens het budget, de winkelmelk.

[ Bericht 1% gewijzigd door Teslynd op 08-11-2017 01:24:20 ]
  woensdag 8 november 2017 @ 14:57:37 #100
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_174942265
Morgen:

Ongefilterde pils.

Een kijker heeft een vraag voor de Keuringsdienst. Amstel heeft nieuw pils op de markt gebracht; ongefilterd, rechtstreeks uit het vat, bier zoals voorheen alleen de brouwer het kon proeven. Maar de kijker brouwt ook en zijn ongefilterde bier ziet er heel anders uit. Hoe kan dat?
Daan gaat bier drinken in een café waar verschillende soorten bier wordt geschonken, ook ongefilterd. Maar dat bier komt van verschillende kleine Duitse brouwerijen, waar het bier traditioneel niet gefilterd wordt. Dat bier heeft een kortere houdbaarheid vanwege de reststoffen die achterblijven. Het valt op dat het ongefilterde pils van Brand en Amstel wel langer houdbaar is.
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')