Je kon beginnen met het openen van een nieuw topic als je de laatste post hebt gedaanquote:Op donderdag 28 september 2017 19:23 schreef Multichef het volgende:
Even voorstellen, lees al tijdje mee;
Sinds 2016 ben ik via crowdfunding franchiser geworden van een restaurant / bar. Loopt erg goed, mooie omzetstijging sinds overname, hard werken, maar dat wist ik wel...
Zal in plaats van lurken m'n steentje proberen bij te dragen in dit topic!
wtfquote:Op donderdag 28 september 2017 18:20 schreef bloodymary1 het volgende:
Haha, zit ik hier gisteren over mijn zit/sta/fietswerkplek te vertellen, zie ik daarna dit bij DWDD voorbijkomen.
Het kan dus nog gekker.
https://dewerelddraaitdoor.bnnvara.nl/media/377356
Ik heb dat niet gezien en eerlijkheidshalve moet ik bekennen dat ik ook niet wist dat dit gebruikelijk was, excuses!quote:Op donderdag 28 september 2017 19:49 schreef YoshiBignose het volgende:
[..]
Je kon beginnen met het openen van een nieuw topic als je de laatste post hebt gedaan
Ok. Succes in de horeca, blijft veel uren maken en hard werken.quote:Op donderdag 28 september 2017 20:28 schreef Multichef het volgende:
[..]
Ik heb dat niet gezien en eerlijkheidshalve moet ik bekennen dat ik ook niet wist dat dit gebruikelijk was, excuses!
Dankje! Ik ben me op dit moment aan 't orienteren op een zaak erbij; komende tijd wordt dus niet alleen maar in de keuken draaien, maar weer veel tijd doorbrengen met de accountantquote:Op donderdag 28 september 2017 20:31 schreef YoshiBignose het volgende:
[..]
Ok. Succes in de horeca, blijft veel uren maken en hard werken.
Oh ja dat is beter. Als je al het werk door personeel kan laten doen en zelf zorgt dat je beetje manager speelt dan kun je wel geld verdienen.quote:Op donderdag 28 september 2017 20:39 schreef Multichef het volgende:
[..]
Dankje! Ik ben me op dit moment aan 't orienteren op een zaak erbij; komende tijd wordt dus niet alleen maar in de keuken draaien, maar weer veel tijd doorbrengen met de accountant
Ik doe het samen met m'n vriendin; zij is gastvrouw / ik sta in de keuken. Naast ons 2 staan er 42 personen op de loonlijst, waarvan 8 fulltime. Meerendeel is dus student die dit als bijbaantje heeft!quote:Op donderdag 28 september 2017 20:54 schreef junkiexp het volgende:
Welkom Multichef, klinkt goed.
Ben je de enige eigenaar of doe je het met iemand samen?
Veel personeel?
Top reactie in dat andere horeca investering topic trouwens 👍🏻quote:Op donderdag 28 september 2017 21:03 schreef Multichef het volgende:
[..]
Ik doe het samen met m'n vriendin; zij is gastvrouw / ik sta in de keuken. Naast ons 2 staan er 42 personen op de loonlijst, waarvan 8 fulltime. Meerendeel is dus student die dit als bijbaantje heeft!
Wat is dat dan.... Je berekent de korting over het bedrag excl. btw ipv incl. btw ofzo?quote:Op vrijdag 13 oktober 2017 09:59 schreef Certeco het volgende:
irritatie: klanten die het concept netto betalingskorting niet snappen en dus bruto betalingskorting pakken
Yes.quote:Op vrijdag 13 oktober 2017 22:26 schreef YoshiBignose het volgende:
[..]
Wat is dat dan.... Je berekent de korting over het bedrag excl. btw ipv incl. btw ofzo?
En wat maakt dat uit?quote:
Voor mijn werkzaamheden (geen planning) gebruik ik Filemaker Pro 15. Database-programma waarin je alles, ook planning, kunt doen met behulp van allerlei templates die erbij zitten.quote:Op woensdag 4 oktober 2017 16:15 schreef goed_volk het volgende:
Ik had een apart topic geopend, maar hier onder de kenners (hopelijk) ook nog maar een keer de vraag: Weet iemand een goede planningstool?
Ik moet ontwerpwerk en werkplaatswerkzaamheden inplannen. Zou mooi zijn wanneer ik een product in verschillende onderdelen zou kunnen knippen en er prio's aan kan geven.
Iemand ervaring met een bepaalde tool?
Oja, momenteel een man of 6 in het bedrijf, maar we zijn groeiende.
Heeft met de btw aangifte te maken.quote:Op zaterdag 14 oktober 2017 09:50 schreef YoshiBignose het volgende:
[..]
En wat maakt dat uit?
10% korting over ex. of incl. maakt geen verschil. Ja 10% korting over ex bedrag berekenen en dan als incl. bedrag optellen wel maar dat klinkt belachelijk.
En al zou je een vast bedrag als korting geven, dan is het toch juist beter als de klant denkt dat het een bruto betalingskorting is?
Ah op zo'n manier. Dus Certeco geeft op z'n factuur 3% korting aan en de klant zou 3% van het bedrag excl. btw eraf moeten halen, maar ze rekenen 3% korting over het factuurbedrag incl. btw. Tja, verbaast me eerlijk gezegd niet zo dat ze dat doen. Je kan dan beter zelf aangeven wat het te betalen bedrag is na de korting, of het kortingsbedrag.quote:Op zaterdag 14 oktober 2017 17:40 schreef nelisb het volgende:
[..]
Heeft met de btw aangifte te maken.
Als ze de korting van het bedrag zonder btw afhalen kan ik en de klant de btw gewoon opgeven zoals op de factuur staat.
Halen ze het af van het bedrag + btw moet ik een credit maken over het teveel in rekening gebrachte btw.
Veel te omslachtig. Want btw boeit verder niet.
http://vwgnijhof.nl/nieuws/betalingskorting-en-btw/
Zelfs dan proberen klanten toch meer korting te pakken, of ruim buiten de kortingsperiode te betalen en toch korting te pakken. Heel clever denken ze dan een paar tientjes te besparen, terwijl er dan bij een volgende keer gewoon 10% bovenop de prijs gaat.quote:Op zaterdag 14 oktober 2017 21:23 schreef YoshiBignose het volgende:
[..]
Je kan dan beter zelf aangeven wat het te betalen bedrag is na de korting, of het kortingsbedrag.
maar als er een kredietbeperking op zit dan betaal ik die standaard nooit. Nou betaal ik ook nooit te laat maar goed, vind dat niet echt de manier hoe je om gaat met klanten.quote:Op maandag 16 oktober 2017 10:13 schreef Certeco het volgende:
[..]
Zelfs dan proberen klanten toch meer korting te pakken, of ruim buiten de kortingsperiode te betalen en toch korting te pakken. Heel clever denken ze dan een paar tientjes te besparen, terwijl er dan bij een volgende keer gewoon 10% bovenop de prijs gaat.
Win-win situatie: zij blij omdat ze denken voordeel te behalen - ik blij omdat ik daadwerkelijk meer voordeel behaal.
lijkt me logisch dat je hotel/voedsel/reis gecompenseerd worden..vaak met nota achterafquote:Op donderdag 19 oktober 2017 16:45 schreef Onverlaat11 het volgende:
Hi Fok-ers!
Ik run een bedrijf waarmee we onder andere workshops geven op het gebied van financiën. Ontzettend leuk en het loopt naar behoren. De workshops zijn plug-and-play. De onderwerpen staan vast en hebben geen (of minimale) aanpassing nodig aan de klant waar we hem geven.
Vandaag kreeg ik een e-mail van een potentiële klant. Deze heeft ons verzocht een van onze workshops te geven, maar dan flink aangepast naar de specifieke branche van deze organisatie. Kers op de taart: de workshop moet worden gegeven in Londen. Heel cool - een kans die we graag pakken!
Maar nu is het tijd voor een goede offerte. Want naast het feit dat we dit erg graag willen doen, willen we natuurlijk ook vergoed worden voor het werk dat er in zit. Helaas hebben we geen ervaring met offertes/facturen die bewerkelijk zijn zoals deze. Daarom ben ik erg benieuwd hoe jullie dit aan zouden pakken.
1) Als je jouw dienst/product moet aanpassen aan de wens van de klant, brengen jullie deze voorwerk uren dan in rekening?
2) Logischerwijs wil ik mijn hotel- en vliegkosten kunnen declareren aan de klant. Maar wat zouden jullie in dit geval doen met reistijd? Normaal gesproken reken ik geen reistijd, maar dit is een uitzonderlijk geval. Ik ben misschien wel 10 uur onderweg voor een workshop van 2 uur. Dat is tijd waarin ik thuis ook andere omzet had kunnen genereren.
3) Is het gangbaar om andere zaken te declareren? Bijvoorbeeld hotel of maaltijd, om scherp te zijn zodra ik mijn dienst lever?
4. Zie ik nu nog zaken over het hoofd?
Zoals jullie lezen: ik heb weinig ervaring met buitenlandse werktrips, maar eens moet de eerste keer zijn. Ik heb er in ieder geval alvast genoeg voorpret van! :-)
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |