abonnementen ibood.com bol.com Coolblue
  Forum Admin maandag 25 september 2017 @ 23:37:37 #1
446803 crew  Tagliano
Cremeren moet weer leuk worden
pi_173998797
registreer om deze reclame te verbergen
Na het unaniem belachelijk grote succes van de SPT / FOK! Premier Cycling League is het tijd om VBL op te leuken met iets vergelijkbaars waarbij het, verrassend genoeg, om voetballen gaat in plaats van wielrennen. Zo kunnen ook mensen die niets met die b-sport hebben aan dit fantastische genot deelnemen.

De opzet van het spel is vergelijkbaar aan de opzet zoals in SPT gepresenteerd en heb ik dan ook schaamteloos gekopieërd van wimderon (waarvoor uiteraard dank :) ), met uiteraard een aantal aanpassingen want voetbal schijnt een ander spelletje te zijn dan wielrennen.

Er zijn twee fasen in het spel, de draft en de wedstrijdronden. In tegenstelling tot de wielermanager is het bij dit spel wel de bedoeling dat je het seizoen lang actief bent, al blijft de draft het belangrijkste onderdeel. Bij de draft is het de bedoeling dat jij de beste voetballers van deze wereld voor een prikkie aan je weet te binden alsof je Marc Netto bent en tijdens de wedstrijdronden moet je uit jouw gekochte spelers de winnende opstelling kiezen en dat proberen beter te doen dan Philip Cocu.

De draft:
- Ieder team bestaat uit maximaal 17 spelers: 2 keepers, 6 verdedigers, 5 middenvelders, 4 aanvallers. Het welbekende transfermarkt.de geeft uitsluitsel over de positie van een speler.
- Iedereen start met een budget van 100 miljoen euro
- Elke biedronde mag je op een maximum van 12 spelers bieden, waarbij je minimaal 0.1 miljoen moet bieden een speler waarop je biedt. Bieden mag tot 2 cijfers achter de komma. Je mag niet meer dan je totaal beschikbare budget bieden.
- Degene die het hoogste bod plaatst krijgt de speler, iedereen die niet het hoogste bod plaatst heeft pech en krijgt zijn geld terug. Bij gelijkspel wordt er een muntje opgegooid en heeft iemand geluk en iemand (of meerdere mensen) pech.
- Mocht je geen ruimte meer hebben in je team voor een bepaalde speler vervalt je bod. Je lijst van biedingen wordt altijd van boven naar beneden afgewerkt. Mocht je het hoogste bod hebben geplaatst, maar vervalt je bod, dan krijgt diegene die het op een na hoogste bod heeft geplaatst de speler.
- Zo gaan we door totdat iedereen een mooi vol team heeft of door zijn budget heen is.

En daarna?
Daarna wordt er gevoetbald. In principe starten we op 4 augustus met het spel. Hierbij doen de volgende competities mee:

SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Met spelers uit deze competities kun je dan punten verdienen:
Spanje, Engeland, CL, WK x2
Duitsland, Italië, EL x1.5
League Cup, Nederland, Frankrijk, WK Kwalificatie x1

Spelers kunnen op de volgende manieren punten verdienen:
SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Het kan zijn dat ik punten verkeerd ga tellen, dus controleer altijd je eigen scores. Het tellen gaat een behoorlijke tijd kosten verwacht ik namelijk, dus ik verwacht ook niet elke speelronde meteen een telling klaar te hebben.

Wat moet je zelf doen?
Er zijn twee dingen mogelijk. Iedere speelronde moet je zelf de 11 spelers kiezen die je op wilt stellen. Hierbij moet je 1 keeper, 3-5 verdedigers en middenvelders en 2-3 aanvallers opstellen in iedere speelronde uit je selectie. Je kunt ervoor kiezen om geen opstelling door te geven, dan wordt je meest recente opstelling gebruikt.

Transferperioden
Er zijn een aantal tussentijdse transferperioden. Wanneer precies deze vallen is niet bekend, maar er zullen er ongeveer 2 per maand zijn. Let op: Tijdens het WK en in augustus zijn er geen tussentijdse transferperiode. Ook in de wintermaand zal er 1 tussentijdse transferperiode geschrapt worden.

Hoe gaat zo'n periode in zijn werk?
- Je mag 1 speler per periode wisselen en alleen wisselen met spelers die niet door iemand gekozen zijn.
- Je mag alleen wisselen tussen spelers van gelijke positie. Zo kan Zoet met Onana gewisseld worden, maar Zoet niet met Dybala gewisseld worden. Er mag dus niet afgeweken van posities.
- Je geeft één speler aan die je uit je team wilt halen. Je geeft een lijstje van maximaal vijf spelers waarmee je deze speler zou willen ruilen. Vervolgens wordt er opnieuw gekeken 'wie het meeste geld heeft ingezet'. In dit geval is het geld wat je inzet niet je vrije kapitaal, maar de waarde van de speler die je ervoor wil ruilen.

Voorbeeld: Ajacied422 en Tagliano bezitten respectievelijk Ziyech en Klaassen. Ajacied422 betaalde 40 miljoen voor Ziyech, Tagliano 45 miljoen voor Klaassen. Ze willen beiden deze spelers inruilen en hebben bovenaan hun lijstje Van Ginkel gezet. Tagliano krijgt uiteindelijk van Ginkel, want Klaassen had de hogere waarde van 45 miljoen en is dus de duurdere speler die is ingezet om van Ginkel te krijgen.
Je vrije kapitaal wordt niet meer gebruikt voor deze tussentijdse transfers.

Het bieden
Dan kan bij dezen het bieden beginnen. Nog even een paar huisregels en tips:
- Je biedt per ronde op 12 spelers
- Let op de posities van spelers. Je moet 2 keepers, 6 verdedigers, 5 middenvelders en 4 aanvallers hebben. Een andere verdeling is niet toegestaan.
- Ga niet te zuinig om met je budget. Als je pas in speelronde 3 een keer een sloot aan spelers binnenhaalt zit je vermoedelijk met voornamelijk middelmaat. Probeer wel voldoende spelers te hebben - met 12 spelers wordt het spelletje ook wel een stukje lastiger. Er zijn dan ook geen mogelijkheden meer om extra spelers te krijgen.

Format:
Ik zou de biedingen graag in het volgende format zien
Speler Club Positie Geld (als ik moet gaan bijhouden wie bij welke club speelt wordt het wel lastig, daar volg ik het voetbal niet genoeg op de voet voor)

Bijv:
Yacine Brahimi FC Porto A(anvaller) 12.25M/12.25 miljoen/12.25
Quincy Promes Spartak Moskou A 8.42
Birger Meling Rosenborg BK V 0.61
etc.

Voor een lijst van deelnemende spelers verwijs ik naar www.transfermarkt.nl
Hier is makkelijk per club te zien welke spelers er deelnemen.
Tevens zal ik een lijst publiceren van gekozen spelers na iedere biedronde.

Voor een voorbeeld van het bieden en wie welke spelers kan krijgen verwijs ik naar het voorbeeld van wimderon bij de PCL:
SPT / FOK! Premier Cycling League

Regels als een speler naar een competitie vertrekt buiten de genoemde zes
Als een speler naar bijvoorbeeld Turkije, Polen of FC Vaduz vertrekt TIJDENS de draft, dan mag je in dit topic aangeven dat je je optie op die speler wil opheffen. Deze speler komt weer op de markt en is te kopen als hij in de CL/EL kan uirkomen. Dit is niet verplicht, maar het nadeel is dat je gewoon een lege plek hebt die je laat in de draft nog moet opvullen. Het voordeel is dat je een speler die geen punten scoort of weinig scoort kunt wegdoen.

Na de draft, maar voor de start van de eerste speelronde kun je zodra een speler naar zo'n competitie vertrekt deze speler direct wisselen voor een andere speler. Deze speler mag je alleen in de eerste twee speelronden niet inzetten. (als straf voor de 'volledig vrije keuze')

Als het na het begin van de eerste speelronde gebeurt heb je pech en zul je moeten wachten tot de eerste transfermogelijkheid om van de speler af te komen.

Kalender
De kalender is nog niet bekend omdat sommige landen pas eind juli hun rommel op orde hebben.

SPOILER: Spelerslijst
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
SPOILER: Lijst van teams
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
De speelrondes
SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Over de transferperiodes
SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
____
Vragen, opmerkingen, kritiekpunten en verbeterpunten worden gewaardeerd.

[ Bericht 6% gewijzigd door Tagliano op 05-11-2017 13:20:27 ]
Ik ga niet van mezelf zeggen dat ik eerlijk ben, maar ik zit wel redelijk eerlijk in elkaar
"Kijk, bij 1-0 kan het zomaar 1-1 worden" ~Boudewijn Zenden, 7 mei 2017
"Je bent net zo lang gestoord tot je een genie bent"~JC
pi_173999054
Goede TT.

Ik heb trouwens een verbeterpunt voor de OP. Het woord verbeterpunten is fout gespeld. :D

Degelijk rondje achter de rug. Kom er nu achter dat ik nog maar 2 middenvelders heb die Europees spelen. :'(
pi_174000246
Courtois
Bellerin-kolasinac-lindelof
Veratti-paulinho-kante-wijnaldum-fabinho
Forsberg-lewandowski
hhhhh
pi_174002259
registreer om deze reclame te verbergen
Ik dacht dat ik helemaal mis zat afgelopen ronde, Pique en Modric die onverwachts (voor mij althans) niet speelden maar evengoed redelijk tevreden.

304 van de max score van mijn team gemist en dan nog had ik Tagliano voor moeten laten gaan. Als ik alle rondes al mijn spelers had mogen opstellen had ik nog 538 punten achter gestaan op Ajacied, sommigen hebben zulke zieke teams...

K.Navas
Smalling- Varane - Pique - Baines
Modric - Ramsey - D.Silva
Dybala - Morata - Higuain
pi_174003481
Ja, het verschil in teams is soms wel erg groot. Ik heb wel wat aanpassingen in gedachten al voor een volgende editie. (Minder competities is 1 van de belangrijkste, dan is de tactiek van sommige spelers minder effectief)
Put me on a pedestal and I'll only disappoint you
Tell me I'm exceptional and I promise to exploit you
Give me all your money and I'll make some origami honey
I think you're a joke but I don't find you very funny
pi_174005364
quote:
0s.gif Op dinsdag 26 september 2017 11:18 schreef Mexicanobakker het volgende:
Ja, het verschil in teams is soms wel erg groot. Ik heb wel wat aanpassingen in gedachten al voor een volgende editie. (Minder competities is 1 van de belangrijkste, dan is de tactiek van sommige spelers minder effectief)
Ik heb ook wel wat ideeën. Maar ik ben bang dat dat alleen in mijn voordeel is.
  dinsdag 26 september 2017 @ 13:14:48 #7
262211 hhh38
On paper a cracker
pi_174005621
registreer om deze reclame te verbergen
quote:
0s.gif Op dinsdag 26 september 2017 11:18 schreef Mexicanobakker het volgende:
Ja, het verschil in teams is soms wel erg groot. Ik heb wel wat aanpassingen in gedachten al voor een volgende editie. (Minder competities is 1 van de belangrijkste, dan is de tactiek van sommige spelers minder effectief)
Ik denk dat het vooral voor sommigen een stuk minder duidelijk was hoe het zou werken met bieden en dat anderen daarvan hebben geprofiteerd. Als we het nu opnieuw zouden doen, zouden de goede spelers eerlijker verdeeld zijn.
  Forum Admin dinsdag 26 september 2017 @ 13:14:50 #8
446803 crew  Tagliano
Cremeren moet weer leuk worden
pi_174005623
OP is weer bij zo denk ik
Ik ga niet van mezelf zeggen dat ik eerlijk ben, maar ik zit wel redelijk eerlijk in elkaar
"Kijk, bij 1-0 kan het zomaar 1-1 worden" ~Boudewijn Zenden, 7 mei 2017
"Je bent net zo lang gestoord tot je een genie bent"~JC
pi_174006016
quote:
1s.gif Op dinsdag 26 september 2017 13:14 schreef hhh38 het volgende:

[..]

Ik denk dat het vooral voor sommigen een stuk minder duidelijk was hoe het zou werken met bieden en dat anderen daarvan hebben geprofiteerd. Als we het nu opnieuw zouden doen, zouden de goede spelers eerlijker verdeeld zijn.
Ik kan dit onderstrepen.
Recordhouder aantal posts op één dag.
4045
onlogisch
pi_174006083
Overigens werkt het verkleinen van het aantal competities de verschillen misschien wel meer in de hand. Probleem is dat er minder te kiezen valt. En gezien het feit dat het toch best wel een populair spel is, verwacht ik volgend seizoen dat er juist meer mensen mee willen doen.
Recordhouder aantal posts op één dag.
4045
onlogisch
pi_174007259
Mignolet Rulli
Walker, Otamendi, Vertonghen, Williams, kolarov
Trigueros, Isco, Vazquez
Suarez, Ben-Yeddar

[ Bericht 11% gewijzigd door voetbalmanager2 op 26-09-2017 20:04:04 ]
Steun het Kiva Fok! team!
http://www.kiva.org/team/fok
  Redactie Sport dinsdag 26 september 2017 @ 15:57:51 #12
274204 crew  Mexicanobakker
Winnaar WIDM prono 2017
pi_174009005
quote:
2s.gif Op dinsdag 26 september 2017 13:34 schreef onlogisch het volgende:
Overigens werkt het verkleinen van het aantal competities de verschillen misschien wel meer in de hand. Probleem is dat er minder te kiezen valt. En gezien het feit dat het toch best wel een populair spel is, verwacht ik volgend seizoen dat er juist meer mensen mee willen doen.
Ik laat het aantal competities volgend jaar sowieso afhangen van het aantal deelnemers :)
Put me on a pedestal and I'll only disappoint you
Tell me I'm exceptional and I promise to exploit you
Give me all your money and I'll make some origami honey
I think you're a joke but I don't find you very funny
  dinsdag 26 september 2017 @ 16:06:10 #13
262211 hhh38
On paper a cracker
pi_174009160
quote:
0s.gif Op dinsdag 26 september 2017 15:57 schreef Mexicanobakker het volgende:

[..]

Ik laat het aantal competities volgend jaar sowieso afhangen van het aantal deelnemers :)
Vooral inkrimpen bij weinig interesse lijkt me dan? Er is zeker geen tekort aan voetballers, het leuke van dat spelletje van wimderon was juist dat je obscure PCT renners moest gaan zoeken.
pi_174014361
quote:
0s.gif Op dinsdag 26 september 2017 14:30 schreef voetbalmanager2 het volgende:
Mignolet
Walker, Otamendi, Vertonghen, Williams, kolarov
Trigueros, Isco, Vazquez
Suarez, Ben-Yeddar
Rulli
Walker, Otamendi, Vertonghen, Williams, kolarov
Trigueros, Isco, Vazquez
Suarez, Ben-Yeddar


[ Bericht 1% gewijzigd door voetbalmanager2 op 26-09-2017 20:22:15 ]
Steun het Kiva Fok! team!
http://www.kiva.org/team/fok
pi_174014926
Excuses Mexi, er zijn blijkbaar nogal wat spelers die onverwacht niet in de basis staan. Dit is mijn definitieve opstelling voor deze ronde:

Rulli
Walker, Otamendi, Williams, Kolarov
Trigueros, Isco, Vazquez, Garcia
Suarez, Ben-Yeddar
Steun het Kiva Fok! team!
http://www.kiva.org/team/fok
  dinsdag 26 september 2017 @ 20:37:03 #16
262211 hhh38
On paper a cracker
pi_174015469
Ik ga ook nog even aanpassen

Oblak
Semedo - Aurier - Cahill
Tolisso - Pjanic - Banega - Zielinski
Sterling - G. Jesus - Insigne
pi_174015538
quote:
0s.gif Op dinsdag 26 september 2017 20:37 schreef hhh38 het volgende:
Ik ga ook nog even aanpassen

Oblak
Semedo - Aurier - Cahill
Tolisso - Pjanic - Banega - Zielinski
Sterling - G. Jesus - Insigne
quote:
0s.gif Op dinsdag 26 september 2017 20:21 schreef voetbalmanager2 het volgende:
Excuses Mexi, er zijn blijkbaar nogal wat spelers die onverwacht niet in de basis staan. Dit is mijn definitieve opstelling voor deze ronde:

Rulli
Walker, Otamendi, Williams, Kolarov
Trigueros, Isco, Vazquez, Garcia
Suarez, Ben-Yeddar
Dit lijkt me te laat heren.
  dinsdag 26 september 2017 @ 20:38:55 #18
262211 hhh38
On paper a cracker
pi_174015557
quote:
0s.gif Op dinsdag 26 september 2017 20:38 schreef opperkleurder het volgende:

[..]

[..]

Dit lijkt me te laat heren.
De deadline staat toch echt op 20:45
pi_174015577
quote:
0s.gif Op dinsdag 26 september 2017 20:38 schreef hhh38 het volgende:

[..]

De deadline staat toch echt op 20:45
Meestal stond hij vroeger.
pi_174015726
quote:
0s.gif Op dinsdag 26 september 2017 20:39 schreef opperkleurder het volgende:

[..]

Meestal stond hij vroeger.
Vandaar de lokquote van Mex voor elke deadline ;)
pi_174015807
quote:
0s.gif Op dinsdag 26 september 2017 20:39 schreef opperkleurder het volgende:

[..]

Meestal stond hij vroeger.
:6
Steun het Kiva Fok! team!
http://www.kiva.org/team/fok
pi_174048628
Rondje CL levert 1500 punten op, nog twee spelers voor vanavond in de EL (Arsenal en Everton) ben benieuwd...
pi_174049308
quote:
0s.gif Op donderdag 28 september 2017 10:30 schreef Deshain het volgende:
Rondje CL levert 1500 punten op, nog twee spelers voor vanavond in de EL (Arsenal en Everton) ben benieuwd...
Dat ga ik wss niet halen maar de man met de 24 inch long dong, Mhki, Kane en Rico doen allen goede zaken voor me.
pi_174059237
Kak, Aaron Ramsey speelt niet..
  Forum Admin donderdag 28 september 2017 @ 21:04:57 #25
446803 crew  Tagliano
Cremeren moet weer leuk worden
pi_174060438
Dramatische ronde, maargoed gelukkig was dat ingecalculeerd

Asenjo
Gaspar, Luis, Hysaj
Soler, Coutinho, Sigurdsson, Kimmich
Belotti, Aubameyang, Lemar
Ik ga niet van mezelf zeggen dat ik eerlijk ben, maar ik zit wel redelijk eerlijk in elkaar
"Kijk, bij 1-0 kan het zomaar 1-1 worden" ~Boudewijn Zenden, 7 mei 2017
"Je bent net zo lang gestoord tot je een genie bent"~JC
abonnementen ibood.com bol.com Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')