abonnementen ibood.com bol.com Coolblue
pi_173997427
registreer om deze reclame te verbergen
Een gewezen VVD-Kamerlid heeft de vuile was over de fractie waar ze bijna zes jaar deel van uitmaakte buiten gehangen in een boek. Ybeltje Berckmoes-Duindam noemt het Binnenhof ‘het grootste haaienbad’.

Voorlichting zei het letterlijk: ‘Voorlichting loopt met u mee tot het ravijn, maar we springen niet' :D :D
Berckmoes, die als liberaal Kamerlid in de periode 2011-2017 vooral bekendheid vergaarde vanwege haar onbekendheid, rekent in Voorlichting loopt met u mee naar het ravijn 160 pagina’s lang af met haar voormalige collega’s.

In het boek, dat morgen verschijnt, schetst ze een beeld van een fractie als knellend keurslijf. Eigen initiatief of spontaniteit wordt niet gewaardeerd. Een fiat van de afdeling voorlichting is bij alles nodig. :|W

Ravijn
Zo schrijft ze over een gesprek in de Tweede Kamer met toenmalig VN-Libanon-coördinator Sigrid Kaag. Berckmoes stelt daar dat Europa door migratiestromen ‘een soort van Eurabia’ wordt. Na het debat wil Berckmoes fluks naar huis, maar bij de achteruitgang van de zaal staat een radiojournalist van BNR. ,,Met zo’n gele plopkap. Ik dacht nog: die man staat zeker verkeerd. Maar hij was er wel degelijk voor mij.”

De journalist stelt Berckmoes een paar vragen over haar opmerking. “Daarmee maakte ik meteen vijfentwintig fouten. Er was mij door de afdeling Voorlichting van de VVD verteld dat ik nooit een interview mocht geven zonder hun toestemming.”

Die afdeling begeleidde alle Kamerleden. De nieuwkomers kregen extra aandacht. Berckmoes typeert dat als ‘kneden’. ,,Maar als het dan mis ging, dan was het voor je eigen rekening. Voorlichting zei het letterlijk: ‘Voorlichting loopt met u mee tot het ravijn, maar we springen niet.’”

Backbencher
Berckmoes is de eerste om te erkennen dat haar Kamerlidmaatschap niet uit de verf kwam en dat haar enige claim to fame haar onbekendheid was. ,,Als je mijn naam googelt vind je al snel een Volkskrant-artikel onder de kop ‘Onopvallendste Kamerlid is Ybeltje Berckmoes-Duijndam’”, schrijft ze in het voorwoord. ,,Zelfs mijn familienaam ‘Duindam’ konden ze niet goed spellen, zo slecht kenden ze me in de media. Ik was slechts bekend als de vleesgeworden Haagse backbencher.”

Toch bleef ze Kamerlid, met een riante onkostenvergoeding. ,,Ik weigerde het Kamerlidmaatschap te zien als gewoon maar een baantje dat ingeruild kon worden voor een ander baantje. Aanblijven of niet aanblijven was niet eens een keuze voor mij.”

Dat haar functioneren intern niet bepaald werd bejubeld, blijkt onder andere uit zo’n veertig pagina’s interne documenten die Berckmoes aan haar boek heeft toegevoegd. ,,Politiek gevoel ontbreekt”, oordeelt fractieleider Halbe Zijlstra bij een functioneringsgesprek, waarvan ze verslagen afdrukt in de bijlage.

Ik weigerde het Ka­mer­lid­maat­schap te zien als gewoon maar een baantje dat ingeruild kon worden voor een ander baantje

Interview
Op het einde van haar Kamerlidmaatschap, als ze al weet dat haar naam niet meer op de kieslijst zal prijken, ontworstelt ze zich aan de houdgreep van de afdeling voorlichting door op eigen initiatief een interview aan deze krant te geven over een wetsvoorstel dat ze heeft geschreven over mensen met psychosociale problemen.

De VVD neemt haar dat niet in dank af. Berckmoes schrijft hoe Zijlstra haar op zijn Kamer ontbiedt. ,,Hij ging me straffen, zei hij, door me in de komende fractievergadering een uitbrander te geven. Want het was verkiezingstijd en dan moesten anderen niet ook nog eens op het idee komen op eigen houtje een interview te gaan geven.” Berckmoes mag ook niet meer over het onderwerp praten; een collega neemt het over.

Halbe Zijlstra deed vandaag alsof hij zich Berckmoes-Duindam niet onmiddellijk herinnerde. Zijlstra vindt haar uitlatingen 'geen reactie waard'. ,,Iedereen reageert het op zijn eigen manier af'' als je teleurgesteld bent dat je niet terugkeert in de Kamer, zei Berckmoes' fractieleider van toen.

https://www.ad.nl/politie(...)bij-partij~adc659de/

Wat een bende daar :r
pi_173997554
'Mislukt Kamerlid' Ybeltje Berckmoes schrijft meedogenloos boek over VVD

Halbe Zijlstra is alleen maar bezig met beeldvorming. Mark Rutte ziet de liefde als een probleem. Met de PVV werden gezellige borrels gehouden. Erik Ziengs vertelt de meest schunnige grappen. Joost Taverne mocht het vonnis over Wilders niet in twijfel trekken. Jeanine Hennis is 'echt een bazinnetje', Klaas Dijkhoff een blaffende generaal en Han ten Broeke wordt geen minister 'omdat er in het verleden ''iets'' was voorgevallen'. :D

Door: Ariejan Korteweg 25 september 2017, 19:05Als Kamerlid heeft Ybeltje Berckmoes bijna zes jaar lang gezwegen. Maar nadat de wegen van Kamerfractie en Berckmoes - ongetwijfeld tot beider grote opluchting - zich scheidden, lucht ze haar hart. Haar boek, dat de wonderschone titel 'Voorlichting loopt met u mee tot het ravijn' meekreeg, is de afrekening met een partijcultuur waarin voorlichting veelal het laatste woord heeft.

Toen de Volkskrant begin 2015 wilde weten wie het minst bekende Kamerlid was, leidde het onderzoek naar Ybeltje Berckmoes-Duindam. De media negeerden haar, ze nam zelden deel aan een plenair debat en als je een VVD-medewerker vroeg waar haar werkkamer was, moest die diep nadenken. Had je deze ultieme backbencher eenmaal gevonden, dan vertelde ze dat ze de commissievergadering van volgende maand aan het voorbereiden was. Dankzij haar boek weten we dat ze ook heel wat uurtjes op Netflix zat. Wachtend op de Kamerbel die opriep te gaan stemmen. Sommige collega's waren in slaap gevallen, schrijft ze. Anderen 'verschenen teut in de plenaire zaal'. :D

Genadeloos inkijkje
Zelden een Kamerlid ontmoet dat zo niet op haar plaats was als Berckmoes. Het aardige is dat ze dat zelf volmondig toegeeft. 'Ik ben mislukt als VVD-Kamerlid. Dat weet ik ook wel', zei ze tegen de Telegraaf, dat de primeur kreeg van haar boek. Stemvee, noemt ze zichzelf. 'Klara 39', naar haar plek op de lijst. 'Onze kerntaak: stemmen wat ons werd ge-sms't.' :D

Met terugwerkende kracht blijkt het Kamerlidmaatschap van Berckmoes toch zijn nut te hebben gehad. Zelden werd zo'n genadeloos inkijkje geboden in het functioneren van een grote Kamerfractie. Ze is meedogenloos, bij vlagen malicieus en ongetwijfeld vervuld van rancune. Richtlijnen voor de afdeling voorlichting en werkafspraken voor de fractie, informatie die de VVD niet graag met de buitenwacht deelt, zijn als bijlagen opgenomen. Maar, en dat geeft het boek geloofwaardigheid, ook zichzelf spaart ze niet.

Lessen trekken
Ybeltje wie?

Halbe Zijlstra
De VVD zou lessen moeten trekken uit haar verhaal. Hoe is het mogelijk dat Berckmoes op de kandidatenlijst kwam? Hoe bestaat het dat ze na gebleken ongeschiktheid mocht terugkeren? In wat voor land leven we als zo iemand een burgemeesterspost krijgt aangeboden als ultieme aansporing om te vertrekken? Als wat Berckmoes beschrijft in de buurt van de werkelijkheid komt, dan verkeert de VVD in de positie die het CDA ten tijde van Lubbers had: een door de macht met blindheid geslagen partij.

Berckmoes is het tweede oud-Kamerlid dat van leer trekt tegen politieke kadaverdiscipline. Eerder beschreef Sharon Gesthuizen in Schoonheid, macht, liefde hoe toenmalig partijleider Jan Marijnissen zijn SP-fractie geen enkele ruimte gaf. Er is wel verschil: Gesthuizen probeerde de SP te veranderen door een gooi naar het voorzitterschap te doen; Berckmoes heeft zich bijna 6 jaar geschikt en hangt na haar vertrek de vuile was buiten.

Veelzeggend is de reactie van Halbe Zijlstra, toen hem maandagochtend naar het boek werd gevraagd: 'Ybeltje wie?' Berckmoes zal het niet meer deren. Die kan weer elke ochtend naar haar kippen in Julianadorp: 'Heel bewust heb ik ook geen haan. Dat geeft maar overlast. Maar als ik een haan had gehad, had ik hem zeker Halbe genoemd.'

https://www.volkskrant.nl(...)k-over-vvd~a4518437/
:D :D
  maandag 25 september 2017 @ 22:46:34 #3
177053 Klopkoek
QE for the people
pi_173997720
Op Fok mag je alleen de partijcultuur van de SP bashen
En dat al in 1993
Gandhi - “The world has enough for everyone's need, but not enough for everyone's greed.”
pi_173998238
registreer om deze reclame te verbergen
Maar die burgemeester posten kunnen toch helemaal niet "beloofd" worden ? Die worden toch allemaal heel integer voorgedragen door een gemeenteraad ? Of ben ik nou heel naïef ?
I do not agree with what you have to say, but I'll defend to the death your right to say it.
pi_173998410
quote:
0s.gif Op maandag 25 september 2017 23:07 schreef Gohf046 het volgende:
Maar die burgemeester posten kunnen toch helemaal niet "beloofd" worden ? Die worden toch allemaal heel integer voorgedragen door een gemeenteraad ? Of ben ik nou heel naïef ?
:Y :Y
Je denkt zeker dat Gerrit Zalm ook integer is :|W 8)7
pi_173998587
quote:
6s.gif Op maandag 25 september 2017 23:14 schreef ikweethetookniet het volgende:

[..]

:Y :Y
Je denkt zeker dat Gerrit Zalm ook integer is :|W 8)7
Haha dacht dat het sarcasme wel duidelijk was. Iets met baantjes carrousel en kartelpraktijken. Kunnen Thierry wel om allerlei redenen belachelijk maken, maar dat vind ik een sterk punt van hem/FvD.
I do not agree with what you have to say, but I'll defend to the death your right to say it.
pi_173999064
registreer om deze reclame te verbergen
Pijnlijk dit weer. Maar hoe graag ik de VVD ook zou willen bashen. Het selecteren en in de pas laten lopen van kamerleden lijkt voor elke partij een probleem.

Dat is het voordeel van een districtenstelsel, waarin kamerleden een eigen achterban vertegenwoordigen. Tuurlijk zitten daar ook weer grote nadelen aan.
  dinsdag 26 september 2017 @ 00:10:15 #8
205706 john2406
gratis is en te koop
pi_173999163
Zo ziet men maar weer hoe democratisch het is toch?
pi_173999786
quote:
Zo dacht de VVD-fractie over de veroordeling van Geert Wilders

Oud VVD Tweede Kamerlid Ybeltje Berckmoes-Duindam heeft een weinig lovend boek over de VVD geschreven. Dinsdag ligt het in de winkel. Op TPO een voorpublicatie van het hoofdstuk over het proces tegen PVV-leider Geert Wilders. Toenmalig VVD Kamerlid Joost Taverne was het niet eens met de uitspraak van de rechter. Maar sprak dat niet uit tijdens een debat over de kwestie, wel in de fractie.

Wilders
In de fractievergadering is er harde kritiek op de rechterlijke uitspraak tegen Wilders. Maar naar buiten toe wordt daarover gezwegen. Verkiezingstijd!

In de aanloop naar de verkiezingen van 2017 stond Wilders op eenzame hoogte in de peilingen. Hij was bovendien de grote concurrent van de VVD als het ging om immigratie, het hoofdthema. Eigenlijk dacht de VVD daar net zo over als Wilders, maar dat kon natuurlijk niet zo naar buiten gebracht worden. De kleine vormverschillen die er waren met Wilders moesten juist opgeblazen worden tot principekwesties. Wilders moest telkens neergezet worden als zijnde ‘onbetrouwbaar’, de ‘wegloper’, tegenover wie premier Rutte als vaste waarde werd gepositioneerd. Rutte moest naar buiten gebracht worden als ‘de man met de oplossingen’. Ondertussen moest hij ook harde straattaal uitslaan, om de gewone Nederlander te binden, met uitroepen als: ‘Pleur op!’

Afstand houden van Wilders was de belangrijkste boodschap tijdens de campagne. Zo veel mogelijk negeren, uitsluiten, niet in zijn frame raken. In die mediastrategie paste het dus ook niet om te zeggen dat Wilders ten onrechte was veroordeeld. Maar intern werd daar heel anders over gesproken.

Op vrijdag 9 december 2016 werd Wilders veroordeeld wegens groepsbelediging en het aanzetten tot discriminatie vanwege zijn ‘minder minder’-uitspraak. De dinsdag erop kwam dit vonnis ter sprake in de fractievergadering. Een week na de uitspraak was er namelijk een plenair debat over het onderwerp vrijheid van meningsuiting geagendeerd door Kamervoorzitter Khadija Arib van de PvdA. Dat was natuurlijk niet toevallig. Zo kon het nog net voor het kerstreces plaatsvinden, en werd het geen verkiezingsdebat over Wilders. Dat was in het belang van iedereen, behalve van Wilders.

Woordvoerder Joost Taverne legde in de fractievergadering zijn interne fractienotitie voor met betrekking tot dit plenaire debat. Het ging, meer precies, over een initiatiefwetsvoorstel van Kamerlid en ex-PVV’er Joram van Klaveren. Dat voorstel beoogde een uitbreiding van de vrijheid van meningsuiting, naar aanleiding van de twee rechtszaken tegen Wilders. In de eerste rechtszaak werd hij vrijgesproken. Het draaide om de tweede rechtszaak. Daarbij ging het, letterlijk in het vonnis, om de volgende overtreding:

Op 19 maart 2014 heeft de heer Wilders aan zijn publiek gevraagd ‘willen jullie in deze stad en in Nederland meer of minder Marokkanen?’ In antwoord hierop werd door het publiek, dat vooraf was geïnstrueerd, meermalen ‘minder’ gescandeerd.

In het vonnis op de vrijdag voorafgaande aan het debat had de rechter geoordeeld dat Marokkanen kunnen worden gezien als ‘ras’. In zijn toelichting verwees de rechter naar een internationaal verdrag. Dan wordt nationaliteit ineens een ras. Zoekt en gij zult vinden. Wat normaal is parkeren we even. En de wetenschap schuiven we ook even aan de kant:

De juridische betekenis van de term ‘ras’ is veel ruimer dan de betekenis die dit begrip in het Nederlands spraakgebruik en de wetenschap normaal heeft. Gekeken moet worden naar het Internationaal Verdrag inzake de uitbanning van alle vormen van rassendiscriminatie (IVUR). Daarin wordt onder ‘rassendiscriminatie’ verstaan elke vorm van onderscheid, uitsluiting, beperking of voorkeur op grond van ‘ras’, ‘huidskleur’, ‘afkomst’ of ‘nationale of etnische afstamming’.

En de rechter ging nog verder. Hij maakte zelf wel eventjes uit dat Wilders met ‘Marokkanen’ niet de nationaliteit had bedoeld, maar de etnische afkomst:

De heer Wilders heeft op 19 maart 2014 een groep landgenoten op een voor iedereen heldere en duidelijke wijze geïdentificeerd door te verwijzen naar hun gemeenschappelijke afkomst. Hij heeft de nationaliteit gebruikt als etnische aanduiding. Daarmee verwijst de gebruikte term ‘Marokkanen’ naar de in het IVUR opgenomen kenmerken ‘afkomst’, ‘nationale afstamming’ en ‘etnische afstamming’ en is dus sprake van ‘ras’ in de zin van de strafwet.

In zijn interne notitie voor de fractievergadering bleek Joost Taverne het uitgesproken oneens te zijn met de rechter:

“De uitspraak van afgelopen vrijdag past niet in hoe de wet volgens de VVD geïnterpreteerd dient te worden. Nationaliteit is geen ras en daarom is er geen wettelijke grond op basis waarvan Wilders veroordeeld had mogen worden. Ook heeft de rechtbank betoogd dat een speech op een verkiezingsbijeenkomst zoals Wilders die hield, in het geheel geen bijdrage is aan het publieke debat in Nederland. Ik ben het daar niet mee eens.”

Maar niemand zou die VVD-kritiek buiten de fractievergadering te horen krijgen. Want uit de mond van de VVD mocht geen enkel woord klinken dat ook maar een beetje positief over Wilders was. Zeker niet in verkiezingstijd. Zeker niet toen Wilders zo torenhoog in de peilingen stond. In de fractievergadering zelf was er ook nauwelijks discussie over. Iedereen stond in de campagnemodus.

Na de fractievergadering werd Taverne nog even terzijde genomen door het fractiebestuur. Opdat hij geen onwelgevallige geluiden zou laten horen in de plenaire zaal. Alles wat met Wilders te maken had, lag nu eenmaal supergevoelig.

Ik weet dat het geen gewoonte is voor politici om zich uit te spreken over rechtszaken, maar in werkelijkheid is er geen enkele regel die zegt dat een parlementariër zich niet zou mogen uitspreken over een vonnis van de rechtbank. Tenslotte is zo’n vonnis niets meer dan een interpretatie van de rechter. Zeker als het gaat over zulke politiek geladen zaken als bij Wilders. Het parlement staat zo stilzwijgend toe dat de macht van de rechters steeds groter wordt.

De interpretatie van de rechter wordt door dit soort uitspraken over Wilders en racisme de norm, want dat draagt bij aan de jurisprudentie. De oorspronkelijke Nederlandse wet en de bedoeling waarmee die tot stand is gekomen raakt daarmee op de achtergrond. En daarmee verandert de balans in de trias politica: de uitvoerende macht, de wetgevende macht en de rechtsprekende macht.

Al in 2013 had Taverne zich daarover namens de VVD in een Volkskrant-artikel uitgesproken met als kop: ‘VVD: verbied rechter wetten te toetsen aan internationaal verdrag.’ Taverne zei toen:

“Ik vind dat de hoogste democratisch gelegitimeerde instantie, namelijk het parlement, over de eigen wetten moet gaan. Niet de rechter die, mind you, niet is gekozen. Dat is een heel principiële keuze.”

Bij zijn vonnis tegen Wilders had de rechter een internationaal verdrag uitgekozen om tot zijn definitie van racisme te komen. Dat gaf nog eens aan hoe scheef de balans in de trias politica was geworden. Iets waar Taverne dus eerder al in het openbaar op had gewezen. Je zou zeggen: een inkopertje voor Taverne. Maar juist nu hield hij zijn mond. Want het interne VVD-credo was belangrijker: geen bijval voor Wilders.

Ook in het plenaire debat zou Taverne zijn echte mening over het vonnis voor zich houden. Dat dit vooral een kwestie van timing was, had hij overigens al in zijn interne notitie op de fractievergadering laten weten:

Feit is dat de behandeling van dit wetsvoorstel op een ongelukkig moment komt. Afgelopen vrijdag heeft de Rechtbank Den Haag Wilders veroordeeld voor groepsbelediging en het aanzetten tot discriminatie wegens zijn minder-minder uitspraken. Desondanks heeft de rechtbank geen straf opgelegd. Ik verwacht dat het debat vooral in het teken zal staan van de uitspraak in de zaak Wilders, maar ik zal het voorstel op zijn merites beoordelen.

Het initiatiefwetsvoorstel van Van Klaveren zou in het plenaire debat helemaal niet op zijn merites worden beoordeeld. Het zou ook nauwelijks over de zaak-Wilders gaan. Van der Staaij van de SGP wees er nog eens op wat dan de etiquette is: ‘Juist omdat deze zaak nog concreet onder de rechter is – er is hoger beroep aangekondigd – past ons hierbij, ook inhoudelijk, terug-hou-dend-heid.’

De hele Kamer hield zich daar zoals gewoonlijk braaf aan. Onder het mom: het is onder de rechter, dus mondje dicht. Voor de VVD gold in het bijzonder: niet Wilders in de kaart spelen. Niet nu hij potentieel de grootste partij is en de verkiezingen eraan komen. Zelfs niet nu binnen de VVD op de fractievergadering was uitgesproken dat dit een vreemd vonnis was.

Pechtold week nota bene nog van de etiquette af door de rechterlijke uitspraak tegen Wilders instemmend aan te halen: ‘De vrijheid van meningsuiting werd hier niet ingeperkt. Collega Wilders ging zelf naar het oordeel van de rechter op zoek en daarmee over de schreef.’

Ook na die uitspraak van Pechtold deed Taverne er het zwijgen toe. Wat de VVD-woordvoerder werkelijk vond over dat vonnis, hoefde Nederland op dat moment eventjes niet te weten.

Niet veel later liet Halbe Zijlstra mij weten dat Joost Taverne anders dan ik niet zo dom zou zijn om zonder toestemming een interview te geven. ‘Omdat Joost wel weet dat hij hierna nog een hele carrière te gaan heeft.’ Daar had hij een punt. Ik was nooit een goede marionet.

Joost Taverne zou in de zomer van 2017 naar New York vertrekken.
I'm 75 years old, and I still wake up with the little guy saluting.
pi_174000250
Dat verhaal van haar komt zowat 100% overeen met wat ik al jaren zeg. Niet alleen het totaalbeeld maar ook zowat alle individuele gevallen. Best wel knap van mij al zeg ik het zelf. Pol'ers die zich willen verontschuldigen: Excuses in drievoud gaarne per DM.
pi_174000317
Iedereen van de VVD is dus 's avonds aan het netflixen en het zuipen.

De opmerking van Ploumen bij Pauw gisteren was zeer treffend. "Een boek lezen, bellen of werken?"

De VVD heeft het hoogste woord heeft over hangjongeren en bijstandsgerechtigden, die volgens hen niets anders doen dan zuipen en tv kijken.

[ Bericht 15% gewijzigd door Super_Fucker_II op 26-09-2017 08:45:08 ]
  dinsdag 26 september 2017 @ 07:31:57 #12
165633 eriksd
The grand facade...
pi_174000709
Treurig als mensen na jaren even een boekje opendoen. Nouja, weet je in ieder geval dat je haar niet in je organisatie moet hebben. Soort kamikazeactie.
Op donderdag 11 oktober 2012 19:49 schreef Tem het volgende:
Bis bis bis
Op maandag 17 december 2012 22:25 schreef KoosVogels het volgende:
Wij krijgen niks voor kerst van de baas. Alleen een trap onder de reet en een stuk steenkool.
pi_174000789
quote:
10s.gif Op dinsdag 26 september 2017 07:31 schreef eriksd het volgende:
Treurig als mensen na jaren even een boekje opendoen. Nouja, weet je in ieder geval dat je haar niet in je organisatie moet hebben. Soort kamikazeactie.
Beter is het om weg te kijken he. Wegkijken heeft ons land zoveel moois opgebracht. :')
pi_174000843
http://www.telegraaf.nl/t(...)mmen_dronken___.html

12 minuten lang interview met de schrijfster
Slim en integer mens ^O^
  Moderator dinsdag 26 september 2017 @ 08:26:37 #15
75043 crew  Hexagon
Vreemd Fenomeen
pi_174001050
Ik heb nog een bol.com bon liggen dus ik ben wel benieuwd naar nog meer roddels :D
http://twitter.com/RogerV83
Winnaar van de Fok-POL Hans van Mierlo-trofee 2013 en de Andre Krouwel-trofee 2013.
pi_174001128
quote:
1s.gif Op dinsdag 26 september 2017 07:53 schreef ikweethetookniet het volgende:
http://www.telegraaf.nl/t(...)mmen_dronken___.html

12 minuten lang interview met de schrijfster
Slim en integer mens ^O^
:')
[quote][img]http://i.fokzine.net/p/10s.gif[/img] Op vrijdag 28 augustus 2015 22:42 schreef Californium het volgende:
Ik ben de grootste fok!slet :)
[/quote]
  dinsdag 26 september 2017 @ 08:38:24 #17
165633 eriksd
The grand facade...
pi_174001136
quote:
0s.gif Op dinsdag 26 september 2017 07:44 schreef Braindead2000 het volgende:

[..]

Beter is het om weg te kijken he. Wegkijken heeft ons land zoveel moois opgebracht. :')
Zeker, kijk maar om je heen. Wat een door oorlog en honger verscheurde omgeving he. Oh wacht.
Op donderdag 11 oktober 2012 19:49 schreef Tem het volgende:
Bis bis bis
Op maandag 17 december 2012 22:25 schreef KoosVogels het volgende:
Wij krijgen niks voor kerst van de baas. Alleen een trap onder de reet en een stuk steenkool.
pi_174001148
quote:
0s.gif Op dinsdag 26 september 2017 08:26 schreef Hexagon het volgende:
Ik heb nog een bol.com bon liggen dus ik ben wel benieuwd naar nog meer roddels :D
Je kan ook mijn posthistorie bekijken, gratis en voor niks. Daar leg ik precies uit hoe de politiek werkt.
pi_174001184
Heb het boekje besteld. Lijkt me genieten, ook al lees ik in dat krantenbericht niets nieuws.
pi_174001219
quote:
10s.gif Op dinsdag 26 september 2017 08:38 schreef eriksd het volgende:

[..]

Zeker, kijk maar om je heen. Wat een door oorlog en honger verscheurde omgeving he. Oh wacht.
Heb je dan totaal geen ambitie? Mijn grootouders gingen op de fiets met vakantie naar Rockanje, mijn ouders gingen op vakantie in Europa, ik trok de wereld in en wat doet de huidige generatie? Die boekt het liefst een goedkoop All-in arrangement in Turkije waar ze 2 weken schijterij op de koop toe nemen. Decennialang gingen we met sprongen vooruit en nu neemt men genoegen met "het is hier altijd nog beter dan Noord-Korea". Heb je dan geen enkele ambitie? :{
  dinsdag 26 september 2017 @ 08:47:16 #21
177582 Ryon
Alle neuzen naar rechts
pi_174001247
quote:
0s.gif Op dinsdag 26 september 2017 08:39 schreef Braindead2000 het volgende:

[..]

Je kan ook mijn posthistorie bekijken, gratis en voor niks. Daar leg ik precies uit hoe de politiek werkt.
quote:
0s.gif Op dinsdag 26 september 2017 07:10 schreef Braindead2000 het volgende:
Ik vergeef het je, ook ik heb er vroeger jaren op gestemd en heb lang gedacht dat alles wel goed zou komen als de VVD alles voor het zeggen had maar realiseerde me na verloop van tijd dat het gewoon 1 grote oplichtersbende is.
Gewoon voorbeeld van Braindead blijven volgen en VVD gaan stemmen dus. Hij snapt hoe de politiek werkt.
For every complex problem there is an answer that is clear, simple, and wrong.
--
Mijn meningen zijn gewoon feiten. Ik heb gelijk en anderen hebben ongelijk - TB / Ryon
pi_174001255
@BD
En nu zit je werkloos, zuur en boos thuis in je woning in Cappelle of Vlaardingen of welke was het ook maar weer?
pi_174001278
quote:
14s.gif Op dinsdag 26 september 2017 08:47 schreef Ryon het volgende:

[..]

[..]

Gewoon voorbeeld van Braindead blijven volgen en VVD gaan stemmen dus. Hij snapt hoe de politiek werkt.
Ik zeg toch niet dat ik het het altijd geweten heb? Ook ik was vroeger onnozel in de tijd dat ik nog VVD stemde. Ik schaam me niet om dat toe te geven hoor.
pi_174001299
quote:
6s.gif Op dinsdag 26 september 2017 08:47 schreef Kaas- het volgende:
@BD
En nu zit je werkloos, zuur en boos thuis in je woning in Cappelle of Vlaardingen of welke was het ook maar weer?
En waar woon jij? In Neverland waar elk sprookje uitkomt als je het maar hard genoeg wenst?
  dinsdag 26 september 2017 @ 08:51:54 #25
177582 Ryon
Alle neuzen naar rechts
pi_174001307
quote:
0s.gif Op dinsdag 26 september 2017 08:49 schreef Braindead2000 het volgende:

[..]

Ik zeg toch niet dat ik het het altijd geweten heb? Ook ik was vroeger onnozel in de tijd dat ik nog VVD stemde. Ik schaam me niet om dat toe te geven hoor.
Ah, dus we moeten jouw posts na een bepaalde tijd als uitgangspunt nemen? Op een gegeven moment heb jij het licht gezien en begreep je dat Wilders (of Thierry) de enige echte profeet was?
For every complex problem there is an answer that is clear, simple, and wrong.
--
Mijn meningen zijn gewoon feiten. Ik heb gelijk en anderen hebben ongelijk - TB / Ryon
abonnementen ibood.com bol.com Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')