FOK!forum / Culinesse à gogo / Wat kan je allemaal invriezen?
Lucky_Strikemaandag 25 september 2017 @ 22:06
Pas las ik dat iemand stroopwafels invriest. Mijn ouders vriezen oliebollen in. Ik heb wel eens wijn geprobeerd maar dat mislukte.

Wat vriezen jullie voor niet-alledaagse dingen in?
RobinOokmaandag 25 september 2017 @ 22:10
Tomatenpuree.
#ANONIEMmaandag 25 september 2017 @ 22:13
Wijn invriezen werkt idd niet. Wordt er in ieder geval niet lekkerder op.
Waarom vriest iemand dan stroopwafels in?

Ik hou het bij invriezen op vlees en pastasaus e.d.
fespomaandag 25 september 2017 @ 22:16
zo min mogelijk
Waterdrinkermaandag 25 september 2017 @ 22:22
Biest.
richoliomaandag 25 september 2017 @ 22:22
Mijn moeder vriest bijna alles in. Groente, (pasta)saus, soep, fruit, vlees, brood. Kan prima overigens
Postbus100maandag 25 september 2017 @ 22:22
quote:
10s.gif Op maandag 25 september 2017 22:22 schreef Waterdrinker het volgende:
Biest.
Waar koop je dat? :o
Waterdrinkermaandag 25 september 2017 @ 22:24
quote:
2s.gif Op maandag 25 september 2017 22:22 schreef Postbus100 het volgende:

[..]

Waar koop je dat? :o
Geen idee, ik krijg het wel eens (platteland, dan heb je dat).
Mocht je het willen dan zou ik eens bij wat boeren langsgaan. Misschien heeft iemand toevallig net wat staan of bellen ze je wanneer ze wat hebben.
Postbus100maandag 25 september 2017 @ 22:25
quote:
7s.gif Op maandag 25 september 2017 22:24 schreef Waterdrinker het volgende:

[..]

Geen idee, ik krijg het wel eens (platteland, dan heb je dat).
Mocht je het willen dan zou ik eens bij wat boeren langsgaan. Misschien heeft iemand toevallig net wat staan of bellen ze je wanneer ze wat hebben.
Thanks :)
SPOILER
Mijn vader was vroeger boer en smult van biest. Maar ik heb het nog nooit gehad. Dus heb wel eens het idee opgevat om ergens biest te kopen en dat samen te drinken O+
Burdiemaandag 25 september 2017 @ 22:25
Eiwit kan je invriezen!

Verder heb ik laatst een keer ivm vakantie ongeveer alles wat er nog in de koelkast stond in de vriezer gedaan, als experiment.
Zo weet ik nu dat je kwark best kunt invriezen, maar allioli niet; dat gaat bij ontdooien schiften :?.
Kaas kan prima ingevroren worden, maar ik vind daarna de smaak toch anders. Kun je denk ik beter eerst raspen en daarna voor over de pasta gebruiken, niet meer voor op brood.
Gekookt ei kan je ook niet invriezen, dat wordt na ontdooien echt heel vies.

Wijn kan je overigens wel invriezen als je het daarna gebruikt om mee te koken.
Waterdrinkermaandag 25 september 2017 @ 22:27
quote:
2s.gif Op maandag 25 september 2017 22:25 schreef Postbus100 het volgende:

[..]

Thanks :)
SPOILER
Mijn vader was vroeger boer en smult van biest. Maar ik heb het nog nooit gehad. Dus heb wel eens het idee opgevat om ergens biest te kopen en dat samen te drinken O+
Stel je er niet teveel van voor hoor, ik vind het vies. :D Met beschuit en suiker gaat het nog wel, maar echt lekker is het imho niet.

Oja, en vergeet het niet te wellen (Google maar).
Burdiemaandag 25 september 2017 @ 22:27
quote:
0s.gif Op maandag 25 september 2017 22:22 schreef richolio het volgende:
Mijn moeder vriest bijna alles in. Groente, (pasta)saus, soep, fruit, vlees, brood. Kan prima overigens
Zij is mijn bff O+ :Y.
Steenkoolmaandag 25 september 2017 @ 22:50
Ik heb een vrieskist vol met blikken en potten voedsel. Extra lang houdbaar en op die manier beter beschermd tegen straling na een nucleaire explosie.
Hyaenidaemaandag 25 september 2017 @ 22:51
Mijn ouders
#ANONIEMmaandag 25 september 2017 @ 22:53
Kopje koffie
Kauwgom
Gebakken eitje
Zout
Margarine
Ketchup
Pigermaandag 25 september 2017 @ 23:07
(gepelde) knoflook
Mutsaers__78dinsdag 26 september 2017 @ 16:26
Zo min mogelijk. Ijsjes en alles wat de frituur in kan.
De rest koop ik wel 'vers' in de supermarkt.
Lonaadinsdag 26 september 2017 @ 16:29
Ik rasp sinds kort de laatste stukjes van mijn kaas. Zeg maar als het niet meer fatsoenlijk te kaasschaven is. En die rasp gaat in een zakkie in de vriezer. Altijd geraspte kaas in vriezer *O*
nogeenoudebekendedinsdag 26 september 2017 @ 16:29
Onbewerkt gehakt vries ik nooit in. Voor de rest vrijwel alles.
uniekhoorndinsdag 26 september 2017 @ 16:33
quote:
1s.gif Op maandag 25 september 2017 22:06 schreef Lucky_Strike het volgende:
Pas las ik dat iemand stroopwafels invriest. Mijn ouders vriezen oliebollen in. Ik heb wel eens wijn geprobeerd maar dat mislukte.

Wat vriezen jullie voor niet-alledaagse dingen in?
Dat was ik... stroopwafels invriezen dus.. en ook oliebollen, zeker!

Ik maak soms een grote charge jus en doe ik daarna in een ijsblokjesbak in de vriezer.

Ook stoofperen, zelfgemaakte appelmoes, pastasauzen.

Nu net verse basilicum en maggiplant in de vriezer gegooid in een plastic zakje, zodat, als het bevroren is deze kan fijndrukken en als vers kunt gebruiken.

Natuurlijk ook hachee of ander sudderspul
uniekhoorndinsdag 26 september 2017 @ 16:35
Ow en boter, prima in te vriezen... boter is best wel duur, dus als het in de aanbieding is dan vries ik de rest gewoon in, kan prima
Lucky_Strikedinsdag 26 september 2017 @ 17:33
quote:
0s.gif Op maandag 25 september 2017 22:10 schreef RobinOok het volgende:
Tomatenpuree.
Da's zuinig :o Ik gebruik altijd puree in tubes dus heb nooit iets over.
quote:
1s.gif Op maandag 25 september 2017 22:25 schreef Burdie het volgende:
Eiwit kan je invriezen!

Verder heb ik laatst een keer ivm vakantie ongeveer alles wat er nog in de koelkast stond in de vriezer gedaan, als experiment.
Zo weet ik nu dat je kwark best kunt invriezen, maar allioli niet; dat gaat bij ontdooien schiften :?.
Kaas kan prima ingevroren worden, maar ik vind daarna de smaak toch anders. Kun je denk ik beter eerst raspen en daarna voor over de pasta gebruiken, niet meer voor op brood.
Gekookt ei kan je ook niet invriezen, dat wordt na ontdooien echt heel vies.

Wijn kan je overigens wel invriezen als je het daarna gebruikt om mee te koken.
Leuk experiment. Ik heb wel eens een koelkast gehad die alles bevroor. Dat ging best goed qua kaas, eieren, melk en yoghurt.
quote:
7s.gif Op maandag 25 september 2017 23:07 schreef Piger het volgende:
(gepelde) knoflook
Gom te weten.
quote:
2s.gif Op dinsdag 26 september 2017 16:29 schreef Lonaa het volgende:
Ik rasp sinds kort de laatste stukjes van mijn kaas. Zeg maar als het niet meer fatsoenlijk te kaasschaven is. En die rasp gaat in een zakkie in de vriezer. Altijd geraspte kaas in vriezer *O*
Hoe zuinig O+
Lonaadinsdag 26 september 2017 @ 17:36
quote:
0s.gif Op dinsdag 26 september 2017 17:33 schreef Lucky_Strike het volgende:

[..]

Da's zuinig :o Ik gebruik altijd puree in tubes dus heb nooit iets over.

[..]

Hoe zuinig O+
ik doe ook tube.

En ja, wel zuinig, maar ik koop altijd kaas van de kaasboer (en dat is best duur) en anders flikker je het toch weg. En omdat ik eigenlijk nooit 2x achter elkaar dezelfde kaas heb, heb ik meestal een kaasmelange in de vriezer nu _O_
Super_Fucker_IIdinsdag 26 september 2017 @ 17:41
Eigen Risico
kipje1234dinsdag 26 september 2017 @ 19:43
citroensap in ijsblokjesvorm
eiwit
zelfgebakken bananenbrood in plakken

verder vooral standaard dingen zoals brood, soep, chili, pastasaus of curries
RobinOokdinsdag 26 september 2017 @ 19:52
Wat vriezen jullie voor niet-alledaagse dingen in, is de vraag. }:|
Niet, wat vriezen jullie allemaal in.
#ANONIEMdinsdag 26 september 2017 @ 20:22
Mensen
lighteddinsdag 26 september 2017 @ 20:35
quote:
1s.gif Op dinsdag 26 september 2017 19:52 schreef RobinOok het volgende:
Wat vriezen jullie voor niet-alledaagse dingen in, is de vraag. }:|
Niet, wat vriezen jullie allemaal in.
waarom ben jij altijd zo zuur?
Super_Fucker_IIdinsdag 26 september 2017 @ 20:43
quote:
1s.gif Op dinsdag 26 september 2017 19:52 schreef RobinOok het volgende:
Wat vriezen jullie voor niet-alledaagse dingen in, is de vraag. }:|
Niet, wat vriezen jullie allemaal in.
Men vriest dingen in, omdat ze niet alledaags zijn.

Als je het elke dag zou eten, hoef je het niet in te vriezen.
RobinOokdinsdag 26 september 2017 @ 20:53
quote:
1s.gif Op dinsdag 26 september 2017 20:35 schreef lighted het volgende:

[..]

waarom ben jij altijd zo zuur?
Omdat ik geen behoefte voel bevallig te zijn.
#ANONIEMdinsdag 26 september 2017 @ 20:58
quote:
1s.gif Op dinsdag 26 september 2017 20:53 schreef RobinOok het volgende:

[..]

Omdat ik geen behoefte voel bevallig te zijn.
Grappige is dat je dat de laatste tijd wel bent
RobinOokdinsdag 26 september 2017 @ 20:59
quote:
1s.gif Op dinsdag 26 september 2017 20:58 schreef MCH het volgende:

[..]

Grappige is dat je dat de laatste tijd wel bent
Flikker op, gek.
uniekhoorndinsdag 26 september 2017 @ 21:03
En omdat ik de enige ben die vleeswaren eet op brood: alle plakjes vleeswaren apart in vershoudfolie en dan invriezen. Zo heb ik altijd rosbief, runderlever, kipfiet en shoarmarollade in de aanbieding voor mijzelf
Lucky_Strikedinsdag 26 september 2017 @ 21:04
quote:
0s.gif Op dinsdag 26 september 2017 19:43 schreef kipje1234 het volgende:
citroensap in ijsblokjesvorm
eiwit
zelfgebakken bananenbrood in plakken

verder vooral standaard dingen zoals brood, soep, chili, pastasaus of curries
Citroensap heb ik ook wel eens gelezen. Bij mij komen citroenenen limoenen altijd wel op. Restjes gaan in de spa rood.
Super_Fucker_IIdinsdag 26 september 2017 @ 21:26
Alles behalve sterke drank. De vraag alleen is of het nog smaakt.
Bij veel producten gaat de structuur kapot en is het alleen voedsel om te voeden.

Ingevroren sauzen, soepen, fruit (om ijsjes te maken), verse groente, vlees en vis zijn vaak acceptabel voor de gemiddelde eter.

Het enige wat je volgens mij in kan vriezen zonder verlies van kwaliteit is ijs. Alleen is dat eigenlijk niet invriezen, maar creëren.
#ANONIEMdinsdag 26 september 2017 @ 22:01
quote:
0s.gif Op dinsdag 26 september 2017 21:26 schreef Super_Fucker_II het volgende:
Alles behalve sterke drank. De vraag alleen is of het nog smaakt.
Bij veel producten gaat de structuur kapot en is het alleen voedsel om te voeden.

Ingevroren sauzen, soepen, fruit (om ijsjes te maken), verse groente, vlees en vis zijn vaak acceptabel voor de gemiddelde eter.

Het enige wat je volgens mij in kan vriezen zonder verlies van kwaliteit is ijs. Alleen is dat eigenlijk niet invriezen, maar creëren.
Sterke drank uit de vriezer, glijdt het beter naar binnen :Y
Karinadinsdag 26 september 2017 @ 22:05
Broodjes om mee te nemen naar mijn werk, met beleg en al. Heb ik elke dag een pakje brood :P
RobinOokdinsdag 26 september 2017 @ 22:14
quote:
99s.gif Op dinsdag 26 september 2017 22:05 schreef Karina het volgende:
Broodjes om mee te nemen naar mijn werk, met beleg en al. Heb ik elke dag een pakje brood :P
Gadver.
Karinadinsdag 26 september 2017 @ 22:16
quote:
1s.gif Op dinsdag 26 september 2017 22:14 schreef RobinOok het volgende:

[..]

Gadver.
Hoezo :D Ik koop vers brood en vers beleg en thuis maak ik het meteen. 's Morgens haal ik het uit de vriezer en tegen de tijd dat ik ga lunchen is het ontdooid en smaakt het nog prima hoor.

Ik kan 's morgens niet even naar de bakker/slager etc. om wat te halen.
HaverMoutKoekjedinsdag 26 september 2017 @ 22:18
Eens met Robin, brood heb ik ook in de vriezer maar niet het beleg
#ANONIEMdinsdag 26 september 2017 @ 22:42
quote:
99s.gif Op dinsdag 26 september 2017 22:16 schreef Karina het volgende:

[..]

Hoezo :D Ik koop vers brood en vers beleg en thuis maak ik het meteen. 's Morgens haal ik het uit de vriezer en tegen de tijd dat ik ga lunchen is het ontdooid en smaakt het nog prima hoor.

Ik kan 's morgens niet even naar de bakker/slager etc. om wat te halen.
quote:
1s.gif Op dinsdag 26 september 2017 22:18 schreef HaverMoutKoekje het volgende:
Eens met Robin, brood heb ik ook in de vriezer maar niet het beleg
Jullie moeten iemand zoeken die het voor je smeert, superhandig.
knokkelsdinsdag 26 september 2017 @ 22:56
quote:
2s.gif Op maandag 25 september 2017 22:25 schreef Postbus100 het volgende:

[..]

Thanks :)
SPOILER
Mijn vader was vroeger boer en smult van biest. Maar ik heb het nog nooit gehad. Dus heb wel eens het idee opgevat om ergens biest te kopen en dat samen te drinken O+
Lokale boer even flink lief aankijken als er een kalfje geboren is.
Mocht je het hebben gekregen: Maak pannekoeken.
Echt.
Vanyelwoensdag 27 september 2017 @ 07:19
quote:
99s.gif Op dinsdag 26 september 2017 22:16 schreef Karina het volgende:

[..]

Hoezo :D Ik koop vers brood en vers beleg en thuis maak ik het meteen. 's Morgens haal ik het uit de vriezer en tegen de tijd dat ik ga lunchen is het ontdooid en smaakt het nog prima hoor.

Ik kan 's morgens niet even naar de bakker/slager etc. om wat te halen.
Toen ik dat nog deed vond ik het nog lekkerder ook. Lijkt veel verser.

Ik weet niet wat voor een ander alledaags is, maar ik heb altijd verschillende hoeveelheden zelfgemaakte bouillon in de vriezer, meestersaus ((van Robin) uit 2012, ik twijfel of het geen tijd wordt voor nieuwe) gember. Nu ook ansjovis uit zo'n blikje, daar hou ik altijd van over. Poffertjes en krentenbollen voor dagen dat de kinderen iets snels en simpels moeten.
Resistorwoensdag 27 september 2017 @ 07:31
quote:
99s.gif Op dinsdag 26 september 2017 22:05 schreef Karina het volgende:
Broodjes om mee te nemen naar mijn werk, met beleg en al. Heb ik elke dag een pakje brood :P
Dat doe ik ook. 6 sneden brood met plakken beleg, en een krentenbol. 1x in de 2 weken 10 pakjes invriezen, en geen beleg wat open in de koelkast ligt (alleen de margarine). Het is alleen maar voer om te voorkomen dat ik verhonger, meer niet.

Verder veel eenpansgerechten: macaroni, wortels met aardappelen en spek, gehaktschotel, nasi enz., er passen 12 bakjes in een lade, en als ik 's ochtend besluit dat ik 's avonds geen zin heb om te koken haal ik er een bakje uit. En soep, erwtensoep en pompoensoep.

En verder veel goedkoop vlees, ik haal dat gewoon bij de Lidl, of nou duur vlees zijn smaak verliest in de vriezer of je al begint met vlees zonder veel smaak maakt niet veel uit. Ik haal dat dan wel uit de verpakking, en pak de stukjes (naturel, kruiden kan ik zelf wel) per stuk in (of per 2 als het hele kleine stukjes zijn)
Geerdwoensdag 27 september 2017 @ 07:38
Invriezen :')
Gewoon keer extra opscheppen _O_
Aventurawoensdag 27 september 2017 @ 07:41
Kruiden die ik overheb, of citroensap.
Roosgelukwoensdag 27 september 2017 @ 14:47
Ik maak wel eens verse pizzadeeg en diegene welke je over hebt vries je plat in, met telkens een bakpapiertje dr tussen.
Pannenkoeken zelfde verhaal.

Hier ook geraspte kaas in de vriezer.
Een blok kaas is niet meer lekker om daarna te eten, zit nauwelijks smaak aan. En schaven gaat ook een stuk moeilijker.
Verder is t soms net als Tupperware, invriezen om het vervolgens toch weg te gooien.
Helsinkiwoensdag 27 september 2017 @ 15:40
Deed laatst citroengras in de vriezer en dat beviel eigenlijk wel.
Makkelijker raspen (net als met gember)
Pietverdrietdonderdag 28 september 2017 @ 10:06
Boter, als die in de aanbieding is, inslaan en dan invriezen.
Vanyeldonderdag 28 september 2017 @ 10:27
quote:
0s.gif Op woensdag 27 september 2017 15:40 schreef Helsinki het volgende:
Deed laatst citroengras in de vriezer en dat beviel eigenlijk wel.
Makkelijker raspen (net als met gember)
Raspen? Waar gooi je dan geraspt citroengras in??

Ikeb ook altijd wel citroengras in de vriezer, maar dat gooi ik meestal heel in de pan. Je kunt het zelfs bijna uitknijpen als het ontdooit, gaat helemaal makkelijk.

Vroegah had ik ook altijd djeruk purut in de vriezer, maar tegenwoordig groeit dat gewoon vers aan mijn plantje O+
Domnivoordonderdag 28 september 2017 @ 10:48
Verse kruiden uit de tuin, voor gebruik in de winter.
Pietverdrietdonderdag 28 september 2017 @ 10:48
Waarom zou je wijn niet in kunnen vriezen?
Farenjidonderdag 28 september 2017 @ 11:02
Groentebouillon, in ijsblokjeszakjes. Falafel-deeg. Gekookte kikkererwten en bonen.
Kaatje1donderdag 28 september 2017 @ 11:29
Niet alledaags: citroensap, soms eiwit, soms eigeel (laatste losgeklopt had ooit eens gelezen dat dat moest). Geraspte gember in kleine hoeveelheden ingevroren. Zelfgemaakte pesto. Soms pastadeeg/truffelpastadeeg (heb nu weer een winkel waar ik truffels kan kopen nadat mijn oude adresje wegviel).Fijngesneden rode peper in kleine porties. Bouillon (flink ingekookt) in ijsblokzakjes.
Lucky_Strikedonderdag 28 september 2017 @ 11:34
quote:
1s.gif Op donderdag 28 september 2017 10:48 schreef Pietverdriet het volgende:
Waarom zou je wijn niet in kunnen vriezen?
Ik heb het in ijsblokzakjes gedaan en toen het na 5 dagen nog niet bevroren was heb ik het opgegeven.
Steenkooldonderdag 28 september 2017 @ 11:44
quote:
1s.gif Op donderdag 28 september 2017 11:34 schreef Lucky_Strike het volgende:

[..]

Ik heb het in ijsblokzakjes gedaan en toen het na 5 dagen nog niet bevroren was heb ik het opgegeven.
Als wijn niet bevriest staat je vriezer naar mijn smaak op een veel te hoge temperatuur. Wodka flikt het hier soms zelfs om te bevriezen.
Lucky_Strikedonderdag 28 september 2017 @ 11:47
quote:
1s.gif Op donderdag 28 september 2017 11:44 schreef Steenkool het volgende:

[..]

Als wijn niet bevriest staat je vriezer naar mijn smaak op een veel te hoge temperatuur. Wodka flikt het hier soms zelfs om te bevriezen.
Alles is altijd prima en snel diep bevroren. Behalve die wijn.
Ga het misschien nog eens proberen, de laatste poging is alweer jaren geleden.
Farenjidonderdag 28 september 2017 @ 11:57
quote:
1s.gif Op donderdag 28 september 2017 11:47 schreef Lucky_Strike het volgende:

[..]

Alles is altijd prima en snel diep bevroren. Behalve die wijn.
Ga het misschien nog eens proberen, de laatste poging is alweer jaren geleden.
Was het heel goedkope wijn, die aangelengd was met anti-vries?
#ANONIEMdonderdag 28 september 2017 @ 12:05
Ethanol heeft een vriespunt van rond de -120C. Of wijn bevriest (en hoe lang dat duurt) hangt dus af van de alcoholconcentratie (in water). Ik meen te herinneren dat onder de 6% alles goed bevriest op -18C. Alles daarboven wordt slush, water bevriest en alcohol niet. Alles ver daarboven is nog maar afwachten wat het doet.
Pietverdrietdonderdag 28 september 2017 @ 13:39
Lijkt mij ook dat als wijn niet bevriest je vriezer niet koud genoeg wordt

post-4012-1198595072.png
Lucky_Strikedonderdag 28 september 2017 @ 14:22
quote:
0s.gif Op donderdag 28 september 2017 13:39 schreef Pietverdriet het volgende:
Lijkt mij ook dat als wijn niet bevriest je vriezer niet koud genoeg wordt

[ afbeelding ]
Misschien was het toch wel zo dan. Dan kan ik het nog een keer proberen.
Lucky_Strikezondag 1 oktober 2017 @ 20:15
Pepers en gember heb ik ook vaak in de vriezer.

Ik zag gisteren dat onze boter in de laatste maanden 40 cent duurder is geworden. Misschien toch maar eens invriezen.
possetjezaterdag 14 oktober 2017 @ 06:52
alles behalve lang houdbare dingen,

alles wat soort van vers is en wat ik niet gelijk ga opeten of leftovers,

ook wijn ingevroren paar keer, ging prima :)
possetjezaterdag 14 oktober 2017 @ 06:53
quote:
1s.gif Op zondag 1 oktober 2017 20:15 schreef Lucky_Strike het volgende:
Pepers en gember heb ik ook vaak in de vriezer.
ja de kenner weet wel dat met invriezen van groente de bite er een beetje afgaat, het word slapjes, maaaaaaaar iets is beter dan niets,...
PJRzaterdag 14 oktober 2017 @ 09:17
quote:
0s.gif Op zaterdag 14 oktober 2017 06:53 schreef possetje het volgende:

[..]

ja de kenner weet wel dat met invriezen van groente de bite er een beetje afgaat, het word slapjes, maaaaaaaar iets is beter dan niets,...
wlkom terug!!!!!!!
Pietverdrietzaterdag 14 oktober 2017 @ 09:22
quote:
0s.gif Op zaterdag 14 oktober 2017 06:53 schreef possetje het volgende:

[..]

ja de kenner weet wel dat met invriezen van groente de bite er een beetje afgaat, het word slapjes, maaaaaaaar iets is beter dan niets,...
Ligt eraan welke groente
Diepvries dopperwtjes zijn vrijwel altijd beter dan verse
Oceanonixzaterdag 14 oktober 2017 @ 10:47
Courgette, ik gebruik die vervolgens als saus of soep. Ik denk dat dat de raarste is.
Sigaartjezaterdag 14 oktober 2017 @ 10:53
Zo'n beetje alles.
In het weekend kook ik altijd ( zoals zo meteen), dan schep ik meerdere gerechten in plastic bakjes voor de werkweek. Die gaan dan de vriezer in. Hoef ik zo'n bakje alleen in de magnetron te doen. Bevalt prima.

voorbeeldjes
Bami met ham en ei
Aardappelpuree met kip en doperwtjes
Gebakken aardappeltjes met schnitzeltje en boontjes
Macaroni

etc
etc
RobinOokzaterdag 14 oktober 2017 @ 10:59
Brrrrrr, wat zou ik daar ongelukkig van worden. :')
Sigaartjezaterdag 14 oktober 2017 @ 11:08
quote:
1s.gif Op zaterdag 14 oktober 2017 10:59 schreef RobinOok het volgende:
Brrrrrr, wat zou ik daar ongelukkig van worden. :')
Hoezo?
Ik moet er niet aan denken om als vrijgezel elke dag van de snackbar te eten of diepvriespizza's, dan kom ik alleen maar aan.

En ik heb een druk leven, dus vaak doordeweek geen tijd of geen zin om te koken. Ik vind dit een prima alternatief.

In mijn jonge jaren legde ik nog wel eens een Unox rookworst in een pannetje en vrat hem daarna helemaal op. Lijkt me niet iets dat je vaak moet doen.
Sigaartjezaterdag 14 oktober 2017 @ 11:13
quote:
1s.gif Op zaterdag 14 oktober 2017 10:59 schreef RobinOok het volgende:
Brrrrrr, wat zou ik daar ongelukkig van worden. :')
Je hebt waarschijnlijk een moeder/vrouw die voor je kookt?

Ik niet, dan zal je toch iets moeten verzinnen en moeten voorkomen dat je geen vetklep wordt :7
PJRzaterdag 14 oktober 2017 @ 11:17
Maar gebakken aardappel en schnitzel bereid invriezen? En dan in de magnetron?

Dan ga ik liever naar de snackbar.
Sigaartjezaterdag 14 oktober 2017 @ 11:27
Het kan!
En als ik naar de snackbar ga word ik #viesdik. Sorry.

Wat regelmatig doe:
Een gegrilde kip bij de slager halen en dan met een groot mes in stukken hakken.
Grote pan aardappels opzetten en na koken met de stamper er door heen.
Paar zakken doperwtjes koken

Daar haal je met gemak vier vijf bakjes eten uit. Kan zo de vriezer in.

Gemak dient de mens!
Sigaartjezaterdag 14 oktober 2017 @ 11:41
Je moet niet vergeten dat ik vrijgezel ben he?
Ik kan wel elke dag een blik knakworsten opeten of een burger kingetje maar ik ben bang dat ze me dan al vroeg weg kunnen dragen het graf in....
Queenshorezaterdag 14 oktober 2017 @ 12:14
quote:
1s.gif Op zaterdag 14 oktober 2017 11:13 schreef Sigaartje het volgende:

[..]

Je hebt waarschijnlijk een moeder/vrouw die voor je kookt?

Ik niet, dan zal je toch iets moeten verzinnen en moeten voorkomen dat je geen vetklep wordt :7
Wat een onzin. Ik heb nu een vriendin maar kook altijd voor ons beiden, naast mijn werk en school. Hetzelfde toen ik vrijgezel was. Als je een man en vrijgezel bent wil echt niet zeggen dat de enige optie is: niet koken of een vetklep worden😂
Lienekienzaterdag 14 oktober 2017 @ 12:21
quote:
0s.gif Op zaterdag 14 oktober 2017 11:41 schreef Sigaartje het volgende:
Je moet niet vergeten dat ik vrijgezel ben he?
Ik kan wel elke dag een blik knakworsten opeten of een burger kingetje maar ik ben bang dat ze me dan al vroeg weg kunnen dragen het graf in....
Maar kennelijk kun je wel koken. Dan kun je toch ook dagelijks vers eten? Kwestie van slim boodschappen doen en gerechten kiezen die snel klaar zijn.
Lucky_Strikezaterdag 14 oktober 2017 @ 14:09
quote:
0s.gif Op zaterdag 14 oktober 2017 10:47 schreef Oceanonix het volgende:
Courgette, ik gebruik die vervolgens als saus of soep. Ik denk dat dat de raarste is.
Gewoon een hele courgette zo in de vriezer?

quote:
1s.gif Op zaterdag 14 oktober 2017 12:14 schreef Queenshore het volgende:

[..]

Wat een onzin. Ik heb nu een vriendin maar kook altijd voor ons beiden, naast mijn werk en school. Hetzelfde toen ik vrijgezel was. Als je een man en vrijgezel bent wil echt niet zeggen dat de enige optie is: niet koken of een vetklep worden😂
Hij kookt toch? Alleen maar een of twee keer in de week. Lijkt me niets mis mee.

Ik ga straks 4 liter lasagne maken, een deel gaat in de vriezer. Maar da's niet echt bijzonder.
Ik heb gisteren eens in de vriezer gekeken en er gaat deze week maar weer een en ander op. Het lijkt wel of er meer in gaat dan uit, ik ben een echte hamsteraar. Mexicaanse kip tbv wraps, vulling voor gevulde tomaat, diverse stukken vlees, schupfnudeln en gevulde aardappelkroketten (laatste twee komen uit Duitsland).
RobinOokzaterdag 14 oktober 2017 @ 14:30
quote:
1s.gif Op zaterdag 14 oktober 2017 11:13 schreef Sigaartje het volgende:

[..]

Je hebt waarschijnlijk een moeder/vrouw die voor je kookt?
Was het maar waar. :)
Ik werk fulltime en kook elke dag. Of wacht, nee, twee keer in de week kookt mijn vriend. Al help ik dan wel vaak mee zo gauw ik thuis ben. Naar de snackbar gaan we nooit, pizza eten we 4 keer per jaar. We gaan wel regelmatig uit eten. Minstens 1 keer, soms ook 2 keer per week.

Hoe dan ook, ik eet liever een boterham dan zo'n in de magnetron opgewarmde maaltijd. Echt, het zou mijn allerlaatste keuze zijn.
Oceanonixzaterdag 14 oktober 2017 @ 15:10
quote:
0s.gif Op zaterdag 14 oktober 2017 14:09 schreef Lucky_Strike het volgende:

[..]

Gewoon een hele courgette zo in de vriezer?

Nee in plakjes of gepureerd. Net waar ik zin in heb.
mailyzondag 15 oktober 2017 @ 01:24
Knoflookteentjes!
Peterselie!