Lucky_Strike | maandag 25 september 2017 @ 22:06 |
Pas las ik dat iemand stroopwafels invriest. Mijn ouders vriezen oliebollen in. Ik heb wel eens wijn geprobeerd maar dat mislukte. Wat vriezen jullie voor niet-alledaagse dingen in? | |
RobinOok | maandag 25 september 2017 @ 22:10 |
Tomatenpuree. | |
#ANONIEM | maandag 25 september 2017 @ 22:13 |
Wijn invriezen werkt idd niet. Wordt er in ieder geval niet lekkerder op. Waarom vriest iemand dan stroopwafels in? Ik hou het bij invriezen op vlees en pastasaus e.d. | |
fespo | maandag 25 september 2017 @ 22:16 |
zo min mogelijk | |
Waterdrinker | maandag 25 september 2017 @ 22:22 |
Biest. | |
richolio | maandag 25 september 2017 @ 22:22 |
Mijn moeder vriest bijna alles in. Groente, (pasta)saus, soep, fruit, vlees, brood. Kan prima overigens | |
Postbus100 | maandag 25 september 2017 @ 22:22 |
Waar koop je dat? | |
Waterdrinker | maandag 25 september 2017 @ 22:24 |
Geen idee, ik krijg het wel eens (platteland, dan heb je dat). Mocht je het willen dan zou ik eens bij wat boeren langsgaan. Misschien heeft iemand toevallig net wat staan of bellen ze je wanneer ze wat hebben. | |
Postbus100 | maandag 25 september 2017 @ 22:25 |
Thanks
| |
Burdie | maandag 25 september 2017 @ 22:25 |
Eiwit kan je invriezen! Verder heb ik laatst een keer ivm vakantie ongeveer alles wat er nog in de koelkast stond in de vriezer gedaan, als experiment. Zo weet ik nu dat je kwark best kunt invriezen, maar allioli niet; dat gaat bij ontdooien schiften . Kaas kan prima ingevroren worden, maar ik vind daarna de smaak toch anders. Kun je denk ik beter eerst raspen en daarna voor over de pasta gebruiken, niet meer voor op brood. Gekookt ei kan je ook niet invriezen, dat wordt na ontdooien echt heel vies. Wijn kan je overigens wel invriezen als je het daarna gebruikt om mee te koken. | |
Waterdrinker | maandag 25 september 2017 @ 22:27 |
Stel je er niet teveel van voor hoor, ik vind het vies. Met beschuit en suiker gaat het nog wel, maar echt lekker is het imho niet. Oja, en vergeet het niet te wellen (Google maar). | |
Burdie | maandag 25 september 2017 @ 22:27 |
Zij is mijn bff . | |
Steenkool | maandag 25 september 2017 @ 22:50 |
Ik heb een vrieskist vol met blikken en potten voedsel. Extra lang houdbaar en op die manier beter beschermd tegen straling na een nucleaire explosie. | |
Hyaenidae | maandag 25 september 2017 @ 22:51 |
Mijn ouders | |
#ANONIEM | maandag 25 september 2017 @ 22:53 |
Kopje koffie Kauwgom Gebakken eitje Zout Margarine Ketchup | |
Piger | maandag 25 september 2017 @ 23:07 |
(gepelde) knoflook | |
Mutsaers__78 | dinsdag 26 september 2017 @ 16:26 |
Zo min mogelijk. Ijsjes en alles wat de frituur in kan. De rest koop ik wel 'vers' in de supermarkt. | |
Lonaa | dinsdag 26 september 2017 @ 16:29 |
Ik rasp sinds kort de laatste stukjes van mijn kaas. Zeg maar als het niet meer fatsoenlijk te kaasschaven is. En die rasp gaat in een zakkie in de vriezer. Altijd geraspte kaas in vriezer | |
nogeenoudebekende | dinsdag 26 september 2017 @ 16:29 |
Onbewerkt gehakt vries ik nooit in. Voor de rest vrijwel alles. | |
uniekhoorn | dinsdag 26 september 2017 @ 16:33 |
Dat was ik... stroopwafels invriezen dus.. en ook oliebollen, zeker! Ik maak soms een grote charge jus en doe ik daarna in een ijsblokjesbak in de vriezer. Ook stoofperen, zelfgemaakte appelmoes, pastasauzen. Nu net verse basilicum en maggiplant in de vriezer gegooid in een plastic zakje, zodat, als het bevroren is deze kan fijndrukken en als vers kunt gebruiken. Natuurlijk ook hachee of ander sudderspul | |
uniekhoorn | dinsdag 26 september 2017 @ 16:35 |
Ow en boter, prima in te vriezen... boter is best wel duur, dus als het in de aanbieding is dan vries ik de rest gewoon in, kan prima | |
Lucky_Strike | dinsdag 26 september 2017 @ 17:33 |
Da's zuinig Ik gebruik altijd puree in tubes dus heb nooit iets over. Leuk experiment. Ik heb wel eens een koelkast gehad die alles bevroor. Dat ging best goed qua kaas, eieren, melk en yoghurt. Gom te weten. Hoe zuinig | |
Lonaa | dinsdag 26 september 2017 @ 17:36 |
ik doe ook tube. En ja, wel zuinig, maar ik koop altijd kaas van de kaasboer (en dat is best duur) en anders flikker je het toch weg. En omdat ik eigenlijk nooit 2x achter elkaar dezelfde kaas heb, heb ik meestal een kaasmelange in de vriezer nu | |
Super_Fucker_II | dinsdag 26 september 2017 @ 17:41 |
Eigen Risico | |
kipje1234 | dinsdag 26 september 2017 @ 19:43 |
citroensap in ijsblokjesvorm eiwit zelfgebakken bananenbrood in plakken verder vooral standaard dingen zoals brood, soep, chili, pastasaus of curries | |
RobinOok | dinsdag 26 september 2017 @ 19:52 |
Wat vriezen jullie voor niet-alledaagse dingen in, is de vraag. Niet, wat vriezen jullie allemaal in. | |
#ANONIEM | dinsdag 26 september 2017 @ 20:22 |
Mensen | |
lighted | dinsdag 26 september 2017 @ 20:35 |
waarom ben jij altijd zo zuur? | |
Super_Fucker_II | dinsdag 26 september 2017 @ 20:43 |
Men vriest dingen in, omdat ze niet alledaags zijn. Als je het elke dag zou eten, hoef je het niet in te vriezen. | |
RobinOok | dinsdag 26 september 2017 @ 20:53 |
Omdat ik geen behoefte voel bevallig te zijn. | |
#ANONIEM | dinsdag 26 september 2017 @ 20:58 |
Grappige is dat je dat de laatste tijd wel bent | |
RobinOok | dinsdag 26 september 2017 @ 20:59 |
Flikker op, gek. | |
uniekhoorn | dinsdag 26 september 2017 @ 21:03 |
En omdat ik de enige ben die vleeswaren eet op brood: alle plakjes vleeswaren apart in vershoudfolie en dan invriezen. Zo heb ik altijd rosbief, runderlever, kipfiet en shoarmarollade in de aanbieding voor mijzelf | |
Lucky_Strike | dinsdag 26 september 2017 @ 21:04 |
Citroensap heb ik ook wel eens gelezen. Bij mij komen citroenenen limoenen altijd wel op. Restjes gaan in de spa rood. | |
Super_Fucker_II | dinsdag 26 september 2017 @ 21:26 |
Alles behalve sterke drank. De vraag alleen is of het nog smaakt. Bij veel producten gaat de structuur kapot en is het alleen voedsel om te voeden. Ingevroren sauzen, soepen, fruit (om ijsjes te maken), verse groente, vlees en vis zijn vaak acceptabel voor de gemiddelde eter. Het enige wat je volgens mij in kan vriezen zonder verlies van kwaliteit is ijs. Alleen is dat eigenlijk niet invriezen, maar creëren. | |
#ANONIEM | dinsdag 26 september 2017 @ 22:01 |
Sterke drank uit de vriezer, glijdt het beter naar binnen | |
Karina | dinsdag 26 september 2017 @ 22:05 |
Broodjes om mee te nemen naar mijn werk, met beleg en al. Heb ik elke dag een pakje brood | |
RobinOok | dinsdag 26 september 2017 @ 22:14 |
Gadver. | |
Karina | dinsdag 26 september 2017 @ 22:16 |
Hoezo Ik koop vers brood en vers beleg en thuis maak ik het meteen. 's Morgens haal ik het uit de vriezer en tegen de tijd dat ik ga lunchen is het ontdooid en smaakt het nog prima hoor. Ik kan 's morgens niet even naar de bakker/slager etc. om wat te halen. | |
HaverMoutKoekje | dinsdag 26 september 2017 @ 22:18 |
Eens met Robin, brood heb ik ook in de vriezer maar niet het beleg | |
#ANONIEM | dinsdag 26 september 2017 @ 22:42 |
Jullie moeten iemand zoeken die het voor je smeert, superhandig. | |
knokkels | dinsdag 26 september 2017 @ 22:56 |
Lokale boer even flink lief aankijken als er een kalfje geboren is. Mocht je het hebben gekregen: Maak pannekoeken. Echt. | |
Vanyel | woensdag 27 september 2017 @ 07:19 |
Toen ik dat nog deed vond ik het nog lekkerder ook. Lijkt veel verser. Ik weet niet wat voor een ander alledaags is, maar ik heb altijd verschillende hoeveelheden zelfgemaakte bouillon in de vriezer, meestersaus ((van Robin) uit 2012, ik twijfel of het geen tijd wordt voor nieuwe) gember. Nu ook ansjovis uit zo'n blikje, daar hou ik altijd van over. Poffertjes en krentenbollen voor dagen dat de kinderen iets snels en simpels moeten. | |
Resistor | woensdag 27 september 2017 @ 07:31 |
Dat doe ik ook. 6 sneden brood met plakken beleg, en een krentenbol. 1x in de 2 weken 10 pakjes invriezen, en geen beleg wat open in de koelkast ligt (alleen de margarine). Het is alleen maar voer om te voorkomen dat ik verhonger, meer niet. Verder veel eenpansgerechten: macaroni, wortels met aardappelen en spek, gehaktschotel, nasi enz., er passen 12 bakjes in een lade, en als ik 's ochtend besluit dat ik 's avonds geen zin heb om te koken haal ik er een bakje uit. En soep, erwtensoep en pompoensoep. En verder veel goedkoop vlees, ik haal dat gewoon bij de Lidl, of nou duur vlees zijn smaak verliest in de vriezer of je al begint met vlees zonder veel smaak maakt niet veel uit. Ik haal dat dan wel uit de verpakking, en pak de stukjes (naturel, kruiden kan ik zelf wel) per stuk in (of per 2 als het hele kleine stukjes zijn) | |
Geerd | woensdag 27 september 2017 @ 07:38 |
Invriezen Gewoon keer extra opscheppen | |
Aventura | woensdag 27 september 2017 @ 07:41 |
Kruiden die ik overheb, of citroensap. | |
Roosgeluk | woensdag 27 september 2017 @ 14:47 |
Ik maak wel eens verse pizzadeeg en diegene welke je over hebt vries je plat in, met telkens een bakpapiertje dr tussen. Pannenkoeken zelfde verhaal. Hier ook geraspte kaas in de vriezer. Een blok kaas is niet meer lekker om daarna te eten, zit nauwelijks smaak aan. En schaven gaat ook een stuk moeilijker. Verder is t soms net als Tupperware, invriezen om het vervolgens toch weg te gooien. | |
Helsinki | woensdag 27 september 2017 @ 15:40 |
Deed laatst citroengras in de vriezer en dat beviel eigenlijk wel. Makkelijker raspen (net als met gember) | |
Pietverdriet | donderdag 28 september 2017 @ 10:06 |
Boter, als die in de aanbieding is, inslaan en dan invriezen. | |
Vanyel | donderdag 28 september 2017 @ 10:27 |
Raspen? Waar gooi je dan geraspt citroengras in?? Ikeb ook altijd wel citroengras in de vriezer, maar dat gooi ik meestal heel in de pan. Je kunt het zelfs bijna uitknijpen als het ontdooit, gaat helemaal makkelijk. Vroegah had ik ook altijd djeruk purut in de vriezer, maar tegenwoordig groeit dat gewoon vers aan mijn plantje | |
Domnivoor | donderdag 28 september 2017 @ 10:48 |
Verse kruiden uit de tuin, voor gebruik in de winter. | |
Pietverdriet | donderdag 28 september 2017 @ 10:48 |
Waarom zou je wijn niet in kunnen vriezen? | |
Farenji | donderdag 28 september 2017 @ 11:02 |
Groentebouillon, in ijsblokjeszakjes. Falafel-deeg. Gekookte kikkererwten en bonen. | |
Kaatje1 | donderdag 28 september 2017 @ 11:29 |
Niet alledaags: citroensap, soms eiwit, soms eigeel (laatste losgeklopt had ooit eens gelezen dat dat moest). Geraspte gember in kleine hoeveelheden ingevroren. Zelfgemaakte pesto. Soms pastadeeg/truffelpastadeeg (heb nu weer een winkel waar ik truffels kan kopen nadat mijn oude adresje wegviel).Fijngesneden rode peper in kleine porties. Bouillon (flink ingekookt) in ijsblokzakjes. | |
Lucky_Strike | donderdag 28 september 2017 @ 11:34 |
Ik heb het in ijsblokzakjes gedaan en toen het na 5 dagen nog niet bevroren was heb ik het opgegeven. | |
Steenkool | donderdag 28 september 2017 @ 11:44 |
Als wijn niet bevriest staat je vriezer naar mijn smaak op een veel te hoge temperatuur. Wodka flikt het hier soms zelfs om te bevriezen. | |
Lucky_Strike | donderdag 28 september 2017 @ 11:47 |
Alles is altijd prima en snel diep bevroren. Behalve die wijn. Ga het misschien nog eens proberen, de laatste poging is alweer jaren geleden. | |
Farenji | donderdag 28 september 2017 @ 11:57 |
Was het heel goedkope wijn, die aangelengd was met anti-vries? | |
#ANONIEM | donderdag 28 september 2017 @ 12:05 |
Ethanol heeft een vriespunt van rond de -120C. Of wijn bevriest (en hoe lang dat duurt) hangt dus af van de alcoholconcentratie (in water). Ik meen te herinneren dat onder de 6% alles goed bevriest op -18C. Alles daarboven wordt slush, water bevriest en alcohol niet. Alles ver daarboven is nog maar afwachten wat het doet. | |
Pietverdriet | donderdag 28 september 2017 @ 13:39 |
Lijkt mij ook dat als wijn niet bevriest je vriezer niet koud genoeg wordt | |
Lucky_Strike | donderdag 28 september 2017 @ 14:22 |
Misschien was het toch wel zo dan. Dan kan ik het nog een keer proberen. | |
Lucky_Strike | zondag 1 oktober 2017 @ 20:15 |
Pepers en gember heb ik ook vaak in de vriezer. Ik zag gisteren dat onze boter in de laatste maanden 40 cent duurder is geworden. Misschien toch maar eens invriezen. | |
possetje | zaterdag 14 oktober 2017 @ 06:52 |
alles behalve lang houdbare dingen, alles wat soort van vers is en wat ik niet gelijk ga opeten of leftovers, ook wijn ingevroren paar keer, ging prima | |
possetje | zaterdag 14 oktober 2017 @ 06:53 |
ja de kenner weet wel dat met invriezen van groente de bite er een beetje afgaat, het word slapjes, maaaaaaaar iets is beter dan niets,... | |
PJR | zaterdag 14 oktober 2017 @ 09:17 |
wlkom terug!!!!!!! | |
Pietverdriet | zaterdag 14 oktober 2017 @ 09:22 |
Ligt eraan welke groente Diepvries dopperwtjes zijn vrijwel altijd beter dan verse | |
Oceanonix | zaterdag 14 oktober 2017 @ 10:47 |
Courgette, ik gebruik die vervolgens als saus of soep. Ik denk dat dat de raarste is. | |
Sigaartje | zaterdag 14 oktober 2017 @ 10:53 |
Zo'n beetje alles. In het weekend kook ik altijd ( zoals zo meteen), dan schep ik meerdere gerechten in plastic bakjes voor de werkweek. Die gaan dan de vriezer in. Hoef ik zo'n bakje alleen in de magnetron te doen. Bevalt prima. voorbeeldjes Bami met ham en ei Aardappelpuree met kip en doperwtjes Gebakken aardappeltjes met schnitzeltje en boontjes Macaroni etc etc | |
RobinOok | zaterdag 14 oktober 2017 @ 10:59 |
Brrrrrr, wat zou ik daar ongelukkig van worden. | |
Sigaartje | zaterdag 14 oktober 2017 @ 11:08 |
Hoezo? Ik moet er niet aan denken om als vrijgezel elke dag van de snackbar te eten of diepvriespizza's, dan kom ik alleen maar aan. En ik heb een druk leven, dus vaak doordeweek geen tijd of geen zin om te koken. Ik vind dit een prima alternatief. In mijn jonge jaren legde ik nog wel eens een Unox rookworst in een pannetje en vrat hem daarna helemaal op. Lijkt me niet iets dat je vaak moet doen. | |
Sigaartje | zaterdag 14 oktober 2017 @ 11:13 |
Je hebt waarschijnlijk een moeder/vrouw die voor je kookt? Ik niet, dan zal je toch iets moeten verzinnen en moeten voorkomen dat je geen vetklep wordt | |
PJR | zaterdag 14 oktober 2017 @ 11:17 |
Maar gebakken aardappel en schnitzel bereid invriezen? En dan in de magnetron? Dan ga ik liever naar de snackbar. | |
Sigaartje | zaterdag 14 oktober 2017 @ 11:27 |
Het kan! En als ik naar de snackbar ga word ik #viesdik. Sorry. Wat regelmatig doe: Een gegrilde kip bij de slager halen en dan met een groot mes in stukken hakken. Grote pan aardappels opzetten en na koken met de stamper er door heen. Paar zakken doperwtjes koken Daar haal je met gemak vier vijf bakjes eten uit. Kan zo de vriezer in. Gemak dient de mens! | |
Sigaartje | zaterdag 14 oktober 2017 @ 11:41 |
Je moet niet vergeten dat ik vrijgezel ben he? Ik kan wel elke dag een blik knakworsten opeten of een burger kingetje maar ik ben bang dat ze me dan al vroeg weg kunnen dragen het graf in.... | |
Queenshore | zaterdag 14 oktober 2017 @ 12:14 |
Wat een onzin. Ik heb nu een vriendin maar kook altijd voor ons beiden, naast mijn werk en school. Hetzelfde toen ik vrijgezel was. Als je een man en vrijgezel bent wil echt niet zeggen dat de enige optie is: niet koken of een vetklep worden😂 | |
Lienekien | zaterdag 14 oktober 2017 @ 12:21 |
Maar kennelijk kun je wel koken. Dan kun je toch ook dagelijks vers eten? Kwestie van slim boodschappen doen en gerechten kiezen die snel klaar zijn. | |
Lucky_Strike | zaterdag 14 oktober 2017 @ 14:09 |
Gewoon een hele courgette zo in de vriezer? Hij kookt toch? Alleen maar een of twee keer in de week. Lijkt me niets mis mee. Ik ga straks 4 liter lasagne maken, een deel gaat in de vriezer. Maar da's niet echt bijzonder. Ik heb gisteren eens in de vriezer gekeken en er gaat deze week maar weer een en ander op. Het lijkt wel of er meer in gaat dan uit, ik ben een echte hamsteraar. Mexicaanse kip tbv wraps, vulling voor gevulde tomaat, diverse stukken vlees, schupfnudeln en gevulde aardappelkroketten (laatste twee komen uit Duitsland). | |
RobinOok | zaterdag 14 oktober 2017 @ 14:30 |
Was het maar waar. Ik werk fulltime en kook elke dag. Of wacht, nee, twee keer in de week kookt mijn vriend. Al help ik dan wel vaak mee zo gauw ik thuis ben. Naar de snackbar gaan we nooit, pizza eten we 4 keer per jaar. We gaan wel regelmatig uit eten. Minstens 1 keer, soms ook 2 keer per week. Hoe dan ook, ik eet liever een boterham dan zo'n in de magnetron opgewarmde maaltijd. Echt, het zou mijn allerlaatste keuze zijn. | |
Oceanonix | zaterdag 14 oktober 2017 @ 15:10 |
Nee in plakjes of gepureerd. Net waar ik zin in heb. | |
maily | zondag 15 oktober 2017 @ 01:24 |
Knoflookteentjes! Peterselie! |