abonnement Unibet Coolblue
  donderdag 28 september 2017 @ 10:48:19 #51
430543 Domnivoor
Ceterum censeo...
pi_174048860
Verse kruiden uit de tuin, voor gebruik in de winter.
Op donderdag 4 april 2024 19:36 schreef Aoibhin het volgende:
Verrek ja, ik zie nu ook Jezus in de aardbeien :o
  donderdag 28 september 2017 @ 10:48:29 #52
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_174048864
Waarom zou je wijn niet in kunnen vriezen?
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_174049074
Groentebouillon, in ijsblokjeszakjes. Falafel-deeg. Gekookte kikkererwten en bonen.
pi_174049543
Niet alledaags: citroensap, soms eiwit, soms eigeel (laatste losgeklopt had ooit eens gelezen dat dat moest). Geraspte gember in kleine hoeveelheden ingevroren. Zelfgemaakte pesto. Soms pastadeeg/truffelpastadeeg (heb nu weer een winkel waar ik truffels kan kopen nadat mijn oude adresje wegviel).Fijngesneden rode peper in kleine porties. Bouillon (flink ingekookt) in ijsblokzakjes.
We have far more in common than that which devides us..
pi_174049626
quote:
1s.gif Op donderdag 28 september 2017 10:48 schreef Pietverdriet het volgende:
Waarom zou je wijn niet in kunnen vriezen?
Ik heb het in ijsblokzakjes gedaan en toen het na 5 dagen nog niet bevroren was heb ik het opgegeven.
Spoilers!
pi_174049817
quote:
1s.gif Op donderdag 28 september 2017 11:34 schreef Lucky_Strike het volgende:

[..]

Ik heb het in ijsblokzakjes gedaan en toen het na 5 dagen nog niet bevroren was heb ik het opgegeven.
Als wijn niet bevriest staat je vriezer naar mijn smaak op een veel te hoge temperatuur. Wodka flikt het hier soms zelfs om te bevriezen.
pi_174049886
quote:
1s.gif Op donderdag 28 september 2017 11:44 schreef Steenkool het volgende:

[..]

Als wijn niet bevriest staat je vriezer naar mijn smaak op een veel te hoge temperatuur. Wodka flikt het hier soms zelfs om te bevriezen.
Alles is altijd prima en snel diep bevroren. Behalve die wijn.
Ga het misschien nog eens proberen, de laatste poging is alweer jaren geleden.
Spoilers!
pi_174050097
quote:
1s.gif Op donderdag 28 september 2017 11:47 schreef Lucky_Strike het volgende:

[..]

Alles is altijd prima en snel diep bevroren. Behalve die wijn.
Ga het misschien nog eens proberen, de laatste poging is alweer jaren geleden.
Was het heel goedkope wijn, die aangelengd was met anti-vries?
pi_174050205
Ethanol heeft een vriespunt van rond de -120C. Of wijn bevriest (en hoe lang dat duurt) hangt dus af van de alcoholconcentratie (in water). Ik meen te herinneren dat onder de 6% alles goed bevriest op -18C. Alles daarboven wordt slush, water bevriest en alcohol niet. Alles ver daarboven is nog maar afwachten wat het doet.
  donderdag 28 september 2017 @ 13:39:29 #60
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_174051871
Lijkt mij ook dat als wijn niet bevriest je vriezer niet koud genoeg wordt

In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_174052495
quote:
0s.gif Op donderdag 28 september 2017 13:39 schreef Pietverdriet het volgende:
Lijkt mij ook dat als wijn niet bevriest je vriezer niet koud genoeg wordt

[ afbeelding ]
Misschien was het toch wel zo dan. Dan kan ik het nog een keer proberen.
Spoilers!
pi_174122203
Pepers en gember heb ik ook vaak in de vriezer.

Ik zag gisteren dat onze boter in de laatste maanden 40 cent duurder is geworden. Misschien toch maar eens invriezen.
Spoilers!
pi_174409326
alles behalve lang houdbare dingen,

alles wat soort van vers is en wat ik niet gelijk ga opeten of leftovers,

ook wijn ingevroren paar keer, ging prima :)
pi_174409328
quote:
1s.gif Op zondag 1 oktober 2017 20:15 schreef Lucky_Strike het volgende:
Pepers en gember heb ik ook vaak in de vriezer.
ja de kenner weet wel dat met invriezen van groente de bite er een beetje afgaat, het word slapjes, maaaaaaaar iets is beter dan niets,...
pi_174409932
quote:
0s.gif Op zaterdag 14 oktober 2017 06:53 schreef possetje het volgende:

[..]

ja de kenner weet wel dat met invriezen van groente de bite er een beetje afgaat, het word slapjes, maaaaaaaar iets is beter dan niets,...
wlkom terug!!!!!!!
  zaterdag 14 oktober 2017 @ 09:22:15 #66
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_174409982
quote:
0s.gif Op zaterdag 14 oktober 2017 06:53 schreef possetje het volgende:

[..]

ja de kenner weet wel dat met invriezen van groente de bite er een beetje afgaat, het word slapjes, maaaaaaaar iets is beter dan niets,...
Ligt eraan welke groente
Diepvries dopperwtjes zijn vrijwel altijd beter dan verse
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_174410733
Courgette, ik gebruik die vervolgens als saus of soep. Ik denk dat dat de raarste is.
pi_174410789
Zo'n beetje alles.
In het weekend kook ik altijd ( zoals zo meteen), dan schep ik meerdere gerechten in plastic bakjes voor de werkweek. Die gaan dan de vriezer in. Hoef ik zo'n bakje alleen in de magnetron te doen. Bevalt prima.

voorbeeldjes
Bami met ham en ei
Aardappelpuree met kip en doperwtjes
Gebakken aardappeltjes met schnitzeltje en boontjes
Macaroni

etc
etc
Dag jongens tot ziens, tot in betere tijden.
  zaterdag 14 oktober 2017 @ 10:59:01 #69
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_174410856
Brrrrrr, wat zou ik daar ongelukkig van worden. :')
pi_174410982
quote:
1s.gif Op zaterdag 14 oktober 2017 10:59 schreef RobinOok het volgende:
Brrrrrr, wat zou ik daar ongelukkig van worden. :')
Hoezo?
Ik moet er niet aan denken om als vrijgezel elke dag van de snackbar te eten of diepvriespizza's, dan kom ik alleen maar aan.

En ik heb een druk leven, dus vaak doordeweek geen tijd of geen zin om te koken. Ik vind dit een prima alternatief.

In mijn jonge jaren legde ik nog wel eens een Unox rookworst in een pannetje en vrat hem daarna helemaal op. Lijkt me niet iets dat je vaak moet doen.
Dag jongens tot ziens, tot in betere tijden.
pi_174411065
quote:
1s.gif Op zaterdag 14 oktober 2017 10:59 schreef RobinOok het volgende:
Brrrrrr, wat zou ik daar ongelukkig van worden. :')
Je hebt waarschijnlijk een moeder/vrouw die voor je kookt?

Ik niet, dan zal je toch iets moeten verzinnen en moeten voorkomen dat je geen vetklep wordt :7
Dag jongens tot ziens, tot in betere tijden.
pi_174411128
Maar gebakken aardappel en schnitzel bereid invriezen? En dan in de magnetron?

Dan ga ik liever naar de snackbar.
pi_174411257
Het kan!
En als ik naar de snackbar ga word ik #viesdik. Sorry.

Wat regelmatig doe:
Een gegrilde kip bij de slager halen en dan met een groot mes in stukken hakken.
Grote pan aardappels opzetten en na koken met de stamper er door heen.
Paar zakken doperwtjes koken

Daar haal je met gemak vier vijf bakjes eten uit. Kan zo de vriezer in.

Gemak dient de mens!
Dag jongens tot ziens, tot in betere tijden.
pi_174411508
Je moet niet vergeten dat ik vrijgezel ben he?
Ik kan wel elke dag een blik knakworsten opeten of een burger kingetje maar ik ben bang dat ze me dan al vroeg weg kunnen dragen het graf in....
Dag jongens tot ziens, tot in betere tijden.
pi_174412001
quote:
1s.gif Op zaterdag 14 oktober 2017 11:13 schreef Sigaartje het volgende:

[..]

Je hebt waarschijnlijk een moeder/vrouw die voor je kookt?

Ik niet, dan zal je toch iets moeten verzinnen en moeten voorkomen dat je geen vetklep wordt :7
Wat een onzin. Ik heb nu een vriendin maar kook altijd voor ons beiden, naast mijn werk en school. Hetzelfde toen ik vrijgezel was. Als je een man en vrijgezel bent wil echt niet zeggen dat de enige optie is: niet koken of een vetklep worden😂
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')