abonnement bol.com Unibet Coolblue
pi_174027287
quote:
0s.gif Op woensdag 27 september 2017 11:22 schreef Kim-Holland het volgende:
TBS stelt weinig voor. Er gebeurd van alles in zo'n kliniek behalve waar het om moet gaan> de behandeling van zieke personen.
Vooral vrouwelijke medewerksters vinden het maar wat spannend om een relatie aan te knopen met zo'n gast..

edit; voor de liefhebbers> lees het boek van Humphrey Ludwig Onder dwang.
Tuurlijk.
pi_174027304
quote:
1s.gif Op woensdag 27 september 2017 11:30 schreef mootie het volgende:

[..]

Tuurlijk.
Jij hebt het boek ook gelezen, Mootie?
´
pi_174027566
quote:
0s.gif Op woensdag 27 september 2017 11:30 schreef Kim-Holland het volgende:

[..]

Jij hebt het boek ook gelezen, Mootie?
Nee, maar het boek gaat over de jaren voor 1999. Lijkt me nu niet meer enorm relevant.
pi_174027783
quote:
1s.gif Op woensdag 27 september 2017 11:42 schreef mootie het volgende:

[..]

Nee, maar het boek gaat over de jaren voor 1999. Lijkt me nu niet meer enorm relevant.
En dat gleufde gij?
´
pi_174027799
quote:
0s.gif Op woensdag 27 september 2017 11:51 schreef Kim-Holland het volgende:

[..]

En dat gleufde gij?
Ja, anders zeg ik het toch niet.
  woensdag 27 september 2017 @ 21:22:46 #56
464166 Captain_Jack_Sparrow
Why is all the rum gone?
pi_174041002
quote:
7s.gif Op maandag 25 september 2017 18:50 schreef Xa1pt het volgende:

[..]

Ik vind het raar dat je er kennelijk vanuit gaat dat mensen tot op de seconde nauwkeurig te voorspellen zijn.
Dus proefverlof is gebaseerd op trial and error? Als hij niemand verkracht, dan was het een succes en als hij wel iemand verkracht dan proberen we het over 6 maanden nog een keer?
"This is the day you will always remember as the day you almost caught Captain Jack Sparrow".
pi_174041034
Bij Van Mesdagkliniek stoppen ze ernstige delicten door tbs’ers op verlof in doofpot
Wie redt Nederland van de levensgevaarlijke sociale experimenten?

http://politiek.tpo.nl/co(...)sers-verlof-doofpot/

http://politiek.tpo.nl/20(...)der-weg-tbs-kliniek/

[ Bericht 22% gewijzigd door Kim-Holland op 27-09-2017 21:37:12 ]
´
pi_174041878
quote:
0s.gif Op woensdag 27 september 2017 21:22 schreef Captain_Jack_Sparrow het volgende:

[..]

Dus proefverlof is gebaseerd op trial and error? Als hij niemand verkracht, dan was het een succes en als hij wel iemand verkracht dan proberen we het over 6 maanden nog een keer?
Nee.
  woensdag 27 september 2017 @ 21:59:01 #59
346939 Janneke141
Green, green grass of home
pi_174041932
quote:
0s.gif Op woensdag 27 september 2017 21:22 schreef Captain_Jack_Sparrow het volgende:

[..]

Dus proefverlof is gebaseerd op trial and error? Als hij niemand verkracht, dan was het een succes en als hij wel iemand verkracht dan proberen we het over 6 maanden nog een keer?
Nee, ze hebben iedere maand een bingo en de eerste drie met een rijtje vol mogen op verlof.
Opinion is the medium between knowledge and ignorance (Plato)
  woensdag 27 september 2017 @ 22:02:53 #60
464166 Captain_Jack_Sparrow
Why is all the rum gone?
pi_174042064
quote:
13s.gif Op woensdag 27 september 2017 21:59 schreef Janneke141 het volgende:

Nee, ze hebben iedere maand een bingo en de eerste drie met een rijtje vol mogen op verlof.
Ah, ok. Dat is in ieder geval een eerlijk systeem. :)
"This is the day you will always remember as the day you almost caught Captain Jack Sparrow".
pi_174068467
Instanties grepen ondanks waarschuwingen niet in

Leidse moordverdachte is ex-tbs’er

LEIDEN - De man die afgelopen zondag dood werd aangetroffen in de Tomatenstraat in Leiden is mogelijk vermoord door ex-tbs’er Maarten O. Ook blijkt dat de verdachte al ‘geruime tijd’ bij hulpinstanties in beeld was en dat die zich ‘grote zorgen’ maakten, dat meldt Omroep West. [Telegraaf]

Tsja..
´
  vrijdag 29 september 2017 @ 11:09:53 #62
416931 yats
(non) Average Joe
pi_174069334
quote:
0s.gif Op woensdag 27 september 2017 10:55 schreef Weltschmerz het volgende:

[..]

Het strafrecht en de criminologie zijn heel defensief, we doen het zo omdat het goed is, want het is goed zo. Als 'het volk' zegt dat er te licht gestraft wordt, komen ze met een onderzoekje waarbij leken ongeveer hetzelde straffen als de rechters deden, maar ik kan zo een aantal andere zaken selecteren waarbij de leken véél zwaarder zouden straffen dan de rechters. Of ze komen met een onderzoek over de effectiviteit van de taakstraf, daarbij negerend dat de rechter eerder kiest voor taakstraf bij een lage kans op recidive, en wordt effectiviteit teruggebracht tot weinig recidive, voorbijgaand aan de strafdoelstellingen vergelding, beveiliging en afschrikking.

Strafrechters en hun gevolg beweren dan weer dat ze er bij de strafbepaling er 'heel zorgvuldig naar kijken' maar als je vraagt waar die zorgvuldigheid uit bestaat dan blijft het stil. Ook suggereren ze graag dat ze deskundig zijn, maar wij weten allebei dat strafmaatbepaling in geen enkel opzicht onderdeel uitmaakt van de rechtswetenschap en ze dus helemaal niet deskundig kunnen zijn. Die kunde bestaat helemaal niet. Op basis van natte vinger werk komen ze met straffen die door velen te laag worden bevonden, en dan verdedigen ze die met 'maar hullie doen het ook', de al dan niet eerlijke vergelijking met andere Europese landen.

Je moet weten waarom je straft zoals je straft. Als je ter vergelding straft moet je vergelding niet vergeten bij het bepalen van de strafmaat, als je ter normbevestiging straft moet je wel duidelijk zijn welke norm je bevestigt. Als je straft op basis van de wet moet je wel kunnen uitleggen hoe je van de wet naar de strafmaat in het individuele geval komt. Als je dan afwijkt van andere Europese landen kun je claimen dat zij het fout doen, want als je weet waarom je doet zoals je doet kun je claimen dat je het goed doet.

Dan de maatregel TBS. Dat is eigenlijk een beveiligingsmaatregel. U bent zo gek als een deur dus kunnen we het u niet kwalijk nemen, maar u bent wel veel te gevaarlijk dus sluiten we u op. Op zich een goed systeem, maar dat brengt met zich mee dat TBS geen bestraffend karakter zou moeten hebben al ontkom je niet aan vrijheidsberoving, maar ook dat je iemand pas weer los laat als dat veilig is. Perfectie is een onredelijke eis, maar bij de huidige recidivepercentages wordt het doel gewoon niet gediend.

Vanuit het perspectief van een beveiligingsmaatregel zou je zeggen dat het onvermogen van de psychologie om harde uitspraken over de patient zijn recidivekans te doen pech is voor de patient. Maar behalve dat dat onvermogen wordt genegeerd, zien we rechters vaak tegen het advies van de psycholoog en psychiater ingaan en de patient toch op verlof sturen of vrijlaten, terwijl de psychologen en psychiaters al vaak neigen naar het beoordelen van de behandeling als succesvol.

Het gaat natuurlijk al mis in het stadium van verdachte, die moet dan onderzocht worden voor eventuele TBS, maar het PBC onderzoekt de persoon vanuit de aanname dat hij de feiten begaan heeft, zelfs als nog niet duidelijk is wat precies gaat worden telastgelegd. Medewerking wordt dan ook vaak geweigerd, met het effect dat geen TBS kan worden opgelegd. Wil je dat goed doen dan moet je waarheidsvinding en de beoordeling van de dader scheiden.

Ik ben wel eens op excursie naar de Van Mesdag geweest, klaagt de hoofdpsycholoog die het praatje hield over de wachtlijsten voor de kliniek. Dus ik vraag wat het effect is van die wachttijd in het huis van bewaring of een voorafgaande gevangenisstraf in het geval van gedeeltelijke ontoerekeningsvatbaarheid, en of het niet beter zou zijn om iemand die zo gek is dat hij een ernstig misdrijf heeft gepleegd zo snel mogelijk te behandelen, als de daad nog vers en/of de ontstane gekte nog pril is. Daar had hij nog nooit over nagedacht, en het was ook nooit onderzocht, zo'n man werkt namelijk op zijn eilandje binnen het systeem, van het binnenkrijgen van de patient naar het proefverlof toe. Daar heb ik nog wel enigzins begrip voor, maar mensen die zich op wetenschappelijk niveau met de TBS-praktijk bezig houden zouden wel wat minder onderzoek mogen doen om het systeem te verdedigen, en wat meer onderzoek naar de juiste doelstellingen, hoe die beter kunnen worden gehaald en hoe het hele systeem beter zou kunnen.
Die laatste alinea sluit ik me volledig bij aan en was ook de conclusie (en mijn aanbeveling qua verbeterpunten) van mijn thesis. Het Duitse systeem is vergelijkbaar aan het onze en toch is de recidive daar nog lager, juist doordat ze daar iemand eerst behandelen en dan pas naar de gevangenis sturen. Waar dat bij ons inderdaad exact andersom is. Mijn aanbevelingen zijn gebaseerd op een gedegen onderzoek gebaseerd op zowel harde cijfers, als een zelf opgezet onderzoek waarin nabestaanden/slachtoffers voor het eerst gevraagd word naar hoe zij tbs ervaren. Toen ik op zoek was naar gegevens hiervoor bleken die er niet te zijn. Sterker nog, zowel het ministerie van justitie als het instituut die hier normaliter onderzoek naar doet hadden nooit gedacht dat het wellicht interessant was om met deze insteek een onderzoek naar effectiviteit te doen. Jammer genoeg konden (en wilden) ze me verder niet helpen hiermee, mede doordat de huidige politiek ons systeem wel best vind en liever nog zwaarder gaat straffen dan efficiënter straffen (dankjewel CDA en VVD voor deze puinzooi). Dus heb ik het volledig zelf opgezet. De uitkomsten zijn overigens bij twee politieke partijen geaccepteerd en verwerkt (Partij voor de Dieren en de PvdA), maar of er wat mee gaat gebeuren?

Overigens klopt het dat advocaten steeds vaker aanraden om niet mee te werken naar onderzoek in het Pieter baan centrum. Met als gevolg dat een rechter geen juridische grondslag in de vorm van een psychiatrisch rapport heeft om de dader tot tbs te veroordelen. Dit mogen ze dus ook niet, zelfs al weet de rechter in kwestie dondersgoed dat het beste voor zowel de maatschappij als dader zou zijn om tbs op te leggen. Mocht dit ooit veranderen zal men eerst in den Haag een en ander moeten veranderen qua wetgeving. Hetgeen helaas niet zal gebeuren. Sterker nog, het lijkt er juist op dat de politiek niet inziet hoe belangrijk een juiste psychiatrische inschatting van daders is getuige de bezuinigingen die wederom aan het Pieter baan centrum en aan tbs klinieken opgelegd gaat worden onder her nieuwe kabinet. Men investeert liever in kwantiteit (meer blauw op straat) dan in kwaliteit (juiste afhandeling van strafzaken, juiste straffen door voldoende gekwalificeerd personeel etc). Nu is het zeker belangrijk dat er meer agenten komen zodat de pakkans vergroot, maar als vervolgens daders niet echt veroordeeld of onjuist veroordeeld worden kun je net zo goed dweilen met een open kraan...
Many persons have a wrong idea of what constitutes true happiness. It is not attained through self-gratification but through fidelity to a worthy purpose.
[ Bericht 0% gewijzigd door yats op 11-11-2011 11:22 ]
  vrijdag 29 september 2017 @ 11:15:09 #63
416931 yats
(non) Average Joe
pi_174069406
quote:
0s.gif Op woensdag 27 september 2017 11:22 schreef Kim-Holland het volgende:
TBS stelt weinig voor. Er gebeurd van alles in zo'n kliniek behalve waar het om moet gaan> de behandeling van zieke personen.
Vooral vrouwelijke medewerksters vinden het maar wat spannend om een relatie aan te knopen met zo'n gast..

edit; voor de liefhebbers> lees het boek van Humphrey Ludwig Onder dwang.
Ben je ooit in een kliniek geweest dan wel werkzaam geweest? Tbs stelt wel degelijk wat voor en is (mits effectief uitgewerkt) voor de hopeloze gevallen feitelijk gewoon levenslang. Je komt echt niet zo makkelijk uit een kliniek als je denkt. Zo is bijvoorbeeld erkenning dat je fout geweest bent een zeer belangrijk onderdeel van de 'genezing' maar ook voor de beoordeling of je op verlof mag. Het is echter vaak een automatisme om te ontkennen dat jij fout zat (vooral bij seksuele misdrijven), met als gevolg dat je überhaupt niet tot de stap tot verlof komt.

Dat er relaties onderling zijn komt inderdaad voor, maar dat komt ook in gewone gevangenissen of in de buitenwereld veel voor. Sommige mensen houden gewoon van de verkeerde types mens. Echter, als een kliniek een relatie ontdekt is dat vaak ofwel ontslag ofwel overplaatsing voor de medewerker.
Many persons have a wrong idea of what constitutes true happiness. It is not attained through self-gratification but through fidelity to a worthy purpose.
[ Bericht 0% gewijzigd door yats op 11-11-2011 11:22 ]
pi_174069444
quote:
1s.gif Op vrijdag 29 september 2017 11:15 schreef yats het volgende:

[..]

Ben je ooit in een kliniek geweest dan wel werkzaam geweest? Tbs stelt wel degelijk wat voor en is (mits effectief uitgewerkt) voor de hopeloze gevallen feitelijk gewoon levenslang. Je komt echt niet zo makkelijk uit een kliniek als je denkt. Zo is bijvoorbeeld erkenning dat je fout geweest bent een zeer belangrijk onderdeel van de 'genezing' maar ook voor de beoordeling of je op verlof mag. Het is echter vaak een automatisme om te ontkennen dat jij fout zat (vooral bij seksuele misdrijven), met als gevolg dat je überhaupt niet tot de stap tot verlof komt.

Dat er relaties onderling zijn komt inderdaad voor, maar dat komt ook in gewone gevangenissen of in de buitenwereld veel voor. Sommige mensen houden gewoon van de verkeerde types mens. Echter, als een kliniek een relatie ontdekt is dat vaak ofwel ontslag ofwel overplaatsing voor de medewerker.
Heb je de bovenstaande artikelen gelezen?
´
  vrijdag 29 september 2017 @ 11:31:28 #65
416931 yats
(non) Average Joe
pi_174069694
quote:
0s.gif Op vrijdag 29 september 2017 11:18 schreef Kim-Holland het volgende:

[..]

Heb je de bovenstaande artikelen gelezen?
Ja, maar ik denk niet dat de bewuste journalist ook jurist Daniel psychiater is en dus exact weet hoe alles werkt. En ja, er worden zeker fouten gemaakt, maar dat is nu eenmaal het nadeel van psychiatrie. Het is geen exacte wetenschap.
Many persons have a wrong idea of what constitutes true happiness. It is not attained through self-gratification but through fidelity to a worthy purpose.
[ Bericht 0% gewijzigd door yats op 11-11-2011 11:22 ]
  vrijdag 29 september 2017 @ 11:53:53 #66
131591 Leandra
Is onmogelijk
pi_174070217
Was hij wel werkelijk op proefverlof? Of probeerden ze het onder de pet te houden omdat hij helemaal niet buiten hoorde te zijn?
Wullie bin KOEL © Soneal
Why be difficult when, with a bit of effort, you could be impossible?
pi_174070277
quote:
0s.gif Op vrijdag 29 september 2017 11:53 schreef Leandra het volgende:
Was hij wel werkelijk op proefverlof? Of probeerden ze het onder de pet te houden omdat hij helemaal niet buiten hoorde te zijn?
Schopje BNW.
Een waarheidszoeker is iemand die durft te waden door dikke lagen van giftige rookgordijnen en probeert geen adem te halen.
"The silence of conspiracy. Slaughtered on the altar of apathy." - Lords of the New Church (1982)
  vrijdag 29 september 2017 @ 11:57:00 #68
131591 Leandra
Is onmogelijk
pi_174070292
Als TBS niets voorstelde dan deden verdachten niet zo hun best om geen TBSte krijgen.
Wullie bin KOEL © Soneal
Why be difficult when, with a bit of effort, you could be impossible?
pi_174070518
quote:
0s.gif Op maandag 25 september 2017 18:51 schreef Janneke141 het volgende:

[..]

Helaas niet.
Heb het even verbeterd voor je.
pi_174082423
TBS-paradijs Nederland: Leidenaar afgeslacht door ex-TBS’er, instanties grepen niet in
PvdA-burgemeester: 'drama's niet altijd te voorkomen'

De burgemeester van Leiden, Henri Lenferink (PvdA, what else!), laat weten aan Omroep West dat burgers maar moeten leren leven met het bewezen gevaarlijke en keer op keer op keer falende TBS-systeem:

Het is goed dat we in Nederland iemand niet zomaar kunnen opsluiten. Daar moeten goede redenen voor zijn. Het zijn ook momentopnames. Dat betekent dat we drama’s zoals nu in de Tomatenstraat niet altijd kunnen voorkomen.

O. kreeg tweemaal TBS, de eerste keer voor het neersteken van zijn vriendin met een schroevendraaier en de tweede keer toen hij met 3 kilo wiet de benen nam. Gelukkig kunnen we niet zomaar mensen opsluiten in dit land en dus kreeg O. een gewoon nog een derde kans na ‘behandeling’, hetgeen dus een man nu fataal is geworden.

http://nieuws.tpo.nl/2017(...)r-instanties-grepen/

[ Bericht 0% gewijzigd door Kim-Holland op 29-09-2017 23:06:56 ]
´
pi_174084652
Twee jaar terug ofzo een heel positief wijkkrantje in de bus met een nee nee sticker gekregen met als titel: De poort staat open! De TBS kliniek uit de TS post wilde graag laten weten dat de voordeur openging, maar alles veilig is. Dat blijkt.
pi_174084785
De users die dachten dat het allemaal koek en ei was zie je niet meer?
´
pi_174084826
quote:
0s.gif Op vrijdag 29 september 2017 11:57 schreef Leandra het volgende:
Als TBS niets voorstelde dan deden verdachten niet zo hun best om geen TBSte krijgen.
Dat is niet omdat TBS zo zwaar is, maar omdat het de makkelijkste manier is om levenslang te krijgen in Nederland.
pi_174084921
quote:
18s.gif Op zaterdag 30 september 2017 01:16 schreef Kim-Holland het volgende:
De users die dachten dat het allemaal koek en ei was zie je niet meer?
Zij zijn welkom, welkom in mijn woonplaats.
pi_174084971
quote:
1s.gif Op zaterdag 30 september 2017 01:33 schreef Nober het volgende:

[..]

Zij zijn welkom, welkom in mijn woonplaats.
Succes ermee. Jij liever dan ik :{w en dan heb ik het over de users met de grootste wijsvinger ^O^
´
abonnement bol.com Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')