FOK!forum / Relaties & Psychologie / De kunst van het loslaten van je ex #242 Rust im kopf bitte :(
buckets_of_lubevrijdag 22 september 2017 @ 16:49
Het overkomt iedereen wel eens: liefdesverdriet. En of je nu gedumpt bent, gedumpt hebt of vriendschappelijk uit elkaar gegaan bent, of je nu een maand, een jaar of 10 jaar samen was, de gevoelens die je hebt zijn meestal hetzelfde: verdriet, woede, eenzaamheid, schuld.

Dit topic is bedoeld om je verhaal te kunnen delen met mensen die hetzelfde doorstaan en advies te krijgen over wat je kunt doen. In deze OP staan al aardig wat dingen die je kan doen en lezen, maar iedere situatie is natuurlijk anders. Als je vragen hebt, stel ze vooral, er is altijd wel iemand die je wil helpen.

Dus wat kan ik doen?

Aan welke kant van de breuk je ook staat (dumper of gedumpte), het eerste wat je moet doen is contact verbreken. Dat wil zeggen, blokkeren op sociale media, telefoonnummer weggooien uit je mobiel, bij vrienden aangeven dat je niets van hem/haar wil weten.

Dit is waarschijnlijk ook de moeilijkste stap, zeker als je gedumpt bent. Je ex heeft een belangrijk deel van je leven uitgemaakt, dat 'weggooien' voelt heel tegennatuurlijk. Maar je zal jezelf achteraf heel dankbaar zijn dat je het gedaan hebt. Elke keer als je met je ex spreekt, iets van hem of haar leest, een foto tegenkomt, zal het je herinneren aan het feit dat je niet meer samen bent. En dat doet pijn.

Er zijn maar heel weinig uitzonderingen op deze regel. De voornaamste is als je kinderen hebt. Als dit het geval is, probeer gesprekken met je ex dan kort en zakelijk te houden, en heb het alleen maar over de kinderen. Een andere reden is als er nog zaken geregeld moeten worden, zoals schulden, spullen die nog opgehaald moeten worden, nieuwe woning als je samengewoond hebt. Ook dan moet je proberen het zo kort en to-the-point mogelijk te houden.

Het is heel makkelijk om nu te denken dat je het contact wel aankan, vaak omdat je hoopt dat je hem/haar zo terug kan krijgen of omdat je bang bent om los te laten. Het is heel normaal je zo te voelen, maar het is toch echt het beste voor je om dit te doen. Pas als je het gedaan hebt en het langzaam begint weg te zakken, zul je merken dat het beter is zo.

Contact is weg, en nu?
SPOILER
Nu is het belangrijk om jezelf weer de goede kant op te sturen. Houd goed in je achterhoofd dat dit geen puur stijgende lijn is. Je zal af en toe een dipje hebben, een terugval. Dat kan, laat het dan ook gebeuren.

Het helpt heel veel als je met andere mensen praat. Je ouders, je beste vriend of vriendin, een broer of zus zijn vaak je beste opties. Het is heel belangrijk dat je je gevoelens uit. Als je dingen gaat opkroppen, gaat het mis. Het wil op gegeven moment toch naar buiten, en als je teveel opkropt, kan dat op een verkeerde manier gaan. Je kan jezelf (of anderen) pijn doen, bijvoorbeeld door agressiviteit, zelfkastijding (snijden, te veel of te weinig gaan eten, etc.) of zelfs zelfmoordpogingen.

Verder moet je weer zin het leven krijgen, zien dat het leven zonder je partner net zo fijn (of zelfs fijner) kan zijn dan met hem of haar. Het zal zeker voorkomen dat je voelt dat dit gewoon niet kan: hoe kun je ooit weer blij zijn zonder je liefde? En dan klinkt het heel cliché, maar het is gewoon echt zo: je komt er echt weer bovenop. Ga de dingen doen die jij leuk vindt, dingen die je misschien verwaarloosd hebt tijdens je relatie. Hobbys, contact met vrienden, sporten. Pak ook een nieuwe hobby op, neem eens contact op met een oude vriend, ga bij een vereniging.
En daten dan?
SPOILER
Daten is een lastig punt. Als we het echt over daten hebben met als doel een nieuwe relatie vinden, moet je je één ding afvragen: kun je weer alles geven? Een relatie kost tijd en energie, en daar wil je je op kunnen focussen. Als je nog bezig bent in je hoofd met je ex, kan dat natuurlijk niet.

Ga ook niet heel wanhopig op zoek naar iets nieuws. Je voelt je opeens heel alleen, dat is normaal, en je hoopt dat, door maar te gaan daten en stappen, je dat kan wegkrijgen. Maar zo werkt het niet. En op deze manier kun je jezelf (en de ander) best een hoop pijn bezorgen. Een afwijzing, bijvoorbeeld, kan je zelfvertrouwen (dat toch al aardig wat ingedeukt kan zijn door de breuk) nog eens een klap geven.
Kan ik hem/haar terugkrijgen?

SPOILER
Zeker als gedumpte zal deze vraag vaak door je hoofd gaan. Het korte antwoord is ja. Het lange antwoord is iets genuanceerder. Het komt inderdaad voor dat exen weer (succesvol) bij elkaar komen, maar dat gebeurd eigenlijk alleen maar onder twee voorwaarden.

Ten eerste moet er genoeg tijd verstreken zijn dat de emoties (aan beide kanten) ver genoeg weggezakt zijn. Je kan niet verwachten een leuke relatie te hebben als je nog verdrietig of boos bent over wat er gebeurd is. Hoe lang dit is, is uiteraard niet te voorspellen, maar kan wel jaren duren. En misschien realiseer je je tegen die tijd wel dat het eigenlijk beter is zo.

Ten tweede moeten de problemen opgelost zijn. Je vorige relatie liep stuk om een bepaalde reden. Als die reden er nog steeds is, is het alleen maar een kwestie van tijd voor het weer een probleem wordt, en dan begint alles opnieuw. Sommige problemen zijn niet op te lossen, bijvoorbeeld omdat je dan teveel zou moeten veranderen of teveel compromissen moet sluiten.

Iets waar je heel erg voor moet uitkijken zijn websites en boeken die beweren dat ze weten hoe je je ex moet terugkrijgen. Vaak moet je hiervoor betalen, en het advies is meestal hetzelfde (en overigens niks waard). Ze maken misbruik van mensen die, door het verdriet om hun ex, dit soort dingen willen kopen.
Wat kan ik leren?

SPOILER
Niet alleen is het belangrijk er weer bovenop te komen, het is ook goed om hiervan te leren. Er is geen garantie dat het dan de volgende keer goed gaat, maar het zal zeker helpen.

Probeer te kijken naar wat je zelf verkeerd gedaan hebt. Ook al was het niet de reden voor de breuk, zijn er vast dingen die je de volgende keer beter kan doen. Dat wil niet zeggen dat je jezelf moet veranderen. Jij bent wie je bent, en je partner moet van die persoon houden.

Ook kun je kijken naar wat je wel en niet aantrekkelijk vond in je partner. Dit kan je helpen er de volgende keer op te letten in een mogelijk nieuwe relatie.
Gevoelens

SPOILER
Je zal heel veel verschillende dingen voelen tijdens deze periode. Een paar zullen hier uitgelicht worden. Nogmaals is het erg belangrijk dat je je gevoelens uit. Dit helpt je met de verwerking van dit alles.

Verdriet is er eigenlijk altijd. En eigenlijk ook gewoon logisch. De persoon van wie je heel veel hield is er niet meer. En of dat nou is omdat hij of zij jou gedumpt heeft, of omdat je dat zelf gedaan hebt om welke reden dan ook, verdriet zal er altijd zijn. Je hebt heel veel leuke dingen gedaan samen, je had plezier met elkaar. En die dingen zul je nu moeten missen.

Ook andere dingen zullen verdwijnen. Bijvoorbeeld schoonouders waar je goed mee kon opschieten, bepaalde vrienden soms ook. Het hoort er helaas gewoon bij.

Woede komt ook bijna altijd voor. Het kan verschillende vormen aannemen. Woede dat je partner het heeft uitgemaakt bijvoorbeeld. Of je bent boos omdat je ex vreemdgegaan is. Of misschien ben je kwaad omdat je bepaalde kansen niet kreeg, bijvoorbeeld om aan dingen te werken.

Woede kan al snel leiden tot agressiviteit, en het is belangrijk dat je hier goed mee omgaat. Je mag best boos zijn, dat is heel normaal. Probeer die woede ergens kwijt te raken, bijvoorbeeld door een stuk te gaan rennen. Probeer niet dingen te gaan doen die kunnen mislukken, daardoor wordt je alleen maar kwader.

Schuld kan wel eens voorkomen. Misschien voel je je schuldig over wat je gedaan hebt in je relatie, of omdat je het hebt uitgemaakt. Wat betreft het eerste is het belangrijk dat je goed onderscheid maakt tussen dingen waar je echt spijt van kan hebben en dingen die niet aan jou lagen.

Het is heel makkelijk om jezelf van dingen de schuld te geven waar je niets aan kon doen, die je deed omdat je zo bent. Of dat je jezelf de schuld aanpraat van dingen die je ex gedaan heeft, dat je zijn gedrag probeert goed te praten omdat het jouw schuld zou zijn.

Als je je schuldig voelt over het uitmaken, omdat je je nu ex-partner heel veel pijn hebt gedaan, dan is dat ook heel normaal. Hoewel je misschien niet meer van die persoon houdt op een romantische manier, is je ex nog steeds heel belangrijk voor je. En zo iemand pijn doen, daar kun je je heel schuldig over voelen. Maar probeer weer na te gaan waarom het uitging, waarom jij vond dat het niet werkte. Soms moet je iets doen wat anderen pijn doet, anders zou het later alleen maar meer pijn doen (iets uit zijn lijden verlossen zeg maar).
Dingen om te lezen

SPOILER
Hier zullen wat boeken en websites staan die je kan lezen om meer te leren over je gevoelens en hoe je daar mee om kan gaan.

Leven in je leven - J.E. Young & J. Klosko
Liefdesbang - H. Cuppen
Breakup Recovery Guide - een (gratis) website met heel veel info over breakups en wat je kan doen om jezelf te helpen
Ik heb er echt heel veel moeite mee, wat kan ik verder doen?
SPOILER
Als je echt heel veel moeite hebt met het loslaten, zijn er een paar dingen die je kan overwegen. Ten eerste, hoe lang is het geleden? Hoewel er geen vaste regels zijn over hoe lang het verdriet duurt, kan er makkelijk een half jaar of langer overheen gaan. Het is echt niet erg als je na een paar maanden nog steeds verdrietig bent, dat kan gewoon. Het is voor iedereen anders. Geef het de tijd die het nodig heeft, probeer niet te snel te gaan.

Als je bang bent dat het echt te lang duurt (meer dan een jaar), of dat je teveel in de knoop komt met je gevoelens, ga dan eens praten met je huisarts of met een psycholoog. Hier moet je je echt niet voor schamen. Een relatiebreuk wordt vaak vergeleken met afkicken van een verslaving, en terecht, want veel van dezelfde gevoelens en lichamelijke reacties komen overeen. Deze mensen zijn opgeleid om je hiermee te helpen, dat is hun baan, maak er dan ook gebruik van.
Meetverslag 20/21 september

SPOILER
Aanwezigen: Mevrouw_voor_jou, Gray, Brannagh, bondage, Aisomont en Inaithnir
Datum: 20/21 september
Locatie: Eindhoven de gekste

Raar hoe dingen soms lopen. Je zakt keihard voor dat proefwerk waar je zo hard voor geleerd had. Je dacht dat je je werk belabberd gedaan had en toch geeft je baas je een compliment. Je loopt de supermarkt in met het idee pasta te koken, blijken de schnitzels afgeprijsd. En net zo, op het moment dat je je alleen op de wereld waant, in de steek gelaten door diegene die je zo liefhad, kom je de tofste mensen tegen.

Zaterdagmiddag, rond de klok van 1 uur 's middags. Een bus parkeert voor station Eindhoven Centraal. Stampvol, want er waren werkzaamheden. Uit die bus stapt een vijftal dat bij elkaar gezet lijkt door de producer van een slechte tv-serie: de hippie, de zakenman, de headbanger, de fietser en de scholier.

Al snel voegt de madame zich bij hen (na een kleine zoektocht, omdat iemand dacht dat we naar de andere kant van het station moesten). Tezamen begeven zij zich richting het centrum, op zoek naar een geschikte locatie voor wat te lunchen. O'Sheas, een kroeg gerund door een niet-Ierse Brit, lijkt de perfecte plek. En dan komt natuurlijk de belangrijkste vraag: waarom komen toch die rare, grappige, soms onuitspreekbare FOK!-usernames toch vandaan? En na het gebruikelijke rondje gedaan te hebben (en nadat Mevrouw_voor_jou ook eindelijk alle namen wist), ging het al snel over op de meest random onderwerpen. Zoals het FOK!kers betaamt.

En na de uitbater weer een dagje van z'n failliesement afgehouden te hebben, gingen we op weg naar de Bunker, het studentencentrum van Eindhoven waar veel studentenverenigingen gevestigd zijn. Want, heel handig, is Mevrouw_voor_jou daar heel actief en kon voor ons de bar opengooien. Onder het genot van een drankje, hier en daar een sigaret en het infameuze Cards against Humanity kwam iedereen lekker los.

Want ja, het is duidelijk dat het antwoord op alles niet 42 is, maar children with ass cancer. En het beste wat je kan doen voor de kinderen in Afghanistan is ze bombarderen met hongerige raptors. En dat Inaithnir's geheime superkracht het verbergen van z'n erectie is. En dat, in deze tijd, nog steeds niet iedereen weet dat YOU MUST CONSTRUCT ADDITIONAL PYLONS. Logisch.

Met deze wijsheid in pacht, een hongerig gevoel in de maag, en verdergebouwd te hebben aan een grap voor een gemeenschappelijke vriend, was het toch tijd om iets te verzinnen voor het avondeten. Helaas moest hier Gray afhaken. Kort maar krachtig, zullen we maar zeggen! Maar goed, dat avondeten. Wat doe je nou daarmee, iedereen vind wat anders lekker. Gelukkig hadden we Aisomont bij ons, Meester Pannenkoekenbakker!

Bepakt met eieren, boter, meel, melk en allerlei lekkers vervolgden we onze rondgang door Eindhoven richting het huis van Mevrouw_voor_jou. Al snel vulden de geuren van gebakken spek, gesmolten kaas en versgemaakte pannenkoeken het huis. Niet lang daarna waren alle pannenkoeken weg, en alle buikjes rond. De geur van pannenkoeken werd al snel vervangen met het geluid van gesprek. Serieus, minder serieus, en alles ertussenin.

Tegen het eind van de avond moest ook Aisomont er weer vandoor. De rest (Inaithnir, Brannagh, bondage en uiteraard Mevrouw_voor_jou zelf) bleef overnachten vanwege de lange reizen. Met de film 28 Days op de achtergrond keerde het gesprek zich toch tot de oorsprong van de groep: exen en relaties.

Want één ding was duidelijk voor deze groep. Hoewel we elkaar nog geen 24 uur kenden (in het echt dan), had iedereen wel het gevoel al jarenlang goede vrienden te zijn. Want iedereen heeft al kunnen kijken in de diepste emoties van de anderen: liefde, verdriet, woede en eenzaamheid. Iedereen durfde open te zijn, en was dat ook. En ja, dat leidt soms tot tranen. Maar waar zijn vrienden voor, als niet om elkaar te steunen? Met z'n vieren probeerden we elkaar te helpen, te zoeken naar antwoorden op soms moeilijke vragen. En soms was er alleen een knuffel. Want soms zijn er voor dingen ook gewoon geen woorden.

Maar het uur was laat, en wat slaap zou toch fijn zijn, vooral voor diegene die toch al vroeg op moesten die dag. En slechts lastiggevallen door het geluid van voortplantende buren vond iedereen in meer of mindere mate wat slaap.

De volgende dag, na genoten te hebben van een goed ontbijt (geheim recept van de vrouw des huizes) en een bak koffie of thee gingen we op zoek naar de Feelgood Market, een markt met veel 70s-geïnspireerde spulletjes (hippy, niet hipster). Met Brannagh voorzien van een mooie tattoo, Inaithnir voorzien van eco-appelsap en genietend van een leuk duo die covers speelden, werd er langzaam toch een eind gebreid aan de meet. Want sommigen stond nog een lange reis terug te wachten, en zoveel slaap hadden we al niet gehad.

Dus, ongeveer 30 uur na de aankomst van de bus in Eindhoven plofte uw verslaggever zich weer neer op zijn bureaustoel, veilig terug op zijn zolderkamer. Want ja, de echte zolderkamerautist houdt helemaal niet van sociale interactie. Maar nee, dan schaar ik mij niet onder de autisten. Want hoe verschillend we alle zes soms waren, we voelden ons die dag echt als één hechte groep. Een vriendengroep.

Hoe raar de dingen soms ook lopen, de uitkomst kan soms nog beter zijn dan degene die je voorspeld had.

Bedankt Gray, Brannagh, Aisomont, bondage en Mevrouw_voor_jou voor een ontzettend tof weekend!
buckets_of_lubevrijdag 22 september 2017 @ 16:59
quote:
9s.gif Op vrijdag 22 september 2017 03:39 schreef buckets_of_lube het volgende:
6 weken geleden had mijn verloofde het uitgemaakt. We waren in totaal meer dan 5 jaar samen, maar de laatste twee jaren stonden in het teken van haar carriere in het buitenland en allerlei bullshit wat daaruit voorts kwam. Lang verhaal kort: zij wil liever in dat land blijven dan een toekomst met mij hebben.

Vier weken terug vond ik op Quora per ongeluk een post van haar waar ze praatte over hoe het verliep toen ze het met mij uitmaakte, en vervolgens advies gaf aan andere mensen met dezelfde Myers-Briggs persoonlijkheid hoe je er over heen komt. In dat artikel stond dus ook dat ze er zelf al overheen was. Kan natuurlijk een leugen zijn, maar alsnog...

Het helpt dat ik haar makkelijk kan vermijden omdat ze op een ander continent zit, maar alles voelt nog steeds hartstikke kut. Ik wil haar zo snel mogelijk vergeven en accepteren dat het voorbij is zodat ik verder kan met mijn leven, maar tegelijkertijd is er die kleine hoop dat we ooit weer bij elkaar zouden kunnen komen als ze daadwerkelijk dezelfde levensstijl wil als ik.

Kut kut kut
quote:
0s.gif Op vrijdag 22 september 2017 13:09 schreef AlwaysHappy het volgende:

[..]

Was het geen optie om mee te verhuizen? Of waren er meer problemen?
Had ik ook gedaan! Oorsponkelijk zou ze voor 14 maanden in Azie zijn voor een researchprogramma, en we raakten officieel verloofd de avond voordat ze vertrok. Lange afstand was moeilijk maar het ging best okee, we zochten elkaar ook op om de vier maanden. Na bijna een jaar zegt ze opeens dat ze langer wilt blijven omdat het goed is voor haar carrierepad (kunstwereld...) en vroeg ze of ik daar wou wonen. Ik had eerst nul komma nul enthousiasme, maar alsnog begon ik er later meer voor te voelen, en ben uiteindelijk toch gegaan met het idee dat het tijdelijk zou zijn (anderhalf jaar) zodat zij de benodigde netwerkervaring en connecties kon oplopen voor een leven in het Westen.

Na een paar maanden in dat land had ik het er wel echter gezien - de taal en cultuur vond ik helemaal niks, en legaal werk vinden in mijn branche met alleen maar Engels bleek moeilijker dan verwacht. Ging dus na vier maanden alweer terug, met het idee dat we weer lange afstand konden doen met bezoekjes voor de rest van de periode. Maar ze begon toen weer te zeuren, van dat ze geen einddatum kan geven omdat ze dat betreffende land zo cool vindt en daar langer wilt blijven... dus ze zat alweer de "goalposts" te veranderen.

Uiteraard waren er problemen hier omheen, en al dat opgekropte lange afstand gedoe + cultuurshock van het nieuwe land bracht het slechtste in mij naar boven. Maar uiteindelijk heb ik veel opgeofferd in de afgelopen twee jaar om het te laten lukken, en niet de wederzijdheid gekregen waar ik op zat te rekenen qua verloving en een leven opbouwen in het Westen. Dus nu dat het uit is probeer ik mijzelf te vertellen dat ze hartstikke egoistisch bezig is geweest en dat ze mij niet meer verdient.

quote:
0s.gif Op vrijdag 22 september 2017 14:09 schreef AlwaysHappy het volgende:

[..]

Beide uitspraken kan je ook omdraaien, als het werken in het buitenland het enige probleem was in de relatie. Daarom vraag ik of er meerdere redenen waren. Gezien hoe snel ze over hem heen was gok ik van wel. Kutsituatie in ieder geval.
Volgens haar waren de redenen dat we andere gedachtes hebben over de toekomst, de manier waarop we de wereld zien, en hoe we over geld denken. Dat laatste was een probleem in de zin dat ik op een gegeven moment vroeg of zij meer steun van haar familie zou vragen, terwijl zij dacht dat het mijn taak als verloofde was om zoveel mogelijk te helpen met haar buitenland shit. Tja... op een punt kreeg ik er genoeg van, zeker nadat ik al veel voor haar had gedaan, en zij was degene die in het buitenland wou zijn in een vakgebied waar al bar weinig geld en mogelijkheden in te vinden zijn.

Ik probeer haar perspectief te begrijpen vanuit het opzicht dat ze haar droom wilt waarmaken, maar tegelijkertijd leeft ze in een fucking waanwereld.
buckets_of_lubevrijdag 22 september 2017 @ 17:05
Het ging dus uit via facetime, en we hebben in de tien dagen daarna een paar berichtjes gestuurd maar geen mondeling contact of verder ook iets. Mijn plan voor "no contact" zal zeker zo lang mogelijk doorgaan, en zolang ze in dat land is zal ik absoluut niet met haar facetimen. Als ze mij wil spreken of zien voor wat voor reden dan ook, zal dat face-to-face moeten gebeuren in dit land.

Wel een vraag aan jullie: ons seksleven was 11/10, en nu heb ik moeite met de verwerking omdat ik steeds aan onze avontuurtjes moet denken elke keer dat ik wil rukken. Enig idee hoe ik dit in mijn hoofd kan omzetten?

Ik ben ook bang voor de toekomst vanwege het idee dat ik op seksueel gebied het nooit meer zo goed zal hebben...
Hyaenidaevrijdag 22 september 2017 @ 18:52
De meeste fokkers kunnen niet eens een vriendin krijgen, laat staan een ex.
Souryvrijdag 22 september 2017 @ 19:07
quote:
10s.gif Op vrijdag 22 september 2017 18:52 schreef Hyaenidae het volgende:
De meeste fokkers kunnen niet eens een vriendin krijgen, laat staan een ex.
Dat jij dat niet hebt is niet een rede om hier te klieren
BredeBroederzaterdag 23 september 2017 @ 02:49
Ex gespot

Lachen :P
Morendozaterdag 23 september 2017 @ 03:29
quote:
0s.gif Op vrijdag 22 september 2017 17:05 schreef buckets_of_lube het volgende:
Het ging dus uit via facetime, en we hebben in de tien dagen daarna een paar berichtjes gestuurd maar geen mondeling contact of verder ook iets. Mijn plan voor "no contact" zal zeker zo lang mogelijk doorgaan, en zolang ze in dat land is zal ik absoluut niet met haar facetimen. Als ze mij wil spreken of zien voor wat voor reden dan ook, zal dat face-to-face moeten gebeuren in dit land.

Wel een vraag aan jullie: ons seksleven was 11/10, en nu heb ik moeite met de verwerking omdat ik steeds aan onze avontuurtjes moet denken elke keer dat ik wil rukken. Enig idee hoe ik dit in mijn hoofd kan omzetten?

Ik ben ook bang voor de toekomst vanwege het idee dat ik op seksueel gebied het nooit meer zo goed zal hebben...
Verklaar je nader, vriend. Wat deed zij, dat andere meisjes niet doen?
BredeBroederzaterdag 23 september 2017 @ 09:42
quote:
2s.gif Op zaterdag 23 september 2017 03:29 schreef Morendo het volgende:

[..]

Verklaar je nader, vriend. Wat deed zij, dat andere meisjes niet doen?
wss reed ze hem tot ie van de wereld was
M1stralzaterdag 23 september 2017 @ 09:51
quote:
0s.gif Op vrijdag 22 september 2017 17:05 schreef buckets_of_lube het volgende:
Ik ben ook bang voor de toekomst vanwege het idee dat ik op seksueel gebied het nooit meer zo goed zal hebben...
Dit is ergens best herkenbaar, maar niet onoverkomelijk. Genoeg vrouwen die je gewoon aan je trekken laten komen (pun intended).

Je moet er alleen voor waken dat je niet alles met je ex gaat vergelijken en er gewoon eerlijk over zijn/mee kappen als het niet is wat je zoekt.

Zo'n connectie heb je toch niet met iedereen.
TheInnocentzaterdag 23 september 2017 @ 09:54
quote:
1s.gif Op zaterdag 23 september 2017 02:49 schreef BredeBroeder het volgende:
Ex gespot

Lachen :P
ja, schiet je in de lach wanneer je haar ziet? :p
BredeBroederzaterdag 23 september 2017 @ 10:06
quote:
1s.gif Op zaterdag 23 september 2017 09:54 schreef TheInnocent het volgende:

[..]

ja, schiet je in de lach wanneer je haar ziet? :p
Moest wel beetje lachen ja, lol. Is echt al paar jaar geleden, ondertussen een soort "wist je nog die tijd" herinnering is geworden :P

Vind 't grappig dat als ik d'r dan weer zie dat ik toch even zo sta te kijken van, ben jij dat echt?
Dacht maak nog een praatje als ik d'r tegenkom, was een feestje, maar dat leek me niet verstandig in een zwaar aangeschoten staat. Je weet nooit of je iets verkeerds zegt ;)
TheInnocentzaterdag 23 september 2017 @ 10:09
quote:
0s.gif Op zaterdag 23 september 2017 10:06 schreef BredeBroeder het volgende:

[..]

Moest wel beetje lachen ja, lol. Is echt al paar jaar geleden, ondertussen een soort "wist je nog die tijd" herinnering is geworden :P

Vind 't grappig dat als ik d'r dan weer zie dat ik toch even zo sta te kijken van, ben jij dat echt?
Dacht maak nog een praatje als ik d'r tegenkom, was een feestje, maar dat leek me niet verstandig in een zwaar aangeschoten staat. Je weet nooit of je iets verkeerds zegt ;)
Ah je voelt nog het een en ander voor haar, dat lachen is dan toch emotie of je weet niet wat je met je emotie moet op dat moment dat het grappig is.
BredeBroederzaterdag 23 september 2017 @ 10:15
quote:
1s.gif Op zaterdag 23 september 2017 10:09 schreef TheInnocent het volgende:

[..]

Ah je voelt nog het een en ander voor haar, dat lachen is dan toch emotie of je weet niet wat je met je emotie moet op dat moment dat het grappig is.
Lachen is zeker emotie ja, sinds wij een contactbreuk hadden heb ik haar volgensmij 1x gezien in anderhalf jaar tijd. Dus vandaar dat ik even zo sta te kijken van wow lol.

Geen gevoelens meer voor haar gelukkig, gewoon terugblik op die tijd. Was m'n eerste liefde joh :P
buckets_of_lubezaterdag 23 september 2017 @ 16:08
quote:
2s.gif Op zaterdag 23 september 2017 03:29 schreef Morendo het volgende:

[..]

Verklaar je nader, vriend. Wat deed zij, dat andere meisjes niet doen?
Laat ik het houden op alsmaar-populairder-wordende-pornofilm-handelingen waar de meeste meisjes van zouden walgen.

quote:
1s.gif Op zaterdag 23 september 2017 09:51 schreef M1stral het volgende:

[..]

Dit is ergens best herkenbaar, maar niet onoverkomelijk. Genoeg vrouwen die je gewoon aan je trekken laten komen (pun intended).

Je moet er alleen voor waken dat je niet alles met je ex gaat vergelijken en er gewoon eerlijk over zijn/mee kappen als het niet is wat je zoekt.

Zo'n connectie heb je toch niet met iedereen.
Ja daar heb je allemaal gelijk in. Het voelt echter alsof mijn hersenen gebroken zijn, mede omdat ze zo fucking lekker was, en ook omdat we een aantal keren een top 10 lijst maakten en hebben geupdate van onze favoriete neukmomenten. Die we dan uitgebreid in detail opgeschreven, waardoor alles op mijn netvlies is gebrand en ik van die "spookgevoelens" op mijn lul krijg omdat ik flashbacks krijg naar die geweldige momenten.

Echt, de hersenen zijn het grootste seksuele orgaan dat we hebben.
buckets_of_lubezaterdag 23 september 2017 @ 16:35
quote:
0s.gif Op zaterdag 23 september 2017 10:15 schreef BredeBroeder het volgende:

[..]

Lachen is zeker emotie ja, sinds wij een contactbreuk hadden heb ik haar volgensmij 1x gezien in anderhalf jaar tijd. Dus vandaar dat ik even zo sta te kijken van wow lol.

Geen gevoelens meer voor haar gelukkig, gewoon terugblik op die tijd. Was m'n eerste liefde joh :P
Mooi dat je er zo over kan denken!
Samzzzondag 24 september 2017 @ 17:45
Doe maar even normaal met z'n allen. Posts verwijderd.
buckets_of_lubemaandag 25 september 2017 @ 21:53
Gisteravond foto's gezien op FB van de bruiloft van iemand uit mijn studententijd. Al de vijfde persoon ofzo van rond mijn leeftijd (of jonger) uit mijn timeline die dit jaar trouwde.

Ik raakte er zwaar getrekkerd door, aangezien ik twee jaar terug verwachtte dat mijn ex en ik dit jaar in het huwelijksbootje zouden stappen. Het was alles waar ik op hoopte tijdens onze eerste lange afstands periode, en dat ging dus niet door. Godverdomme.
Themeparktommyvrijdag 29 september 2017 @ 00:01
Ik weet hoe je je voelt man... Ik had een ring gekocht vlak voor ze het uitmaakte... En elke keer als ik inderdaad zoiets zie op Facebook word ik gewoon strontjaloers... Zelfs bij films, als de jongen het meisje krijgt kijk ik al weg... wordt vervelend nu...
yatszaterdag 30 september 2017 @ 14:24
quote:
0s.gif Op vrijdag 29 september 2017 00:01 schreef Themeparktommy het volgende:
Ik weet hoe je je voelt man... Ik had een ring gekocht vlak voor ze het uitmaakte... En elke keer als ik inderdaad zoiets zie op Facebook word ik gewoon strontjaloers... Zelfs bij films, als de jongen het meisje krijgt kijk ik al weg... wordt vervelend nu...
Geloof me, dat gaat voorbij. Ik heb ooit mijn huwelijk kort voor de daadwerkelijke datum afgeblazen na bepaalde dingen over mijn ex ontdekt te hebben en hoewel het eerste jaar echt klote was, ben ik daarna verder gegaan. En nu is het zelfs zo ver dat mijn huidige vriendin en ik samenwonen en over wel of niet trouwen denken.
BredeBroederdonderdag 30 november 2017 @ 19:51
quote:
0s.gif Op vrijdag 29 september 2017 00:01 schreef Themeparktommy het volgende:
Ik weet hoe je je voelt man... Ik had een ring gekocht vlak voor ze het uitmaakte... En elke keer als ik inderdaad zoiets zie op Facebook word ik gewoon strontjaloers... Zelfs bij films, als de jongen het meisje krijgt kijk ik al weg... wordt vervelend nu...
Dat had ik ook, lesje geleerd wel. Nooit dure cadeaus kopen als het al redelijk lang kut gaat :') Tenzij je er natuurlijk plotseling achterkomt maarja, alsnog kut natuurlijk.

Dacht ik kick 't topic ff aangezien ik een vage droom had over m'n ex nadat ik d'r tegenkwam op een foto. Behoorlijk veranderd wel zij, 15 en 19 jaar :P Blijf toch elke keer weer die schrikreactie hebben als ik d'r overwacht zie :')

Wellicht een vorm van een trauma? :')
Hi_flyervrijdag 1 december 2017 @ 14:01
Morgen verhuizen mijn ex-vrouw en onze drie kinderen naar een eigen woning. Enerzijds heel opgelucht, anderzijds voel ik me ook down. Vooral omdat ik straks weinig invloed heb op de opvoeding van mn kinderen en ik mijn ex simpelweg niet in staat zie dat op een goede manier te doen.
handikwoensdag 6 december 2017 @ 10:38
quote:
0s.gif Op vrijdag 1 december 2017 14:01 schreef Hi_flyer het volgende:
Morgen verhuizen mijn ex-vrouw en onze drie kinderen naar een eigen woning. Enerzijds heel opgelucht, anderzijds voel ik me ook down. Vooral omdat ik straks weinig invloed heb op de opvoeding van mn kinderen en ik mijn ex simpelweg niet in staat zie dat op een goede manier te doen.
klote en erg lastig!
kop op en misschien vast houden aan het idee dat dit beter is voor jou en de kinderen!
FlipjeHollanddonderdag 14 december 2017 @ 02:30
Mijn borderline ex wil na 7 jaar stilte kennelijk weer contact met me. Het begon met een pm op een site waar ik ook vaak zit, daarna een appje (dat ze uberhaupt mijn nummer nog heeft?) en als laatste een (vrij lange) mail. Totaal geen behoefte om ooit nog contact met dat rare wijf te hebben dus jammer de bammer voor haar. Telefoonnummer en e-mailadres meteen geblokkeerd. *) Ze heeft ondertussen ook een kind dus of de vader is ervandoor, of... nee, eigenlijk alleen dat denk ik.
duracellkonijntjemaandag 18 december 2017 @ 22:13
Vorige week heb ik na 2 jaar weer wat gedronken met mijn ex vriendin. De ex vriendin waarvan ik al 2 jaar probeer haar te vergeten, alleen dit momenteel niet zo makkelijk lukt. Het was heel gezellig, we hebben 3 uur gezeten en naar aanleiding daarvan zondag samen bij mij gegeten.

Dom, dom, dom. Ik raad zulke dingen altijd af, helemaal als er nog gevoelens spelen, alleen emoties, ze kunnen soms overweldigend zijn. Het was heel gezellig, hebben ook goed gepraat, alleen toen ze wegging probeerde ik haar te kussen en daar sloeg ze het af. De juiste keuze van haar kant, waarschijnlijk wel. Het deed pijn, helemaal omdat ik ineens vol hoop was (na een paar drankjes, man man) alleen werd ik gewoon even compleet gegijzeld door emoties.

Anyway, ik schaam me best wel even. Voel me nu zo voor lul staan. Probeerde op Whatsapp ook nog een gesprek aan te knopen, wat niet echt lukt. Heb haar denk ik gewoon weggejaagd met mijn actie.

Maargoed, ik denk dat dit misschien de koude douche is die ik nodig heb. Ik wil haar toch nog zo graag, maar haar studie is hier straks klaar en dan is ze weer weg. Het leven maakt het gewoon te moeilijk. Wat een situatie dit. Maarja, van leren denk ik dan maar, hoe pijnlijk het ook weer is.
FlipjeHollanddinsdag 19 december 2017 @ 21:29
Nou, zij weet nu ook hoe de stand van zaken is.

Twee jaar. Dude, ga verder met je leven. Zoveel leuke meiden op de wereld.
jigggyzaterdag 10 februari 2018 @ 13:30
2 weken uit want ze had n ander,ben er zelf nog kapot van , belt ze me net huilend op dat ze het moeilijk vind hoe het is gelopen en mij niet kwijt wilt, maar die andere jongen is ook nog in de picture

Wtf vrouwen :(
AlwaysHappyzaterdag 10 februari 2018 @ 13:41
quote:
1s.gif Op zaterdag 10 februari 2018 13:30 schreef jigggy het volgende:
2 weken uit want ze had n ander,ben er zelf nog kapot van , belt ze me net huilend op dat ze het moeilijk vind hoe het is gelopen en mij niet kwijt wilt, maar die andere jongen is ook nog in de picture

Wtf vrouwen :(
Laat haar gaan man. Werk aan jezelf en zo. Er zo intensief mee bezig zijn (inclusief je eigen reeks hier op FOK en nu ook hier) werkt alleen maar averechts. Laat d'r lekker, zoveel beters te vinden.
Trashcanmanmaandag 12 februari 2018 @ 10:20
quote:
1s.gif Op zaterdag 10 februari 2018 13:30 schreef jigggy het volgende:
2 weken uit want ze had n ander,ben er zelf nog kapot van , belt ze me net huilend op dat ze het moeilijk vind hoe het is gelopen en mij niet kwijt wilt, maar die andere jongen is ook nog in de picture

Wtf vrouwen :(
Blokkeren en nummer wissen.
Godshandmaandag 12 februari 2018 @ 12:29
quote:
0s.gif Op zaterdag 23 september 2017 16:08 schreef buckets_of_lube het volgende:

[..]

Laat ik het houden op alsmaar-populairder-wordende-pornofilm-handelingen waar de meeste meisjes van zouden walgen.

[..]

Ja daar heb je allemaal gelijk in. Het voelt echter alsof mijn hersenen gebroken zijn, mede omdat ze zo fucking lekker was, en ook omdat we een aantal keren een top 10 lijst maakten en hebben geupdate van onze favoriete neukmomenten. Die we dan uitgebreid in detail opgeschreven, waardoor alles op mijn netvlies is gebrand en ik van die "spookgevoelens" op mijn lul krijg omdat ik flashbacks krijg naar die geweldige momenten.

Echt, de hersenen zijn het grootste seksuele orgaan dat we hebben.
We hebben de nieuwe Jan Wolkers in huis _O- . Moest lachen.

Maar lullig man, je komt er wel over heen.

Ik moet zeggen dat ik als single juist vaak nog aan exen of scharrels denk tijdens het rukken. Maar zonder dat ik echt verlangen heb naar de relatie zelf, het is dan meer een pornografisch iets.

Als een relatie net pril is, dan denk ik aan mijn nieuwe partner bij het rukken.
jigggydinsdag 13 februari 2018 @ 13:28
Denk dat ik nog nooit zo diep in de put gezeten heb als sinds Mn meisje bij me weg is voor een ander,vandaar dat ik het hier maar even van me afschrijf

Ik werk ,sport en slaap, daar blijft het ook wel bij.
Het voelt alsof alles nu op de automatische piloot gaat en ik zelf niet meer bepaal wat ik aan t doen ben ,en alsof ik puur en alleen bezig ben met me kut voelen. Ik hoop en bid dat het snel beter gaat ,kut gevoel

Mocht het nog langer zo voelen denk ik dat een afspraak bij een psycholoog maak want dit valt me zwaarder als wat ik voor de rest in 20 jaar heb meegemaakt

[ Bericht 13% gewijzigd door jigggy op 13-02-2018 13:54:23 ]
C.L.Wernerdinsdag 13 februari 2018 @ 14:44
quote:
10s.gif Op vrijdag 22 september 2017 18:52 schreef Hyaenidae het volgende:
De meeste fokkers kunnen niet eens een vriendin krijgen, laat staan een ex.
:')
C.L.Wernerdinsdag 13 februari 2018 @ 14:45
quote:
1s.gif Op dinsdag 13 februari 2018 13:28 schreef jigggy het volgende:
Denk dat ik nog nooit zo diep in de put gezeten heb als sinds Mn meisje bij me weg is voor een ander,vandaar dat ik het hier maar even van me afschrijf

Ik werk ,sport en slaap, daar blijft het ook wel bij.
Het voelt alsof alles nu op de automatische piloot gaat en ik zelf niet meer bepaal wat ik aan t doen ben ,en alsof ik puur en alleen bezig ben met me kut voelen. Ik hoop en bid dat het snel beter gaat ,kut gevoel

Mocht het nog langer zo voelen denk ik dat een afspraak bij een psycholoog maak want dit valt me zwaarder als wat ik voor de rest in 20 jaar heb meegemaakt
Harder bidden vriend, harder bidden.
C.L.Wernerdinsdag 13 februari 2018 @ 14:49
quote:
1s.gif Op zaterdag 30 september 2017 14:24 schreef yats het volgende:

[..]

Geloof me, dat gaat voorbij. Ik heb ooit mijn huwelijk kort voor de daadwerkelijke datum afgeblazen na bepaalde dingen over mijn ex ontdekt te hebben en hoewel het eerste jaar echt klote was, ben ik daarna verder gegaan. En nu is het zelfs zo ver dat mijn huidige vriendin en ik samenwonen en over wel of niet trouwen denken.
Pluis je huidige vriendin dan ook maar even goed uit; het zou balen zijn als het een tweede keer gebeurt!
jigggywoensdag 14 februari 2018 @ 11:15
Sterkte vandaag iedereen :*
BredeBroederwoensdag 14 februari 2018 @ 11:21
Dacht ik trek ff een trui aan die al een paar jaar aan een hanger hing. Overwelmt door de geur van m'n ex. Al haar kleding rook zo, mijn trui dus ook omdat die daar lang heeft gelegen. Toch apart dat je dan weer een lading herinneringen door je hoofd krijgt
mitchelll0181woensdag 14 februari 2018 @ 11:49
quote:
10s.gif Op woensdag 14 februari 2018 11:21 schreef BredeBroeder het volgende:
Dacht ik trek ff een trui aan die al een paar jaar aan een hanger hing. Overwelmt door de geur van m'n ex. Al haar kleding rook zo, mijn trui dus ook omdat die daar lang heeft gelegen. Toch apart dat je dan weer een lading herinneringen door je hoofd krijgt
Geur is de sterkste herinnering ophaler heb ik ook gemerkt ja hahaha

Bijzonder.
C.L.Wernerwoensdag 14 februari 2018 @ 12:24
quote:
10s.gif Op woensdag 14 februari 2018 11:21 schreef BredeBroeder het volgende:
Dacht ik trek ff een trui aan die al een paar jaar aan een hanger hing. Overwelmt door de geur van m'n ex. Al haar kleding rook zo, mijn trui dus ook omdat die daar lang heeft gelegen. Toch apart dat je dan weer een lading herinneringen door je hoofd krijgt
Zeg maar, onder het mom van 'vintage' kleding?
BredeBroederwoensdag 14 februari 2018 @ 12:25
quote:
0s.gif Op woensdag 14 februari 2018 12:24 schreef C.L.Werner het volgende:

[..]

Zeg maar, onder het mom van 'vintage' kleding?
Onder het mom dat het ijskoud is in m'n kamer en deze trui toereikend was.
C.L.Wernerwoensdag 14 februari 2018 @ 13:02
quote:
10s.gif Op woensdag 14 februari 2018 12:25 schreef BredeBroeder het volgende:

[..]

Onder het mom dat het ijskoud is in m'n kamer en deze trui toereikend was.
En dit is voor het eerst sinds een paar jaar dat het ijskoud is in je kamer?
BredeBroederwoensdag 14 februari 2018 @ 13:55
quote:
0s.gif Op woensdag 14 februari 2018 13:02 schreef C.L.Werner het volgende:

[..]

En dit is voor het eerst sinds een paar jaar dat het ijskoud is in je kamer?
Ja, onder deze omstandigheden wel ja
C.L.Wernerwoensdag 14 februari 2018 @ 15:16
quote:
10s.gif Op woensdag 14 februari 2018 13:55 schreef BredeBroeder het volgende:

[..]

Ja, onder deze omstandigheden wel ja
Welke omstandigheden?
MissButterflyywoensdag 14 februari 2018 @ 15:18
quote:
0s.gif Op woensdag 14 februari 2018 15:16 schreef C.L.Werner het volgende:

[..]

Welke omstandigheden?
Lekker boeiend. Moet hij jou nu exclusief een verklaring geven?
C.L.Wernerwoensdag 14 februari 2018 @ 15:42
quote:
1s.gif Op woensdag 14 februari 2018 15:18 schreef MissButterflyy het volgende:

[..]

Lekker boeiend. Moet hij jou nu exclusief een verklaring geven?
Nee hoor; maar wie had jou wat gevraagd? Vanwaar deze vijandigheid?
jigggyvrijdag 16 februari 2018 @ 14:56
Seks met ex gehad, kut
:')
MissButterflyyvrijdag 16 februari 2018 @ 15:27
quote:
1s.gif Op vrijdag 16 februari 2018 14:56 schreef jigggy het volgende:
Seks met ex gehad, kut
:')
Dat is niet slim nee.
Nu ga je haar nog meer missen.
Zo is het wel erg lastig haar los te laten
jigggyvrijdag 16 februari 2018 @ 16:29
quote:
1s.gif Op vrijdag 16 februari 2018 15:27 schreef MissButterflyy het volgende:

[..]

Dat is niet slim nee.
Nu ga je haar nog meer missen.
Zo is het wel erg lastig haar los te laten
ik weet het ,het voelde zo goed maar is zo fout
:')
lemmethinkaboutitvrijdag 16 februari 2018 @ 16:31
quote:
1s.gif Op vrijdag 16 februari 2018 14:56 schreef jigggy het volgende:
Seks met ex gehad, kut
:')
Dus ze heeft haar nieuwe vent ook al bedrogen? :D
jigggyvrijdag 16 februari 2018 @ 16:33
quote:
1s.gif Op vrijdag 16 februari 2018 16:31 schreef lemmethinkaboutit het volgende:

[..]

Dus ze heeft haar nieuwe vent ook al bedrogen? :D
was blijkbaar toch niks denk ik :D
En als het nog wel bezig is vind ik het misschien nog wel een stukje leuker
lemmethinkaboutitvrijdag 16 februari 2018 @ 16:35
quote:
1s.gif Op vrijdag 16 februari 2018 16:33 schreef jigggy het volgende:

[..]

was blijkbaar toch niks denk ik :D
En als het nog wel bezig is vind ik het misschien nog wel een stukje leuker
_O-
buckets_of_lubezaterdag 17 februari 2018 @ 03:44
quote:
1s.gif Op maandag 12 februari 2018 12:29 schreef Godshand het volgende:

[..]

We hebben de nieuwe Jan Wolkers in huis _O- . Moest lachen.

Maar lullig man, je komt er wel over heen.

Ik moet zeggen dat ik als single juist vaak nog aan exen of scharrels denk tijdens het rukken. Maar zonder dat ik echt verlangen heb naar de relatie zelf, het is dan meer een pornografisch iets.

Als een relatie net pril is, dan denk ik aan mijn nieuwe partner bij het rukken.
Bedankt voor je woorden, en ik ben blij dat ik je heb kunnen laten lachen.
buckets_of_lubezaterdag 17 februari 2018 @ 03:56
Update:

Sinds ik laatst in dit topic heb gepost, ben ik naar een ander kantoor (en stad) verplaatst voor mijn baan, en heb een duur sportschool abonnement genomen (inclusief vette groepsfitness klassen) om mezelf bezig te houden. Dat laatste heeft me erg geholpen qua lekkerder in je vel voelen, en om stress af te blazen. Ook veel gereisd voor werk, en wat leuke concerten meegemaakt (mijn favoriete hobby).

Maar belangrijker: eind Oktober ontmoette ik een nieuwe chick, die uit hetzelfde Aziatische land komt waar mijn ex alles om liet draaien. Dus we klikte op onze eerste ontmoeting over dit land en bijbehorende cultuur, en daarna zijn we dus gaan daten. Na een paar maanden om de twee weken afspreken zijn we seksueel dingen gaan doen, en sindsdien zien we elkaar elke week.

Het voelt half als een rebound, maar ook half als iets "gezonds", aangezien zij het soort meisje is waar ik normaal gesproken ook voor zou gaan. Al denk ik wel dat zij het veeeeeel serieuzer ziet dan mijzelf, gedeeltelijk ook vanwege haar culturele achtergrond en de bijbehorende drang/druk om een man te regelen. En ze heeft al een paar random opmerkingen gemaakt over dat ik haar taal zou kunnen leren, alsof ze denkt dat ik bereid ben om terug te gaan naar dat land (fuck nee zeg).

In bed is het leuk en ik overtuig haar steeds meer met kinks/fetishen die ik geil vind (zoals anaal), maar ze doet wel moeilijk over pijpen wat hopelijk bijtrekt. Als ik mijn pik ga trekken denk ik nog steeds aan mijn ex. Ik hoop dat dit binnenkort veranderd zodat ik kan lopen rukken op het meisje bij wie ik mijn zaad nu loos.

Er is dus veel vooruitgang, maar tegelijkertijd voel ik mij nog lang niet over de ex... we zijn immiddels meer dan zes maanden uit elkaar, en op de meest willekeurige momenten krijg ik flashbacks of voel ik dat ik in huilen ga uitbarsten over onze mislukte verloving. En soms als ik bij het nieuwe meisje ben, moet ik ook denken aan de ex en vind ik het moeilijk om 100% in het moment te leven. Ik doe mijn uiterste best om haar niet te vergelijken met de ex, maar qua liefdesontwenningsverschijnselen heb ik nog een heeeeel eind te gaan.

Ik heb geen enkel idee waar mijn toekomst heen gaat leiden, en ik ga absoluut niks doen voor dit nieuwe meisje wat met de liefde van mijn leven een dealbreaker was. Een vriend van mij kwam met een goeie vergelijking over het loslaten: kennen jullie de serie Westworld met dat doolhof? Het doel is dus om door dat doolhof heen te gaan en uiteindelijk is dat mogelijk, maar vaak genoeg raak je vast en moet je helemaal overnieuw beginnen. Ik ben er nog lang niet uit, maar ik hoop wel degelijk dat iedereen die door iets vergelijkbaars meegaat hier iets aan heeft.
Godshandzaterdag 17 februari 2018 @ 08:10
quote:
0s.gif Op zaterdag 17 februari 2018 03:56 schreef buckets_of_lube het volgende:
Update:

Sinds ik laatst in dit topic heb gepost, ben ik naar een ander kantoor (en stad) verplaatst voor mijn baan, en heb een duur sportschool abonnement genomen (inclusief vette groepsfitness klassen) om mezelf bezig te houden. Dat laatste heeft me erg geholpen qua lekkerder in je vel voelen, en om stress af te blazen. Ook veel gereisd voor werk, en wat leuke concerten meegemaakt (mijn favoriete hobby).

Maar belangrijker: eind Oktober ontmoette ik een nieuwe chick, die uit hetzelfde Aziatische land komt waar mijn ex alles om liet draaien. Dus we klikte op onze eerste ontmoeting over dit land en bijbehorende cultuur, en daarna zijn we dus gaan daten. Na een paar maanden om de twee weken afspreken zijn we seksueel dingen gaan doen, en sindsdien zien we elkaar elke week.

Het voelt half als een rebound, maar ook half als iets "gezonds", aangezien zij het soort meisje is waar ik normaal gesproken ook voor zou gaan. Al denk ik wel dat zij het veeeeeel serieuzer ziet dan mijzelf, gedeeltelijk ook vanwege haar culturele achtergrond en de bijbehorende drang/druk om een man te regelen. En ze heeft al een paar random opmerkingen gemaakt over dat ik haar taal zou kunnen leren, alsof ze denkt dat ik bereid ben om terug te gaan naar dat land (fuck nee zeg).

In bed is het leuk en ik overtuig haar steeds meer met kinks/fetishen die ik geil vind (zoals anaal), maar ze doet wel moeilijk over pijpen wat hopelijk bijtrekt. Als ik mijn pik ga trekken denk ik nog steeds aan mijn ex. Ik hoop dat dit binnenkort veranderd zodat ik kan lopen rukken op het meisje bij wie ik mijn zaad nu loos.

Er is dus veel vooruitgang, maar tegelijkertijd voel ik mij nog lang niet over de ex... we zijn immiddels meer dan zes maanden uit elkaar, en op de meest willekeurige momenten krijg ik flashbacks of voel ik dat ik in huilen ga uitbarsten over onze mislukte verloving. En soms als ik bij het nieuwe meisje ben, moet ik ook denken aan de ex en vind ik het moeilijk om 100% in het moment te leven. Ik doe mijn uiterste best om haar niet te vergelijken met de ex, maar qua liefdesontwenningsverschijnselen heb ik nog een heeeeel eind te gaan.

Ik heb geen enkel idee waar mijn toekomst heen gaat leiden, en ik ga absoluut niks doen voor dit nieuwe meisje wat met de liefde van mijn leven een dealbreaker was. Een vriend van mij kwam met een goeie vergelijking over het loslaten: kennen jullie de serie Westworld met dat doolhof? Het doel is dus om door dat doolhof heen te gaan en uiteindelijk is dat mogelijk, maar vaak genoeg raak je vast en moet je helemaal overnieuw beginnen. Ik ben er nog lang niet uit, maar ik hoop wel degelijk dat iedereen die door iets vergelijkbaars meegaat hier iets aan heeft.
Ken je dat verhaal van die ezel en die steen?
yatszaterdag 17 februari 2018 @ 08:52
quote:
0s.gif Op dinsdag 13 februari 2018 14:49 schreef C.L.Werner het volgende:

[..]

Pluis je huidige vriendin dan ook maar even goed uit; het zou balen zijn als het een tweede keer gebeurt!
Totaal geen reden toe. Ik vertrouw haar volledig.
Annelooszaterdag 17 februari 2018 @ 11:29
quote:
0s.gif Op zaterdag 17 februari 2018 03:56 schreef buckets_of_lube het volgende:
Update:

Sinds ik laatst in dit topic heb gepost, ben ik naar een ander kantoor (en stad) verplaatst voor mijn baan, en heb een duur sportschool abonnement genomen (inclusief vette groepsfitness klassen) om mezelf bezig te houden. Dat laatste heeft me erg geholpen qua lekkerder in je vel voelen, en om stress af te blazen. Ook veel gereisd voor werk, en wat leuke concerten meegemaakt (mijn favoriete hobby).

Maar belangrijker: eind Oktober ontmoette ik een nieuwe chick, die uit hetzelfde Aziatische land komt waar mijn ex alles om liet draaien. Dus we klikte op onze eerste ontmoeting over dit land en bijbehorende cultuur, en daarna zijn we dus gaan daten. Na een paar maanden om de twee weken afspreken zijn we seksueel dingen gaan doen, en sindsdien zien we elkaar elke week.

Het voelt half als een rebound, maar ook half als iets "gezonds", aangezien zij het soort meisje is waar ik normaal gesproken ook voor zou gaan. Al denk ik wel dat zij het veeeeeel serieuzer ziet dan mijzelf, gedeeltelijk ook vanwege haar culturele achtergrond en de bijbehorende drang/druk om een man te regelen. En ze heeft al een paar random opmerkingen gemaakt over dat ik haar taal zou kunnen leren, alsof ze denkt dat ik bereid ben om terug te gaan naar dat land (fuck nee zeg).

In bed is het leuk en ik overtuig haar steeds meer met kinks/fetishen die ik geil vind (zoals anaal), maar ze doet wel moeilijk over pijpen wat hopelijk bijtrekt. Als ik mijn pik ga trekken denk ik nog steeds aan mijn ex. Ik hoop dat dit binnenkort veranderd zodat ik kan lopen rukken op het meisje bij wie ik mijn zaad nu loos.

Er is dus veel vooruitgang, maar tegelijkertijd voel ik mij nog lang niet over de ex... we zijn immiddels meer dan zes maanden uit elkaar, en op de meest willekeurige momenten krijg ik flashbacks of voel ik dat ik in huilen ga uitbarsten over onze mislukte verloving. En soms als ik bij het nieuwe meisje ben, moet ik ook denken aan de ex en vind ik het moeilijk om 100% in het moment te leven. Ik doe mijn uiterste best om haar niet te vergelijken met de ex, maar qua liefdesontwenningsverschijnselen heb ik nog een heeeeel eind te gaan.

Ik heb geen enkel idee waar mijn toekomst heen gaat leiden, en ik ga absoluut niks doen voor dit nieuwe meisje wat met de liefde van mijn leven een dealbreaker was. Een vriend van mij kwam met een goeie vergelijking over het loslaten: kennen jullie de serie Westworld met dat doolhof? Het doel is dus om door dat doolhof heen te gaan en uiteindelijk is dat mogelijk, maar vaak genoeg raak je vast en moet je helemaal overnieuw beginnen. Ik ben er nog lang niet uit, maar ik hoop wel degelijk dat iedereen die door iets vergelijkbaars meegaat hier iets aan heeft.
Hoe is dit gezond? Ik zou die meid maar duidelijk maken dat dit niet serieus is en niet gaat worden.. al helemaal niet als jij nog steeds fantaseert over jouw ex |:(
lemmethinkaboutitzaterdag 17 februari 2018 @ 11:30
quote:
1s.gif Op zaterdag 17 februari 2018 11:29 schreef Anneloos het volgende:

[..]

Hoe is dit gezond? Ik zou die meid maar duidelijk maken dat dit niet serieus is en niet gaat worden.. al helemaal niet als jij nog steeds fantaseert over jouw ex |:(
Dit ja, wat een kutstreek. Helemaal omdat hij duidelijk ziet dat zij wel serieus is.
Annelooszaterdag 17 februari 2018 @ 11:33
quote:
1s.gif Op zaterdag 17 februari 2018 11:30 schreef lemmethinkaboutit het volgende:

[..]

Dit ja, wat een kutstreek. Helemaal omdat hij duidelijk ziet dat zij wel serieus is.
:N :N
buckets_of_lubezaterdag 17 februari 2018 @ 13:40
quote:
1s.gif Op zaterdag 17 februari 2018 11:29 schreef Anneloos het volgende:

[..]

Hoe is dit gezond? Ik zou die meid maar duidelijk maken dat dit niet serieus is en niet gaat worden.. al helemaal niet als jij nog steeds fantaseert over jouw ex |:(
Als mijn ex morgen op de stoep zou staan en mij terug zou willen, zou ik nee zeggen. Ik ben verdrietig over het einde van onze relatie en dat zij niet meer de persoon is waar ik vroeger van hield, in dezelfde manier dat je over het overlijden van een familielid moet komen.

Betreft het nieuwe meisje: wat mij betreft wordt het juist wel serieus. We hebben alleen nog geen gesprek gehad over mijn dealbreakers. Ze heeft een goeie baan hier met allerlei certificaten die volgens mij niet verplaatsbaar en geldig zouden zijn in haar land van herkomst, dus ik weet niet hoe zeer ze terug zou willen gaan op den duur. 1 ding tegelijk.
Godshandzaterdag 17 februari 2018 @ 14:04
quote:
0s.gif Op zaterdag 17 februari 2018 13:40 schreef buckets_of_lube het volgende:

[..]

Als mijn ex morgen op de stoep zou staan en mij terug zou willen, zou ik nee zeggen. Ik ben verdrietig over het einde van onze relatie en dat zij niet meer de persoon is waar ik vroeger van hield, in dezelfde manier dat je over het overlijden van een familielid moet komen.

Betreft het nieuwe meisje: wat mij betreft wordt het juist wel serieus. We hebben alleen nog geen gesprek gehad over mijn dealbreakers. Ze heeft een goeie baan hier met allerlei certificaten die volgens mij niet verplaatsbaar en geldig zouden zijn in haar land van herkomst, dus ik weet niet hoe zeer ze terug zou willen gaan op den duur. 1 ding tegelijk.
Waarom ga je niet voor een Aziatische die hier met haar ouders woont? Een dochter van een Chinese restauranthouder of een klein (klein)dochter van gevluchte Nederlands-Indiërs.

Heb je minder last van dat opportunisme mbt haar familie elders. En je kan gewoon Nederlands met ze spreken. Win-win. Als het uitgaat is het enige minpunt dat je bij die Chinese nooit meer kan afhalen in het restaurant van haar vader :P
Annelooszaterdag 17 februari 2018 @ 15:41
quote:
0s.gif Op zaterdag 17 februari 2018 13:40 schreef buckets_of_lube het volgende:

[..]

Als mijn ex morgen op de stoep zou staan en mij terug zou willen, zou ik nee zeggen. Ik ben verdrietig over het einde van onze relatie en dat zij niet meer de persoon is waar ik vroeger van hield, in dezelfde manier dat je over het overlijden van een familielid moet komen.

Betreft het nieuwe meisje: wat mij betreft wordt het juist wel serieus. We hebben alleen nog geen gesprek gehad over mijn dealbreakers. Ze heeft een goeie baan hier met allerlei certificaten die volgens mij niet verplaatsbaar en geldig zouden zijn in haar land van herkomst, dus ik weet niet hoe zeer ze terug zou willen gaan op den duur. 1 ding tegelijk.
Oke, maar ben jij er wel klaar voor? Dat dit serieus aan het worden is? Je fantaseert nog over jouw ex?

En ja daarnaast het verhuizen naar haar thuisland.. is misschien ook wel een puntje!
buckets_of_lubezondag 18 februari 2018 @ 04:01
quote:
5s.gif Op zaterdag 17 februari 2018 14:04 schreef Godshand het volgende:

[..]

Waarom ga je niet voor een Aziatische die hier met haar ouders woont? Een dochter van een Chinese restauranthouder of een klein (klein)dochter van gevluchte Nederlands-Indiërs.

Heb je minder last van dat opportunisme mbt haar familie elders. En je kan gewoon Nederlands met ze spreken. Win-win. Als het uitgaat is het enige minpunt dat je bij die Chinese nooit meer kan afhalen in het restaurant van haar vader :P
Hahaha ik hou van de manier waarop jij denkt. Maar wat als we nou kinderen zouden hebben, en de verwachting ontstaat dat de kinderen in het restaurant van hun grootouders moeten werken?
buckets_of_lubezondag 18 februari 2018 @ 04:07
quote:
1s.gif Op zaterdag 17 februari 2018 15:41 schreef Anneloos het volgende:

[..]

Oke, maar ben jij er wel klaar voor? Dat dit serieus aan het worden is? Je fantaseert nog over jouw ex?

En ja daarnaast het verhuizen naar haar thuisland.. is misschien ook wel een puntje!
Het is niet fantaseren over de ex, maar terugdenken aan al die mooie geile momenten die we samen hadden beleefd.

Qua klaar zijn voor iets serieus weet ik het niet 100%. Maar tja, wanneer weten mensen wel of ze klaar voor iets nieuws zijn? Daarom dat ik het rustig aan wil doen met het nieuwe meisje.
Godshandzondag 18 februari 2018 @ 04:12
quote:
0s.gif Op zondag 18 februari 2018 04:01 schreef buckets_of_lube het volgende:

[..]

Hahaha ik hou van de manier waarop jij denkt. Maar wat als we nou kinderen zouden hebben, en de verwachting ontstaat dat de kinderen in het restaurant van hun grootouders moeten werken?
Dan denk je wel erg ver vooruit. Dat is meer >5 jr ofzo. Als peuter kunnen ze dat echt nog nie
bamibijzondag 18 februari 2018 @ 10:13
quote:
1s.gif Op zaterdag 30 september 2017 14:24 schreef yats het volgende:

[..]

Geloof me, dat gaat voorbij. Ik heb ooit mijn huwelijk kort voor de daadwerkelijke datum afgeblazen na bepaalde dingen over mijn ex ontdekt te hebben en hoewel het eerste jaar echt klote was, ben ik daarna verder gegaan. En nu is het zelfs zo ver dat mijn huidige vriendin en ik samenwonen en over wel of niet trouwen denken.
Huh, wat voor dingen dan? Kan me er niet echt iets bij voorstellen
Annelooszondag 18 februari 2018 @ 10:27
quote:
0s.gif Op zondag 18 februari 2018 04:07 schreef buckets_of_lube het volgende:

[..]

Het is niet fantaseren over de ex, maar terugdenken aan al die mooie geile momenten die we samen hadden beleefd.

Qua klaar zijn voor iets serieus weet ik het niet 100%. Maar tja, wanneer weten mensen wel of ze klaar voor iets nieuws zijn? Daarom dat ik het rustig aan wil doen met het nieuwe meisje.
Oke oke.. maar ook dat moet je een beetje los gaan laten! Denk aan de geile dingen die jij met je nieuwe vriendin kan doen!

En je weet het echt wel als je iets serieus wilt.. dan begin jij haar overal voor te stellen aan friends/familie dan stel jij haar voor in jouw toekomst.. je wilt niet meer zonder haar!
En ja als jij het nog niet zeker weet, doe het dan rustig aan! O+
buckets_of_lubemaandag 19 februari 2018 @ 04:15
quote:
1s.gif Op zondag 18 februari 2018 10:27 schreef Anneloos het volgende:

[..]

Oke oke.. maar ook dat moet je een beetje los gaan laten! Denk aan de geile dingen die jij met je nieuwe vriendin kan doen!

En je weet het echt wel als je iets serieus wilt.. dan begin jij haar overal voor te stellen aan friends/familie dan stel jij haar voor in jouw toekomst.. je wilt niet meer zonder haar!
En ja als jij het nog niet zeker weet, doe het dan rustig aan! O+
Bedankt voor je advies.

Eerlijk gezegd is dit voor mij nu allemaal nieuw terrein. Vlak nadat het officieel werdt met mijn ex, kwam ze in hetzelfde studentenhuis terecht als ik (en nog een hoop anderen). Wat voor sommigen heel verstikkend kan zijn, maar voor ons was het perfect en we werden meteen onafscheidelijk. Wat heel ongebruikelijk is qua relaties.

Dus met het huidige meisje is het allemaal leuk, maar tegelijkertijd wil ik ook nog mijn eigen leven kunnen leiden. Mijn broer met wie ik nu samenwoon gaf mij het advies om zoveel mogelijk rond te neuken en te daten, als een manier op meer over jezelf te ontdekken. Ondanks dat zoiets niet echt in mijn aard ligt... maar daarentegen wil ik ook niet het gevoel hebben dat ik meteen voor het eerste volgende meisje ben gegaan wie mij positieve aandacht gaf.

We zien wel.
yatsdinsdag 20 februari 2018 @ 14:59
quote:
1s.gif Op zondag 18 februari 2018 10:13 schreef bamibij het volgende:

[..]

Huh, wat voor dingen dan? Kan me er niet echt iets bij voorstellen
Zonder concreet op mijn ex in te gaan zijn er genoeg dingen te bedenken lijkt me waarom je een huwelijk afblaast?
Dirkos1987zaterdag 3 maart 2018 @ 17:45
Na wat flinke botsingen en ruzies wil mijn ex toch nog keer een gesprek aan gaan, ze geeft me een laatste kans dit te doen. Zoals ik al verwacht stelt ze voor om dit te doen morgen op de dag dat ze weet dat ik ook wedstrijd heb. Ene kant ben ik nog kei gek op haar denk er echt de hele dag aan, maar als ze dan met dit soort spelletjes komt denk ik echt is het het nog allemaal wel waard?

Mis haar echt ontzettend alleen weet ze ook gewoon dat ik wedstrijd heb en dit nog nooit heb afgezegd voor wat voor reden dan ook. Beetje trieste aktie. Mijn hoofd slaat op hol. PFFF
buckets_of_lubemaandag 5 maart 2018 @ 02:49
quote:
0s.gif Op zaterdag 3 maart 2018 17:45 schreef Dirkos1987 het volgende:
Na wat flinke botsingen en ruzies wil mijn ex toch nog keer een gesprek aan gaan, ze geeft me een laatste kans dit te doen. Zoals ik al verwacht stelt ze voor om dit te doen morgen op de dag dat ze weet dat ik ook wedstrijd heb. Ene kant ben ik nog kei gek op haar denk er echt de hele dag aan, maar als ze dan met dit soort spelletjes komt denk ik echt is het het nog allemaal wel waard?

Mis haar echt ontzettend alleen weet ze ook gewoon dat ik wedstrijd heb en dit nog nooit heb afgezegd voor wat voor reden dan ook. Beetje trieste aktie. Mijn hoofd slaat op hol. PFFF
Jongen, denk aan jezelf boven alles. Waarom zou zij de dynamiek moeten bepalen?
AlwaysHappymaandag 5 maart 2018 @ 07:44
Vriendelijk van d'r dat ze rekening met je houdt. Dat zou al genoeg moeten zeggen.
Dirkos1987maandag 5 maart 2018 @ 17:51
quote:
0s.gif Op maandag 5 maart 2018 07:44 schreef AlwaysHappy het volgende:
Vriendelijk van d'r dat ze rekening met je houdt. Dat zou al genoeg moeten zeggen.
Klopt, maar er zijn ook wel wat dingen gebeurd waar ik zelf schuldige in ben. Heb het niet over vreemdgaan oid.
Dus snap ook wel dat zei boos is en nu even zo doet. Ik ben uiteraard gewoon naar mijn wedstrijd gegaan en heb haar nauwelijks gesproken, ook nauwelijks reactie meer op berichtjes dus laat het maar even rusten.
Hopelijk komt er nog een gesprek en zo niet zullen we verder moeten :)
AlwaysHappymaandag 5 maart 2018 @ 17:58
quote:
0s.gif Op maandag 5 maart 2018 17:51 schreef Dirkos1987 het volgende:

[..]

Klopt, maar er zijn ook wel wat dingen gebeurd waar ik zelf schuldige in ben. Heb het niet over vreemdgaan oid.
Dus snap ook wel dat zei boos is en nu even zo doet. Ik ben uiteraard gewoon naar mijn wedstrijd gegaan en heb haar nauwelijks gesproken, ook nauwelijks reactie meer op berichtjes dus laat het maar even rusten.
Hopelijk komt er nog een gesprek en zo niet zullen we verder moeten :)
Hopelijk staat ze dan later, als de emoties wat gezakt zijn, alsnog open voor een gesprek. Goed van je dat je niet bent gegaan en je niet laat sturen door haar. Sterkte!
larry_flyntdonderdag 8 maart 2018 @ 15:34
....

[ Bericht 99% gewijzigd door larry_flynt op 09-03-2018 01:13:33 ]