abonnement Unibet Coolblue
pi_173932207
Cryptocoins?
Bitcoin is het bekendste voorbeeld van cryptocurrency. Naast Bitcoins zijn er nog heel veel 'altcoins' kijk hier maar eens voor een overzicht; CryptoCurrency Market Capitalizations. Bitcoin is bedoeld als betaalmiddel, je kan geld (Bitcoin) naar iemand overmaken zonder tussenkomst van een bank. De transactie is anoniem en binnen enkele minuten geregeld. Dit gebeurt allemaal door middel van een blockchain.

Blockchain?
De blockchain kun je zien als een kasboek dat wordt gecontroleerd door iedereen die gebruik maakt hiervan. Je kan in dat kasboek elke transactie zien die ooit heeft plaatsgevonden. De blockchain wordt door heel veel pc's gecontroleerd en is niet achteraf wijzigbaar. Een systeem wat moeilijk te manipuleren is dus.
In elk block in de blockchain zitten transacties van coins. Kijk maar eens hier om zelf een kijkje te nemen in zo`n blockchain; Bitcoin Block Explorer - Blockchain

Wie houdt de blockchain bij?
De blockchain wordt bijgehouden door zogeheten 'miners'. Deze (groepen van) pc's stoppen transacties in een block en voegen die toe aan de blockchain. De miner die het block uiteindelijk maakt wordt beloond met Bitcoin.
Dit is natuurlijk kort door de bocht; bekijk dit filmpje maar eens voor een uitgebreidere uitleg;


Er zijn tegenwoordig twee verschillende technieken die worden gebruikt om de blockchain bij te houden, namelijk; Proof of Work (PoW) en (Leased) Proof of Stake (LPoS of PoS). Wil je meer weten hierover dan ga je dit maar Googlen. :P

Minen levert dus geld op?
Ja. Maar op kleine schaal is het minen van Bitcoin eigenlijk niet meer rendabel door de kosten van aanschaf van hardware, stroomkosten etc. Dit omdat het minen van Bitcoin ook steeds moeilijker wordt en er veel concurrentie is. Wellicht als Bitcoin in de toekomst nog veel meer waard word dat het weer rendabel wordt. Het minen van sommige altcoins op kleine schaal kan wel rendabel zijn, helemaal met wellicht een prijsstijging in het verschiet.

En wat zijn de verschillen tussen Bitcoin en verschillende altcoins?
De verschillen tussen al die coins zijn soms minimaal en soms gigantisch groot. Op de verschillende websites van de coin is informatie te vinden over de technische werking of de visie van het team erachter.

Oké. Hoe kom ik aan cryptocurrency?
Cryptocurrency kun je kopen via bedrijven of via een exchange. De laatstgenoemde is eigenlijk een soort AEX maar dan alleen voor cryptocurrency. Kopen via een exchange is meestal goedkoper dan het kopen van een bedrijf. Dit omdat je nu geen tussenpersoon hebt maar rechtstreeks van een andere gebruiker koopt.

En hoe sla ik mijn digitale geld nu veilig op?
In een wallet. En dat kan op verschillende manieren en plekken, elk met zijn eigen voor en nadelen.
Je kan het in je wallet op een exchange bewaren maar de geschiedenis heeft geleerd dat dit niet altijd een goed idee is. Je kan bij je wallet door middel van een private key, alleen hiermee kun je transacties doen. Omdat de exchange jouw private key beheerd kan de eigenaar van die exchange er in theorie dus met al het geld vandoor gaan. Google maar eens op 'mt. Gox' voor een voorbeeld.

Wil je dagelijks handelen met crypto dan is het handiger om je coins op een exchange te laten. Koop je ze voor de lange termijn dan kun je het beter opslaan in een ander soort wallet.

Wallet? Offline wallet? Hardware wallet? Paper wallet? Wat?
Een wallet komt in verschillende vormen. Je kan een walletprogramma voor desbetreffende coin installeren op je pc / laptop / telefoon / tablet en daar je coin in opslaan. Maakt wel een backup van je private key zodat als deze crasht je je coins nog wel van recoveren.

Daarnaast zijn er ook hardware wallets tekoop zoals de Trezor of de Nano Ledger.

Een paper wallet is heel simpel. Je maakt online een bitcoinadres aan en stuurt naar dat adres je coins. Je print je private key uit. Deze sla je op een aantal plekken veilig op en je coins staan nu op dat adres in de blockchain opgeslagen. Met die key kun je op een later tijdstip een wallet installeren en bij je coins.

Meer info: https://www.coindesk.com/information/paper-wallet-tutorial/

Probeer 3rd party wallets te vermijden. Dit zijn Wallets die zijn gemaakt door een partij die niet in eerste instantie bij het team zit dat desbetreffende coin heeft ontwikkeld. Het verleden heeft uitgewezen dat hier nog wel eens misbruikt van is gemaakt.

Wat een hoop info. Waarom moet ik instappen?
Omdat je bank 0.1% rente per jaar geeft en omdat de blockchain de toekomst heeft. Het is niet voor niks dat er steeds meer geld in cryptocurrency omgaat. To the moon motherfuckers!

En wat zorgt er nou voor dat een coin waarde krijgt?
De markt bepaalt de waarde van een coin. Hoe meer mensen er heil in zien, hoe meer het waard wordt.

Afkortingen en jargon
FOMO - Fear of missing out - Paniekreactie omdat een coin opeens erg veel in waarde stijgt. Paniekaankoop.
FUD - Fear, uncertainty, doubt. Op het moment dat er angst en onzekerheid in de markt zit dan gaan vaak veel mensen hun geld omzetten naar fiat. Dit zorgt voor een dalende trend of crash in de markt.
ICO - Initial Coin Offering. Een nieuwe munt wordt geïntroduceerd. Hier is geld voor nodig. Vroege investeerders kunnen in een ICO investeren in de hoop dat de munt daarna een veelvoud waard wordt.
Fee - Om een transactie te doen moet er fee worden betaald. Dit is een bedrag dat ervoor zorgt dat jouw transactie in behandeling wordt genomen. Sommige exchanges rekenen ook fee om uit te laten betalen.

Shorten? Long gaan? Margin trading? Leverage?
Geen zin om nu deze termen nu uit te leggen. Google er maar op :').

Exchanges;
Kraken | Buy, Sell and Margin Trade Bitcoin (BTC) and Ethereum (ETH) - Buy, Sell, Trade Bitcoin
Bittrex.com - Bittrex, The Next Generation Digital Currency Exchange

Bedrijven waar je crypto kan kopen buiten een exchange om?
Bitcoins Kopen en Verkopen met iDEAL, Bancontact of SEPA | LiteBit
https://bitonic.nl/
Bitcoins kopen - iDEAL, Banktransfer of Creditcard | BTC Direct

Sites;
CryptoCurrency Market Capitalizations
https://cointelegraph.com/
Bitcoin Block Explorer - Blockchain
https://blockexplorer.com/

DISCLAIMER:
Cryptocurrency is een erg jonge en volatiele markt. Nog meer dan voor elke andere markt geldt hier dat je je goed moet inlezen en investeer enkel geld dat je kan missen.


Luister naar Crypto Fever - Faberyayo & Abel
pi_173932232
TenX gaat.

Volgens mij omdat ze weer TenX kaarten kunnen leveren, ook buiten Europa. Vorige leverancier wilde/mocht dat niet doen.
pi_173932274
quote:
0s.gif Op vrijdag 22 september 2017 16:38 schreef fckdedeurkruk het volgende:
TenX gaat.

Volgens mij omdat ze weer TenX kaarten kunnen leveren, ook buiten Europa. Vorige leverancier wilde/mocht dat niet doen.
Ik ben wel benieuwd naar die review van kthxbye over die kaart
Lambo of Rekt
pi_173932325
quote:
0s.gif Op vrijdag 22 september 2017 16:38 schreef fckdedeurkruk het volgende:
TenX gaat.

Volgens mij omdat ze weer TenX kaarten kunnen leveren, ook buiten Europa. Vorige leverancier wilde/mocht dat niet doen.
Denk je dat hij nog veel gaat stijgen?
pi_173932468
Tenx aangevuld... zit nu nog altijd onder de mid-augustus prijs XD
Up Up Up
pi_173932489
quote:
0s.gif Op vrijdag 22 september 2017 16:41 schreef EggsTC het volgende:

[..]

Ik ben wel benieuwd naar die review van kthxbye over die kaart
Ah hij heeft met de ICO mee gedaan? Dan ben ik ook erg nieuwsgierig.

Ik heb net een beetje een openbaring gekregen wat betreft kaarten als TenX, Monaco en ... er was er volgens mij nog één.

Het gaat er natuurlijk gewoon om dat zoveel assets digitaal gemaakt worden. En met die coins kun je (hopelijk) vervolgens ruilen tegen anderen om weer wat te kopen. Beetje wat Ethereum, OmiseGo en ik hoop Kyber mee bezig zijn/gaan (misschien ook Golem?). Hebben zij ook niet nog een provider nodig die een betaalkaart aan het project gaat toevoegen?

Had Microsoft in vanaf de jaren '80-'90 ook niet een dikke monopoly op alles dat met ICT te maken had, maar was juist het Web waarvan men zei: "Hier kunnen ze lekker geen grip op krijgen, want p2p"?

Als ik het zo bekijk kunnen we dankzij het digitaal maken van bestaande assets (waardoor bestaande assets liquide worden, net als goed toentertijd liquide werd gemaakt door er schuldpapieren tegenover te zetten) juist weer terug naar de ruilhandel als de tijd voor er banken kwamen. Gewoon weer 10 kippen ruilen tegen 1 varken, als het ware. Bij het kip en varken verhaal kwam ook geen tussenpersoon (=bank) kijken. En zo'n bank hebben we inderdaad ook niet nodig om coins tegen elkaar te ruilen.

Of ik doe hier een spuit11 en zo had iedereen het allang in gedachten, sorry voor mijn traagheid en zie ik éindelijk de bigger picture. Of jullie denken dat ik een kronkel in mijn kop heb en verklaren mij voor gek. Hoe dan ook: zo zie ik nu de bigger picture en begrijp ik waarom banken zo bang zijn voor crypto. Hypotheken kunnen met smart contracts ook prima P2P gemaakt worden.

[ Bericht 0% gewijzigd door fckdedeurkruk op 22-09-2017 16:58:47 ]
pi_173932498
quote:
0s.gif Op vrijdag 22 september 2017 16:43 schreef poebz het volgende:

[..]

Denk je dat hij nog veel gaat stijgen?
Geen idee. Ik ga lekker chart kijken op Bittrex. Heb ooit 50 gekocht op 90k sats, als ie dat aantikt verkoop ik ze en koop ik ze later terug zodra ie gedipt is.

Hij is gegaan van 44k sats naar 67k sats vanaf 15.30 tot 16.15 uur. Nu gaat ie al drie kwartier sideways op ongeveer 65k. Lijkt er op dat het nieuws in de prijs zit, hoewel anderen het nieuws pas veel later lezen.

quote:
0s.gif Op vrijdag 22 september 2017 16:51 schreef Bitfinesse het volgende:
Tenx aangevuld... zit nu nog altijd onder de mid-augustus prijs XD
lol
pi_173932529
quote:
0s.gif Op vrijdag 22 september 2017 16:51 schreef Bitfinesse het volgende:
Tenx aangevuld... zit nu nog altijd onder de mid-augustus prijs XD
Je koopt serieus in zo'n stijging als dit?
Lambo of Rekt
pi_173932560
Never buy on fresh highs
pi_173932587
quote:
0s.gif Op vrijdag 22 september 2017 16:41 schreef EggsTC het volgende:

[..]

Ik ben wel benieuwd naar die review van kthxbye over die kaart
Ik woon in Japan, en idd volgens die oude provider konden ze mijne niet leveren en mailden ze dat het November zou worden...

Maar nog geen nieuwe mail gehad dus ik wacht het af :)
pi_173932589
quote:
0s.gif Op vrijdag 22 september 2017 16:55 schreef EggsTC het volgende:

[..]

Je koopt serieus in zo'n stijging als dit?
Botje wel. Entry: 48, exit: 68. 40% in een klein uurtje. Beetje consolideren rond 60 nu.



Kijken of ze PAY nog hoger gaan pumpen, 100k short term moet wel haalbaar zijn.

Sowieso is PAY een underrated versie van de fata morgana die MCO ooit was. :)
pi_173932620
Er wordt aardig geknokt in het orderboek van TenX op het moment.

https://www.imgur.com/a/QVJlV - waarom de fuck werkt 'afbeelding toevoegen niet'. Als ik dat doe krijg ik dit:

SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.


[ Bericht 4% gewijzigd door fckdedeurkruk op 22-09-2017 17:26:49 ]
pi_173932627
quote:
0s.gif Op vrijdag 22 september 2017 16:55 schreef EggsTC het volgende:

[..]

Je koopt serieus in zo'n stijging als dit?
Man ik weet het niet meer ben ondertussen wel meer dan FOMO maar no H...

Het kan alleen maar beter gaan denk ik maar en gelukkig is mijn inleg destijds een te overzien bedrag maar tevens ook een mooi peilpunt.
Up Up Up
pi_173932690
quote:
10s.gif Op vrijdag 22 september 2017 16:59 schreef Panzermaus het volgende:

[..]

Botje wel. Entry: 48, exit: 68. 40% in een klein uurtje. Beetje consolideren rond 60 nu.

[ afbeelding ]

Kijken of ze PAY nog hoger gaan pumpen, 100k short term moet wel haalbaar zijn.

Sowieso is PAY een underrated versie van de fata morgana die MCO ooit was. :)
Je gebruikt een crawler op die site van cryptoping en dan koop je met de site api ofzo?
Lambo of Rekt
pi_173932720
quote:
10s.gif Op vrijdag 22 september 2017 16:59 schreef Panzermaus het volgende:

[..]

Botje wel. Entry: 48, exit: 68. 40% in een klein uurtje. Beetje consolideren rond 60 nu.

[ afbeelding ]

Kijken of ze PAY nog hoger gaan pumpen, 100k short term moet wel haalbaar zijn.

Sowieso is PAY een underrated versie van de fata morgana die MCO ooit was. :)
Jouw eigen bod neem ik aan? Hoeveel koopt jouw bot in 1x? Is daar ook een bepaalde formule voor of iets dergelijks of geef je de bot een x bedrag aan speelgeld?
pi_173932877
quote:
10s.gif Op vrijdag 22 september 2017 17:05 schreef EggsTC het volgende:

[..]

Je gebruikt een crawler op die site van cryptoping en dan koop je met de site api ofzo?
Waarom heeft iedereen het hier steeds over CryptoPing? :D Dat was toch zo'n Telegram bot die je veel te laat volume spike nieuws geeft zodat je uiteindelijk 15 minuten te laat in kan kopen samen met 300 andere gebruikers van die dienst? Ik heb hem geprobeerd, maar had er zelf weinig baat bij.

'First to market', hoe sneller hoe beter. Dit Scala/Akka-ding hangt 24/7 aan de Bittrex websocket en pakt alle market updates, construeert ticks en synchroniseert het orderbook, scant voor drops in liquiditeit, detecteert buy/sell walls (notificaties bij spoofing), en koopt nu ook automatisch in.

quote:
0s.gif Op vrijdag 22 september 2017 17:06 schreef fckdedeurkruk het volgende:

[..]

Jouw eigen bod neem ik aan? Hoeveel koopt jouw bot in 1x? Is daar ook een bepaalde formule voor of iets dergelijks of geef je de bot een x bedrag aan speelgeld?
Ik heb hem op dit moment een 'budget' van 5 BTC gegeven en daar spendeert hij dan <x>% van, op basis van de 'intensiteit' van het signaal, wat weer gebaseerd is op de verhouding van prijsstijging tot volumestijging. Zodra de buy order erdoorheen gaat plugt hij een harde 'buy-in' stop loss in (voor het geval dat de prijs crashed) en daarnaast nog een trailing sell order om geleidelijk profit in te locken terwijl de prijs stijgt. Zodra de marktprijs daar niet tegenaan begint te schuren blijft hij die gewoon omhoog schuiven. :)

Dit werkt heel aardig. In het ergste geval speel je quitte (minus de fee, +- spread), maar aangezien hij alleen afgaat op hele hoge volumespikes (zoals nu bij PAY) cleared de prijsraket de 'launch pad' al vaak in luttele seconden. Hierdoor is de afstand tot je inkoopprijs al snel groot genoeg en daardoor zit je door de trailing 'profit sell' order meteen in profit.

Hij had Golem (GNT) net ook te pakken (blijkbaar was er een tweet over een nieuwe Brass beta), maar dat was maar van korte duur. Toch tikt het mooi aan, nooit meer FOMO-en, en het idee dat je niet grootschalig kunt verliezen door de automatische stop loss schept veel rust. Vooral handmatige stop losses invoeren vond ik altijd veel te veel geklungel op die Bittrex website. Gaat ook vaak genoeg fout. :P
pi_173932938
quote:
14s.gif Op vrijdag 22 september 2017 17:19 schreef Panzermaus het volgende:

[..]

Waarom heeft iedereen het hier steeds over CryptoPing? :D Dat was toch zo'n Telegram bot die je veel te laat volume spike nieuws geeft zodat je uiteindelijk 15 minuten te laat in kan kopen samen met 300 andere gebruikers van die dienst? Ik heb hem geprobeerd, maar had er zelf weinig baat bij.

'First to market', hoe sneller hoe beter. Dit Scala/Akka-ding hangt 24/7 aan de Bittrex websocket en pakt alle market updates, construeert ticks en synchroniseert het orderbook, scant voor drops in liquiditeit, detecteert buy/sell walls (notificaties bij spoofing), en koopt nu ook automatisch in.

[..]

Ik heb hem op dit moment een 'budget' van 5 BTC gegeven en daar spendeert hij dan <x>% van, op basis van de 'intensiteit' van het signaal, wat weer gebaseerd is op de verhouding van prijsstijging tot volumestijging. Zodra de buy order erdoorheen gaat plugt hij een harde 'buy-in' stop loss in (voor het geval dat de prijs crashed) en daarnaast nog een trailing sell order om geleidelijk profit in te locken terwijl de prijs stijgt. Zodra de marktprijs daar niet tegenaan begint te schuren blijft hij die gewoon omhoog schuiven. :)

Dit werkt heel aardig. In het ergste geval speel je quitte (minus de fee, +- spread), maar aangezien hij alleen afgaat op hele hoge volumespikes (zoals nu bij PAY) cleared de prijsraket de 'launch pad' al vaak in luttele seconden. Hierdoor is de afstand tot je inkoopprijs al snel groot genoeg en daardoor zit je door de trailing 'profit sell' order meteen in profit.

Hij had Golem (GNT) net ook te pakken (blijkbaar was er een tweet over een nieuwe Brass beta), maar dat was maar van korte duur. Toch tikt het mooi aan, nooit meer FOMO-en, en het idee dat je niet grootschalig kunt verliezen door de automatische stop loss schept veel rust. Vooral handmatige stop losses invoeren vond ik altijd veel te veel geklungel op die Bittrex website. Gaat ook vaak genoeg fout. :P
Netjes ^O^

Hoe bepaalt de bot dan welke coin interessant is, op basis van volume toename? Want dan ben je in principe ook al telaat.

[ Bericht 2% gewijzigd door EggsTC op 22-09-2017 17:38:57 ]
Lambo of Rekt
pi_173933243
quote:
0s.gif Op vrijdag 22 september 2017 17:23 schreef EggsTC het volgende:

[..]

Netjes ^O^

Hoe bepaalt de bot dan welke coin interessant is, op basis van volume toename? Want dan ben je in principe ook al telaat.
..op basis van de 'intensiteit' van het signaal, wat weer gebaseerd is op de verhouding van prijsstijging tot volumestijging.

Dus als volume procentueel harder stijgt dan de prijs, pakt zijn bot het op als ik het goed begrijp.

quote:
14s.gif Op vrijdag 22 september 2017 17:19 schreef Panzermaus het volgende:

[..]

Waarom heeft iedereen het hier steeds over CryptoPing? :D Dat was toch zo'n Telegram bot die je veel te laat volume spike nieuws geeft zodat je uiteindelijk 15 minuten te laat in kan kopen samen met 300 andere gebruikers van die dienst? Ik heb hem geprobeerd, maar had er zelf weinig baat bij.

'First to market', hoe sneller hoe beter. Dit Scala/Akka-ding hangt 24/7 aan de Bittrex websocket en pakt alle market updates, construeert ticks en synchroniseert het orderbook, scant voor drops in liquiditeit, detecteert buy/sell walls (notificaties bij spoofing), en koopt nu ook automatisch in.

[..]

Ik heb hem op dit moment een 'budget' van 5 BTC gegeven en daar spendeert hij dan <x>% van, op basis van de 'intensiteit' van het signaal, wat weer gebaseerd is op de verhouding van prijsstijging tot volumestijging. Zodra de buy order erdoorheen gaat plugt hij een harde 'buy-in' stop loss in (voor het geval dat de prijs crashed) en daarnaast nog een trailing sell order om geleidelijk profit in te locken terwijl de prijs stijgt. Zodra de marktprijs daar niet tegenaan begint te schuren blijft hij die gewoon omhoog schuiven. :)

Dit werkt heel aardig. In het ergste geval speel je quitte (minus de fee, +- spread), maar aangezien hij alleen afgaat op hele hoge volumespikes (zoals nu bij PAY) cleared de prijsraket de 'launch pad' al vaak in luttele seconden. Hierdoor is de afstand tot je inkoopprijs al snel groot genoeg en daardoor zit je door de trailing 'profit sell' order meteen in profit.

Hij had Golem (GNT) net ook te pakken (blijkbaar was er een tweet over een nieuwe Brass beta), maar dat was maar van korte duur. Toch tikt het mooi aan, nooit meer FOMO-en, en het idee dat je niet grootschalig kunt verliezen door de automatische stop loss schept veel rust. Vooral handmatige stop losses invoeren vond ik altijd veel te veel geklungel op die Bittrex website. Gaat ook vaak genoeg fout. :P
Heel vet hoor. Ik begrijp prima wat je aan het doen bent. Helaas heb ik niet de kunde om zelf een bot te maken. Door met een eigen bot te traden (dus je eigen visie) kun je veel beter je winsten pakken dan wanneer je dit handmatig moet doen.

En je kunt met je bot dus zelf een trailing sell order maken? :o Die functie heeft Bittrex zelfs niet eens. Vraag me af wat jouw bot nu doet nu PAY beetje consolideert, neem aan dat ie al verkocht heeft? Of heb je eigen % profit taking ingesteld?

Zit je zelf in de ICT? Of ben je ooit met een guide op internet begonnen?
pi_173933304
quote:
0s.gif Op vrijdag 22 september 2017 17:45 schreef fckdedeurkruk het volgende:
Ik begrijp prima wat je aan het doen bent. Helaas heb ik niet de kunde om zelf een bot te maken. Door met een eigen bot te traden (dus je eigen visie) kun je veel beter je winsten pakken dan wanneer je dit handmatig moet doen.
Ja ik denk dat ik dat ook wel kan schrijven, dus daarom ben ik nieuwsgierig naar de technieken hier. Ik ben dan ook al bezig hiermee. Die trailing sellorder is wel interessant ja, daarmee verspil je ook geen profit.
Lambo of Rekt
pi_173933321
quote:
14s.gif Op vrijdag 22 september 2017 17:48 schreef EggsTC het volgende:

[..]

Ja ik denk dat ik dat ook wel kan schrijven, dus daarom ben ik nieuwsgierig naar de technieken hier. Ik ben dan ook al bezig hiermee. Die trailing sellorder is wel interessant ja, daarmee verspil je ook geen profit.
Teach me Sensei!
pi_173933333
quote:
0s.gif Op vrijdag 22 september 2017 17:49 schreef fckdedeurkruk het volgende:

[..]

Teach me Sensei!
Bittrex heeft een API, daarmee kun je wel kopen, verkopen en dat weer cancelen, dus dat mechanisme bouw je zelf erachter.
Lambo of Rekt
pi_173933530
quote:
0s.gif Op vrijdag 22 september 2017 17:49 schreef EggsTC het volgende:

[..]

Bittrex heeft een API, daarmee kun je wel kopen, verkopen en dat weer cancelen, dus dat mechanisme bouw je zelf erachter.
Ik bedoel het programmeergedeelte. Ik ben helaas geen ICT-er (wel interesse in en beetje affiniteit mee) dus ik zou niet weten hoe je een bot schrijft. Welke taal, met welke tool etc.
pi_173933549
quote:
14s.gif Op vrijdag 22 september 2017 17:19 schreef Panzermaus het volgende:

[..]

Waarom heeft iedereen het hier steeds over CryptoPing? :D Dat was toch zo'n Telegram bot die je veel te laat volume spike nieuws geeft zodat je uiteindelijk 15 minuten te laat in kan kopen samen met 300 andere gebruikers van die dienst? Ik heb hem geprobeerd, maar had er zelf weinig baat bij.

'First to market', hoe sneller hoe beter. Dit Scala/Akka-ding hangt 24/7 aan de Bittrex websocket en pakt alle market updates, construeert ticks en synchroniseert het orderbook, scant voor drops in liquiditeit, detecteert buy/sell walls (notificaties bij spoofing), en koopt nu ook automatisch in.

[..]

Ik heb hem op dit moment een 'budget' van 5 BTC gegeven en daar spendeert hij dan <x>% van, op basis van de 'intensiteit' van het signaal, wat weer gebaseerd is op de verhouding van prijsstijging tot volumestijging. Zodra de buy order erdoorheen gaat plugt hij een harde 'buy-in' stop loss in (voor het geval dat de prijs crashed) en daarnaast nog een trailing sell order om geleidelijk profit in te locken terwijl de prijs stijgt. Zodra de marktprijs daar niet tegenaan begint te schuren blijft hij die gewoon omhoog schuiven. :)

Dit werkt heel aardig. In het ergste geval speel je quitte (minus de fee, +- spread), maar aangezien hij alleen afgaat op hele hoge volumespikes (zoals nu bij PAY) cleared de prijsraket de 'launch pad' al vaak in luttele seconden. Hierdoor is de afstand tot je inkoopprijs al snel groot genoeg en daardoor zit je door de trailing 'profit sell' order meteen in profit.

Hij had Golem (GNT) net ook te pakken (blijkbaar was er een tweet over een nieuwe Brass beta), maar dat was maar van korte duur. Toch tikt het mooi aan, nooit meer FOMO-en, en het idee dat je niet grootschalig kunt verliezen door de automatische stop loss schept veel rust. Vooral handmatige stop losses invoeren vond ik altijd veel te veel geklungel op die Bittrex website. Gaat ook vaak genoeg fout. :P
wat kost die bot van jou?
pi_173933599
quote:
0s.gif Op vrijdag 22 september 2017 17:23 schreef EggsTC het volgende:

[..]

Netjes ^O^

Hoe bepaalt de bot dan welke coin interessant is, op basis van volume toename? Want dan ben je in principe ook al telaat.
Een 'sliding window' op live ticks uit de laatste 10-20-30 seconden en dan nog een groter 'confirmation' frame dat maar 'half' telt, om niet té lang te wachten. Die laatste is vooral een 'bevestiging' dat er ergens een liftoff gaande is (ipv tijdelijke pump/dump). Meestal beginnen dit soort maanmissies (als PAY) echt met een absurd hoog volume buys in een bestek van slechts 10 seconden ofzo, in dit geval getriggerd door Twitter nieuws over hun VISA card. Daarna begint het feest pas echt.


Als je een paar van dit soort pumps analyseert kom je al snel op redelijk geschikte prijs/volume delta %'s uit waarop je zou kunnen reageren. Dus als een coin daar ineens een dusdanige afwijking vertoont, dan is het doorgaans raak en zit je dus al lang (veilig en wel) op de raket voordat de eerste 1 minute candle op de charts staat. :)
pi_173933617
quote:
14s.gif Op vrijdag 22 september 2017 18:02 schreef Panzermaus het volgende:

[..]

Een 'sliding window' op live ticks uit de laatste 10-20-30 seconden en dan nog een groter 'confirmation' frame dat maar 'half' telt, om niet té lang te wachten. Die laatste is vooral een 'bevestiging' dat er ergens een liftoff gaande is (ipv tijdelijke pump/dump). Meestal beginnen dit soort maanmissies (als PAY) echt met een absurd hoog volume buys in een bestek van slechts 10 seconden ofzo, in dit geval getriggerd door Twitter nieuws over hun VISA card. Daarna begint het feest pas echt.


Als je een paar van dit soort pumps analyseert kom je al snel op redelijk geschikte prijs/volume delta %'s uit waarop je zou kunnen reageren. Dus als een coin daar ineens een dusdanige afwijking vertoont, dan is het doorgaans raak en zit je dus al lang (veilig en wel) op de raket voordat de eerste 1 minute candle op de charts staat. :)
Thx man.
Lambo of Rekt
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')