abonnement Unibet Coolblue
pi_175714244
Voor de mensen met coeliakie is dat dus wel een probleem. Je zou t dan eigenlijk niet eens glutenvrij moeten noemen...
Kwak
pi_175714562
quote:
0s.gif Op donderdag 14 december 2017 10:37 schreef kwakz0r het volgende:
Voor de mensen met coeliakie is dat dus wel een probleem. Je zou t dan eigenlijk niet eens glutenvrij moeten noemen...
Klopt, heb het dan ook niet over de echt allergische mensen.

Maar als je gluten intolerant bent neem je toch niet het risico wanneer in een restaurant wordt aangegeven dat het sporen van gluten kan bevatten?
pi_175714709
Misschien kan de allergiediscussie ergens anders?
"Ik dit niet meer, Ik dit nooit meer
Ik niet meer kan, Niet meer ik
Dit niet meer, Ik niet meer" - Strani
pi_175739954
Doperwten/muntpuree is dat een dag van te voren te maken of blijft er dan niets van over?
pi_175740531
quote:
0s.gif Op donderdag 14 december 2017 10:57 schreef essnhills het volgende:
Misschien kan de allergiediscussie ergens anders?
Ja, alles is daar nu wel over gezegd.

Weet iemand een goed recept voor pommes duchesse? Ik voel me ineens nostalgisch.
Spoilers!
pi_175740718
quote:
0s.gif Op vrijdag 15 december 2017 13:31 schreef Lucky_Strike het volgende:

[..]

Ja, alles is daar nu wel over gezegd.

Weet iemand een goed recept voor pommes duchesse? Ik voel me ineens nostalgisch.
Zoals je ziet had na die opmerking ook niemand er meer iets over gezegd ;)
Kwak
pi_175740763
quote:
1s.gif Op vrijdag 15 december 2017 13:40 schreef kwakz0r het volgende:

[..]

Zoals je ziet had na die opmerking ook niemand er meer iets over gezegd ;)
Zie nu pas dat die post alweer 24 uur oud is :@
Spoilers!
pi_175740837
quote:
0s.gif Op vrijdag 15 december 2017 13:31 schreef Lucky_Strike het volgende:

[..]

Ja, alles is daar nu wel over gezegd.

Weet iemand een goed recept voor pommes duchesse? Ik voel me ineens nostalgisch.
Proberen te negeren hoe ongezond het is en heel veel boter en eidooiers natuurlijk😂
pi_175747495
Ik gooi het toch over een andere boeg. Vorige keer vroeg ik voor ideeën met karamel voor het nagerecht. Heb besloten dat ik dat geen vereiste vind.

Ik zag nu een mooi recept voor witte chocoladetruffels, dat ziet er ook wel leuk uit op een bordje (3 van die kleine balletjes). Dan wil ik er graag nog een leuk glaasje met een mousse bij serveren (denk ik), jullie echte aanraders? En dan tot slot eigenlijk nog een derde dingetje op het bord, maar daarvan heb ik nog helemaal geen idee wat. Tips?
That dude there. I need his prosthetic leg.
pi_175748308
quote:
0s.gif Op vrijdag 15 december 2017 19:43 schreef Broodjekipkorn het volgende:
Ik gooi het toch over een andere boeg. Vorige keer vroeg ik voor ideeën met karamel voor het nagerecht. Heb besloten dat ik dat geen vereiste vind.

Ik zag nu een mooi recept voor witte chocoladetruffels, dat ziet er ook wel leuk uit op een bordje (3 van die kleine balletjes). Dan wil ik er graag nog een leuk glaasje met een mousse bij serveren (denk ik), jullie echte aanraders? En dan tot slot eigenlijk nog een derde dingetje op het bord, maar daarvan heb ik nog helemaal geen idee wat. Tips?
Iets met wat bite, zou ik doen. Een knapperig wafeltje of zo?
pi_175748408
Oh, mijn plan voor onze gezinskerst is omgegooid, want we eten op Kerstavond dus al kalkoen, ga ik dat de dag erna niet weer doen. Ik denk nu aan gourmetten, maar dan culinair verantwoord. Nou, de kinderen mogen er best gehaktballetjes en omeletten op maken, maar daar heb ik zelf geen zin in. Ik denk meer aan iets van vis, gevulde champignons, en nou ja, ik weet het niet zo goed nog, ga zo eens pinteresten. Tips zijn welkom!
pi_175757546
quote:
1s.gif Op vrijdag 15 december 2017 20:14 schreef Bleie het volgende:

[..]

Iets met wat bite, zou ik doen. Een knapperig wafeltje of zo?
Thanks! Daar ga ik eens op verder borduren.
That dude there. I need his prosthetic leg.
  maandag 18 december 2017 @ 13:56:35 #163
423464 JaafkeEHV
Vroeger JaafkeGB
pi_175809529
Nog een weekje! heb er echt zin in.

Bij de Hanos geweest vandaag om het een en ander te reseveren (kan het nu zondag ophalen)
Besloten om niks meer aan te passen. *O*
  maandag 18 december 2017 @ 14:51:40 #164
313219 vinnypassy
Everything is in our mind.
pi_175810743
Zo, het wordt nogal wat dit jaar. Was eerst niet van plan een hele dag in de keuken te staan voor de familie, maar dat doe ik wel. Daarom tweede kerstdag iets eenvoudiger koken voor mijn vriendin; de eendenlevercrème en kreeft (niet als 1 gerecht) komen dus nog wel een keer.

23 december: voorbereidingen treffen voor 24 december. Hele dag in de keuken, dus 's avonds vleesfondue met mijn vriendin.
24 december: driegangenmenu voor de schoonfamilie. Het wordt dit menu met wat kleine aanpassingen, heb geen zin iets geheel nieuws te maken voor 10 man.
25 december: koud buffet ivm lastig jong neefje :+ Bereid door met name mijn zus. Huzarensalade, saucijzenbroodjes, witlofschuitje met garnalencocktail, gevulde eieren, dat soort simpele dingen.
26 december: driegangenmenu voor mijn vriendin:
- Coquilles met parmaham, erwten-muntpuree en balsamico
- Geconfijte eendenpoot (als de slager dit heeft) met dadelsaus, biet en pompoen
- Limoencrème brûlée met mango-ijs en kokoscrumble

En daarna drie dagen droog brood en water.
pi_175813233
quote:
0s.gif Op maandag 18 december 2017 14:51 schreef vinnypassy het volgende:

erwten-muntpuree en balsamico

Aparte combi, smaakt dat een beetje? Lijkt me dat het zo zout wordt met parmaham én balsamico..
  maandag 18 december 2017 @ 16:33:14 #166
313219 vinnypassy
Everything is in our mind.
pi_175813355
quote:
0s.gif Op maandag 18 december 2017 16:27 schreef Vocatala het volgende:

[..]

Aparte combi, smaakt dat een beetje? Lijkt me dat het zo zout wordt met parmaham én balsamico..
Waarom zou het door balsamico zout worden? Ik heb een oudere, lekker stroperige. Past er perfect bij vanwege het zoetje.
pi_175813382
quote:
0s.gif Op maandag 18 december 2017 16:33 schreef vinnypassy het volgende:

[..]

Waarom zou het door balsamico zout worden? Ik heb een oudere, lekker stroperige. Past er perfect bij vanwege het zoetje.
Niet perse zout, meer te overheersend. Maar heb het nog nooit geprobeerd dus was gewoon benieuwd.
  maandag 18 december 2017 @ 17:23:23 #168
313219 vinnypassy
Everything is in our mind.
pi_175814703
quote:
0s.gif Op maandag 18 december 2017 16:34 schreef Vocatala het volgende:

[..]

Niet perse zout, meer te overheersend. Maar heb het nog nooit geprobeerd dus was gewoon benieuwd.
Ik doe er ook niet teveel bij, denk dat een aantal stippen genoeg gaat zijn. Heb het al een keer eerder gemaakt en is wat mij betreft zeker een aanrader, maar dan wel met goede, dikke balsamico en niet die van de AH.
pi_175895402
Gluten- en schimmelvrij kerstmenu is zo goed als rond:

Amuse: Pastinaaksoepje
Voor: Iets met grote garnalen, (bijv. http://www.greatbritishch(...)pe-prawn-apple-lemon zonder sous vide garing)
Hoofd: Gestoofde varkenswangen in rode wijn, Rundermuis met dukkahkorst, aardappelgratin, Ottolenghi's pompoen met chiliyoghurt en koriandersaus (https://vegetarischetenis(...)rt-en-koriandersaus/), venkelsalade met feta, granaatappelpitten en sumak, stoofperen & drunken peaches
Na: Dacquoise met fruit
  donderdag 21 december 2017 @ 17:35:55 #170
319308 Tink89
To live is to dance
pi_175896853
Ziet er uit!

Ons toetje wordt een trein met voor ieder een wagonnetje van cake, wieltjes van koekjes, kersen'vlaaivulling' tussen en op de cake, lactosevrije slagroom, een chocolaatje van de chocolaterie hier in het dorp, homemade merengue en verse aardbeien bovenop. En dan mag de grootste (vr)eter de locomotief opeten.
K&W / Tink's droomhuis deel 3: Vur goan beginne! Ofzoiets....
maandag 30 september 2013 07:58 schreef Brighteyes het volgende:
En over de chocola... Tink is van een andere planeet. ;) Die heeft dat niet nodig. ;)
pi_175973752
Zo, klaar voor ronde 1: kerstdiner met mijn familie. Ik neem de bijgerechten mee. Puree, gebakken aardappels (voorgegaard, straks afbakken), rösti, gemengde groene groentes, salade en appelmoes. Mijn moeder neemt nog rodekool en stoofpeertjes mee.

En voor morgen staat de panna cotta vast in de koelkast.
  zondag 24 december 2017 @ 16:25:56 #172
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_175974064
Ik ben ook rond. Alleen nog niet helemaal klaar. Maar heb nog een hele dag, toch? :-)

Vooraf : Pekingeend met pekingeendpannenkoekjes, komkommer, lente-ui en hoisinsaus.

Hoofdgerecht wordt Indiaas geïnspireerd:
* op 50-55°C in melk en specerijen gegaarde lamsfilet
* baba ganoush-achtige Indiase auberginepuree (moet dienst doen als saus)
* Indiase rode kool
* Masala mais (korrels)
* Zelfbedachte, Indiase aardappelkroketjes

Toe doe ik niks. Ik heb gezegd dat ze maar een bak ijs in huis moeten halen als ze een toetje willen. :D
pi_175974111
Ik ben ook bezig *O*

vooraf een taartje met gekarameliseerde ui en venkel met verse sinaasappel

voor hoofdgerecht eendenborst met eendenvet aardappeltjes, geglaceerde wortels en een jus van wildfond, port en sinaasappel

voor na heb ik creme brulee gemaakt :)
pi_175982361
Hebben jullie advies?

Ik heb voor het eerst stoofpeertjes gemaakt en de “siroop” is te sterk van smaak ( smaakt teveel naar vanille :’) ) Hierdoor smaken de stoofpeertjes dus ook niet lekker.

Is er iets te doen om de smaak zachter te krijgen? Afgezien van serveren in yoghurt ofzo :X
Be ready when opportunity comes...Luck is the time when preparation and opportunity meet
  maandag 25 december 2017 @ 02:29:30 #175
334993 AMAR420
waar is amar?
pi_175985432
kfc
zzzzz
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')