abonnementen ibood.com bol.com Coolblue
pi_175530906
registreer om deze reclame te verbergen
quote:
0s.gif Op woensdag 6 december 2017 16:19 schreef Puk1234 het volgende:
Sws iets met eend met wijn bereid.. Nog geen concreet plan... Haha heb dan ook dit jaar geen schoonouders om te verassen. Anders was ik nu ook al het plannen jah :9
Koud of warm?

Koud zou je de eendenborst zelf kunnen roken op cederhout, lekker naturel houden verder. Sausje van rode wijn (tempranillo is er lekker bij) met framboos of bramen, beetje mayo, suiker en peper/zout. Zoetzure salade erbij en klaar ^O^

Warm zijn de mogelijkheden ook eindeloos trouwens..
pi_175531690
quote:
Juist. Ik gooi dit topic dicht en laat hem samenvoegen met het oudere topic.
I happen to think that mine is the level head and yours is the one things would roll off of.
We zijn bezig: K&W / Begonnen: Verhuizen van A tot Z #2
pi_175535673
quote:
1s.gif Op woensdag 6 december 2017 17:13 schreef Lucky_Strike het volgende:

[..]

Juist. Ik gooi dit topic dicht en laat hem samenvoegen met het oudere topic.
Top! Mooi overzichtelijk, thanks.
pi_175537361
registreer om deze reclame te verbergen
quote:
0s.gif Op woensdag 6 december 2017 20:39 schreef Vocatala het volgende:

[..]

Top! Mooi overzichtelijk, thanks.
Laat jouw twee gesloten topics van vandaag je er niet van weerhouden om meer topics te openen hoor :Y)
I happen to think that mine is the level head and yours is the one things would roll off of.
We zijn bezig: K&W / Begonnen: Verhuizen van A tot Z #2
pi_175538243
Ik zoek voor het dessert nog ideeen voor een mousse bij de smaken stoofpeer/amandel/kaneel/yoghurt. Dacht aan een portmousse, want geen chocola. Iemand nog andere ideeen?
pi_175542353
Ik mag dit jaar niets aan het kerstdiner doen, behalve wat knabbels voor het dinner. Schoonmoeder wil altijd alles zelf in de hand houden, ik denk dat ze bang is voor mijn 'Europeese invloeden', oftewel rood vlees of rauwe vis of zo. Jammer, maar eigenlijk ook wel fijn. Ik kan genoeg koken de dagen rondom kerst, want we zijn met de hele familie 2 weken op vakantie.

Het wordt dus een traditionele kiwi kerstlunch,

-vooraf toastjes met kaasjes en fruitjelly, als ik heel avontuurlijk ben kan ik daar nog wat gerookte zalm of meloen met parmaham bij doen.
-Een roast, waarschijnlijk rundvlees of lam, omdat we de ham al de 24e hebben., erbij gekookte aardappeltjes met munt, een avocado-mais-tomaten salade en waarschijnlijk nog een broccoli met cranberry en bacon salade
-toe een pavlova met kiwi en passievrucht.

Dus eigenlijk heel simpel. Je wil ook niet te lang tafelen op het heetst van de dag midden in de zomer. Dus na de lunch buiken de ouders uit op het gras terwijl de kinderen een watergevecht houden. Of als we de energie hebben doen we een cricket wedstrijd, als we die niet al de ochtend voor de lunch hebben gedaan.
's Avonds hebben we een borrel met de uitgebreide familie en dan hebben we vaak gerookte vissen, kreeft en kaasjes etc. Geen echte hele maaltijd meer.

[ Bericht 6% gewijzigd door dodoria op 07-12-2017 02:34:14 ]
pi_175549415
registreer om deze reclame te verbergen
quote:
0s.gif Op woensdag 6 december 2017 22:04 schreef Queenshore het volgende:
Ik zoek voor het dessert nog ideeen voor een mousse bij de smaken stoofpeer/amandel/kaneel/yoghurt. Dacht aan een portmousse, want geen chocola. Iemand nog andere ideeen?
Zou het dessert een beetje lichter maken, beter iets van stoofpeer sorbet oid er bij. Je kan er altijd nog een glaasje port bij serveren.
pi_175555805
quote:
0s.gif Op woensdag 6 december 2017 22:04 schreef Queenshore het volgende:
Ik zoek voor het dessert nog ideeen voor een mousse bij de smaken stoofpeer/amandel/kaneel/yoghurt. Dacht aan een portmousse, want geen chocola. Iemand nog andere ideeen?
bitterkoekjes?
stroopwafel?
  dinsdag 12 december 2017 @ 11:35:24 #109
423464 JaafkeEHV
Vroeger JaafkeGB
pi_175666585
Iemand nog een leuke combi met paling als amuse?
Mierikswortel en biet is de shine wel een beetje van af, liefst iets kouds.
pi_175667135
quote:
0s.gif Op dinsdag 12 december 2017 11:35 schreef JaafkeEHV het volgende:
Iemand nog een leuke combi met paling als amuse?
Mierikswortel en biet is de shine wel een beetje van af, liefst iets kouds.
Appel en komkommer gaan ook goed met paling. Misschien dat je daar iets mee kan doen.
  dinsdag 12 december 2017 @ 14:04:07 #111
423464 JaafkeEHV
Vroeger JaafkeGB
pi_175669470
quote:
1s.gif Op dinsdag 12 december 2017 12:05 schreef Queenshore het volgende:

[..]

Appel en komkommer gaan ook goed met paling. Misschien dat je daar iets mee kan doen.
Ga ik daar even mee spelen van het weekend!
pi_175672142
Ik wil graag met kerst een Buche de NoŽl maken, heeft iemand een recept voor goed flexibele cake met lekker sterkte chocoladesmaak?

Zat aan zoiets te denken maar nooit eerder gemaakt zelf.


68520d779c9455cd240580fe391c17f8--roll-cakes-cake-rolls.jpg
How I'll never be anything I hate
You smile, mention something that you like
How you'd have a happy life
if you did the things you like
pi_175681854
We hebben net bedacht dat we op Kerstavond kalkoen gaan eten, met 10 volwassenen, en wat kinderen, maar die eten zo weinig dat we ze niet echt hoeven mee te tellen. Zou het dan handiger zijn om 2 kleine kalkoenen te maken? Er is een oven van 90 cm, dus ze kunnen dan naast elkaar in de oven.
  dinsdag 12 december 2017 @ 22:42:31 #114
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_175683377
Je overweegt 1 kalkoen voor 10 volwassenen? Serieus? :o
Of mis ik iets en wegen kalkoenen 5 kilo?
pi_175683410
Die beesten zijn doorgaans met kerst enorm ja :Y
How I'll never be anything I hate
You smile, mention something that you like
How you'd have a happy life
if you did the things you like
  woensdag 13 december 2017 @ 00:27:54 #116
268038 kwakz0r
snowclones you an eggcorn
pi_175685342
Ja hoi. Ik heb het lootje amuse getrokken.

Geen varken
Geen orgaanvlees (edit: was ik vergeten)
Geen tarwe (edit: is ook nieuw)
Geen kaas
Geen champignons
Geen krab
Geen lactose
Geen paprika
Geen kip
Geen oven
Ohja en ook geen “kerrie” (welk onderdeel van kerriepoeder het dan om gaat geen idee).

:’)

Iemand ideeen?
pi_175685954
Groene tuinerwtenmousse met lactosevrije room erdoor. Erop/erbij een stukje paling
How I'll never be anything I hate
You smile, mention something that you like
How you'd have a happy life
if you did the things you like
pi_175685968
quote:
0s.gif Op dinsdag 12 december 2017 21:53 schreef Bleie het volgende:
We hebben net bedacht dat we op Kerstavond kalkoen gaan eten, met 10 volwassenen, en wat kinderen, maar die eten zo weinig dat we ze niet echt hoeven mee te tellen. Zou het dan handiger zijn om 2 kleine kalkoenen te maken? Er is een oven van 90 cm, dus ze kunnen dan naast elkaar in de oven.
3 kleine kalkoenen, of 2 gewone.
Ik zou niet voor een Amerikaanse steroide kalkoen gaan, maar gewoon voor een biologische, of op z'n minst een vrije uitloop kalkoenen.
pi_175685990
quote:
1s.gif Op woensdag 13 december 2017 00:27 schreef kwakz0r het volgende:
Ja hoi. Ik heb het lootje amuse getrokken.

Geen varken
Geen orgaanvlees (edit: was ik vergeten)
Geen tarwe (edit: is ook nieuw)
Geen kaas
Geen champignons
Geen krab
Geen lactose
Geen paprika
Geen kip
Geen oven
Ohja en ook geen “kerrie” (welk onderdeel van kerriepoeder het dan om gaat geen idee).

:’)

Iemand ideeen?
Bij veel restricties vind ik het vaak helpen een lijstje te maken van wat wel kan:
Rundvlees
Vis
Schelpdieren
Eieren
En bijna alle groente en fruit
En granen die niet tarwe zijn.

Ik denk dat ik een golden oldie zou kiezen:

Zalmmousse met kokosroom in plaats van koemelk
Garnalen cocktail met avocado (back to the 70s)
Blini van boekweit met zalm en kaviaar
Steak tartare
Een rundercarpaccio bonbon
Een lekker klein soepje
pi_175686613
Zeker biologisch die kalkoen, maar die kun je volgens mij prima krijgen van 5 kilo of zo. Zeker waar mijn zus woont (die moet hem halen). We zijn alleen bang dat zo’n groot beest droog wordt. Ik heb weleens kleinere gemaakt, en dan was dat nooit een probleem.
  woensdag 13 december 2017 @ 12:02:53 #121
268038 kwakz0r
snowclones you an eggcorn
pi_175690852
Oh ik was geen vis vergeten... garnaal kan wel!

8-)

Bedankt voor de tips allemaal :)
pi_175691017
quote:
1s.gif Op woensdag 13 december 2017 00:27 schreef kwakz0r het volgende:
Ja hoi. Ik heb het lootje amuse getrokken.

Geen varken
Geen orgaanvlees (edit: was ik vergeten)
Geen tarwe (edit: is ook nieuw)
Geen kaas
Geen champignons
Geen krab
Geen lactose
Geen paprika
Geen kip
Geen oven
Ohja en ook geen “kerrie” (welk onderdeel van kerriepoeder het dan om gaat geen idee).

:’)

Iemand ideeen?
Wees blij dat je de amuse hebt... Met een amuse kun je alle kanten op en zijn vooral hapjes. Zijn het allergieŽn of is het "lust ik niet". Bij allergieŽn moet je uitkijken voor kruisbesmetting als je meerdere hapjes maakt waarin bij sommige een allergeen in zit en goede beschrijving er bij met wat er in zit.

Ham met meloen kan niet, want varken. Maar runderrookvlees met meloen is ook lekker.

Een kipcocktail gaat hem niet worden maar een garnalen of zalmsalade met een cocktail sausje... Niets mis met retro.

Gevuld eitje ook prima. Al zijn er wel recepten die kerrie gebruiken. Kwestie van googelen

Heel sjiek zijn crudite oftewel rauwe groente met een dipsausje.

Een klein glaasje met een soepje is ook lekker. Bijvoorbeeld deze; https://chickslovefood.co(...)i-mosterd-5-or-less/

Of wat salade nicoise op een sla blad als je geen lepels hebt; https://www.leukerecepten.nl/recepten/mini-salade-nicoise/

En over kalkoen hoor ik je niet... Dus ipv kip maak je spiesje van kalkoenblokjes met een cranberry sausje en kerst is compleet.
  woensdag 13 december 2017 @ 12:31:39 #123
268038 kwakz0r
snowclones you an eggcorn
pi_175691516
quote:
1s.gif Op woensdag 13 december 2017 12:10 schreef MrsDuck het volgende:

[..]

Wees blij dat je de amuse hebt... Met een amuse kun je alle kanten op en zijn vooral hapjes. Zijn het allergieŽn of is het "lust ik niet". Bij allergieŽn moet je uitkijken voor kruisbesmetting als je meerdere hapjes maakt waarin bij sommige een allergeen in zit en goede beschrijving er bij met wat er in zit.
Er wordt meestal een heleboel verschillends gemaakt, mijn schoonvader heeft hoofd en die maakt vaak drie vleesgerechten en meerdere aardappel en groente opties en sauzen.

We zijn met 14-16 man, dus dan loop je toch al snel tegen dingen aan. Het zijn “allergieen”, ofwel “vastgesteld” door een osteopaat (vandaar de interessante combi van dingen) ofwel “zelf vastgestelde intoleranties”. Dus ik ben niet zo bang voor kruisbesmettingen.

quote:
Ham met meloen kan niet, want varken. Maar runderrookvlees met meloen is ook lekker.

Een kipcocktail gaat hem niet worden maar een garnalen of zalmsalade met een cocktail sausje... Niets mis met retro.

Gevuld eitje ook prima. Al zijn er wel recepten die kerrie gebruiken. Kwestie van googelen

Heel sjiek zijn crudite oftewel rauwe groente met een dipsausje.

Een klein glaasje met een soepje is ook lekker. Bijvoorbeeld deze; https://chickslovefood.co(...)i-mosterd-5-or-less/

Of wat salade nicoise op een sla blad als je geen lepels hebt; https://www.leukerecepten.nl/recepten/mini-salade-nicoise/

En over kalkoen hoor ik je niet... Dus ipv kip maak je spiesje van kalkoenblokjes met een cranberry sausje en kerst is compleet.
Soepje vind ik wel leuk, er is sowieso geen soepgang.

Verder dacht ik aan eend met hoisin en lente ui en wortel in zo’n klein flensje.

Misschien maak ik twee verschillende dingen. Kunnen ze kiezen. Eigenlijk wilde ik namelijk een stukje buikspek op een pureetje van een groente ofzo.... was de varkensissues vergeten.

Als ik die dan met een aziatisch lakje doe, dan past die eens optie er ook wel bij (is wel bijna een voorgerechtje dan, ipv amuse, maar who cares).

Ze zijn altijd nogal wild van wat ik aan aziatische recepten maak voor familieweekend (danku robinook), en koken dat zelf zelden.
  woensdag 13 december 2017 @ 13:20:58 #124
319308 Tink89
To live is to dance
pi_175692569
Deze CUL-lurker heeft wat advies nodig...

Mijn schoonmoeder en ik koken samen het kerstdiner voor eerste kerstdag. Mijn grootste verantwoordelijkheid: het toetje. De grootste uitdaging: het moet lactosevrij en geschikt voor een zwangere dame (voor de bekenden die niet in OUD komen: nee, ik ben het niet).

Mijn schoonmoeder is nogal van de gerookte paling :r maar ik heb een beetje gebluft en gezegd dat zwangere vrouwen helemaal geen gerookte vis mogen. Niet helemaal waar, maar ach, een jaartje zonder gerookte paling met appel en ijsbergsla als tussengerecht is een leugentje om bestwil wel waard.

We eten met z'n zevenen. Vorig jaar heb ik een grand dessert gemaakt van vers vanilleroomijs (met lactosevrije slagroom, kan dit jaar niet ivm rauw ei), een bladerdeegstengel met appelvulling en burnt caramel-saus, panna cotta, chocolade en nogietsdatikmenietmeerkanherinneren. Alles viel op zich goed in de smaak, al heeft ťťn van de eters wat moeite met 'vreemde' structuren en heeft hij de panna cotta laten staan.

Dit jaar zijn er wat verzoekjes ingediend, namelijk:
- mijn ijs van vorig jaar -> rauw ei, kan niet
- een bombe, gevuld met ijs -> moet ik ergens lactosevrij ijs vandaan halen zonder rauwe eieren dat ook nog lekker is. Sorbet en soja zijn geen favorieten.

De extra uitdaging is dat we kerstavond en eerste kerstochtend bij mijn moeder zijn en die woont ver weg. Als er diepvriesspul bij zit, kunnen we dat prima van tevoren naar de schoonouders brengen, maar we zijn daar pas relatief kort voor het eten. Ik heb dus geen tijd om uuuuren in de keuken te staan.

De rest van het menu van schoonmoeders bestaat wrs uit een gang of vier. Hoofd is altijd vlees in de een of andere vorm, al heeft ze daar dit jaar moeite mee... geen rauw vlees vindt ze nogal ingewikkeld. De zwangere in kwestie moest anders maar gewoon de kontjes van de varkenshaas eten. Dat rosbief afgeschoten werd, vond ze eigenlijk ook een beetje onzin, net als carpaccio _O-

De ideeŽn die we tot nu toe hebben:
- chocolademousse in een creatievere variant, zoals een laag mokkamouse en een laag wittelactosevrijechocolademousse en dan serveren in cappuccinoglazen. Eventueel met zelfgemaakte merengue en een laagje caramel- of chocoladesaus ertussen.
- iets fris, met merengue en citroen ofzo. Eventueel met (alcoholvrije) bubbels met citroensorbetijs erbij.
- zelfgemaakt chocolaatjes/zoetigheden/petitfours met goede koffie (nemen we ons apparaat mee, dat bocht van m'n schoonouders :{w )

Hier nog iemand leuke en uitvoerbare ideeŽn? De meeste producten zijn ook lactosevrij te krijgen, dus ik heb in ieder geval de beschikking over yoghurt, roomkaas, melk en slagroom. Chocolade in alle varianten is ook geen probleem.

Laatste side-note: er mogen geen noten in zitten, dat overleeft mijn man niet.
Gelukkig getrouwd sinds 29 april 2017
K&W / Tink en de lelijke Tegels - Deel 3
maandag 30 september 2013 07:58 schreef Brighteyes het volgende:
En over de chocola... Tink is van een andere planeet. ;) Die heeft dat niet nodig. ;)
pi_175693119
Je kunt gepasteuriseerd eigeel kopen, voor je ijs en mousse *)
How I'll never be anything I hate
You smile, mention something that you like
How you'd have a happy life
if you did the things you like
abonnementen ibood.com bol.com Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')