abonnement Unibet Coolblue
pi_175530906
quote:
0s.gif Op woensdag 6 december 2017 16:19 schreef Puk1234 het volgende:
Sws iets met eend met wijn bereid.. Nog geen concreet plan... Haha heb dan ook dit jaar geen schoonouders om te verassen. Anders was ik nu ook al het plannen jah :9
Koud of warm?

Koud zou je de eendenborst zelf kunnen roken op cederhout, lekker naturel houden verder. Sausje van rode wijn (tempranillo is er lekker bij) met framboos of bramen, beetje mayo, suiker en peper/zout. Zoetzure salade erbij en klaar ^O^

Warm zijn de mogelijkheden ook eindeloos trouwens..
pi_175531690
quote:
Juist. Ik gooi dit topic dicht en laat hem samenvoegen met het oudere topic.
Spoilers!
pi_175535673
quote:
1s.gif Op woensdag 6 december 2017 17:13 schreef Lucky_Strike het volgende:

[..]

Juist. Ik gooi dit topic dicht en laat hem samenvoegen met het oudere topic.
Top! Mooi overzichtelijk, thanks.
pi_175537361
quote:
0s.gif Op woensdag 6 december 2017 20:39 schreef Vocatala het volgende:

[..]

Top! Mooi overzichtelijk, thanks.
Laat jouw twee gesloten topics van vandaag je er niet van weerhouden om meer topics te openen hoor :Y)
Spoilers!
pi_175538243
Ik zoek voor het dessert nog ideeen voor een mousse bij de smaken stoofpeer/amandel/kaneel/yoghurt. Dacht aan een portmousse, want geen chocola. Iemand nog andere ideeen?
pi_175542353
Ik mag dit jaar niets aan het kerstdiner doen, behalve wat knabbels voor het dinner. Schoonmoeder wil altijd alles zelf in de hand houden, ik denk dat ze bang is voor mijn 'Europeese invloeden', oftewel rood vlees of rauwe vis of zo. Jammer, maar eigenlijk ook wel fijn. Ik kan genoeg koken de dagen rondom kerst, want we zijn met de hele familie 2 weken op vakantie.

Het wordt dus een traditionele kiwi kerstlunch,

-vooraf toastjes met kaasjes en fruitjelly, als ik heel avontuurlijk ben kan ik daar nog wat gerookte zalm of meloen met parmaham bij doen.
-Een roast, waarschijnlijk rundvlees of lam, omdat we de ham al de 24e hebben., erbij gekookte aardappeltjes met munt, een avocado-mais-tomaten salade en waarschijnlijk nog een broccoli met cranberry en bacon salade
-toe een pavlova met kiwi en passievrucht.

Dus eigenlijk heel simpel. Je wil ook niet te lang tafelen op het heetst van de dag midden in de zomer. Dus na de lunch buiken de ouders uit op het gras terwijl de kinderen een watergevecht houden. Of als we de energie hebben doen we een cricket wedstrijd, als we die niet al de ochtend voor de lunch hebben gedaan.
's Avonds hebben we een borrel met de uitgebreide familie en dan hebben we vaak gerookte vissen, kreeft en kaasjes etc. Geen echte hele maaltijd meer.

[ Bericht 6% gewijzigd door dodoria op 07-12-2017 02:34:14 ]
pi_175549415
quote:
0s.gif Op woensdag 6 december 2017 22:04 schreef Queenshore het volgende:
Ik zoek voor het dessert nog ideeen voor een mousse bij de smaken stoofpeer/amandel/kaneel/yoghurt. Dacht aan een portmousse, want geen chocola. Iemand nog andere ideeen?
Zou het dessert een beetje lichter maken, beter iets van stoofpeer sorbet oid er bij. Je kan er altijd nog een glaasje port bij serveren.
pi_175555805
quote:
0s.gif Op woensdag 6 december 2017 22:04 schreef Queenshore het volgende:
Ik zoek voor het dessert nog ideeen voor een mousse bij de smaken stoofpeer/amandel/kaneel/yoghurt. Dacht aan een portmousse, want geen chocola. Iemand nog andere ideeen?
bitterkoekjes?
stroopwafel?
  dinsdag 12 december 2017 @ 11:35:24 #109
423464 JaafkeEHV
Vroeger JaafkeGB
pi_175666585
Iemand nog een leuke combi met paling als amuse?
Mierikswortel en biet is de shine wel een beetje van af, liefst iets kouds.
pi_175667135
quote:
0s.gif Op dinsdag 12 december 2017 11:35 schreef JaafkeEHV het volgende:
Iemand nog een leuke combi met paling als amuse?
Mierikswortel en biet is de shine wel een beetje van af, liefst iets kouds.
Appel en komkommer gaan ook goed met paling. Misschien dat je daar iets mee kan doen.
  dinsdag 12 december 2017 @ 14:04:07 #111
423464 JaafkeEHV
Vroeger JaafkeGB
pi_175669470
quote:
1s.gif Op dinsdag 12 december 2017 12:05 schreef Queenshore het volgende:

[..]

Appel en komkommer gaan ook goed met paling. Misschien dat je daar iets mee kan doen.
Ga ik daar even mee spelen van het weekend!
  dinsdag 12 december 2017 @ 15:57:27 #112
401485 Molo
Völlig losgelöst
pi_175672142
Ik wil graag met kerst een Buche de Noël maken, heeft iemand een recept voor goed flexibele cake met lekker sterkte chocoladesmaak?

Zat aan zoiets te denken maar nooit eerder gemaakt zelf.


Oh how you'd have a happy life, if you did the things you like
pi_175681854
We hebben net bedacht dat we op Kerstavond kalkoen gaan eten, met 10 volwassenen, en wat kinderen, maar die eten zo weinig dat we ze niet echt hoeven mee te tellen. Zou het dan handiger zijn om 2 kleine kalkoenen te maken? Er is een oven van 90 cm, dus ze kunnen dan naast elkaar in de oven.
  dinsdag 12 december 2017 @ 22:42:31 #114
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_175683377
Je overweegt 1 kalkoen voor 10 volwassenen? Serieus? :o
Of mis ik iets en wegen kalkoenen 5 kilo?
  dinsdag 12 december 2017 @ 22:44:09 #115
401485 Molo
Völlig losgelöst
pi_175683410
Die beesten zijn doorgaans met kerst enorm ja :Y
Oh how you'd have a happy life, if you did the things you like
pi_175685342
Ja hoi. Ik heb het lootje amuse getrokken.

Geen varken
Geen orgaanvlees (edit: was ik vergeten)
Geen tarwe (edit: is ook nieuw)
Geen kaas
Geen champignons
Geen krab
Geen lactose
Geen paprika
Geen kip
Geen oven
Ohja en ook geen “kerrie” (welk onderdeel van kerriepoeder het dan om gaat geen idee).

:’)

Iemand ideeen?
Kwak
  woensdag 13 december 2017 @ 01:46:07 #117
401485 Molo
Völlig losgelöst
pi_175685954
Groene tuinerwtenmousse met lactosevrije room erdoor. Erop/erbij een stukje paling
Oh how you'd have a happy life, if you did the things you like
pi_175685968
quote:
0s.gif Op dinsdag 12 december 2017 21:53 schreef Bleie het volgende:
We hebben net bedacht dat we op Kerstavond kalkoen gaan eten, met 10 volwassenen, en wat kinderen, maar die eten zo weinig dat we ze niet echt hoeven mee te tellen. Zou het dan handiger zijn om 2 kleine kalkoenen te maken? Er is een oven van 90 cm, dus ze kunnen dan naast elkaar in de oven.
3 kleine kalkoenen, of 2 gewone.
Ik zou niet voor een Amerikaanse steroide kalkoen gaan, maar gewoon voor een biologische, of op z'n minst een vrije uitloop kalkoenen.
pi_175685990
quote:
1s.gif Op woensdag 13 december 2017 00:27 schreef kwakz0r het volgende:
Ja hoi. Ik heb het lootje amuse getrokken.

Geen varken
Geen orgaanvlees (edit: was ik vergeten)
Geen tarwe (edit: is ook nieuw)
Geen kaas
Geen champignons
Geen krab
Geen lactose
Geen paprika
Geen kip
Geen oven
Ohja en ook geen “kerrie” (welk onderdeel van kerriepoeder het dan om gaat geen idee).

:’)

Iemand ideeen?
Bij veel restricties vind ik het vaak helpen een lijstje te maken van wat wel kan:
Rundvlees
Vis
Schelpdieren
Eieren
En bijna alle groente en fruit
En granen die niet tarwe zijn.

Ik denk dat ik een golden oldie zou kiezen:

Zalmmousse met kokosroom in plaats van koemelk
Garnalen cocktail met avocado (back to the 70s)
Blini van boekweit met zalm en kaviaar
Steak tartare
Een rundercarpaccio bonbon
Een lekker klein soepje
pi_175686613
Zeker biologisch die kalkoen, maar die kun je volgens mij prima krijgen van 5 kilo of zo. Zeker waar mijn zus woont (die moet hem halen). We zijn alleen bang dat zo’n groot beest droog wordt. Ik heb weleens kleinere gemaakt, en dan was dat nooit een probleem.
pi_175690852
Oh ik was geen vis vergeten... garnaal kan wel!

8-)

Bedankt voor de tips allemaal :)
Kwak
pi_175691017
quote:
1s.gif Op woensdag 13 december 2017 00:27 schreef kwakz0r het volgende:
Ja hoi. Ik heb het lootje amuse getrokken.

Geen varken
Geen orgaanvlees (edit: was ik vergeten)
Geen tarwe (edit: is ook nieuw)
Geen kaas
Geen champignons
Geen krab
Geen lactose
Geen paprika
Geen kip
Geen oven
Ohja en ook geen “kerrie” (welk onderdeel van kerriepoeder het dan om gaat geen idee).

:’)

Iemand ideeen?
Wees blij dat je de amuse hebt... Met een amuse kun je alle kanten op en zijn vooral hapjes. Zijn het allergieën of is het "lust ik niet". Bij allergieën moet je uitkijken voor kruisbesmetting als je meerdere hapjes maakt waarin bij sommige een allergeen in zit en goede beschrijving er bij met wat er in zit.

Ham met meloen kan niet, want varken. Maar runderrookvlees met meloen is ook lekker.

Een kipcocktail gaat hem niet worden maar een garnalen of zalmsalade met een cocktail sausje... Niets mis met retro.

Gevuld eitje ook prima. Al zijn er wel recepten die kerrie gebruiken. Kwestie van googelen

Heel sjiek zijn crudite oftewel rauwe groente met een dipsausje.

Een klein glaasje met een soepje is ook lekker. Bijvoorbeeld deze; https://chickslovefood.co(...)i-mosterd-5-or-less/

Of wat salade nicoise op een sla blad als je geen lepels hebt; https://www.leukerecepten.nl/recepten/mini-salade-nicoise/

En over kalkoen hoor ik je niet... Dus ipv kip maak je spiesje van kalkoenblokjes met een cranberry sausje en kerst is compleet.
pi_175691516
quote:
1s.gif Op woensdag 13 december 2017 12:10 schreef MrsDuck het volgende:

[..]

Wees blij dat je de amuse hebt... Met een amuse kun je alle kanten op en zijn vooral hapjes. Zijn het allergieën of is het "lust ik niet". Bij allergieën moet je uitkijken voor kruisbesmetting als je meerdere hapjes maakt waarin bij sommige een allergeen in zit en goede beschrijving er bij met wat er in zit.
Er wordt meestal een heleboel verschillends gemaakt, mijn schoonvader heeft hoofd en die maakt vaak drie vleesgerechten en meerdere aardappel en groente opties en sauzen.

We zijn met 14-16 man, dus dan loop je toch al snel tegen dingen aan. Het zijn “allergieen”, ofwel “vastgesteld” door een osteopaat (vandaar de interessante combi van dingen) ofwel “zelf vastgestelde intoleranties”. Dus ik ben niet zo bang voor kruisbesmettingen.

quote:
Ham met meloen kan niet, want varken. Maar runderrookvlees met meloen is ook lekker.

Een kipcocktail gaat hem niet worden maar een garnalen of zalmsalade met een cocktail sausje... Niets mis met retro.

Gevuld eitje ook prima. Al zijn er wel recepten die kerrie gebruiken. Kwestie van googelen

Heel sjiek zijn crudite oftewel rauwe groente met een dipsausje.

Een klein glaasje met een soepje is ook lekker. Bijvoorbeeld deze; https://chickslovefood.co(...)i-mosterd-5-or-less/

Of wat salade nicoise op een sla blad als je geen lepels hebt; https://www.leukerecepten.nl/recepten/mini-salade-nicoise/

En over kalkoen hoor ik je niet... Dus ipv kip maak je spiesje van kalkoenblokjes met een cranberry sausje en kerst is compleet.
Soepje vind ik wel leuk, er is sowieso geen soepgang.

Verder dacht ik aan eend met hoisin en lente ui en wortel in zo’n klein flensje.

Misschien maak ik twee verschillende dingen. Kunnen ze kiezen. Eigenlijk wilde ik namelijk een stukje buikspek op een pureetje van een groente ofzo.... was de varkensissues vergeten.

Als ik die dan met een aziatisch lakje doe, dan past die eens optie er ook wel bij (is wel bijna een voorgerechtje dan, ipv amuse, maar who cares).

Ze zijn altijd nogal wild van wat ik aan aziatische recepten maak voor familieweekend (danku robinook), en koken dat zelf zelden.
Kwak
  woensdag 13 december 2017 @ 13:20:58 #124
319308 Tink89
To live is to dance
pi_175692569
Deze CUL-lurker heeft wat advies nodig...

Mijn schoonmoeder en ik koken samen het kerstdiner voor eerste kerstdag. Mijn grootste verantwoordelijkheid: het toetje. De grootste uitdaging: het moet lactosevrij en geschikt voor een zwangere dame (voor de bekenden die niet in OUD komen: nee, ik ben het niet).

Mijn schoonmoeder is nogal van de gerookte paling :r maar ik heb een beetje gebluft en gezegd dat zwangere vrouwen helemaal geen gerookte vis mogen. Niet helemaal waar, maar ach, een jaartje zonder gerookte paling met appel en ijsbergsla als tussengerecht is een leugentje om bestwil wel waard.

We eten met z'n zevenen. Vorig jaar heb ik een grand dessert gemaakt van vers vanilleroomijs (met lactosevrije slagroom, kan dit jaar niet ivm rauw ei), een bladerdeegstengel met appelvulling en burnt caramel-saus, panna cotta, chocolade en nogietsdatikmenietmeerkanherinneren. Alles viel op zich goed in de smaak, al heeft één van de eters wat moeite met 'vreemde' structuren en heeft hij de panna cotta laten staan.

Dit jaar zijn er wat verzoekjes ingediend, namelijk:
- mijn ijs van vorig jaar -> rauw ei, kan niet
- een bombe, gevuld met ijs -> moet ik ergens lactosevrij ijs vandaan halen zonder rauwe eieren dat ook nog lekker is. Sorbet en soja zijn geen favorieten.

De extra uitdaging is dat we kerstavond en eerste kerstochtend bij mijn moeder zijn en die woont ver weg. Als er diepvriesspul bij zit, kunnen we dat prima van tevoren naar de schoonouders brengen, maar we zijn daar pas relatief kort voor het eten. Ik heb dus geen tijd om uuuuren in de keuken te staan.

De rest van het menu van schoonmoeders bestaat wrs uit een gang of vier. Hoofd is altijd vlees in de een of andere vorm, al heeft ze daar dit jaar moeite mee... geen rauw vlees vindt ze nogal ingewikkeld. De zwangere in kwestie moest anders maar gewoon de kontjes van de varkenshaas eten. Dat rosbief afgeschoten werd, vond ze eigenlijk ook een beetje onzin, net als carpaccio _O-

De ideeën die we tot nu toe hebben:
- chocolademousse in een creatievere variant, zoals een laag mokkamouse en een laag wittelactosevrijechocolademousse en dan serveren in cappuccinoglazen. Eventueel met zelfgemaakte merengue en een laagje caramel- of chocoladesaus ertussen.
- iets fris, met merengue en citroen ofzo. Eventueel met (alcoholvrije) bubbels met citroensorbetijs erbij.
- zelfgemaakt chocolaatjes/zoetigheden/petitfours met goede koffie (nemen we ons apparaat mee, dat bocht van m'n schoonouders :{w )

Hier nog iemand leuke en uitvoerbare ideeën? De meeste producten zijn ook lactosevrij te krijgen, dus ik heb in ieder geval de beschikking over yoghurt, roomkaas, melk en slagroom. Chocolade in alle varianten is ook geen probleem.

Laatste side-note: er mogen geen noten in zitten, dat overleeft mijn man niet.
K&W / Tink's droomhuis deel 3: Vur goan beginne! Ofzoiets....
maandag 30 september 2013 07:58 schreef Brighteyes het volgende:
En over de chocola... Tink is van een andere planeet. ;) Die heeft dat niet nodig. ;)
  woensdag 13 december 2017 @ 13:43:30 #125
401485 Molo
Völlig losgelöst
pi_175693119
Je kunt gepasteuriseerd eigeel kopen, voor je ijs en mousse *)
Oh how you'd have a happy life, if you did the things you like
  woensdag 13 december 2017 @ 13:48:28 #126
319308 Tink89
To live is to dance
pi_175693259
quote:
1s.gif Op woensdag 13 december 2017 13:43 schreef Molo het volgende:
Je kunt gepasteuriseerd eigeel kopen, voor je ijs en mousse *)
Is dat lekker?
K&W / Tink's droomhuis deel 3: Vur goan beginne! Ofzoiets....
maandag 30 september 2013 07:58 schreef Brighteyes het volgende:
En over de chocola... Tink is van een andere planeet. ;) Die heeft dat niet nodig. ;)
pi_175694735
quote:
0s.gif Op woensdag 13 december 2017 13:48 schreef Tink89 het volgende:

[..]

Is dat lekker?
Smaakt niet anders. Gebruiken ze in de horeca ook veel.

Qua ijs: bij AH heb je lactosevrij zwedisch glace ijs, daar loopt mijn lactosevrije schoonfamilie nogal voor warm. Zie nu alleen dat t we soja is.

https://www.ah.nl/product(...)-vanille-lactosevrij

Als je schoonmoeder de varkenshaas even diep invriest vooraf dan kan t alsnog rosé. Zo rauw is varkenshaas meestal toch ook weer niet.
Kwak
  woensdag 13 december 2017 @ 15:01:07 #128
401485 Molo
Völlig losgelöst
pi_175694951
Kwak: je flensjes zijn wel tarwe :P
Of skip je die dan voor diegene die dat niet mogen? Rijstvelletje ofzo in de plaats doen
Oh how you'd have a happy life, if you did the things you like
pi_175695930
quote:
1s.gif Op woensdag 13 december 2017 15:01 schreef Molo het volgende:
Kwak: je flensjes zijn wel tarwe :P
Of skip je die dan voor diegene die dat niet mogen? Rijstvelletje ofzo in de plaats doen
Mja die tarwe is recente aanstellerij sinds ze de voedselpyramide hebben gelezen. Maar ze eten wel pepernoten en taart enzo. Dikke doei.

Of ze krijgen idd een rijstvelletje. :7
Kwak
  woensdag 13 december 2017 @ 15:48:00 #130
401485 Molo
Völlig losgelöst
pi_175695986
quote:
1s.gif Op woensdag 13 december 2017 15:45 schreef kwakz0r het volgende:

[..]

Mja die tarwe is recente aanstellerij sinds ze de voedselpyramide hebben gelezen. Maar ze eten wel pepernoten en taart enzo. Dikke doei.
_O- _O- _O-
Ja gelijk heb je

Ik vergeet nooit de wensenlijst van de nieuwe vriendin van mijn zwager. O.a. vegetarisch en koosjer.
Toen ik zei dat dat wel enigszins lastig was zeker in combinatie met de rest van de kneuzenkermis die schoonfamilie heet, zei ze dat dat haar wel leuk leek met kerst.

Ja de mazzel :D
Dan begin je maar 27 december ermee hoor, doei :')
Oh how you'd have a happy life, if you did the things you like
  woensdag 13 december 2017 @ 15:50:14 #131
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_175696027
quote:
1s.gif Op woensdag 13 december 2017 15:48 schreef Molo het volgende:

Ik vergeet nooit de wensenlijst van de nieuwe vriendin van mijn zwager. O.a. vegetarisch en koosjer.

Iemand die vegetarisch en koosjer is viert geen kerst maar Chanoeka.
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
  woensdag 13 december 2017 @ 15:51:07 #132
401485 Molo
Völlig losgelöst
pi_175696044
quote:
0s.gif Op woensdag 13 december 2017 15:50 schreef golfer het volgende:

[..]

Iemand die vegetarisch en koosjer is viert geen kerst maar Chanoeka.
Ze is niet Joods en doet niet aan Chanoeka
Oh how you'd have a happy life, if you did the things you like
pi_175696053
quote:
0s.gif Op woensdag 13 december 2017 15:50 schreef golfer het volgende:

[..]

Iemand die vegetarisch en koosjer is viert geen kerst maar Chanoeka.
Ik vermoed dat ze koosjer dan ook niet vanuit religieuze overtuiging had bedacht. Als het haar “wel leuk leek”.

Wat aan natte tosti die vriendin zeg, Molo. Is ze nog en famille?
Kwak
  woensdag 13 december 2017 @ 15:51:38 #134
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_175696059
quote:
1s.gif Op woensdag 13 december 2017 15:51 schreef Molo het volgende:

Ze is niet Joods en doet niet aan Chanoeka
Waarom dan koosjer eten?
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
  woensdag 13 december 2017 @ 15:53:08 #135
401485 Molo
Völlig losgelöst
pi_175696095
quote:
1s.gif Op woensdag 13 december 2017 15:51 schreef kwakz0r het volgende:

[..]

Ik vermoed dat ze koosjer dan ook niet vanuit religieuze overtuiging had bedacht. Als het haar “wel leuk leek”.

Wat aan natte tosti die vriendin zeg, Molo. Is ze nog en famille?
Inmiddels getrouwd en onder de gristelijke duim dus ze mag geen uitspattingen als deze meer vertonen

:')

Maar goed, mijn pakkie an niet :+
Oh how you'd have a happy life, if you did the things you like
  woensdag 13 december 2017 @ 15:53:21 #136
401485 Molo
Völlig losgelöst
pi_175696096
quote:
0s.gif Op woensdag 13 december 2017 15:51 schreef golfer het volgende:

[..]

Waarom dan koosjer eten?
Leek haar wel leuk

:')
Oh how you'd have a happy life, if you did the things you like
pi_175696321
quote:
1s.gif Op woensdag 13 december 2017 15:53 schreef Molo het volgende:

[..]

Leek haar wel leuk

:')
Kwak
  woensdag 13 december 2017 @ 16:11:24 #138
401485 Molo
Völlig losgelöst
pi_175696454
quote:
1s.gif Op woensdag 13 december 2017 16:03 schreef kwakz0r het volgende:

[..]

[ afbeelding ]
Phehehe uhuh
Oh how you'd have a happy life, if you did the things you like
pi_175701751
quote:
1s.gif Op woensdag 13 december 2017 15:01 schreef Molo het volgende:
Kwak: je flensjes zijn wel tarwe :P
Of skip je die dan voor diegene die dat niet mogen? Rijstvelletje ofzo in de plaats doen
Flensjes kun je prima van boekweit maken, smaakt prima, net als crèpes.
pi_175702065
quote:
1s.gif Op woensdag 13 december 2017 15:51 schreef kwakz0r het volgende:

[..]

Ik vermoed dat ze koosjer dan ook niet vanuit religieuze overtuiging had bedacht. Als het haar “wel leuk leek”.

Wat aan natte tosti die vriendin zeg, Molo. Is ze nog en famille?
'Natte tosti' ik ga stuk hier... toch geen ham-kaastosti dan?

Maar even serieus, religie, levensovertuiging, allergieen, intoleranties etcetera houd ik rekening mee, en zelfs met zelf-bedachte intoleranties vastgesteld door de osteopaat/naturopaat wil ik nog wel eens rekening mee houden. Maar dit slaat toch alles? Koosjer moet in een aparte keuken bereid worden, dat leg je toch niet even iemand op 'voor de leuk'... mafketel.
  woensdag 13 december 2017 @ 19:38:46 #141
401485 Molo
Völlig losgelöst
pi_175702093
quote:
1s.gif Op woensdag 13 december 2017 19:29 schreef dodoria het volgende:

[..]

Flensjes kun je prima van boekweit maken, smaakt prima, net als crèpes.
Niet voor bij de pekingeend
Oh how you'd have a happy life, if you did the things you like
  woensdag 13 december 2017 @ 20:44:01 #142
319308 Tink89
To live is to dance
pi_175704576
quote:
1s.gif Op woensdag 13 december 2017 14:52 schreef kwakz0r het volgende:

[..]

Smaakt niet anders. Gebruiken ze in de horeca ook veel.

Qua ijs: bij AH heb je lactosevrij zwedisch glace ijs, daar loopt mijn lactosevrije schoonfamilie nogal voor warm. Zie nu alleen dat t we soja is.

https://www.ah.nl/product(...)-vanille-lactosevrij

Als je schoonmoeder de varkenshaas even diep invriest vooraf dan kan t alsnog rosé. Zo rauw is varkenshaas meestal toch ook weer niet.
Txs voor de tips!
K&W / Tink's droomhuis deel 3: Vur goan beginne! Ofzoiets....
maandag 30 september 2013 07:58 schreef Brighteyes het volgende:
En over de chocola... Tink is van een andere planeet. ;) Die heeft dat niet nodig. ;)
pi_175709414
Wauw wat hebben sommige mensen het lastig met alle voorkeuren/eisen van mensen aan tafel. Ik ben blij dat ik altijd voor alleseters kook als ik dit zo lees.
pi_175713515
quote:
0s.gif Op woensdag 13 december 2017 23:17 schreef Queenshore het volgende:
Wauw wat hebben sommige mensen het lastig met alle voorkeuren/eisen van mensen aan tafel. Ik ben blij dat ik altijd voor alleseters kook als ik dit zo lees.
Het is gewoon een trend van de laatste tijd om gluten/lactose/vegetarisch of veganistisch te eten.

Als je écht allergisch bent prima, vanzelfsprekend dat er rekening mee gehouden wordt.

In de tijd dat ik in een restaurant werkte waren er geregeld "allergische" gasten die het voor en hoofdgerecht compleet aangepast wilden hebben op hun wensen, gluten of lactose vrij etc.

Om dan vervolgens bij het dessert/koffie toch gewoon iets te nemen waarvan ze eerder op de avond aangaven allergisch voor te zijn. Want; die taart is gewoon zoooo lekker, ik neem thuis wel een pilletje. Wie houd je dan voor de gek?
pi_175713644
quote:
0s.gif Op donderdag 14 december 2017 09:51 schreef Vocatala het volgende:

[..]

Het is gewoon een trend van de laatste tijd om gluten/lactose/vegetarisch of veganistisch te eten.

Als je écht allergisch bent prima, vanzelfsprekend dat er rekening mee gehouden wordt.

In de tijd dat ik in een restaurant werkte waren er geregeld "allergische" gasten die het voor en hoofdgerecht compleet aangepast wilden hebben op hun wensen, gluten of lactose vrij etc.

Om dan vervolgens bij het dessert/koffie toch gewoon iets te nemen waarvan ze eerder op de avond aangaven allergisch voor te zijn. Want; die taart is gewoon zoooo lekker, ik neem thuis wel een pilletje. Wie houd je dan voor de gek?
Ik ben me bekend met de trends en kan me er zelfs enigszins aan frustreren. Als je beweegredenen niet lichamelijk allergisch zijn, moet je deze maar gewoon even uit het raam gooien met kerst. Maar dat is mijn mening.
pi_175713826
quote:
0s.gif Op donderdag 14 december 2017 09:51 schreef Vocatala het volgende:

[..]

Het is gewoon een trend van de laatste tijd om gluten/lactose/vegetarisch of veganistisch te eten.

Als je écht allergisch bent prima, vanzelfsprekend dat er rekening mee gehouden wordt.

In de tijd dat ik in een restaurant werkte waren er geregeld "allergische" gasten die het voor en hoofdgerecht compleet aangepast wilden hebben op hun wensen, gluten of lactose vrij etc.

Om dan vervolgens bij het dessert/koffie toch gewoon iets te nemen waarvan ze eerder op de avond aangaven allergisch voor te zijn. Want; die taart is gewoon zoooo lekker, ik neem thuis wel een pilletje. Wie houd je dan voor de gek?
De meeste mensen die echt allergisch zijn zullen in mijn ervaring niet vertrouwen op de kookkunsten van een 'leek' (iemand die niet bekend is met allergieën). Een foutje met ingredienten of kruisbesmetting is zo gemaakt. Dat risico wil je echt niet lopen als een foutje grote gevolgen kan hebben.
Im mijn ervaring komen zulke verzoeken eerder van iemand die niet echt allergisch is, want de mensen met allergieën bieden aan hun eigen eten mee te nemen, of te helpen met ingredienten lijsten lezen etc.

Maar goed, ik probeer nog steeds wel rekening te houden met intolleranties en voorkeuren, juist omdat ik ook verwacht van anderen dat ze rekening houden met allergieën, dus wie ben ik dan om de verzoeken van een ander niet te volgen...
  donderdag 14 december 2017 @ 10:22:06 #147
319308 Tink89
To live is to dance
pi_175713981
Tja, ik ben ook niet echt allergisch, maar wel ontzettend intolerant. En van mijn schoonmoeder weet ik dat ze daar rekening mee kan houden en houdt. Dat zwangerenmenu vindt ze volgens mij een beetje aanstel, maar als ik zwanger zou zijn, zou ik dat ook vragen of niet komen eten...

En ik ben in een restaurant ook een zeikerd, maar doe dat dan wel consequent. Als toetje alleen fruit bijvoorbeeld en bij het hoofdgerecht niets in boter gebakken en geen saus enz...

Maar goed, ik word er dus wel echt ziek van -O-
K&W / Tink's droomhuis deel 3: Vur goan beginne! Ofzoiets....
maandag 30 september 2013 07:58 schreef Brighteyes het volgende:
En over de chocola... Tink is van een andere planeet. ;) Die heeft dat niet nodig. ;)
pi_175713988
quote:
1s.gif Op donderdag 14 december 2017 10:13 schreef dodoria het volgende:

[..]

De meeste mensen die echt allergisch zijn zullen in mijn ervaring niet vertrouwen op de kookkunsten van een 'leek' (iemand die niet bekend is met allergieën). Een foutje met ingredienten of kruisbesmetting is zo gemaakt. Dat risico wil je echt niet lopen als een foutje grote gevolgen kan hebben.
Im mijn ervaring komen zulke verzoeken eerder van iemand die niet echt allergisch is, want de mensen met allergieën bieden aan hun eigen eten mee te nemen, of te helpen met ingredienten lijsten lezen etc.

Maar goed, ik probeer nog steeds wel rekening te houden met intolleranties en voorkeuren, juist omdat ik ook verwacht van anderen dat ze rekening houden met allergieën, dus wie ben ik dan om de verzoeken van een ander niet te volgen...
Je haalt de écht allergische er zo tussenuit. Die kwamen vaak dagen van tevoren met de product/ingrediënten lijst waar rekening mee gehouden diende te worden. Hier werd dan ook erg serieus mee omgegaan om kruisbesmetting e.d. te voorkomen.

De halve bak allergische, om ze zo maar even te noemen die bedenken vaak pas nadat ze de menukaart in hun handen hebben dat ze allergisch zijn. Die mensen hebben het dan ook vaak gewoon tussen de oren zitten als je het mij vraagt.

Wij gaven altijd netjes aan dat gluten vrij brood gegrild werd op een grill waar ook normaal brood op terecht kwam, de glutenvrije friet werd gebakken in vet waar ook bitterballen in gebakken worden, etcetera. Dit was eigenlijk nooit een probleem voor die mensen, je kunt je afvragen hoe allergisch ze dan eigenlijk zijn..
  donderdag 14 december 2017 @ 10:27:39 #149
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_175714069
quote:
0s.gif Op donderdag 14 december 2017 10:22 schreef Vocatala het volgende:

[..]

Je haalt de écht allergische er zo tussenuit. Die kwamen vaak dagen van tevoren met de product/ingrediënten lijst waar rekening mee gehouden diende te worden. Hier werd dan ook erg serieus mee omgegaan om kruisbesmetting e.d. te voorkomen.

De halve bak allergische, om ze zo maar even te noemen die bedenken vaak pas nadat ze de menukaart in hun handen hebben dat ze allergisch zijn. Die mensen hebben het dan ook vaak gewoon tussen de oren zitten als je het mij vraagt.

Wij gaven altijd netjes aan dat gluten vrij brood gegrild werd op een grill waar ook normaal brood op terecht kwam, de glutenvrije friet werd gebakken in vet waar ook bitterballen in gebakken worden, etcetera. Dit was eigenlijk nooit een probleem voor die mensen, je kunt je afvragen hoe allergisch ze dan eigenlijk zijn..
Glutenfobie
Mijn schoonzus is er ook zo eentje.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_175714089
quote:
0s.gif Op donderdag 14 december 2017 10:27 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Glutenfobie
Mijn schoonzus is er ook zo eentje.
Met welke motivatie? Puur uit interesse.
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')