abonnement Unibet Coolblue
pi_175233248
Ik lees ook weer mee.
Kerstavond kook ik voor mijn man en mijn ouders.
Ben op zoek naar gerechten die je makkelijk de avond of ochtend van te voren kan maken.
pi_175242170
Wij eten Eerste Kerstdag met ons viertjes thuis, dus dan een kindvriendelijk driegangendiner. Voor de andere dagen weet ik nog niet of ik iets moet meenemen.

Plan voor diner:
Voorgerecht: Voor de kinderen denk ik eierpaddenstoeltjes
Voor ons iets lekkerders, maar weet nog niet wat.

Hoofd: hm, kalkoen? Eend? Konijn?
Bijgerechten: in elk geval stoofpeertjes en ik denk ook wel pommes duchesses, rode kool? Hangt een beetje van de vleeskeurder af.

Na: panna cotta met iets van fruit.
pi_175245636
Eerste kerstdag gaan we uit eten met de schoonfamilie, tweede kerstdag gaan we overdag naar mijn oma (ca. anderhalf uur rijden) voor een kop thee met haar en mijn ouders. Dus ik denk dat ik een mooie kersttaart ga maken voor bij de thee. Mijn ouders gaan dan naar familie waar ik geen contact mee heb/wil en wij naar huis. Maar dan kook ik niet veel meer. Dus wat soep of fingerfood wat snel opgewarmd is.
pi_175321859
quote:
0s.gif Op vrijdag 3 november 2017 10:58 schreef Pietverdriet het volgende:
Fried green (killer) tomatoes
Heb dit altijd al een keer willen maken, maar hoe kom je in Nederland aan groene tomaten? in de zomer uit eigen tuin zou nog kunnen, maar met kerstmis?
pi_175324797
Ik wil graag een kerstham maken en heb wel al wat filmpjes van foodwishes en gorden ramsay bekeken. Het is mij alleen niet helemaal duidelijk wel stuk varken ik het beste kan bestellen. Ik denk nu aan een beenham met bot, maar tips zijn welkom
pi_175333343
Hoi allemaal,

Dit jaar ben ik verantwoordelijk voor het nagerecht van het kerstdiner en ik ben eigenlijk op zoek naar wat advies hiervoor. Dit jaar heb ik geleerd om karamelsaus te maken, dus het lijkt me leuk om dat te verwerken of te gebruiken bij het nagerecht. Iemand een tip/idee?

>:O
That dude there. I need his prosthetic leg.
pi_175333394
quote:
1s.gif Op donderdag 12 oktober 2017 22:22 schreef Tree het volgende:
Ik denk dat ik dit jaar voor het kerstetentje met de schoonfamilie voor de croquembouche ga :9

[ afbeelding ]
Ik heb het 6 jaar geleden geprobeerd. Wat een ellende om dat goed mooi te krijgen. Als het lukt heb je echt een prachtig nagerecht, maar het ziet er vaak eerder een klein beetje triestig uit :P
pi_175343861
Hier hebben we een voorlopig menu, e.e.a. moet nog even verder worden uitgedacht.

We gaan toch voor een rondreisje als thema :P

Het worden allemaal kleine porties :)

Amuse: Scandinavisch, iets met een vismousse (zalm waarschijnlijk)
Voorgerecht: Involtini (courgette rolletjes met ricottavulling (koud), of auberginerolletjes met spinazie en mozzerella (warm), of vitella tonnato rolletjes (met iets dikkere tonijnsaus, misschien met ricotta erdoor oid). Andere suggesties zijn welkom, alleen mag er geen tomaat in zitten :P
Soep: Marokkaanse courgettesoep
Gerechtje: Mini english pie (muffin grootte), waarschijnlijk iets met champignons en kipvulling
(hoofd)gerechtje: Rendang met knapperige spercieboontjes
Dessert: Frans triootje (créme brulee, tarte tatin, eclairs met kersenroom)

We gaan dus nog e.e.a. uitproberen en bedenken, maar dat is de richting waar we nu op zitten :9
"Ik dit niet meer, Ik dit nooit meer
Ik niet meer kan, Niet meer ik
Dit niet meer, Ik niet meer" - Strani
  maandag 27 november 2017 @ 19:40:40 #59
401485 Molo
Völlig losgelöst
pi_175345160
Vind het qua smaken bij elkaar als een drama klinken Ess 😅

Heb je receptje van eclairs met kersenroom? Dat klinkt lekker zeg :9
Oh how you'd have a happy life, if you did the things you like
pi_175347543
quote:
1s.gif Op maandag 27 november 2017 19:40 schreef Molo het volgende:
Vind het qua smaken bij elkaar als een drama klinken Ess 😅

Heb je receptje van eclairs met kersenroom? Dat klinkt lekker zeg :9
Het is ook nog maar een eerste opzetje ;)
Dat receptje heb ik (nog) niet, idee komt van m'n tante.
"Ik dit niet meer, Ik dit nooit meer
Ik niet meer kan, Niet meer ik
Dit niet meer, Ik niet meer" - Strani
pi_175353606
quote:
0s.gif Op zondag 26 november 2017 19:46 schreef koekepannekoek het volgende:
Ik wil graag een kerstham maken en heb wel al wat filmpjes van foodwishes en gorden ramsay bekeken. Het is mij alleen niet helemaal duidelijk wel stuk varken ik het beste kan bestellen. Ik denk nu aan een beenham met bot, maar tips zijn welkom
Een kerstham is normaal gesproken de dij van het achterbeen van een varken, met het bot er nog in. Hier (buitenland) heet dat gewoon een 'ham'. Een hele ham is ongeveer 8-9 kg en een halve ergens tussen 3-5 kg. Normaal gesproken kook je de ham eerst, voordat je 'm mariners en roostert in de oven, maar soms kun je een ham ook al gekookt kopen.
Ik zou gewoon eens aan je slager vragen of je een ham aan het been kunt krijgen en aangeven hoe groot je de ham hebben wil.
pi_175353608
quote:
0s.gif Op maandag 27 november 2017 09:39 schreef Broodjekipkorn het volgende:
Hoi allemaal,

Dit jaar ben ik verantwoordelijk voor het nagerecht van het kerstdiner en ik ben eigenlijk op zoek naar wat advies hiervoor. Dit jaar heb ik geleerd om karamelsaus te maken, dus het lijkt me leuk om dat te verwerken of te gebruiken bij het nagerecht. Iemand een tip/idee?

>:O
Een caramel slice met een bolletje ijs? Lekker simpel, maar errug lekker.
pi_175356491
quote:
1s.gif Op dinsdag 28 november 2017 03:36 schreef dodoria het volgende:

[..]

Een caramel slice met een bolletje ijs? Lekker simpel, maar errug lekker.
Is inderdaad al wel een simpel, maar leuk idee! Thanks. Wellicht kan ik er nog wat bij maken.
That dude there. I need his prosthetic leg.
pi_175357749
Ik heb een keer een baked alaska gemaakt met onder andere zoute karamel erin. :9
pi_175359754
14 man dit jaar, helaas moeilijke eters, dus trek ze beetje uit hun comfortzone, maar niet teveel.

Aperitief; eenvoudige cocktail van kirsch, champagne en graanaatappelpitjes, munt. ziet er lekker kerstig uit.

Amuse; staat nog open, dus lees mee

Voor; kreeftenbisque

hoofd, keuze uit lamsrack in kruidenkorst of kabeljauwfilet, geserveerd met geroosterde kriel, winterse groenten, stoofpeertjes, eenvoudige salade, meetsal nog een mooie preitaart ofzo

Na, wil twee giga Pavlova maken met ijs en rood fruit
  dinsdag 28 november 2017 @ 15:02:31 #66
146413 MutedFaith
Netwerkverdeelkastje
pi_175362150
Thema-kerst bij de schoonfamilie deze keer. Met als thema: Zuid Amerika.

Warm voorgerecht worden empanadas, hoofdgerecht wordt picanha.

Ik ga het koude voorgerecht maken: Ceviche. Waarbij de 2 niet-viseters een vegetarische variant voorgeschoteld gaan krijgen.
[b]Op dinsdag 30 mei 2006 15:15 schreef veldmuis het volgende:[/b]
Zelfs voor een newbie kom je niet intelligent over.
pi_175366691
quote:
0s.gif Op dinsdag 28 november 2017 15:02 schreef MutedFaith het volgende:
Thema-kerst bij de schoonfamilie deze keer. Met als thema: Zuid Amerika.

Warm voorgerecht worden empanadas, hoofdgerecht wordt picanha.

Ik ga het koude voorgerecht maken: Ceviche. Waarbij de 2 niet-viseters een vegetarische variant voorgeschoteld gaan krijgen.
Picanha van de bbq hoop ik?
pi_175374605
quote:
1s.gif Op dinsdag 28 november 2017 03:33 schreef dodoria het volgende:

[..]

Een kerstham is normaal gesproken de dij van het achterbeen van een varken, met het bot er nog in. Hier (buitenland) heet dat gewoon een 'ham'. Een hele ham is ongeveer 8-9 kg en een halve ergens tussen 3-5 kg. Normaal gesproken kook je de ham eerst, voordat je 'm mariners en roostert in de oven, maar soms kun je een ham ook al gekookt kopen.
Ik zou gewoon eens aan je slager vragen of je een ham aan het been kunt krijgen en aangeven hoe groot je de ham hebben wil.
Super, dank je wel, hier kan ik mee verder
  woensdag 29 november 2017 @ 09:06:24 #69
146413 MutedFaith
Netwerkverdeelkastje
pi_175376165
quote:
1s.gif Op dinsdag 28 november 2017 18:59 schreef lighted het volgende:

[..]

Picanha van de bbq hoop ik?
Mijn schoonzus maakt t. Dus waarschijnlijk niet.
[b]Op dinsdag 30 mei 2006 15:15 schreef veldmuis het volgende:[/b]
Zelfs voor een newbie kom je niet intelligent over.
pi_175378683
quote:
0s.gif Op woensdag 29 november 2017 09:06 schreef MutedFaith het volgende:

[..]

Mijn schoonzus maakt t. Dus waarschijnlijk niet.
:')
Altijd weer mensen met kerst die iets uitkiezen vanwege naam en trend maar geen idee hebben hoe ze het moeten maken..
  woensdag 29 november 2017 @ 11:40:15 #71
146413 MutedFaith
Netwerkverdeelkastje
pi_175378732
Oh, mijn schoonzus kan best koken. Dus daar ben ik echt niet bang voor.
[b]Op dinsdag 30 mei 2006 15:15 schreef veldmuis het volgende:[/b]
Zelfs voor een newbie kom je niet intelligent over.
  woensdag 29 november 2017 @ 13:57:36 #72
423464 JaafkeEHV
Vroeger JaafkeGB
pi_175381912
Ben voor 2e kerstdag nog opzoek naar een klein, koud voorgerecht.
absoluut niet culinaire personen + zwangere vrouw

iemad nog leuke tips? geen carpaccio oid. wel iets bijzonders
edit: Geen vis, te exotisch voor de mensen daar.

[ Bericht 12% gewijzigd door JaafkeEHV op 29-11-2017 14:14:00 ]
pi_175384673
quote:
0s.gif Op woensdag 29 november 2017 13:57 schreef JaafkeEHV het volgende:
Ben voor 2e kerstdag nog opzoek naar een klein, koud voorgerecht.
absoluut niet culinaire personen + zwangere vrouw

iemad nog leuke tips? geen carpaccio oid. wel iets bijzonders
edit: Geen vis, te exotisch voor de mensen daar.

Een exotische kipcocktail... https://www.ah.nl/allerha(...)iemayonaise-en-mango

Een Bietencarpaccio http://www.ohmyfoodness.n(...)ndressing-geitenkaas
  woensdag 29 november 2017 @ 16:44:05 #74
146413 MutedFaith
Netwerkverdeelkastje
pi_175385187
[b]Op dinsdag 30 mei 2006 15:15 schreef veldmuis het volgende:[/b]
Zelfs voor een newbie kom je niet intelligent over.
pi_175389339
quote:
0s.gif Op maandag 27 november 2017 09:39 schreef Broodjekipkorn het volgende:
Hoi allemaal,

Dit jaar ben ik verantwoordelijk voor het nagerecht van het kerstdiner en ik ben eigenlijk op zoek naar wat advies hiervoor. Dit jaar heb ik geleerd om karamelsaus te maken, dus het lijkt me leuk om dat te verwerken of te gebruiken bij het nagerecht. Iemand een tip/idee?

>:O
Karamelbrownies?
quote:
0s.gif Op dinsdag 28 november 2017 13:06 schreef dedude87 het volgende:
14 man dit jaar, helaas moeilijke eters, dus trek ze beetje uit hun comfortzone, maar niet teveel.

Amuse; staat nog open, dus lees mee

Vorig jaar had ik 2 erg lekkere amuses:
https://www.ah.nl/allerha(...)iet-en-mierikswortel

en

https://www.ah.nl/allerha(...)-met-pecorinokoekjes (alleen had ik de kaaskoekjes van parmezaanse kaas gemaakt ipv pecorino). Waren allebei erg lekker.
Of is dit al te exotisch?
quote:
0s.gif Op woensdag 29 november 2017 13:57 schreef JaafkeEHV het volgende:
Ben voor 2e kerstdag nog opzoek naar een klein, koud voorgerecht.
absoluut niet culinaire personen + zwangere vrouw

iemad nog leuke tips? geen carpaccio oid. wel iets bijzonders
edit: Geen vis, te exotisch voor de mensen daar.

Kiprollade met sinaasappel-mosterdsaus? (gewoon plakjes kiprollade op een beetje sla en met die saus erbij)
"Ik dit niet meer, Ik dit nooit meer
Ik niet meer kan, Niet meer ik
Dit niet meer, Ik niet meer" - Strani
pi_175389463
quote:
0s.gif Op woensdag 29 november 2017 19:52 schreef essnhills het volgende:

[..]

Karamelbrownies?
Thanks! Die ga ik eens opzoeken!
That dude there. I need his prosthetic leg.
  woensdag 29 november 2017 @ 22:10:29 #77
401485 Molo
Völlig losgelöst
pi_175392760
quote:
0s.gif Op woensdag 29 november 2017 19:52 schreef essnhills het volgende:

[..]

Karamelbrownies?

[..]

Vorig jaar had ik 2 erg lekkere amuses:
https://www.ah.nl/allerha(...)iet-en-mierikswortel

en

https://www.ah.nl/allerha(...)-met-pecorinokoekjes (alleen had ik de kaaskoekjes van parmezaanse kaas gemaakt ipv pecorino). Waren allebei erg lekker.
Of is dit al te exotisch?

[..]

Kiprollade met sinaasappel-mosterdsaus? (gewoon plakjes kiprollade op een beetje sla en met die saus erbij)
Die rosbiefroosjes zien er lekker semi erotisch uit zeg :D

Is trouwens ook lekker met pastrami, voor als mensen geen rauw vlees willen ofzo
Oh how you'd have a happy life, if you did the things you like
pi_175402880
Ik ben nu pas eens na aan het denken over mijn kerstdiner. ;( Laat, slechte planning.

Ik zie hier toch altijd weer dingen waarvan ik denk 'hoe krijg je t voor elkaar' :@
[i]Put me on a pedestal and I'll only disappoint you
Tell me I'm exceptional and I promise to exploit you
Give me all your money and I'll make some origami honey
I think you're a joke but I don't find you very funny[/i]
  vrijdag 1 december 2017 @ 08:45:43 #79
423464 JaafkeEHV
Vroeger JaafkeGB
pi_175418851
iedereen bedankt voor de tips (weet niet hoe ik iedereen kan quoten)!
Ik ga van de week even testen of ik zelf een bitterbal kan maken (met Chorizo en aardappel)

en anders word het een van de 2 genoemde kiprecepten.
pi_175418907
quote:
0s.gif Op donderdag 30 november 2017 13:43 schreef Mexicanobakker het volgende:
Ik ben nu pas eens na aan het denken over mijn kerstdiner. ;( Laat, slechte planning.

Wel nee joh, je hebt nog ruim de tijd. Daar ga je gewoon even een middagje een uurtje of 2 voor zitten en dan kun je wel een mooi kerstdiner bedenken hoor.

Waar zit je aan te denken? Misschien dat wij nog ideen hebben om je te helpen?
pi_175475601
quote:
0s.gif Op donderdag 30 november 2017 13:43 schreef Mexicanobakker het volgende:
Ik ben nu pas eens na aan het denken over mijn kerstdiner. ;( Laat, slechte planning.

Ik zie hier toch altijd weer dingen waarvan ik denk 'hoe krijg je t voor elkaar' :@
Ik heb ook nog geen idee hoor. Helemaal niet erg.

Binnenkort eens lekker alle supermarktgidsen en kerstdinertopics doorlezen voor inspiratie. En eens naar de Sligro. Daar hebben ze in december altijd heel veel bijzondere dingen. Daar doe ik ook altijd wat ideetjes op. :)
  Redactie Sport maandag 4 december 2017 @ 15:25:00 #82
274204 crew  Mexicanobakker
pi_175490206
quote:
1s.gif Op vrijdag 1 december 2017 08:50 schreef dodoria het volgende:

[..]

Wel nee joh, je hebt nog ruim de tijd. Daar ga je gewoon even een middagje een uurtje of 2 voor zitten en dan kun je wel een mooi kerstdiner bedenken hoor.

Waar zit je aan te denken? Misschien dat wij nog ideen hebben om je te helpen?
Ik heb voor mezelf verplicht gesteld om iets met een eend te doen als hoofdgerecht.

En eigenlijk wil ik fruit als thema. Nu ben ik heel erg aan het zoeken of dat te combineren is met enige vorm van soep :') zonder dat het té zomers wordt

[ Bericht 7% gewijzigd door Mexicanobakker op 04-12-2017 15:30:47 ]
[i]Put me on a pedestal and I'll only disappoint you
Tell me I'm exceptional and I promise to exploit you
Give me all your money and I'll make some origami honey
I think you're a joke but I don't find you very funny[/i]
pi_175517507
quote:
0s.gif Op maandag 4 december 2017 15:25 schreef Mexicanobakker het volgende:

[..]

Ik heb voor mezelf verplicht gesteld om iets met een eend te doen als hoofdgerecht.

En eigenlijk wil ik fruit als thema. Nu ben ik heel erg aan het zoeken of dat te combineren is met enige vorm van soep :') zonder dat het té zomers wordt
Tomaat is een fruit toch?

https://15gram.be/recepten/gazpacho-van-tomaat-en-fruit
pi_175517536
quote:
0s.gif Op maandag 4 december 2017 15:25 schreef Mexicanobakker het volgende:

[..]

Ik heb voor mezelf verplicht gesteld om iets met een eend te doen als hoofdgerecht.

En eigenlijk wil ik fruit als thema. Nu ben ik heel erg aan het zoeken of dat te combineren is met enige vorm van soep :') zonder dat het té zomers wordt
vorig jaar had ik rode koolsoep met gekarameliseerde appeltjes, erg lekker :9

http://www.francescakookt(...)eliseerde-appeltjes/
"Ik dit niet meer, Ik dit nooit meer
Ik niet meer kan, Niet meer ik
Dit niet meer, Ik niet meer" - Strani
pi_175527954
TS moet dit jaar tijdens de kerst indruk maken op zijn nieuwe schoonouders door een dinertje te verzorgen met kerst. Goede reden om niet de hele avond naar het gelul van schoonma te hoeven luisteren dacht ik zo. Gelukkig heb ik een aantal jaren ervaring als souschef en kan dus een redelijke pannenkoek bakken. Maar welke gerechten horen nu typisch bij kerst?

Amuse en een frisse Spoom tussendoor spreken voor zich, maar de rest?

Tot zover mijn ideeën:

Amuse:

Mousse van roomkaas-gerookte paling -rucola met krokante serranoham en zalm kaviaar

Voorgerecht 1:

Bouillon? kreeft of ossenstaart? Suggesties?

Voorgerecht 2:

Steak tartaar van kalf- krokant van oude kaas- gepocheerd eitje

Spoom

Mango-munt-limoen?

Hoofdgerecht:

Vis of vlees ben ik nog niet zo over uit..

Vlees voorkeur voor lamsrack met bosvruchten saus en quiche met groenten oid.

Vis - zeewolf met zwarte pasta (inktvis inkt), limoen/dille sausje en gefruite spinazie.

Dessert:

Altijd lastig, had hier dus nog geen invulling voor..

Daarna misschien nog een kaasplankje oid, altijd goed.

Hoe zien jullie diners er dit jaar uit?

[ Bericht 0% gewijzigd door Vocatala op 06-12-2017 14:39:04 ]
pi_175528250
Paddestoelen soep met een vleugje truffel
Met die spoom zou ik de limoen weghalen, vind dat nooit zo.
Misschien voor bij de zeewolf een saffraan sausje? Ook lekker.
Voor vlees is kalfsmedallion ook lekkah, met een rode wijn salie saus
Als dessrt zou ik inderdaad kaas doen, of eventueel een sabayon maken met sorbetijs en vers fruit;

Nu heb ik honger :9
Ik heb nog geen idee hoe mijn kerstdiner eruit gaat zien, ik ben alleen verantwoordelijk voor het dessert.
pi_175528295
Als je alleen bent en ook met kerst niemand hebt mag je dan ook je boterham met kaas hier posten of je bakje patat met berenklauw? :{
Dag jongens tot ziens, tot in betere tijden.
pi_175528309


quote:
0s.gif Op woensdag 6 december 2017 14:22 schreef Sigaartje het volgende:
Als je alleen bent en ook met kerst niemand hebt mag je dan ook je boterham met kaas hier posten of je bakje patat met berenklauw? :{
Niet alleen, maar 2de kerstdag is gewoon vaste prik friet met frikandellen

[ Bericht 56% gewijzigd door #ANONIEM op 06-12-2017 14:22:57 ]
pi_175528363
quote:
99s.gif Op woensdag 6 december 2017 14:20 schreef 2682000 het volgende:
Paddestoelen soep met een vleugje truffel
Met die spoom zou ik de limoen weghalen, vind dat nooit zo.
Misschien voor bij de zeewolf een saffraan sausje? Ook lekker.
Voor vlees is kalfsmedallion ook lekkah, met een rode wijn salie saus
Als dessrt zou ik inderdaad kaas doen, of eventueel een sabayon maken met sorbetijs en vers fruit;

Nu heb ik honger :9
Ik heb nog geen idee hoe mijn kerstdiner eruit gaat zien, ik ben alleen verantwoordelijk voor het dessert.
Paddenstoelen vallen inderdaad ook altijd in de smaak.

En die limoen, inderdaad misschien te scherp van smaak voor de rest van het menu. Zeker icm de wijn bij de gerechten.. Waardoor zou jij dit vervangen?

Voor welk dessert heb je gekozen?
pi_175528422
quote:
0s.gif Op woensdag 6 december 2017 14:22 schreef Sigaartje het volgende:
Als je alleen bent en ook met kerst niemand hebt mag je dan ook je boterham met kaas hier posten of je bakje patat met berenklauw? :{
Stiekem is dat eigenlijk ook veel lekkerder, zeker op tweede kerstdag wanneer al dat eten je de oren uit komt, dus wat mij betreft wel ^O^
  woensdag 6 december 2017 @ 14:30:08 #91
423464 JaafkeEHV
Vroeger JaafkeGB
pi_175528512
Zelfgemaakte garnalenbitterbal + Thais viskoekje + Garnalen tempura
Cocquile verrine
Kreeften bisque
Spagethi agli olio met halve kreeft

Toetje maakt mijn vriendin.
  woensdag 6 december 2017 @ 14:33:00 #92
146413 MutedFaith
Netwerkverdeelkastje
pi_175528591
[b]Op dinsdag 30 mei 2006 15:15 schreef veldmuis het volgende:[/b]
Zelfs voor een newbie kom je niet intelligent over.
pi_175528651
quote:
0s.gif Op woensdag 6 december 2017 14:24 schreef Vocatala het volgende:

[..]

Paddenstoelen vallen inderdaad ook altijd in de smaak.

En die limoen, inderdaad misschien te scherp van smaak voor de rest van het menu. Zeker icm de wijn bij de gerechten.. Waardoor zou jij dit vervangen?

Voor welk dessert heb je gekozen?
Geen idee nog, aangezien ik heel de avond niks doe, moet ik wel een beetje mijn best doen.
Sowieso voor degene die geen zoet willen/eten kaas.
Misschien een mix van allemaal kleine lekkere hapjes; macarons, chocolade souflé, gegrilde ananas met suiker en dat soort dingetjes. Moet nog even uit vogelen wat lekker is bij elkaar.
  woensdag 6 december 2017 @ 14:35:29 #94
303802 nogeenoudebekende
The future is shit...
pi_175528657
Ik heb de rosbief besteld, de rest moet ik nog uitvogelen.
And so is the past
pi_175528768
1e kerstdag gourmetten
2e kerstdag waarschijnlijk Turkse pizza met kip (als de kebabtent open is)
Het leven is geen krentenbol...
Volg de pijlen.
I am the Lizard King. I can do anything.
pi_175529241
quote:
14s.gif Op woensdag 6 december 2017 14:35 schreef nogeenoudebekende het volgende:
Ik heb de rosbief besteld, de rest moet ik nog uitvogelen.
Ga je hem zelf bereiden? Zo ja, hoe?
  woensdag 6 december 2017 @ 15:20:06 #97
303802 nogeenoudebekende
The future is shit...
pi_175529557
quote:
0s.gif Op woensdag 6 december 2017 15:03 schreef Vocatala het volgende:

[..]

Ga je hem zelf bereiden? Zo ja, hoe?
De oersaaie maar oh zo lekkere honing-mosterd marinade met verse tijm en rozemarijn. Eventjes aanbraden in de pan en dan op lage stand in de oven.
And so is the past
pi_175529724
quote:
14s.gif Op woensdag 6 december 2017 15:20 schreef nogeenoudebekende het volgende:

[..]

De oersaaie maar oh zo lekkere honing-mosterd marinade met verse tijm en rozemarijn. Eventjes aanbraden in de pan en dan op lage stand in de oven.
Lekker hoor!

Als ik dit zo zie en ik je een tip mag geven.. Probeer eens een stukje buikspek mee te garen.

Mooi stuk zonder zwoerd kopen bij de slager (kost niks, tientje de kilo) insnijden aan de bovenkant, flink zout er op, beetje olie, honing, tijm en rozemarijn. Mooi een dag laten marineren. Als je dan toch de oven op lage temperatuur hebt voor je rosbief gooi je het spek er bij. Gewoon in een braadslee en dan tot zo'n 2 cm water er in. Afdekken met zilverfolie. uurtje of 2/3 afhankelijk van de temperatuur. Malser heb jij je buikspek nog niet gehad;)
  woensdag 6 december 2017 @ 15:46:31 #99
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_175530054
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
  woensdag 6 december 2017 @ 16:19:02 #100
469793 Puk1234
Know your worth!
pi_175530700
Sws iets met eend met wijn bereid.. Nog geen concreet plan... Haha heb dan ook dit jaar geen schoonouders om te verassen. Anders was ik nu ook al het plannen jah :9
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')