Heb dit altijd al een keer willen maken, maar hoe kom je in Nederland aan groene tomaten? in de zomer uit eigen tuin zou nog kunnen, maar met kerstmis?quote:
Ik heb het 6 jaar geleden geprobeerd. Wat een ellende om dat goed mooi te krijgen. Als het lukt heb je echt een prachtig nagerecht, maar het ziet er vaak eerder een klein beetje triestig uitquote:Op donderdag 12 oktober 2017 22:22 schreef Tree het volgende:
Ik denk dat ik dit jaar voor het kerstetentje met de schoonfamilie voor de croquembouche ga
[ afbeelding ]
Het is ook nog maar een eerste opzetjequote:Op maandag 27 november 2017 19:40 schreef Molo het volgende:
Vind het qua smaken bij elkaar als een drama klinken Ess 😅
Heb je receptje van eclairs met kersenroom? Dat klinkt lekker zeg
Een kerstham is normaal gesproken de dij van het achterbeen van een varken, met het bot er nog in. Hier (buitenland) heet dat gewoon een 'ham'. Een hele ham is ongeveer 8-9 kg en een halve ergens tussen 3-5 kg. Normaal gesproken kook je de ham eerst, voordat je 'm mariners en roostert in de oven, maar soms kun je een ham ook al gekookt kopen.quote:Op zondag 26 november 2017 19:46 schreef koekepannekoek het volgende:
Ik wil graag een kerstham maken en heb wel al wat filmpjes van foodwishes en gorden ramsay bekeken. Het is mij alleen niet helemaal duidelijk wel stuk varken ik het beste kan bestellen. Ik denk nu aan een beenham met bot, maar tips zijn welkom
Een caramel slice met een bolletje ijs? Lekker simpel, maar errug lekker.quote:Op maandag 27 november 2017 09:39 schreef Broodjekipkorn het volgende:
Hoi allemaal,
Dit jaar ben ik verantwoordelijk voor het nagerecht van het kerstdiner en ik ben eigenlijk op zoek naar wat advies hiervoor. Dit jaar heb ik geleerd om karamelsaus te maken, dus het lijkt me leuk om dat te verwerken of te gebruiken bij het nagerecht. Iemand een tip/idee?
Is inderdaad al wel een simpel, maar leuk idee! Thanks. Wellicht kan ik er nog wat bij maken.quote:Op dinsdag 28 november 2017 03:36 schreef dodoria het volgende:
[..]
Een caramel slice met een bolletje ijs? Lekker simpel, maar errug lekker.
Picanha van de bbq hoop ik?quote:Op dinsdag 28 november 2017 15:02 schreef MutedFaith het volgende:
Thema-kerst bij de schoonfamilie deze keer. Met als thema: Zuid Amerika.
Warm voorgerecht worden empanadas, hoofdgerecht wordt picanha.
Ik ga het koude voorgerecht maken: Ceviche. Waarbij de 2 niet-viseters een vegetarische variant voorgeschoteld gaan krijgen.
Super, dank je wel, hier kan ik mee verderquote:Op dinsdag 28 november 2017 03:33 schreef dodoria het volgende:
[..]
Een kerstham is normaal gesproken de dij van het achterbeen van een varken, met het bot er nog in. Hier (buitenland) heet dat gewoon een 'ham'. Een hele ham is ongeveer 8-9 kg en een halve ergens tussen 3-5 kg. Normaal gesproken kook je de ham eerst, voordat je 'm mariners en roostert in de oven, maar soms kun je een ham ook al gekookt kopen.
Ik zou gewoon eens aan je slager vragen of je een ham aan het been kunt krijgen en aangeven hoe groot je de ham hebben wil.
Mijn schoonzus maakt t. Dus waarschijnlijk niet.quote:
quote:Op woensdag 29 november 2017 09:06 schreef MutedFaith het volgende:
[..]
Mijn schoonzus maakt t. Dus waarschijnlijk niet.
Een exotische kipcocktail... https://www.ah.nl/allerha(...)iemayonaise-en-mangoquote:Op woensdag 29 november 2017 13:57 schreef JaafkeEHV het volgende:
Ben voor 2e kerstdag nog opzoek naar een klein, koud voorgerecht.
absoluut niet culinaire personen + zwangere vrouw
iemad nog leuke tips? geen carpaccio oid. wel iets bijzonders
edit: Geen vis, te exotisch voor de mensen daar.
Karamelbrownies?quote:Op maandag 27 november 2017 09:39 schreef Broodjekipkorn het volgende:
Hoi allemaal,
Dit jaar ben ik verantwoordelijk voor het nagerecht van het kerstdiner en ik ben eigenlijk op zoek naar wat advies hiervoor. Dit jaar heb ik geleerd om karamelsaus te maken, dus het lijkt me leuk om dat te verwerken of te gebruiken bij het nagerecht. Iemand een tip/idee?
Vorig jaar had ik 2 erg lekkere amuses:quote:Op dinsdag 28 november 2017 13:06 schreef dedude87 het volgende:
14 man dit jaar, helaas moeilijke eters, dus trek ze beetje uit hun comfortzone, maar niet teveel.
Amuse; staat nog open, dus lees mee
Kiprollade met sinaasappel-mosterdsaus? (gewoon plakjes kiprollade op een beetje sla en met die saus erbij)quote:Op woensdag 29 november 2017 13:57 schreef JaafkeEHV het volgende:
Ben voor 2e kerstdag nog opzoek naar een klein, koud voorgerecht.
absoluut niet culinaire personen + zwangere vrouw
iemad nog leuke tips? geen carpaccio oid. wel iets bijzonders
edit: Geen vis, te exotisch voor de mensen daar.
Thanks! Die ga ik eens opzoeken!quote:
Die rosbiefroosjes zien er lekker semi erotisch uit zegquote:Op woensdag 29 november 2017 19:52 schreef essnhills het volgende:
[..]
Karamelbrownies?
[..]
Vorig jaar had ik 2 erg lekkere amuses:
https://www.ah.nl/allerha(...)iet-en-mierikswortel
en
https://www.ah.nl/allerha(...)-met-pecorinokoekjes (alleen had ik de kaaskoekjes van parmezaanse kaas gemaakt ipv pecorino). Waren allebei erg lekker.
Of is dit al te exotisch?
[..]
Kiprollade met sinaasappel-mosterdsaus? (gewoon plakjes kiprollade op een beetje sla en met die saus erbij)
Wel nee joh, je hebt nog ruim de tijd. Daar ga je gewoon even een middagje een uurtje of 2 voor zitten en dan kun je wel een mooi kerstdiner bedenken hoor.quote:Op donderdag 30 november 2017 13:43 schreef Mexicanobakker het volgende:
Ik ben nu pas eens na aan het denken over mijn kerstdiner. Laat, slechte planning.
Ik heb ook nog geen idee hoor. Helemaal niet erg.quote:Op donderdag 30 november 2017 13:43 schreef Mexicanobakker het volgende:
Ik ben nu pas eens na aan het denken over mijn kerstdiner. Laat, slechte planning.
Ik zie hier toch altijd weer dingen waarvan ik denk 'hoe krijg je t voor elkaar'
Ik heb voor mezelf verplicht gesteld om iets met een eend te doen als hoofdgerecht.quote:Op vrijdag 1 december 2017 08:50 schreef dodoria het volgende:
[..]
Wel nee joh, je hebt nog ruim de tijd. Daar ga je gewoon even een middagje een uurtje of 2 voor zitten en dan kun je wel een mooi kerstdiner bedenken hoor.
Waar zit je aan te denken? Misschien dat wij nog ideen hebben om je te helpen?
Tomaat is een fruit toch?quote:Op maandag 4 december 2017 15:25 schreef Mexicanobakker het volgende:
[..]
Ik heb voor mezelf verplicht gesteld om iets met een eend te doen als hoofdgerecht.
En eigenlijk wil ik fruit als thema. Nu ben ik heel erg aan het zoeken of dat te combineren is met enige vorm van soep zonder dat het té zomers wordt
vorig jaar had ik rode koolsoep met gekarameliseerde appeltjes, erg lekkerquote:Op maandag 4 december 2017 15:25 schreef Mexicanobakker het volgende:
[..]
Ik heb voor mezelf verplicht gesteld om iets met een eend te doen als hoofdgerecht.
En eigenlijk wil ik fruit als thema. Nu ben ik heel erg aan het zoeken of dat te combineren is met enige vorm van soep zonder dat het té zomers wordt
Niet alleen, maar 2de kerstdag is gewoon vaste prik friet met frikandellenquote:Op woensdag 6 december 2017 14:22 schreef Sigaartje het volgende:
Als je alleen bent en ook met kerst niemand hebt mag je dan ook je boterham met kaas hier posten of je bakje patat met berenklauw?
Paddenstoelen vallen inderdaad ook altijd in de smaak.quote:Op woensdag 6 december 2017 14:20 schreef 2682000 het volgende:
Paddestoelen soep met een vleugje truffel
Met die spoom zou ik de limoen weghalen, vind dat nooit zo.
Misschien voor bij de zeewolf een saffraan sausje? Ook lekker.
Voor vlees is kalfsmedallion ook lekkah, met een rode wijn salie saus
Als dessrt zou ik inderdaad kaas doen, of eventueel een sabayon maken met sorbetijs en vers fruit;
Nu heb ik honger
Ik heb nog geen idee hoe mijn kerstdiner eruit gaat zien, ik ben alleen verantwoordelijk voor het dessert.
Stiekem is dat eigenlijk ook veel lekkerder, zeker op tweede kerstdag wanneer al dat eten je de oren uit komt, dus wat mij betreft welquote:Op woensdag 6 december 2017 14:22 schreef Sigaartje het volgende:
Als je alleen bent en ook met kerst niemand hebt mag je dan ook je boterham met kaas hier posten of je bakje patat met berenklauw?
Geen idee nog, aangezien ik heel de avond niks doe, moet ik wel een beetje mijn best doen.quote:Op woensdag 6 december 2017 14:24 schreef Vocatala het volgende:
[..]
Paddenstoelen vallen inderdaad ook altijd in de smaak.
En die limoen, inderdaad misschien te scherp van smaak voor de rest van het menu. Zeker icm de wijn bij de gerechten.. Waardoor zou jij dit vervangen?
Voor welk dessert heb je gekozen?
Ga je hem zelf bereiden? Zo ja, hoe?quote:Op woensdag 6 december 2017 14:35 schreef nogeenoudebekende het volgende:
Ik heb de rosbief besteld, de rest moet ik nog uitvogelen.
De oersaaie maar oh zo lekkere honing-mosterd marinade met verse tijm en rozemarijn. Eventjes aanbraden in de pan en dan op lage stand in de oven.quote:Op woensdag 6 december 2017 15:03 schreef Vocatala het volgende:
[..]
Ga je hem zelf bereiden? Zo ja, hoe?
Lekker hoor!quote:Op woensdag 6 december 2017 15:20 schreef nogeenoudebekende het volgende:
[..]
De oersaaie maar oh zo lekkere honing-mosterd marinade met verse tijm en rozemarijn. Eventjes aanbraden in de pan en dan op lage stand in de oven.
|
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |