abonnementen ibood.com bol.com Gearbest
pi_174677071
registreer om deze reclame te verbergen
quote:
0s.gif Op donderdag 26 oktober 2017 16:26 schreef ASSpirine het volgende:

Wat doen mensen hier met vegetariŽrs of andere "TariŽrs"? :P
Ze zelf laten koken :+
Tonight I think I'll walk alone
I'll find my soul as I go home
pi_174734277
quote:
0s.gif Op woensdag 25 oktober 2017 10:58 schreef Akilla het volgende:
Ik ga dit zeker in de gaten houden voor ideeŽn.

Normaal gesproken gourmetten we met kerst, maar dit jaar is het met mijn familie een keer in ons nieuwe huis. We dachten eraan om weer eens een menu te gaan maken, maar hebben nog niks verzonnen.
Het enige dat we weten: We willen een stuk vlees op de BBQ gaan doen, iets dat een aardig tijdje erop moet, we hebben alleen nog geen idee wat...

Kan wel het menu delen dat we 2 jaar geleden met m'n schoonouders hadden, wat erg beviel en waarschijnlijk ook wat dingen van hergebruikt worden:
Voor
- Mais soepje
-Trio van toast (toastjes met 3 zelfgemaakte smeersels)
- Eendenborstfilet met cranberry saus

Tussen
- Italiaans groente taartje
- Hamrolletjes met spinazie
- Carpaccio bonbon

Hoofd
- Zoete aardappel puree
- Paddenstoelen met madeiraroom
- Kippakketje met kruidenroomkaas

Na
- Aardbei panna cotta
- Advocaat met slagroom en chocola
Barbecuemeneer.nl heeft mooie low en slow stukken vlees. Zelf heb ik vorig jaar nog een grote ham bereid op de barbecue, dat was ook een succes.
pi_174734328
quote:
1s.gif Op zondag 29 oktober 2017 14:06 schreef Secricible het volgende:

[..]

Barbecuemeneer.nl heeft mooie low en slow stukken vlees. Zelf heb ik vorig jaar nog een grote ham bereid op de barbecue, dat was ook een succes.
Hammetjes, varkensnek, brisket, kan allemaal.
Drop drop drop drop drop drop drop!!!! DROP!!! drop drop drop drop !!
pi_174750974
registreer om deze reclame te verbergen
Bij het wijnabonnement zaten ook 3 recepten om bij de wijn te maken,
Dat wordt dus het kerstdiner.

Zuurkool met Vacherin Mont d’Or en spruitjes
Ottolenghi’s bloemkooltaart met rode ui
Beef Wellington

Zuurkool maar als vooraf, en die bloemkooltaart met de beef als hoofdgerecht.
pi_174752159
quote:
1s.gif Op zondag 29 oktober 2017 14:06 schreef Secricible het volgende:

[..]

Barbecuemeneer.nl heeft mooie low en slow stukken vlees. Zelf heb ik vorig jaar nog een grote ham bereid op de barbecue, dat was ook een succes.
Goede tip, ga ik even kijken! :Y
PSN: Metal_Akilla
  dinsdag 31 oktober 2017 @ 22:03:21 #31
313219 vinnypassy
Everything is in our mind.
pi_174791925
Kerstavond ga ik voor mijn vriendin koken. Vandaag had ik een brainwave om dit te maken:

Amuse
Oester met een simpele vinaigrette of zoiets.

Voorgerecht
EendenlevercrŤme op briochetoast met piccalilly-ijs (twijfel ik nog over), bietenmeringue en bietenpuree/mousse/gel

Hoofdgerecht
Kreeft. Weet nog niet precies hoe of wat. Als een open ravioli met pompoen en kreeftensaus? Nog ff rustig nadenken.

Nagerecht
Ben ik nog niet helemaal uit. Had nu heel veel dingen bij elkaar bedacht en wil eigenlijk ook flink uitpakken: pure chocoladeganache, sinas spongecakeje, whiskygelei (of whisky spongecake met sinasgelei), witte chocolade-ijs, anijsmeringue, dulce de leche.

Dus mijn proces van samenstellen is ook alvast begonnen. :) Eerste en tweede kerstdag doe ik het waarschijnlijk rustig aan.
  dinsdag 31 oktober 2017 @ 22:47:28 #32
42322 MCH
Voyage Voyage
pi_174793262
registreer om deze reclame te verbergen
quote:
1s.gif Op donderdag 12 oktober 2017 22:22 schreef Tree het volgende:
Ik denk dat ik dit jaar voor het kerstetentje met de schoonfamilie voor de croquembouche ga :9

[ afbeelding ]
Ziet er heel holland bakt achtig moeilijk uit maar lijkt me wel machtig lekker :P
Weihnachtsbaumschmuckausstattungsspezialgeschaeft
pi_174798028
Verkapte tvp.

Ik ben er nog niet helemaal uit, ik ga in ieder geval iets bereiden voor m'n schoonfamilie. Het zal wel niet iets heel fancy's worden (want ik ken mezelf :') ) maar iets van een goede rosbief uit de oven ofzo :9
Op dinsdag 27 juni 2017 21:49 schreef Kapt-Ruigbaard het volgende:
LompeHork liep hier al rond als blauwe toen ik nog mijn kut posts in steen uithakte en bij Danny de grot in smeet.
pi_174840593
Ik ga dit jaar weer samen met m'n tante het Kerstdiner koken. Voor een man of 10 waarschijnlijk.

Vorig jaar hadden we als thema 'rood'. Het was een 7 gangen diner met in iedere gang iets roods (rood vlees, rode kool, rood fruit etc.). Dit jaar willen we weer een thema, maar we zijn nog niet erg concreet.

Ik zat te denken aan een eurotrip of wereldreis thema. Iedere gang een ander land/werelddeel.. Maar misschien zijn er nog meer leuke thema's te bedenken. Iemand ideeŽn?
  vrijdag 3 november 2017 @ 10:58:12 #35
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_174841205
quote:
0s.gif Op vrijdag 3 november 2017 10:15 schreef essnhills het volgende:
Ik ga dit jaar weer samen met m'n tante het Kerstdiner koken. Voor een man of 10 waarschijnlijk.

Vorig jaar hadden we als thema 'rood'. Het was een 7 gangen diner met in iedere gang iets roods (rood vlees, rode kool, rood fruit etc.). Dit jaar willen we weer een thema, maar we zijn nog niet erg concreet.

Ik zat te denken aan een eurotrip of wereldreis thema. Iedere gang een ander land/werelddeel.. Maar misschien zijn er nog meer leuke thema's te bedenken. Iemand ideeŽn?
Films als inspiratie?
Soupe au Chou (Beste film van louis de funes, maar ook, koolsoep, een mooie dubbelgetrokken runderbouillon met groene kool) of
Duck Soup,
Fried green (killer) tomatoes
Chicken Run (lekker kippetje)
Big Fish (een hele gestoomde wilde zalm met bv hollandaise)
Cloudy with a Chance of Meatballs
Howard the Duck (geroosterde eend)
American Pie (appeltaart)
Chocolat (Mousse au chocolat)
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_174870582
Thanks

Op zich wel een leuk idee eigenlijk :Y
pi_174954758
Ik heb hier verschillende filmkookboeken , ik denk aan een harry potter, hunger games of downton abbey thema :)
Leftist Vegan Long Haired Witch
Revolutionary Anarchist
No material girl, No extremist, Critical Thinker.
XXX Straight Edge XXX
  donderdag 9 november 2017 @ 11:04:30 #38
194233 Friday12
Gaaaaaaaaaaap!
pi_174956351
quote:
0s.gif Op donderdag 9 november 2017 09:06 schreef Aphrodyte het volgende:
Ik heb hier verschillende filmkookboeken , ik denk aan een harry potter, hunger games of downton abbey thema :)
Dat bestaat? :D wist ik niet eens _O-
pi_174957693
quote:
0s.gif Op donderdag 9 november 2017 09:06 schreef Aphrodyte het volgende:
Ik heb hier verschillende filmkookboeken , ik denk aan een harry potter, hunger games of downton abbey thema :)
Cool :D
pi_174959682
Alle tips voor een glutenvrij (ook geen rijst of mais) en schimmelvrij (geen paddenstoelen, gist etc.) kerstdiner zijn welkom.
pi_175128214
Zo, even een terugvindpostje. Dit jaar eerste kerstdag chillen met zijn tweetjes en tweede kerstdag bring-your-own bij de schoonfamilie. Vriend denkt aan een pulled pork op de barbecue klaar te maken. Dat zouden we op eerste kerstdag kunnen doen.

Weet nog niet wat ik ga maken dit jaar. Eerst maar eens heerlijk rondsnuffelen in dit topic om inspiratie op te doen. :Y)
pi_175128391
quote:
0s.gif Op donderdag 9 november 2017 14:06 schreef rhubarb het volgende:
Alle tips voor een glutenvrij (ook geen rijst of mais) en schimmelvrij (geen paddenstoelen, gist etc.) kerstdiner zijn welkom.
Als je zelf een aardappelgratin maakt heb je in ieder geval al het kookhydraten segment van je kerstdiner vervangen door iets dat glutenvrij is. In groenten en vlees zitten ook geen gluten, (meen ik) dus de rest van je hoofdgang moet ook geen probleem zijn. Voor een voorgerecht kun je een heldere soep doen, dan heb je ook geen zetmeel nodig..
pi_175128408
quote:
0s.gif Op vrijdag 3 november 2017 10:15 schreef essnhills het volgende:
Ik ga dit jaar weer samen met m'n tante het Kerstdiner koken. Voor een man of 10 waarschijnlijk.

Vorig jaar hadden we als thema 'rood'. Het was een 7 gangen diner met in iedere gang iets roods (rood vlees, rode kool, rood fruit etc.). Dit jaar willen we weer een thema, maar we zijn nog niet erg concreet.

Ik zat te denken aan een eurotrip of wereldreis thema. Iedere gang een ander land/werelddeel.. Maar misschien zijn er nog meer leuke thema's te bedenken. Iemand ideeŽn?
Gezellig samen koken voor veel man O+ Dat thema-ding is wel origineel zeg! :D
Lend me your eyes I can change what you see, but your soul you must keep totally free.
pi_175128483
quote:
6s.gif Op donderdag 9 november 2017 11:04 schreef Friday12 het volgende:

[..]

Dat bestaat? :D wist ik niet eens _O-
Ja gewoon via bijvoorbeeld bol.com te bestellen :)
Leftist Vegan Long Haired Witch
Revolutionary Anarchist
No material girl, No extremist, Critical Thinker.
XXX Straight Edge XXX
pi_175128511
quote:
0s.gif Op donderdag 9 november 2017 14:06 schreef rhubarb het volgende:
Alle tips voor een glutenvrij (ook geen rijst of mais) en schimmelvrij (geen paddenstoelen, gist etc.) kerstdiner zijn welkom.
Nagerecht als bijv. Eton mess? ( meringues met slagroom en rood fruit) of ijs met banaan en caramelsaus en gehakte noten?
Leftist Vegan Long Haired Witch
Revolutionary Anarchist
No material girl, No extremist, Critical Thinker.
XXX Straight Edge XXX
  vrijdag 17 november 2017 @ 11:32:52 #46
423464 JaafkeEHV
Vroeger JaafkeGB
pi_175129322
Amuse: Kogel van palingmousse, komkommer en gerookte paling
1e voor: Sashimi van Ossenhaas
2e voor: Coquille met iets krokants (twijfel nog)
3e voor: Kleine garnalenkroket

Tussen: kreeftenbisque

Hoofd: Kreeft met ik denk pasta en groente

toetje: Uitbesteed aan vrouwlief.
pi_175130220
quote:
0s.gif Op vrijdag 17 november 2017 11:32 schreef JaafkeEHV het volgende:
Amuse: Kogel van palingmousse, komkommer en gerookte paling
1e voor: Sashimi van Ossenhaas
2e voor: Coquille met iets krokants (twijfel nog)
3e voor: Kleine garnalenkroket

Tussen: kreeftenbisque

Hoofd: Kreeft met ik denk pasta en groente

toetje: Uitbesteed aan vrouwlief.
Is sashimi van ossenhaas niet gewoon carpaccio😂. Je kan hem eventueel heel kort bakken om hem tataki stijl te maken. Voor het krokante bij coquilles kan je denken aan chorizo of een krokante ham, past er altijd goed bij.
  vrijdag 17 november 2017 @ 12:24:21 #48
423464 JaafkeEHV
Vroeger JaafkeGB
pi_175130281
quote:
1s.gif Op vrijdag 17 november 2017 12:20 schreef Queenshore het volgende:

[..]

Is sashimi van ossenhaas niet gewoon carpaccio😂. Je kan hem eventueel heel kort bakken om hem tataki stijl te maken. Voor het krokante bij coquilles kan je denken aan chorizo of een krokante ham, past er altijd goed bij.
inderdaad meer een tataki achtige bereiding.
Krokante ham klinkt dan ook weer prima! thanks :-)
pi_175130855
quote:
0s.gif Op vrijdag 17 november 2017 12:24 schreef JaafkeEHV het volgende:

[..]

inderdaad meer een tataki achtige bereiding.
Krokante ham klinkt dan ook weer prima! thanks :-)
Geen probleem. Als je jezelf nog meer werk wilt bezorgen kan je ook ravioli maken met het kreeftenvlees;)
  vrijdag 17 november 2017 @ 13:29:14 #50
423464 JaafkeEHV
Vroeger JaafkeGB
pi_175131420
quote:
1s.gif Op vrijdag 17 november 2017 12:55 schreef Queenshore het volgende:

[..]

Geen probleem. Als je jezelf nog meer werk wilt bezorgen kan je ook ravioli maken met het kreeftenvlees;)
Helaas, de familie is gek op mijn spaghetti aglio olio dus die mag ik niet weglaten.
Bereiding van de kreeft ben ik nog niet helemaal uit, nog nu nog naar stomen, maar we hebben nog een maand van bedenken
abonnementen ibood.com bol.com Gearbest
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')