WTFquote:Op donderdag 21 september 2017 18:36 schreef minilot het volgende:
En go! CUL / Kerstdiner 2017! Inspiratie-, voorpret- en adviestopic
Ja, hallo! Zomer voorbij = kerst in aantocht! Dus. Dus niks te vroeg, niks te laat, precies op tijd.quote:
Ja mevrouwquote:Op donderdag 21 september 2017 20:11 schreef Isabeau het volgende:
[..]
Ja, hallo! Zomer voorbij = kerst in aantocht! Dus. Dus niks te vroeg, niks te laat, precies op tijd.
Karretje is te langzaam als je haast hebt.quote:Op donderdag 21 september 2017 19:51 schreef HaverMoutKoekje het volgende:
[..]
kan je je niet door zo’n karretje door het vliegveld laten racen?
Lekkerquote:Op donderdag 21 september 2017 20:22 schreef Molo het volgende:
Vertel eens Uniek, ik weet er echt niet genoeg van.
Ik eet er wel genoeg van
Dat klopt maar nog steeds worden er wel kalfsmagen voor gebruikt...quote:Op donderdag 21 september 2017 20:32 schreef Spanky78 het volgende:
Veel stremsel is tegenwoordig toch gewoon biotech? Gewoon spul van DSM? Zou verwachten dat dat op termijn goedkoper is.
Of is het winnen uit overgebleven kalfsmagen goedkoper...
Maar geeft lebstremsel meer smaak aan de kaas of maakt het niet uit.quote:Op donderdag 21 september 2017 20:34 schreef uniekhoorn het volgende:
[..]
Dat klopt maar nog steeds worden er wel kalfsmagen voor gebruikt...
Waarom is dat? Mist de biotech nog enzymen die voor sommige types kaas beter zijn? If ligt het aan de declaratie cq wetgeving?quote:Op donderdag 21 september 2017 20:34 schreef uniekhoorn het volgende:
[..]
Dat klopt maar nog steeds worden er wel kalfsmagen voor gebruikt...
Nee, zuursels, vet/eiwitten, pekelen, pakhuisopslag, leeftijd... dat geeft de smaak... Stremsel heeft toch echt de functie om de wrongel/wei te maken, dus met eiwitketens.quote:Op donderdag 21 september 2017 20:36 schreef z80 het volgende:
[..]
Maar geeft lebstremsel meer smaak aan de kaas of maakt het niet uit.
De meeste fabriekskaas zit smaak nog kraak aan.
Kosjer en/of halalquote:Op donderdag 21 september 2017 20:38 schreef Spanky78 het volgende:
[..]
Waarom is dat? Mist de biotech nog enzymen die voor sommige types kaas beter zijn? If ligt het aan de declaratie cq wetgeving?
Ik heb bij DSM prima kaas geproefd zonder lebmaag. Maar ben zeker geen expert op gebied van zuivel.
En vegetariërsquote:
quote:Op donderdag 21 september 2017 19:14 schreef uniekhoorn het volgende:
Ik hoor het kind van Vanyel... : MAMA ik wil ETEN!! Ik wil ETEN!!!!... Nee schat, je moet nog even wachten tot post 299 is geplaatst, dan drukt mama op enter en dan ga ik voor je eten maken.
Echt? ja ik let weer niet op de verpakking.quote:Op donderdag 21 september 2017 20:55 schreef Molo het volgende:
[..]
En vegetariërs
Maar dus wel met magen. Net mijn zakje raspkaas bekeken en is ook van dierlijk stremsel
Ik let er eigenlijk nooit op, let wel op indien mogelijk rauwe melk, want lekker
Boerenkaas wil zeggen, rauwemelkse kaasquote:Op donderdag 21 september 2017 20:53 schreef mjan het volgende:
Boerenkaas is toch ook een beschermde benaming? Kan me voorstellen dat je dan ook niet mag afwijken van het aloude productieproces.
Komt door de melk die gepasteuriseert isquote:Op donderdag 21 september 2017 20:36 schreef z80 het volgende:
[..]
De meeste fabriekskaas zit smaak nog kraak aan.
Alleen als het me uitkomt eigenlijk wel hoorquote:Op donderdag 21 september 2017 20:57 schreef uniekhoorn het volgende:
[..]
Echt? ja ik let weer niet op de verpakking.
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |